Home » , » Εμπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ για να προτείνει νέο ΠτΔ (Βίντεο)

Εμπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ για να προτείνει νέο ΠτΔ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 | 10:47 μ.μ.

 Οσο και να προσπαθεί να το υποτιμήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -δείτε το βίντεο- είναι φανερό ότι υπάρχει εμπλοκή και μένει να ξεπεραστεί για να ανακοινωθεί εκ μέρους της κυβέρνησης  το όνομα του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό που έχουμε δεδομένο είναι ότι στις προθέσεις του Τσίπρα ήταν να προταθεί ο Δ. Αβραμόπουλος. Δεν γνωρίζουμε αν προέκυψε κάτι μετά την σημερινές συναντήσεις στου Μαξίμου μεταξύ  Τσίπρα  Καμμένου και Λαφαζάνη. (Οι σχέσεις Καμμένου, Αβραμόπουλου –εν αντιθέσει με τον Ζουράρι, βουλευτή των ΑΝΕΛ που μιλάει απαξιωτικά για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ- είναι πολύ καλές).

Αυτό που είναι γνωστό επίσης είναι ότι έντονες διαφωνίες για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, πέρα απ’ τα στελέχη της «Αριστερής Πλατμόρμας» του Λαφαζάνη, εκφράζουν και στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας, ο Μανώλης Γλέζος, ο Πέτρος Λάμπρου και η Μάνια Μπαρζεφσκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αρκετοί βουλευτές του Σύριζα αντιδρούν έντονα στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου μεταξύ των οποίων οι Αλέκος Τριανταφυλίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ελένη Σωτηρίου, Δημήτρης Κοδέλας.


Κι ενώ η «Αριστερή Πλατφόρμα» κρατάει χαμηλούς τόνους και αρκείται σε αρθογραφία μέσα από την ιστοσελίδα iskra διατυπώνοντας ενστάσεις  ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ρούντι Ρινάλντι –προέρχεται από την ΚΟΕ- δεν αποκλείεται, αν τελικά προταθεί ο Αβραμόπουλος να διαφοροποιηθεί δημόσια από αυτή την επιλογή.


Αξίζει να δούμε πώς τοποθετείτε σ΄ αυτό το θέμα η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» στην οποία αρθρογραφεί και ο Ρ. Ρινάλντι:
 
Σε κύριο άρθρο της που τιτλοφορείται «Όχι μνημονιακός Πρόεδρος της Δημοκρατίας!» υπογραμμίζει: «Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετίζεται άμεσα με το που και πως θα ισορροπήσει η πολιτική κατάσταση στην χώρα. Μια συναινετική λύση –τύπου Αβραμόπουλου- στέλνει μαζικά μηνύματα συμφιλίωσης με το καταρρέον μνημονιακό σύστημα..».

Σε άλλη στήλη για το ίδιο θέμα η εφημερίδα αναφέρει:

«Μηλιός για Αβραμόπουλο, απαντώντας σε ερώτηση αν το προφίλ του ταιριάζει με αυτό που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο: ¨Εχει συναινετικό προφίλ και υψηλό κύρος». Συγνώμη, μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο; Αυτόν που ο κόσμος ξέρει ως «κύριο Τίποτα»; Το υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και, ακόμα αντιπρόεδρο της Ν.Δ, της κυβέρνησης δηλαδή, και του κόμματος που διέπραξαν την ύβρη των τελευταίων χρόνων; Δεν θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να είναι κανείς πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, ειδικά –άμεσα ή έμμεσα- συνδέεται με την εξέλιξη αυτού του θέματος;».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:55 μ.μ.

Προτείνω την κυρία Καρυστιάνη

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:54 π.μ.

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Η προταση Αβραμοπουλου,δεν ειναι μονο,ατυχης,δεν ειναι ασυμβατη με την προσφατη λαικη εντολη,ειναι ακρως.....ΥΠΟΠΤΗ!!!! Οσο για τον χαρακτηρισμο ,"ο κ. Τιποτα",αυτο και αν ειναι ,ατυχης. Ξαναρωτησα,ξερετε πολλους τιποτα,που να εχουν φτασει μεχρι εδω;; Ετσι ειναι οι τιποτα;; Απλα ,αλλες ειναι οι χαρες και τα προσωντα του κυριου!! Εχουν μαζευτει αρκετα "ανεξηγητα" σε σχεση με τον χρονο διακυβαρνησης του Συριζα!! Αντε να παιζουμε με το 70-30%,αντε και με τον νεο κουτσαβακισμο,αντε και με την χουβαρτοσυνη τους,στους Αρμαγεδωνες ομως εδω η επιστημη σηκωνει,και χερια και ποδια ψηλα!! Τι υποσχεσεις δωσανε,σε τι εχουν δεσμευτει.....15 ο μηνας σημερα,και αρχισαμε να αναζητουμε αλλο πατο στο βαρελι!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger