Home » , » Μένος ανθρωποφαγικό

Μένος ανθρωποφαγικό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 | 5:21 μ.μ.

 Γράφει η Ε. Χ.

Τόσο μένος ανθρωποφαγικό για τους μόνιμους υπάλληλους της ΔΕΗ που πάλεψαν και κέρδισαν αυτά τα 6ευρω τις εργάσιμες μέρες!

Όλοι αυτοί που από χθες βγαίνουν πνέοντας τα μένεα για τη νίκη ενός κλάδου εργαζομένων (ναι είναι κάποιοι λαμόγια, ναι κάποιοι είναι διορισμένοι με το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων) δεν τους βλέπω να γράφουν τίποτα για τον αγώνα των εργαζομένων στην coca cola ή για το δικαστήριο που έριξε στα μαλακά τους ιδιοκτήτες της ΒΙΟΜΕ, για την απαίτηση συλλογικών συμβάσεων και τον αγώνα των εργαζομένων στη vodafon και στη wind.

Φτάσαμε να ευχαριστιόμαστε την δυστυχία του άλλου και να λύσαμε απ το κακό μας για το οποίο καλό κατακτιέται από τον διπλανό μας. Ας φάμε τις σάρκες μας το λοιπόν.

Το αίμα πάντα προκαλούσε και ενθουσίαζε τον όχλο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 6:19 μ.μ.

Ετσι.Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Ολοι αυτοί που κόπτονται για κάποιες κατακτήσεις-ψίχουλα των εργαζομένων,έστω και αν θεωρούνται''υψηλόμισθοι'',δεν βρήκαν να πούν κουβέντα για τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τα τελευταία χρόνια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 7:17 μ.μ.

αυτος που επαιρναι 1800 γιατι να τα παιρνει? ελεγε αυτος που εαιρναι 1500, και αυτος που επαιρναι 1200,ελεγε γιατι αυτος να παιρνει 1500, και αυτος που εαιρναι 1000 ελεγε γιατι αυτος να παιρει 1200...... ποσο ωραια το δουλεψαν οι μαγκες και τωρα ολοι παιρνουμε τα αρχ...μου με το συμπαθιο , γιατι ακομα μυαλο δεν βαλαμε! συγνωμη γαι τα ορθογραφικα λαθοι αλλα εχω τελειωσει δημοτικο πριν πολλα χρονια και διδασκομαι με την χειρονακτικη εργασια, ας μας διδαξουν την ουσια του σωστου οι μορφωμενοι, που δυστιχως δεν το βλεπω!

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

με ποιους παλεψαν και απο ποιους κερδισαν εχεις την καλοσυνη να μας γραψεις ? οταν ολος ο ιδιωτικος τομεας ρημαχτηκε και οσοι απομειναν εκλιπαρουν το 400αευρο οι κομματικοι στρατοι μειναν ανεπαφοι για το καλο του τοπου παντα.χρεωστε μας λοιπον το σνακ και το καφε του μονιμου δεητζη.αραγε οι συμβασιουχοι τα φερνουν απ το σπιτι τους?σειρα εχει η ερτ .

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 9:08 μ.μ.

Δυστυχώς η ουσία του ζητήματος είναι, κατά την άποψή μου, ακόμα χειρότερη . Έχει να κάνει με την πορεία των εργατικών διεκδικήσεων. Ασφαλώς όσο πιο ισχυροί είναι και οικονομικά οι εργαζόμενοι ενός κλάδου τόσο περισσότερα μπορούν να πετύχουν (άσχετα από αυτά και άλλα πολλά που μπορείς να καταμαρτυρήσεις σε πολλούς της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ). Η ΔΕΗ είναι μια ΑΕ και συνεπώς μπορεί να δίνει αυξήσεις χωρίς επιβάρυνση των τιμολογίων και πολύ περισσότερο του κρατικού προϋπολογισμού. Γιατί πχ δεν αντέδρασε κανείς στην (πολύ προβληματικότερη σε επίπεδο εργατικής συνείδησης) συμφωνία αυξήσεων στον Καρέλια; Το θέμα είναι ότι αν δεν λοιδορηθούν και δεν δεχτούν επίθεση οι ΔΕΗτζήδες το επόμενο στάδιο είναι οι υπόλοιποι εργάτες να πουν : "αφού πήραν οι ΔΕΗτζήδες τωρα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ και εγώ που είμαι μάλιστα σε πολύ χειρότερη θέση". Αλίμονο αν πουν "εδώ είδες τι έπαθαν οι ΔΕΗτζήδες, ας κάτσω και εγώ στα αβγά μου"

ΒΚ

ΥΓ Αν τα μετράω καλά μιλάμε για 120€ μηνιαίως για τροφείο σε επιχείρηση με βάρδιες, νυχτερινά, ορυχεία, εξωτερικές δουλειές που όντως ε μια τυρόπιτα και έναν καφέ θα τον πιουν. Αν μάλιστα αληθεύει ότι καταργείται η έκπτωση σε ηλεκτρικό ρεύμα και προφανώς το επίδομα αυτό δεν θεωρείται μισθός (για επιδόματα, συντάξιμα κτλ) τότε μιλάμε μάλλον για ΚΑΚΗ σσε σε μια ΑΕ με κερδοφορία
ΥΓ2 Η υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει να αποδείξει ότι "δεν φταίω εγώ για τις αυξήσεις" (κάποιοι λένε φταίνε οι προηγούμενοι - ΕΛΕΟΣ βρε "αριστεροί") και οι σπασμοί του ΜΠαρουφάκη όταν του το είπε ο Χατζηνικολάου είναι παραπάνω από ενδεικτικοί για το κατάντημα του ΚΕΝΤΡΩΟΥ αστικού αυτού κόμματος. Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 9:45 μ.μ.

Eίμαι από αυτούς που ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ πίστευα ότι δεν πρέπει να κοπούν μισθοί και συντάξεις δεν πρέπει να είμαστε στην λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, είχα έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με γνωστούς, φίλους, συνάδελφους, όμως πρέπει ν' αναγνωρίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και πολύ περισσότερο στην ΔΕΗ είχαν μια ιδιαίτερη μεταχείριση και προνόμια που δεν τα είχαν άλλες εργασιακές ομάδες, μέχρι ένα σημείο μπορώ να το καταλάβω, σήμερα όμως ΟΧΙ, δεν μπορώ να το κατανοήσω, δεν μπορεί ο χαμηλοσυνταξιούχος που έπαιρνε 500 και του έγιναν 400, δεν μπορεί ο εργαζόμενος που δουλεύει στο ΙΤ να παίρνει με 10ωρα και 6ημερα 500 ευρώ η και 400 μαύρα, ανασφάλιστος, και στο έλεος του εργοδότη, δεν μπορεί ο νοσοκομειακός γιατρός μετά απο 30χρονια διάβασμα με νυχτερινά, υπερωρίες, και συνθήκες εργασίας γαλέρας να παίρνει 1200 ευρω, δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός που καλείται σαν αναπληρωτής-ωρομίσθιος να φύγει πχ από Αθήνα και να πάει Καστελόριζο και να παίρνει 800 ευρώ, παραδείγματα υπάρχουν πάμπολα.
Δεν μπορεί λοιπόν σήμερα που άτομα με ειδικές ανάγκες με αναπηρία 70-80% και να τους κόβουν τα επιδόματα, και η ΔΕΗ να παίρνει 6 ευρώ την μέρα για προσφάι, 6ευρω επι 25 ημερομίσθια ειναι 150 ευρώ επί 12 είναι 1800 δηλ είναι τρία μηνιάτικα για έναν στον ΙΤ που μπορεί να είναι και 50-60 χρονών.
Άρα λοιπών προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η κίνηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ακόμα και αν τα συνδικαλιστικά όργανα έδωσαν αγώνα γιαυτα, δεν είναι οι μόνοι που πάλεψαν και παλεύουν, από την στιγμή που καλούμαστε όλοι καλός η κακός να κάνουμε το "σκα--- μας παξιμάδι" το θεωρώ προκλητικότατο

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 9:57 μ.μ.

Σύντροφε 7.17 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ως προς τον κοινωνικό αυτοματισμό του 1800 και του 1700, όμως σήμερα τα πράγματα δεν είναι έτσι, η ΔΕΗ είναι στα 1800, όταν ο μέσος μισθός στο Δ.Τ είναι 800-850 και στον ΙΤ είναι 500 και αν, δεν έχουμε να κάνουμε με μια διαφορά λίγων ευρώ, έχουμε να κάνουμε με ρετιρέ και υπόγεια, όταν εγώ κατέβαινα από την αρχή τις κρίσης σε πορείες και απεργίες για να σώσω την αξιοπρέπειά μου και το μισθό των 1200 ευρώ και μάλιστα με προϋπηρεσία 25 χρόνια (την καλή εποχή) δεν θυμάμαι να μου συμπαραστάθηκε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ γιατί ήταν από την περίπτωση εργαζομένων σαν ΔΕΚΟ που πίστευαν ότι δεν θα τους αγγίξουν και η αλήθεια είναι ότι μαζί με τους τραπεζικούς έχουν βγει η λιγότερο τραυματισμένοι.

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 12:22 π.μ.

Πολύ ενδιαφέρον ειδικά στα συμπεράσματα: http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2015/03/blog-post_95.html

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

9¨57, κατα αρχη εγω δεν ξεκινω απο ενα δυο κλαδους για να κανω συνολικη εκτιμηση του μισθου που πρεπει να παιρνει ενας εργαζωμενος, που στο κατω κατω ΔΕΗ και ΟΤΕ υπηρξαν τα υποτηθεμενα ρετηρε (γιατι και ενα αξιοπρεπης μισθος εκει περιπου πρεπει να ειναι) αλλα και το εναυσμα των ΜΜΕ για να προκαλεσουν τη διαιρεση, ιδιωτικου τομεα με δημοσιο για αρχη και στη συνεχεια ιδραυλικου ,ηλεκτρολογου ,μαραγκου, παπου με γιαγια...... και η ουσια ειναι μια και μοναδικη, τις διαφορες αυτες στους μισθους που οι ιδιοι οι κυβερνωντες δημιουργησαν στη συνεχεια, οι μαγκες τις χρησιμοποιησαν σαν εργαλειο που σκαλιζει το ξυλο για να βαθυνουν την αποξενοση μεταξυ μας και σημερα εσυ τα ξαναβαζεις με τους ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ, οταν σημερα ακουγα οτι ολα τα υπουργεια θα εχουν γραμματεις και φαρισεους και θα στοιχιζουν 1.500.000 τον χρονο? οι βουλευτες λεει θα μπορουν να εχουν παραπανω αποσπασμενους υπαλληλους με κοστος λεει 950.000ευρω? και εθελοντες λεει θα εχουν που θα τους δινουν ποδαροδρομικα, δεν ξερω ποσα? και λεω, ο κοσμος δουλεια θελει, οπως εσυ , ο γιος μου, ο γειτονας μου , να μπορει να ζουν ολοι με αξιοπρεπεια, αλλα πως μπορει ομως να πεφτεις ευκολα στη παγιδα και π.χ. να μην το γενικευσεις και να πεις ,καλα υπαρχουν ανθρωποι που εχουν δεις ευρω ,που 24 ωρες να δουλευουμε και οι δυο μας επι 70 χρονια θα ειμαστε φακες και παλι μπροστα τους, δηλαδη θεωρεις φυσικο το ενα αφυσικο το αλλο ,για αυτο ανεφερα τους μορφομενους στο παραπανω που εγραψα, με λιγα λογια αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι η δυστιχια και πλουτος ειναι φυσικο , η ευτυχια για ολους αφυσικο?, η ζητιανια φυσικο?, ολοι εργαζωμενοι αφυσικο ? το φυσικο εχει γινει αφυσικο και το αφυσικο φυσικο αφου διαχρονικα τα αποδεχομαστε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger