Home » , » Ανεπιθύμητος στη Λέσβο ο υπουργός των "απολύσεων και της διάλυσης των δημόσιων δομών" Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανεπιθύμητος στη Λέσβο ο υπουργός των "απολύσεων και της διάλυσης των δημόσιων δομών" Κυριάκος Μητσοτάκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 | 4:41 μ.μ.

Με ανακοινώσεις τους η τοπική ΕΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ καθώς και ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Λέσβου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη που κάνει στην πρωτεύουσα του νησιού  «ο υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης των δημόσιων δομών» Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρει την ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Λέσβου:

Πρόκληση αποτελεί για τους εργαζόμενους, την νεολαία, την τοπική κοινωνία η επίσκεψη του Υπουργού Διοικητικής «Απορρύθμισης» Κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση. Ποιο είναι το έργο για το οποίο με περηφάνια θα μιλήσει ο κύριος Μητσοτάκης; Οι 2.000 συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα που τους κρατάει σε καθεστώς ομηρίας, οι χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί πανεπιστημίων), η διάλυση δεκάδων δημόσιων οργανισμών με κοινωνικό προσανατολισμό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου; Ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει την σκληρότερη εκδοχή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δέχεται σήμερα η ελληνική κοινωνία, η οποία παίρνει τη αγριότερη μορφή της στον κυνισμό των κυβερνητικών στελεχών απέναντι στη συγκινητική διαμαρτυρία ενός νέου ανθρώπου που διεκδικεί επίμονα να σπουδάσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Κ. Μητσοτάκης είναι ανεπιθύμητος στη Λέσβο. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Λύκεια την Παρασκευή 12/12, ώρα 6:00 μ.μ..

*  Να επιστρέψουν στις θέσεις του όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα.
*  Καμία απόλυση εκπαιδευτικού.
*  Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν.
*  Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
*  Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

  ΕΛΜΕ Λέσβου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger