Home » , » Περί δημοψηφίσματος.

Περί δημοψηφίσματος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 | 3:17 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είμαι λάτρης της άμεσης δημοκρατίας. Όταν αυτή είναι δημοκρατία. Όταν δηλαδή καλείται ο κόσμος να αποφασίσει ελεύθερα, χωρίς νοθείες, χωρίς εκβιασμούς. Και φυσικά όταν δεν κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων. Επομένως δεν με πειράζει καθόλου το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό αλλά ο τρόπος, αν δηλαδή αποφασίζει η πλειοψηφία, ή επιβάλλουν με διάφορα τερτίπια οι πλουτοκράτες τη θέση τους.

Τώρα θα πούμε δυο κουβέντες Αντωνάκη. Κατ' αρχήν δε θυμάσαι καλά. Ο ΓΑΠ, ο οποίος με το δημοψήφισμα μας κορόιδεψε όλους, στην έφερε κανονικά. Μέχρι τότε, ήσουν επίσημα κατά του μνημονίου, μάλιστα είχες διαγράψει την Μπακογιάννη που ψήφισε υπέρ. Με τη μπλόφα του δημοψηφίσματος ο Γιωργάκης σε ξεβράκωσε. Σε έκανε να κάνεις τη μεγαλύτερη τούμπα, το πιο θεαματικό ακροβατικό που έγινε ποτέ στην πολιτική.

Από το Ζάππειο, από όσα έλεγες περί αλλαγής πολιτικής (εδώ έσκαγα στα γέλια), από τη σαχλαμάρα ότι ήταν άλλο η δανειακή σύβαση κι άλλο τα μέτρα (ναι, από εσένα το πρωτάκουσα τότε) μας βγήκες ο πλέον μνημονιακός. Μνημόνιο και ξερό ψωμί. Τι ψωμί; Ούτε καν ψίχουλο. Κοντολογίς η κίνηση αυτή του Γιωργάκη μας έκανε ένα καλό: Αφού σου έβγαλε το υποκριτικό προσωπείο, σε εμπόδισε να πάρεις την αυτοδυναμία, ρίχνοντας έτσι οριστική ταφόπλακα και στο ΠΑΣΟΚ, που έγινε μετά τσόντα σου. Φαντάσου να γίνονταν τελικά το δημοψήφισμα και να παίρναμε τη σωστή απόφαση, που τόσο φοβόσουν.

Θυμάμαι τις φάτσες των γαλάζιων γιδιών που προσπαθούσαν να χωνέψουν το πικρό κουτόχορτο, όταν στήριζες το συμμαθητή σου, όταν ψήφιζες κι εσύ όλα τα άδικα μέτρα που πρότεινε τότε το ΠΑΣΟΚ, όταν διέγραφες τον Καμένο μαζί με τους άλλους γιατί δεν είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι, τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ζητούσες εκλογές, γιατί ο ΓΑΠ είχε φθαρεί, και θα τις κέρδιζες, λέγοντας ψέματα. Τώρα άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Ο κόσμος είδε τη δική σου διακυβέρνηση και αν κάνεις την κουταμάρα, να το πεις, έστω και γι αστείο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρπάξει την ευκαιρία και θα χάσεις όχι με 8, αλλά με 18 μονάδες διαφορά. 40% ο ΣΥΡΙΖΑ, 22% η ΝΔ, υπολογίζω χοντρικά το αποτέλεσμα. Άσχετα τι θα κάνει μετά ο "αυτοδύναμος". Μην ξεχνάς, πως θα ψηφίσουν οι 100.000 νέοι, που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες κατ εντολή σου. Κι αυτοί σε περιμένουν πως και πως στις κάλπες, όποτε γίνουν.

Ευτυχώς ο Σαμαράς είναι μεγάλο βαρίδι στη ΝΔ, πράγμα που διευκολύνει τις εξελίξεις. Η πολιτική του είναι συνυφασμένη με την καταστροφή του Μνημονίου με τη θέληση των τοκογλύφων.
Τώρα είναι ώρα να αγωνιστούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα για πραγματική αλλαγή πολιτικής.

Μακριά από την παγίδα των τοκογλύφων. Δυστυχώς δεν το βλέπω να τολμά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη γνώμη μας. Κι αν τελικά το κάνει, θα έχει εξασφαλίσει το αποτέλεσμα. Η ΝΔ, τα δεκανίκια θα στηρίζουν με νύχια και με δόντια τους δανειστές, από κοντά τα ΜΜΕ θα τρομοκρατούν, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μια λεκάνη νερό και θα παίξει τον Πόντιο Πιλάτο, αφήνοντας τους Φαρισαίους να μας σταυρώσουν. Αν δεν κάνω λάθος, Βαραββά επέλεξε η πλειοψηφία τότε όχι Ιησού.

Φυσικά, όταν σιγοντάριζαν οι Αρχιερείς από κάτω δίνοντας γραμμή. Έτσι και τώρα: Μόνο το ΚΚΕ κι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, και κάνας Αναρχικός, που δεν θα απέχει, θα ψηφίσουν εναντίον. Γι αυτό χρειάζεται αγώνας στην ενημέρωση του κόσμο, ώστε να ακουστεί η αλήθεια. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 5:44 μ.μ.

Μονομερης διαγραφη του χρεους Εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων Παραγωγης Κεντρικο Σχεδιασμο Εργατικο Ελεγχο. Αυτο ειναι το Προγραμμα του ΚΚΕ Οτιδηποτε αλλο εξυπηρετει τμηματα της αστικης ταξης που εχουνε συμφεροντα με Ρωσια Τ.Ε

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

5.44 Ρε μπούφο κνίτη το κείμενο μιλάει για δημοψήφισμα που θα αφορά το μέλλον του λαού για τις επόμενες δεκαετίες.Δεν μιλάει πως πρέπει να μπεί σε δημοψήφισμα το πρόγραμμα του ΚΚΕ.Αυτό μπήκε και ξαναμπήκε για ψήφο στις εκλογές και απερρίφθει μετά πολλών επαίνων.
Τι Ρωσίες τσαμπουνάς κνιτόβλακα;

Εδώ να πούμε οτι,αν τεθεί σαν ερώτημα σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα,παραμονή ή εξοδος απο την ευρωζώνη,το ΚΚΕ θα έχει μεγάλο πρόβλημα.
Για πολύ συγκεκριμένους λόγους,μια έξοδος απο την ευρωζώνη αυτή την περίοδο,θα ήταν καταστροφική για το ΚΚΕ.
Αλλωστε και η ίδια η Παπαρήγα είχε το 2011 χαρακτηρίσει την έξοδο καταστροφή.

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 9:54 μ.μ.

Eλληνικό ΥΠ.ΕΞ:

«Ουδείς μπορεί να Yποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η Eλληνική Kυβέρνηση και γενικότερα το Eλληνικό Kράτος την Eθνική Kυριαρχία και τα Kυριαρχικά Δικαιώματα της Xώρας. OYΔEIΣ !!!
KAI ...
Ουδέν περαιτέρω»

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 9:57 μ.μ.

Μια ερωτηση μονο. Αν βγουμε απο το Ευρω αλλα μεινουμε στην ΕΕ. Δηλαδη μεινουμε στις "ελευθεριες" του Μααστριχτ, στις δεσμευσεις της ΚΑΠ , στις ποσοστωσεις, στη ναυπηγηση μονο πολεμικων πλοιων, στις δεσμευσεις της Λισαβονας, της Λευκης Βιβλου, της Μπολονια για την παιδεια κλπ. Ολα αυτα συν ενα νεο υποτιμιμενο νομισμα. Πως αυτο θα οφελησει τον εργατη που θα αμειβεται σε δραχμη και θα πληρωνει σε ευρω ολα οσα θα ειμαστε υποχρεωμενοι να εισαγουμε?
Η αληθεια ειναι οτι αυτο το ενδεχομενο οφελει μονο το εφοπλιστικο κεφαλαιο και τις μεγαλες τουριστικες επιχειρησεις.
Τον εργατη θα τον οφελησει μονο η αποδεσμευση απο την ΕΕ με δικη του αποφαση γιατι αυτο σημαινει οτι θα εχει επιλεξει και σχεδιο για την επομενη μερα.
Και σχεδιο υπερ του εργατη για τη ζωη εκτος ΕΕ εχει καταθεσει μεχρι τωρα μονο το ΚΚΕ.
Σοσιαλισμος κυριοι.
Ολοι οι αλλοι κινουνται ή υπερ της ΕΕ φανερα ή υπερ της ΕΕ στα κρυφα. Και λεω στα κρυφα γιατι ο κοσμος δεν ειναι βλακας. Οταν βλεπει υποτιθεμενες αντι - ΕΕ δυναμεις να του λενε πχ οτι θα υποτιμισουμε το νομισμα και θα ερθει αναπτυξη(Αλαβανος) ή οτι θα εθνικοποιησουμε τραπεζες και θα κανουμε εργατικο ελεγχο στις υπολοιπες επιχειρησεις που θα ανηκουν ομως στους καπιταλιστες(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καταλαβαινει οτι αυτα ειναι απλα μπαρουφες.
Την προταση του ΚΚΕ μπορει να μην τη δεχεται η πλειοψηφια σημερα γιατι κατανοει τη δυσκολια της και την απαιτηση για ενεργο συμμετοχη και θυσια προσωπικη που απαιτει αυτη και τρεφει αυταπατες ακομα οτι ο καπιταλισμος μπορει να του εξασφαλισει μια αξιοπρεπη ζωη αλλα τις προτασεις των υπολοιπων ψευτο αντι-ΕΕ κομματων δεν τις δεχεται γιατι απλα δεν ειναι ουτε σοβαρες , ουτε καν προτασεις ή προγραμματα ολοκληρωμενα με αρχη μεση και τελος, παρα ξεκομμενα αιτηματα που αλλα ειναι φουλ ενσωματωσιμα και αλλα κινουμται σε μια σφαιρα της φαντασιας που κουμαντο κανει η πολιτικη στην οικονομια και οχι το αντιστροφο οπως μαθαμε εδω και κατι αιωνες απο το γερο Καρολο.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΚΕ)
9 Μαρτίου 2015 στις 12:12 π.μ.

9.57 Mιά ερώτηση μόνο.Αν δεν ''ανατραπεί ο καπιταλισμός'',έχει καμμιά σημασία αν βγούμε απο Ε.Ε και ευρώ?Γιατί το ΚΚΕ αυτό το βάζει σαν απαραίτητη προυπόθεση.Χωρίς ''ανατροπή'',δεν γίνεται τίποτα και καθείστε στα αυγά σας λέει το ΚΚΕ.
Πρώτα ''ανατροπή'' και ''λαική εξουσία''και μετά έξοδος.Ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλι και περίμενε την άλλη ζωή να ανατρέψει το ΚΚΕ το καπιταλισμό.
Οχι τίποτα άλλο,αλλά να μην νομίζουν οι ΚΚεδες πως ο κόσμος τρώει κκεδόχορτο.
Φαρισαίοι υποκριτές και επαναστάτες της δεκάρας.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 3:09 π.μ.

2 ερωτησεις.
1) Αν θεωρητικα ο λαος σημερα ηταν σε τετοιο επιππεδο οργανωσης και αγωνα απο αποψης μαζικοτητας,δυναμικης κλπ ωστε να επιβαλει αποδεσμευση απο ΕΕ στην αστικη ταξη της Ελλαδας γιατι να μην εκανε ολοκληρο το βημα που στοκατω κατω θα του εξασφαλιζε και τη ζωη που του αξιζει?
Συνηδριτοποιεις οτι η ΕΕ ειναι στρατηγικη επιλογη για το πιο δυναμικο κομματι των Ελληνων καπιταλιστων? Πιστευεις οτι με ενα δημοψηφισμα ή εκλογες θα αφηναν το λαο να τους καταστρεψει αυτη τη ζωτικηα σημασιας για την κερδοφορια τους συμμαχια? Πιστευεις οτι υπαρχει αλλος τροπος πλην της επαναστασης ωστε ο λαος μας να αποδεσμευτει προς οφελος του?
2) Αν ποτε οι αστοι αποφασισουν μεσω ενος δικου τους πληρος ελεγχομενου θεσμου οπως οι εκλογες ή το δημοψηφισμα να φυγουν απο την ΕΕ αυτο θα ειναι ειτε γιατι τους το επεβαλαν οι ευρωπαιοι αρα το τροπαρι θα ειναι "κανε λαε θυσιες να ξαναμπουμε στην ΕΕ" (Δεν ειναι δα και μακρινες οι θυσιες επι Μητσοτακη ή Σημιτη για τη συγκλιση και την ΟΝΕ) ή θα το κανουν γιατι θα εχουν αναπροσαρμωσει τις συμμαχιεα τους και θα θελουν να μπουν σε αλλη διακρατικη ιμπεριαλιστικη ενωση. Απο τα παραπανω σεναρια πως μπορει να οφεληθει ο εργατης?

Και 3) μαθε να απαντας σε πολιτικα επιχειρηματα χωρις βρισιες και ειρωνιες. Αν δεν μπορεις απλα σωπασε. Αν και ειναι συμπτωμα της εποχης λακεδες και βουτυροπαιδα να βγαζουν τα κομπλεξ τους στα πληκτρολογια οποτε δεν τρεφω αυταπατες.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 9:59 π.μ.

12:12 κάτι τέτοιες παπαριές έλεγε και ο Σύριζα ότι δηλαδή θα κάνει την μεγάλη ανατροπή μέσα στο ευρώ και την ΕΕ και να τ αποτελέσματα, λοιπών σε όσους θέλουν να δουν την πραγματικότητα, σωστά το ΚΚΕ μιλά για "ανατροπή" σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να επιβιώσει από τις δαγκάνες του νεοφιλελεύθερου και άκρατου καπιταλισμού που βιώνουμε σήμερα.
Λοιπόν φίλε μου αν νομίζεις οτι το ΚΚΕδοχορτο θα σου κάτσει βαρύ στο στομάχι φάε ένα γιαουρτάκι τύπου Σοιμπλε με χαμηλά λιπαρά Μέρκελ και τουμπεκί!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger