Home » » “Προδιαγεγραμμένη Λήθη;”

“Προδιαγεγραμμένη Λήθη;”

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 | 10:48 π.μ.





Σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων και στα πλαίσια συμφωνίων για τη λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, νέα συνάντηση πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο με συμμετοχή αρκετών Ελλήνων και τριών Χανιωτών. Και αυτή η συνάντηση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ ξεχωρίζει μία επιστολή ελληνίδας σε γερμανική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζει ως δοσίλογους τους έλληνες που συμμετέχουν στη συνάντηση.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης που πραγματοποιήθηκε στο Bad Honnef. Εκεί συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι φορέων από διάφορες περιοχές της χώρας, από οικολογικές οργανώσεις, και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης έως και δημοσιογράφους.
Τότε, η μη συμμετοχή πολιτών και φορέων από τα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις της Ελλάδας είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο γερμανικό προξενείο αφού θεωρείτε πολύ σημαντικό να υπάρχει παρουσία όσων παραπάνω πολιτών γίνεται από τις περιοχές που έχουν υποστεί τις θηριωδίες των ναζί.

Τρεις συμμετοχές από Χανιά

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όλο αυτό το διάστημα, οι πιέσεις που ασκήθηκαν τόσο σε φορείς της αυτοδιοίκησης όσο και σε μεμονωμένα άτομα ήταν πολύ μεγάλες. Κτυπούν τις πόρτες μαρτυρικών πόλεων και χωριών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δίνονται και ανταλλάγματα.

Μία τέτοια περίπτωση φαίνεται ότι είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων ο οποίος αποδέχτηκε χορηγία προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον ύψους 126.500 ευρώ.

Τελικώς, στη συνάντηση στο Βερολίνο υπήρχε συμμετοχή από την Κρήτη, όμως αυτή ήταν πολύ μικρή. Μόλις τρία άτομα βρίσκονται στο Βερολίνο, και οι τρεις από τα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρά τις έντονες προσπάθειες και τις μεγάλες πιέσεις, στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετέχουν μόλις δύο άτομα από το Κοντομαρί και ένα από το δήμο Καντάνου Σελίνου.

Παρά τον μικρό αριθμό ατόμων από την Κρήτη, υπάρχει μία σχετική ικανοποίηση, αφού άλλωστε την προηγούμενη φορά δεν υπήρχε καμία συμμετοχή.

Αριστομένης Συγγελάκης: “Oργανωμένη πλύση εγκεφάλου εκ μέρους της Γερμανίας”

Για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο αλλά και γενικότερα για το θέμα των Ελληνογερμανικών Συνελεύσεων και τις προσπάθειες εκ μέρους της Γερμανικής κυβέρνησης να βάλει τέλος στις διεκδικήσεις γερμανικών αποζημιώσεων, μιλήσαμε με τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη, μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Συγγελάκη, “το σημαντικό είναι ότι η Γερμανία επιχειρεί με κάθε τρόπο να ενταφιάσει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών” ακριβώς τη στιγμή που το ζήτημα αυτό έχει διεθνοποιηθεί, και έχει μεταφερθεί στο ευρωκοινοβούλιο με την παρουσία του Μανώλη Γλέζου:

“Τη στιγμή λοιπόν, που το ζήτημα αυτό έχει αναχθεί σε καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού και παράλληλα συσπειρώνει όλο και περισσότερους Γερμανούς αντιναζιστές και δημοκράτες, που γίνεται ξεκάθαρο ότι τα επιχειρήματα της Γερμανίας είναι σαθρά, μετά και την απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που αλλάζει το τοπίο και διαμορφώνει νέα θετικά δεδομένα, και κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευση για τη ρύθμιση του χρέους όπου οι δανειστές κρατούν μία πολύ σκληρή στάση απέναντί μας, έρχεται η Γερμανία, αμετανόητη, και προσπαθεί να κλείσει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών χωρίς να καταβάλλει αποζημιώσεις και επανορθώσεις”.

Ο κ. Συγγελάκης σημειώνει ότι μέσω των συγκεκριμένων συναντήσεων προσπαθούν να δελεάσουν κάποιους “αφελείς ή πρόθυμους”.

Αλλά πέρα από φορείς και αρχές, προσκαλούν και επιθυμούν να παρευρίσκονται εκεί και νέοι άνθρωποι από μαρτυρικούς δήμους και χωριά της Ελλάδας. Κι ειδικά γι’ αυτό το ζήτημα, της παρέμβασης της Γερμανίας στη νεολαία των μαρτυρικών δήμων, γίνεται ξεκάθαρο ότι επιθυμούν μέσω της συμμετοχής αυτών των νέων στις συναντήσεις να προχωρήσουν σε μία οργανωμένη πλύση εγκεφάλου, “προκειμένου να καταστήσουν κάποιους από αυτούς πρεσβευτές των θέσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα”.

“Το πρόβλημα βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση”

Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας αναφέρει ότι το ζήτημα δεν είναι οι νέοι οι οποίοι άλλωστε στην πλειοψηφία τους, μετέχουν στο ταξίδι χωρίς συνήθως να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες γύρω από τους σκοπούς αυτών των συναντήσεων, αλλά “η ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει συνυπογράψει και συγχρηματοδοτεί αυτή την επιχείρηση της Γερμανίας”.

Το πρόβλημα επίσης εντοπίζεται “σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι αντί να προστατέψουν τα λαϊκά συμφέροντα και τα εθνικά δίκαια προσπαθούν να προσδεθούν στο άρμα της Γερμανίας”.

Σπύρος Βασιλείου, Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, ξυλογραφία
- Κ. Συγγελάκη, αναφέρεστε στον Δήμαρχο Καλαβρύτων; Πρόσφατα έγινε κάποια χορηγία από το Ελληνογερμανικό Ταμείο προς τον Δήμο Καλαβρύτων. Σε αυτό αναφέρεστε;

“Όποιος δέχεται αντί πινακίου φακής να αποδυναμώσει την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, όποιος αιρετός ή άλλος θεσμικός παράγοντας αντί να αγωνίζεται για τη δίκαιη αυτή υπόθεση αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις με την Γερμανία, όποιος αντί να κοιτάξει και να συντονιστεί στον εθνικό αγώνα της διεκδίκησης κοιτάζει πως να γίνει αρεστός στους Γερμανούς για να πάρει κάποια φραγκοδίφραγκα προφανώς ανήκει στην κατηγορία αυτή”.

Για την εκδήλωση στο γερμανικό νεκροταφείο στο Διόνυσο

Με αφορμή τη συζήτησή μας για τη συνάντηση στο Βερολίνο του θέσαμε και το θέμα με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό νεκροταφείο στο Διόνυσο. Ο κ. Συγγελάκης ήτανε σαφής:

“Είναι ένα βαρύτατο ολίσθημα της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας και πολύ φοβάμαι και της ελληνικής κυβέρνησης διότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να δώσει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις αν δεν πάρει άδεια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Θέλω μόνο να υπενθυμίσω το εξής. Την τελευταία φορά που ήρθε στη δημοσιότητα το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στον Διόνυσο ήταν πριν 3 χρόνια όταν οι Γερμανοί νεοναζί είχαν έρθει στην Ελλάδα καλεσμένοι των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και πήγανε να καταθέσουν μετά κρυφά στεφάνι και στους γερμανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται θαμμένοι στο Δίστομο.

Όταν αυτό έγινε γνωστό η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να το διαψεύσει. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι Έλληνες χρυσαυγίτες συνόδευαν τους Γερμανούς και ξέσπασε σάλος.
Σκεφθείτε λοιπόν πόσο τρομακτικό είναι οι επίσημες στρατιωτικές αρχές της χώρας μας, μίας χώρας που βιάσθηκε από τους ναζί, να αποδίδουν τιμές όχι σε Γερμανούς πολίτες θύματα του ναζισμού, αλλά στους εγκληματίες πολέμου. Αυτό που είδαμε ήταν μία ολόκληρη τελετή για να καθαγιαστούν οι ομότητες των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Έως εδώ. Έως εδώ. Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Δε μπορεί να περάσει αυτό έτσι.”


“Προδιαγεγραμμένη Λήθη”

Εν τω μεταξύ, μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Ελληνίδας Νιόβης Κεραμωτής σε γερμανική ιστοσελίδα στο οποίο χαρακτηρίζονται δοσίλογοι όσοι συμμετέχουν στις Ελληνογερμανικές Συνελεύσεις. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει ήδη γνωστοποιηθεί σε πολλούς Έλληνες που συμμετέχουν αυτές τις ημέρες στην Ελληνογερμανική συνάντηση και έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό.

Η συγκεκριμένη συγγραφέας, με μία πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο, έχει δημοσιεύσει άλλο ένα άρθρο, στην ιστοσελίδα imerodromos.gr και πάλι για το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας του “Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον” με τίτλο “Δε μας αγαπάνε οι γερμανοί, δεν ήρθανε σα φίλοι“.  Να σημειώσουμε επίσης ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τίτλο “Προδιαγεγραμμένη Λήθη” έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα “ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ ΝΟΥΣ” με κατάληξη γερμανίας .de και είναι το μόνο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε συλλέξει, πρόκειται για ελληνίδα μετανάστρια ενώ το όνομα που χρησιμοποιεί είναι ψευδώνυμο.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

49 “εκλεκτοί” από μαρτυρικούς δήμους στο Βερολίνο καλεσμένοι του γερμανικού Υπουργείο Εξωτερικών

Οι «γενναιοδωρίες» του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό να κλείσει το «πικρό κεφάλαιο» της ιστορίας, χωρίς δικαστικές διαμάχες, συνεχίζονται.

Αθήνα, Χανιά, Δίστομο, Δράκεια Βόλου, Φλώρινα, Χορτιάτης, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Ρόδος, Καστοριά, Κλεισούρα, το Κομμένο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Λάρισα, Λέχοβο, Λιγκιάδες, Νέα Κερδύλλια, Πάτρα, Ράχη Άρτας, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ξάνθη, Υπάτη.

Σε όλη την «καλή» κοινωνία των παραπάνω δήμων και χωριών επέλεξαν οι γερμανικές αρχές στην Ελλάδα, πρεσβεία και προξενείο να απευθύνουν πρόσκληση του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών για ένα ταξίδι στο Βερολίνο από τις 9 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Την πρόσκληση έλαβαν βιβλιοθηκάριοι, γλύπτες, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, δημοτικοί σύμβουλοί, τραγουδιστές, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και δήθεν δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι ομάδων νεολαίας, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων, ζωγράφοι, υπάλληλοι μουσείων, μουσικοί, εκπαιδευτικοί, ιερείς, συντονιστές διαφόρων πρότζεκτ, ηθοποιοί, εκπρόσωποι των εβραϊκών κοινοτήτων και ομάδων νεολαίας.
49 από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών, συγκεκριμένα του υφυπουργού κυρίου Michael Roth και θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις «συμφιλίωσης», «αλληλογνωριμίας» και «αλληλοκατανόησης» στο Βερολίνο.

Από τα Καλάβρυτα δε, και με απόφαση του δημάρχου Καλαβρύτων θα συμμετέχουν παιδιά της Φιλαρμονικής στο πρόγραμμα. Πρόκειται για ακόμη μια χειρονομία του δημάρχου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το γερμανικό κράτος για τα 126.500 ευρώ για το χιονοδρομικό κέντρο από το λεγόμενο “ταμείο για το μέλλον” του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών.

Παρένθεση: Στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αιχμάλωτοι μουσικοί εξαναγκάζονταν να παίζουν εμβατήρια κατά την διαδικασία επιλογής και μεταφοράς, ή να διασκεδάζουν τους Ναζί στις πριβέ εκδηλώσεις τους. Με αυτό τον τρόπο επιδίωκαν οι Ναζί να σπάσουν το ηθικό των κρατουμένων, να τους αφαιρέσουν την αξιοπρέπειά τους και την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Τοπικός σύμβουλος του μαρτυρικού Κομμένου με ανάρτηση του στο facebook δηλώνει τη χαρά και το πάθος του που θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών.


«ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΕΘΛΙΩΝ ΜΟΥ!!!!! 7ΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!!!!!!!! ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥ!!!!! ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ…… ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΟΜΜΙΩΤΕΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!»
Εικάζω, πως όταν συναντήσει στο Βερολίνο τον Michael Roth θα σταθεί σούζα και με ευγνωμοσύνη μπροστά του, αφού σε αυτόν οφείλει το ταξίδι του.

Όταν ο Χίτλερ προετοίμαζε στα κρυφά τα εγκληματικά του σχέδια για την υποδούλωση των Ευρωπαϊκών λαών, συζητώντας κάποιαν ημέρα με ένα φίλο του που τον ερωτούσε με ποιον τρόπο θα νικήσει την εσωτερική αντίσταση των λαών και θα την παραλύσει, είπε:

«… σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους….» Δημήτρης Γληνός
Όλοι οι παραπάνω «εκλεκτοί» είναι ενήμεροι για τις προθέσεις της γερμανικής πλευράς και τους σκοπούς για τους οποίους χρηματοδοτούνται αυτά τα προγράμματα. Εξάλλου οι Γερμανοί δεν το κρύβουν, πως θέλουν με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργατών να απαλλαγούν από το βάρος του παρελθόντος τους, να ξαναγράψουν την ιστορία να εξιλεωθούν και προ πάντων να μην πληρώσουν πολεμικές αποζημιώσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση, σε κάθε ευκαιρία ξεκαθαρίζει, πως δεν δέχεται και δεν επιτρέπει συζητήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις.


Michael Roth:«Το δύσκολο θέμα των επανορθώσεων έχει για μας νομικά απαντηθεί. Είναι όμως αυτονόητο, εκεί όπου υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα να τα συζητήσουμε και να τα εξετάσουμε επιστημονικά»
«Πηγές του γερμανικού υπουργείου παιδείας που μίλησαν στην EurActiv, είπαν ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί σε «καμία περίπτωση», το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, διότι αυτό αφορά μια πλατφόρμα νέων που θέλουν να «δουν μπροστά ένα κοινό μέλλον».
Και όμως μερικοί πρόθυμοι (ή αθεράπευτα αφελείς;) Έλληνες επιχειρούν να πείσουν, ότι θα αξιοποιήσουν τις συναντήσεις αυτές για να προβάλλουν το θέμα των αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου κ.λ.π., Γνωρίζουν όμως πως δεν θα τους επιτραπεί να θέσουν το ζήτημα. Μήπως είναι πια καιρός να πάψουν να επικαλούνται αυτό το έωλο επιχείρημα;

Μήπως είναι η ώρα να πάψουν να δημιουργούν στην κοινωνία ψευδαισθήσεις ότι δήθεν συμμετέχουν σ’ αυτά τα δωρεάν ταξιδάκια (που πληρώνει ο ελληνικός λαός από το αίμα του) για να θέσουν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ στην πραγματικότητα με την παρουσία τους νομιμοποιούν τη στρατηγική της Γερμανίας να κλείσει οριστικά το ζήτημα χωρίς την παραμικρή αποζημίωση;

Δε χωρά καμία αμφιβολία, πως η Γερμανία θα αξιοποιήσει προπαγανδιστικά στο έπακρον όλες αυτές τις συναντήσεις, προβάλλοντας ότι οι πρωτοβουλίες της βρίσκουν υποστηρικτές στους μαρτυρικούς δήμους της Ελλάδας – πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο οριστικό θάψιμο της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων κι επανορθώσεων, ακριβώς τη στιγμή που το θέμα τίθεται πλέον πιεστικά και αποτελεί θέμα συζήτησης ακόμη κι εντός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.


Ήδη η Deutsche Welle, μέσω του διευθυντή του ελληνικού προγράμματος, Σπύρο Μοσκόβου κατηγορεί, πως η διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων, είναι απόδειξη καθυστερημένης πολιτικής κουλτούρας (!!!)

«Ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν από το Βερολίνο πολεμικές αποζημιώσεις, και αυτές θα τις υπολογίσουν ως ένα ασφαλή έσοδο στο επόμενο σχέδιο προϋπολογισμού. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα ανατολίτικο ανέκδοτο από την περιφέρεια της ευρωζώνης, αλλά αποδεικνύει και πάλι πόσο καθυστερημένη είναι η πολιτική κουλτούρα στην Ελλάδα».
Ας έχουμε υπόψη, ότι ο ο υφυπουργός Εξωτερικών Michael Roth είναι μέλος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Deutsche Welle.

Για τις τοπικές κοινωνίες και τις ενώσεις θυμάτων, αλλά και για τον ελληνικό λαό είναι πλέον σαφές, πως οι συμμετέχοντες σε αυτά τα ταξίδια, ανεξαρτήτως των αρχικών τους προθέσεων και του χαρακτήρα τους, λειτουργούν de facto ως συνεργάτες της γερμανικής πρεσβείας και αξιοποιούνται για τη διείσδυση των γερμανικών κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Η γερμανική πρεσβεία είναι αυτή, που επιλέγει τους συμμετέχοντες και καθορίζει το περιεχόμενο των συναντήσεων. Άρα, εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι οι συμμετέχοντες δίνουν (εξαναγκάζονται να δώσουν) πρώτα διαπιστευτήρια στη γερμανική πρεσβεία και δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί της.

Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν τους συμπολίτες τους, γνωρίζουν ποιοι συμμετέχουν στις λεγόμενες γερμανοελληνικές πρωτοβουλίες «συμφιλίωσης». Ξέρουν, πως αυτοί οι συμπολίτες τους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών και με τη γερμανική πρεσβεία, παρόλο που οι προθέσεις και οι σκοποί των συγκεκριμένων ενεργειών, είναι γνωστές.

Γνωρίζουν, ποιοι είναι αυτοί που στέλνουν νέους ανθρώπους από τους μαρτυρικούς δήμους στα γερμανικά προγράμματα, εν γνώσει τους ότι τα παιδιά χρησιμοποιούνται από το επίσημο γερμανικό κράτος ενάντια στο κίνημα διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων.

Συνεπώς, ευθύνονται όλοι όσοι δεν αντιστέκονται σε αυτές τις εξελίξεις. Όλοι όσοι δεν προστατεύουν τα παιδιά και τα αφήνουν στο έλεος της γερμανικής πρεσβείας και του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών. Όλοι όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι Γερμανοί δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και παιδιά, για τα σχέδια τους να αναθεωρήσουν την ιστορία και να τα στρέψουν ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται για δικαίωση. Όλοι, όσοι δεν κατανομάζουν και δεν επικρίνουν τους τωρινούς δοσίλογους που βρίσκονται μεταξύ τους.

Οι σημερινοί δοσίλογοι δεν φοράνε κουκούλες, κυκλοφορούν κουστουμαρισμένοι και γραβατωμένοι ανάμεσά μας, παρέχοντας υπηρεσίες (με το αζημίωτο) στους οικονομικούς κατακτητές. Κάποιοι μάλιστα απ’ αυτούς είναι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φιγουράρουν δίπλα στον Φούχτελ, χωρίς τύψεις!

Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι, πως ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να ξαναγραφτεί από Γερμανούς και Έλληνες συνεργάτες τους η ιστορία, για να ξεχαστεί τι του οφείλει ακόμη η Γερμανία. Με τρία εκατομμύρια ευρώ συμμετέχει η Ελλάδα στο γερμανοελληνικό ίδρυμα νεολαίας (!).

«Το γερμανοελληνικό ίδρυμα νεολαίας, χρηματοδοτείται συνολικά με περίπου 6εκ ευρώ, με ισόποση συμμετοχή των δύο χωρών».
Συνεργασία και συμφιλίωση των λαών μπορεί να χτιστεί μόνο πάνω σε βάση ειλικρίνειας, ισοτιμίας και αμοιβαιότητας. Οι γερμανικές πρωτοβουλίες δήθεν «συμφιλίωσης» δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις αξίες. Απλά, καλλιεργούν τον σύγχρονο δοσιλογισμό και γιγαντώνουν την αδιαλλαξία της Γερμανίας, που αδιαφορεί για τις απαράγραπτες οφειλές της απέναντι στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύεται αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Αναδημοσίευση από τον Αγώνα της Κρήτης,
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:12 π.μ.

«… σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα…. », Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
http://inconue.wordpress.com/2012/02/08/dans-chaque-lieu-on-trouvera-un-bon-nombre-de-batards-ambitieux-et-egoistes-in-each-place-there-will-be-found-quite-a-few-ambitious-and-selfish-bastards/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger