Home » , , » Ενας πολιτικοποιημένος ποινικός κρατούμενος μιλάει για τους μπάτσους, τους Πυρήνες της Φωτιάς και για την ναζιστική συμμορία

Ενας πολιτικοποιημένος ποινικός κρατούμενος μιλάει για τους μπάτσους, τους Πυρήνες της Φωτιάς και για την ναζιστική συμμορία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 3:56 μ.μ.

«Περιβόλι» η συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο Μαρία Δήμα και δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Βασίλης Στεφανάκος. Ο ίδιος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Θεωρείται ο πιο «σκληρός» και παράλληλα ο ποιο πολιτικοποιημένος ποινικός κρατούμενος των Ελληνικών φυλακών,
Εχει εκφραστεί με πολύ θετικά λόγια για τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς, λέγοντας ότι αν και δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους τα καμαρώνει γιατί «οι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν το τεκμήριο της καθαρότητος του αγωνιστή που υποθηκεύει τη ζωή του στον αγώνα του». Απ’ την άλλη είναι πολύ απαξιωτικός για τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα «Συνονθύλευμα φασιστών, ναζιστών, δειλών, ανεπαρκών ατόμων η Χρυσή Αυγή».

Ο Βασίλης Στεφανάκος, λοιπόν, ένας τύπος που κατηγορείται με τον μισό ποινικό κώδικα (από υποθέσεις εκβιασμών στο χώρο της νύχτας, μέχρι για συμμετοχή στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα-Ριζάι με ελικόπτερο απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού), ανάμεσα στα άλλα, στην τελευταία του συνέντευξη αναφέρετε στον ρόλο της αστυνομίας καθώς και στον νέο υπουργό προστασία του συστήματος Πανούση.
Εχει σημασία να δούμε την απάντηση που δίνει σε ένα σχετικό ερώτημα, αφού ο συγκεκριμένος δεν λέει λόγια του αέρα, ξέροντας από «μέσα» την λειτουργία της αστυνομίας. Πριν συλληφθεί, και όταν ήταν στις «δόξες» του, είχε στην δούλεψη του δεκάδες μπάτσους.  («Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» είχε γράψει το «Βήμα»).


• Ποια η γνώμη σου για υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης;

- Δεν υπάρχει καμία σοβαρή παρανομία που να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή-κάλυψη ή ακόμα και για λογαριασμό των υπηρεσιών της Ασφάλειας. Ναρκωτικά, τζόγος, πορνεία, εκβιασμός, ακόμη και οι τσαντάκηδες δουλεύουν μόνον με την Ασφάλεια. Οι ασφαλίτες προστατεύουν νομίμως ή παρανόμως όλους τους πάμπλουτους. Κρυφακούν και συλλέγουν πληροφορίες για τους πάντες, τις οποίες είτε τις πουλάνε ή τις κρατάνε προκειμένου να ασκήσουν επιρροή ή για άλλους λόγους. Δημιουργούν φακέλους με πραγματικά και στημένα κακουργήματα και τα εμφανίζουν όταν θέλουν ή καθόλου για να επηρεάσουν τους ρουφιανοπαράνομους.

Πολιτικοί και μέλη των οικογενειών τους, δικαστές και μέλη των οικογενειών τους, εκκλησία, δημοσιογράφοι κλπ., στο πρώτο παράπτωμα θα μετατραπούν σε εργαλεία της Ασφάλειας. Με αυτούς κάνουν τη δουλειά τους, επιβιώνουν και όταν αλλάζουν τα πρόσωπα παραμένουν οι θέσεις. Ισως είναι η μόνη εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα. Κάποιους από αυτούς, τους προϊσταμένους των παραπάνω υπηρεσιών, στις πρόσφατες κρίσεις τους διατήρησαν.

Και το πιο αστείο είναι ότι έβαλαν τον Πανούση να τους κουμαντάρει. Εδώ έναν σωφρονιστικό κώδικα περιμένουμε πέντε έξι χρόνια κι ακόμα δεν τον είδαμε. Τι να καταφέρει να κάνει με αυτούς ο καθηγητής; Βέβαια, δεν νομίζω ότι αγχώνεται και πολύ, ο χρόνος να κυλάει και το αξίωμα να διατηρείται. Αλλά και να ήθελε, μόλις του κάνουν δύο προβοκάτσιες αυτά τα μούτρα, παρέα με τους μπατσοσυντάκτες, θα τον εξαφάνιζαν. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ολοκληρώνοντας να συμπληρώσουμε ότι ο Βασίλης Στεφανάκος διαθέτει ιστότοπο απ’ όπου αντιγράφουμε κάποιες απ’ τις απόψεις του

«Γενικότερα ο υπαρκτός καπιταλισμός παράκμασε και καταρρέει. Οι απλοί κανόνες της ελεύθερης οικονομίας δεν είναι πλέον εφαρμόσιμοι. Η υπερβολική συσσώρευση πλούτου σε όλο και πιο «ολίγους», με την παγκοσμιοποίηση να επιδρά στο εμπόριο, στην ενημέρωση, στην διαφήμιση, αλλάζουν άρδην οι κανόνες της αγοράς. Και μη φροντίζοντας τα αντισταθμίσματα να είναι ανάλογα και με υπέρμετρη αλαζονεία, οι καινούργιοι αποφασίζοντες στερούμενοι απλής λογικής, τα δε Golden Boys στερούμενα κοινωνικών προσλαμβανουσών και παίζοντας με αριθμούς συναρτώμενους με ρηχά ψυχολογικά προφίλ των μαζών, επιδιώκουν πρόσκαιρα κέρδη.
Όλα αυτά απόντων των ιδεολογιών και με τους κυβερνήτες να είναι εμμέσως όμηροι ή υπάλληλοι των πολύ «ολίγων», είναι αναμενόμενο να βαθαίνει η κρίση».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 5:30 μ.μ.

ΩPAIO EEE;;

"Θα 'ρθει MIA MEPA, που η Aπληστία της Iδιοκτησίας, του Πλούτου και της Eπαρσης, θα Aποθηκευτεί στις Τράπεζες, στις Πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν ΘEOMHNIA που θα κάνει τη Zωή των Oλίγων Kατεχόντων .... KOΛAΣH"

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 5:36 μ.μ.

Σωστοοοοςςς!! Να τα ακουν,κατι καθηγητες,στα παραθυρα,που μπορει να μιλουν 10 λεπτα,και στην ουσια να μην λενε τιποτα!! Να τα ακουν καποιοι βουλευταδες,που εχουν ενα υφος,λες και τους ρωταμε για την μεταθανατο ζωη,και οχι για τα καμωματα τους!! Να τα ακουν και καποιοι υπουργοι,ευαεροι και ευηλιοι,που πουλουν μουρη και ανεση......να μαζευτουν......μην και τους" μαζεψουν" στο τελος!!! Φαινεται,το τζατζεμα του καθε ενος,και μερικοι κανουν παρτι!! Δυο και δυο, κανουν τεσσερα λοιπον,απο παντα! Επρεπε να ανοιξει το στομα του, ο χριστιανος αυτος, για να το μαθουν; Κατι για εκβιασμους λεει ο κυριος.....ακουει κανεις; Κατι για σηψη και αποσυνθεση της αστυνομιας,μουρμουριζει!! Δεν υπαρχει λεει,βρωμοδουλεια,που να μην γινεται απο "τα καθαρα χερια"!!! Ας αποφασισει και ο αρμοδιος υπουργος,με ποιον θα παει, και ποιον θα αφησει! Εννοω,με το υπουργικο του ,καθηκον,η, την συγγραφικη του αδυναμια!! Αυτα ,φαινονται ...ζορικα κολπα!! Απο Ροκκυ....και πανω!! Ειναι;

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 10:01 π.μ.

Σύντροφοι διάβασα το παραπάνω κείμενο και επισκέφτηκα την ιστοσελίδα του... έχω πάθει πλάκα!!!, ο άνθρωπος λέει αλήθειες που κάποιους πρέπει να τους πονάει, και κάποιους άλλους να τους προβληματίσει, απλά μπράβο του!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger