Home » , » Δυο νέες δημοσκοπήσεις (2 Βίντεο)

Δυο νέες δημοσκοπήσεις (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 | 10:29 μ.μ.

Δυο νέες έρευνες της κοινής γνώμης για την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη είναι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Σκάι.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της έρευνας το «εύρημα έκπληξη», όπως το χαρακτήρισε είναι ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων χαρακτήρισε κακή την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για πρόεδρο δημοκρατίας τον Π. Παυλόπουλο, με το 42% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος να έχει την ίδια άποψη. Θετικά σε ποσοστό 56% βλέπουν οι συμμετέχοντες σ’ αυτή την έρευνα τα αποτελέσματα της πρόσφατης διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες εν αντιθέσει με το 24% που τα εκτιμάει αρνητικά.

Ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι ότι το 72,5% των ψηφοφόρων της  Ν.Δ κρίνει αρνητικά το κόμμα του Α. Σαμαρά γιατί θεωρεί ότι δεν στήριξε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις.

 
Στο δεύτερο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε τα ευρήματα της δημοσκόπησης που έκανε η εταιρεία METRON ANALYSIS για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι περισσότεροι από επτά σους δέκα ερωτώμενους αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση για την μέχρι τώρα πορεία της. 
Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το εύρημα της δημοσκόπησης ότι το προβάδισμα έναντι της Ν.Δ ως προς την πρόθεση ψήφου αγγίζει τις 27 (!!!) μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 42,1% έναντι 18,3% της ΝΔ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,7% η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,1%, οι ΑΝΕΛ με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:59 μ.μ.

Αγαπητό ΒΚ δεν είναι άξιο απορίας οτι ο ΣΚΑΙ δινει τοσο θετικες δημοσκοπησεις για το συριζα;
Δυστυχώς πολυ ασχημα ξεκινησε η κυβερνηση....

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα μεσοστρώματα που ψήφιζαν ΝΔ και εκσυχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αποτιμούν θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτά τα στρώμματα δίνουν 42% στον ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνουν το 56% της αποδοχής της "διαπραγμάτευσης". Στην κρίση εκπροσώπησης ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εκπροσωπήσει τα μεσοστρώματα θεωρόντας ότι τα κατώτερα στρώματα τα εχει "εξασφαλισμένα" λόγω "απελπισίας", "συμβιβασμού" και "εξαναγκασμού" από τα ασφυκτικά διλλήματα και την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει (δεν έχουν άλλο "ξίγκι" και υποτάσσονται στον εκβιασμό των μεσοστρώματων που αντέχουν ακόμα και λένε επί της ουσίας "ή τροποποιείτε της απαιτήσεις και θέσεις σας ή δεν σας δίνουμε την πολυπόθητη πλειοψηφία" )

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:34 μ.μ.

Δημοσκοπήσεις "δια πάσαν νόσον..."
Σε πάρα πολλά παλιότερα άρθρα μας (πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές) είχαμε πει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος, όταν μάλιστα οι δημοσκοπήσεις, που γίνονταν τότε, έδειχναν πρώτη τη ΝΔ. Όπως είχαμε επίσης τονίσει, πως οι τελευταίες εκλογές δεν θα ήταν καθόλου "ντέρμπυ", πράγμα που αποδείχθηκε πανηγυρικά, διαψεύδοντας πολλές εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ο κάτοχος της καρέκλας και της κουτάλας άλλαξε. Όπως ήταν αναμενόμενο κάποιες εταιρίες άλλαξαν κι αυτές στάση. Από εκεί που οι ΑΝΕΛ ήταν εκτός βουλής, σήμερα είναι σίγουροι, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά τα ποσοστά του τα οποία εμφανίζονταν στα γκάλοπ ήταν "συμπιεσμένα", σήμερα είναι σαν τη "φούσκα του Χρηματιστηρίου". Τα ποσοστά είναι γνωστά, τα έχουμε ήδη αναρτήσει. Η διαφορά έχει τριπλασιαστεί, σύμφωνα με τους δημοσκόπους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστά που θυμίζουν Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ η ΝΔ μεγάλη πτώση. Μισές αλήθειες, μισές υπερβολές.
Εξηγώ για να μην παρεξηγούμαι: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος έχει διψήφια πλέον διαφορά από τη ΝΔ, η οποία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο και ίσως πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, της κυβερνητικής "τσόντας" δηλαδή και μάλιστα χωρίς φανερά ανταλλάγματα προκειμένου να περάσουν από τη βουλή σειρά μέτρων για τα οποία αντιδρούν αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές. "Κατάντια" θα πείτε, αλλά καλά να πάθουν.
Μια μικρή άνοδος του πρώτου κόμματος και αντίστοιχα μια μικρή πτώση του δεύτερου παρατηρείται πάντα αμέσως μετά τις εκλογές. Γι αυτό κι ο ηττημένος κάνει συνήθως το "τρυκ" με την αλλαγή ηγεσίας για να ξεγελάσει και να πει "να αλλάξαμε". Σε καμία περίπτωση όμως η διαφορά δεν είναι τόση. Αν γίνουν τώρα εκλογές (χλωμό το βλέπω) ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μικρή άνοδο και αυτοδυναμία, όχι όμως την παντοκρατορία που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ένα μέρος αριστερών "βετεράνων" ψηφοφόρων του είναι κάπως "παγωμένοι" από τις εξελίξεις τόσο για την επιλογή του Παυλόπουλου, όσο και για κάποιες άλλες κινήσεις, που σίγουρα προκαλούν προβληματισμό. Προς το παρόν δεν έχει απώλειες, πάντως επικρατεί αναμονή κι όχι το θριαμβευτικό κλίμα, που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Άλλωστε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε "8 στους 10 εκφράζονται θετικά για την κυβέρνηση, οι άλλοι 2 είναι Αριστεροί".
Το πρώτο που πρέπει να βλέπουμε σε όλα τα γκάλοπ είναι το ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία. Αν υπάρχει, ΔΕΝ αξίζει το κόπο να διαβάσουμε παρακάτω. Κολακεύουν το νέο πρωθυπουργό, όποτε δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια.
Η ΝΔ έχει πρόβλημα γιατί στήριξε όλα τα μνημόνια και τώρα αυτοπαγιδεύθηκε. Το χειρότερο γι αυτή είναι πως έχασε τις εκλογές άρα και μεγάλο μέρος της "πίτας" της εξουσίας, αν και διατηρεί ακόμα κάποια πόστα. Οπότε θα δει αργά η γρήγορα τα ποσοστά της να γίνονται σαν αυτά του ΠΑΣΟΚ. "Αριστερή παρένθεση" να την ξεχάσουν ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει κατά γράμμα την πολιτική της (εκτός κάποιων αλαζονικών υπερβολών). Στην περίπτωση αυτή, που είναι δυστυχώς η πιθανότερη, οι ίδιοι οι δανειστές θα βάλουν το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της ΝΔ, που τη θεωρούν πλέον "καμένο χαρτί" ενώ η "γαλάζια συμμορία" θα αρκεστεί σε μια θέση "τσόντας", αλλά χωρίς αμοιβή, μόνο και μόνο από "ιδεολογία". Νόμιζα πως ο Άδωνης "τρόλλαρε" όταν έλεγε πως θα ψηφίσει τα μνημόνια του Τσίπρα, αλλά απ' ότι φαίνεται όλη η ΝΔ θα το κάνει. Της άρεσαν τα μνημόνια και εξακολουθούν να τα λατρεύει, τι δεν καταλαβαίνεις;
Ο κόσμος απλά χαίρεται γιατί έχασε ο δοσίλογος Σαμαράς. Τίποτα άλλο, οπότε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ας δείτε καλύτερα τι λένε πραγματικά οι άνθρωποι πριν πάθετε τα ίδια. Στις τράπεζες λχ οι άνθρωποι που πλήρωναν τον ΕΝΦΙΑ εξέφραζαν την ελπίδα αλλά και ταυτόχρονα την Προειδοποίηση πως πληρώνουν άδικο χαράτσι για τελευταία φορά. Αυτό το ιδιότυπο "γκάλοπ" μου λέει πολύ περισσότερα από όλες μαζί τις δημοσκοπήσεις... mitsos175.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:50 μ.μ.

Βλέπω το κώμα σε πτώση.Τσάμπα η αποψινή λιτανεία.
Οταν φέρει το σχέδιο νόμου για κατάργηση των καταργημένων μνημονίων,δεν το βλέπω να πιάνει το 3%
Κρίμα γμτ στήριξε ο λαός τις ελπίδες του στο κώμα και το αυτό καταποντίζεται

28 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:13 π.μ.

27 Φεβρουαρίου 2015 - 11:50 μ.μ.

Ναι ρε, αυτοι που ψηφισαν το ΚΚΕ πριν τρεις βδομαδες για να μη συνεργαστει με το Τσυριζα, τωρα που οι Τσιπρολαφαζανηδες ωηφισαν μνημονιο
θελουν το Συριζα.

Τα γενικα επιτελεια κουρκουτιαζουν τους ηδη κουρκουτιασμενους χειροκροτητες των μνημονιων, μεχρι τελους.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:51 π.μ.

@27 Φεβρουαρίου 2015 - 11:50 μ.μ
Ασε το λαό για το τι στήριξε κι άρχισε να ανησυχείς για τα αφεντικά σου στο τί θα στηρίξουν στη βουλή. Για να δουμε τι θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο που κατεβάζει το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων; Και για να δουμε τι θα ψηφίσουν στην νέα συμφωνία που θα φέρει(;) στη βουλή η περήφανη κυβέρνησή μας. Γιατί είναι τόσο περηφανη η νέα μας κυβέρνηση που αρχίζει να σκέφτεται αν πρέπει να φερει τη νέα συμφωνία στη βουλή. Ετσι είναι οι περήφανες κυβερνήσεις και τα περήφανα κοινοβουλια.Αφήνουν τις ξένες κυβερνήσεις να τους υπαγορεύουν συμφωνίες κι αυτές απλώς γράφουν κι ύστερα υπογράφουν και τα ξένα κοινοβούλια να τις εγκρίνουν. Αμα τις εγκρίνουν αυτοί τι χρειάζονται οι δικοί μας βουλευτές; Και κυρίως άρχισε να ανησυχείς για τα αφεντικά σου όταν γύρω στο καλοκαιράκι θα βρει ο λαός ένα νέο μνημονιο -ξέρεις απ' αυτά τα καταργημένα σας- να τον περιμένει.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:13 π.μ.

11.50 Καλε μου φιλε τη ειναι αυτα που λες γελανε μαζι σου και οι πετρες. Το νεο μνημονιο το ψηφισε χτες η Γερμανικη βουλη. Η 400 εφαρμοστικη νομοι ειναι εδω. θα ψηφισει ο τσυριζα την προταση νομου του ΚΚΕ. Σας πουλησανε και σε λιγο θα σας παρουνε παραμαζωμα οσοι φαγανε το κουτοχορτο. Η θεση σου ειναι στο ΠΑΜΕ να παλεψουμε ενωμενοι για την ανατροπη του καπιταλισμου καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:45 π.μ.

[...]Βλέπω το κώμα σε πτώση.Τσάμπα η αποψινή λιτανεία.
Οταν φέρει το σχέδιο νόμου για κατάργηση των καταργημένων μνημονίων,δεν το βλέπω να πιάνει το 3%
Κρίμα γμτ στήριξε ο λαός τις ελπίδες του στο κώμα και το αυτό καταποντίζεται[...]
Η υπεροψία και ο προβοκατόρικος λόγος που χρησιμοποιούν μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ταυτιστεί με την "ομάδα Τσίπρα" και τους εκσυχρινιστές του ΠΑΣΟΚ είναι απαίσια πλέον!
Ακου εκέι κατηργημένα μνημόνια όταν έχετε υπογράψει το mail Χαρδούβελη (ιδιωτικοποιήσεις-λιμάνια, ενέργεια,αεροδρόμια- , ασφαλιστικό , ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθό συνδεδεμένο με την "ανταγωνιστικότητα", πλεονασματική προυπολογισμοί-λιτότητα) και αποδεχτήκατε όλα το Χρέους και εξαπατήσατε με το "κοστολογημένο πρόγραμμα της ΔΕΘ" το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί χώρις έξτρα δάνεια...
Που πήγατε και είπατε δεν θέλουμε νέα δάνεια και τελικά πήρατε και άλλα. Που υλοποιηθηκε η γραμμη του Δραγασάκη-Σταθάκη για 6μηνη παράταση του μνημονιου οπως έλεγαν προεκλογικά. Γιατί γι'αυτό ήσασταν προετοιμασμένοι (για 6μηνη παράταση) και αυτό πήρατε άσχετα τί σχίζατε προεκλογικά
Λίγη ντροπή! Καλά προεδρικά διατάγματα....

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:59 π.μ.

πια καταργημενα μνημονια βρε ουφο ????

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

@11.45.
Η ντροπή έγινε χτές στο Σύνταγμα.Ούτε χίλια άτομα δεν πήγαν να καταργήσουν τα μνημόνια του Συριζα.
@11.59
Αυτά που κατάργησε χτές ο Κουτσούμπας ρε μπετοκνιτόβλακα.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 2:49 μ.μ.

@28 Φεβρουαρίου 2015 - 8:52 μ.μ
΄Ησουνα εκεί και τους μέτρησες ε;;; ΄Η μήπως σε πληροφόρησε η ΝΕΡΙΤ σας;

Αλήθεια, τι θα γίνει; Γιατί δεν μαζεύεστε "αυθόρμητα" όλοι εσείς που μαζευτήκατε πριν δυο βδομάδες στις πλατείες ; ΄Ετσι για να γιορτάσετε το "τέλος τα μνημόνια" του Τσίπρα σας. Ξεφουσκώσατε γρήγορα βλέπω. Απραξία σκέτη.

ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1 Μαρτίου 2015 στις 9:24 μ.μ.

@2.49
Το ΣΚΑΙ με πληροφόρησε.Καλό κανάλι και δημοκρατικό αφού έδειξε τον Κουτσούμπα.
Δεν μαζευόμαστε τώρα στις πλατείες γιατί περιμένουμε τα νομοσχέδια του κκε που θα καταργήσει τα μνημόνια.Να μην κουραζόμαστε άδικα αφού φροντίζει το κκε να μας γλυτώσει.
Εν τω μεταξύ εσείς συνεχίστε με τις κατσαρόλες.
Θα χεστούνε στο τάληρο οι έμποροι που τις πουλάνε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger