Home » , , » Αναπάντητα ερωτήματα πέντε χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αντιεξουσιαστή Λάμπρου Φούντα

Αναπάντητα ερωτήματα πέντε χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αντιεξουσιαστή Λάμπρου Φούντα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 | 4:28 μ.μ.

Στις 10 Μάρτη το 2010 πέφτει νεκρός ο αντιεξουσιαστής Λάμπρος Φούντας πυροβολημένος πισώπλατα από μπάτσους. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν μείνει μια σειρά αναπάντητα ερωτήματα. Η εκδοχή της αστυνομίας τότε ήταν ότι αυτός ο αντιεξουσιαστής μαζί με συνεργό του προσπάθησαν να «απαλλοτριώσουν» αυτοκίνητο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ανταλλάχτηκαν πυροβολισμοί αποτέλεσμα τον θάνατο του Λ. Φούντα.

Αυτό είναι το μπατσάδικο σενάριο που όμως δεν απαντάει στα αυτονόητα ερωτηματικά που δημιουργούνται:

Γιατί να πάει να απαλλοτριώσει ένα αυτοκίνητο κάποιο μέλος οργάνωσης ένοπλης μειοψηφικής βίας οπλισμένος σαν αστακός –με πιστόλι και χειροβομβίδα, όπως είχε ανακοινώσει τότε η αστυνομία; 
«Σεσημασμένος», όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι μπάτσοι, δεν ήταν ο Λ. Φούντας, ούτε επικηρυγμένος, ούτε εκκρεμούσε σε βάρος του καμιά δικαστική δίωξη. 
Αντε και να υποθέσουμε ότι του καθόταν στραβή και τον μπουζούριαζαν. Ακόμα και να του χρέωναν απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου θα έτρωγε ένα μήνα φυλακή με αναστολή και θα καθάριζε. Γιατί, λοιπόν να δημιουργηθεί όλο το σκηνικό που αναφέρουν οι μπάτσοι;
Απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί.

Με την ευκαιρία να παραθέσουμε δυο δημοσιεύματα που προέρχονται από αστούς δημοσιογράφους και είδαν το φως μετά την δολοφονία του Λάμπρου Φούντα.

«Το πιο δύσκολο είναι η ανίχνευση των αιτιών και η παντελής εξάλειψη της τρομοκρατίας. Γιατί τρομοκρατία η ανεργία. Τρομοκρατία τα ψίχουλα της μισθοδοσίας. Τρομοκρατία ο ανελέητος βομβαρδισμός με την κρίση στην οικονομία. Τρομοκρατία το οργανωμένο έγκλημα της νύχτας. Τρομοκρατία η διεφθαρμένη μπατσαρία. Τρομοκρατία η φορολογία. Τρομοκρατία η τραπεζική τοκογλυφία. Τρομοκρατία η ρακένδυτη Παιδεία. Τρομοκρατία η αυθαιρεσία και η οικολογική αναισθησία. Τρομοκρατία η κομματική πελατεία. Τρομοκρατία η πολιτική αναλγησία. Τρομοκρατία η συναλλαγή με την κρατική γραφειοκρατία. Ακούστε τον αναστεναγμό. Προσπαθήστε. Κατεβείτε από το ρετιρέ της εξουσίας. Εκατομμύρια πλάσματα δουλεύουν, ιδρώνουν, ματώνουν, αργοπεθαίνουν. Για ένα άδειο πουκάμισο γεμάτο από τρόμο καθημερινό!».

Δ. Δανίκας

«Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το Ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία. 

Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη των νέων θα ονομάζεται βία».

Ρ. Βρανάς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 5:14 μ.μ.

Ο Φουντας ειχε μεγαλο κουτελο.
Προσεχε ετσι με το dna ενω ητανε και βιολογος.

Την επομενη μερα της δολοφονιας ενας αστυνομικος ελεγε
στη κρατικη τηλεοραση οτι μαλλον ητανε Ουκρανος ο νεκρος.
Ο Φουντας ητανε καποτε στην αρχειοθηκη.
Ο Γουρνας στη λελα Καραγιανννη.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 6:49 μ.μ.

Για τον Φουντα εχει πει η αρχειοθηκη αν δεν κανω λαθος οτι ητανε πολυ πολυ παλια
στην συνελευση της.
Φυσικα ο αναρχοκομμουνιστικος επαναστατικος αγωνας απεχει ιδεολογικα
απο την αρχειοθηκη που ειναι μη αναρχοκομμουνιστικη.
Η λελα καραγιαννη σιγουρα ειναι αναρχοκομμουνιστικη .
Ο Γουρνας παντως θα ελεγε κανεις οτι ειχε αποχωρησει απο τον αναρχικο χωρο
μιας και δεν εμφανιζοτανε.
Τον θυμαμαι με μια κυριλε καμπαρντινα και σκεφτομουν
οπως λεει και ο Γεωργιου στη γνωστη εκπομπη οτι του παει (του Μπιλ Κλιντον).
Μιλαμε για φινετσα και τυπο (χωρις ειρωνεια).

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 8:45 μ.μ.

Ο Γουρνας ητανε στη Λελα Καραγιαννη επισης πολυ πολυ παλια.
Τοσο παλια που θα ελεγε κανεις οτι εχουν περασει αιωνες.
Επισης ο επαναστατικος αγωνας ειναι και αντιΓερμανικων διαθεσεων
ενω η λελα αναρχοκομμουνιστικη διχως αναφορες στο ζητημα(εκτος κ αν δεν εχω δει εγω).

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2015 στις 1:15 π.μ.

Αντε μπραβο!! Αντε να αρχισουμε να γραφουμε και δυο λεξουλες,για τα θεματα δικαιοσυνης,που την πατησαμε και εμεις,και ασχολουμαστε ολημερις ,με το ευρω,και με κατι ανθρωποειδη,που τους δινουμε και αξια. Αντε σιγα-σιγα,να αρχισουμε να πιεζουμε,καθημερινα,για τα θεματα δικαιοσυνης,μιας και ο Συριζα εχει τρεχαματα,....και μπορει να ξεχαστηκαν!! Αντε,μην πω και για τα κομματα και τα αποκομματα οπως καταντησαν,που το βουλωνουν,και κατι μεγαλο-θεωρητικοι,που συχναζουν στα σχολια,και μας κανουν μαθημα,απο την εδρα!! Αντε που κοντευουμε να μαθουμε και το Κεφαλαιο απεξω,λες και θα δωσουμε πανελλαδικες,....ετσι λεβεντες; Αλλα για τα μπουντρουμια...κουβεντα ετσι;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger