Home » » Δεν θέλετε τύχη, σκέψη λογική χρειάζεται και θάρρος.

Δεν θέλετε τύχη, σκέψη λογική χρειάζεται και θάρρος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 | 10:05 μ.μ.

Γράφει ο   mitsos175.
Η κριτική μου είναι πάντα καλόπιστη καθώς έχει σκοπό τη σκέψη και μέσω αυτής τη βελτίωση. Εκτός από τα πάμπολλα οικονομικά προβλήματα υπάρχει ένα θέμα με την κακοκαιρία. Κάθε χειμώνα γίνονται τα ίδια και τα ίδια. Φέτος ήταν η Άρτα, πέρσι η Αττική, άλλοτε ο Έβρος, η Ηλεία, νησιά κοκ. Οι καταστροφές τον 21ο αιώνα δεν οφείλονται μόνο στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τουλάχιστο στην Ελλάδα στην οποία, αν εξαιρέσεις την περίπτωση σεισμού, τον οποίο πραγματικά δεν μπορείς να προβλέψεις με τα σημερινά δεδομένα, όλες οι άλλες "θεομηνίες" είναι και προβλέψιμες και σχετικά ήπιες.

Κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε και κάθε χειμώνα πνιγόμαστε. Φυσικά μόνο νεοδημοκράτης, θα έριχνε ευθύνες σε μια κυβέρνηση μιας μόνο εβδομάδας. Υπάρχει όμως ευθύνη στους προηγούμενους για τις περικοπές, για το μπάχαλο που άφησαν, για τις κακοτεχνίες. Οι παράγοντες αυτοί ή ακόμα περισσότερο ο συνδυασμός τους, φταίνε για τις καταστροφές περισσότερο από τον καιρό. Το γεφύρι της Πλάκας για παράδειγμα κατέρρευσε κι ένα ιστορικό μνημείο καταστράφηκε. Οι κάτοικοι όμως είχαν προειδοποιήσει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Έγιναν; Εκ του αποτελέσματος μάλλον όχι.

Η πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση λοιπόν είναι να σταματήσει αυτά τα λάθη, τις παραλείψεις, που γίνονταν. Να ερευνήσει τις αιτίες και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια. Αυτονόητο θεωρώ την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων και την όσο ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Το επόμενο σχόλιο φαινομενικά δεν έχει τόση σχέση με τα παραπάνω. Όμως τα πρόσωπα υπηρετούν κι εκφράζουν πολιτικές. Είναι λογικό μια και κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του άποψη. Κάποια πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί, βλέπω ότι θα απολαμβάνουν όσα προνόμια είχαν και με αυτή την κυβέρνηση. Το λέω με επιφύλαξη γιατί ακόμα δεν έχει γίνει ούτε ένας νόμος και δεν ξέρω τι πραγματικά θα ισχύσει. Ας μου επιτραπεί όμως να πω κάποια πράγματα, έστω για υποθετική περίπτωση.

Αν τα προηγούμενα πρόσωπα έκαναν ομολογουμένως άριστη δουλειά, τότε ας παραμείνουν. Αν όμως δεν έχουν κάνει τότε γιατί να μείνουν; Όταν μάλιστα πρέπει να εξεταστούν ταχύτατα, όλα όσα έκαναν οι προηγούμενοι. Αν βρεθεί ότι οι παλιότεροι διοικητές πχ τα κατάφερναν, ότι ήταν ικανοί, έντιμοι, ας τους τοποθετήσουν ξανά. Χρειάζονται οι καλοί ανεξάρτητα που βρίσκονται. Αν όμως υπάρχουν σκιές, πως θα γίνει απονομή της δικαιοσύνης, όταν τα ίδια πρόσωπα είναι στα πόστα τους οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει στα πράγματα; Μιλάω φυσικά για τα πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που είναι σε θέσεις κλειδιά και οι ενέργειές τους, είναι κρισιμότατες για την οικονομία και τη χάραξη της πολιτικής.

Δηλαδή σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ένας από 2.200.000 που σας ψήφισαν ικανός για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή για Διοικητής Οργανισμού; Που να μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική σας; Μέλι έχουν οι δεξιοί κι αυτοί του ΠΑΣΟΚ; Κι αν τα κατάφερναν, να πω χίλιες φόρες να μείνουν, αλλά τα κατάφεραν; Γι αυτό ψήφησε εσάς η πλειοψηφία επειδή ήταν επιτυχημένοι;

Τέλος πάντων είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά όπως και να χει ο κόσμος θέλει να αλλάξει πολιτική και να μπουν τυχόν κλέφτες φυλακή. Έχετε το υπόψη σας και καλή επιτυχία. Δεν θέλετε τύχη, σκέψη λογική χρειάζεται και θάρρος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:17 π.μ.

Και το "διοικητής οργανισμού" και το "ΠτΔ" είναι πολιτικό θέμα και όχι θέμα προσώπων.
Για το ΙΚΑ όμως θα συμφωνήσω μαζί σου, για τον ΠτΔ όμως όχι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger