Home » , » Εχουν κάποιες ιδέες ορισμένοι μερικές φορές …

Εχουν κάποιες ιδέες ορισμένοι μερικές φορές …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 | 9:08 μ.μ.

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν είναι για γέλια ή για κλάματα η πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να προσλάβει «μυστικούς πράκτορες» για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή. Αν θεωρεί ότι είναι «μεταρρύθμιση» να προσλάβει φοιτητές τουρίστες και νοικοκυρές με «σύμβαση ορισμένου χρόνου» που θα παριστάνουν τους Κλουζώ τότε … κλάψτα Γιάνη.

Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί όπως γράφουν οι Financial Times μέσα στη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε  ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup περιλαμβάνονται και οι εξής προτάσεις: «Μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών ερευνητών θα προσλαμβάνεται για ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα (που δεν θα είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών και δεν θα τους δίνει καμία προοπτική επαναπρόσληψης) για να υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, ως πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών ενώ θα είναι καλωδιομένοι με συσκευές καταγραφής ήχους και εικόνας» και σύμφωνα με το σκεπτικό του «Και μόνο η "είδηση" ότι χιλιάδες απλοί "παρατηρητές" βρίσκονται παντού όντας εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας εκ μέρους των φορολογικών αρχών έχει τη δυναμική να αλλάξει τάχιστα τη φοροδοτική συμπεριφορά».

Αλήθεια, μόνος του, ο Βαρουφάκης, σκέφτηκε αυτή την παπαριά; Εδώ όλη η αγορά είναι «νεκρή» και το ένα μικρομάγαζο βάζει λουκέτο μετά το άλλο. Θέλει να φέρει κι αυτό τον «μπαμπούλα» τώρα για να την αποτελειώσει; Και στην τελική πιστεύει κανένας ότι οι «χιλιάδες απλοί παρατηρητές» και ο εξοπλισμός τους θα μας κοστίσουν λιγότερο απ’ ότι πρόστιμα πιθανόν να επιβάλλουν;
Εχουν κάποιες ιδέες ορισμένοι μερικές φορές …

Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Ναι, στα επαγγέλματα της νύχτας και στα τουριστικά νησιά υπάρχει φοροδιαφυγή. Αν υπάρχει πολιτική βούληση υπάρχει τρόπος να παταχτεί και δεν χρειάζονται αυτά τα καραγκιοζλίκια που σου δίνουν την αίσθηση ότι θα έχουν στον στόχο τους τα μικρομάγαζα της γειτονιάς.     
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger