Home » , » Αυτό το βιογραφικό εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και χάρισε στον Σπ. Σαγιά αυτή την νευραλγική κυβερνητική θέση;

Αυτό το βιογραφικό εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και χάρισε στον Σπ. Σαγιά αυτή την νευραλγική κυβερνητική θέση;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 | 5:38 π.μ.

Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό του ΣΤΡΙΖΑ το ρεπορτάζ που υπογράφει ο  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλους στο περιοδικό Unfollow και το τιτλοφορεί:  «Σπύρος Σαγιάς: Ο γενικός γραμματέας της επιχειρηματικής ελίτ»,

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σ. Σαγιάς είναι προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα να αναλάβει το νευραλγικό αυτό κυβερνητικό πόστο. (Θυμίζουμε ότι από το χέρια του εκάστοτε γ.γ. περνούν όλα τα νομοσχέδια και οι τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή, γ’ αυτό ήταν τόσο σημαντικός ο ρόλος του Τάκη Μπαλτάκου πρώην γ.γ της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτηση).

Αλγεινή εντύπωση  προκαλεί η επιλογή αυτού του τύπου, σ αυτή την κυβερνητική θέση, με δεδομένο ότι η δικηγορική του εταιρεία είχε στενές σχέσεις συνεργασίας σε θέματα αποκρατικοποιήσεων και εκχώρησης δημόσιας περιουσίας με γαλαζοπράσινους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ από την δεκαετία του 1990 μέχρι και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η δικηγορική εταιρεία του Σπ. Σαγιά, είχε αναλάβει -μέχρι πρότινος- να προσφέρει: νομικές της υπηρεσίες προκειμένου να υλοποιηθούν μερικές απ' τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα.Έχει επίσης διατελέσι δικηγόρος της Gosco, προασπίζοντας τα συμφέροντα της κινέζικης πολυεθνικής στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ. Στο ενεργητικό της έχει επίσης συνεργασίες με ισχυρούς επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους.Έχει αναπτύξει συνεργασίες με τον ΟΤΕ και την Cosmote την Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα.Έχει προσφέρει νομικές υπηρεσίες στην Aegean Oil του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και στον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκη.

Τι διάλογο, αυτό το βιογραφικό εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας και χάρισε στον Σπ. Σαγιά αυτή την κυβερνητική θέση;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:26 μ.μ.

Γιατί τι το κακό έχει βλέπετε στο βιογραφικό του ανθρώπου που θα απέτρεπε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να το εντάξει στις γραμμές του;

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:24 μ.μ.

Γιατί; ο σύριζα είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της Cosco; Από πότε;

P.
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:45 μ.μ.

Να διαβάζετε Ριζοσπάστη:

http://rizospastis.gr/page.do?publDate=28/1/2015&id=15566&pageNo=4

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=28/1/2015&id=15566&contextTypeId=4

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:47 μ.μ.

Στο αρθρο σας δεν φαινεται ακριβως ποια θεση θα καταλαβει ο συγκεκριμενος.
Καλο ωστοσο το αρθρο οπως και τα λινκ του ριζοσπαστη.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:42 π.μ.

Τωρα....αρωμα μοιριζουμε ολοι μας;;; Ειναι τοσο δυσκολο,να καταλαβουμε,πως τετοια ατομα,δεν ειναι και τοσο "καλες' συναναστροφες για ενα κομμα,που οτι εχει παρει την εξουσια στα χερια του; Δηλαδη ρε παιδια εχουμε χασει και την κοινη λογικη;; Δεν υπαρχουν αλλα ατομα,με ποιο αφθαρτο προφιλ και βιογραφικο,σε ολοκληρο τον Συριζα;; Τι στο διαολο...πρωτα ο Βαρουφακης,κολλητος με την οικ.Παπανδρεου και τα βλασταρια της,μετα ο Κοτζιας,παλιος συμβουλος των Παπανδρεου,τωρα ο Σαγιας,....αντε και στον Βοριδη,που υπερασπιζεται τον Μηλιωνη!! Το πιο εντυποσιακο ομως,ειναι οτι ακριβως,αυτο που ονομαζουμε,κοινη λογικη......το καταληξαμε να ειναι κατι περιπου ...μεταφυσικη ιδιοτητα!! Εχει δικαιο ο Χαραλαμποπουλος. Να σοβαρευτουν στον Συριζα,μα να σοβαρευτουμε και εμεις ως λαος,και να βαλουμε την κριτικη σκεψη να δουλεψει επι τελους!!Δεν υπαρχουν περιθωρια για ατομα με ερωτηματικα στην πλατη τους!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger