Home » , » Εμετό προκαλούν τα λεγόμενα του πρώην στελέχους του ΚΚΕ και σημερινού υπουργού Ν. Κοτζιά

Εμετό προκαλούν τα λεγόμενα του πρώην στελέχους του ΚΚΕ και σημερινού υπουργού Ν. Κοτζιά

Από giorgis , Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 | 2:31 π.μ.

Του Γ. Γ.

Πραγματικά μου φέρνουν εμετό με τα λεγόμενα τους κάποια πρώην στελέχη του ΚΚΕ όπως ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. 
Κι αυτό γιατί ενώ μπορεί να καταλάβω την διαφωνία, την αποχώρηση απ’ το ΚΚΕ –κι εγώ παρέδωσα το κομματικό μου βιβλιάριο μαζί με μια επιστολή στην Κ.Ε του ΚΚΕ το 1989 διαφωνώντας με την επιλογή του Συνασπισμού στην κυβέρνηση Τζανετάκη-  δεν μπορώ, όμως, να αντιληφθώ την λογική κάποιων που χρημάτισαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΚΕ και σήμερα όχι απλώς δεν του ασκούν κριτική, έστω και πολεμική, αλλά στην ουσία δεν διστάζουν να αυτοεξευτελιστούν, αποκηρύσσοντας το  πολιτικό τους παρελθόν γιατί έτσι εκτιμούν ότι εξυπηρετούν τις σημερινές σκοπιμότητες τους, όπως κάνει ο Νίκος Κοτζιάς. Κι αυτό με μοναδικό στόχο να δώσουν χτυπήματα «κάτω απ την ζώνη» στο ΚΚΕ.

Ελαχε να έχω γνωρίσει και να γνωρίζω –από τον Κώστα Κάππο μέχρι τον Αγγελο Χάγιο- αρκετά στελέχη του ΚΚΕ που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Κανένα όμως δεν αυτογελοιοποιήθηκε όπως κάνει σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς με την συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel,

«Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες. Αυτά ήταν πριν από 35 χρόνια», λέει ανάμεσα στα άλλα ο τύπος που την δεκαετία του ’80 ήταν επικεφαλής του ιδεολογικού τμήματος της Κ.Ε του ΚΚΕ,. 
Ευτυχώς που δεν ζει ο κομμουνιστής Κώστας Μπατίκας που ήταν αυτός που τον στρατολόγησε και τον προώθησε στο ΚΚΕ για να δει την κατάντια του «πνευματικού»  τέκνου.

Υ.Γ: Αν δεν κάνω λάθος πέρασε και ένα φεγγάρι και από το ΝΑΡ για να έχει την γνωστή κατάληψη, ο Ν. Κοτζιάς. Για να γίνει δηλαδή πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ- «Ανδρέας Παπανδρέου», εμπειρογνώμονας στο ΥΠΕΞ, κολλητός του Γ. Παπανδρέου, σημερινός υπουργός εξωτερικών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:02 π.μ.

Όταν κάποιος ήταν ΚΚΕες πριν 100 χρόνια και από τότε έχει αλλάξει δυο ή τρία κόμματα ή οργανώσεις δεν τον λες "πρώην στέλεχος του ΚΚΕ" εκτός κι αν θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις! Αν πρέπει να πεις οπωσδήποτε κάτι νομίζω ότι η καλύτερη έκφραση είναι..." Ήταν πριν [...τόοοοσααα...] χρόνια στο ΚΚΕ αλλά διαφώνησε και έφυγε...[...τόοοοτεεε...]" για να μη πω τίποτα χειρότερο.

Ο Κοτζιάς είναι πρωην ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Γιωργάκη και τώρα είναι Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαίρεται ο Φαήλος Κρανιδιώτης!

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:36 π.μ.

Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες!! πολυ σωστο κομπλεξικοι κκεδες

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:52 π.μ.

Με μια μικρη διορθωση. ο σ.Καππος επανηλθε διπλα στο ΚΚΕ μετα το 1991 μεχρι το τελος της ζωης του. Να τα λεμε ολα

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:36 μ.μ.

Ο Καππος διαφωνησε σωστα με το ΚΚΕ αλλα οταν πλεον εγινε η διασπαση του 91 και το ΚΚΕ αρχισε να ξαναμπαινει στο σωστο δρομο ο Καππος το στηριξε ξανα μεχρι το τελος της ζωης του. Ο Καππος ηταν κομμουνιστης, αγνος και τιμιος αγωνιστης. Δεν αξιζει ουτε να ανεφερεται το ονομα του στο ιδιο κειμενο με τον καριεριστα ξεπουλημενο Κοτζια.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:15 μ.μ.

Μόνο που υποστήριξε τη σταλινική ΕΣΣΔ , τα γκουλαγκ, την εξουσία-επί-του προλεταριάτου, είναι ένοχος βλακείας. Το να το αναγνωρίζει, τον τιμά. Το κκε έχει το πρόβλημα, που νεκρανάστησε , τόσα χρόνια μετα το 20ό, το Στάλιν.
Λες και δε μάθαμε τι γινόταν στην Κολύμα, στο Μαγκανταν, στην Π.Τζερτζίνσκι...

Μια ήπια (μέχρι στιγμής) αστική δικτατορία, για τον απλό λαό δεν είναι καθόλου χειρότερη από την ΕΣΣΔ. Και εκεί ο λαός είχε λιγώτερη εξουσία και λιγότερες ελευθερίες από δω.

Τα άλλα είναι εθελοτυφλία.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:39 μ.μ.

Τον Κάππο τον έφτυσε το ΚΚΕ.Μετά απο αυτό ο Κάππος ποτέ δεν ξανάγινε μέλος του ΚΚΕ.Τα ψέμματά σας ΚΚΕδες δεν πιάνουν σε κανένα πιά.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:21 μ.μ.

10.38 Ετσι γινεται παντα με τους προδοτες για να τους βολεψει η αστικη ταξη για κοιτα λιγο στον καθεφτη οπορτουνα.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:52 μ.μ.

4.21 Κοιτάζω ρε ΠΑΝ και βλέπω τον Ζαχαριάδη.Προδότη τον ανέβαζε εγκληματία τον κατέβαζε το κώμα
Πότε έλεγε αλήθεια ΠΑΝιβλακα;

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:03 μ.μ.

5.52 Η Εξυπναδες δεν πιανουνε ο σ.Ζαχαριαδης ητανε ηρωας του ΚΚΕ και σε αυτον χρωσταμε την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και το οτι υπαρχει ΚΚΕ σημερα. Προδοτη τον ειπε πρωτος ο Βαφειαδης και στην συνεχεια ολοι η οπορτουνιστικη κλικα οταν επικρατηση το 1956. Δυστηχως ουτε μετα το 1968 εγινε δυνατον να διορθωθει η κατασταση γιατι ειμαστε εγκλοβισμενη στην ΕΣΣΔ. το συμπερασμα ειναι οτι οταν δεν αντιμετωπιζεις τον οπορτουνισμο σαν καρκινωμα αυτα θα συμβουνε. και αυτο κανουμε εδω και 24 χρονια

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:32 μ.μ.

@7.03 Ε όχι πως υπάρχει σήμερα κκε ΠΑΝ.Ενα πτώμα είναι που περιμένει να το θάψει ο λαός.
ενα πτώμα τουμπανιασμένο που βρωμάει και ψέχνει.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

Επειδή κουράζουν οι επικλήσεις στον σ. Κάππο από κάθε λογής τυμβωρύχους του οπορτουνισμού σταχυολογώ:

Από την άλλη μεριά, τόσο ο Μήτσος Κωστόπουλος, όσο και ο Γιάννης Θεωνάς δεν είχαν αντιδράσει στο παρελθόν σε αντίστοιχες προσπάθειες απομάκρυνσης αλλά και διαγραφών στο ΚΚΕ. Δικαιούνται σήμερα να «ομιλούν»;

- Ασφαλώς και δικαιούνται να ομιλούν. Δε δικαιούνται όμως να παραπλανούν το λαό. Και το λέω αυτό, γιατί, ενώ ζητούν τη συνεργασία με το ΣΥΝ, που σημαίνει άνοιγμα του δρόμου για συνεργασία με το ΠαΣοΚ και ταυτόχρονα ζητούν αλλαγή της θέσης του ΚΚΕ για την ΕΕ και τη δικτατορία του προλεταριάτου, παρουσιάζονται ως επαναστάτες. Ενώ, δηλαδή, ουσιαστικά ζητούν την αλλαγή του χαρακτήρα του ΚΚΕ και τη μετατροπή του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, παρουσιάζονται ως φορείς επαναστατικών ιδεών. (2000)

Όποιος τάσσεται εχθρικά προς τον Στάλιν είναι δειλός αντικομουνιστής. Θυμάμαι γι’ αυτό το φίλο μου τον Νίκο Κοτζιά. Κριτική και αυτοκριτική για τον Στάλιν είναι δεκτή, αλλά όχι ξεθεμέλιωμα των πάντων και ταύτιση με τον Χίτλερ. Αν δεν υπήρχε ο Σοβιετικός Λαός με επικεφαλής τον Στάλιν η γερμανική σημαία μπορεί να κυμάτιζε ακόμα στην Ακρόπολη. Αυτά και καλά κρασιά! (2004)

Ποια θα είναι η στάση του Κώστα Κάππου σε αυτήν την πορεία;
- Η δική μου η στάση είναι στάση κριτικής συνεργασίας με το ΚΚΕ.(2000)

Και όπως θα έλεγε και ο ίδιος στους κάθε λογής δήθεν του ΣΥΡΙΖΑ: Άι κια σιχτίρ!!!

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:39 μ.μ.

ΠΑΝίβλακα, διάβασε το βιβλίο του Κώστα Κάππου "κριτική του σοβιετικού κοινωνικού σχηματισμού" εκδ 2005, στο οποίο τεκμηριώνει την αντίληψη -που και το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνούν- ότι στην ΕΣΣΔ ΔΕΝ οικοδομήθηκε σοσιαλισμός.

Αϊντε γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης ΠΑΝ ή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΜΕΡ, ή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τον πρώτο χρόνο χαίρεται.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:17 π.μ.

11.38 Περαστικα σου ατυχησες. Καμμια σχεση με το Ναρ ο σ.ΚΑΠΠΟΣ. Ελεγε χαραχτηριστικα ο αντισταλινισμος ειναι ντροπαλος αντικομμουνισμος. Αντε τυμβωρυχε

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:41 π.μ.

Πλακώσαν οι φασίστες ντυμένοι συριζαίοι, ή οι συριζαίοι ντυμένοι φασίστες? και τυμβωρυχούν και απέναντι στον Κάππο και απέναντι στον Ζαχαριάδη. Καρφί στο μάτι σας και ο Κάππος και ο Ζαχαριάδης. Μανώλης

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:36 π.μ.

1.17 ΠΑΝ ο ΧΑΛΙΦΗΣ σου πήρε τα ΣΩΒΡΑΚΑ.
Σήμερα δεν μιλάει ο Κάππος.Μιλάει ο Κουτσούμπας και η Κανέλλη.
Αυτή είναι η ξεφτίλα σας.

Ξεκάθαρα
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:09 π.μ.

Η άποψη ότι θα έπρεπε η ΕΣΣΔ να επέμβει στρατιωτικά στην Πολωνία, ήταν προφανώς μια ηλιθιότητα.

Όποιος το παραδέχεται σήμερα (ακόμα κι αν είναι αργά) απλά παραδέχεται το αυτονόητο.

Όσοι ακόμα δεν το παραδέχονται είναι από αφελείς ως ανεγκέφαλοι.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:33 π.μ.

1:17 προς ΠΑΝάσχετο, ΠΑΝίβλακα, ΠΑΝ ηλίθο:

Βρε τυμβωρύχε της αλήθειας, ο σ. Κάππος είχε την αντίληψη ότι στην ΕΣΣΔ ΔΕΝ οικοδομείτο σοσιαλισμός. Χοχοχοχοχο ΠΑΝμέγιστε κκεδάκο βλακάκο περαστικά σου. Ατύχησες. Καμμία σχέση με την σταλινική αντίληψη ο σ. Κάππος. Ελεγε χαρακτηριστικά: "...Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν υπήρχε και δεν οικοδομείτο σοσιαλισμός. Και αυτό γιατί στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν εμπορευματοχρηματικές σχέσεις. Το κράτος απονεκρώνεται. Δημιουργείται και αναπτύσσεται κομμουνιστική συνείδηση. Αυτά ουσιαστικά δεν συνέβαιναν στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού υπήρχε ένας ιδιαίτερος κοινωνικός σχηματισμός με δικές του παραγωγικές σχέσεις, με δικό του εποικοδόμημα, με ανταγωνιστικές τάξεις, (διευθύνουσα-εκτελούσα). Υπήρχε ένας αντιιμπεριαλιστικός - αντικαπιταλιστικός σχηματισμός που τον ονομάζουμε σοβιετικό. Αυτός ο σχηματισμός δεν είναι το πρότυπο μας. Πρότυπο μας είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός των Καρλ Μαρξ - Φρ. Ένγκελς - Β. Ι. Λένιν που είναι η σημαία όλων των ελευθεριών. ...".

Αντε τυμβωρύχε κκεδάκο! Ξυδάκι άμα νευρίασες μέσα στον πανικό σου γραφειοκράτη

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

10.33

ασε ρε φιλε τον Μαρξ στην ησυχία του ,εχεις μπερδέψει τα πόδια σου σχετικά με τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό και τα σταδια της ιστορίας του υπαρκτού ..Οσο για τον Καππο ,μαλλον μπέρδεψες την γενική του γνωμη για τον κομμουνισμό ..Πάντως αυτα που λες για τον Καππο δεν ειναι ετσι..Αμα θες να μάθεις,, να ρωτάς και μετα να μιλάς
Πως κατάφερες να γραψεις τοσες χαζομάρες μαζεμένες και να λες και τους αλλους βλακες ,τι να πω, σου αξίζει βραβείο εξυπνάδας

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:18 μ.μ.

Ακου πανίβλακα λοβοτομημένο συριζάκι αγαπημένο γιουσουφάκη του ομπάμα και τις αγγελοπούλου.Πρώτον ο Κάππος χαρακτήριζε αντικομμουνιστές τους αντιΣταλινικούς.Αυτό δεν στο έμαθαν στην χαβούζα της Κουμουνδούρου;Οπότε είχε μπόλικη σχέση σεβασμού και αναγνώρισης προς τονπρόσωπο του Στάλιν.Κάτι μούτρα σαν τους συριζέους που αναμασούν την ανιστόριτη και κατασκευασμένη αντισοβιετική αφήγηση των αφεντικών τους ΗΠΑ και ΕΕ τους έφτυνε στα μούτρα.Δευτέρων φαντάσου για τα συριζέικα δουλικά του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του Κεφαλαίου τι άποψη είχε ο Κάππος.Μην ξαναπίανετε τον Κάππο στο βρωμόστομό σας λιβανιστές και εκπρόσωποι των πιο απάνθρωπων αντιδραστικών βάρβαρων και σάπιων θεσμών και ενώσεων που γνώρισε η ανθρωπότητα στην σύγχρονη εποχή μετά το πέρασμα του Β παγκοσμίου πολέμου.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:42 μ.μ.

8:18 ΚΚΕδάκι χαζούλικο και τσιτωμένα υστερικό, ο σ. Κάππος ξέρεις, υπήρξε μέλος του ΝΑΡ μέχρι το '92. Μετά επαναπροσσέγγισε το ΚΚΕ. Και το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Κριτική του Σοβιετικού κοινωνικού σχηματισμού", όπου τεκμηριώνει την άποψή του γιατί στην ΕΣΣΔ ΔΕΝ οικοδομήθηκε σοσιαλισμός, αλλά ένα ταξικό εκμεταλλευτικό σύστημα. By the way, αυτή είναι και η θέση του ΝΑΡ την οποία μπορείς να την μελετήσεις στην ιστοσελίδα του.

Αυτή είναι η αλήθεια και ΑΝ ΔΕΝ σου αρέσει, ξυδάκι γραφειοκρατάκο

αντάρσυος

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:34 π.μ.

Να μην γράφετε σαχλαμπούχλες! Επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής (όχι Τμήματος, άσχετοι!) της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ την συγκεκριμένη εποχή δεν ήτανε ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά ο αείμνηστος Δημήτρης Σάρλης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger