Home » , » Αντώνη πάλι εκτίθεσαι.

Αντώνη πάλι εκτίθεσαι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 | 1:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αντώνη πάλι εκτίθεσαι. Πάλι καρφώθηκες. Ζήτησες ενημέρωση κατευθείαν από τη στρατιωτική ηγεσία. Ξεχνάς, ότι δεν είσαι πια πρωθυπουργός αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν θέλεις ενημέρωση, το τι πράγματι έγινε, να σου πούμε: Οι ιμπεριαλιστές Τούρκοι σε συνεργασία (πάντα) με τις ΗΠΑ, εξέδωσαν μια ΝΟΤΑΜ όπου ζητούσαν το μισό περίπου Αιγαίο και μέρος της Λήμνου για να κάνουν ασκήσεις για 10 μήνες! Αν δεν ήταν επίσημο, θα έλεγα ότι ήταν "τρολλιά". Τελικά το πήραν πίσω.

Φυσικά, αν κάτι τέτοιο γίνονταν δεκτό, η κυβέρνηση θα δέχονταν σοβαρό επικοινωνιακό πλήγμα στο εσωτερικό. Γιατί όμως το έκαναν, αφού ήξεραν πως αποκλείεται να το δεχθεί η Ελλάδα; Κάποιοι θα πουν, ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, που επηρεάζει και την άμυνα βρήκαν ευκαιρία. Ισχύει μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος λόγος στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι Τούρκοι ήξεραν πως μια τέτοια υπερβολή θα σηκώσει αντιδράσεις κι από το ΝΑΤΟ. Μα τότε γιατί να το κάνουν; Θα μπορούσαν να πράξουν ότι και πριν σε παρόμοιες περιπτώσεις: Σε διεθνή χώρο για όσο καιρό κρατάν οι ασκήσεις. Πουθενά δεν διαρκούν δέκα μήνες για πρακτικούς κυρίως λόγους.
Εδώ είναι το κόλπο: Οι ίδιοι οι Αμερικάνοι κι οι Γερμανοί παρακάλεσαν τους Τούρκους να το πουν!

Σου φαίνεται απίθανο; Άκου: Τι κάναμε αμέσως μόλις μας το είπαν; Πήγαμε και ζητήσαμε τη βοήθεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Κι αυτοί παίζοντας το ρόλο του "καλού μπάτσου" μας "βοήθησαν"! Τους είπαν "Είστε πολύ άτακτα παιδάκια. Μην πειράζετε τη μικρή Ελλάδα".

Παμπάλαιο κόλπο αγάπη μου: Ο Μακιαβέλι το είχε πει. "Δημιούργησε το πρόβλημα κι έπειτα εμφανίσου για να βοηθήσεις δήθεν και να δώσεις τη λύση". Έτσι φαίνεται πόσο "καλός" και πόσο "χρήσιμος" είσαι. Άσχετα τι είσαι στ' αλήθεια. Το πιασες τώρα;

Η κυβέρνηση έκανε το "κομμάτι της" στο εσωτερικό, αλλά οι ΗΠΑ και οι Γερμανοί μας έκλεισαν το μάτι λέγοντας μας "Είδατε; Εμείς σας "βοηθάμε" όταν το ζητάτε. Μην μας στενοχωρείτε, γιατί δεν ξέρετε από που θα σας έρθουν τα προβλήματα". Ένα άλλο μέτρο πίεσης δηλαδή.

Αντώνη, έπρεπε να το ξέρεις, γιατί Μακιαβέλι διδάχθηκες μαζί με το συμμαθητή σου το Γιωργάκη, στις ΗΠΑ και ας μην έδειχνες τόση χαρά για κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Αλέξης. Γιατί να πως την πάτησες πάλι. Φάνηκε η χαρά σου διότι πίστεψες κακώς, πως θα δεχθεί η κυβέρνηση. Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, διότι θα έπεφτε αμέσως.

Σας θυμίζω αγαπητοί αναγνώστες, πως μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917, έγινε επέμβαση των Άγγλων, Γάλλων και Ελλήνων μεταξύ άλλων (Κριμαία 1918). Εδώ όμως οι Αμερικάνοι υπενθυμίζουν απλά ποιός κάνει κουμάντο ώστε να πληρωθεί η "προστασία" στην Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή Mαφία πιο γρήγορα. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να διαλυθεί το ΝΑΤΟ, θέλουν να συνεχίσουμε αυτή την κόντρα με τους γείτονες κι αυτό το θέλουν πολλοί κι απ' τις δυο όχθες του Αιγαίου, ώστε να παίρνουν μπόλικες μίζες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία και ως φάρσα. Θα ευχαριστήσουμε πάλι τους Αμερικανούς και την ΕΕ; Ή μήπως το κάνουμε μόνο όταν "χάνουμε"; Είτε χάσουμε εμείς, είτε οι Τούρκοι, οι πολυεθνικές εταιρείες όπλων και οι Αμερικάνικες Τράπεζες θα κερδίσουν σίγουρα.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger