Home » , » Σ' ευχαριστούμε Νίκο

Σ' ευχαριστούμε Νίκο

Από giorgis , Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 | 4:46 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Γεια σου ρε μάγκα Ρωμανέ. Υποκλινόμαστε στην λεβεντιά σου. Κατάφερες ένα ηχηρότατο χαστούκι στα εξουσιαστικά θρασίμια που κάποια απ’ αυτά θα τα έκανες να παραμιλάνε και άλλα να παίρνουν υπογλώσσια για το πατατράκ που έπαθαν.
Δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπεις τον «μεγάλο» -έτσι αποκαλούν οι κολαούζοι του στο χωριό καταγωγής του τον Αθανασίου- να αυτόγελοιοποιείται.
Αυτός δεν ήταν που πριν μερικές μέρες μας έλεγε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού να πάρει εκπαιδευτικές άδειες, ο Ν. Ρωμανός»,, γιατί υπάρχουν «θεσμοθετημένα όργανα γ’ αυτό», μπλα μπλα …
Τι έγινε τώρα; Επιφοίτηση του ήρθε;

Αντε τώρα να χωνέψει την κυβερνητική αναδίπλωση και ο «τσεκουράτος» Βορίδης που έπαιρνε σβάρνα τηλεοπτικά κανάλια και ρ/σ για να μας εξηγήσει, επικαλούμενος τις νομικές γνώσεις του ότι η κυβέρνηση ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο πέρα απ’ αυτό που είχε αποφασιστεί.

Να ευχηθούμε περαστικά επίσης υπόλοιπο ακροδεξιό συμφερτό της ποιότητας Γεωργιάδη, Πλεύρη, Κρανιδιώτη που είχαν προδικάσει τον νεαρό αναρχικό σε θάνατο.

Μας έδωσες μαθήματα αγωνιστικότητας  και αποφασιστικότητας Νίκο. Μας απάλλαξες όμως και από ενδεχόμενες τύψεις. Αν σου συνέβαινε κάτι πιο δραματικό από όσα βίωσες θα αισθανόμαστε ενοχές που δεν κάναμε όσα θα έπρεπε για να το αποτρέψουμε.

Δεν νίκησε καμιά δημοκρατία που είπε η βουλευτίνα του Σύριζα Κωνσταντοπούλου. Νίκησες εσύ, το κίνημα αλληλεγγύης στο πρόσωπο σου και ο φόβος που επικράτησε στην εξουσιαστική κλίκα για τις συνέπειες που θα είχε μια τραγική κατάληξη του αγώνα σου.

Σ΄ ευχαριστούμε Νίκο. Καλό κουράγιο στην περιπέτεια που περνάς,
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

10 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:05 μ.μ.

Για να καταλάβω, το βραχιολάκι στους κρατούμενους αποτελεί κάποιου είδους νίκη του κινήματος κατά τον αρθρογράφο;

Κρίμα που δεν μας έκοψε να το διεκδικήσουμε κινηματικά και νωρίτερα τότε...

Εάν η χαρά για το γεγονός πως η ζωή του Ν.Ρομανού σώθηκε εν τέλη, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και εφικτή, ο πανηγυρισμός για την καθιέρωση ενός μέτρου (βραχιολάκια) που υπό άλλες συνθήκες θα είχε καταγγελθεί σε όλους τους τόνους, είναι εκτός τόπου και χρόνου το λιγότερο.

10 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:17 μ.μ.

Και Όμως Νίκησε.../ Κάτι Τρέχει.../ 10-12-2014 / της Ζιζού

Νίκη !!!...Νίκη του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού (31 μέρες απεργίας) απέναντι στο κράτος. Με παλικαρίσια στάση - που θυμίζει αγωνιστές παλιότερων χρόνων -, με πάθος να παλέψει μέχρι τέλος για τις ιδέες του μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να είναι οι αγώνες μας απέναντι στο καπιταλιστικό κόσμο. Νίκη και στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που απλώθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια. Και όμως η νίκη δεν ήταν εύκολη και χωρίς θυσία...όμως ο ανυποχώρητος - αποφασιστικός αγώνας του ίδιου ήταν αναγκαίος και ρωμαλέος για να υποχωρήσει το κράτος. Η υποχώρηση της κυβέρνησης έστω και μετά τα παρακάλια της αντιπολίτευσης για να βρεθεί μια λύση,ακόμα και ο γνήσιος αστός πολιτικός Απ. Κακλαμάνης να δηλώνει "μην πάμε σε εκλογική περίοδο με νεκρό..." είναι μια νίκη του Ν. Ρωμανού και όλων των φυλακισμένων...

Στην βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έκανε ανάγνωση της νέας βελτιωμένης τροπολογίας που προβλέπει:

-Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.
-Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Μιλώντας sto kokkino ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως ο Νίκος Ρωμανός θα χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια και δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος
Ο συνήγορος του 21χρονου ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του Νίκου Ρωμανου.
Ακούστε τη δήλωση του Φραγκίσκου Ραγκούση:
http://www.stokokkino.gr/mp3.php?id=podcast/ragkousis10-12-2014.MP3&w=460&h=23&a=0

Ο Αγώνας Συνεχίζεται...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

Υ.Γ. Με την ονομασία "Κάτι Τρέχει..." θα συμβάλουμε σε τακτική δημοσίευση κειμένων για τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά. Ξεκινάμε...καλή ενημέρωση...θέλουμε την συμβολή σας...

http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/2014/12/blog-post_42.html

10 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:31 μ.μ.

Πύρρειος νίκη.....Σώθηκε το παιδί όμως και προτείνω να κρατήσουμε αυτό προς ώρας.Με το περιεχόμενο του σχολίου σου δεν διαφωνώ πουθενά.Και εγώ ενα μούδιασμα για την εισαγωγή στην ζωή μας του νέου χαφιέδικου μέσου παρακολούθησης το ένιωσα.Μην ξεχνάς όμως οτι η πρόταση ήταν του ΣΥΡΙΖΑ την οποία την στηρίξαμε και εμείς στην βουλή.Θέσαμε ως προτεραιότητα και πολύ καλός πράξαμε την προστασία του Ρωμανού και την αναχαίτηση των βρώμικών σχεζιασμών που αναπτύσσονταν για χρησημοποίηση μέσο του εκφοβισμού της κοινωνίας των φαινόμενων των στημένων σκηνικών του χάους στις πόλεις που θα λειτουργούσαν ως κοινωνικό μαξιλάρι σωτηρίας απο τους μηχανισμούς του κράτους εν μέσω πολιτικής θύελλης για την κυβέρνηση.Το σύστημα δεν ηττάται με τέτοιες μορφές πάλης όπως σωστά υποστηρίζει το ΚΚΕ.Αυτή είναι δουλεία του οργανωμένου εργατικού κινήματος να τσακίσει τα θεμέλια της εξουσίας του Κεφαλαίου και αυτό τον ρόλο του στην ιστορία δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένας Ρωμανός.Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο χρησιμοποιεί την υπόθεση Ρωμανού για να διασπείρει την σύγχηση και να κατευθύνει την νεολαία μακρία απο το εργατικό κίνημα στα χέρια ρουφιάνων με την μάσκα του αναρχικού και στην δράση του μπάχαλου.Τακτική που ακολουθούν δεκαετίες τώρα μέσο του αναρχικού χώρο που στους κόλπους του κάνουν θράυση η εγκάθετοι της ασφάλειας

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:21 μ.μ.

TRASH ανάλογα με τη βοηθεια στις πορειες που εδωσε το κκε για το ρωμανό ναι ειναι μεγαλη πολιτική νικη! γκεγκε; για κατι που την κανατε με μια απλη ανακοινωση ειστε οι τελευταιοι που πρεπει να εχετε αποριες

10 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

Ο trash ήθελε να συνεχίσει άλλες 31 μέρες ο Ρωμανός για να καταργηθεί το βραχιολάκι, κατά τον ίδιο τρόπο που το ΚΚΕ θέλει ή να πέσει ο καπιταλισμός ή τίποτα. Περαστικά (που δεν το βλέπω) και καλά μυαλά (που ούτε αυτό το βλέπω)!

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:14 μ.μ.

Στην τοποθετισή του στη βουλή το ΚΚΕ είχε τοποθετηθεί ως εξής: «γνωρίζουμε σε ποια κοινωνία ζούμε, γνωρίζουμε ότι οι αξίες αυτής της κοινωνίας θεοποιούν το κέρδος, αναπαράγουν και τροφοδοτούν την εγκληματικότητα. Και επειδή μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα και τη λεγόμενη τρομοκρατία, αυτά ενισχύονται από διάφορα κέντρα και παράκεντρα του συστήματος. Όμως ακόμα και σήμερα θα μπορούσαν, αν υπήρχαν πρόληψη, σωφρονισμός και κοινωνική επανένταξη των φυλακισμένων, να περιορίζονταν κάποιες αρνητικές συνέπειες, να μην είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό της υποτροπής».

Η πρόσφατη υπερψήφιση της τροπολογίας (για τα βραχιολάκια) που κατέθεσε η κυβέρνηση δε συνιστά σε καμιά περίπτωση αποδοχή του "σωφρονιστικό κώδικα" και των αρχών του αστικού "νομικού πολιτισμού" για τη λεγόμενη "κοινωνική επανένταξη". Το ΚΚΕ σε αντίθεση με διάφορους δεν πανηγύρισε, δεν έστησε πάρτυ, ούτε μίλησε για "νίκη της Δημοκρατίας".

Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι εκ των πραγμάτων όμως έχουμε μια νίκη της αστικής δημοκρατίας: Ανέδειξε ψευδεπίγραφα και απατηλά ότι στη "Δημοκρατία" δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Δημιουργησε και έλυσε το "πρόβλημα" με τους δικούς της όρους... Μια χιλιοπαιγμένη ιστορία που όταν θα υπάρξουν οι όροι στο οργανομένο εργατικό κίνημα δεν θα μπορεί να ξαναπαιχθεί με επιτυχία...

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:05 μ.μ.

Μιας και πιασαμε τις ειρωνιες...
Αντε πανε στην καταληψη να οργανωσεις παρτυ για το βραχιολακι. Φωναξε και την Ζωη Κωσταντοπουλου.

Αλλο να λεμε οτι εδω που εφτασε το πραγμα ηταν θετικο που σωθηκε η ζωη του Ρωμανου και αλλο οι αυτοαποκαλουμενοι αναρχικοι ή αριστεροι ή αντικαπιταλιστες να βαφτιζουν νικη το βραχιολακι.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:23 μ.μ.

Αρα εσεις που λειπετε απο ολα τα αλλα δεν πρεπει να εχετε αποψη για τιποτα αλλο...
Χθες για παραδειγμα οι συνταξιουχοι εκαναν ολονυχτια διαμαρτυρια εξω απο το υπουργιο. Απο πολιτικους φορεις μονο το ΚΚΕ ηταν εκει. Στην πορεια για τον προυπολογισμο αν δεν ηταν το ΠΑΜΕ να σωσει τα προσχηματα οι υπολοιποι ουτε πεζοδρομιο δεν γεμιζαν. Μαλλον η αλληλεγγυη εξαντληθηκε στο Ρωμανο και μονο...

Και για να μην παρεξηγηθω. Ο Ρωμανος εχει @@ ασχετα αν διαφωνω καθετα και πολιτικα αλλα και στην τακτικη που ακολουθησε με την απεργια πεινας. Αλλα δεν παυει να ειναι ενα ατομο που εδωσε εναν ηρωικο αγωνα αλλα για δικο του λογαριασμο και μονο. Ενας αγωνας μαλιστα που εφτασε σε αδιεξοδο με την εννοια οτι οι επιλογες του ηταν θανατος ή βραχιολακι.
Ως εκτουτου.
1) κανενας Ρωμανος δεν μπορει να υποκαταστησει το κινημα.
2) καμια νικη δεν υπαρχει. Αυτος που νικησε ηταν το αστικο κρατος. Που παρολο τον εκφασισμο του εφτασε την κατασταση εκει που ηθελε. Στο να περασει το βραχιολακι με ζητωκραυγες απο αριστερους, αναρχικους και λοιπους.

Δηλαδη πριν την απεργια πεινας υπηρχε ενα νομοθετικο πλαισιο για εκπαιδευτικες αδειες και πλεον υπαρχει ενα νομοθετικο πλαισιο για εκπαιδευτικες αδειες μονο αν παρακολουθηθουν θεωριες και εργαστηρια του 1/3 του εξαμηνου επιτυχημενα εξ αποστασεως και μετα μονο με βραχιολακι! Και αυτο ειναι νικη?
Ναι σωθηκε η ζωη του Ρωμανου και αυτο προειχε, γι'αυτο και το ΚΚΕ ψηφισε την τροπολογια. Αλλα το να θεωρηθει νικη το αποτελεσμα αυτο δειχνει οτι ο α/α χωρος ειναι εκτος τοπου και χρονου. Δε λεω για το ΣΥΡΙΖΑ γιατι αυτος συνηδειτα κοροιδευει και μιλα για νικη του κοινοβουλευτισμου και της δημοκρατιας. Το συστημα ξελασπωνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτη ειναι η αποστολη του.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:19 μ.μ.

5.23
Ο Ρωμανος εχει @@.σωστο. οι βουλευτες του κκε εχουν; δε νομιζω. κοτες ειναι. ας κατεβουν στο συνταγμα και να κανουν απεργια πεινας οταν κοβονται οι μισθοι.ουστ κοπριτες

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:32 μ.μ.

ρε κκεδες χαζεμενοι οταν ήταν στις φυλακές οι αριστεροι και εκαναν τρελες απεργιες πεινας με αιτημα 10 λεπτα παραπανω επισκεπτηριο τι εκαναν επανασταση; με τι κριτηρια κρινετε το ρωμανο;

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:25 π.μ.

1) το Ρωμανο σε σχεση με τα αιτηματα του τον κρινουν οι δικοι του συντροφοι, οχι το ΚΚΕ.(ριξε μια ματια σε μπλογκ και σαιτ του αναρχικου χωρου)
2) Οι ΚΚΕδες ηταν ανταρτες επαναστατες, ηταν πολιτικοι κρατουμενοι, με μια τζιφρα γλιτωναν αν ηθελαν και κυριως ηταν το πιο πρωτοπορο κομματι του λαικου κινηματος. Ο Ρωμανος οσο και να σεβομαι τα κακαλα του να διεκδικησει ενα ατομικο δικαιωμα του με ολα τα μεσα, ουδεμια σχεση ειχε ή εχει με το λαικο κινημα. Αρα η συγκριση πχ Μπελογιαννη-Ρωμανου ειναι ατοπη και ακυρη.
3) Δεν κρινει κανεις το Ρωμανο αλλα τους πολιτικους χωρους που πανηγυριζουν ως νικη κατα του αστικου κρατους το βραχιολακι...

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:29 π.μ.

Το ΚΚΕ εχει παρει 2 φορες τα οπλα. Εχει βγαλει ως παρανομο κατι δεκαετιες.
Κανε εσυ πρωτα μια απεργια κανονικη εστω μια μερα και μετα μιλα για τους κκεδες που εχουν 40 μυνησεις ο καθενας στην πλατη απο εργοδοτες...

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:30 π.μ.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Δημαρχείο της κόκκινης Καισαριανής

Ο αναρχικός σύντροφος Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 10/11,απαιτώντας την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που σύμφωνα με τους νόμους του συστήματος δικαιούται.Ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης απεργία πείνας κήρυξαν και οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης(17/11),Αντρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος(1/12),Δημήτρης Πολίτης(1/12) και Ηλίας Καραντουμάν(5/12).

Ο Νίκος Ρωμανός επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα έσχατο μέσο αγώνα θέτοντας σαν οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα και βάζοντας ως ανάχωμα την ασυμβίβαστη θέληση και επιθυμία του για μια ανάσα ελευθερίας από την εξοντωτική συνθήκη του εγκλεισμού.Είναι αυτονόητο ότι στεκόμαστε δίπλα του έμπρακτα και στηρίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα του με κάθε μέσο,αναγνωρίζοντας κι εμείς τις ολοκληρωτικές και εκδικητικές συνθήκες που γεννούν και αναπαράγουν τα σωφρονιστικά μπουρδέλα.


Γι’ αυτό το λόγο τα ξημερώματα της Τρίτης(9/12) μετουσιώσαμε τις επιθετικές μας διαθέσεις σε πράξεις,στέλνοντας εμπρηστικά σινιάλα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους υπόλοιπος συντρόφους.Συγκεκριμένα:

-Τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια στην είσοδο του δημαρχείου Καισαριανής

-Πυρπολήσαμε 2 οχήματα των ΕΛ.ΤΑ. και 1 όχημα της ΔΕΗ στα Σεπόλια

Απολογιστικά,ο αγώνας αυτός απέδειξε την ουσιαστική πολιτική πίεση που ασκήθηκε από ένα πολυτασικό και πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης ,το οποίο συσπειρώθηκε και διογκώθηκε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Καλή ανάρωση σύντροφοι...

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

Κάποιοι Αναρχικοί Συμμορίτες

Indymedia

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:25 π.μ.


Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ

Στόχος έγινε ξανά το γραφείο της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), κατά την εξαήμερη «κατάληψη» των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών». Όπως διαπιστώθηκε η «δράση» όσων και όποιων είχαν στον έλεγχό τους για έξι μέρες το κτίριο της ΓΣΕΕ στόχευσε ειδικά το γραφείο της ΔΑΣ, αφού εκτός των άλλων γραφείων, ήταν το μοναδικό γραφείο συνδικαλιστικής παράταξης που παραβιάστηκε.

Από το γραφείο της ΔΑΣ αφαίρεσαν σκληρό δίσκο με αρχεία, έκλεψαν κομπιούτερ και άνοιξαν συρτάρια και φοριαμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς τα γραφεία της ΔΑΣ, παραβιάστηκαν και στην προηγούμενη κατάληψη που είχε γίνει από άτομα των ίδιων «χώρων», στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Η στοχοποίηση του ΠΑΜΕ και η συγκεκριμένη δράση σε βάρος του, δημιουργεί προφανή ερωτηματικά. Ερωτηματικά για την αφαίρεση αρχείων, για το πού αυτά θα καταλήξουν και πως θα αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει τον ρόλο διαφόρων δυνάμεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι παραβίαστηκαν αρκετά γραφεία εργαζομένων από τα οποία αφαιρέθηκαν πολλά προσωπικά αντικείμενα που ο καθένας μπορεί να έχει στο χώρο εργασίας του. Σημειώνει ότι «εκτός των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων, έχουν αφαιρεθεί σκληροί δίσκοι υπολογιστών και γραφική ύλη, ενώ καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα, παραβιάστηκαν γραφεία, ανάμεσα στα οποία και το λογιστήριο της ΓΣΕΕ, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου έγινε απόπειρα παραβίασης».

Η ασφαλεια δουλευει μερα - νυχτα.
Με κουκουλα, χωρις κουκουλα, σαν μπατσος,σαν καταληψιας,σαν διαδηλωτης...
Ντροπη σε οσους δινουν καλυψη και καπελο στο ασφαλιτικο ασκερι...

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:39 μ.μ.

1. Το κκε που πήρε τα όπλα δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό κόμμα -ανδρωμένο μέσα στην υποχώρηση και τη συνδιαλλαγή με το σύστημα από το 56 και μετά. Εχουν μεσολαβήσει από τότε πολλές δηλώσεις μετάνοιας (56, υπογραφή 59/74, πραγματική αλλαγή συγκυβερνήσεις, κοινές πρωτοβουλίες με αστικά κόμματα)- η υποτιθέμενη αυτοκριτική είναι απολύτως υποκριτική.

2. Παρόλα αυτά πιο σωστή μου φαίνεται είναι η άποψη (που περίπου λένε τα μέλη του κκε) ότι υπάρχει σχετική υποχώρηση της κυβέρνησης αλλά η από τα αριστερά νομιμοποίηση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης δεν είναι νίκη. Μην τρελαθούμε

3. Επίσης άλλο η υπεράσπιση του Ρωμανου (εγώ κατέβηκα στις πορείες) και άλλο η αποδοχή του πολιτικού του χώρου.

4. Πιο δεξιά τοποθέτηση πάντως παιδιά του κκε είναι η ανακοίνωσή σας για "κοινωνική επανένταξη" του Ρωμανού. Δεν ξέρω γιατί οι κομμουνστές πρεέπι να δέχονται την επανένταξη στην κοινωνία της μισθωτής σκλαβιας. Και βεβαια αποτελεί δείγμα απόλυτης διγλωσσίας σε σχέση με το τι λέτε από δω και απο κει

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:45 μ.μ.

1) αποθεωση αντιδιαλεκτικοτητας και δικη προθεσεων. Με την ιδια λογικη και το ΚΚΕ του 1927 ηταν αλλο απο αυτο του 1941 και αλλο αυτο του 1948 και αλλο το 1956 και αλλο το 1974 και αλλο το 1991 και αλλο το 2014. Επισης και η χωρα και οι συνθηκες ειναι αλλες αν δεν το χεις καταλαβει. Επισης το ΚΚΕ λαθη εχει κανει. Δηλωση ομως ποτε στον ιμπεριαλισμο. Σε αντιθεση με οσους το μεμφονται αλλα ταυτοχρονα ολη η πολιτικη τους σε θεωρια και δραση ειναι μια καθημερινη "Βαρκιζα".
2 και 3 συμφωνω.
4)τρυκιμια εν κρανιο. Αρα αφου παγκοσμια επικρατει η μισθωτη σκλαβια να φυγουμε απο τον πλανητη? Ποση διαφορα εχει το σαθρο σου επιχειρημα απο αυτους που λενε οτι οι κομμουνιστες δεν πρεπει να τρωνε "καπιταλιστικα" φαγητα ή να φορανε "καπιταλιστικα" ρουχα?

Ατιμο πραγμα ιδεαλισμος....

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:59 μ.μ.

Βρε δεν ντρέπεστε λίγο? πολιτική ανάλυση θα κάνετε ή περί άλλων τυρβάζετε σκοπίμως? Ποιός ωφελήθηκε από την κατάληξη του θέματος Ρωμανού? Οτι πέρασε και σαν "νίκη" το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που σε άλλες συνθήκες θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες, το λέτε νίκη? Δεν βλέπετε, ποιούς εξυπηρετούν οι λεγόμενοι χώροι "αναρχικών"? Δεν είδατε τις προηγούμενες μέρες, το καινούργιο και "καινοτόμο" που βοά από χιλιόμετρα μακριά? Οτι για πρώτη φορά και τόσο οργανωμένα έκανε "πορεία" η κρατική ασφάλεια με τον μανδύα των "αναρχικών"? Εδώ βοά ο κόσμος όλος και εσείς δεν πήρατε χαμπάρι? Τελικά η δράση "αναρχικών" ποιούς εξυπηρετεί και σε ποιά συγκυρία? Ενα μήνα τώρα αποπροσανατόλισε από τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο λαός ή όχι? Αποπροσανατόλισε από τα νέα μέτρα που είναι προ των πυλών? Προσπάθησε να πείσει το σύστημα, ότι το πρόβλημα του λαού είναι, αν οι κουκουλοφόροι όλων των εποχών (άρα και οι δοσίλογοι της κατοχής), είναι "επαναστάτες" που μπουκάρουν με καλάσνικωφ στις τράπεζες? Επρεπε με κάθε τρόπο να σωθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου που πήρε λάθος την ζωή του, που διάλεξε και λόγω της ταξικής του θέσης να αντιμετωπίσει ένα οικονομικό σύστημα που αντικειμενικά ανήκε, με τρόπο που με μεγάλη ευκολία τον παγίδεψε στις επιδιώξεις του? Ασφαλώς και με κάθε τρόπο. Ομως μέχρι εκεί.Σε καμμία περίπτωση δεν είναι νίκη, το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που με παγκόσμια πρώτη, μόνο στην Ελλάδα πέρασε τόσο εύκολα και μάλιστα με....άρωμα νίκης!!!! Επρεπε να δοθεί η ευκαιρία στις σπουδές σε έναν νέο άνθρωπο ότι αυτός κι αν έχει κάνει?? Αναμφίβολα. Οπως και σε άλλους εκατοντάδες κρατούμενους που επίσης θέλουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια. Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία για όλους αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν, που το δικαιούνται και που καιρό τώρα αγωνίζονταν ενάντια στο ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Δεν με ενδιαφέρει καμμία προσωπική υπόθεση κανενός Ρωμανού. Ούτε είχα, ούτε θα έχω ποτέ καμμία ιδεολογική συγγένεια μαζί του. Αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι, υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, πρωτίστως στο δικαίωμά τους να σπουδάσουν, χωρίς ποτέ να δεχτώ να γίνω ο ιμάντας, κανενός, που άθελά του, θέλω να πιστεύω, έδωσε στο κρατικό μηχανισμό, το πάτημα για να πάει την καταστολή και τον χαφιεδισμό ένα βήμα παραπέρα και πολύ περισσότερο, να αναγάγω την κουκούλα, από σήμα κατατεθέν των παρακρατικών σε δήθεν υποκείμενο της "επανάστασης των χαφιέδων". Και μόνο η ενέργεια της παραβίασης των γραφείων του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ, δείχνει το στίγμα της "κουκούλας". Καιρός να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να πούμε πλέον τα πράγματα με το όνομά τους. Ο καθείς εφ' ώ ετάχθη. Οι καιροί δεν επιτρέπουν ηλίθιους συναισθηματισμούς, ούτε ηλίθιες ατάκες. Οι κουκουλοφόροι, είναι αυτό που είναι 500 χρόνια τώρα και καμμία σχέση δεν έχουν με την επαναστατική εργατική τάξη. Τελεία και παύλα. Ανοιχτή πλέον καταγγελία σε όλους τους προβοκάτορες. Σημασία δεν έχει τί λέμε, αλλά ποιόν αντικειμενικά εξυπηρετούν οι πράξεις μας. μανώλης

ΠέταΤαΚεράσιαΣταΣκουπίδια
13 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:36 μ.μ.

"-Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.
-Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης."

Με λίγα λόγια :
Το επόμενο εξάμηνο(δηλ. 1,2,3,4,5,6 Ιούλιος του 2015) ο Ρωμανός και κάθε άλλος κρατούμενος φοιτητής εξ αποστάσεως θα παρακολουθήσει το 1/3 και των εργαστηρίων στα ΤΕΙ.
Μετά από αυτό θα έχουν κερδίσει το βραβείο Εντερπράιζ για τους πετυχημένους διακτινισμούς τους μέσα στα εργαστήρια των ΤΕΙ.
Ύστερα θα φορούν το βραχιολάκι που θα περιέχει εκρηκτική ύλη ώστε όταν το κόψεις να εκραγεί.
Όπως είπε ο τζήμερος (μεγάλη η χάρη του, αμήν) τα εκρηκτικά είναι μία λύση γιατί αλλιώς ο βραχιολάκιας θα το κόβει και με ένα μηχανάκι θα το σκάει.
Τα μηχανάκια από τούδε και εξής θα λαμβάνουν άδεια και για παρκούρ διότι μία μερίδα νέων θα το σκάει αερομεταφερόμενη.

ΝΑ ΜΗ ΒΑΣΚΑΘΟΥΜΕ! ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΗ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ!

Γιατί ρε Κερασιά δεν ξεκίνησε απεργία πείνας σε συμπαράσταση το ΕΠΑΜ του Καζάκη;
Γιατί ρε Trash όνομα και πράμα δεν έκανε ο Κουτσούμπας απεργία πείνας όπως ο αληθινός σύντροφος Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο κατά κόσμον Αλληλέγκυος;

Δημήτρης Π.

ΥΓ. Το παιδί, το παιδί να είναι καλά, όλα για το παιδί, μην τυχόν και λείψει κάτι στο παιδί, ... το παδί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger