Home » , » Το ΚΚΕ με το μάτι τού…απέξω

Το ΚΚΕ με το μάτι τού…απέξω

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 | 5:49 μ.μ.

Πηγή: Του Αρη Σκιαδόπουλου - "Ημεροδρόμος"

Όποιες σκέψεις ακολουθούν ανήκουν σ έναν πολίτη, που εδώ και εξήντα χρόνια ψηφίζει το ΚΚΕ από τότε που ήταν ΕΔΑ. Τότε, τον Αύγουστο του 1958, που έφτασε να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, για να ακολουθήσει η διάσπαση και η κατρακύλα. Είναι σκέψεις ενός που δεν είναι μέλος του Κόμματος και συνεπώς δεν δεσμεύεται από τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ´ αυτήν την ιδιότητα κι ούτε απολαμβάνει της προστασίας του Κόμματος. Ωστόσο τιμήθηκε από σχέση αμφίπλευρης εκτίμησης τόσο από τον ιστορικό ηγέτη Χαρίλαο Φλωράκη, όσο κι από την Αλέκα Παπαρήγα.

Οι σκέψεις τώρα: Το ΚΚΕ είναι ένα ιστορικό Κόμμα που το διακρίνει η γενναιότητα ν΄ αναγνωρίζει τα λάθη του αλλά και η κατάρα να τα διαπράττει. Ανέδειξε το Ζαχαριάδη, αποκαθήλωσε το Ζαχαριάδη και τον έστειλε στό Σουργκούτ…δασάρχη, για να τον αποκαταστήσει μετά θάνατον. Ανέδειξε μια λαμπερή προσωπικότητα, τον Πλουμπίδη, για να τον στείλει ως χαφιέ στό απόσπασμα και να τον αποκαταστήσει μετά θάνατον. Αποκήρυξε το Βελουχιώτη, που σκοτώθηκε ατιμασμένος, για να τον αποκαταστήσει μετά θάνατον. Είναι και μια σειρά άλλων, περισσότερο σημαντικών η ολιγότερο, δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Απλά, μέσα απ´ αυτή την πολιτική διαχείριση, το Κόμμα στερήθηκε των υπηρεσιών πολύτιμων προσωπικοτήτων κι έχασε πολιτικό χρόνο.

Σήμερα ωστόσο δε μιλάμε με όρους του 1946, ή τού 1950. Σήμερα μιλάμε για ταχύτητες που ξεπερνούν το φως. Τα νιτρίνα που ανακάλυψε το Σερν έχουν σπάσει το φράγμα φωτός και κάνουν σ ένα δευτερόλεπτο εφτάμιση φορές το γύρο της γης. Το Ίντερνετ είναι μια ασύλληπτη πραγματικότητα, που διαχέει την πληροφορία σε κλάσματα δευτερολέπτου. Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί γεγονός κι ως τέτοιο δεν αντιμετωπίζεται με όρους αυτοαπομόνωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτό πού εκφράζει, τη στήριξη δηλαδή των μονοπωλίων έχει κερδίσει σε πρώτη φάση το παιχνίδι. Και το ΚΚΕ δεν είναι εκτός. Πολύ σωστά διαθέτει ευρωβουλευτές που δίνουν τη δική τους μάχη μέσα από τους κανόνες του Ευρωκοινοβουλίου, τους οποίους έχει αποδεχτεί. Άρα, έστω και διαφωνών είναι παρών.

Σήμερα, στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ένα αριστερό κόμμα, που έχει τις ρίζες του στό ΚΚΕ βρίσκεται στην εξουσία και ζητά τη συνεργασία του ΚΚΕ. Είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά, να δώσει τη δική της απάντηση. Άρνηση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει άγονη πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΚΚΕ πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όμως πολιτικά ορθό να αρνείται το διάλογο. Ας προσέλθει στο διάλογο και αν προκύψει ασυμφωνία, τότε ας αποχωρήσει καταγγέλλοντας. Όχι όμως να αρνείται το διάλογο.

Αυτή η πολιτική της άρνησης περιθωριοποιεί το Κόμμα. Το καθηλώνει σε ποσοστά θλίψης. Γιατί είναι τραγικό το ΚΚΕ να εμφανίζεται πίσω από το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ένα ευκαιριακό τυχοδιωκτικό κομματίδιο, όπως είναι το Ποτάμι. Και είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν σ ένα σύγχρονο ΚΚΕ, που θα απελευθερωθεί από την ομφαλοσκόπηση και θα σταματήσει πλέον να ασχολείται με…«εικονομαχίες» και «εικονολατρίες»… Δεν έχει ανάγκη από ιεροεξεταστές, αλλά από την προσφορά φωτισμένων στελεχών που πάντα διέθετε και διαθέτει. Κι ούτε είναι αποδεκτό οι φιλοδοξίες του να στοχεύουν σε ένα μισό τοις εκατό. Διαφορετικά θα συρρικνωθεί σ ένα ιδιότυπο κλαμπ υπάκουων, που θα ασκούν το κομματικό τους καθήκον και θα ονειρεύονται μια εκτός πραγματικότητας αλλαγή. Και βέβαια θα επιβεβαιώνονται από την ασφάλεια που προσφέρει η αποστασιοποίηση από τη δοκιμασία. Αυτό όμως είναι ένας ακαδημαϊσμός, δεν είναι πολιτική. Γιατί η πολιτική προϋποθέτει ρίσκο και το ρίσκο άμεση συμμετοχή στο γίγνεσθαι. Και σήμερα, το ΚΚΕ έχει μια ιστορική πρόκληση μπροστά του. Μέσα από το διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι είναι παρόν σ αυτό το στοίχημα της Αριστεράς, κι ότι αποτελεί εγγυητή των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Έστω αποκαλύπτοντας μέσα από το διάλογο υπόγειες και σκοτεινές σκοπιμότητες τού ΣΥΡΙΖΑ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 71 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 6:22 μ.μ.

Σιγουρα το αρθρο δεν το εγραψε ο Τσιπρας ?

29 Ιανουαρίου 2015 στις 7:05 μ.μ.

Ο Κουρής με λευκά γάντια.

Τον Μπλουμπίδη τον έστειλε στο απόσπασμα το ...ΚΚΕ και όχι το μετεμφυλιακό κράτος, εφόσον έχεις ευρωβουλευτές τότε αποδέχεσαι και την ένταξη στην ΕΕ (βγείτε από την βουλή ρε άμα είστε ενάντια στο σύστημα), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "αριστερό" κόμμα (-γιατί, επειδή το δηλώνει ο ίδιος;) και το κερασάκι στην τούρτα είναι το "έχει τις ρίζες του στο ΚΚΕ", αντί το έχει τις ρίζες του σε διαδοχικές απόπειρες διάλυσης του ΚΚΕ.

Μια αλήθεια σε τόσες λέξεις δεν βρίσκεις.

Ραφιναρισμένος αυριανισμός. Για τον κανονικό υπάρχει και η Αυγή, και από προχθές και τα κανάλια της ...διαπλοκής.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 7:20 μ.μ.

"Διαφορετικά θα συρρικνωθεί σ ένα ιδιότυπο κλαμπ υπάκουων, που θα ασκούν το κομματικό τους καθήκον και θα ονειρεύονται μια εκτός πραγματικότητας αλλαγή. Και βέβαια θα επιβεβαιώνονται από την ασφάλεια που προσφέρει η αποστασιοποίηση από τη δοκιμασία. Αυτό όμως είναι ένας ακαδημαϊσμός, δεν είναι πολιτική. "

Κυριε Σκιαδοπουλε, σε 3 προτασεις μολις, περιγραψατε το ΚΚΕ των τελευταιων 20 χρονων.
Μακαρι να ακουστειτε απο τους πολλους.Γιατι δυστυχως το επιπεδο ελαχιστων αλλα φωνακλαδων των κοκκινων μπλογκς, πιθανοτατα οχι μονο να σας αγνοησει,αλλα θα σας καταταξει στο οπορτουνιστικο μετωπο.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 8:19 μ.μ.

Όταν ένα άρθρο ξεκινάει με αυτοδιαφήμιση των σχέσεων του με Φλωράκη και Αλέκα τότε το μόνο που περιμένεις είναι ένας αντικομμουνιστικός οχετός. Καμιά έκπληξη. Στο καλό κύριε Σκιαδόπουλε, στο καλό "Ημεροδρόμε". Έχετε ήδη από καιρό διαλέξει μετερίζι. Το ίδιο κι εμείς.
Υ.Γ. Πάντως το Βαθύ Κόκκινο δεν αφήνει άρθρο για άρθρο (αντι ΚΚΕ) χωρίς να το αναδημοσιεύει.
Νικήτας

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 8:48 μ.μ.

8.18
αντικομμουνιστικός οχετός το αρθρο του Σκιαδόπουλου! τι αλλο θα ακουσει ο Μαρξ; ρε πολιτικο ορνιο αν βρυκολακιασει ο ο γερος με το μουσι θα σε πλακωσει με βρεγμενη σανιδα εσενα και το μαιλη μαζι

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 9:17 μ.μ.

και πολύ καλά κανει το Βαθυ Κόκκινο.
Λογοκρισίες αλλού.Πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις είτε μας αρέσουν είτε όχι.
Και επιτέλους πάρτε το είδηση.Αντικομμουνιστές δεν είναι όσοι κάνουν κριτική στο ΚΚΕ.
Αντικομμουνιστές είναι όσοι σήμερα στηρίζουν το μόρφωμα του Περισσού.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 9:27 μ.μ.

Μασοκοσφυριζαίικες μπούρδες. Εγώ περιμένω το νέο αριστερό μνημόνιο.

Σταύρος

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 10:11 μ.μ.

Δάκρυσε από χαρά ο Άδωνις
Δημοσίευσηαπό DreamChaser » Σήμερα, 6:26 pm

«Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση» δήλωσε στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος,
προσθέτοντας ότι
«αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέφουν στις χώρες τους».

Χαρά που κάνουν όλοι οι αριστεροί με αυτές τις αριστερές δεσμεύσεις..
Τύφλα να έχει ο Άδωνις και η δεξιά πολιτική..

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 10:14 μ.μ.

Κι άρχισαν τα όργανα, άρχισαν οι κωλοτούμπες και με ένα τρόπο που πραγματικά για πρώτη φορά η ελληνική γλώσσα θα υποστεί τέτοια κακοποίηση και διαστρέβλωση. Η πρώτη κωλοτούμπα ήρθε τόσο γρήγορα και τόσο εκκωφαντική που ειλικρινά ούτε και εγώ ο ίδιος, δεν την περίμενα τόσο γρήγορα. Συμφώνησαν και ο δικός μας ΥΠΕΞ Κοτζιάς για παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας κατά ένα εξάμηνο, με πανηγυρισμούς για την ενότητα της ΕΕ. Κι ο Κοτζιάς τί βρήκε να πεί? Δεν είπε στα ίσια ότι παρατάθηκαν οι κυρώσεις,αυτό έκανε τσιζ, είπε ότι δεν πάρθηκαν καινούργιες. άκουσον-άκουσον! Μα οι καινούργιες δεν ήταν να αποφασιστούν σήμερα, καινούργιες κυρώσεις θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση της 28/2, για να έχουν τον χρόνο να τις οριστικοποιήσουν κατά δήλωση της ΕΕ. Και μόλις εχθές το βράδυ τόπαιζαν επανάσταση και νταηλίκι ότι βαράνε αντάρτικο στην ΕΕ. Τους άκουγες και έλεγες, ρε μπάς και ξεκινάει η επανάσταση και δεν το πήραμε χαμπάρι? Και που να έρθει το κυρίως πιάτο, δηλαδή τα οικονομικά.Ο τυχοδιωκτισμός θα σπάσει νέα ρεκόρ. Μανώλης

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 10:17 μ.μ.

Πραγματικος αντικομμουνιστικος οχετος. Ο ΑΡΗΣ διαγραφηκε απο τους οπορτουνιστες ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ. Τον Πλουμπιδη τον κατηγορησε η ΠΑΠΑ για χαφιε και τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ τον διαγραψανε οι οπορτουνιστες στο 20ο συνεδριο το 1956. Δεν υπαρχει καμμια αριστερα κυριε πονηριδη οπορτουνισμος υπαρχει που αποτελει αντικομμουνιστικο αναχωμα. Η Πορεια του ΚΚΕ τα τελευταια 24 χρονια ειναι που τσουζει τους Οπορτουνιστες ΕΑΜ ΕΔΑ Και συνασπισμος ητανε τρια οχηματα για την διαλυση του ΚΚΕ. 4η ευκαιρια δεν θα βρειτε τσιρακια του τσυριζα

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 10:32 μ.μ.

Στις 25 Ιανουαρίου, και ημέρα εθνικών εκλογών, 338.138 από εμάς ψηφίσαμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το ψηφίσαμε στη βάση του προγράμματός του και των διακηρύξεών του, και βεβαίως των αγώνων του. Και το ψηφίσαμε γνωρίζοντας κρυστάλλινα την διαρκώς και επίσημα επαναλαμβανόμενη θέση του, αποτυπωμένη στο συνέδριο του κόμματος, ότι δεν θα συνεργαστεί με καμία αστικού χαρακτήρα κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού, ούτε θα της δώσει ψήφο ανοχής. Εφόσον το ψηφίσαμε, νοείται ότι συμφωνούσαμε με αυτή ακριβώς τη θέση, η οποία, επαναλαμβάνω, ήταν ρητότατη. Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι η θέση αυτή βρήκε ανταπόκριση σε αρκετά περισσότερους ψηφοφόρους από ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες και πασοκοσυριζαίικα φληναφήματα!

29 Ιανουαρίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

Το ΚΚΕ με το βρωμικο 2015 ειναι μονο απεναντι.
Το ΚΚΕ με τη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια, ειναι μονο απεναντι.
Το ΚΚΕ δεν θα το βαλετε στο χερι, δεκανιοκα του καπιταλισμου.
Βαλτε το καλα σδτο μυαλο σας.
Το 5,46% στηριζουν το ΚΚΕ ακριβως για τους λογους που αναφερω.

Αντε τωρα με την επιμικυνση και αυριο με τους πλουτοκρατες για να σωσετε τον καπιταλισμο.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 10:56 μ.μ.

Να υπενθυμησω στον αντικομμουνιστη οτι Ο ΛΕΝΙΝ το 1917 δεν συμμετειχε ποτε στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανετρεψε. Επισης η εμπειρια του 20ου αιωνα ειναι τρομακτικη ΕΑΜ 1944 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 1965 ΧΙΛΗ 1973.οποτε γρηγορα για υπνο ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

29 Ιανουαρίου 2015 στις 11:02 μ.μ.

Το ΚΚΕ πηρε το ρισκο απο το 12.
Δεν πουλησε τα λαικα στρωματα για τη σωτηρια του καπιταλισμου.
Σημερα η Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραψε τις προβοκατιες των Ναζι του Κιεβου.
Το ΚΚΕ σε Κυβερνηση των μονοπωλιων δεν μπαινει και δεν στηριζει.
Η θεση ρτου ειναι απεναντι, στην οργανωση του λαου για την ανατροπη της δικτατοριας των μοπνπωλιων.

29 Ιανουαρίου 2015 στις 11:46 μ.μ.

Το Κ.Κ.Ε.εχει αυτοκτονοισει εδω και 20 χρονια μονο τοφαντασμα του πλεον περιφερεται στον ελληνικο χωρο τρομοκρατοντας τους ανυποψιαστους πολιτες σαν ενα απ τα αποτελεσματικοτερα ααντικομμουνιστικα φερεφωνα στην υπιρεσια της Ελληνικης Λ.Μ.Α.Τ, αποαμβανοντας τα πλουσιοπαροχα προνομια της για τις υπιρεσιες που της προσφερει...Εινε πλεον πολυ ποι επικινδυνο απ'την ιδια την Λ.Μ.Α.Τ.★

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 11:48 μ.μ.

Πλακα-πλακα,το ΚΚΕ ....ολιγον την επαθε....και κανει "σαν την χηρα στο κρεββατι",που λεει και η παροιμια!! Κι εγω ,διαφωνω με το αρθρο ,σε πολλα σημεια,γιατι την βρηκα λιγο light την κριτικη!! Και εγω εχω αμφιβολιες,κατα ποσον πραγματι ο Συριζα ειναι κομμα της αριστερας και μαρξιστικο. Ομως αγαπητα συντροφια του ΚΚΕ για εσας δεν εχω καμια αμφιβολια. Τιποτα δεν αλλαζει. Και δεν μπορει!! Το μονο που ακουμε,και υπ'οψη,το σκυλοβαρεθηκαμε,ειναι οτι ,ολοι οι αλλοι ειναι ....οπορτουνιστες!! Ημαρτον διαολε,χαπια σας δινουν; Ολοι τα ιδια λετε; Αντε και δεν ειναι καλα τα νευρα μας λεμε!! Αντε και βαρεθηκαμε!! Καλα κανετε....καθηστε στην γωνια σας, βαλτε και εκεινη την μαγνητοφωνημενη στις πορειες,να μας τρυπα το κρανιο με την φωνη.....και αντε ....."γεια χαρα Νικος"!!!

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 12:13 π.μ.

11.48 οποιος ψηφισε ΚΚΕ γνωριζει πολυ καλα οτι δεν θα μπει σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Απο εκει και περα στο ΠΑΜΕ συμμετεχει οποιος θελει σε ταξικη βαση χωρις να ειναι κομμουνιστης.οποιος θελει καλοδεχουμενος να παλεψουμε ολοι μαζι για την ανατροπη του καπιταλισμου. η ενοτητα ειναι πανω απο ολα

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 12:25 π.μ.

Ειναι πραγματι θλιβερο και συναμα πρεπει να προβληματισει και το ιδιο το ΚΚΕ πως ανθρωποι σαν τον αρθρογραφο που για χρονια ηταν διπλα στο ΚΚΕ και γενικα κατατασουν τον εαυτο του στο μαρξιστικο -λενινιστικο ρευμα, εχουν πληρη αγνοια για τη σχεση πολιτικης-οικονομιας, για τη σχεση κυβερνησης και κρατους με την εξουσια, για τον ανταγωνισμο και πολεμο που διεξαγεται αδιακοπα αναμεσα στην αστικη και εργατικη ταξη και που διαπερνα την πολιτικη των κομματων ως εκφραστες και πρωτοποριες ταξεων και κοινωνικων στρωματων.
Μιλαμε για κοσμο που θεωρει εαυτον κομμουνιστη και αποκοπτει με εναν απιστευτα μεταφυσικο τροπο την πολιτικη απο την οικονομια. Λες και η κριση ειναι απορια της πολιτικης του εκαστοτε κομματος και οχι του συστηματος , λες και τα μετρα δεν ειναι αναγκη και επιταγη των μονοπωλιων για την αυξηση της κερδοφοριας τους αλλα βιτσιο ή ιδεοληψια του εκαστοτε κομματος. Λες και η κυβερνηση ειναι αυτονομη απο την ταξη που εχει την οικονομικη και πολιτικη εξουσια και δεν ειναι απλα πολιτικο προσωπικο των καπιταλιστων.
Μιλαμε για θλιψη. Διαβαζουμε αρθρογραφια αριστερων πλεον και η συλλογιστικη τους ειναι τοσο ιδεαλιστικη και αντιδιαλεκτικη που ειναι λες και διαβαζεις κειμενα αστικων φυλλαδων που προσπαθουν να μας πεισουν τοσα χρονια για τις ιδεολογικες διαφορες αναμεσα στην Καραμανλικη πτερυγα , τη λαικη δεξια , τους νεοφιλελευθερους κτλ

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 12:46 π.μ.

12.25 ο προβληματισμος σου ειναι σωστος και γνωριζουμε και την αιτια. Το οτι δεν μπορεσαμε να αλλαξουμε το προγραμμα μετα την διασπαση του 1968 και παραμεινανε τα Πολιτικα Μετωπα και τα ενδιαμεσα Σταδια εξουσιας μεχρι το 1991 ειναι απολυτα λογικο να εχει συμβει αυτη η τραγωδια που σωστα αναφερεις.Αυτο διορθωνεται μονο κοιτωντας μπροστα με την Κομματικη Οικοδομηση που συνεχιζεται

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 1:15 π.μ.

Τελικά ρε κκεδες αφού σε όλα έχετε δίκιο γιατί δεν καταφέρατε τόσα χρόνια να σας εμπιστευτεί ο κόσμος? Αφήστε το, μην κουράζετε το βαρυφορτωμένο με επαναστατική θεωρία μυαλό σας, θα σας το πω εγώ. Γιατί όταν λέτε ότι ο συριζας ανέλαβε να σώσει τον καπιταλισμό, λέτε στον φτωχό, τον μεροκαματιάρη και τον άνεργο ψόφα κι εσύ μαζί με τον καπιταλισμό. Αυτό είναι όλο, τόσο απλό αλλά δεν περνάει από το νιονιό σας. Κι άμα το θέλετε και ιστορικά, το κκε υπήρχε γιατί έδινε ένα νέο όραμα για την καταπιεζόμενη τάξη και γιατί την οργάνωνε γι αυτό και για την διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων. Σήμερα το όραμα, μας τελείωσε συντρόφια. Ο υπαρκτός έγινε ανύπαρκτος. Αυτό στάθηκε η αιτία να επιτεθεί ξανά ο καπιταλισμός με την πιο άγρια μορφή του. Τα εργατικά δικαιώματα όμως εξακολουθούν να υφίστανται ως ανάγκη. Καταλάβατε ότι μας ζητάνε να δουλεύουμε εθελοντικά? Κι εσείς λέτε: ελάτε προσκυνήστε μας, μπείτε στο ΠΑΜΕ, ψηφίστε ΚΚΕ και μ@λ@κίες. Μήπως να βλέπατε λίγο το θέμα των συμμαχιών? Δεν θα μολυνθείτε ρε συντρόφια, όλα στη ζωή έτσι δουλεύουν, όχι με καθαρότητες, αλλά με ωσμώσεις και με ρήξεις όταν έρθει και ο κόσμος μαζί σου και μπορείς να διατυπώσεις ξανά το νέο όραμα και την προοπτική διαμορφώνοντας το με το κόσμο. Δεν υπάρχει κάπου μακριά στο μέλλον ο σοσιαλισμός να μας περιμένει να φτάσουμε, εμείς θα διαμορφώσουμε τον δρόμο και τον σοσιαλισμό που μας ταιριάζει. Και πιπιλίζετε τον οπορτουνισμό σε κάθε ευκαιρία γαμώτο, εσείς που καταντήσατε Ιαχωβάδες. Κρατήστε το 6% σφιχτά και περιμένετε συντρόφια, μια μέρα θα σας χώσουν στα μουσεία της ιστορίας σαν εκείνα τα βαλσαμωμένα σπάνια ζώα...

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 7:43 π.μ.

Κοφτε το διάλογο με τους φενακισμενους Κ.Κ.Εδες κάντε κάτι πιο ουσιαστικό stantby για τα δύσκολα που ερχοντε....π

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 9:40 π.μ.

Το ΠΑΜΕ παλευει καθημερινα μεσα στους χωρους δουλειας για ολα τα προβληματα της εργατικης ταξης και για την παραμικρη ανακουφιση. Και ταυτοχρονα για την συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου Και μπορει να συμμετεχει ο καθενας χωρις να ειναι κομμουνιστης. Η ΕΣΣΔ ξεκινησε στο 20ο Συνεδριο το 1956 με την επικρατηση του οπορτουνισμου να εφαρμοζει σταδιακα νομους του καπιταλισμου με ολοκληρωση των ανατροπων το 1991. Πολιτικες συμμαχιες οποτε γινανε επιχειρηθηκε η διαλυση του ΚΚΕ για να μη ξεχνιομαστε ΕΑΜ 1944 ΕΔΑ 1958 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1991. να θεωρεις οτι θα δωσουμε 4η ευκαιρια δεν υπαρχει περιπτωση

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 9:53 π.μ.

1¨15, γιατί φίλε μου κατά βάθος έχει μπεί στο πετσί σας από το νηπιαγωγείο ότι πρέπει να κοιμάστε με το ένα μάτι ανοικτό για να μην έρθρει ο κουμουνισμός και σας πάρει την παράγκα, και θα σας την πάρουν και αυτή τη παράγκα που έχετε στο μυαλό σας γιατί την αληθηνή παράγκα σας την έχουν πάρει εδώ και καιρό, εκτός βέβαια αν εσύ έχεις βαπόρια και τότε κάλα κανεις και παρακαλάς να μπεί στο μουσείο κάθε τι που είναι ριζοσπαστικό και να μασκαρεύεις τους λάιτ αριστεροσοσιαλιστες ως μεσίες για τον δρόμο προς τον σοσιαλισμό τύπου πασοκ.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 10:46 π.μ.

Δηλαδη δικιο εχει μονο αυτος που παιρνει ψηφους? Μονο αυτος που πειθει πιο πολλους? Αρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δικιο ειχαν τοσα χρονια. Αρα το δικιο ειναι στον Αλαχ μιας και οι μουσουλμανοι ειναι πλειοψηφια στη γη.
Οποιος ειναι λες εναντοα στον καπιταλισμο ειναι εναντια στο μεροκαματιαρη επειδη ο δευτερος δεν ειναι ακομα πεισμενος για την αναγκη ανατροπης του συστηματος!
Μιλαμε και την χειροτερη δηλωση μετανοιας στο συστημα! Ουτε ο Αδωνις δεν γραφει τετοια.
Ναι ο υπαρκτος εγινε ανυπαρκτος και χρεος των κομμουνιστων ειναι να κρατησουν ζωντανο και να θεριεψουν το οραμα του κομμουνισμου ξανα. Χρεος που υλοποιειται μεχρι κεραιας επισης απο το ΚΚΕ ειναι ο αδιακοπος αγωνας για τα εργατικα δικαιωματα η μηδενικη ανοχη σε καθε κυβερνηση των καπιταλιστων. Φυσικα και ο σοσιαλισμος δεν ειναι για το αοριστο μελλον αλλα για χθες κιολας. Το ΚΚΕ αυτο λεει εσεις λετε οτι δεν καταλαβαινει ο κοσμος οποτε ας παρουμε κανα υπουργιο στον καπιταλισμπ μιας και η επανασταση για σας ειναι δευτερα παρουσια.
Τελος αυτο το Ιεχωβαδες το πε ο Πανουσης και εχει γινει πολυ in στα στεκια της κυβερνωσας αριστερας. Ξεχνατε βεβαια οτι αυτος που πρωτος διατυπωσε και εδραιωσε αυτον τον χαρακτηρισμο για τους κκεδες ηταν ο δικτατορας Παπαδοπουλος. Τετοια καταντια μιλαμε...

30 Ιανουαρίου 2015 στις 10:54 π.μ.

@Ανώνυμος Κριτικη επιπέδου γυμνασίου στην καλύτερη.Μπραβο

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 12:57 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΑδερφέ, ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις από τους εφιάλτες είναι να ξυπνήσεις!

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 2:13 μ.μ.

1:15. Γιατί δεν εμπιστεύεται ο κόσμος το ΚΚΕ αφού έχει δίκιο σ' όλα; Μα για τον ίδιο λόγο ότι δεν είχε εμπιστευτεί ο κόσμος ΠΟΤΕ τους μπολσεβίκους, ως τον Οκτώβρη του 17. Τότε τους εμπιστεύτηκε και πήρε και την εξουσία. Ιστορικά το ΚΚΕ δεν έδινε απλά ένα όραμα. Έδινε και δίνει το όραμα της εργατικής εξουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος ότι είναι το μόνο κόμμα που ζει 96 χρόνια. Και αυτό το όραμα δεν μπορεί να πεθάνει ΠΟΤΕ. Όσες ήττες και υπάρξουν, όσοι χυδαιολόγοι να το πολεμούν. Άλλωστε εσένα δεν κάλεσε κανένας στον ταξικό αγώνα. Όχι μόνο γιατί δεν ξέρεις τι είναι αυτό, αλλά κυρίως για το ότι (απ' ότι φαίνεται) θεωρείς αγώνα μόνο το να κουνάς της ουρά σου στο κάθε αφεντικό. Καληνύχτα κι αν κρυώνεις πες μου να σου ρίξω καμιά κουβέρτα. Νικήτας

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 3:12 μ.μ.

1"15, γιατί φίλε μου από το νηπειαγωγείο έχει μπεί βαθειά στο πετσί σας να κοιμάστε με ένα μάτι ανοικτό μην έρθει ο κουμουνισμός και σας πάρει την παράγκα, αυτήν που έχετε στο μυαλό σας, γιατί την αληθινή παράγκα σας την έχουν πάρει εδώ και καιρό και με τόκο, ή εκτός και άν έχεις βαπόρια οπότε καλά κάνεις και παρακαλάς κάθε τι ριζοσπαστικό να μπεί στο μουσείο και καλά κάνεις να μασκαρευεις τα αριστοσοσιαλιστικα σχήματα σα το μέσο για την κατάκτηση του σοσιαλισμού τύπου πασοκ, είναι συμφέρον σου, πράγματι.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 4:08 μ.μ.

κκεδες για ενημερωστε με ποιο ειναι το αμεσο προγραμμα σας για την καταργηση του εμφια; ποτε προβλεπει το παμε νικηφορο αποτελεσμα; μη μου πειτε και αυτο στο σοσιαλισμο!!

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 5:00 μ.μ.

Προς 30 Ιανουαρίου 2015 - 1:15 π.μ.
Γιατί δεν καταφέραμε τόσα χρόνια να μας εμπιστευτεί ο κόσμος?
1)Γιατί εσυ πήδαγες ρωσιδες με μια τσίχλα, όταν οι ρωσοι πηγαιναν στο φεγγαρι.
που είχαν δωρεάν σπίτια ρεύμα νερό θέρμανση υγεια και παιδεία και εργασία για όλους.
Αυτοί ήταν οι κομουνιστές που κάναν το τόπο τους υπερδύναμη.
2)Γιατί θα σου περνάν το σπίτι οι κομουνιστές ανθρωπάκο που μασάς ότι σου πετάνε.
3)Γιατι ο Φλωράκης είχε κότερο κ.τ.λ. κ.τ.λ.
4)Γιατι πίστεψες πως θα γινόσουν επιχειρηματιας και θα σε άφηναν γιατί εσυ είσαι μάγκας
5) Γιατι πίστεψες πως ο καπιταλισμός και η ελεύθερη οικονομία είναι για σένα καημενουλι.
6) Γιατι πίστεψες πως θα αδειάσω το δικό μου κεφάλι για να γεμίσω το δικό σου καλά να παθης
τ άθελες και τ πα θες.
7) Γιατι με ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβες.
8) Γιατι με Ν.Δ δεν κατάλαβες.
9) Γιατι με Π.Α.Σ.Ο.Κ Ν.Δ Δ.Η.Μ.Α.Ρ παλι δεν κατάλαβες.
10 Γιατι με το βρόμικο « 15 » του ΣΎΡΙΖΑ που περιεχέι από όλα θα καταλάβεις πώς τα
λαμογια και η καμένη αριστερά τελειωσαν!!!. Κ ερχεται η αριστερά με τους κομουνιστές !!!
Υ.Σ.Γ τοτε που δεν θα εχεις ελπιδα και σπιτη για να σου παρουν

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 5:11 μ.μ.

τωρα? ε..μέ ξαφνιαζεις ? δηλαδη ουτε και σεις πιστεύτε ότι θα τον καταργήσει ο συριζα,ή είναι ακομη αντιπολύτευση και δεν το ξέρουμε

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 5:26 μ.μ.

30 Ιανουαρίου 2015 - 1:15 π.μ.
Που πονάς ο οπορτουνισμος τελειωσε μαζι με την καμένη αριστερά, οι αριστερή σας πήραμε
χαμπάρι παραδώστε και της σφραγίδες να τελειώνουμε.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 5:29 μ.μ.

4.08 αν εννοεις την καταργηση της φορολογιας στα ακινητα και οχι απλα μια αλλαγη ονοματος οπως λεει ο τσυριζα τα πραγματα ειναι απλα. Οταν η εργατικη ταξη παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της. ο καπιταλισμος ειναι στο ιμπεριαλιστι κο του σταδιο με θετικο διεθνη συσχετισμο υπερ του και μονο αν ανατραπη θα λυθουνε ολα τα προβληματα. Ετσι λοιπον σημερα παλευουμε μεσα απο το ΠΑΜΕ που ειναι ταξικο μετωπο για την διμηουργια των προυποθεσεων για την ανατροπη του καπιταλισμου. Αν θελεις εισαι καλοδεχουμενος χωρις βεβαια να χρειαζεται να εισαι κομμουνιστης. ιδου η ροδος φιλε μου

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2015 στις 9:28 μ.μ.

Από 1.15 προς όσους θίχτηκαν: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865 Αυτόν δεν θα τον δούμε στις προθήκες των μουσείων. Τον είπατε αγράμματο και κρατήσατε την Κανέλλη.
Για θυμίστε μου όμως, από πότε έχουμε να δούμε ένα νικηφόρο εργατικό αγώνα? Πότε κέρδισαν οι εργάτες υπό την φωτισμένη ηγεσία σας κάτι περισσότερο από τα ψίχουλα που λέτε πως θα δώσει ο συριζας? Τέλος σύντροφοι, δεν είναι στραβός ο γιαλός απαραιτήτως όταν ο κόσμος δεν σας εμπιστεύεται και αλήθεια με πληγώνει όταν βλέπω απόψεις που ταυτίζουν το ΕΑΜ με το Συνασπισμό του '89 και πετάνε στα σκουπίδια την πιο ηρωική ιστορική στιγμή του ελληνικού λαού. Πως σας κατάντησαν έτσι ρε γαμώτο? Τι ευνουχισμός συνειδήσεων είναι αυτός? Ντρέπομαι για την κατάντια κάποιων από εσάς...Με τα μυαλά σας οι εργάτες δεν θα πρεπε να παλέψουν για το 8ωρο και να χύσουν το αίμα τους, έπρεπε να πάνε κατευθείαν για τον κομμουνισμό. Αιδώς ρε παπαρήγες. Αιδώς...

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 4:42 π.μ.

30 Ιανουαρίου 2015 - 9:28 μ.μ
Σε πληγώνει όταν βλέπεις απόψεις που ταυτίζουν το ΕΑΜ με το Συνασπισμό του '89 και πετάνε στα σκουπίδια την πιο ηρωική ιστορική στιγμή του ελληνικού λαού.
Όταν παρατασσόσουν στο σύνταγμα με φασίστες και δολοφόνους τη περίμενες πως αυτι αυτι που
σε διέγραψαν το 89 και μετά προσπάθησαν να διαλύσουν και το κόμμα, δεν θα παντρεύονταν με τη
δεξιά δεν θα γεννούσαν παιδιά σαν το τσιπροκαμμενο . Ευλογημενος να σαι Άγιε ανταρσίε θα
καταθετόσουν στεφάνι και στο Γοργοπόταμο τράβα και εκεί να κλαψεις καποιος θα σε ακουσει...

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 9:30 π.μ.

Τα διάλυσε ο Συριζας και ο ΧΑΛΙΦΗΣ τα σταλινοκνιτόπουλα.Τα σμπαράλιασε και συμπεριφέρονται σαν ζαλισμένα κοτόπουλα.
Τα έχουν εντελώς χαμένα.Τώρα που ξηλώθηκαν τα κάγκελα απο το Συνταγμα,γίνεται πολύ δύσκολο το έργο περιφρούρησης της βουλής απο τα ΚΝΑΤ.
Ηταν μια κάποια λύση τα κάγκελα.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 3:28 μ.μ.

9.28 Καταρχην δεν ειμαστε συντροφοι. Δεν πεταει κανεις την ηρωικη αντισταση απεναντι στους Γερμανους οπως και τον ΔΣΕ. Το ζητημα ειναι με την ηγεσια του ΕΑΜ Σβωλο Κυρκο Τσιριμωκο Πασαλιδη και τους ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ που στο ονομα της εθνικης ενοτητας και του σοσιαλισμου με σταδια δεν πηρανε την εξουσια τον οκτωβρη του 1944. για αυτα μιλαμε για να μη συμβουνε ξανα στο μελλον.Για τα υπολοιπα ντρεπομαι για την καταντια σου

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 3:35 μ.μ.

Εκτακτο ανακοινωθέν.

Απο την επιστημονική ομάδα του ΠΑΝ,καθώς και απο την ηρωική δεκάδα που συμπαραστέκεται στον Δάσκαλο,γίνονται γνωστά τα εξής:
Σύντροφοι.Ο ΧΑΛΙΦΗΣ μας ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ.Με αγωνία και έκπληξη παρατηρούμε πως δεν είναι ένας ο ΧΑΛΙΦΗΣ αλλά ολόκληρη κυβέρνηση.Ολόκληρος λαός απο ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ!.
Οσοι είναι οι ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ τόσοι και οι ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ.Παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλαμε το τελευταίο διάστημα δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την κυβέρνηση των ΧΑΛΙΦΗΔΩΝ και είμαστε αναγκασμένοι να πιούμε όλο το ΞΥΔΙ που προορίζαμε για τους οπορτούνες.
Μαύρα ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ μας κυνηγούν σε κάθε μας βήμα.
Η ΧΟΛΕΡΑ κυρίευσε την χώρα και το κώμα μας κινδυνεύει με αφανισμό απο τους ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ.
Κατόπιν συσκέψεως του ΠΑΝ με το επιτελείο του αποφασίστηκε ο Δάσκαλος να αναλάβει δράση.Ετσι ο ΠΑΝ σταματάει για λίγο την συγραφή του ΠΑΝκοσμιου Λεξικού και Καζαμία 2015 και αφιερώνεται στην συγραφή σχεδίων νόμων και φιλολαικών ρυθμίσεων,που το κώμα σκοπεύει να καταθέσει σωρηδόν το επόμενο διάστημα στην βουλή.
Πρώτο σχέδιο νόμου είναι η επαναφορά της κατάστασης πρίν το 1956.
Με τον τρόπο αυτό o ΠΑΝ και το κώμα θα ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ τους ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ αφού τα σχέδια νόμου θα ψηφιστούν από όλους εκτός απο τους οπορτούνες.
Σε μια δυό εβδομάδες θα έχουμε γκρεμίσει την κυβέρνηση των ΧΑΛΙΦΗΔΩΝ και θα επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα.
Τιμή και δόξα στον Δάσκαλο.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 4:20 μ.μ.

9.30 Τσουζει αλλα πρεπει να κανεις κουραγιο. Ο Στοχος ητανε να μη υπαρχει ΚΚΕ Ελα ομως που υπαρχει απο 4.5% πηρε 5.5% και πανω απο ολα συνεχιζουμε την πορεια των τελευταιων 24 χρονων. Πρεπει να κανεις Κουραγιο ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2015 στις 4:23 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΜα η βουλή είναι τώρα αριστερή,ζαλισμένε χαζούλη!(ξέρω, ξέρω, περιμένατε να διαλυθεί το ΚΚΕ,αλλά μας συγχωράτε , για μία φορά ακόμη σας τη χαλάσαμε. πίκρααααα!!!! )

Ένα σταλινοκνιτόπουλο

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:59 μ.μ.

Εμπρός παιδιά για την "επανάσταση" και την "ρήξη" με τον Ομπάμα, το "αριστερό" ΔΝΤ και την "τρόικα των θεσμών"και όχι των υπαλλήλων, που κήρυξε ο "αριστερός" Βαρουφάκης με τον "αριστερό" Ρουμπάτη" αρχηγό της ΕΥΠ και τον σφόδρα "σοσιαλιστικό" οίκο συμβούλων LAZARD. σύμβουλο του ΓΑΠ και της "αριστερής" κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Παπαδήμου. Μανώλης

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:34 μ.μ.

Αυτό που δεν τολμούν να ψελλίσουν τα ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ του συστήματος είναι ότι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών είναι το ΚΚΕ που κατόρθωσε να ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. Πρόκειται για ένα μεγάλο κατόρθωμα που μόνο το ηρωΐκό κόμμα μπορούσε να επιτύχει. Είναι αλήθεια ότι όλα τα βλέμματα σε όλο τον κόσμο είναι στραμμένα πάνω στον ηγέτη των Ελλήνων Κομμουνιστών, Δημήτρη Κουτσούμπα. Κάντε υπομονή ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ μέχρι να φάει τα σουβλάκια του και τότε θα δείτε πόσα ΑΠΙΔΙΑ χωράει ο σάκος και πόσα ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ τρώει ο Κουτσούμπας. Να ρυθμίσουμε και τη δοσολογία ηρεμιστικών που χορηγούμε στη Λιάνα Κανέλλη-Μπαλτάκου από το βράδυ των εκλογών και μετά και τότε θα τρέχετε και δε θα φτάνετε από τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Θα σας ταράξουμε στα συλλαλητήρια. Πάνω-κάτω θα πηγαίνουμε Ομόνοια-Σύνταγμα. Τέτοιο πράγμα δε θα έχετε ξαναδεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σας.

Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΝ
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:52 μ.μ.

Καλά, κάντε εσείς πλακίτσα, αλλά εγώ ανησυχώ για άλλο λόγο...

Όλοι ξέραμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες φυλακισμένους του ΠΑΜΕ που κρατούσε στα μπουντρούμια η αστική κυβέρνηση Σαμαρά.
Σήμερα όμως που η κυβέρνηση αυτή κατέρρευσε και έχουμε νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να λέγετε "αριστερή" τι γίνεται με αυτούς τους βαρυποινίτες αγωνιστές; Θα λευτερωθούν;

Ανησυχώ γιατί έχουμε πολλές μέρες να ακούσουμε νέα από τους ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ του ΠΑΜΕ...
Φοβάμαι μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Ομπάμα και άλλους σοσιαλφασίστες οπορτουνιστές, έχει σχεδιάσει και ήδη πραγματοποιήσει τίποτα χειρότερο για την τύχη των αγωνιστών....

Όσο δεν βλέπω ανακοίνωση από τους ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ του ΠΑΜΕ τόσο περισσότερο κάνω άσχημες σκέψεις!

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:48 μ.μ.

Και μια κουβέντα για το Δάσκαλο.

Είναι αλήθεια ότι το βράδυ των εκλογών νομίσαμε ότι τον χάνουμε. Έβλεπε το ΧΑΛΙΦΗ να χαιρετάει τον κόσμο στο Πανεπιστήμιο και είχε ζαβλακωθεί. Από την Κυριακή, δε, και μετά γελάει συνεχώς σαν τον Τζακ Νίκολσον στη Φωλιά του Κούκου. Μην τον φοβάστε, όμως, το Δάσκαλο αδέρφια. Είναι φτιαγμένος από γερό σκαρί, από κυπαρίσι στη χάση του φεγγαριού. Μια θα πέφτει, πολλές θα σηκώνεται και όπως λέει και η Φράξια είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων η κυβέρνηση των ΧΑΛΙΦΗΔΩΝ. Ο Δάσκαλος θα την καταπιεί αμάσητη

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:44 μ.μ.

Αριστερά παλικαράκια, ο Ροβέρτος (ο Σπυρόπουλος,ντε)!

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:52 μ.μ.

ΠΑΜΕ: Άλμα προς τα πίσω οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τα 751 ευρώ

Σε σχόλιο του το ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη http://www.902.gr/node/60408
τονίζει:
«Ο υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έκανε άλματα προς τα πίσω σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και την πρόταση νόμου που είχε πραγματοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση τρεις μήνες πριν. Η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η όποια θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Παράλληλα, το αναπτυξιακό σοκ που ανέφερε σχετίζεται με νέα προνόμια προς τις επιχειρήσεις, διότι πάνω απ’ όλα είναι οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να μην περιμένουν, να μην κάνουν βήμα πίσω και να παραμείνουν σταθερές στις διεκδικήσεις που αγωνιστικά έχουν διατυπώσει τα προηγούμενα χρόνια για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
Αποδεικνύεται στην πράξη πως μόνο με τη σφραγίδα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τους καθημερινούς αγώνες και την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε κλάδο, οι εργαζόμενοι μπορούν να κατακτήσουν τα δικαιώματα τους, να διεκδικήσουν την άμεση ανάκτηση των απωλειών, να βάλουν τέρμα στις πολιτικές των ψίχουλων και να διεκδικήσουν συνολικά τον πλούτο που παράγουν».

[Άρχισε η ενόργανη...]

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:29 μ.μ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι το ΚΚΕ στις εκλογές του 2015 πήρε 338.138 ψήφους, 61.000 περισσότερο και 15 έδρες έναντι 12 από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, σημαίνει με λίγα λόγια ότι δεν συρρικνώνεται όπως θα πίστευε κάποιος αλλά ψηφίζεται, αυτό σημαίνει ότι κάποιες δεκάδες χιλιάδων ψηφοφόρων το εμπιστεύονται για τις θέσεις του που μπορεί για κάποιους να είναι παγιωμένες στο 1917 αλλά είναι σταθερές και δεν παλαντζάρει λίγο αριστερά λίγο δεξιά λίγο κέντρο.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2012 και ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015, ίσως αν το κυβερνητικό πλέων κόμμα σήμερα δεν είχε λειάνει επιμελώς τις θέσεις του μέσα σε 2,5 χρόνια να είχε κερδίσει και με άνεση την αυτοδυναμία, παρ ότι κάποιοι και μάλιστα αρκετοί πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε και κυβερνά, ξεχνούν ότι μόνο το 4 βία 5% αποτελείται από ιδεολογικά αριστερούς ψηφοφόρους που στάθηκαν δίπλα του σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, είναι λοιπόν πάρα πολύ εύκολο αυτό το ποσοστό που πήρε στις 25 Γενάρη αν τα πράγματα δεν εξελιχτούν όπως τα περιμένουν να ξαναπέσει στο 5%.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:34 μ.μ.

Προς φίλους λέσχης επανα ΠΑΝ αστών

Ομολογουμένως η οξυδέρκεια σου και η πολιτική σου ευφυία μας βοηθά ολίγον να ξεστραβωθούμε και να δούμε το "φώς το ιλαρόν".

1. Το ΚΚΕ πήρε με το ζόρι 3%, στις δε επόμενες εκλογές θα είναι ανάμνηση για τους ζώντες και πεδίο έρευνας για τους ιστορικούς του μέλλοντος.
2. Οι 109 έδρες που έπρεπε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ , αυτή είναι η αντιστοιχία του για τους ψήφους που έλαβε. Μετατράπηκαν ελέω εκλογικού νόμου (ζήτω η λαική κυριαρχία!) σε 149. Όταν μιλά ο λαός πρέπει να στέκεστε προσοχή!
3. Όποιος τρώει σουβλάκια είναι αντεπαναστάτης μόνο γκουρμέ συνταγές για τους ιδεολόγους επαναστάτες. Άμα φοράνε κανένα αντισυμβατικό μανικετόκουμπο , σε τιμή όσο ήταν ο τελευταίος υπογεγραμμένος εθνικός μισθός. Άντε δεχόμαστε και επιμελώς ατημέλητους υπουργούς , που ταξιδεύουν σε οικονομική θέση και φοράνε ρούχα όσο οι μισθοί 10 καθαριστριών.
4.Τα συλλαλητήρια είναι η μεγαλύτερη μ@@κία του μαζικού κινήματος. Όποιος καλεί σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις είναι μέγας παπαρολόγος. Η μόνη αποδεκτή μαζική εκδήλωση η κατάληψη της βουλής και όσοι διαφωνείτε διαβάστε τις εφημερίδες που 365 μέρες κάθε χρόνο απο το 2010 έως το 2015 καθημερινές καταλήψεις εκτός από την άθλια 20/10/2011 (364 μέρες ήταν εκείνη την χρονιά), που το συστημικό ΠΑΜΕ περιφρούρησε την βουλή,,, για να μην ξεχνιόμαστε.
5. Μαζικό κίνημα είναι ή τα πληκτρολόγια σας ή το πήγαινε έλα απο το σαλόνι σας έως τον καμπινέ σας...διαλέγετε και παίρνετε.
6. Όσοι αρνούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαλίφης , όπως ορθά επιμένει ο φίλος ΠΑΝ, που δεν τον γνωρίζω τότε θα σας προτείνω να πάτε ή να δείτε στο internet την νεκρική σιγή που επικρατεί κατά την διάρκεια της εκτέλεσης ασκήσεων ενόργανης γυμναστικής, κάτι σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα. Μόνο που στην ενόργανη ακολουθεί χειροκρότημα για την επιτυχία της άσκησης και με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει κλωτσοπατινάδα...

Κολοκοτρώνης

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:06 μ.μ.

Επειδή ο LOLοκοτρώνης κάνει πως δεν καταλαβαίνει να του το ξαναπώ.
Όχι ότι θα αλλάξει κάτι γιατί ως γνήσιος οπαδός της ΠΑΕ ΚΚΕ πάλι θα κάνει πως δεν κατάλαβε

Πάμε όμως μια επανάληψη διότι η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως. Επανέλαβε μετά από εμένα:

Στις βουλευτικές του 2012 (Μάης) το ΚΚΕ είχε πάρει 8,48% και 536.105 ψήφους.

Στις βουλευτικές του 2012 (Ιούνης) το ΚΚΕ είχε πάρει 4,50% και 277.227 ψήφους.

Στις ευρωεκλογές του 2014 (Μάης) θριαμβολογούσατε διότι το ΚΚΕ ανέβηκε και πήρε 6,11% και 349.255 ψήφους
(δηλ. αλλά 180.000 λιγότερους από Μάη του 2012).

Στις 25 Γενάρη πήρατε 5,47% και 338.188 ψήφους
(δηλ. 200.000 ψήφους λιγότερους από το Μάη του 2012 και 11.000 ψήφους λιγότερους από τον Μάη του 2014) αλλά και πάλι θριαμβολογείτε!!!!!

Έχετε δηλαδή χάσει 200.000 ψήφους μέσα σε 2,5 χρόνια και εν μέσω απίστευτης καπιταλιστικής λαίλαπας, αλλά και πάλι θριαμβολογείτε!!!!!
Σε απλά Ελληνικά αυτό λέγεται ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Και για να δείτε πόσο υποκριτές είστε, στις Ευρωεκλογές του 2014 θριαμβολογούσατε γιατί συγκρίνατε το ποσοστό σας με αυτό των αμέσως προηγούμενων Βουλευτικών του Ιούνη του 2012.
Σήμερα συγκρίνετε το ποσοστό σας όχι με εκείνο των αμέσως προηγούμενων Ευρωεκλογών του 2014 (δεν βολεύει πια) αλλά .......με εκείνο των Βουλευτικών του Ιούνη του 2012 γιατί τώρα βολέυει!!!!!!


ΚΚΕ: Ό,τι μας βολεύει, όπως μας βολεύει - Μια ζωή Υποκρισία

Σουγιάς Λολοκοτρωνέϊκος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

Δηλαδή κολοκοτρώνη μεγάλε επαναστάτη του Μωρηά (γιατί στη Ρούμελη δεν κόταγες να πατήσεις γέροντα), για πες ωρέ γέροντα συμφωνείς με τον "φίλο" σου τον ΠΑΝ σε αυτό που λέει:

29 Ιανουαρίου 2015 - 10:17 μ.μ
"ΕΑΜ ΕΔΑ Και συνασπισμος ητανε τρια οχηματα για την διαλυση του ΚΚΕ. "

Συμφωνείς γέροντα ότι το ΕΑΜ είχε σκοπό τη διάλυση του ΚΚΕ;
Για να δούμε πόσο ξεφτίλες έχετε καταντήσει, να κατηγορείτε και το ΕΑΜ

Αυτό πες μου μόνο.......... τέλος!


Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:57 μ.μ.

Μέσα από το διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι είναι παρόν σ αυτό το στοίχημα της Αριστεράς,

Για ποιο στοίχημα της Αριστεράς μιλάτε κύριε Σκιαδόπουλε; Και για ποια αριστερά; Της Τζάκρη, του Βουδούρη, του Τσουκαλά, του Βαρουφάκη, του Μπάμπη Παπαδημητρίου που δηλώνει φαν της κυβέρνησης, της Λεπέν που επίσης δηλώνει φαν, του Ομπάμα, των 751 ευρώ που κάναν φτερά απ' την πρώτη κιόλας βδομάδα δια στόματος Σκουρλέτη, του Ρ. Σπυρόπουλου που είναι και πολύ καλός φίλος του Στρατούλη; Για ποια αριστερά μιλάτε; Καλά για το στοιχημα άστε το . ΄Ηδη ο λαός της αριστεράς το έχει χάσει.

3 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:11 π.μ.

Συριζα συμμαχια με το κρατος δολοφονων του Ισραηλ.
Η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια του ιμπεριαλισμου.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:12 π.μ.

Προς συριζοσυγγενείς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το ποσοστό (των βουλευτικών εκλογών) που πήρε το ΚΚΕ είναι ικανοποιητικό. Τα πάντα όμως κρίνονται και στο δοσμένο πλαίσιο και στις προτάσεις που κάθε κόμμα προτείνει. Το ΚΚΕ αν χάιδευε αυτιά και αν κορόιδευε την κοινωνία θα έπαιρνε για πλάκα πάνω απο 20%. Δεν ισχυρίζομαι ότι πλευρές της επικοινωνιακής του τακτικής δεν είναι λαθεμένες. Το 2012 πχ επικοινωνιακά ήταν εντελώς λάθος και ορισμένες τοποθετήσεις δεν ηταν σωστές. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Πάντως ας μην ξεχνάμε την ρήση του Μάρξ για τις εκλογές, ότι δηλαδή είναι το βαρόμετρο της επιρροής της αστικής τάξης πάνω στους εργαζόμενους και όντως η επιρροή της αστικής ιδεολογίας είναι ακόμα τεράστια.

Η θέση του ΚΚΕ για το ΕΑΜ και την ΕΔΑ είναι διατυπωμένη πλήρως στο τελευταίο δοκίμιο 1949 -1968. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει. Το ΕΑΜ ήταν μία μεγαλιώδης σύλληψη του ΚΚΕ , το έφτιαξε , το στελέχωσε , το άνδρωσε αλλά η τελική κατάληξη του...ήταν προδοτική. Η τότε ηγεσία επέλεξε την "αστική νομιμότητα" και γκρέμισε ότι είχε κτίσει δυστυχώς. Η Βάρκιζα ήταν η ταφόπλακα του ΕΑΜ.
Η ΕΔΑ είναι μία άλλη ιστορία , ενδεχομένως αναγκαιότητα κάτω απο τις τότε συνθήκες αλλά η τακτική της και κυρίως η τακτική του κόμματος που δρούσε εντός της ήταν λαθεμένη, όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. Η περίοδος εκείνη απηχεί σε τεράστιο βαθμό την διαπάλη εντός και εκτός του κομμουνιστικού κινήματος.
Ανήκω στη κατηγορία εκείνων των οπαδών που θεωρεί ότι η ηρωική και αιμοβαμμένη ιστόρια του ΚΚΕ είναι δική μας καταδική μας και με τα λάθη της και τα μεγαλεία της.
Η ιστορία διδάσκει και προβληματίζει, αυτό όμως που ενδιαφέρει είναι το ΣΗΜΕΡΑ και το ΑΥΡΙΟ.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:53 π.μ.

10.06 Σιγα Σιγα θα συνηθησεις. Θα πρεπει να μαθεις να συγκρινεις ομοια πραγματα οσο και να πονας. Το ΚΚΕ εχει ανοδο 61.000 ψηφους με τον ιουνη του 2012. Τις ευρωεκλογες θα τις συγκρινουμε με τις επομενες το 2019. οσο για τον Μαη που σε βολευει λεμε ξανα. οταν η αστικη ταξη αποφασισε να παιξει το χαρτι του οπορτουνισμου ητανε απολυτα λογικο ανθρωποι που ειχανε διαπαιδαγωγηθει πριν το 1991 στην λογικη οτι ολοι περιπου αριστεροι ειμαστε να πεσουνε σε αυτο το χαντακι. τους αφηνουμε πισω και κοιταμε μονο μπροστα στους νεους οσο και αν σε ποναει. την πορεια του ΚΚΕ των τελευταιων 24 χρονων δεν την αλλαζουμε που να σας δουμε τουμπανο

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:11 μ.μ.

Και ολος ο λαος να μας πει παρτε την εξουσια και καντε Σοσιαλισμο δεν γινεται. Πρεπει πρωτα να μεσολαβησει ενα ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ που θα λυσει τα εσωτερικα ζητηματα με ομαλες πολιτικες διαδικασιες και μετα θα παμε στον Σοσιαλισμο. 44η Συνδιασκεψη ΠΕΕΑ Σεπτεμβρης 1944 λιγο πριν το αισχος της ΚΑΖΕΡΤΑΣ Γ. ΣΙΑΝΤΟΣ. Η συμφωνιες του Λιβανου και της Καζερτας δεν ητανε λαθος ητανε μεσα στην πολιτικη μας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ το ιδιο ισχυει και για την Βαρκιζα Γ ΣΙΑΝΤΟΣ εισηγηση στο 7ο συνεδριο ΚΚΕ Οκτωβρης 1945. Να γιατι ο λαος μας που πολεμησε τους Γερμανους δεν μπορεσε να παρει την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 συμφωνα με τις θεσεις του Απριλη του Λενιν. Και πως μπορουσε να γινει οταν εχεις ΣΒΩΛΟ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ ΚΥΡΚΟ ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:24 μ.μ.

Η ΕΔΑ Κατεστρεψε το ΚΚΕ σε ολη της την πορεια και ενσωματωσε το εργατικο κινημα στο συστημα. Νομιμοποιησε το Αστικο κρατος που ειχε παρανομο το ΚΚΕ με δολοφονιες εξοριες και φυλακες. Εγινε ουρα της Ε.Κ καταφερνοντας μεσα σε 20 χρονια να κανει τον Σφαγεα του 1944 Γερο της Δημοκρατιας το 1964. Την εγκληματικη ενεργεια της διαλυσης των Κ.Ο 1958 και της μετατροπης της ΕΔΑ σε ενιαιο κομμα την πληρωνουμε μεχρι και σημερα.Για αυτο καλο θα ειναι για μερικους η Μουγκα

Σουγιάς Λολοκοτρωνέϊκος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:30 μ.μ.

Γέροντα του Μωρηά 10¨12, το 'φερες από δω το 'φερες απο κει και σχεδόν το 'σωσες!

Ας μείνουμε σε αυτά που δέχεσαι. Στο μεγαλείο του ΕΑΜ, στην αναγκαιότητα της ΕΔΑ και στα λάθη του ΚΚΕ μέσα και στο πρώτο και στη δεύτερη, λάθη που εξαρτώνται ευθέως από τις αντικειμενικές συνθήκες και δεν έχουν να κάνουν με "βρωμερούς σοσιαλφασίστες", "προδότες", μάγους και δράκους.

Νομίζω ότι αυτά λες εν πολλοίς, και αν είναι έτσι θα συμφωνήσω μαζί σου.

Μόνο κάνε μου μια χάρη. Εξήγησε τις θέσεις σου και στον ΠΑΝ και στα άλλα ανιστόρητα χουλιγκάνια που έχουν περιμαζέψει οι Μαήληδες στο Περισσό. Και μην τους αφήνετε να εκτίθενται γράφοντας κουταμάρες.

Γιατί αν συνεχίσετε να μαζεύετε τέτοια άτομα για οπαδούς τότε σε λίγο το ΚΚΕ δεν θα μαζεύει "για πλάκα 20%" όσο και αν το θέλει. Αντίθετα το ΚΚΕ θα μαζεύει την πλάκα και την καζούρα με τη σέσουλα.
Σκέψου το.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:34 μ.μ.

Βρε μπετόβλακα ΠΑΝ,
αν "τις ευρωεκλογες θα τις συγκρινουμε με τις επομενες το 2019" τότε γιατί τις Ευρωεκλογές του 2014 τις σύγκρινες με τις βουλευτικές του Ιούνη του 2012;;;;;;;;
Δεν το χεις ακόμα πάρι χαμπάρι ότι ξεφτυλίζεσαι πάλι σαχλαμαράκο;;;;

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:27 μ.μ.

ρε μπετοβλακες μου ταξανε 751 αγαπες, μηπως ττς απαντησατε, γιατι με απατησανε?

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:32 μ.μ.

ρε ΠΑΝ πρωτα θα περασουμε τα σταδια των 750 ευρώ και μετα παμε βουρ για σοσιαλισό

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:47 μ.μ.

Διοίκηση της ΔΕΗ και ΣΕΒ πάνε για συμφωνία για μείωση του τιμολογίου ρεύματος στις βιομηχανίες. Πάγιο αίτημα και του ΣΕΒ και του Συριζα. Για τα νοικοκυριά ούτε κουβέντα απ' τον κ. Λαφαζάνη. Είπε μονο ότι θα βρεθεί τρόπος να αναπληρώσουν από αλλού οι ιδιώτες της ΔΕΗ ό,τι θα χάσουν απ' αυτή τη συμφωνία. Μήπως εδώ εμπλέκονται τα νοικοκυριά; Λέω τώρα εγώ.

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:39 π.μ.

Δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης ο φίλος ΠΑΝ απο μένα. Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον πυρήνα της σκέψης του. Έχει έναν ας μου επιτρέψει να πω "πρωτογονισμό" στην εκφορά του λόγου του αλλά δεν νομίζω ότι εσείς είστε καλύτεροι. Ορισμένοι δεν μπαίνετε καν στο κόπο να σκεφτείτε τι λέει ο άνθρωπος και γιατί το λέει. Διάβασα μάλιστα κάποιο σχόλιο και πέθανα απο τα γέλια απο κάποιον που εγκαλούσε τον ΠΑΝ γιατί μιλάει μονίμως για τον ΑΠΡΙΛΗ και δεν λέει για αλλους μήνες! Άντε τώρα να εξηγήσεις σε αυτόν τον ακατοίκητο εγκέφαλο γιατί ο ΠΑΝ επικαλείται τις "θέσεις του Απρίλη" την γνωστή μπροσούρα του Λένιν.
Του την πέφτετε του ανθρώπου όλοι σαν τα κοράκια αλλά δεν μασάει και σας απαντάει μια χαρά με τον δικό του βέβαια τρόπο.

Συνιστώ σε πολλούς απο σας να κάνετε λίγο υπομονή, όχι ιδιαίτερα πολλή για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την πλήρη αθέτηση των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αυτών που απευθύνονται στην ακραία φτώχεια. Θέλετε να δεχτώ ότι έχει την καλύτερη πρόθεση (το αμφισβητώ έντονα) αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν ούτε στοιχειώδεις ελιγμούς.
Για το χρέος, τα μνημόνια και τις άλλες παπαριές που αράδιασε δεν το συζητώ καν ήδη έχει αλλάξει θέση άρδην. Το κούρεμα έχει γίνει ομόλογο (λες και το ομόλογο θα το πληρώσει η γειτόνισσα και δεν είναι νέο χρέος), το μνημόνιο έχει γίνει "νέα συμφωνία" ή "γέφυρα" ή "πρόγραμμα", το 751 ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να νομοθετηθεί διότι είναι διαδικασία ΕΓΣΕΕ με συνυπογραφή "κοινωνικών εταίρων" , θα επανασυστήσει την Εργατική Εστία και Κατοικία αλλά χωρίς πόρους αφού δεν θα επανέλθει η εργοδοτική εισφορά που καταργήθηκε, θα πάρουμε πίσω τις καθαρίστριες (δεν έχουν απολυθεί είναι ακόμα σε διαθεσιμότητα) αλλά με 4ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και θα απολυθούν αντίστοιχα 500 άλλες που αυτή τη στιγμή δουλεύουν στο Υπουργείο στα συνεργεία κλπ κλπ

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:30 π.μ.

Συμφωνια ΣΕΒ Τσυριζα για φθηνο ηλεκτρικο ρευμα στους βιομηχανους. Ο Λαφαζανης διαβεβαιωσω τους Μετοχους της ΔΕΗ οτι θα καλυφθει η ζημια. Δηλαδη θα πληρωσει ο Λαος. Επισης το λιγο ρευμα που θα δωσει να αναβει μια λαμπα σε αυτους που ειναι χωρις ρευμα παλι ο λαος θα το πληρωσει και οχι οι εφοπλιστες με τις 57 Φοροαπαλλαγες. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:18 μ.μ.

8.34 τον Μαη του 2012 η αστικη ταξη εκανε αναπαλαιωση του ηπηρετικου της προσωπικου χρησιμοποιοντας τον οπορτουνισμο. Και ητανε απολυτα φυσιολογικο να πληρωσουμε αυταπατες πριν το 1991 ωστε να μη γινουμε σαν τα μουτρα σας

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:05 π.μ.

Ο ΠΑΝ έχει τόσο στο μυαλό του στην επανάσταση που σκέφτεται από τώρα τις ευρωεκλογές του 2019 για να τις συγκρίνει με αυτές του 2014 !!! Κατά τα άλλα, οι θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ τον μάραναν τρομάρα του. Καλύτερα να ασχολείται με άλλο μήνα, όπως "Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι"

Σουγιάς Λολοκοτρωνέϊκος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:16 π.μ.

@LoLοκοτρώνης

Εγώ φταίω που νόμισα ότι η ανοησίες του ΠΑΝ είναι περιορισμένες σε αποδοχή μέσα στο Κώμμα σας.
Δυστυχώς με διαψεύδεις.
Συμφώνησε λοιπον με τον ΠΑΝ να καταγγείλεις το ΕΑΜ. Κάντο ανοιχτά όμως. Όχι μισές κουβέντες. Όσο ανοιχτά τόσο καλύτερα. Κάντο όπως ο ΠΑΝ, βρε αδελφέ!
Βγάλε λοιπον το ΕΑΜ των "σοσιαλφασιστών και προδοτών" από το ηθικό οπλοστάσιο του "Κ"ΚΕ να δούμε με τι θα μείνετε στο τέλος.
Αν έχει κάτι να δείξει το λαϊκό κίνημα από το 1821 και μετά είναι η εργατική πάλη της δεκαετίας του '30 και το ΕΑΜ.
Εσείς διαγράψτε τα αυτά και μείνετε με τον Εμφύλιο, το "παρα πόδα", τους ασυρμάτους, το "παλιόσκυλο τον Καραγιώργη" που έπρεπε να ψοφήσει, τον Πλουμπίδη "που είναι στην Αμερική και τρώει τα αργύρια της προδοσίας", και τα σουβλάκια του σ. Κουτσούμπα.

Τίποτα άλλο δεν έχετε να πείτε.
Άλλωστε αφού ο Καπιταλισμπός πεθαίνει, ας ψοφήσουν μαζί του και οι εργάτες. Το Κώμμα να 'ναι καλά!

Όσο για τη σχέση του ΠΑΝ με τον ΑΠΡΙΛΗ καλό είναι να καταλαβαίνεις την καζούρα όταν στην κάνουνε.
Η συντριπτική πλειονότητα εδω μέσα όταν μελετούσαν τις θέσεις του Απρίλη, εσύ και ο ομοϊδεάτης σου ο ΠΑΝ διαβάζατε Μίκυ Μάους. Και συνεχίζετε και σήμερα.

Όμως ένα οφείλω να το παραδεχτώ. Είστε όαση γέλιου. Ζούμε για να σας ακούμε ρε φίλε. Εσένα, τον ΠΑΝ, το Μανωλάκι και τον "βρωμερό" ΑντονSS.
Είστε η τζάμπα διασκέδασή μας.


Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:37 μ.μ.

10.16 Αν ειχες διαβασει τις θεσεις του Απριλη του Λενιν δεν θα ελεγες αυτες τις αρλουμπες σημερα για ανθρωπινο καπιταλισμο. Δωσε μας και καμμια απαντηση για την προδοσια της ηγεσιας του ΕΑΜ που στερησανε την εξουσια απο τον λαο τον οκτωβρη του 1944. Λαθος λοιπον ο ΔΣΕ η κορυφαια στιγμη της ταξικης παλης των 20ο αιωνα. Λαθος λοιπον η υπαρξει παρανομων Κ.Ο και σωστο ο Οπορτουνιστικος χυλος της ΕΔΑ που κατεστρεψε τα παντα. Δηλαδη συμφωνα με την λαμπρη λογικη σου ο ΛΕΝΙΝ μετα την αποτυχια το 1905 επρεπε να ειχε διαλυσει το κομμα και να προσχωρησει στους Μενσεβικους ωστε ποτε να μην ειχε γινει επανασταση το 1917. Για τον πλουμπιδη θα ρωτησεις την ΠΑΠΠΑ που τον κατηγορησε για προδοτη. Και για την Καραγιωργη θα πρεπει να μας πεις τη δουλεια ειχε στην Γιουγκοσλαβικη Πρεσβεια στο βουκουρεστι. Συνεχισε να γραφεις γελανε μαζι σας και οι πετρες χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:46 μ.μ.

ΟΙ Εργατικη ταξη σιγουρα θα πεθανει στην πεινα οσο εχει τα μεσα παραγωγης η Αστικη ταξη.Με αυταπατες και φουμαρα για ανθρωπινο καπιταλισμο δεν γλιτωνει κανενας. Οποις θελει λοιπον να παλεψουμε ενωμενοι στο ΠΑΜΕ ειναι καλοδεχουμενος χωρις να χρειαζεται να ειναι κομμουνιστης. Η Ενοτητα πανω απο ολα ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ για καθε τιμιο ανθρωπο

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:17 μ.μ.

Το 1935 η 3η ΚΔ επελεξε για ΕΛΙΓΜΟ τα λαικα μετωπα για το τραβηγμα της εργατικης ταξης απο τον οπορτουνισμο και την σωτηρια της ΕΣΣΔ απο τον 2 ΠΠ που ερχοτανε. Κανενας απο τους 2 στοχους δεν επετευθει. Αν η ΕΣΣΔ ειχε βασισθει στα λαικα μετωπα θα ειχε δεχθει την Γερμανικη επιθεση απο ολο τον καπιταλιστικο κοσμο μαζι. Τους διεσπασε χαρη στον ΕΛΙΓΜΟ του συμφωνου Μολοτωφ Ριμπεντροπ που κερδισε 22 πολυτιμους μηνες για την αμυνα. Ειχε προηγηθει η συνομωσια στον κοκκινο στρατο ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ σε συνεργασια με τον Χιτλερ για την ανατροπη των Μπολσεβικων. οπως επισης και η συμφωνια του ΜΟΝΑΧΟΥ το 1938 οπου οι δυτικοι μαζι και η γαλλια του λαικου μετωπου παραδωσανε την Τσεχοσλοβακια στον Χιτλερ. Μετα το Σταλιγκραντ και το Κουρσκ η αστικη τατξη Γερμανοφιλη και Αγγλοφιλοι ενωμενοι βαδιζανε για εμφυλιο.Αντιθετα η ηγεσια του ΕΑΜ Σβωλος Τσιριμωκος Κυρκος Πασαλιδης Και οι Σιαντος Παρτσαλιδης εγκλοβισανε τον λαο συνειδητα με τις εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ με συνεπεια να παρουνε την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 συμφωνα με τις θεσεις του Απριλη του ΛΕΝΙΝ. Δωσανε τον χρονο στην αστικη ταξη να συγκεντρωσει ανενοχλητα στρατο και να διαλεξει την ωρα της μαχης. η ηγεσια του ΕΑΜ εχοντας απο τοτε ετοιμο τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο εδωσε την μαχη συνειδητα μονο με το εφεδρικο ΕΛΑΣ ωστε να υπαρξει ηττα για να δικαιολογηθει οτι δεν μπορεσε. Ολο αυτο το αισχος ξεπλυθηκε αο την επιστροφη του Ν.Ζαχαριαδη και την εποποιια του ΔΣΕ που θα ειχε νικησει αν το 1948 η προδοτικη κλικα ΤΙΤΟ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ δεν εκλεινε τα συνορα χτυπωντας πισωπλατα. Αυτη ειναι η ιστορικη αληθεια και δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να κρυφτει πισω απο τα πλαστογραφημενα Σοβιετικα αρχεια μετα το 1956 οσο και να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ολα αυτα δεν θα επαναληφθουνε ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:24 μ.μ.

Και να θυμισω οτι με τα Λαικα μετωπα ειτε σαν ΕΛΙΓΜΟ λογο του πολεμου ειτε σαν επισημη θεωρια το 1956 πουθενα η εργατικη ταξη δεν πηρε την εξουσια. Παντου ο Οπορτουνισμος καταφερε να πνιξει τα παντα στο αιμα και να σωσει τον καπιταλισμο απο την κριση του. Μονο στην Αν. Ευρωπη οι λαοι μπορεσανε να οικοδομησουνε σοσιαλισμο χαρη στην παρουσια του Κοκκινου Στρατου που απετρεψε την Αντεπανασταση. Να θυμισω οτι στις χωρες αυτες οι Επαναστασεις το 1918 19 πνιγηκανε στο αιμα απο τον οπορτουνισμο. Διαχρονικο συμπερασμα απο ολοκληρο τον 20ο αιωνα ειναι οτι ο οπορτουνισμος ειναι ο καπιταλισμος μεσα στις γραμμες του κινηματος

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:02 π.μ.

Τι κάνεις ΠΑΝ; Κουκιά σπέρνω

Απορώ πώς περνάει την επαλήθευση του μηνύματος. Μάλλον κάποιος άλλος θα το κάνει γι αυτόν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger