Home » , , » Υπόθεση Χαικάλη: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη!

Υπόθεση Χαικάλη: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη!

Από askordoulakos , Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 | 5:45 μ.μ.

«Το μόνο αληθές είναι, πως είμαι Παναθηναικός».

Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας Εφετών.
___________________________

Ανήμερα των Θεοφανείων του 2012 στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτοφώρου 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία με κύρια συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς» και σχημάτισε δικογραφία κατ' αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθ. 168 § 2 Π.Κ).

Εν συνεχεία και μολονότι το Πρωτοδικείο Χαλκίδας ήταν το κατά τόπον αρμόδιο δικαστήριο προς εκδίκαση της (τυπικά) ποινικής αυτής υπόθεσης στις 30 Μαρτίου 2012, η δίκη των 5 συλληφθέντων παραπέμφθηκε τελικά -δύο ημέρες (!) πριν τη διεξαγωγή της- σε δικαστήριο της Αθήνας, με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία για την εσπευσμένη μεταφορά της δίκης, , ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα,  «υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας».

Χτες Σαββάτο, 20 Δεκέμβρη, πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή (Παύλου Χαϊκάλη), βάσει μάλιστα,  σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, εκ του οποίου σαφώς προκύπτει η απόπειρα δωροδοκίας. Οι μόνοι, που δεν το αντιλαμβάνονται είναι αφενός οι όποιοι πνευματικώς και νοητικώς καθυστερημένοι συμπολίτες μας κι αφετέρου η αηδής συνομοταξία των Πρετεντεροιδών.

Ο εν λόγω...κύριος, παρόλο που πιάστηκε με την (κακουργηματική) γίδα στην πλάτη (video, διάλογοι κλπ) ΔΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και προσέρχεται στο Εφετείο ... κουνάμενος συνάμμενος κι ελεύθερος! Το μόνο που βρίσκει να καταθέσει στον Εισαγγελέα προς υπεράσπιση του εαυτού του είναι κάτι, το οποίο δεν θα ’λεγε ούτε...ο Μπογδάνος του ΣΚΑΙ. Ισχυρίστηκε με άλλα λόγια, ότι  στόχος του ήταν να καταγγείλει τον Παύλο Χαϊκάλη για χρηματισμό, αλλά...δυστυχώς τον πρόλαβε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αν οποιοσδήποτε απλός πολίτης, ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, βάσει μάλιστα,  σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, κατέθετε κάτι τέτοιο κατά την προσέλευσή του στο Εφετείο, θα εισέπραττε τα πικρά και ειρωνικά χαμόγελα του Εισαγγελέα και του Ανακριτή και θα οδηγείτο στον Κορυδαλλό για προφυλάκιση. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος όμως, αφού κατέθεσε τα παραπάνω ανόητα παραμύθια, έφυγε από το Εφετείο πάλι κουνάμενος, συνάμμενος κι ελεύθερος.
Εγώ στη θέση του, θα’χα αρπάξειν την ευκαιρία και θα την είχα ήδη κοπανήσει «γι άλλες πολιτείες, ερωτικές», που λέει κι η  Ελένη Βιτάλη.

Σημειωτέον, ότι για την υπόθεση συνεδρίασε και η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, στην οποία αποφασίστηκε να μην προβληθεί το σχετικό βίντεο, με βάση το οποίο αποκαλύπτεται η μαφιόζικη (και πανηλίθια, από άποψη σχεδιασμού κι εκτέλεσης) επιχείρηση της κατοχικής κυβέρνησης.

Φαίνεται, ότι για τους ανώτερους δικαστές της χώρας, η πλημμεληματική εξύβριση του βαλσαμωμένου θεματοφύλακα του διεφθαρμένου κατοχικού καθεστώτος, είναι βαρύτερο αδίκημα από την (σαφώς προκύψασα) κακουργηματική απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή κι ως εκ τούτου πρέπει ν’αντιμετωπίζεται πιο δυναμικά. Βέβαια, το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό κι ως εκ τούτου δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία, αν κάποιο σχετικό αδίκημα τελείται σε βαθμό πλημμελήματος, ή κακουργήματος.

Έχει κάποια σημασία δηλαδή, αν το αδίκημα της από πρόθεση παράβασης καθήκοντος δικαστή τελείται σε βαθμό πλημμελήματος, ή κακουργήματος; Καμία...

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!


askordoulakos  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger