Home » » Το σιγανό ΠΟΤΑΜΙ του φασισμού: Η undercover ακροδεξιά συνεπικουρεί το καθεστώς κατοχής.

Το σιγανό ΠΟΤΑΜΙ του φασισμού: Η undercover ακροδεξιά συνεπικουρεί το καθεστώς κατοχής.

Από askordoulakos , Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 | 9:47 μ.μ.


«Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί, είναι η εποχή των τεράτων».
Αντόνιο Γκράμσι.


__________________________________________

Η νίκη του Ν. Ρωμανού και κατ’ επέκταση η νίκη του πολιτισμού ενάντια στα πολιτικά και κοινωνικά αποστήματα του μισανθρωπισμού (Άδωνις, Πλεύρης κλπ), ενόχλησε διάφορους φασίστες και φασίζοντες, φανερούς και κρυφούς. Επειδή τους φανερούς τους γνωρίζουμε, είπαμε ν’ασχοληθούμε με τους κρυφούς, αυτούς που αποκαλούμε «χρυσαυγίτες με πολιτικά».
Ο…μέγας και πολύς Παύλος Ελευθεριάδης, Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κατόπιν…εμβριθούς και συγκροτημένης πολιτικής ανάλυσης, αποκαλύπτει τους ύπουλους σκοπούς των υποστηρικτών του Ρωμανού: Η τροπολογία, που κατέθεσε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τις άδειες κρατουμένων είναι «η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν».
Λόγω του ότι δε μπορεί να απευθυνθεί με αξιώσεις στο μέσο σκεπτόμενο νου, απευθύνεμεται αποκλειστικά στο ένστικτο του μέσου χαζοβιόλη νεοέλληνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε αίώνια βλακεία και ημιμάθεια, από το σύστημα παιδείας και πληροφόρησης, εξισώνοντας τη γενναία στάση του Ρωμανού με... βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους και μέλη ρατσιστικών συμμοριών.
Λες και κάποιος πρεζέμπορος, ή νεοναζί θα έκανε ποτέ απεργία πείνας (ιδίως οι Χρυσαυγίτες, που με την πρώτη σφαλιάρα άρχισαν ν’ αποκηρύττουν τον...ένδοξο εθνικοσοσιαλισμό και  να δίνουν ο ένας τον άλλον). Ιδού το...αξιόλογο πόνημα:

Το διαρκές και επικίνδυνο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την επιπολαιότητα

του Παύλου Ελευθεριάδη          
Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την υπεύθυνο δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε τροπολογία για τις άδειες κρατουμένων. Η πρόταση του Σύριζα είναι να δίνεται εκπαιδευτική άδεια αυτόματα σε όλους τους επιτυχόντες σε κάποια σχολή, υποδίκους ή καταδίκους, ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που έχουν διαπράξει ή για το οποίο κατηγορούνται. Με την πρόταση καλύπτονται τόσο όσοι ήταν φοιτητές όταν φυλακίστηκαν αλλά και όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις ενώ ήταν κρατούμενοι.
Σύμφωνα με την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ καταργείται η διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου της φυλακής. Η εκπαιδευτική άδεια θα απορρίπτεται μόνο «κατ’ εξαίρεση», εάν δηλαδή το συμβούλιο της φυλακής μπορεί να αποδείξει «με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».
Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου, η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν.
Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν όμως καλύτερη μεταχείριση. Τόσο από την έννομη τάξη, που οφείλει να τους προστατεύει από το έγκλημα και την ανασφάλεια, αλλά και από τους πολιτικούς τους, που οφείλουν να τους μεταχειρίζονται με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα και χωρίς πρόχειρο και ασυγκράτητο λαϊκισμό.
*Παύλος Ελευθεριάδης, Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
9 Δεκεμβρίου 2014

Σημειωτέον, ότι τα ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΆ κόμματα, που τάχθηκαν κατά της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων, ήταν η ΝΔ και η Χ.Α. Το ΠΟΤΑΜΙ τους συνεπικουρεί (θυμηθείτε τις δηλώσεις του χαζο-Σταύρου για το Πολυτεχνείο) με απολιτίκ-ακροδεξιό λόγο  και απροκάλυπτες βλακείες.
Μπαίνουμε σε περίοδο έντονων πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων-εξελίξεων και τα στρατόπεδα σχηματίζονται σιγά-σιγά...


Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου! 
askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:20 π.μ.

Σύντροφοι, Δεν Νίκησε ;.../ Κάτι Τρέχει.../ 11-12-2014 / του Leon21 και της Zιζού

Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας ο Ν. Ρωμανός βγήκε νικητής. Μαζί με την αξιοπρεπή στάση του νίκησε τόσο το κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε με διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, ψηφίσματα συμπαράστασης...όσο και οι φοιτητές - φυλακισμένοι. Όμως νικητής είναι ο Ν.Ρωμανός που ανάγκασε την ακροδεξιά κυβέρνηση να κάνει πίσω και να κάνει δεκτό το αίτημα του να σπουδάσει στην σχολή που έχει περάσει, στα πέτρινα χρόνια που το κεφάλαιο και το κράτος έχει επιβάλλει με τον ολοκληρωτισμό του. Ότι δεν έχει καταφέρει το κίνημα μέσα στην καπιταλιστική κρίση, το κατάφερε ο Ν. Ρωμανός, ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Να μας δείξει το δρόμο...


Όμως παρατηρούμε και διαβάζουμε διάφορες "κριτικές" προς την έκβαση αυτού του νικηφόρου αγώνα. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι ότι ο Ν. Ρωμανός είναι καταρχήν ζωντανός (δεν επιθυμούσαμε νεκρό για να "εξεγερθούμε") όσο και την νίκη του ρωμαλέου αγώνα του. Έτσι διάφοροι σύντροφοι, συλλογικότητες του "χώρου", συνελεύσεις αλληλεγγύης δεν μιλούν για νίκη του Ν. Ρωμανού και του κινήματος που αναπτύχθηκε αλλά...μιλάνε για "αυταπάτες" και για την εφαρμογή του "βραχιολιού". Μήπως έπρεπε να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να καταργηθούν οι φυλακές ή να μην κάνει δεκτό το "βραχιολάκι" ;


Για μας ένας ανατρεπτικός - επαναστατικός αγώνας, που έρχεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και το κράτος πρέπει να υπολογίζει τον εχθρό του. Πρέπει να έχει τακτική και να μην ξεχνά (βέβαια) την στρατηγική του. Πρέπει να ξέρει πότε να κάνει "πίσω". Να ξέρει να νικά (όπως τώρα). Να τολμά. Ο νικηφόρος αγώνας του Ν. Ρωμανού μας έκανε δυνατότερους και πιο σοφούς για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κόσμο του καπιταλισμού και του κράτους του....όλα συνεχίζονται...πάντα τέτοια... χωρίς αυταπάτες νικήσαμε....Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ


Υ.Γ. Με την ονομασία "Κάτι Τρέχει..." θα συμβάλουμε σε τακτική δημοσίευση κειμένων για τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά. Ξεκινάμε...καλή ενημέρωση...θέλουμε την συμβολή σας...

http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger