Home » , » Ξαφνικός "έρωτας" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ;

Ξαφνικός "έρωτας" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ;

Από giorgis , Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 | 4:41 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Αξιοσημείωτο, αν όχι εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο  η εφημερίδα που εκφράζει τις απόψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ –το «Πριν»- αντιμετωπίζει την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα.
Όχι απλώς δεν υπάρχει ίχνος κριτικής στα όσα είπε ο γ.γ του ΚΚΕ αλλά εκφράζεται και η άποψη ότι «Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε ορισμένα βήματα σε πιο μετωπική κατεύθυνση, μια θετική προσαρμογή που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ηγηθεί στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο».

Η πρώτη παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι ότι μέχρι τώρα το «Πριν» μιλούσε ότι το ΚΚΕ απέφευγε να συνταχτεί και να παλέψει μαζί με τις άλλες δυνάμεις τις αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Και σ’ αυτό είχε απόλυτο δίκιο.
Κάθε συλλογικότητα, κάθε λαϊκή κινητοποίηση που δεν ελεγχόταν από το κόμμα του Περισσού αντιμετώπιζε την κριτική κάποιες φορές και την πολεμική από το ΚΚΕ. Αυτά έγραφε μέχρι τώρα και το «Πριν».
Πώς έτσι ξαφνικά η εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ έχει διάθεση «να ηγηθεί στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο» και στο μόνο που επικρίνει τον γ.γ του ΚΚΕ είναι ότι παρέλειψε να κάνει "ονομαστική αναφορά στην πρόταση της  λαϊκής συμμαχίας". ; 

Όπως και να είναι πάντως το ΚΚΕ δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού την χαρακτηρίζει κολαούζο του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τι την ενδιαφέρουν αυτή την συλλογικότητα οι πιθανες προτάσεις για μέτωπα από το ΚΚΕ;

Να κάνουμε μια πρόβλεψη. Την επόμενη Κυριακή το «Πριν» θα έχει κείμενο που θα εκφράζει διαμετρικές αντίθετες απόψεις από το σημερινό του άρθρο που παραθέτουμε παρακάτω:

ΚΚΕ: Επιδιώκει να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια

Να αποδείξει στην πράξη ότι είναι κόμμα «παντός καιρού» επιχείρησε ίο ΚΚΕ την Παρασκευή, με χιλιάδες ανθρώπους να παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση κατά της νέας συμφωνίας αψηφώντας τη βροχή. Προμετωπίδα της συγκέντρωσης ήταν: «Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του Μνημονίου, άμεση κατάργηση Μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους». Η συγκέντρωση έγινε έναν ακριβώς μήνα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε στη Βουλή νόμο κατάργησης των Μνημονίων, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου Μνημονίου και των προβλεπόμενων εξ αυτού δεσμεύσεων.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή αυτή την 4μηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα αρνείται να πράξει. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε ότι ο διαχωρισμός σε μνημονακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις ήταν ψευδεπίγραφος και απατηλός γιατί ουσία του Μνημονίου σημαίνει ΕΕ και καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο σε μια προοπτική σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, όπου θα γίνει πράξη και η «αποδέσμευση από την ΕΕ».

Το ΚΚΕ, τόσο με τις κινητοποιήσεις όσο και με την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την «κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων», φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κύριο εκφραστή της λαϊκής δυσαρέσκειας μπροστά στη δραματική διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε η κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση έκλεισε με τραγούδια ι του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο και ανέφερε το ΚΚΕ στην ομιλία του. Ο μουσικοσυνθέτης σε επιστολή του στον Δημήτρη Κουτσούμπα χαιρέτισε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 
Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε ορισμένα βήματα σε πιο μετωπική κατεύθυνσή, μια θετική προσαρμογή που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ηγηθεί στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο, όσο κι αν θεωρεί απατηλό αυτό το διαχωρισμό.

Στην ομιλία υπήρχε κάλεσμα για δυνάμωση των ταξικών αγώνων και του ΚΚΕ, χωρίς όμως ιδιαίτερη εστίαση ή ονομαστική αναφορά στην πρόταση της  λαϊκής συμμαχίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 50 σχόλια

1 Μαρτίου 2015 στις 8:59 π.μ.

Σωστά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκει μέτωπο με τις μνημονιακές ευρωλάγνες δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και να συνεχίσει τον μονομέτωπο αγώνα κατά του ΚΚΕ.
Και εγώ μαζί σας χωρίς καμμία δόση ειρωνίας.

Τόση υποκρισία δεν αντέχεται...

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 9:08 π.μ.

Το σύστημα ετοιμάζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον ρόλο που είχε ο διαρκώς εξευτελιζόμενος Λαφαζάνης και η ΑΠ. Τωρα είναι η φάση του "ελάτε να πάμε μαζί". Στο επόμενο παίζει το έργο "το ΚΚΕ δεν θέλει συνεργασία" και η κορυφωση με "το ΚΚΕ δεν θέλει εξουσία". Βρε που σε ξέρω εγώ εσένα...

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 9:20 π.μ.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως και οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας δώσουν την δική τους εξήγηση για την όποια συμπάθεια προς το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 9:43 π.μ.

Ανταρσύα. Πριν δυο βδομάδες συμμετείχε στα "αυθόρμητα" συλλαλητήρια κυβερνητικής στήριξης. Συλλαλητήρια που όσο "αυθόρμητα" ξεκίνησαν άλλο τόσο "αυθόρμητα" ξεφούσκωσαν όταν ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Προχτές την Πέμπτη λοιπόν η Ανταρσύα είπε να κάνει μια καινούρια αρχή. Να βγει να διαδηλώσει εναντίον αυτής της κυβέρνησης που πριν δυο βδομάδες στήριζε. Διχασμός προσωπικότητας ή μήπως κατάλαβαν ότι τώρα που έγινε κυβέρνηση ο σύριζα δεν τους έχει ανάγκη και τους έχει κοινώς χ....νους;; Αφού και ως εκλογική δύναμη δεν έχουν να δώσουν τίποτα; Ο καιρός θα δείξει.
Πάντως το ΚΚΕ δεν έχει ούτε καμιά ομοιότητα ούτε καμιά σχέση με αυτό το μορφωμα. Ας βρουν μονοι τους τον τρόπο για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Το ΚΚΕ και πολύ σωστά δεν έχει εκφράσει την διάθεση να προσεταιριστεί τις εκάστοτε ουρίτσες του Σύριζα.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 10:40 π.μ.

Διαβάζοντας τα σχόλια συντρόφων(;) σε παρακάτω ανάρτηση προβληματίζομαι βαθύτατα. Έχουμε σύντροφοι ξεχάσει ότι άλλο ταξικός εχθρός άλλο ιδεολογικός αντίπαλος. Πάντα στο χώρο της επαναστατικής αριστεράς υπήρχαν και θα υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές που συνοδεύονται από σκληρές κριτικές και συχνά πολεμικές . Οστόσω η στάση μας πρέπει να ζυγίζεται με ένα κριτήριο . Πόσο συμβάλλει στην κοινή μας υπόθεση. Η παρακάτω διελκυνστίδα χαρακτηρισμών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Το επίδικο σήμερα για την επαναστατική αριστερά είναι να διπλασιάσει την επιρροή της ( του 6 - 7%) στην κοινωνία . Και να μην ξεχάμε , το κόμμα (το όποιο κόμμα ) είναι μέσο πάλης για την εργατική τάξη και όχι αυτοσκοπός. Στα καθήκοντα της εποχής λαμβάνοντας υπόψη και τη συγκυρία είναι η οικοδόμηση αντι ΕΕ μετώπου με αιχμή την άμεση διαγραφή του χρέους και στο στόχο αυτό δεν βοηθούν οι ανοησίες ένθεν και ένθεν που θυμίζουν φοιτητικά αμφιθέατρα. Και λέω ανοησίες για να μην μπω σε επίπεδα συνομοσιολογίας και θεωρήσω ότι τουλάχιστον κάποιοι κομματικοί ταλιμπάν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.... Δεν θα τους περάσει , υπάρχουν δυνάμεις στο χώρο μας που κρατούν ψηλά την λογική του μετώπου ακολουθώντας όχι μόνο εμφανείς κινήσεις ( τύπου ΜΑΡΣ ) αλλά και "υπόγειες διαδρομές" .

Γ.Γς

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 10:55 π.μ.

Δεν νομίζω ότι κάποιος καλοπροαιρετος αγωνιστής θα δει αρνητικά την όποια πιθανη στροφή του Πριν! Το ζητούμενο είναι να γκρεμιστούν στον κόσμο του κινήματος (και τον διαχωρίζω από την γενικότητα "λαός"), οι αντιλήψεις περί σταδιακών αλλαγών, κυβερνησιμότητας , καθώς και οι λοξές ματιές σε "πλατφόρμες" εντός ή και εκτός αλλά δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σοσιαλισμός είναι ώριμος . Οι αντικειμενικές προυποθέσεις υπάρχουν. Το υποκείμενο χρειάζεται να υιοθετήσει τον στόχο. Η επαναστατική αριστερά και ιδιαίτερα η κομμουνιστική τί κάνει? Σπέρνει σουπιάς μελάνι περί σταδίων και ενδιάμεσων στόχων στο έδαφος της εξουσίας του κεφαλαίου?
Αυτά τα σοβαρά ζητήματα με έφεραν τα τελαυταία χρόνια δίπλα στο ΚΚΕ.
jim

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 12:05 μ.μ.

Αφού είσαι υπέρ της ενότητας, (των συνεπών δυνάμεων της αριστεράς), γιατί δείχνεις να σε "χαλάει", μια ένδειξη κίνησης προς αυτή την κατεύθυνση?

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 2:17 μ.μ.

γιατί όχι ξαφνικός "έρωτας" μιας αντανάκλασης ενός ιστορικού πολιτικού μορφώματος (ΚΚΕ) προς την πραγματικότητα;

1 Μαρτίου 2015 στις 2:36 μ.μ.

μια χαρά θα τα πήγαινε η ανταρσία στις εκλογές αλλά δεν πρόσεξε με ποιον συνεργάστηκε .....μα υπάρχει ποιο αντιπαθής πολιτικός στην Ελλάδα από Αλαβάνο έλεος ..
με το ΚΚΕ τι δουλειά έχει ? θέλει να αρχίσει να κόβει κουπόνια και αυτή η ζήλεψε τα κνατ …έλεος
τον στρατιώτη με την ομπρέλα δεν τον είδε στην συγκέντρωση του συντάγματος προχθές

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 2:57 μ.μ.

3¨36, τον αφεντη σας τον σοιμπλε τον ειδες, με τη μαγκουρα?αλλα εσυ αλλου κοιτας, τις ομπρελες, νομιζεις οτι δεν θα τη φας τη μαγκουρια?μερα μεσημερι και θα ναι στεγνη και ξερη χωρις δροσια!

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 3:54 μ.μ.

Γ.Γ. του σχολίου 10:40,
θα απαντήσω αναρωτόμενος πώς θα μπορούσε το ΚΚΕ (μέλη, φίλοι, ψηφοφόροι) να εμπιστευτεί τα ηγετικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν πριν 1-2 μήνες υποστήριζαν ανοιχτά ή το λιγοτερο εξεφραζαν δημοσια ελπιδες για τον ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Δελαστίκ, Παπακωνσταντίνου). Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να στηρίζει με την παρουσία της τις διαδηλώσεις υπέρ της Κυβερνησης τον προηγούμενο μήνα μπορεί να ήταν ενα τακτικό λαθος στην τελική, αλλα οι ΚΚΕδες δε θα χουν αδικο να είναι πολύ καχύποπτοι. Όσον αφορά το ΜΑΡΣ κανει λίγο ομιχλώδη την στρατηγική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατι ο Αλαβάνος είχε σαν σημαία της έξοδο απο το ευρώ (υποθετω εύλογα και απο την ΕΕ) αλλα ήταν αινιγματικός για ενα προγραμμα κοινωνικοποιησης της παραγωγής στην Ελλαδα ύστερα. Αυτό, αν δεν διασαφηνιστεί θα υπάρχουν "τοιχοι" με το ΚΚΕ.


Στο τελος τελος, αναγνωρίζω πως υπάρχουν και προσωπικές διχόνοιες απο το 1989, αλλα αυτές πρεπει να ξεπεραστούν εκατέρωθεν.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 3:57 μ.μ.

@Giorgos Theodorou
Σοβαρα πολιτικα επιχειρηματα. ΚΝΑΤ, στρατιωτης με ομπρελα και κουπονια.
Αν η περιφρουρηση του ΚΚΕ στο εξης εχει λουλουδια, τα κουπονια αντικατασταθουν απο καρτες ευχαριστησης και στις ομιλιες που εχει βροχη ο Κουτσουμπας γινει μουσκεμα, τοτε θα συμφωνησεις με το ΚΚΕ?

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 4:51 μ.μ.

To ζήτημα δεν είναι απλώς να ξεπεράσεις το 6% ή το 7% αλλά να βάλεις το κίνημα σε μια σωστή πορεία ώστε να διεκδικήσει η εργατική τάξη τη θέση που της ανήκει στην εξουσία. Κι όχι να τρέχεις να γίνεσαι ουρίτσα του 27% κι όταν σε διώχνουν να ψάχνεις να βρεις αλλού αποκούμπι γιατί μόνος σου δεν μπορείς να επιβιώσεις. Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να παλεύει για την επιβίωση του κάθε μορφώματος. Το πιστεύω ότι το ΚΚΕ δε θα πέσει σ' αυτή την παγίδα.
Tώρα όποιο άλλο κομμα θέλει ας την πάρει στο χώρο του.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 4:51 μ.μ.

Παίδες τα μπερδεύετε ορισμένοι, ενώ τα πράγματα είναι αρκετά απλά:
Μέχρι πρότινος ο χώρος του οπορτουνισμού, με την έννοια της αστικής επίδρασης στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στην Ελλάδα εκπροσωπούνταν αφενός από το ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου από διάφορα εξωκοινοβουλευτικά μορφώματα, με κυριότερο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εσχάτως, και με την αλλαγή βάρδιας στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, ο χώρος μονοπωλείται σχεδόν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ωστόσο, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, συνέκλιναν και συγκλίνουν σε ορισμένα ΚΑΙΡΙΑ σημεία:
1) Στην άρνηση του σοσιαλισμού όπως οικοδομήθηκε στον 20ο αιώνα, των θυσιών, των επιτευγμάτων και των κατακτήσεων, στη συμβολή τους (με τον τρόπο τους και από τη θέση τους) στην ενδυνάμωση της αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας της αστικής τάξης, στην οποία προσέδιδαν και το απαραίτητο "αριστερό" άλλοθι
2) Στην εχθρότητά τους απέναντι στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης και στο Κόμμα της, το ΚΚΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι μοιράζονται την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία απέναντί του, τόσο μεταξύ τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις: έτσι το ΚΚΕ καταγγέλλεται ως "παλαιολιθικό", "γραφειοκρατικό", "σταλινικό" (γιατί αυτό αποτελεί από μόνο του κατηγορία δε μας είπαν οι της "επαναστατικής" αριστεράς...), "απομονωτικό-σεκταριστικό", "συστημικό" κοκ.
3) Στην στρατηγική που εξαντλείται σε προτάσεις διαχείρισης ΕΝΤΟΣ του καπιταλισμού, παρά τις όποιες παραλλαγές. Είτε εντός της ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ) είτε εκτός ευρώ σε πρώτη φάση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αλαβάνος και εσχάτως μαζί και με ...ΕΠΑΜ -ναι! τόσο επαναστάτες...), με πιθανή έξοδο και από ΕΕ σε δεύτερο και τρίτο χρόνο -οι ίδιοι άλλωστε τα διαχωρίζουν μιλώντας μόνιμα για ευρώ-ΕΕ κι όχι απλώς για ΕΕ- αλλά ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
*Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που από την έναρξη της κρίσης ΜΟΝΟ το ΚΚΕ (και κανείς μα κανείς άλλος) στα πλαίσια και της καθημερινής πάλης για όλα τα λαϊκά προβλήματα έβαζε στο επικεντρο το ζήτημα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, για την οριστική επαναστατική υπέρβαση του καπιταλισμού και των κρίσεών του, ενώ οι άλλοι αναλώνονταν είτε σε "μεταβατικά" προγράμματα που προϋπέθεταν μια "αριστερή κυβέρνηση" στο έδαφος του καπιταλισμού (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που την κατέστησαν "οργανική" πλην εξωκομματική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), είτε πιο ωμά και κυνικά προγράμματα "αριστερής" διαχείρισης των αντιλαϊκών πολιτικών και των συμφερόντων του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ).
*Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τόσα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι απλώς συνεργάζονται άψογα αλλά και σε πάμπολλες περιπτώσεις παρεμβαίνουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, πχ. στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Είναι λοιπόν σαφές ότι το ΚΚΕ δεν έχει και δε μπορεί να έχει καμιά σχέση μαζί τους, γιατί απλώς βρίσκονται στην άλλη μπάντα- αυτή του συμβιβασμού με τον καπιταλισμό (ακόμα κι αν χρησιμοποιείται η πιο "αντικαπιταλιστική" ρητορική, πόσω μάλλον που τα τελευταία χρόνια έχει ακόμη κι αυτή εγκαταλειφθεί), της λογικής των σταδίων (κάποτε οι ΝΑΡίτες κατείγγειλαν το ΚΚΕ για αυτό, ενώ εδώ και χρόνια το μεν ΚΚΕ έχει κάνει αυτοκριτική κι έχει διορθώσει την επαναστατική στρατηγική του, το δε ΝΑΡ υιοθέτησε μαζί με όλο το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη λογική των σταδίων με τον πιο επίσημο τρόπο!)
Κώστας Β.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 5:44 μ.μ.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλαβάνος ψήφισε και το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ τη μητέρα όλων των μνημονίων. Και σίγουρα ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕ.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 6:46 μ.μ.

10.40 Δεν ειμαστε συντροφοι καλε μου φιλε. Εχεις ξεχασει τα λογια του ΛΕΝΙΝ που μιλαγε οτι για να παρει την εξουσια η εργατικη ταξη πρεπει να συντριψει το οπορτουνισμο που αποτελει το ταξικο αντιπαλο μεσα στις γραμμες της. Μην εισαι ξεχασιαρης καλε μου φιλε. Χαιρετισμους στα ταξικα ναυαγια χαιρετω

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 9:11 μ.μ.

Οσοι σύντροφοι της ανταρσύα παίρνουν στα σοβαρά το ΚΚΕ χάνουν τον χρόνο τους.
Τους δίνουν αξία.οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και μισούν όποιον δεν είναι δικός τους.
Μακριά απο δαύτους.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 10:28 μ.μ.

5.44
πολιτικο αληταριο του κκε φερε ενα επισημο εγγραφο με την υπογραφη Αλαβανου για το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. φερτο κοτα λυρατη που αναμασας τις αρλουμπες του μαιλη και της παπαρηγα

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 11:21 μ.μ.

10.28
Είναι απλό. Googlαρε την ψήφιση της συνθήκης του Μααστριχτ από την Ελληνική βουλή και θα βρείς την απάντηση στο......αθωο ερώτημά σου. ο Συνασπισμός ψήφισε την συνθήκη του Μααστριχτ , όπως και όλα τα αστικά κόμματα. Μάλιστα προχώρησε και παραπέρα. Ψήφισε την λευκή και πράσινη βίβλο καθώς και την συνθήκη της Λισαβώνας.
Μήπωςθυμάσε τί ήταν την περίοδο 1992-2000 ο Αλαβάνος? Ευρωβουλευτής του Συν και μετά Πρόεδρος του Συν.
Τί λες λοιπόν? Είναι αθώος????????????
jim

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 11:41 μ.μ.

@ γκεμπελίσκο των 10:28 με τη μεγάλη γλώσσα;
-Ο ΣΥΝ τότε (πρόδρομος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ) ήταν μαζί με ΠΑΣΟΚ -ΝΔ το τρίτο κόμμα που ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Ο μόνος που την καταψήφισε, όσο κι αν σας χαλάει, ήταν το ΚΚΕ.
Πάρε και το λινκ του τότε κόμματός σου να το καδράρεις:

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12275
Ντάξει ως εδώ; Πάμε παρακάτω.

-Ο Αλαβάνος ήταν κορυφαίο στέλεχος και βουλευτής του τότε ΣΥΝ, αυτού ντε που ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, μάλιστα 1 χρόνο αργότερα μετά την παραίτηση της Δαμανάκη έβαλε υποψηφιότητα και για την προεδρία. Λες να συμφωνούσε με τη συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισε; Είναι η Βαλαβάνη με την παραμονή στην ΕΕ; Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; (και άλλα τέτοια ρητορικά ερωτήματα...)
Κατάλαβες γκεμπελίσκο;
Και άλλη φορά να μιλάς όμορφα- κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει οχετούς

1 Μαρτίου 2015 στις 11:44 μ.μ.

3:57.....ποτέ δεν θα συμφωνήσω με ένα συστηματικό κόμμα που θέλει να λέγετε και κομουνιστικό δεν έχω τίποτα με τους κομμουνιστές σέβομαι τους αγώνες τους αλλά δεν θεωρώ το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ ,,, κομουνιστικό η έστω σοσιαλιστικό κόμμα

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 11:54 μ.μ.

Ο έρωτας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΚΚΕ υπάρχει μόνο στο μυαλό σου ΓΓ. Πουθενά δεν προκύπτει από το κείμενο του Πριν που παραθέτεις. Αντιθέτως, το βαθύ μίσος του ΚΚΕ προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται αμέσως από τα δηλητηριώδη σχόλια των γενίτσαρων του ΚΚΕ που ρυπαίνουν καθημερινά το μπλογκ ΒΚ.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 7:19 π.μ.

Να σου φερω εγω για την Μπολονια? Ιδιοχειρη υπογραφη του Αλεκου σαν ευρωβουλευτης τοτε

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 8:55 π.μ.

Ανώνυμο 10.40
Αρχίσατε πάλι τις "υπόγειες διαδρομές" που μας είχατε "ξεκουφάνει" το 2012. Καλά δεν βαρεθήκατε? Δεν υπάρχει καμμία "υπόγεια διαδρομή", κι ούτε πρόκειται να υπάρξει. Αυτό σας το υπόσχονται, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος. Ξέρω, αυτός είναι ο κρυφός σας πόθος και επιθυμία, αλλά δεν έχετε ποσοστό επιτυχίας ούτε μία στο εκατομμύριο. Και αν υπάρξει η οποιαδήποτε διαδρομή, απλά θα σας ακολουθήσει στην έξοδό της από το κόμμα. Η΄για να το πω ακριβέστερα, στο διωξιμό της από το κόμμα. Εχουν γνώση οι φύλακες, γι αυτό να είσαι σίγουρος. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 3:16 μ.μ.

Πρός Μανώλη 8.55 2/3 από ΓΓς του 10.40

Οι "υπόγειες διαδρομές" αφορούν κανάλια συνομιλίας , αντιπαράθεσης και κοινής δράσης όπου απαιτείται. Δεν πρόκειται για φράξιες αν αυτό σε απασχολεί , είναι επιμέρους συνεργασίες τακτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα , σε δήμους και αλλού , γνωστές στο κόμμα χωρίς να διατυμπανίζονται , και αφορούν συντρόφους με την πλήρη έννοια του όρου, από διαφορετικούς χώρους. Το ότι κάποια πράγματα δεν είναι γνωστά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν . Δεν θέλω να αναφέρω πιο συγκεκριμένα για πολλούς λόγους και ο κυριότερος είναι ότι δυσαρεστείται η νοοτροπία του θεματοφύλακα . Πριν δεχτώ άλλη επίθεση να αναφέρω ότι εκπροσωπώ συνδικαλιστικά την παράταξη του κόμματος σε χώρο του δημοσίου και δεν πρόκειται να συνεχίσω τη συζήτηση.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 4:50 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει κοινή δράση με αρχές, στο κίνημα. Το ΚΚΕ διέπεται από βαθύ μίσος εναντίον της κομμουνιστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Το συγκεκριμένο άρθρο στο ΠΡΙΝ απλά, έχει ένα αρνητικό: Διέπεται από αφέλεια απέναντι στο ΚΚΕ. Ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ νομίζει πως το ΚΚΕ έχει την θέληση -ή εν πάσει περιπτώσει το συζητά- για να συμβάλλει σε ένα μέτωπο κοινωνικών ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δυνάμεων με στόχο την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση!

Μέγα λάθος του συγκεκριμένου άρθρου στο ΠΡΙΝ: Το ΚΚΕ δεν θέλει να κάνει τίποτα περισσότερο, από αυτό που κάνει ΗΔΗ: Μερικές πολιτικές εξορμήσεις με τον ριζοσπάστη, κάποιες δράσεις στους εργασιακούς χώρους, καμμιά συγκέντρωση και να χαμε να λέγαμε.

ΑΥΤΟ είναι το ΚΚΕ και μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει, παρόλη την μουρμούρα στο εσωτερικό του. Ας το ξέρουν αυτό στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να μην περιμένουν κάποια θετική αλλαγή στο ΚΚΕ. Οπότε, ας συγκροτήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μια δημοκρατική εσωτερική λειτουργία που ΔΕΝ έχει, ας φτιάξει και πρόγραμμα που ΔΕΝ έχει (παρεκτός τα γνωστά 5 σημεία) και να μην περιμένει από το ΚΚΕ πολλά πράγματα.

οπορτουνιστικός απόπατος - ταξικό ναυάγιο
3 Μαρτίου 2015 στις 12:44 π.μ.

@3.16

Μόλις υπέγραψες τη διαγραφή σου από τον κομματοφύλακα Μανώλη. Ο ΠΑΝ, ήδη, σου λέει ότι δεν είναι σύντροφός σου. Είδες τι συμβαίνει όταν ακολουθούνται "υπόγειες" διαδρομές σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και την ίδια στιγμή ο Ριζοσπάστης και τα θλιβερά μπλογκ του κόμματος ξερνούν οχετούς ύβρεων και συκοφαντιών; Πού να τους μαζέψεις τους τζιχαντιστές οπαδούς που έφτιαξες; Δυστυχώς, είστε πλέον αυτοπαγιδευμένοι και ανίκανοι για οποιαδήποτε πολιτική συμμαχιών και το χειρότερο είναι ότι δεν τολμάει κανείς σας να εκφέρει προσωπικές απόψεις φοβούμενος τις επιπτώσεις.

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 8:39 π.μ.

3.16 Σύντροφε πέφτουμε απο τα σύνεφα.
αφού το μανωλάκι λέει οτι δεν υπάρχουν ''υπόγειες διαδρομές''΄,δεν υπάρχουν και πάει και τελείωσε.
Το μανωλάκι και μερικοί άλλοι θλιβεροί σμπίροι,εκπροσωπούν το ΚΚΕ σήμερα στο διαδίκτυο και στην κοινωνία.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 6:53 μ.μ.

Οι θλιβεροί σμπίροι που εκπροσωπούν το ΚΚΕ, είναι το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΚΕ. Το μανωλάκι, ο τριμέγιστος βλαξ ΠΑΝ, ο antonSS, ο leninreloaded, κλπ κλπ, είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ του γραφειοκρατικού/ελιτίστικου εκφυλισμού του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 8:09 μ.μ.

@ 6.53
Φυσικά είναι το ίδιο το κκε.Δεν γράφουν οι κκεδες απο δική τους πρωτοβουλία στο διαδίκτυο.Αλλωστε δεν παίρνουν καμμιά πρωτοβουλία,χωρίς πρώτα να έχουν την άδεια και την έγκριση του κώματος.Γίνεται κατόπις εντολής του Περισσού με απεσπασμένα μέλη και οπαδούς σε διάφορες ιστοσελίδες.Σκοπός να προβοκάρουν κάθε κριτική και να φιμώσουν όποιον λέει την αλήθεια για το χάλι του κκε.
Αν όμως το κκε έχει μέλη και οπαδούς σαν τον ΠΑΝ και τους άλλους που αναφέρεις,το αποτέλεσμα είναι αντίθετο απο αυτό που προσδοκούν τα σταλινικά μυαλά του Περισσού.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 8:57 μ.μ.

8.09 Καλε μου φιλε σε νιωθω απολυτα. Αν ητανε ετσι δεν θα σε ενοιαζε. Απλα προσπαθεις να πεισεις τον ευατο σου φουκαριαρη. Εγω θα σου ελεγα να μην εκτιθεσαι αλλο επειδη σε συμπαθησα καλε μου φιλε ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 11:46 μ.μ.

Και εμείς σε συμπαθούμε καλέ μου φίλε.Είναι αμοιβαία τα αισθήματα καλέ μου φίλε ΠΑΝιβλακα.Εγώ θα σού έλεγα να μην εκτίθεσαι άλλο στον ήλιο γιατί θα πάθεις ηλίαση και εγκαύματα.Να βάλεις αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας καλε μου φίλε χαιρετώ

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 11:57 μ.μ.

Οσοι πήραν πόδι απο το ΚΚΕ το τελευταίο καιρό βεβαιώνουν,πως έχει αναθέσει τα μέλη στο διαδίκτυο να προβοκάρουν όσους του κάνουν κριτική.
Αυτοί ξέρουν καλύτερα απο όλους.
@8.57
ΠΑΝ χαιρέτα μας τον πλάτανο και Νικολοκαρτέρει.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 9:33 π.μ.

Ανώνυμε 8.09. Εσύ ρε μεγάλε από ποιόν παίρνεις γραμμή? Εμείς όλοι, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί, βεβαίως και παίρνουμε γραμμή από το Κόμμα μας, όχι βέβαια για να γράφουμε στο διαδίκτυο, το ΚΚΕ έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει και το να οργανώσει τον λαό για αυτά που μας φέρνεται είναι απείρως πιο σοβαρά από το να απαντάει σε κάτι τρόλλ σαν σαι εσένα. Βούιξε ο τόπος εχθές για την άμεση και απευθείας στήριξη πλέον, της ΧΑ από επίλεκτο στέλεχος του σύριζα, για τα επικίνδυνα μονοπάτια που παίρνετε και που θυμίζουν άλλε εποχές και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ασχολείσαι με το ΚΚΕ? Γιατί άραγε? Τι κλίμα πήρες γραμμή να διαμορφώνεις? Και εσύ και όλοι αυτοί που νυχθημερόν ασχολείστε με το ΚΚΕ. Μανώλης

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 9:40 π.μ.

Ανώνυμο 11.57
Το ΚΚΕ ποτέ δεν προβοκάρει κανέναν και ποτέ δεν ξεφεύγει από την κριτική πολιτικών θέσεων και πραγμάτων. Αυτοί που πήραν πόδι από το ΚΚΕ έχουν τόσο πολύ πιάσει πάτο στην λάσπη μόνοι τους, που δεν χρειάζεται να τους προβοκάρει κανένας. Μόνοι τους προβοκάρουν τον εαυτόν τους με αυτά που λένε και κάνουν. Ετσι είναι, για όλους τους πρώην, αυτή είναι η τύχη που τους επιφυλάσσει η κάθε ιστορική στιγμή. Σιγά μή και η πραγματικότητα ρώταγε τους "πρώην". Και σιγά μή και ένα κόμμα με 96 χρόνια ιστορία, σταμάταγε την διαδρομή του, από κάτι "πρώην". Και σιγά μή η εργατική τάξη για να προχωρήσει την ταξική πάλη, ρώταγε κάτι ταξικά ναυάγια, όπως οι ¨πρώην". Μανώλης

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 10:15 π.μ.

8:09, 11:07
Δεν χρειάζεται καλύτερη απόδειξη για αυτά που λέτε από το γεγονός που έγινε σε αυτό το ποστ:

Μόλις ο 3:16 ΓΓς δήλωσε (ως συνδικαλιστής του ΚΚΕ) την αντίθεσή του στην επίθεση και στις απειλές που δέχθηκε από το Μανωλάκι (ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε ότι ο συνομιλητής του ήταν κομματικός), το Μανωλάκι στη συνέχεια ....μούγκα στη στρούγκα!!!
Φαίνεται πως του τράβηξε το αυτί ο καθοδηγητής των τρολλ του Περισσού.....

Έτσι φαίνεται δουλευουν τα χουλιγκάνια που μαζεύτηκαν στο ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 11:54 π.μ.

11.57 Καλε μου φιλε η κριτικη ειναι παντα καλοδεχουμενη ωστε να γινομαστε καλυτεροι στην προβολη της Στρατηγικης μας για την ανατροπη του καπιταλισμου. Αυτο που ειναι απαραδεκτο ειναι η αντικομμουνιστικη λυσσα και η υπογεια υπονομευτικη διαβρωτικη δουλεια. Μη τα μπερδευεις τα πραγματα καλε μου φιλε Χαιρετω

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 12:48 μ.μ.

Το τελευταίο διάστημα ο Δάσκαλος έχει συμπαθήσει πολύ κόσμο.Δεν έχει αφήσει κανένα ασυμπάθητο.Η συμπάθεια έχει κυριεύσει την σελίδα και απλώνεται σε βουνά και κάμπους.
Τέιον και συμπάθεια,ονομάζεται η καινούργια τακτική του Δάσκαλου για τους αδαείς.

Σε όποιον σχολιαστή απαντάει ο Δάσκαλος δεν ξεχνάει να του εκφράσει την συμπάθειά του.Και όλους τους προειδοποιεί να μην εκτίθενται σε οπορτουνιστικές απόψεις που διαβρώνουν την επαναστατική και ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης.Με τον συμπαθητικό του λόγο προστατεύει κόσμο και κοσμάκη,που ο οπορτουνισμός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να τον τραβήξει στον βόθρο της ταξικής υποταγής.

Τι συμβαίνει ακριβώς?Που αποβλέπει ο Δάσκαλος,που δεν κάνει τίποτα στην τύχη?Τι σχεδιάζει το τιτανοτεράστιο μυαλό του Δάσκαλου?
Το πράγμα είναι απλό και εντάσσεται στην γενικώτερη τακτική που εφαρμόζει το κώμα απο τις 25 Γενάρη όταν οι οπορτουνιστές κατέλαβαν την εξουσία.

Οπως θα έχουν παρατηρήσει οι σύντροφοι του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ,οι σχολιαστές του κώματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Του κακού και του καλού μπάτσου.Στους κακούς συμπεριλαμβάνονται το μανωλάκι,η πάπια,ο Αnoηtοss και κάμποσοι ακόμα που με επιθετικό και άγριο τρόπο πολεμούν όποιον οπορτουνιστή και συνοδοιπόρο αριστεριστή σηκώνει κεφάλι και τα βάζει με το κώμα.Στον Δάσκαλο έχει ανατεθεί ο ρόλος του καλού μπάτσου,κατόπιν μυστικής συννενόησης με τον θεωρητικό και ιστορικό του κώματος Μάκη Μαίλη,την επικοινωνιολόγο κ.Λιάνα Κανέλλη και τον Γραμματέα σ.Κουτσούμπα.
Ο καλός μπάτσος,ποτέ δεν είναι επιθετικός όπως ο κακός μπάτσος που βασανίζει με βάναυσο τρόπο τους οπορτουνιστές για να τους επαναφέρει στο σωστο ταξικό δρόμο με σκοπό την επανάσταση και την λαική εξουσία..Ο κακός μπάτσος ενίοτε γίνεται βίαιος,βωμολοχεί και βρίζει για να πετύχει τους στόχους του.Ο καλός μπάτσος είναι γλυκομίλητος,έχει επιχειρήματα,έχει πειθώ και κυρίως έχει συμπάθεια και προστασία για το παραστρατημένο πόπολο που έπεσε στα νύχια του λαομίσητου οπορτουνισμού.Η συμπάθεια είναι το μεγάλο όπλο του Δάσκαλου,και την παρέχει απλόχερα.Ιδού ο λόγος που ο Δάσκαλος μοιράζει συμπάθεια και τσάι του βουνού.Ιδού γιατί η συμπάθεια θα επικρατήσει της αντιπάθειας.

Ποιά τακτική θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα,θα φανεί στην πορεία.Στην πορεία θα φανεί αν ο Δάσκαλος και η συμπάθεια ανταποκριθούν καλά τον ρόλο του καλού μπάτσου.Στο τέλος θα γίνει η γενική σούμα της συμπάθειας
Εμείς σαν σταθεροί υποστηρικτές και οπαδοί του Δάσκαλου,είμαστε για ακόμα μια φορά στο πλάι του.Θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας την νέα του προσπάθεια για την οριστική συντριβή του οπορτουνισμού.

Δάσκαλε δηλώνουμε μετά παρρησίας,πως έχεις την συμπάθειά μας.
Χαιρετούμε Δάσκαλε.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 2:36 μ.μ.

@9.40 μανωλάκι πρόσεξε γιατί θα γίνεις και εσύ κάποτε ''πρώην''.Είναι πολλές χιλιάδες οι ''πρώην''που πέρασαν απο το ΚΚΕ.Είναι τόσοι πολύ οι ''πρώην'',που απο μόνοι τους φτιάχνουν,όχι ένα ΚΚΕ,αλλά πέντε ΚΚΕ.Μην νομίζεις πως θα την γλυτώσεις εσύ,επειδή είσαι πιστό κομματόσκυλο της σημερινής κομματικής κλίκας.
Η σημερινή ηγεσία σε έχει ανάγκη,όχι η αυριανή.Η αυριανή ηγεσία μπορεί να σε σουτάρει και να μην ξέρεις απο που σου ήρθε το κακό.
Οταν αύριο θα αλλάξει η γραμμή του κώματος θα βρεθείς εκτεθειμένος,και ή θα γίνεις ''πρώην''ή θα γίνεις χαμαιλέων που αλλάζεις χρώματα και αρώματα για να γλύφει την νέα ηγεσία.
Στα ''96 χρόνια ιστορίας'',το ΚΚΕ είναι γεμάτο απο αυτό το φαινόμενο.Πρίν απο σένα,υπήρχαν πιό φανατικοί υπηρέτες της κάθε φορά ηγεσίας.Εγιναν ''πρώην''χωρίς να το καταλάβουν.Μπροστά τους εσύ δεν πιάνεις μπάζα στο φανατισμό και την μισαλοδοξία.Φάγανε όμως φόλα και έγιναν ''πρώην''.
Εγώ για το καλό σου το λέω,όπως λέει και ο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 3:19 μ.μ.

9.33
Αφού επιμένεις να μάθεις,θα σού πώ.Γραμμή παίρνω απο τον Ομπάμα,το Τεξας,τον Πάπα,τον Μπόμπολα,την Γιάννα και τον Πρετεντέρη.
Βέβαια αυτή η γραμμή δεν είναι της αξίας του ΚΚΕ γιατί υπάρχουν οπορτουνιστικά στελέχη που στηρίζουν την Χ.Α,ενώ η γραμμή του ΚΚΕ την πολεμάει με μπροστάρη τον Σιφωνιό.Κανείς δεν είναι τέλειος,μόνο η γραμμή του ΚΚΕ είναι τέλεια και αλάνθαστη.
Γιαυτό μην δίνεις σημασία στη γραμμή του οπορτουνισμού.Ασχολήσου με τα σοβαρά προβλήματα του κώματος,όπως η διαδηλώσεις κατσαρόλας,τα νομοσχέδια γαι την κατάργηση του μνημονίου,και την ανατροπή του καπιταλισμού μέσω της λαικής συμμαχίας και του ηρωικού ΠΑΜΕ.
Πάμε για άλλα δηλαδή,γιατί δεν είναι όλες οι γραμμές ίσα και όμοια.
Τι το κάναμε,μικροί μεγάλοι στο καφενείο;

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 4:12 μ.μ.

2.36 Κανεις ονειρα καλε μου φιλε. 96 χρονια ιστοριας εχουμε βγαλει πολυτιμα συμπερασματα. Τον Οπορτουνισμο ολων των αποχρωσεων πρεπει να τον αντιμετωπιζεις αμιλεικτα γιατι ειναι ο καπιταλισμος μεταμφιεσμενος. Και θα συνεχισουμε αυτο που κανουμε εδω και 24 χρονια με τον καθε προδοτη. Αλλαξε πλευρο και σκεπασου καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 4:28 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στις λαϊκές συγκεντρώσεις με στόχο να ζυμώσει περαιτέρω την αντίληψη που λέει πως "εντός ΕΕ και αυρώ ΔΕΝ έχουμε ζωή και μέλλον". Αυτό είναι το σημαντικό στους μήνες που έχουμε μπροστά μας έως τον Ιούνιο:

α. Να ΜΗΝ αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κοροϊδέψει τον κόσμο με το επειχείρημα πως "επειδή ο πολύς κόσμος φοβάται την έξοδο από ΕΕ κ ευρώ για αυτό και μεις, ε, τι να κάνουμε υποτασσόμαστε περαιτέρω στην πολιτκή της ΕΕ και εφαρμόζουμε αναγκαστικά μνημονιακή πολιτική". Να ΗΤΤΗΘΕΙ η πολιτική που οδηγεί στην υποταγή στην ΕΕ.

β. Να ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ στην οικοδόμηση λαϊκών θεσμών και στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Και τα 2 αυτά, είναι σπουδαία καθήκοντα μα και ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ πλέον!

γ. Να συμβάλλουμε στο να ΗΤΤΗΘΕΙ στο κίνημα και τον λαό, η φοβική/ελιτίστικη αντίληψη του ΚΚΕ που ενώ στα λόγια σωστά αναδεικνύει στον αντίπαλο στο πρόσωπο της ΕΕ, στην πράξη δεν συμβάλλει ΠΟΥΘΕΝΑ στην συγκρότηση του δημοκρατικά οργανωμένου λαού.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 4:29 μ.μ.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Από την ανθρωπιστική κρίση στα εξευτελιστικά ψίχουλα

Ο νόμος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», που τόσο πολύ διαφήμισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μοιάζει με ασπιρίνη για το κάταγμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της φτώχειας που πλέον απειλεί όλο και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά με ημίμετρα, τα οποία ενίοτε ξεπερνάνε και το όριο της κοροϊδίας. Από τα επιδόματα του Σαμαρά περνάμε στην ελεημοσύνη του Βαρουφάκη για τα κατώτερα των αυτονόητων: για ένα πιάτο φαΐ και ένα σπίτι.

Τα χρέη δεν σβήνονται, αλλά «ρυθμίζονται». Λες και θα μπορέσει μια οικογένεια που ζει κάτω από το όριο της φτώχιας να πληρώσει ποτέ το χρέος της στη ΔΕΗ με τους όρους που βάζει η κυβέρνηση.

Το πρόβλημα επιβίωσης δεν λύνεται, αλλά «διευκολύνεται». Αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βγάλουν τον κόσμο από το σκοτάδι της φτώχιας, η «κυβέρνηση της Αριστεράς» μοιράζει κουπόνια για σίτιση προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του κόσμου. Αλήθεια, γιατί δεν κάνει και μια έκκληση στην εκκλησία για διεύρυνση των συσσιτίων;

Αντί να βρεθούν δουλειές με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, γίνεται έκκληση στις «επιχειρήσεις και στις τοπικές αγορές» για να στηρίζουν το πρόγραμμα κουπονιών.

Αντί να καταργηθεί η απαράδεκτη ρύθμιση Βρούτση για την αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με εισοδηματικά κριτήρια, ανανεώνει τα προηγούμενα, αντιδραστικά και απαράδεκτα μέτρα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια του νόμου αφορούν ένα μικρό ποσοστό του κοινωνικού προβλήματος. Η φτώχεια, στην οποία έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις δηλώνοντας τυφλή πίστη και υποταγή στους δανειστές, έχει γίνει ήδη πεμπτουσία της καθημερινότητας για πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που «ανιχνεύει» ο νόμος.

Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ψίχουλα. Πολύ περισσότερο, δεν αντιμετωπίζεται με την «αποδοχή των δανειακών υποχρεώσεων», με τη «συμφωνία για μη μονομερείς ενέργειες», με την αγωνία «να κατευναστούν οι αγορές» και να μην ενοχληθούν οι «εταίροι».

Αντί η κυβέρνηση να κάνει εδώ και τώρα στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές, βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα την αποπληρωμή των χρεών και προχωράει σε στάση πληρωμών απέναντι στα εργατικά δικαιώματα και ανάγκες. Έτσι συνεχίζει με απαράδεκτο τρόπο στον ίδιο δρόμο της ελεημοσύνης που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί της και πρακτικά, διαιωνίζει τη φτώχεια που επιβάλουν στον ελληνικό λαό ευρώ και ΕΕ. Αυτός, είναι ο δρόμος που επέλεξαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος, αυτός είναι και ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό είναι το μέλλον που τάζει η ευρωζώνη και η ΕΕ.

Δωρεάν ρεύμα, μετακίνηση, σίτιση, θέρμανση, στέγαση για τα νοικοκυριά που μαστίζονται από την κρίση
Επιδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς περιορισμούς, για όσο διάστημα είναι άνεργοι
Πλήρης κατάργηση της ελαστικής και μαύρης εργασίας, κανονικές προσλήψεις παντού. ΄Άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς
Πλήρης ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη για όλους και όλες χωρίς προυποθέσεις.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 5:30 μ.μ.

Ανώνυμε 10.15. Μάλλον είσαι μειωμένης αντίληψης....συγγνώμη για τον ωμό μου τρόπο. Ο 3.16 ΓΓς, δεν δήλωσε κομματικό μέλος ούτε συνδικαλιστής του ΚΚΕ. Το τί ακριβώς είναι και το τί δήλωσε, ρώτα καλύτερα τον ίδιον. Μανώλης

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 5:56 μ.μ.

Σκεπαστείτε ρέ οπορτούνες.ο ΠΑΝ φροντίζει να μην κρυώσετε.ο ΠΑΝ σας σκεπάζει 24 χρόνια με φλοκάτες και κουβέρτες καμιλό ρε προδότες.
γυρίστε πλευρό και σκεπαστείτε.
χαιρετώ

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 7:27 μ.μ.

Ανώνυμε 3.19, ,,,, ξέχασες την γραμμή την Ζωής..... αυτή η γραμμή σε πάει κατευθείαν και πανηγυρικά στην ΧΑ. Κοίτα να δείς. που όταν πριν από κάποιο διάστημα έγραφα για την Δημοκρατία της Βαιμάρης και τον ρόλο της τότε "αριστεράς" στην άνοδο του Χίτλερ, ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα επαληθευτώ τόσο, μα τόσο γρήγορα. Κι αντί να σας πιάσει κρύος ιδρώτας για τα μελλούμενα, έχετε και θράσος χιλίων πιθήκων. Ντροπή. μανώλης

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 10:46 μ.μ.

7.27 Η γραμμή που σε πάει ντουγρού στο φασισμό είναι η τυφλή υποταγή στον εγκληματικό σταλινισμό.

Δεν ξέραμε πως έχεις γράψει για την Δημοκρατία της Βαιμάρης.Μας αιφνιδίασες ευχάριστα μανωλάκι.
Πληροφόρησε σε παρακαλώ μανωλάκι τους αναγνώστες του Β.Κ,απο που μπορούν να προμηθευτούν το έργο σου,ώστε να μάθει όλος ο λαός τι έφταιξε στην άνοδο του Χίτλερ.
Γιατί ο ΠΑΝ ισχυρίζεται πως έφταιξε ο γερμανικός λαός που με εκλογές ανέβασε τον Χίτλερ στην εξουσία.
Ποιός απο τους δυό λέει το σωστό;Αποφασίστε πρίν φαγωθείτε μεταξύ σας.

Μετά αναρωτιούνται τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.Αφού έφτασε το μανωλάκι να έχει άποψη,και μάλιστα να την γράφει για το τί έφταιξε για την άνοδο του Χίτλερ,δικαιολογημένα και ψοφάνε και τα κακαρώνουν και τα τεζάρουν τα έρμα!

Πλάτανος
7 Μαρτίου 2015 στις 12:13 π.μ.

Σύντροφοι, ο ΠΑΝ μπροστά σας αυτοπροσώπως

https://www.youtube.com/watch?v=nm3voOwy_C4

Ανώνυμος
7 Μαρτίου 2015 στις 9:56 π.μ.

Θαύμα θαύμα!.Επαληθεύτηκε ο Μανώλης.
Παιδί,δώστου ένα λεκούμι!

7 Μαρτίου 2015 στις 10:16 μ.μ.

"Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
απ' τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο " (της κατά Μπογιόπουλο αριστεράς)( Βλέπε άρθρα για Αριστερόμετρο)
Η αρχική μου ανάρτηση έχει την λογική της Λενινιστικής αρχής -Βαδίζουμε χώρια χτυπάμε μαζί-
Δεν είμαι τώρα κομματικό μέλος ,ούτε συνδικαλιστής του ΚΚΕ. Εκπροσωπώ τη ΔΑΣ στο ΔΣ του συλλόγου στο χώρο μου σε επαφή με το κόμμα . Και δεν ανέχομαι τις άδικες επιθέσεις στο ΚΚΕ ούτε και το αντίθετο.
Συγκρατηθείτε σύντροφοι το ξαναλέω άλλη μιά φορά . Άλλο ταξικός εχθρός ,άλλο ιδεολογικός αντίπαλος. Venceremos.

Γ.Γς

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger