Home » , » ΚΚΕ: «Ο κόσμος έχει ψηφίσει την παραμονή …»

ΚΚΕ: «Ο κόσμος έχει ψηφίσει την παραμονή …»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 2:35 π.μ.

Πηγή: Παναγιώτης Μαυροειδής – «Πριν»

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε ακολούθως:
«Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς θα έλυνε ένα τέτοιο δημοψήφισμα για παράδειγμα ή εκλογές. Ένα δημοψήφισμα αν θα μείνουμε ή θα βγούμε από το ευρώ; Και πώς θα βγούμε και τι θα γίνει, πώς θα πάμε; Αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να τεθούν με ένα ναι ή ένα όχι. Άλλωστε πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε το ΟΚ σε αυτή την κυβέρνηση με ένα μεγάλο ποσοστό, έχει δηλαδή μια δυνατή πλειοψηφία, και βέβαια της έδωσε αυτό το ΟΚ θεωρώντας ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι, ότι θα μείνουμε στο ευρώ».

Το ΚΚΕ φαίνεται να θεωρεί αχρείαστο λοιπόν το δημοψήφισμα. Αυτή η στάση θα μπορούσε να έχει κάποια επιχειρήματα υπέρ της. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι το ερώτημα θα είναι πιθανώς παραπλανητικό και υποβοηθητικό της κυβέρνησης ή ότι ένα θετικό αποτέλεσμα υπέρ της παραμονής της ευρωζώνης θα έδινε λαϊκή νομιμοποίηση σε μια αντιδραστική πορεία.

Τα επιχειρήματα αυτά θα ήταν εύλογα αλλά και δηλωτικά μιας στατικής λογικής. Αποτελούν αφαίρεση από την πραγματικότητα του σύγχρονου πολιτικού ολοκληρωτισμού του καπιταλισμού και ειδικά της ΕΕ, που θεωρούν έγκλημα καθοσιώσεως κάθε έκφραση της λαϊκής θέλησης. Προδίδουν υποτίμηση της ανάγκης αλλά και της δυνατότητας η απαίτηση για δημοκρατία να αλλάζει συσχετισμούς και να δημιουργεί εμπόδια στη συνασπισμένη δράση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου μέσω της ΕΕ. Είναι τυχαίο ότι όποια δημοψηφίσματα έγιναν για το ευρωσύνταγμα χάθηκαν για τις φιλοΕΕ δυνάμεις;

Ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δεν επιστρατεύει τέτοιου είδους επιχειρηματολογία. Προχωράει σε συλλογισμούς ακόμη πιο προβληματικούς.
Όχι απλώς δεν ζητάει καταδίκη της πολιτικής υποταγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω (και) ενός δημοψηφίσματος που θα την έθετε σε λαϊκή κρίση και δυνατότητα αποδοκιμασίας, αλλά θεωρεί, εκ του αντιθέτου, ότι θα ήταν αντιδημοκρατική μια τέτοια κίνηση διότι: «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε το ΟΚ σε αυτή την κυβέρνηση με μεγάλο ποσοστό, έχει δηλαδή δυνατή πλειοψηφία, και βέβαια της έδωσε αυτό το ΟΚ θεωρώντας ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι, ότι θα μείνουμε στο ευρώ».

Το λιγότερο θα ήταν να υπέκρυπταν όλα αυτά απλώς μια χαιρεκακία απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία του τόπου: «Αυτό δεν διάλεξες; Τι θέλεις τώρα;» Θα ήταν λάθος στάση, όχι μόνο από άποψη τακτικής αλλά και ουσίας. Ο κόσμος δεν διάλεξε το ΣΥ-ΡΙΖΑ, για να του εξασφαλίσει ότι θα μείνει στο ευρώ. Αν ήταν έτσι θα διάλεγε τη ΝΔ και τους λοιπούς. Επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ διότι πίστεψε ότι θα μπορούσε να λύσει κάποια ζωτικά προβλήματά του, παρά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επέλεγε μια ρήξη με την ΕΕ.

Ερώτημα: ποιος πρέπει να στριμωχτεί σήμερα; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχέθηκε άρση της λιτότητας και των Μνημονίων και δεν το κάνει επειδή δε θέλει να τα σπάσει με την ευρωζώνη και την ΕΕ, ή οι ψηφοφόροι του που πίστεψαν την αυταπάτη ότι αυτά μπορεί να γίνουν με παραμονή στο λάκκο των λεόντων;

Το ΚΚΕ προτιμάει, δίνοντας άφεση αμαρτιών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στη βάση του. Χονδροειδής και λαθεμένη τακτική; Κάτι περισσότερο. Η ουσία βρίσκεται στην αποστροφή του Δ. Κουτσουμπά: «Ένα δημοψήφισμα αν θα μείνουμε ή αν θα βγούμε από το ευρώ; Και πώς θα βγούμε και τι θα γίνει, πώς θα πάμε; Αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να τεθούν με ένα ναι ή ένα όχι».
Το ΚΚΕ δεν θεωρεί το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ άμεσο πολιτικό στόχο. Κάθε φορά που τίθεται ευθέως το ερώτημα το ροκανίζει δεόντως ή και το αρνείται ρητά.

Το λάθος δεν βρίσκεται στη σύνδεση που θέλει να κάνει ανάμεσα στην αποχώρηση από αυτή την ιμπεριαλιστική συμμαχία και την αντικαπιταλιστική και σοσιαλιστική προοπτική με «λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία». Βρίσκεται στον μηχανιστικό χαρακτήρα αυτής της σύνδεσης, στην έλλειψη κάθε διαλεκτικής λογικής κατανόησης της δυναμικής μιας ρήξης με την ΕΕ, στην άρνηση τελικά να κατανοηθεί ότι η ανατροπή της ευρωενωσιακής τάξης πραγμάτων είναι ένας αναγκαίος και πολύ πιθανός δρόμος για την προσέγγιση του στόχου της ανατροπής της αστικής εξουσίας.

Με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο δεν προωθείται, αλλά υπονομεύεται η προοπτική μιας συνολικής αντικαπιταλιστικής τομής. Έτσι, καθώς θεωρούνται σήμερα όλα ακίνητα και ανίκητα, το μόνο που μένει είναι η κατανόηση διά της κομματικής προπαγάνδας ότι «η λαϊκή εξουσία είναι η μόνη λύση και όλα τα άλλα είναι φτωχά ή μάταια».

Το σύνθημα «Έξω από την ευρωζώνη και την ΕΈ» θα μπορούσε να είναι όχι μόνο αφετηρία αντεπίθεσης της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστερός αλλά και κόμβος συσπείρωσης ευρύτατων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων με στόχο και δυνατότητα ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου και της εργατικής γενοκτονίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα το άρθρο της Μαριάνας Τζιαντζή "Όταν ουρλιάζουν άνθρωποι και γκράφιτι"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 32 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 8:30 π.μ.

Πόσο πιό καθαρά να το πεί το ΚΚΕ?Είναι το τελευταίο που θέλει έξοδο απο ευρώ και Ε.Ε.Οι κορώνες που πετάει είναι για να παραμυθιάζει τα μέλη του και να τα κρατάει σε βαθύ ύπνο.

15 Μαρτίου 2015 στις 12:34 μ.μ.

Τα έχετε τελείως χαμένα η μας δουλεύετε ψιλό γαζί, οπορτουνια.
Μάλλον τδευτερο κύριε Παναγιώτη, γιατι την πτωτικη ταση του μέσου ποσοστου κερδους, μια χαρά ξέρεις και την αναλύεις.

Τσιρακια των Τσιπρολαφαζανηδων τωρα "η ηγεσία του ΚΚΕ"
Προσοχή ε; Η καταραμένη ηγεσία, οχι η βάση.

Ετσι καθαρίζουν οι οπορτουνιστές κωλαουζους του ΣΥΡΙΖΑ
και μας βγαίνουν για εκατοστή φορα απο τα τα ´αριστερα.
Δεν ειναι αποκλειστικό χάρισμα των Τσιπρολαφαζανηδων η αντίστροφη των εννοιών και της πραγματικοτητας.

Ετσι νομίζει ο κύριος Παναγιώτης οτι θα στήσει το καινούργιο ανάχωμα προς το ΚΚΕ.

Απ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι Κυρ Παναγιώτημ.

βρωμερός σοσιαλδημοκράτης
15 Μαρτίου 2015 στις 1:15 μ.μ.

Παρακαλούμε το Βαθύ Κόκκινο να μην αναρτά επικριτικά για το Κόμμα σχόλια ειδικά Κυριακή ξημερώματα που οι σύντροφοι ( ο trash και τα άλλα παιδιά ) είναι πιθανόν ξενυχτισμένα και πιθανότατα θα αργήσουν να το πάρουν είδηση

Με σεβασμό. Ένας βρωμερός σοσιαλδημοκράτης, ένα ταξικό ναυάγιο και ένα οπορτουνιστικό απόβρασμα

15 Μαρτίου 2015 στις 1:30 μ.μ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ Κυρ Παναγιωτημ, τον ψήφισε το 36% για να χορέψει τον Σόιμπλε στο ταψί, με ζουρνάδες και λύρες μέσα στο ευρω το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τίποτε αλλο.

Ακριβως επειδή υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ φιλολαϊκή λύση με όλα τα αλλα ίδια, εγινε κυβέρνηση.

Οταν υποστηρίζεις οτι δεν ηταν ετσι, αυθαιρετεις.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 3:29 μ.μ.

Η Αντικομμουνιστικη λυσσα και ο βουρκος συνεχιζεται. Ειναι το καλυτερο σημαδι οτι το ΚΚΕ βαδιζει σωστα στον δρομο Μαρξισμου Λενινισμου εχοντας φερει σε απογνωση τα τσιρακια του καπιταλισμου που αποτυχανε να γινει το ΚΚΕ σαν τα μουτρα τους. Λυσαξτε οσο θελετε. Δεν θα ξεφυγουμε χιλιοστο απο την Στρατηγικη μας για Ταξικη Ενοτητα και ενισχυση της Λαικης Συμμαχιας με τελικο στοχο την αλλαγη ταξης στην εξουσια με Δικτακτορια του Προλεταριατου ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 6:38 μ.μ.

Άσε βρε Παναγιώτη τις αναλύσεις για το ΚΚΕ και κοιτάξτε πόσο γρήγορα θα ενσωματοθείτε στο ΣΥΡΙΖΑ . Το ματάκι το κλείνετε εδώ καιρό.
Ευτυχώς ξεβρώμησε το κόμμα απο καθε είδους αναλυτές και ψευτοεπαναστάτες. Συνεχίστε λεβέντες. Όσο πιο πολύ χτυπάτε το ΚΚΕ τόσοπιο πολυ ξεβρακώνεστε!
Χαιρετώ

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 9:01 μ.μ.

βρε βρε το κκε! τωρα ξεβρακωνετε σιγα σιγα! τα μασατε κνιτομαιληδες γαι πιθανο δημοψηφισμα; και ολες οι μπαρουφες για εξοδο απο την ονε; τιποτα δεν θελετε. το μαγαζι του περισσου απο το 74 να ειναι καλα και συνεχιζουμε σαν να μη συμβαινει τιποτα.
οταν ο κουτσουμπας λεει τι θα κανουμε εκτος ευρω στην ουσια λεε ναι στο ευρω

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 10:47 μ.μ.

9:01
Τρέμετε την λαική εξουσία είναι πασιφανές.Εθελελόδουλοι και υπηρέτες του κερατά είστε συριζόδουλα του κεφαλαίου που είτε με ευρώ είτε με δραχμή θα συνεχίζουν να τσακίζουν τον λαό οι καπιταλιστές νε εσάς στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων τουςμΓια την ανατροπή της πλουτοκρατίας ούτε κουβέντα δεν θέλουν να ακούσουν οι συριζοανταρσιέοι και χτυπούν και πολεμούν όποιον τον θέτει στον λαό.

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 10:20 π.μ.

10.47
Τρέμετε την λαική εξουσία είναι πασιφανές!! κλασικος πολιτικα χαζοκνιτης! ρε ρωτα τον κουτσουμπα τι θα κανει σε περιπτωση δημοψηφισματος για εξοδο απο το ευρω και ασε τις σαπιες ψευτοεπαναστατικες κορωνες. μαλλον ναι στο ευρω πολιτικες κοτες!

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 3:27 μ.μ.

10.20 Ευκολη ερωτηση καλε μου φιλε. Λευκο και Ακυρο. Παλευουμε για ανατροπη του καπιταλισμου χωρις Πολιτικα μετωπα και Ενδιαμεσα Σταδια εξουσιας. Αλλη φορα να ρωτας κατι πιο δυσκολο καλε μου φιλε Σε συμπαθω πολυ Χαιρετω

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 3:43 μ.μ.

Εσένα σε νοιάζει με ποίο νόμισμα θα μετράει ο κόσμος την φτώχεια και την πείνα του και με ποίο τα πλούτοι του το μεγάλο κεφάλαιο που προσκυνάς.Το ΚΚΕ μιλάει για κατάργηση της εκματάλλευσης και τις ανισσότητας που παράγουν όλα τα νομισματα και το σύστημα του καπιταλισμού που δεν αγγίζεται ανταρσυριζέοι.

16 Μαρτίου 2015 στις 7:24 μ.μ.

16 Μαρτίου 2015 - 10:20 π.μ.

Καλα φερτε τη δραχμη αλλα κρατηστε και μερικα ευρω για τα ελικοπ[τερα που θα χρειαστειτε

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 8:49 μ.μ.

3.43
με διαγραφη του χρεους και δικο σου νομισμα εσυ υποστηριζεις οτι θα πειναει ο λαος; ήμαρτον χαζομαιλη ήμαρτον!

17 Μαρτίου 2015 στις 12:19 π.μ.

16 Μαρτίου 2015 - 8:49 μ.μ.

Με διαγραφη του χρεους δεν μπορει να εχεις καπιταλισμο.
Με διαγραφη του χρεους και δραχμη αλλα την οικονομια στα χερια του Λατση,
ο κοσμος θα πεθαινει στους δρομους βρωμοπασοκε και σεις θα χρειαζεστε ελικοπτερα για να γλυτωσετε.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 2:18 π.μ.

Νομίζω ότι ο όρος χαζοκνίτης που χρησιμοποιείται κατά κόρον είναι αδόκιμος καθότι συνιστά πλεονασμό. Εφόσον είσαι κνίτης, το πρώτο προσδιοριστικό είναι περιττό. Ρωτήστε και τον ΠΑΝ, ξέρει από πρώτο χέρι. Καλοί μου φίλοι, σας συμπαθώ πολύ, καληνύχτα

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 9:10 π.μ.

12.49
Με διαγραφη του χρεους και δραχμη αλλα την οικονομια στα χερια του Λατση!ο κοσμος θα πεθαινει στους δρομους βρωμοπασοκε και σεις θα χρειαζεστε ελικοπτερα για να γλυτωσετε.!!
ρε κκεδες εχετε χαζεψει! με το ευρω δεν πεθαινει στους δρομους αρα κνιτακια ναι στο ευρω !! με διαγραφη 300 δις χρεος δεν ξεκινας δημοσιες επενδυσεις και μειωνεις την ανεργια;
πολιτικο βλητο οσο για τον λατση θα εχεις κρατικοποιησεις τις τραπεζες σου εξω απο το ευρω. τωρα για το ποτε θα τον διωξεις να μας πει το κκε ποτε ξεκινα η επανασταση και θα τον διωξουμε. ειστε πια σαν κκε επικινδυνο κομμα για τους εργαζομενους με αυτα που λετε

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 10:12 π.μ.

2.18 Καλε μου φιλε ειναι Τιτλος τιμης να εισαι μελος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ειμαι σιγουρος οτι το καταλαβαινεις. Η Μεγαλυτερη ξεφτιλα ειναι να εισαι διαχειρηστης του καπιταλισμου και να νομιζεις οτι θα τον κανεις ανθρωπινο καλε μου φιλε Εχεις την συμπαθεια μου Χαιρετω

χειριστής ελικοπτέρου
17 Μαρτίου 2015 στις 11:44 π.μ.

Παρόλο που εκτιμώ και θαυμάζω απεριόριστα τον οίστρο του Antonss, θα ήθελα να του συστήσω να αφήσει το πληκτρολόγιο και να ασχοληθεί με την επανάσταση. Τέτοιοι αγωνιστές δεν περισσεύουν. Όσο για τους βρωμερούς σοσιαλδημοκράτες, θα τους αναλάβουμε εμείς

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 12:24 μ.μ.

Σχόλιο του Γραφείου Τυπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΟΟΣΑ

Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένας νεοφιλελεύθερος καπιταλιστικός οργανισμός με συγκεκριμένη ατζέντα νεοφιλελεύθερης απάντησης στην κρίση. Αυτά έλεγε μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2013 απέναντι στον Υπουργό Ανάπτυξης της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, για την αποδοχή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ. Χτες ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και τα περισσότερα ΜΜΕ τον εμφάνισαν ως έναν τεχνοκρατικό οργανισμό σε… προοδευτική κατεύθυνση(!), που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να φέρει τις «αναγκαίες δομικές αλλαγές που έχει η κοινωνία».

Θα δεχτεί λοιπόν η κυβέρνηση (για την ακρίβεια: θα πληρώσει) τον ΟΟΣΑ για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα της κοινωνικής κρίσης, της ανεργίας και της ανάπτυξης.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ότι στα highlights των προτάσεων της προηγούμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ ήταν η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου για τα μαγαζιά τις Κυριακές, για την οποία οι «ειδικοί» του ΟΟΣΑ είχαν προβλέψει ότι θα φέρει 30000 νέες θέσεις εργασίας;

Ότι οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη «μείωση της γραφειοκρατίας» βασικά σημαίνουν επιχειρήσεις που δεν θα ελέγχονται περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, δεν θα δίνουν λόγο στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση Εργασίας και σε κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό του δημοσίου!
Ότι προφανώς και δεν χρειάζεται κανένας ΟΟΣΑ για να συμβουλέψει τι θα πρέπει να γίνει με τον ΦΠΑ, όταν η κυβέρνηση έχει «ξεχάσει» ακόμη και το απλό αίτημα για μηδενισμό του ΦΠΑ στα είδη βασικής λαϊκής κατανάλωσης για να μπορούν στοιχειωδώς να ζήσουν οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι συνταξιούχοι;

Ας μας δείξουν μια χώρα στην οποία ο ΟΟΣΑ να βοήθησε έστω να καταπολεμηθεί –κι όχι να νομιμοποιηθεί με νομικό οπλοστάσιο!- η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπη και το λαθρεμπόριο των καπιταλιστών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ίσα ίσα, ο ΟΟΣΑ θεωρεί μέτρο ελκτικό στην ανάπτυξη την μείωση των φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

Είναι τραγικό για μία κυβέρνηση που θέλει να μιλάει στο όνομα της αριστεράς να πουλάει ως «προοδευτική οπλιτική» κάθε νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Οι γενικόλογες αναφορές σε «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» για τον «εκσυγχρονισμό» της Ελλάδας μας οδήγησαν στην εποχή Σημίτη και στο Καστελόριζο του ΓΑΠ, κι αυτό ο εργαζόμενος λαός δεν το ξεχνάει.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 12:30 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ολοταχώς για υπογραφή 3ου μνημονίου. Ο λόγος; Αρνείται να εντάξει στην λογική του την ανάγκη εξόδου από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

Και επομενο είναι, να αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλλει στην οργάνωση και ενημέρωση του λαού για αυτήν την προοπτική! Το πιο πιθανό είναι λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει δημοψήφισμα για το ναι ή όχι στο ευρώ, και με βάση την πλειοψηφία υπερ του ευρώ που πιθανά θα προκύψει, να δικαιολογήσει την υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Οι κομμουνιστές θα πρέπει σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα να ανοίξουν με θάρρος την συζήτηση για την ανάγκη εξόδου από ΕΕ και ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, αυτή την αντίληψη να ζυμώσουν στην κοινωνία και από αυτή την σκοπιά να εναντιωθούν στην κατρακύλα της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σοσιαλδημοκρατική ενσωμάτωση.

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 2:35 μ.μ.

Ο 17 Μαρτίου 2015 - 2:18 π.μ.
ειναι ο ορισμος του ΕΥΤΩΤΡΟΛ

"....Απίστευτο !!!: Η Ευρώπη χρηματοδοτεί μια στρατιά από ανώνυμα «trolls»…....."


http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/31823-apisteyto-h-eyrwph-chrhmatodotei-mia-stratia-apo-anwnyma-%C2%ABtrolls%C2%BB%E2%80%A6

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 6:58 μ.μ.

Tα μελη και οι οπαδοι του ΚΚΕ παλευουνε μεσα απο το ΠΑΜΕ μαζι και με αλλους ανθρωπους που δεν ειναι Κομμουνιστες για την Ενοτητα της Εργατικης ταξης και την ενισχυση της λαικης συμμαχιας για να Φρεναρουμε τα χειροτερα που ερχονται με τελικο στοχο την Ανατροπη του Καπιταλισμου. Οπως αποδειξε η εμπειρια του 20ου αιωνα αυτος ειναι ο μονος δρομος.Με αυτον τον τροπο ο σ.ΛΕΝΙΝ το 1917 δεν συμμετειχε ποτε στην Αριστερη Κυβερνηση Κερνσκι την ανετρεψε και οικοδομησανε οι Μπολσεβικοι Σοσιαλισμο.Στο 20ο συνεδριο το 1956 λογο των τεραστιων απωλειων του πολεμου το ΚΚΣΕ εμεινε απο στελεχη αναλαβανε οι οπορτουνιστες και Συνειδητα με σταδιακα βηματα ολοκληρωσανε την ανατροπη το 1991. Επισης δεν υπαρχει παραδειγμα χωρας που η εργατικη ταξη να πηρε την εξουσια μεσα απο κυβερνηση στον καπιταλισμο οπως λεει ο Τσυριζα με την ανταρσυα.Προκειται για απατη ωστε να εφκλοβιστει ο λαος στον καπιταλισμο χαιρετω

αιντα...
17 Μαρτίου 2015 στις 7:51 μ.μ.

Antonxxx αν έβαζες ζαρτιέρες και κυκλοφορούσες στην Σταδίου με φωτογραφία του Πάγκαλου φωνάζοντας "Θέλω τ' αγόρι μου που με παράτησε" λιγότερο ρεζίλι θα γινόσουν από όσο γίνεσαι τώρα μ' αυτά που πας να δικαιολογήσεις...

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 10:23 μ.μ.

10.12
Καλε μου φιλε ειναι Τιτλος τιμης να εισαι μελος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. μπραβοοοοοο!! αγαπημενε μου φιλε ημουν μελος αλλα αυτον τον Τιτλος τιμης να εισαι μελος του ΚΚΕ δεν τον κατανοησα το 89-90 με συγκυβερνησεις Μητσοτακη-Φλωρακη-Παπανδρεου!! κριμα τι να κανω; Βάλε την Παπαρηγα να με παρει τηλεφωνο για να μετανοησω σαν παρασυρμενος οπορτουνιστης!! κανε μου τη χαρη.περιμενω τηλεφωνο!!

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 11:12 μ.μ.

Βρε χαζούλη 2.35,
Τα Eurotroll βγήκαν για να τρολλάρουν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτές πονάνε τους Ευρωπαίους, αυτές έχουν στόχο τα Eurotroll.
Πιο πιθανό είναι ο ΠΑΝ και ο Anton-xxx να είναι Eurotroll, παρά ο 17 Μαρτίου 2015 - 2:18 π.μ.

Eurotroll κατά ΚΚΕ δεν υπάρχουν πολύ απλά γιατί κανείς στις Βρυξέλλες δεν ενδιαφέρεται για το ΚΚΕ.
Τι δεν καταλαβαίνεις?

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 11:40 μ.μ.

10.23 Και βεβαια ειναι τιτλος τιμης να εισαι μελος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλε μου φιλε.Το οτι εισαι Οπορτουνιστης το γνωριζω.Το ΚΚΕ ηρθε στην Αστικη νομιμοτητα το 1974. Απο το 1943 μεχρι το 1968 δεν υπηρχε ΚΝΕ και απο το 1958 δεν υπηρχανε Κ.Ο και ολα ητανε χυμα μεσα στην ΕΔΑ. Ετσι μετα το 1974 ξεκινησε να φτιαχνει Κ.Ο με κενο μια γενια και αναγκαστηκα χρησιμοποιησε την γενια του Πολυτεχνειου που ειχε μονο Πολιτικο και Οχι ταξικο Κριτηριο.Παρα την διασπαση του 1968 δεν εγινε δυνατο να αλλαξει το προγραμμα με τα Πολιτικα Μετωπα και τα Ενδιαμεσα Σταδια στο προγραμμα του 9ου και 10ου συνεδριου το 1978 1983. Σε αυτην την λογικη φτιαχτηκε ο Συνασπισμος και οι 2 κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Αυτα τελειωσανε οριστικα στο 15ο το 1996 και αυτο ακριβως ειναι που σε ποναει και οχι το τοτε. ας θυμηθουμε τωρα και μερικα στοιχεια του τοτε. ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΧΑΓΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΚΟΤΖΙΑΣ. ο καθενας μπορει να κρινει 25 χρονια μετα που ειναι ο καθενας. Κανε κουραγιο καλε μου φιλε ξερω που ακριβως πονας Συμπασχω μαζι σου ΧΑΙΡΕΤΩ

ευρωτρολλ
18 Μαρτίου 2015 στις 1:06 π.μ.

Τελικά, οι κνίτες δεν είναι τόσο χαζοί όσο νόμιζα. Με κατάλαβαν

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 1:02 μ.μ.

11.40
Κανε κουραγιο καλε μου φιλε ξερω που ακριβως πονας Συμπασχω μαζι σου και γω!!
το 1989-1990 ήταν τιτλος ντροπης να εισαι μελος του κκε, Κουραγιο φιλε μου. Βλεπεις ολοι σκονταφτουν! Και ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ που κουτοπονηρα φροντισες να ξεχασεις.εκτος και αν ειχε παρεσυρθη το 89-90! Δεν ειδαμε ομως καμια δηλωση διαφωνιας. Τον κακομοιρη τον παρεσυρε ο ΦΑΡΑΚΟΣ! ντροπη!

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 2:41 μ.μ.

1.02 Καλε μου φιλε καταλαβες πολυ καλα τη ειπα δεν υπαρχει αμφιβολια. Το προγραμμα του 9ου και 10ου συνεδριου ητανε που δημιουργησε τα προβληματα που ερχοτανε πριν το 1974.Ο Καπεταν Γιωτης απο το 1954 μεχρι το 1972 ητανε εξοριστος. Πολυ καλα κανανε και εφαρμοσανε τον Δημοκρατικο Συγκεντρωτισμο κερδισαμε το Συνεδριο το 1991 πεταξαμε εξω ολα τα οπρτουνιστικα σκουπιδια και ειμαστε εδω σημερα. Σε αντιθετη περιπτωση θα ειχε επικρατησει ο οπορτουνισμος το 1991 και δεν θα υπηρχε ΚΚΕ σημερα καλε μου φιλε. Το σημερα σε ποναει οχι το τοτε ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:27 μ.μ.

Καλοί μου φίλοι δεν είναι τρόλ οι κνίτες.Ρωτήστε Τον ΠΑΝ και τον Αντών Τσαούς τον SS.
Ούτε κνιτόβλακες είναι.Αν είσαι κνίτης,αντικειμενικά είσαι και βλάκας,και τούβλο και χοχόλος και μπούφος με περικεφαλαία.

"Κουτσουμ-Πακης''

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 12:46 μ.μ.

2.41
ρε εχεις χαζεψει.Για το ΦΛΩΡΑΚΗ που τον περεσυρε ο ΦΑΡΑΚΟΣ το 89-90 σε ρωτησα! Μου λες Καπεταν Γιωτης απο το 1954 μεχρι το 1972 ητανε εξοριστος. Χαίρω πολυ. παρακατω. Περα και απο αυτα ηταν και ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ του 89-90.ντροπη!

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2015 στις 6:41 μ.μ.

@12,46

Δεν έχει χαζέψει . Ο ΠΑΝ είναι, εξ ορισμού χαζός

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger