Home » » Προσοχή στην δήθεν Κοινωνική Αλληλεγγύη:

Προσοχή στην δήθεν Κοινωνική Αλληλεγγύη:

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 | 1:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα περί "Κοινωνικής Αλληλεγγύης" τα έχουμε ακούσει. Ξέρουμε όλοι πόσο "αλληλέγγυα" ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση. Επομένως δεν θα συζητήσουμε τώρα ούτε ποιοι ωφελούνται από τις "Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης" ούτε το σκεπτικό, για λόγους χώρου και χρόνου.

Η δράση αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους πολίτες που είναι ωφελούμενοι του κοινωνικού μερίσματος και κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη). Περισσότερα Εδώ

Οι ωφελούμενοι δικαιούνται κάποιον εξοπλισμό σύνδεσης στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, ένα laptop, tablet κοκ, μέχρι 230€ και Επιδότηση (προσέξτε: επιδότηση) σύνδεσης στο διαδίκτυο ύψους 12 ευρώ το μήνα μέχρι 31/10/2015. Προαιρετικά δε υπηρεσίες ενημέρωσης κατ' οίκον 60€.

Για να πάρεις εξοπλισμό πρέπει να επιλέξεις υποχρεωτικά και σύνδεση. Όμως τα συμβόλαια συνδέσεων είναι συνήθως ΕΤΗΣΙΑ διαρκούν ένα χρόνο. Υπάρχουν και για παραπάνω όχι όμως για παρακάτω. Ακόμα κι αν επιλέξεις τη φθηνότερη ασύρματη σύνδεση (εφόσον φυσικά είσαι δικαιούχος) θα πρέπει ή να συνεχίσεις να πληρώνεις κανονικά τη σύνδεση μετά τις 31/10/2015, ή να επιβαρυνθείς τα έξοδα διακοπής! Κι εδώ είναι η ασάφεια. Πόσα είναι αυτά; Και τι θα γίνει μετά με την Επιδότηση;

Αυτό έγινε γιατί το πρόγραμμα αρχικά ήταν να γίνει ως το τέλος του Σεπτέμβρη του 2014. Έλα όμως που ήξεραν ότι θα γίνουν εκλογές (να πως φαίνεται η αλήθεια) και το καθυστέρησαν ώστε να το εμφανίσουν ως κάτι δήθεν καλό προεκλογικά.

Καλάμια και παλούκια! Αυτό συμφέρει μόνο τις εταιρίες παροχής ιντερνέτ που είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες. Αν ήθελαν να βοηθήσουν τους φτωχούς έπαιρναν άλλα μέτρα. Ελπίζω να το εξετάσουν οι καινούριοι και να δώσουν λύση. Γρήγορα όμως γιατί οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες.

Γιατί για κάποιο που το εισόδημα του τείνει προς το μηδέν ή είναι μηδέν κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον. Αναμένουμε και παρακαλούμε τους υπευθύνους να το ερευνήσουν καθώς κατά τη γνώμη μας είναι άδικο να ζητάμε από αυτούς που δεν έχουν και να τους βάζουμε τέτοιες ξόβεργες. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger