Home » , » Ήρθε μια γριά απ' την πόλη...

Ήρθε μια γριά απ' την πόλη...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 | 10:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Σαμαράς λένε υπέγραψε το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με το οποίο καλούνταν η Ελληνική κυβέρνηση να υποταχθεί στην αφέντρα Μέρκελ. Ο ίδιος δοσίλογος άλλωστε έκανε το λάθος να το χρησιμοποιήσει ξεσηκώνοντας αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην ίδια τη ΝΔ που αντιλήφθηκε πως τέτοιες κουταμάρες έχουν κότσος. Κάπως αργά το κατάλαβαν βέβαια καθώς πριν από τις εκλογές υπάκουαν όλοι στις "εντολές Σαμαρά".

Αν όμως χάσεις την κουτάλα της εξουσίας δε σε υπολογίζει κανείς. Προσωπικά δε θέλω να αλλάξει η ηγεσία της ΝΔ. Μια χαρά την κατεδαφίζει ο Αντώνης τη δεξιά πολυκατοικία, που να ψάχνουν τώρα χειρότερο; Το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι πως όλοι τους βράζουν στο ίδιο καζάνι. Όλοι τους είναι μέσα στον ίδιο βόθρο του μνημονίου, όποτε δεν έχουν εναλλακτική λύση, έστω για επικοινωνιακούς λόγους.

Πάντως το κείμενο ήταν των Γερμανών και των υπολοίπων δούλων τους. Ο Αντώνης έλεγε μόνο μια φράση. " Ήρθε μια γριά απ' την Πόλη κι έφερε το χάσι - χάσι, Παναγίτσα μου να χάσει", η οποία όμως αγνοήθηκε για ευνόητους λόγους.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνει ο Αντώνης είναι πως η παρένθεση είναι ο ίδιος. Ο κόσμος τον σιχάθηκε, εξ αιτίας των εγκλημάτων του. Η πολιτική της πιο άγριας καπιταλιστικής επίθεσης συνορεύονταν από αλαζονεία, έπαρση, θράσος, ύβρεις σε συνδυασμό με δειλία και υποταγή σε όλα τα χατίρια των δανειστών. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έριξε 8,5 μονάδες στο κεφάλι είναι προσωπικό του "κατόρθωμα". Εντάξει βοήθησαν ο Άδωνης και η Βούλτεψη, αλλά όταν έχεις όλα τα ΜΜΕ, όλον τον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό, όλα τα φράγκα συν τη νοθεία και παίρνεις κάτω από 30% τότε είσαι Σαμαράς. Ο χαρακτήρας του αποτελεί βαρίδι για τη ΝΔ κι εγγύηση για τη νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Βλέπεις η οργή είναι τόσο μεγάλη, που για πρώτη φορά ο κόσμος έχει περισσότερα κότσια κι είναι έτοιμος για να ζητήσει ριζοσπαστικότερες λύσεις, όπως καμία υποχώρηση, έξοδο από την παγίδα του Ευρώ κοκ. Αυτό δεν οφείλεται στη γλυκανάλατη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην βάρβαρη πολιτική της ΝΔ που κατέστειλε, συκοφάντησε και βασάνισε τους φτωχούς.

Πάντως ο Αντωνάκης είναι σαν τον Βαγγέλη. Δε λέει να φύγει, προετοιμάζονταν πριν από τις εκλογές για μια τέτοια εξέλιξη και ανασυντάσσει τις δυνάμεις του. Έχει ράμματα για όλους, οπότε καλό θα ήταν να μην προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιο στέλεχος της ΝΔ για Πρόεδρο, γιατί πολλοί σκελετοί μπορεί να βγουν και θα περπατούν στους δρόμους. Η ΝΔ θα θυμίζει θρίλερ, θα έλεγα το resident evil, όμως δε μπορώ να φανταστώ με τίποτα τη Ντόρα στο ρόλο της Alice.

Ο Σαμαράς έχει τα δικά του προβλήματα κι ελπίζει να κερδίσει χρόνο. Ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική που ακολουθούσε όταν ήταν πρωθυπουργός, να γαντζώνεται και να παρασιτεί σε μια θέση με κάθε τρόπο. Έρχεται όμως κάποτε η ώρα της απεντόμωσης.

Αλέξη, ότι κι αν γίνει έξω, μέσα έχουμε κάποιες εκκρεμότητες, κάποια σκάνδαλα. Ελπίζω να μην ξεχάσεις αυτή τουλάχιστο την υπόσχεση σου. Μπορείς να μας απαλλάξεις από τα λαμόγια, αρκεί να θέλεις. Δεν υπάρχει καμία γραπτή συμφωνία με τους τοκογλύφους να προστατεύουν τους λακέδες τους. Γιατί να ενδιαφερθούν για τα καμένα χαρτιά άλλωστε; Ο Σαμαράς τους υπηρέτησε, είναι στο χέρι του νέου πρωθυπουργού να αποδώσει δικαιοσύνη και να δείξει σε όλους τι παθαίνουν οι δοσίλογοι. Αναμένουμε. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger