Home » , » Δυο παρατηρήσεις στις εύστοχες διαπιστώσεις του Χρήστου Πασαλάρη

Δυο παρατηρήσεις στις εύστοχες διαπιστώσεις του Χρήστου Πασαλάρη

Από giorgis , Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 | 4:22 μ.μ.


Του Γ. Γ. 

Ας μας επιτραπεί να κάνουμε δυο επισημάνσεις στις σωστές διαπιστώσεις που περιέχει το κείμενο του Χρήστου Πασαλάρη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ral news, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε:

Αν κάνουμε  μια αστραπιαία αναδρομή, θα θυμηθούμε ότι στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και του φαύλου πελατειακού κράτους ένας αποπνικτικός βούρκος έχει καλύψει έως τις μασχάλες τη δημόσια ζωή. Απίστευτα σκάνδαλα διαφθοράς, θηριώδεις μίζες και βρωμερές συναλλαγές, με πρωταγωνιστές πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, επιχειρηματίες τραπεζίτες εκδότες ακόμη και καλόγερους κόσμησαν το πολιτικό πάνθεον, ελάχιστοι όμως από τους υπαίτιους κλείστηκαν στην φυλακή.

Ουδέποτε η πάμπλουτη όσο και  αμαρτωλή «Βουλή των Ελλήνων» περιελάμβανε τόσο πολλούς φαύλους, ( αριβίστες, σκάρτους, καιροσκόπους  όσο και... γελοίους καραγκιόζηδες όσους σήμερα. Και ουδέποτε οι τέσσερις εξουσίες (με πιο αμαρτωλή τη δική μας «τέταρτη») είχαν τόσο επικίνδυνα μολύνει την αποκαλούμενη «κοινοβουλευτική μας δημοκρατία» όσο σήμερα. Τόσο που κάποιοι παλαιότεροι να τη συγκρίνουν δυσμενώς ακόμη και μετά καθεστώτα Μεταξά και Παπαδόπουλου, σκεπτόμενοι ότι και σήμερα ζούμε υπό δικτατορία τεχνολογικής μορφής!

Δυο παρατηρήσεις:

1. Είναι παραμύθι η διάκριση των εξουσιών. Ολοι αυτοί είναι μηχανισμοί που δουλεύουν αρμονικά συνεργαζόμενοι στην υπηρεσία του αστικού κράτους.


2. Σωστές κατά βάση οι διαπιστώσεις του πρώην διευθυντή του «Ριζοσπάστη», αποφεύγει όμως να πει ότι αυτές οι καταστάσεις που περιγράφει είναι αναπόσπαστο συστατικό της δικτατορίας των μονοπωλίων, ή διαφορετικά του καπιταλισμού που βιώνουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger