Home » , » Α. Χάγιος: «Θα δράσουμε με γραμμή αριστερής, εργατικής, λαϊκής αντιπολίτευσης»

Α. Χάγιος: «Θα δράσουμε με γραμμή αριστερής, εργατικής, λαϊκής αντιπολίτευσης»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 | 9:31 μ.μ.

1. Τις επόμενες ώρες είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση ΝΑ - ΠΑΣΟΚ θα πάρει δρόμο, με συντριπτικό τρόπο. Το ζήτημα της κυβερνητικής αλλαγής έχει απαντηθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι να αλλάξει και η αντιλαϊκή πολιτική, όχι μόνο ο διαχειριστής. Αυτό θα κριθεί σε έναν νέο γύρο ανάτασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος με στόχο να σαρωθούν η ανεργία, η φτώχεια, το κράτος έκτακτης ανάγκης η φασιστική απειλή, η επιτροπεία, μαζί με τους δημιουργούς τους που έχουν όνομα: Χρέος Ε.Ε., οικονομική και πολιτική ολιγαρχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που φορτώνουν όλα τα βάρη της κρίσης του συστήματος τους στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για το πλαίσιο στο οποίο, τελικά, υποτάσσει την πολιτική του και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως μέλος της Πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ (η δική μας Αριστερά δεν έχει αρχηγούς), υπογραμμίζω ότι εμείς ακολουθούμε διαφορετικό δρόμο ανατροπής αυτού του πλαισίου και, στη βάση αυτή, διεκδικούμε την ισχυροποίηση και στις εκλογές.

2 Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας ο οργανωμένος λαός είναι ανάγκη να αντεπιτεθεί, χωρίς αναμονή, χωρίς περίοδο χάριτος όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ προβάλλει στόχους ανατροπής της κοινωνικής καταστροφής και νίκης του λαού κατά των κοινωνικών και πολιτικών δυναστών του και όχι διαπραγμάτευσης και παράδοσης σε αυτούς.

Γι' αυτό δεν προσφέρει κριτική στήριξη, ούτε ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκκλήσεις για ανοχή απευθύνονται και στον μαχόμενο κόσμο της  Αριστεράς και του κινήματος για να καμφθούν τα αγωνιστικά αντανακλαστικά του και να ενισχυθούν οι λογικές των μειωμένων προσδοκιών. Εμείς θα δράσουμε με γραμμή αριστερής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης στο πεδίο των μαζικών κοινωνικών αγώνων, υπέρ των λαϊκών αναγκών και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας

3 Διέξοδο δεν θα δώσει ούτε η αυτοδυναμία που στηρίζεται στον καλπονοθευτικό νόμο και στα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε η συνεργασία με παλιά ή νέα κόμματα-στυλοβάτες του συστήματος. Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν τη σωτηρία του λαού από τα πάνω, από το κράτος-υπηρέτη του κεφαλαίου και τους θεσμούς μιας γερασμένης και αντιδραστικής Ευρωπαϊκής  Ενωσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ προβάλλει το αναγκαίο πρόγραμμα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μην ξενιτευτεί η νεολαία.
Απευθυνόμαστε σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε εργαζόμενο και νέο που μας γνωρίζει στους κοινωνικούς αγώνες να υπερβούν και το δίλημμα της αυτοδυναμίας να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά μας και τον κοινό αγώνα για να αλλάξουν τα πράγματα και να πάνε αλλιώς.

Πηγή: Realnews
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2015 στις 12:22 π.μ.

ΕΝΦΙΑ
ΕΝΦΙΑ: Πέντε γράμματα που πιθανόν να δώσουν αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον αυτά; Όχι έχουν μαζευτεί πολλά: Μειώσεις, περικοπές, καταστολή, λογοκρισία, απολύσεις, ανεργία, πλειστηριασμοί, σκάνδαλα, αλλά αυτό το απάνθρωπο χαράτσι, ολοφάνερα άδικο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι αυτό που εξόργισε και συνάμα δημιούργησε φόβο μεγαλύτερο από την τρομοκρατία της ΝΔ.
Ο συλλογισμός των κεντροδεξιών, που δεν πρόκειται να ψηφίσουν ξανά ΝΔ, κι είναι πάρα πολλοί, συνοψίζεται στο ότι ΑΝ παραμείνει ο Σαμαράς, ο φόρος θα αυξηθεί.
Πράγματι, αν δεν γίνονταν οι εκλογές, νέα μέτρα μεταξύ αυτών κι η αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα πρόσθεταν καινούρια βάρη στην τσέπη των περισσοτέρων. Είναι αυτό που έκανε τους αγανακτισμένους νοικοκυραίους να στραφούν κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Δε θα πω περισσότερα, θα πω μόνο πως θα ήθελα να ήταν εδώ η Αλίκη να τραγουδούσε το παρακάτω, που αφιερώνω στη Νέα Δημοπρασία:

ΕΝΦΙΑ
στη ψυχρή σου αγκαλιά με στραγγάλισες
δυνατά
και δεν νοιάζεσαι που με πας
που με πας.

ΕΝΦΙΑ
χαρατσιών βασιλιά
τώρα ξέχασα τα παλιά
και κατάλαβα τι θα πει
να πονάς.

Στην ουρά
που περίμενα τη σειρά
έβριζα
τη Νουδού και το Σαμαρά.

Σήμερα
ψάχνω να βρω μισό Ευρώ
τι να πω
μαύρο θα πέσει δαγκωτό.

Αντώνη, μην περιμένεις από τους "αναποφάσιστους". Αποφάσισαν, αλλά στο φυλάνε για το βράδυ, ώστε να μην προλάβεις να φύγεις από τώρα με το ελικόπτερο. Θέλουν να σε περιλάβουν πρώτα... mitsos175.

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2015 στις 8:44 μ.μ.

Την κρίσιμη στιγμή, μας πουλήσατε! Αυτο δε θα το ξεχάσουμε

26 Ιανουαρίου 2015 στις 1:05 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ενα απο τα πολλα κεφαλια της βρωμερης σοσιαλδημοκρατικης Λερναιας Υδρας.
Τωρα που θα υπογραφετε τα καινουργια μνημονια θα πεσουν τα αριστερα σωβρακα που μας δειχνατε 20 χρονια
τσιρακια του καπιταλισμου.

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 2:53 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφαγε ΜΑΡΣ

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 11:03 π.μ.

Έχουμε ένα ΚΚΕ δε χρειαζόμαστε δεύτερο. Περιμέναμε πολύ περισσότερα απο εσάς. Προτιμήσατε να μείνετε θεατές των εξελίξεων σε απόσταση ασφαλείας, αντί να βοηθήσετε να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές υπέρ του κόσμου της εργασίας.
Ακόμη και το μικρό ποσοστό σας θα μπορούσε να του δώσει 150 έδρες και με μια ακόμη (Ζουράρης) να κάνει κυβέρνηση. Τους σπρωξατε στους ΑΝ.ΕΛ.
Και ολα αυτα για μια εκλόγιμη θέση στο αστικό κοινοβούλιο, στο θεατράκι των αστών, για ένα μισθουλακο.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 8:36 μ.μ.

Εισασταν καμένοι με το μααστριχτ κτλ δεν χρειάζονταν ο καμένος, την κολοτουμπα τη κάνατε το 92 και μετά
συνεχίζοντας να ψηφίζεται συμβασεις της εε που κατάκαψα τε τους ελληνες ο καμένος σας έσωσε
και θα σας επιστρέψει ος καμένη αριστερά τελείως!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger