Home » , » Μπάμπης Παπαδημητρίου: Είμαι ενθουσιασμένος με την κυβέρνηση Σύριζα

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Είμαι ενθουσιασμένος με την κυβέρνηση Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 | 10:26 μ.μ.

Τα ύστερα του κόσμου που θα έγραφε και ο Ν. Καζαντζάκης. Κι’ αυτό γιατί άντε να δεχθείς την μεταμόρφωση του ΔΟΛ που ενώ αποτέλεσε την επικοινωνιακή μονάδα κρούσης για να περάσουν την ταξικές – μνημονιακές πολιτικές σήμερα ρίχνει γέφυρες στην Σύριζα.
Να προσπεράσεις επίσης την δεξιά εφημερίδα «Παραπολιτικά» που από λιβανιστήρι του Σαμαρά σήμερα έχει ανοίξει μέτωπο με την Ν.Δ, γράφοντας παράλληλα κολακευτικά σχόλια για την πολιτική που ασκεί το κόμμα της Κουμουνδούρου.
Μας ξεπερνάει όμως το γεγονός να σχολιάσουμε τα λεγόμενα του Μπάμπη Παπαδημητρίου, που τον ακούσαμε σήμερα στο δελτίο της τηλεόρασης του Σκάι να τα «χώνει» χοντρά στην Ν.Δ και να παρουσιάζεται ενθουσιασμένος με τις πολιτικές κινήσεις του Σύριζα.

«Μια αντιπολίτευση που ομνύει στο όνομα της καταστροφής, δεν αποτελεί αντιπολίτευση» μας είπε ο δημοσιολόγος του Αλαφούζου» ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση του Α. Σαμαρά απ’ την αρχηγία της Ν.Δ «για να υπάρξει μια ηγεσία ικανή να βοηθήσει την Ελλάδα να βρει μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».
Και δεν περιορίστηκε σ’ αυτά ο δημοσιογράφος του Σκάι. Συνέχισε κάνοντας λόγο για ρεαλιστικές δηλώσεις του Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι «μια κυβέρνηση της Αριστεράς  που φροντίζει τις αγορές μ’ αρέσει πάρα πολύ και είμαι ενθουσιασμένος»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

3 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:54 π.μ.

Θα έλεγα ότι πολύς αριστερός κόσμος έχει ενθουσιαστεί επίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα βγει ξινό, κύριοι. Η σκόνη θα κάτσει πιο σύντομα από όσο νομίζουν διάφοροι και θα μείνουν οι ευθύνες και τα πραγματικά καθήκοντα. Μέχρι τότε να ευχηθώ όνειρα γλυκά.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:29 μ.μ.

Άραγε το αληταριό που έκανε επιθέσεις στην Αλέκα Παπαρήγα-επειδή-άκουσον άκουσον κάποιοι πολιτικοί εχθροί της είχαν εκφραστεί θετικά για το ύφος και το ήθος της παρουσίας της στη Βουλή (και όχι βεβαίως για το περιεχόμενο των θέσεων που εξέφραζε) θα νιώσει τη στοιχειώδη ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη; Απλή απορία.
Να πω βέβαια ότι σήμερα στο Χατζηνικολάου ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήριζε φανταστική την ουσία των προτάσεων Βαρουφάκη στα μέτωπα του χρέους και των ιδιωτικοποιήσεων. Συνεχίστε κάποιοι να παίζετε τη τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας απωλέσει κάθε αξιοπρέπεια.

ρα

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:42 μ.μ.

Μην βιαζεστε Ο μπαμπης ο" σουγιας" ισως βλεπει μακρυτερα απο πολλους αλλους και τρεχει απο τωρα να επικροτησει τις" επιτυχιες "
του Συριζα και kaταδικαζει την κακοπροαιρετη αντιπολιτευση της ΝΔ Γι αυτο λεει ο λαος μας το σοφο" περασε η σκυλα το λαγο "
melito

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:13 μ.μ.

Ε΄αφού είναι και ο Μπάμπης υπέρ του σύριζα, αυτός που έβλεπε σαν λύση, μία σοβαρή ΧΑ, τότε πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι όντως ο σύριζα τραβάει τέρμα "αριστερά"!! Το θέμα είναι το ταξικό κίνημα να είναι επί ποδός, όταν με απίστευτο κρότο θα πέφτουν οι αυταπάτες, να μπορέσει να συγκρατήσει τον κόσμο και ειδικά τους εργαζόμενους, που θα τους στέλνουν μπουλούκια στην ΧΑ. μανώλης

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:11 π.μ.

Γειά σου ρε Μανώλη που είσαι και "επί ποδός"!
Πάλι καλά που υπάρχει κι εσύ και γελάμε λίγο.

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

@3 Φεβρουαρίου 2015 - 1:13 μ.μ
Το πείραμα αυτό το έκαναν και πέτυχε στη Γαλλία. Ο σοσιαλδημοκράτης Ολάντ, έχει φέρει τη Λεπέν πρώτη. ΄Εχεις δικιο σ' αυτό που λες και πιστεύω ότι το γεγονός ότι το ΚΚΕ μέσα σε αυτή την πόλωση κατάφερε να κρατήσει τον κόσμο του, είναι πολύ ελπιδοφόρο. Αν μη τι άλλο έκοψε τα χαμόγελα σε μερικούς κι ας παριστάνουν ότι γελάνε. Προχωράμε με καινούρια κουράγια και δυνάμεις. ΄Ωστε όταν θα ξεμπροστιαστούν οι κυβερνήτες μας -και βλέπω αυτό να γίνεται πολύ πιο γρήγορα αν κρίνω απ' τη σημερινή συνεντευξη του Βαρουφάκη- ο κόσμος να μην εναποθέσει τις ελπίδες του στη χρυσή αυγή.

Αλήθεια, κι άλλος φασίστας φαν βρέθηκε για τον σύριζα. Ο Αμβρόσιος. Σε λίγο θα κάνουν κλαμπ οι φασίστες φαν του Σύριζα. Τύφλα να 'χει ο Μπαλτάκος.

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:02 μ.μ.

Κι ο Σπίνος της εφημερίδας "Ακρόπολη" -ναι, ο γνωστός χρυσαυγίτης- μιλάει για εθνικό μέτωπο να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Και μάλιστα λέει ότι όποιος δεν το κάνει -παλιοΚΚΕ- θα είναι για φτύσιμο.
΄Ολοι μαζί λοιπόν να υπερασπίσουμε την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Μαζί σύριζα, ΝΔ, ΠΟταμι, Ανελ, Πασόκ, χρυσή αυγή, Ανταρσύα(βλ. Δελαστίκ), και από πίσω στα κρυφά ΣΕΒ, Εφοπλιστές μεγαλοξενοδοχοι. Εμπρός για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Εμπρός να υπερασπίσουμε το μνημόνιο που στο 70% είμαστε σύμφωνοι. Ποιο είναι το 30% που δεν είμαστε σύμφωνοι; Λοιπόν έχουμε και λέμε:
10% δε θέλουμε να μας σφαλιαρίζει η τρόικα αλλά τα επίσημα αφεντικά της τρόικας. ΄Εχουμε το δικαίωμα να τρώμε αυθεντική σφαλιάρα.
10% Δε θέλουμε να συναντιόμαστε με τα αφεντικά στην Ελλάδα, αλλά να συναντιόμαστε στας Ευρώπας. Χάθηκε ένα Παρίσι, ένα Λονδίνο, μια Νίκαια της Γαλλίας ρε αδερφε; ΄Η άντε στην λίμνη Κόμο που πέρασε πολύ ωραία ο σύριζα την προηγούμενη φορά.
Και το τελευταίο 10% δε θέλουμε να μας λένε ΄Ελληνες αλλά Γραικούς. ΄Οπως στην τουρκοκρατία.

8 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:59 μ.μ.

Την, περισσότερο ή λιγότερο κριτική, στήριξη τους στην (συγ)κυβέρνηση ή και τον πρωθυπουργό προσωπικά, έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής οι:


Στέφανος Μάνος (νεοφιλελεύθερος γκουρού)
Ανδρέας Ανδριανόπουλος (νεοφιλελεύθερος γκουρού)
Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη (η γυναίκα του Αγγελόπουλου)
Μαριάννα Λάτση (η κόρη του Λάτση)
Τάκης Μπαλτάκος (σύμβουλος του Α.Σαμαρά και σύνδεσμος μεταξύ ΝΔ και ΧΑ)
Χρυσή Αυγή
Μαρί Λεπέν
Δ.Γιαννακόπουλος (πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟ, Βιομήχανος)
Μπιλ Κλίντον (Βομβαρδιστής)
Μάσιμο Ντ’Αλέμα (Βομβαρδιστής)
Κωσταντίνος Γλύξμπουργκ-"Κοκός" (έκπτωτος Μονάρχης)
Ο.Λ.Α.(ένοπλη «αντιεξουσιαστική» ομάδα)
Χριστόδουλος Ξηρός (μέλος της Ε.Ο.17Ν.)[1]
Διάφοροι «αντιεξουσιαστές» [2]
Φαήλος Κρανιδιώτης (φασίστας-"τουρκοφάγος")
Επιφανή στελέχη του ΝΑΡ (που παραμένουν σε αυτό)[3]
Διάφοροι «αγανακτισμένοι πολίτες»
Βύρων Πολύδωρας (Υπουργός μπάτσων επί ΝΔ)
Το «κίνημα» «Τώρα Πληρώνω»
ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη)
ΝΥΤ (New York Times)
Κουρτ Μπάγιερ (πρώην διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας)
Αμβρόσιος (Μητροπολίτης Καλαβρύτων)
Άκης Τσοχατζόπουλος (μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καταδικασμένος ως καταχραστής δημόσιου χρήματος και για μίζες)
Σχεδόν διακομματική συναίνεση στην εκλογή της Ζωής Κωσταντοπούλου (υπερψήφισαν και ΝΔ,Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ)

(Ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός για προσθήκες αναγνωστών. Εμείς βάλαμε ότι είχαμε πρόχειρο και μπορούσαμε να τεκμηριώσουμε μέσω ηλεκτρονικής παραπομπής)

Την, περισσότερο ή λιγότερο κριτική, στήριξη τους στην (συγ)κυβέρνηση ή και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ΔΕΝ έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής οι:

Δημήτρης Κουτσούμπας (ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ)
ΚΚΕ
Π.Α.ΜΕ.
(ο κατάλογος -ελπίζουμε να- παραμένει επίσης ανοιχτός)


Δεν ξέρω γιατί μου περνάει από το μυαλό, αλλά τόσο μεγάλη «εθνική συναίνεση» μόνο σε προπολεμικές περιόδους συναντάει κανείς...
-Τι μας ετοιμάζουν άραγε;
__________
*Από την αξέχαστη ατάκα του Λεωνίδα Κύρκου για την μη-συμμετοχή του ΚΚΕ στο εθνικιστικό ντελίριο των αρχών της δεκαετίας του ‘90
__________
[1]Βλέπε από το 2:00” του video
[2]Με δεδομένο πως ο διάλογος για το σκόπιμο ή μη, της στήριξης της συγκυβέρνησης στο indymedia εξακολουθεί να υφίσταται, δεν θα παραθέσουμε περισσότερες συζητήσεις επάνω στο ζήτημα και θα αφήσουμε μόνο το ενδεικτικό προεκλογικό λινκ.
[3]Ενδεικτικά μόνο, καθώς η πληθώρα του υλικού κυριολεκτικά ζαλίζει:

Γ.Ρούσσης: Δεν κόβουμε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το ΚΚΕ κόβουμε!
Ανακοίνωση Οργανώσεων της Αριστεράς
Ευτύχης Μπιτσάκης: Ψήφο στην Αριστερά, ούτε αποχή, ούτε άκυρο!
Γ. Δελαστίκ για την επόμενη μέρα των εκλογών
Ο Πέτρος Πακακωνσταντίνου (ΝΑΡ) συνδέει το ΚΚΕ με "Πέμπτη φάλαγγα των Γερμανών", απειλεί για ενδεχόμενες διαδηλώσεις

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger