Home » , » Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τεράστια νίκη του Ν. Ρωμανού (Βίντεο) - Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τεράστια νίκη του Ν. Ρωμανού (Βίντεο) - Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 | 2:15 μ.μ.

Χρειάστηκε να φτάσει στα όρια του θανάτου ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός για να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης που φαίνεται ότι έστω και αργά συνειδητοποίησε τα επακόλουθα αν έβαφε τα χέρια της με το αίμα του νεαρού αναρχικού. Για τεράστια νίκη του απεργού πείνας έκανε λόγο η βουλευτίνα του Σύριζα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου προβλέπεται  στους  φοιτητές που είναι κρατούμενοι, άσχετα απ’  τα αδικήματα που κατηγορούνται  να μπορούν να παίρνουν άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση εφόσον έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Απ’ την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Σύριζα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην παρέμβαση της τόνισε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνοντας αυτή την ρύθμιση αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας  σχετικής υποχώρησης για να νικήσει η ζωή και όχι ο κυβερνητικός ετσιθελισμός.

Αυτή την στιγμή ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται στο όριο της ύπαρξης, υπογράμμισε η ίδια προσθέτοντας ότι ο Ν. Ρωμανός θα μπορέσει σε λίγους μήνες να υπαχτεί στην ρύθμιση με το «βραχιολάκι»  και να πάρει εκπαιδευτική άδεια.

Με αυτή την εξέλιξη ο Σύριζα απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία καλώντας τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας
«Είναι μια τεράστια νίκη του Νίκου Ρωμανού αλλά και νίκη της Δημοκρατίας» επεσήμανε η βουλευτίνα του Σύριζα.

Σταματά την απεργία πείνας μετά απο 31 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, έπειτα απο την ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους.

>
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 136 σχόλια

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:43 μ.μ.

Έφυγε ένα τεράστιο βάρος απ' την καρδιά μου. Την αγάπη μου και τον σεβασμό μου στον σύντροφο Νίκο Ρωμανό για τον ηρωικό του αγώνα. Καλές γιορτές σε όλους.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:38 μ.μ.

Η νίκη ανήκει πρώτα στο παλληκάρι που τα έβαλε με το σύστημα και το νίκησε,και κατά δεύτερο λόγο με όλους τους αλληλέγγυους που βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες του,άσχετα αν δεν συμφωνούσαν με την ιδεολογία του και την δράση του.
Επίσης η νίκη του Ρωμανού αποτελεί κόλαφο σε όσους δεν εμπιστεύονται το λαικό κίνημα,και υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν νίκες παρά μόνο αν ανατραπεί ο καπιταλισμός σπέρνοντας την ηττοπάθεια και την υποταγή.
Αν ο Ρωμανός πίστευε αυτές τις φαντασιώσεις,δεν θα αγωνιζόταν με τίμημα την ζωή του.
Εχω την αίσθηση πως η νίκη του παλληκαριού αποτελεί την αρχή του τέλους της ελεεινής και φασιστικής συμμορίας.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος,παρά μόνο αυτός που δεν δίνεται.

10 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

Αρχίσαμε την καπηλεία και την πολιτική εκμετάλλευση.Ο Ρωμανός δεν προδφέρεται για την αντιΚΚΕδίλα και τις προβοκατόρικες ορέξεις σου.Και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με το οργανωμένο λαικό κίνημα.Το οργανωμένο λαικό κίνημα είναι το ΚΚΕ με βάση τους στόχους, την καθημερινή και αδιάκοπη δράση σε χώρους δουλειάς στις γειτονίες και τους δρόμους αλλά και απο τους μεγάλους αριθμούς εργαζομένων που κινητοποιεί με τεράστια διαφορά απο τους άλλους.Και έχει μετρήσει νίκες και ήττες και ετσι θα πορέυτε μέχρι την οριστική ανατροπή. Το λαικό κίνημα δεν παλέυει και δεν πάλεψε ποτέ με κουκούλες ληστείες και κρυπτώμενο σε γιάφκες.Αναμετρήθηκε στο φώς, πρόσωπο με πρόσωπο με τον αντίπαλο στο πραγματικό πεδίο που κρίνεται η εξουσία των καπιταλιστών και εκεί δεν έδρασε ποτέ του ο Ρωμανός και ούτε σκόπευε.Παρόλα αυτά στηρίχτηκε απο όλους δίχως δέυτερη σκέψη.Ο Ρωμανός σε αυτή την άνιση μάχη δεν ήταν μόνος.Και αυτό του έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει αυτό τρομερό και άξιο αγώνα του.Ετσι η πολύπλευρη στήριξη που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του απεργού πείνας Ρωμανού αποδείχτηκε υπερπολύτιμή και καταλυτική για την θετική έκβαση των πραγμάτων.Δίχως το πραγματικά συγκινητικά χειμαρώδη λαικό κύμα αλλυλεγγύης που εκφράστηκε με ανιδιοτέλεια σε όλα τα μέτωπα και που στην πράξη άσκησε τρομερή πίεση στους κανίβαλους κυβερνητικούς πραιτωριανούς του κεφαλαίου Ρωμανός δεν θα κατάφερνε να επιτύχει τον σκοπό του.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:05 μ.μ.

5.42 Ο Ρωμανός φίλε δεν έδρασε σαν ''τρομοκράτης'' με την κλασσική έννοια που προσδίδει το αστικό κράτος στον όρο και που εσύ του προσδίδεις τόσο αβασάνιστα.Εδρασε κάτω απο την φόρτιση του ένστικτου και του συναισθήματος που διακρίνει τον χώρο των αναρχικών και γιαυτό θεωρούν τους εαυτούς τους σαν ''υπαρξιακούς επαναστάτες''.
Παρότι υποκρίνεσαι τον αλληλέγγυο το γραπτό σου σε προδίδει.Θέλεις να αγιάσεις αλλά δεν σε αφήνει ο τρόπος σκέψης σου.
Το κόμμα που νομίζεις οτι υπερασπίζεσαι,κάποτε ήταν και παράνομο και κυνηγημένο και σε γιάφκες κρυβόταν.Ετσι είναι τουλάχιστον άκομψο να μιλάς εσύ σήμερα για γιάφκες και κουκούλες.Πρόσωπο με πρόσωπο ενάντια στο σύστημα βρέθηκε ο Ρωμανός με την απεργία πείνας.Το φώναξε φανερά με όλη την δύναμη της ψυχής του.Δεν κρύφτηκε πίσω απο στομφώδεις και κενές περιεχομένου αερολογίες,που όμως όταν χρειάστηκε φόρεσαν την κουκούλα των οffshore. Οι κουκούλες των τραπεζιτών δεν σε πειράζουν φυσικά,και ποτέ δεν τους κατήγγειλες,γιατί σήμερα το κόμμα σου παίρνει δάνεια απο τους κουκουλοφόρους τραπεζίτες,και χρειάζεται να τα έχει καλά μαζί τους.
Ο καθένας μπορεί να διαφωνεί με τον αδιέξοδο τρόπο δράσης του Ρωμανού και του χώρου του.Είναι βέβαιο πως η συντριπτική πλειοψηφία των αλληλέγγυων που βρέθηκαν στο πλευρό του δεν συμφωνεί με αυτές τις δράσεις,αλλά παρ'όλα αυτά δεν δίστασε να τον υπερασπιστεί,όχι για την αναρχική του δράση,αλλά για υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την ελευθερία ενός νέου ανθρώπου που με τίμημα της ζωής του τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στο σύστημα.
Δεν ήταν το υποταγμένο και συμβιβασμένο ΚΚΕ αυτό που βρέθηκε κοντά στον Ρωμανό.Οπως δεν ήταν το ΚΚΕ και κοντά σε κανένα λαικό αγώνα και αγωνιστή.Αντίθετα βρέθηκε απέναντι σε οποιαδήποτε λαική κινητοποίηση που δεν μπόρεσε να ελέγξει.Αποτελεί πρόκληση και ντροπή να βαπτίζεις το ΚΚΕ οργανωμένο λαικό κίνημα.
Η μόνη οργανωμένη δράση του ΚΚΕ είναι η διάσπαση,το καπέλωμα και η συκοφάντηση του λαικού κινήματος.
Η πράξη του Ρωμανού δεν προσφέρεται για να ξεπλύνει την υποταγή κάποιων που βαυκαλίζονται οριστικές ανατροπές,στα λόγια ενώ τα έργα τους είναι εντελώς αντίθετα.
Γιαυτό αφήστε τον Ρωμανό στην ησυχία του.Δεν χρειάζεται τέτοιους υπερασπιστές.
Δεν σας ανήκει.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:29 μ.μ.

@5.42
Ούτε τα αστκά δικαστήρια δεν τόλμησαν να χαρακτηρίσουν τον Ρωμανό σαν τρομοκράτη που κρύβεται σε γιάφκες.
Το έκανες εσύ ένας ΚΚες.
Μπράβο σου!!.Και συγχαρητήρια στο κόμμα που διαπαιδαγωγεί με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του και τους οπαδούς.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:39 μ.μ.

Αχ,να χαρειτε την ομορφια σας!! Ειναι δυνατον,για μια φορα,εστω για μια φορα,να μην αρχισουμε την ατελειωτη αναλυση,"και αν αυτο....και αν εκεινο.....και αν το τριτο..."!! Φτανει!!! Οχι αλλες αναλυσεις θεωρητικες!! Ο Ρωμανος,νικησε,πετυχε αυτο που ηθελε,εμεις δεν πετυχαμε αυτα που θελαμε.....να ρουφηξουμε το αυγο μας,και .....ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!!!!! ''Και οταν πεσει, ο καπιταλισμος....και αν,πεσει, ο καπιταλισμος......και για να πεσει ο καπιταλισμος....." ημαρτον!!!!! Τα πραγματα μιλουν απο μονα τους!!!!! Ας χαρουμε ολοι μας,προς το παρον!!!!

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

3.38 Πατερας δυο παιδιων 49 χρονων δολοφονηθηκε μεσα στο εργασιακο κατεργο του Μανεση στον Βολο και καθε μερα συμβαινουνε τετοια. Καμμια δημοσιοτητα απο κανενα αστικο καναλι. Πιστευε οσα παραμυθια θελεις ο καπιταλισμος ανθρωπινος δεν γινεται. Χρειαζεται αλλαγη ταξης στην εξουσια

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:05 μ.μ.

Ο τίτλος σας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η Κωσταντοπούλου είπε ότι είναι τεράστια νίκη του Ρωμανού αλλά πάνω απο όλλα νίκη της δημοκρατίας και του κινοβουλευτισμού.
Σιγά την δημοκρατία τους και τον κοινοβουλευτισμό τους.
Ας μην υπήρχε η στάση του Ρωμανού , το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης κυρίως απο τον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και απο τμήματα της εξοκοινιβουλευτικής αριστεράς, και ο φόβος της εξουσίας για τι πως θα αντιδρούσε αυτό το κίνημα σε περίπτωση θανάτου του Ρωμανού και θα βλέπαμε πόσο για πέταμα είναι και η δημοκρατία τους και ο κοινοβουλευτισμός τους.
Οσο για το τι πέτυχε ο Ρωμανός και οι αλληλέγγυοι δεν το έχουν πετύχει όλες οι επετειακές ή κοματικές παρελάσεις μαζί τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:30 μ.μ.

Συμφωνώ απόλυτα ότι η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης οφείλεται στο φόβο της στο τι θα ακολουθούσε αν ξεψύχαγε ο Ρωμανός. Φόβος που μεγάλωσε λόγω των επικείμενων εκλογών.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ
Αυτός ο φόβος όμως δεν υπάρχει για αυτούς που τους καταδικάζει σε "απεργία πείνας" (1.500.000 άνεργοι, 20000 άστεγοι, χιλιάδες σε εξαθλίωση ,φτώχεια, σισίτια κλπ κλπ)
Αυτός ο φόβος δεν υπάρχει για αυτούς τους χιλιάδες που τους καταδικάζει σε θάνατο αυτοκτονώντας τους
Αυτός ο φόβος δεν υπάρχει για τους 1800 σχολικούς φύλακες που απολύθηκαν
Αυτός ο φόβος δεν υπάρχει για 3000 διαθέσιμους δημ. υπάλληλους που θα απολυθούν
Αυτός ο φόβος δεν υπάρχει για τις 600 καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, που "ματώνουν" στους δρόμους.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; Μήπως επειδή δεν κάνουν απεργία πείνας; μήπως δεν κάνουν καν οποιαδήποτε απεργία;

Ο Ρωμανός έκανε απεργία πείνας γιατί δεν του εδιναν άδεια να πηγαίνει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του αστικού κράτους, για να σπουδάσει αφού πρώτα του έδωσαν το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.

Το αίτημα του Ρωμανού ικανοποιήθηκε με την αποδοχή και εκ μέρους τους να φοράει βραχιολάκι κάτι σαν τα τσιπάκια που βάζουν στα σκυλιά για να τα αναγνωρίζουν και να τα εντοπίζουν και αφού πρώτα έχει διανύσει το 1/3 της εκπαίδευσης του κάθε 6μήνου μέσω skype υποθέτω.
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΙΛΑΜΕ.

Για την δική μου λογική είναι νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο και τίποτε άλλο. Όχι όμως για εκείνον τον θάνατο που δίνει ζωή στους άλλους, τον θάνατο που μετατρέπεται σε αιωνιότητα, σε παράδειγμα, σε φάρο , αυτόν τον θάνατο που σε κάνει ήρωα είτε τον έχεις επιλέξει είτε όχι.

Προσγειωθείτε μερικοί γιατί νομίζετε ότι οι φαντασιώσεις σας και οι ονειρώξεις σας είναι και η πραγματικότητα.

ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ ήμουν αλληλέγγυος στο αίτημα του Ρωμανού διότι συμφωνώ που επέλεξε να σπουδάσει και δεν μπορεί κανείς να του στερήσει αυτό το δικαίωμα με ή χωρίς βραχιολάκι (θα προτιμούσα χωρίς)

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:36 μ.μ.

χαφιεδο...στατες;Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ

Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ


Στόχος έγινε ξανά το γραφείο της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), κατά την εξαήμερη «κατάληψη» των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών». Όπως διαπιστώθηκε η «δράση» όσων και όποιων είχαν στον έλεγχό τους για έξι μέρες το κτίριο της ΓΣΕΕ στόχευσε ειδικά το γραφείο της ΔΑΣ, αφού εκτός των άλλων γραφείων, ήταν το μοναδικό γραφείο συνδικαλιστικής παράταξης που παραβιάστηκε.
Από το γραφείο της ΔΑΣ αφαίρεσαν σκληρό δίσκο με αρχεία, έκλεψαν κομπιούτερ και άνοιξαν συρτάρια και φοριαμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς τα γραφεία της ΔΑΣ, παραβιάστηκαν και στην προηγούμενη κατάληψη που είχε γίνει από άτομα των ίδιων «χώρων», στα γραφεία της ΓΣΕΕ.
Η στοχοποίηση του ΠΑΜΕ και η συγκεκριμένη δράση σε βάρος του, δημιουργεί προφανή ερωτηματικά. Ερωτηματικά για την αφαίρεση αρχείων, για το πού αυτά θα καταλήξουν και πως θα αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει τον ρόλο διαφόρων δυνάμεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι παραβίαστηκαν αρκετά γραφεία εργαζομένων από τα οποία αφαιρέθηκαν πολλά προσωπικά αντικείμενα που ο καθένας μπορεί να έχει στο χώρο εργασίας του. Σημειώνει ότι «εκτός των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων, έχουν αφαιρεθεί σκληροί δίσκοι υπολογιστών και γραφική ύλη, ενώ καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα, παραβιάστηκαν γραφεία, ανάμεσα στα οποία και το λογιστήριο της ΓΣΕΕ, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου έγινε απόπειρα παραβίασης».

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:32 π.μ.

11.36 Κικίλια εσύ?

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:10 π.μ.

Καταγγέλουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας την παραβίαση των γραφείων της ταξικής παράταξης ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) (ΚΚΕ) απο τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές.
Τα υποκείμενα αυτά δεν προχώρησαν στην κατάληψη της ΓΣΕΕ για αλληλεγγύη προς τον Ρωμανό όπως ψευδώς ισχυρίζονται,αλλά απώτερος στόχος τους ήταν η καταστροφή των γραφείων και η παραβίαση των χρηματοκιβωτίων.
Αυτοί οι άθλιοι και ελεεινοί λεγόμενοι αντιεξουσιαστές,προχώρησαν στην διάρηξη των γραφείων μας για ένα και μόνο λόγο.Τα προσωπικά δεδομένα των καταδικασθέντων αγωνιστών του ΠΑΜΕ.
Πολλοί θα αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν εμείς που στήσαμε το ταξικό ΠΑΜΕ γιατί δεν γουστάρουμε την εργοδοτική και ξεπουλημένη ΓΣΕΕ, και απο την άλλη η προδοτική ΓΣΕΕ να μας έχει παραχωρήσει γραφεία με προσωπικά αντικείμενα,σκληρούς δίσκους και μαλακούς εγκεφάλους,φωτοτυπικά μηχανήματα και γραφική ύλη.
Είναι απλό.Υπονομεύουμε την ΓΣΕΕ εκ των έσω!! Μπορεί να μην συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ,μπορεί να κάνουμε τους δικούς μας υγειινούς περιπάτους,μπορεί να την βρίζουμε και να θέλουμε να της βγάλουμε τα μάτια,μπορεί χίλια δυό,αλλά όπως έχει δηλώσει ο μέγας Δάσκαλος ο σύντροφος ΠΑΝ,τον μοναδικό μας εχθρό,δηλαδή τους οπορτουνιστές,μόνο έτσι τους πολεμάς.
Σύμφωνα με την ασφάλεια Αττικής αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Παναγόπουλο,στόχος της κατάληψης απο τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές ήταν να παραβιαστούν τα γραφεία του ΠΑΜΕ και να κλαπούν όλες οι δικογραφίες και τα προσωπικά δεδομένα των καταδικασθέντων αγωνιστών που είμαστε έγκλειστοι στα καταναγκαστικά έργα του καθεστώτος,ώστε να μην προχωρήσουν οι αναψηλαφήσεις των δικών για να βρούμε την λευτεριά μας κι εμείς κάποτε.
Τρόμαξαν οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές απο το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜ/ΚΚΕ με την συνδρομή της ΟΝΝΕΔ,και κατάλαβαν πως η επανάσταση βρίσκεται προ των πυλών.Η λαική εξουσία χτυπάει την πόρτα της εξουσίας και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές συνεπικορούμενοι απο τους οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων,προχώρησαν σε αυτή την προβοκάτσια για να σταματήσουν την επανάσταση.
Μετά απο αυτήν την άθλια προβοκάτσια αποφασίζουμε.Να συνεχίσουμε την απεργία πείνας,δίψας και αποχής απο κάθε αστική αλλοτρίωση μέχρι να συλληφθούν οι διαρήκτες της ΓΣΕΕ.
Καλούμε τον Σαμαρά με παρέμβαση να βοηθήσει το έργο του Παναγόπουλου και της ασφάλειας για να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση.
Καλούμε τον Βενιζέλο να φέρει την υπόθεση στην βουλή για να ξεσκεπαστούν οι συνομώτες προβοκάτορες.
Καλούμε τον Αδωνη να πάρει θέση και να καταγγείλει ότι η προβοκάτσια αυτή στέρεψε τα ΑΤΜ απο ρευστό.
Καλούμε τον Πρετεντέρη να καλέσει την Λιάνα σε μια εκπομπή εφ'όλης της ύλης.

Δεν θα περάσει η προβοκάτσια
Λευτεριά στους κατάδικους του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:45 μ.μ.

ΠΑΝιβλακα θα διάβασες τις δηλώσεις Γιούνκερ.Αν και ο Ρυποσπάστης που διαβάζεις,αμφιβάλλω αν θα το γράψει.
Κάλεσε που λές ο Γιούνγκερ τους Ελληνες να μην εκλέξουν ''εξτρεμιστικές δυνάμεις''και θα προτιμούσε τα ''γνωστά πρόσωπα στην εξουσία.
Οπου εξτρεμιστικές δυνάμεις διάβαζε ΧΑΛΙΦΗΣ,και όπου γνωστά πρόσωπα διάβαζε τους Σαμαροβενιζέλους δοσίλογους.
Δηλαδή ο Γιούνγκερ συμφωνεί με τον Κουτσούμπα που δηλώνει οτι ο ΧΑΛΙΦΗΣ θα είναι χειρότερος απο την Ν.Δ.και τους Σαμαροβενιζέλους.
Ο ΧΑΛΙΦΗΣ θα φέρει την καταστροφή μας λέει ο Γιούνγκερ,ενώ και ο Κουτσούμπας λέει πως ο ΧΑΛΙΦΗΣ θα βάλει τον Λαφαζάνη να μας πάρει τα σπίτια που λέει και ο Αntonxxx.
Δεν σού φαίνεται περίεργο ρε μεγάλε διανοητή να συμφωνεί ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ με το αρχικοράκι και αρχιαπατεώνα καπιταλίστα Γιούνγκερ?
Εξηγησέ μας ρε ΠΑΝιβλακα που μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα οτι το σύστημα θέλει τον ΧΑΛΙΦΗ να γίνει ΧΑΛΙΦΗΣ στην θέση του ΧΑΛΙΦΗ,γιατί ο Γιούνγκερ δεν θέλει τον ''εξτρεμιστή''ΧΑΛΙΦΗ και καλεί τους Ελληνες να παραμείνουν με τους Σαμαροβενιζέλους?.
Για τόσο μακακα τον έχεις τον Γιούνγκερ που δεν καταλαβαίνει το συμφέρον του και τα συμφέροντα όσων υπηρετεί?
Οσο ναναι κάτι περισσότερο ξέρει και καταλαβαίνει απο σένα.
Απάντα ωρέ ΠΑΝιβλακα!!!

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:01 μ.μ.

Στην αρχη ειχες πλακα. Τωρα κουραζεις. Πες στον Σκουρλετη να σου αλλαξει ποστο ή να σε στειλει για σεμιναρια στο Τεξας...

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:14 μ.μ.

Η Συμμετοχη του ΚΚΕ Στο αστικο κοινοβουλιο ειναι απαραιτητη για την εκμεταλευση καθε χαραμαδας για την προβολη των θεσεων μας και τα οικονομικα για την προπαγανδα του κομματος. Το ιδιο ισχυει και για τα αντιδραστικα συνδικατα χωρις καμμια ταυτιση με την εργατικη αριστοκρατια και τον οπορτουνισμο. Τα γραφεια της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στο κτιριο λεηλατηθηκανε απο τους Μπαχαλακηδες. κλαπηκανε προσωπικα αντικειμενα εργαζομενων στο κτιριο. Ειναι οι ιδιοι που σαν παρακρατικος μηχανισμος μαζι με τους χρυσαυγιτες κανανε την δολοφονικη επιθεση στο συνταγμα.

12 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:23 μ.μ.

Δεν το συζητάμε.Απο όλα γραφία στην ΓΣΕΕ μόνο στου ΠΑΜΕ μπουκάρατε.Πρώτον με ποιόν σκοπό και δευτερων τα αρχεία των σκληρών γιατί τα πείρατε;Θα δώσει μεγάλο μπόνους η ΓΑΔΑ στους "αντιεξουσιαστές" για αυτήν την αντιεξουσταστιή πράξη να μην πειράξουν κανένα άλλο γραφείο πλήν του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:42 μ.μ.

Θέλω να θυμίσω σε μερικούς ότι οι 12 απεργοί πείνας που κατέληξαν το 1981 στα μπουντρούμια της Αγγλίας με επικεφαλής τον Μπόμπι Σάντς είχαν μεταξύ των αιτημάτων τους 1. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ (είχε αφαιρεθεί με νόμο αυτή η ιδιότητα για τους Βορειοιρλανδούς αγωνιστές απο το 1976 και εντεύθεν) , 2. ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥ αλλά τα δικά τους ρούχα 3. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ κλπ κλπ.

Η Θάτσερ τους άφησε να πεθάνουν.....

Τα γράφω αυτά γιατί μερικοί έχετε χάσει την μπάλα... και λέτε απίστευτεςς π@π@ριες

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:04 μ.μ.

2.45 ο Γιουνκερ εξυπηρετει τα συμφεροντα της αστικης ταξης στο συνολο της Ε.Ε μαζι και της χωρας μας που ειναι συμμαχος τους. Υπαρχουνε βεβαια και ενδοκαπιταλιστικες διαφορες και σε σχεση με τις ΗΠΑ και σε σχεση με την Τ.Ε και την Ρωσια. το καθε τμημα της αστικης ταξης προσπαθει να εξυπηρετησει τα συμφεροντα του με διαφορετικο ΧΑΛΙΦΗ. Το ΚΚΕ ειναι με την εργατικη ταξη παλευει για την Ταξικη ενοτητα και την λαικη συμμαχια με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου με τα μεσα παραγωγης στην εργατικη ταξη. Οποτε καμμια σχεση με ολα αυτα που λες μεσα στον πανικο σου που λιγο με νοιαζει

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:53 μ.μ.

Ο Γιουνκερ μπετοστοκε ειπε "εξτρεμιστικες δυναμεις που ειναι εναντιον της ΕΕ"
Εχει τετοια θεση το κακεκτυπο του ΠΑΣΟΚ? Απο ποτε?
Νομιζετε οτι μπορειτε να τους δουλευετε ολους με το διαγωνισμο ηλιθιοτητας που εχετε στησει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απο κοινου?
Απο τη μια να ορκιζεστε οτι θα ειστε υπακουοι σε Τεξας,Σιτι,Κομο και απο την αλλη ο Σαμαρας να σας λεει μπολσεβικους για να συσπειρωσει τα φασισταρια που ψηφιζουν ΧΑ?

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:13 μ.μ.

Προς 2:45 μμ και λοιπούς

Καλά τέτοια κωλοτούμπα; To Mάη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερ του Γιούνκερ. Ο Τσίπρας ανέπτυξε και ολόκληρο σκεπτικό. Τώρα τι έγινε; O Γιούνκερ είναι καπιταλίστας; Σαν τον Ολάντ και αυτός που από "άνεμος αλλαγής" έγινε λίβας που καίει ... τα σπαρτά ή στα τον Ρέντσι στη Ιταλία άλλο κουμάσι και αυτός , που τον θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σύμμαχο η τον Ντράγκι τον αρχιτραπεζίτη , που και αυτός είναι "εναλλακτικός".
Όλοι αυτοί είναι το πολιτικό προσωπικό του ευρωπαικού καπιταλιστικού συστήματος, όπως αυτό εκφράζεται και μέσα στη ΕΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή τι θέλει να διαχειριστεί; την λαική οικονομία ή τον σοσιαλισμό; Βάλτε όποιον επιθετικό προσδιορισμό θέλετε στο σοσιαλισμό.

Τώρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και εύχομαι και αυτοδύναμος θα αρχίσει τις ΠΑΣΟΚιες , τύπου σύμφωνο για την απομάκρυνση των βάσεων , που έφευγαν μένοντας, τα καμμένη γη, τι να κάνουμε το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορούμε μονομερώς να αντιδράσουμε και όλες αυτές τις σαχλαμάρες που πότισε το λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (όταν μαθήτευσε στη αντιπολίτευση). Όμως οι εποχές είναι διαφορετικές και τα περιθώρια ελιγμών ανύπαρκτα.
Άντε τώρα χωρίς εθνικό νόμισμα , με διαρκή επιτήρηση (μετά η άνευ μνημονίου που δεν έχει και σημασία), με το ευρωπαικό 6μηνο, το σύμφωνο για το ευρώ να θέλεις να υποτιμήσεις την νοημοσύνη του λαού.
Ε ρε γλέντια που θα κάνουμε!
Σας βλέπω σε μεγάλο συνασπισμό με τους ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡοΠΟΤΑΜοΝΔες να θέλετε να σώσετε τη χώρα απο την χρεωκοπία, την άτακτη όπως λέμε γιατι ελεγχόμενη έχουμε απο το 2010. Το μνημόνιο και η Τρόικα συνιστούν την λεγόμενη ελεγχόμενη χρεωκοπία.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:41 μ.μ.

7.04 Τριμέγιστε ΠΑΝ.
Ο ΠΑΝ βρήκε την απάντηση.Η αστική τάξη λέει ο ΠΑΝ εξυπηρετεί τα συμφεροντά της με διαφορετικό ΧΑΛΙΦΗ.
Εχει μια μανία η αστική τάξη με την αλλαγή ΧΑΛΙΦΗΔΩΝ.Πολύ σωστά.Τους βαριέται τους ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ και τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα.Ο Γιούνκγερ αλλάζει τον ΧΑΛΙΦΗ Σαμαρά γιατί δεν του έκανε όλα τα χατήρια μας λέει ο ΠΑΝ.Αλλαγή δεύτερη κατανομή που λέγανε κάποιες ψυχές παλιότερα.
Το γεγονός πως ο Γιούνγκερ και όλο το κατεστημένο της Ε.Ε.δεν επιθυμούν νέο ΧΑΛΙΦΗ και κινδυνολογούν ασύστολα τρομοκρατώντας τον ελληνικό λαό,ελάχιστη σημασία έχει για τον ΠΑΝ και τους κνίτες υπερασπιστές του Σαμαρά,
Και μετά απορούν που ψοφάνε τα έρμα.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:11 μ.μ.

3.42
Τι λές μωρέ?Σκέφτεσαι τι λές ή σου ξεφεύγουν επειδή ένα παιδί σας ξεφτίλισε και δεν μπορείτε να κρύψετε το μίσος σας.
Κατηγορείς τον Σαμαρά που υποχώρησε μετά την λαική αντίδραση και κατακραυγή,και δεν άφησε τον Ρωμανό να πεθάνει όπως η Θάτσερ τους Ιρλανδούς αγωνιστές.Αυτό κάνεις.
Αυτό λές καθαρά ρε π@π@ρα και τα αιτήματα των Ιρλανδών που μπλέκεις σαν δικαιολογία,το κάνεις για να μειώσεις τον αγώνα του Ρωμανού.
Αντε ρε κάνε εσύ απεργία πείνας,και ζήτησε μετά απο το αστικό κράτος να σου αναγνωρίσει την ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου.
Αντέχεις ρε επαναστάτη της φακής?
Μα πόσο φασίστες θα γίνετε πιά?

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:40 μ.μ.

@7.04 Ρε κνίτη σε ρωτάει ο άλλος γιατί ο Γιούνγκερ κάνει τέτοιες δηλώσεις που προσβάλλουν και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όλους τους Ελληνες και εσύ μας λές πως θέλουν να αλλάξουν Χαλίφη και άλλες σαχλαμάρες.
Τί νομίζεις.Πως απευθύνεσαι σε ηλίθιους;
Νομίζεις πως βρίσκεσαι στην ΚΟΒΑ σου ρε φουκαρά που σας αποκοιμίζουν οι πονηροί για να κρατάνε τις καρέκλες τους;
Ο Γιούνγκερ δεν θέλει να αλλάξει η κατάσταση ρε φουκαρά κνίτη.Πιό καθαρά δεν θα μπορούσε να στο πεί.Αρχισε απο τώρα η εκστρατεία τρομοκρατίας ενάντια στον λαό,όπως κάνανε και το 2012.Θα κάνει ότι μπορεί και αυτός και όλη η ευρωπαική σαπίλα για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.Και απο κοντά το ξεπουλημένο ΚΚΕ να σιγοντάρει τους Γιούνγκερ και τους Σαμαράδες.
Το κατεστημένο της Ε.Ε.φοβάται πως μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι η θρυαλίδα που θα βάλει φωτιά σε όλη την Ευρώπη.Αυτό τρέμουν ρε φουκαρά κνίτη απο μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν είσουν κνίτης σταλινικός θα μπορούσες πολλά να καταλάβεις.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

9.11 Στο κατεργο του Μανεση στον Βολο δολοφονηθηκε 49 χρονος εργατης πατερας 2 παιδιων και κανενα καναλι δεν εδωσε δημοσιοτητα. Μηπως ξερεις γιατι. 8.41 Υπαρχουνε ενδοκαπιταλιστικες διαφορες με αντιτιθεμενα συμφεροντα

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:56 μ.μ.

7.53
Δηλαδή μας λές πως ο Γιούννκερ οταν έλεγε εξετρεμιστικές δυνάμεις εννοούσε...το ΚΚΕ????!!!!
Μπράβο ρε.Το έπιασες αμέσως.
Ετσι είναι μεγάλε.Το ΚΚΕ φοβάται ο Γιούνγκερ.Το ΚΚΕ διεκδικεί...την κυβέρνηση!!!Το ΚΚΕ δεν γουστάρει να...κυβερνήσει ο Γιούνγκερ. Το ΚΚΕ είναι ενάντια στην Ε.Ε και τα...ΕΣΠΑ!!!.
Ορέ κνιτόβλακα ούτε ακουστά δεν το έχει ο Γιούνγκερ το ΚΚΕ.Χέστηκε ο Γιούνγκερ για εσάς και το κώμα σας.
Με άλλους έχει πρόβλημα,όχι με τους ανύπαρκτους.
Τι διάολο αφιόνι σας ποτίζουν και τι διάολο ληγμένα παίρνετε ορέ??

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:04 μ.μ.

@8.13
Σας βλέπω εκτός βουλής.

Οχι τίποτα άλλο αλλά θα χάσουμε τις περισπούδαστες αναλύσεις σου.
Ούτε ο Λαπαβίτσας δεν κάνει τέτοιες οικονομικοπολιτικές αναλύσεις.
Κρίμα που θα σε στερηθούμε.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:32 π.μ.

11.04 Σε νιωθω Φουκαρα μου το λες για πεισεις τον ευατο σου στα χαλια που βρισκεσαι. Γιατι αν ητανε ετσι ουτε θα σε ενοιαζε ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Οπορτουνα

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:46 μ.μ.

Προς 9:11

Εσύ αυτό κατάλαβες; 'Οτι έπρεπε να αφήσουν το παιδί να πεθάνει;
O Ρωμανός δεν είχε κανένα πολιτικό αίτημα, απολύτως κανένα, ζήτησε το αυτονόητο να τον αφήσουν να πηγαίνει να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής που πέρασε (και καλώς τον άφησαν να δώσει εξετάσεις) όπως έκαναν με όλους τους προηγούμενους ακόμα και με τους διεστραμμένους τύπους που είχαν σκοτώσει και κομματιάσει (κυριολεκτικά) ανθρώπους.
Το αίτημα ήταν τόσο εύλογο που οι φασιστοειδείς εγκέφαλοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν.
Η κατάληξη αυτής της διεκδίκησης ήταν γα γίνει αποδεκτή με τον πιο άθλιο τρόπο, τον οποίο στην ουσία πρότεινε και αποδέχτηκε και ο ίδιος. Το βραχιολάκι. Σου συνιστώ να διαβάσεις τι έλεγαν τα κόμματα και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι για το βραχιολάκι όταν ψηφιζόταν.
Δεν ξέρω ποιόν ακριβώς εννοείς ότι ξεφτίλισε ο Ρωμανός;

Προς 11:04 μμ

Αντί άλλης απάντησης σε παραπέμπω στο "λεφτά υπάρχουν" του Γιωργάκη το 2009 και το 44% των ψήφων που πήρε το ΠΑΣΟΚ και στα τεράστια διαχρονικά ποσοστά που έπαιρναν τα αστικά κόμματα.
Βλέπεις η πραγματικότητα δεν έχει να κάνει ούτε με ποσοστά , ούτε με φαντασιώσεις, ούτε με παραμύθια της χαλιμάς, είναι σκληρή και αμείλικτη όχι για τους αστούς, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες κλπ αλλά για τον λαό , τον εργαζόμενο λαό, που κάποια στιγμή θα βρει την περπατησιά του και θα πάρει φαλάγγι όλους τους υποτιθέμενους σωτήρες του...

ΥΓ Ευτυχώς που ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της Αριστεράς το 1993 με πρόεδρο την Δαμανάκη πήρε 2,94% και έμεινε εκτός βουλής αυτό του έδωσε την δυνατότητα να 'μεγαλουργεί' σήμερα ως ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πεις που κολλάει αυτό; ε κάτσε και σκέψου ότι τα επιχειρήματά σου είναι... αστεία.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

11.04 Ποιός Λαπαβίτσας και μαλ...ες.
Ο σ.Κολοκοτρώνης ξεφτίλισε ακόμα και τον Paul Krugman.Τον έκανε με τα κρεμμυδάκια τον ψευτοοικονομολόγο.
Τους μασάει κάτι τέτοιους ο ήρως της Αρκαδίας.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

Προς 4:19μμ

Όλοι αυτοί που είναι είτε Υπουργοί οικονομικών είτε στελέχη τραπεζών είτε επίτροποι είτε ότι σκ@τ@ θέλεις , έχουν ο καθένας τους ένα "δωμάτιο" πτυχία και έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου αλλά κανείς τους δεν απέτρεψε την καπιταλιστική κρίση όχι μόνο τώρα αλλά ανέκαθεν. Ο καπιταλισμός έχει τους δικούς του νόμους και οι κρίσεις του είναι σύμφυτες με το σύστημα. Είναι ιδιοπάθεια.
Αυτοί όλοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον καπιταλισμό και μαθαίνουν καλά πολύ καλά πως να τον διασώζουν κάθε φορά ξεσκίζοντας τους εργαζόμενους και τους λαούς.
Το να ρίχνεις τα βάρη και την κρίση στις πλάτες του λαού δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν πανεπιστημιακή γνώση. Η πρακτική αριθμητική του δημοτικού αρκεί.
Νομίζω ο Σαμαράς τελείωσε το κολλέγιο Αθηνών μετά πήγε στο Άμχερστ και τελείωσε μαζί με τον Γιωργάκη το Χάρβαντ. Νομίζω και ο Στουρνάρας την Οξφόρδη τελείωσε και είναι καθηγητής πανεπιστημίου στο ΝΟΠΕ. Νομίζω και ο Παπακωνσταντίνου ο πρωην Υπουργός του Γιωργάκη έχει τελειώσει με άριστα το london school of economics και είναι διδάκτορας στο Λονδίνο, έχει και μεταπτυχιακό από το Ν.Υ university. Για τον Σημίτη πρέπει να γράψω όλη τη σελίδα για τα πανεπιστήμια που έχει τελειώσει. Ο δε "συμπατριώτης" μου Χαρδούβελης νυν Υπουργός Οικονομικών τι Χάρβαντ, τι Μπέρκλευ (το γνωστό "κόκκινο" πανεπιστήμιο), τι Columbia, τι Νιου Τζέρσευ, τι Ρατγκερς ατελείιωτα...
Όλοι αυτοί θεωρούν ότι την οικονομία την "κινεί" το κεφάλαιο (οι καπιταλιστές) και οι μαρξιστές κομμουνιστές θεωρούν και ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ότι την οικονομία την "κινεί" την δημιουργεί η εργατική τάξη, εργατική τάξη είναι παραγωγός των υλικών και πνευματικών αγαθών και σε αυτή ανήκουν τα πάντα.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:09 π.μ.

@5.47
Φτάνει που την καπιταλιστική κρίση την απέτρεψε...το ΚΚΕ ορέ Κολοκοτρώνη.

Τα στελέχη των τραπεζών οι επίτροποι και οι υπουργοί,έχουν σαν στόχο να συντηρούν τον καπιταλισμό και να τον βοηθούν να ξεπερνάει τις κρίσεις του,πάντα σε βάρος των λαών,και πολλές φορές με πολέμους και ποτάμια αίματος.
Αυτή είναι η δουλειά τους,είναι συνεπείς σε αυτό που κάνουν και είσαι λάθος που τους κατηγορείς.
Αυτό υποτίθεται πως έπρεπε να το γνωρίζει κάθε πρωτοετής κνίτης.
Κατηγορείς λάθος ανθρώπους,ενώ έπρεπε να κατηγορείς τους υποτιθέμενους εχθρούς και πολέμιους του καπιταλισμού που έκαναν και κάνουν πάρα πολλά ώστε ο καπιταλισμός να ζεί και να βασιλεύει.Αρχής γενομένης απο το έκτρωμα του σταλινικού ''υπαρκτού'' που μέσω των κομμάτων ''νέου τύπου'',πρόδωσε την ελπίδα που του εμπιστεύθηκαν οι λαοί,και έδωσε το φιλί της ζωής στον καπιταλισμό.
Οταν μετά απο αυτό υπάρχουν σήμερα ακόμα δυνάμεις,όπως το ΚΚΕ που βαυκαλίζονται ανατροπές και νεκραναστάσεις φαντασμάτων στα πλαίσια της αποτυχημένης και καταστροφικής σταλινικής πολιτικής σχιζοφρένειας,ο καπιταλισμός θα συνεχίσει να κάνει πάρτυ για πολλούς ακόμα αιώνες.

Μιά και ανέφερες τα στελέχη τραπεζών που στηρίζουν τον καπιταλισμό,η ALPHA BANK ευχαριστεί τον Ριζοσπάστη που με την ολοσέλιδη διαφήμιση που τις κάνει,βοηθάει το ΚΚΕ...να ανατρέψει τον καπιταλισμό και να δώσει τις τράπεζες μαζί με τα μέσα παραγωγής στον λαό,όπως το έκανε στον ''υπαρκτό''και προκόψαμε όλοι.
Υ.Γ Στην εργατική τάξη έπρεπε να ανήκουν όλα.Οχι στο κόμμα που ανήκαν όλα στον σταλινικό ''υπαρκτό'',και που το ΚΚΕ έχει το θράσος να μας τον παρουσιάζει πάλι σαν πρότυπο,και δήθεν εχθρό του καπιταλισμού.

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:27 π.μ.

Προς 1:09μμ

Μέχρι την δευτέρα παρουσία να συζητάμε δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ούτε για τον Στάλιν ούτε για τον υπαρκτό σοσιαλισμό διότι η βάση με την οποία κρίνει ο καθένας μας είναι διαφορετική. Ακόμα και άνθρωποι που έχουν θετική γνώμη έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και το ΚΚΕ το ίδιο έχει αφήσει ανοικτά πολλά πράγματα και διαρκώς το ψάχνει. Υπάρχουν όμως ζητήματα που είναι πέραν πάσης αμφιβολίας και τα οποία προχώρησαν ένα βήμα την ανθρωπότητα και την υπόθεση της εργατικής τάξης.
Πάντως το 2014 δεν μπορείς να μου απαντάς με όρους Στάλιν και υπαρκτού σοσιαλισμού. Ο Στάλιν έδρασε σε συγκεκριμένες συνθήκες και είχε την συγκεκριμένη προσωπικότητα. Τελεία και παύλα. Ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε ήταν η πρώτη ανθρώπινη απόπειρα εγκαθίδρυσης ένος κοινωνικοπολιτικού συστήματος χωρίς κεφαλαιοκράτες. Υπήρξαν θετικά (πολλά κατα την γνώμη μου, πάρα πολλά) αλλά και αρνητικά. Τελεία και παύλα.
Αυτό για την ALPHA BANK τι π@π@ρια είναι πάλι. Λες και δεν ζούμε στον καπιταλισμό ή στο αστικό κράτος λες και ζούμε σε κενό αέρα ή σε γυάλα. Η θεωρία του μοναχισμού αφορά άλλους. Δηλαδή τι θέλεις να πεις ότι η διαφήμιση που παίρνεις και σε πληρώνουν για αυτή , ο διαφημιζόμενος σου βάζει όρους και σταματάς την κριτική και τον πόλεμο στους τραπεζίτες; Σύνελθε ρε φίλε.
Θα σου απαντήσω με γνωστή ρήση του Λένιν " το σκοινί που θα κρεμαστούν θα το δώσουν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες"

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:37 μ.μ.

1.09 Στο 20ο Συνεδριο του ΚΚΣΕ το 1956 επικρατησε ο οπορτουνισμος λογο του οτι το κομμα εμεινε απο στελεχη μετα τον 2ο Π.Π με τα 25.000.000 νεκρους. Ξεκινησε η εφαρμογη νομων του καπιταλισμου σταδιακα. Ετσι σε μια πορεια εμφανιστηκαν ολα τα εκφυλιστικα φαινομενα του καπιταλισμου απο την στιγμη που τα ΚΚ γινανε φορεις της αντεπαναστασεις με οχημα τον οπορτουνισμο χαρης στον οποιο ο καπιταλισμος συνεχιζει να υπαρχει. Αποδειξη ολων ειναι η υπαρξει της Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΣ μετα το 1991 που δειχνει οτι εκει που το καρκινωμα του οπορτουνισμου δεν υπηρχε ο Σοσιαλισμος συνεχιζει να υπαρχει

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:56 μ.μ.

@11.27
Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την επαναφορά του σταλινισμού στην πολιτική ζωή εν έτει 2014.Ευθύνες να ζητήσεις απο το ΚΚΕ που τον επαναφέρει δόξη και τιμή.
Και ιδού οι αποδείξεις για του λόγου το αληθές.
Οταν οι διάφοροι ΠΑΝ,όχι φυσικά αυθαίρετα και με δική τους πρωτοβουλία, -δεν τους κόβει μέχρι εκεί- ,αλλά κατόπιν κομματικής καθοδήγησης,παπαγαλίζουν πως η σταλινική περίοδος μέχρι το 1956 ήταν ''πραγματικός κομμουνισμός'',και μετά το 20ό συνέδριο επικράτησαν οι ''οπορτουνιστές'',τότε είναι καραμπινάτη επαναφορά του σταλινισμού,και απαξίωσης όλης της μετέπειτα πορείας.Στην Ελλάδα η απαξίωση αυτή φτάνει μέχρι και τον Χαρίλαο.
Οταν ο Γκίκας,ο Μαίλης και άλλοι που παριστάνουν τους ιστορικούς του ΚΚΕ γράφουν πύρινα άρθρα και αναλύσεις κατακεραυνώνοντας την Χρουτσοφική περίοδο,και υμνούν αντίθετα την πρό του 1956 περίοδο,τότε ο σταλινισμός μπαίνει απο την πόρτα και όχι απο το παράθυρο.
Οταν η Παπαρήγα παρευρίσκεται σε μνημόσυνα προς τιμήν του Πατερούλη στην Γεωργία,τότε ο σταλινισμός είναι παναταχού παρών και τα πάντα πληρών.
Και κυρίως όταν το ΚΚΕ επίσημα αποκαθιστά πολιτικά και κομματικά τον Ζαχαριάδη,τον πιό φανατικό σταλινικό Γ.Γ και διορισμένο απο τον Στάλιν στο θυγατρικό ΚΚΕ,τότε περιτεύει κάθε κουβέντα.Αντίθετα όταν ΔΕΝ αποκαθιστά κομματικά τον ΑΡΗ που αντιτάχθηκε και αντιστάθηκε φανερά στον Ζαχαριάδη και το πλήρωσε με το κεφάλι του,τότε ο σταλινισμός έχει ξαναγίνει η επίσημη θρησκεία του ΚΚΕ και με την βούλα.
Θα μπορούσα να φέρω δεκάδες αποδείξεις που αποδεικνύουν πως το ΚΚΕ πέταξε την ''αντισταλινική''μάσκα των περασμένων δεκαετιών και ξαναφόρεσε την γνήσια σταλινική που ποτέ δεν την απαρνήθηκε στην ουσία,και ας υποκρινόταν κάποτε πως ήταν παιδί του Κολιγιάννη με πατέρα τον Χρουτσώφ.Δεν το κάνω για την οικονομία του σχολίου.
Για την ALPHA BANK συμφωνώ.Ζούμε στον καπιταλισμό και το ΚΚΕ αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως ξέρει να διαχειρίζεται τον καπιταλισμό και να επωφελείται απο αυτόν,καλύτερα απο τον καθένα.Είναι χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζει όλα τα κόλπα για να έχει φίλους τους καπιταλιστές.Και ναί αυτό θέλω να πώ.Την διαφήμιση οι τραπεζίτες δεν στην δίνουν και δεν σε πληρώνουν χωρίς αντάλλαγμα.Το υποταγμένο ΚΚΕ έχει δώσει όχι μόνο ανταλλάγματα,αλλά έχει χαρίσει την ψυχή του στο σύστημα.
Οσον αφορά την κριτική και τον πόλεμο που κάνει το ΚΚΕ στους τραπεζίτες,άστο καλύτερα γιατί μας διαβάζουν και σοβαροί άνθρωποι.
Υ.Γ.Εχεις χάσει επισόδεια.Το σκοινί σήμερα δεν στο δίνουν τσάμπα οι κεφαλαιοκράτες.Σου δίνουν πρώτα δάνειο για να το αγοράσεις,πληρώνεις ενα σκασμό λεφτά σε τόκους,και στο τέλος σου δίνουν και το σποσονάρησμα με τις διαφημίσεις,και αντί να τους κρεμάσεις εσύ,σου έχουν περάσει την θηλειά στον λαιμό χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:08 π.μ.

11.56 διορισμενος απο τον Χρουτσωφ ητανε οι ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μετα το πραξικοπημα και την ανατροπη του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που βρεθηκανε εγκλοβισμενοι στην ΕΣΣΔ το 1956. Αντιθετα ο Ζαχαριαδης ανελαβε το 1931 στην ελλαδα. ο ΑΡΗΣ διαγραφηκε απο το ΚΚΕ στην 11η ολομελεια τον απριλη του 1945 και κρατηθηκε μυστικη. Τις 12 ιουνη αυτη η αποφαση δημοσιευθηκε στον ριζοσπαστη. ο Ζαχαριαδης γυρισε μετα απο 8.5 χρονια εξοριας στις 30 ΜΑΗ και ανελαβε Γ.Γ στο 7ο συνεδριο τον οκτωβρη του 1945. Τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο δεν τον καταργουμε ποτε γιατι δεν θα γινουμε σαν τα μουτρα σας. Ο πονος σου για τον ΧΑΡΙΛΑΟ δεν πιανει. Απο το 1954 μεχρι το 1972 ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ και βγαινοντας ανελαβε ενα κομμα με ιδεολογικες παρεκκλισεις παρα την διασπαση του 1968. Το οτι πονας γιατι ειχατε φτιαξει μια χαρα το παιχνιδι με την ΕΔΑ και στην συνεχεια με την συμμαχια το 1974 και τον συνασπισμο το 1989 ουτε μας νοιαζει. Σας ξεριζωσαμε μεσα απο το ΚΚΕ και ετσι θα συνεχισουμε με οτι κανανε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ αν εσυ πονας βαλε βαζελινη οπορτουνα.

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:33 π.μ.

11.56 Καταλαβαινω φιλε μου ειναι μεγαλος ο πονος σου κανε κουραγιο. Η παρουσια του Ζαχαριαδη με την Εποποιια του ΔΣΕ σας χαλασε τον ευρωκομμουνιστικο δρομο και δεν εγινε ποτε σαν τα μουτρα σας. Ξυδακι οπορτουνα και αλλη φορα θα παιρνουμε την αδεια σου για οτι κανουμε αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:50 π.μ.

Ο όρος "Σταλινισμός" είναι εφεύρημα των φασιστών και των δυτικών ιμπεριαλιστών. Καμία κοσμοθεωρία δεν ανέπτυξε ο Στάλιν απλά συνδέθηκε το όνομά του με την περίοδο της ανάπτυξης του σοσιαλισμού στην Ρωσία και την ΕΣΣΔ με καθοριστική επίσης τη συμβολή του στη συντριβή του φασισμού. Κανείς δεν το χαρακτήρισε άγιο ούτε αλάνθαστο αλλά οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες, αντιφατικές, σκληρές, τρομακτικά δύσκολες και μία χώρα περικυκλωμένη από παντού. Η ιστορική μελέτη επιβάλλεται και η αποκατάσταση γεγονότων και προσώπων στην πραγματική τους διάσταση επίσης επιβάλλεται αλλά μέχρι εκεί. Φυσικά βγάζεις και συμπεράσματα.
Δεν γνωρίζω περί μνημόσυνου του Στάλιν και παρουσία της Παπαρήγα εκεί. Αλλά και έτσι να είναι δεν κατανοώ το πρόβλημα.
Άκου ρε φίλε για να ξεμπερδεύουμε με τις ανοησίες περί Στάλιν. Έχει ξεκινήσει μία συζήτηση και δημόσια γίνεται για το τι έφταιξε και το μεγαλειώδες ΕΑΜμικό κίνημα δεν κατέληξε σε λαική εξουσία, σε αλλαγή των σχέσεων παραγωγής κλπ. Γιατί φτάσαμε στη Βάρκιζα γιατί γιατί . Ένας από τους λόγους που προβάλλεται είναι και ο χαρακτήρας που είχε και πήρε ο β παγκόσμιος πόλεμος για το κομμουνιστικό κίνημα (αυτό συνδέεται άρρηκτα με τα λεγόμενα λάθη). Το αν ήταν δηλαδή αντιφασιστικός, πατριωτικός πόλεμος μόνο . Το ερώτημα αυτό αφορά κυρίως την ηγεσία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και φυσικά τον επικεφαλής και τον ηγέτη του εκείνη την περίοδο, τον Στάλιν. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι από μόνο του αυτό το ερώτημα ανατρέπει αυτά που λες εσύ και άλλοι καλοθελητές.
Τον Άρη τον έχουν αποκαταστήσει οι κομμουνιστές από την αρχή. Τυπική ήταν διαδικασία και τυπικά δεν επανήλθε η ιδιότητα του μέλους του κόμματος (αυτό δεν αποκαταστάθηκε) , που άλλωστε σε έναν νεκρό άνθρωπο δεν έχει και σημασία.
Πάντως εξακολουθώ να μην κατανοώ την σύνδεση της ιστορικής μελέτης, που κάνει το ΚΚΕ από μόνο του, με την λαϊκή συμμαχία και την πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ για το σήμερα και για το αύριο στους εργαζόμενους.
Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση , η μόνη έντιμη, η μόνη που απαντάει στα προβλήματα του σήμερα. Πάνω σε αυτά τα θέματα πρέπει να γίνεται συζήτηση με τους εργαζόμενους και όχι στο να συμφωνήσουμε αν ο Στάλιν ήταν έτσι ή αλλιώς ,γιατί δεν λύνει κανένα σημερινό πρόβλημα και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά .
Με συγχωρείς αλλά αυτά λέει και χρυσή αυγή και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένας υφέρπων αντικομμουνισμός.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:25 μ.μ.

11.56 Εσυ μαλλον θα ξερεις Μενιο για πες μας τη αμοιβη πηρε ο Χαλιφης με ολες αυτες τις επισκεψεις στα ιδρυματα του καπιταλισμου. Κομο μπρουκλιν τεξας βατικανο αγ.ορος ΣΕΒ πρεπει να εκανε γερη μπαζα Μενιο

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:42 μ.μ.

Ο Ζαχαριάδης στην πραγματικότητα ήταν εκτός κομματικής ζωής απο το 1936 έως τον Μάη του 1945 απο φυλακή σε φυλακή και απο εκεί παραδόθηκε στους Γερμανούς κατακτητές που τον πήγαν στο Νταχάου ( σχεδόν 9 χρόνια) . Καμία ευθύνη δεν φέρει για αυτή την περίοδο.
Ο Αρης ορθά γράφει ένας φίλος ότι διαγράφτηκε στη 11η ολομέλεια τον Απρίλη του 1945 ( ήταν απών ο Ζαχαριάδης) απλά ανακοινώθηκε την ημέρα του θανάτου του από τον Ριζοσπάστη όταν είχε επιστρέψει και ο Ζαχαριάδης.
Επίσης συμφωνώ ότι ο Ζαχαριάδης καθαιρέθηκε πραξικοπηματικά με "μαιμού" διαδικασίες στην 6η ολομέλεια της ΚΕ το 1956. Την ολομέλεια αυτή την συγκάλεσαν 6 Κομμουνιστικά Κόμματα (υποτίθεται επιτροπή ελέγχου) και του απαγγέλθηκαν ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες.
Μακριά από μένα ότι ο Ζαχαριάδης δεν έκανε λάθη και δεν ευθύνεται για μια σειρά πράγματα αλλά να μην λέμε και ανιστόρητες π@π@ριές.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:53 μ.μ.

Σκίζει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Στο συνέδριο του Ε.Κ Πάτρας η παράταξη του λεγόμενου ΠΑΜΕ έχασε μια έδρα και απο 5 που είχε,έπεσε στις 4.Παρότι η πρώην ΠΑΣΚΕ είχε πτώση και σε ποσοστά και σε έδρες.
Και αυτό παρότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα τοπικά κανάλια έβγαζαν σωρηδόν εκπροσώπους του ΠΑΜΕ που έλεγαν τις πιό απίθανες κοτσάνες.
Ενας απο αυτούς έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΕΑΜ...γιατι πετάνε γιαούρτια!!!!
Φαίνεται πως ούτε ο σταλινικός δήμαρχος Πελετίδης μπορεί να βοηθήσει αρκετά το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.Παρόλο που παρευρίσκεται και συμμετέχει σε όλες τις κομματικές συγκεντρώσεις-λιτανείες του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ λές και είναι εκπρόσωπος κομματικής παράταξης και όχι δήμαρχος όλων των Πατρινών.Παρόλο που παράτυπα έδωσε χρήματα απο την Πάγια Εντολή για να μεταφερθούν οι Παμίτες στην Αθήνα για την φιέστα της 1ης Νοεμβρίου.
Σκούρα τα πράγματα για το κώμα.

Πανιχνευτής
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:28 μ.μ.

ΠΑΝalert. ΠΑΝalert. Νέα ΠΑΝόητα σχόλια απειλούν τους ανυποψίαστους αναγνώστες του ΒΑΘΥ. Συνοψίζουμε, αναλύουμε και γελάμε.

1. Στο συνέδριο του 1956 επικράτησε ο οπορτουνισμός ( το κκε βέβαια το πήρε χαμπάρι 35 χρόνια αργότερα, ενώ τα κκε-μλ που το φώναζαν, κατηγορούνταν και κατηγορούνται ακόμη από το κκε ως γκρουπούσκουλα)

2. Στο συνέδριο του 1956 επικράτησαν οι οπορτουνιστές επειδή το κόμμα έμεινε από στελέχη μετά το Δευτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με τα 25.000.000 νεκρούς ( Προφανώς, οι νεκροί ήταν οι πραγματικοί κομμουνιστές ενώ οι οπορτουνιστές, όπως το συνηθίζουν, κρύβονταν, γλίτωσαν, έγιναν περισσότεροι και επικράτησαν)

3. Στη Β.Κορέα επικρατεί σοσιαλισμός ( ενώ κάποιοι κακοήθεις λένε ότι επικρατεί κληρονομική μοναρχία)

4. Το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό δεν τον καταργεί το κκε γιατί ποτέ δε θα γίνει σαν τα μούτρα σας (δυσερμήνευτον)

5. Δε φταίει ο Χαρίλαος για τις ιδεολογικές παρεκκλίσεις γιατί έτσι το παρέλαβε το κόμμα (δηλαδή το πήρε ζαβό και δεν μπορούσε να το ισιώσει με τίποτα)

6. Όλα τα συμμαχικά σχήματα στα οποία είχε συμμετάσχει το κκε τα προκάλεσαν οι οπορτουνιστές που κρύβονταν στους κόλπους του κόμματος ( ενώ τώρα που τους
ξεφορτώθηκε το κόμμα, τα πάει μια χαρά)

7. Αν πονάς βάλε βαζελίνη οπορτούνα (γηπεδικό σύνθημα. Θα ακούγεται στις πορείες του κκε ως εξής: Βάλε βαζελίνη οπορτούνα, οπορτούνα, οπορτουούνα )

8. Η παρουσια του Ζαχαριαδη με την Εποποιια του ΔΣΕ σας χαλασε τον ευρωκομμουνιστικο δρομο και δεν εγινε ποτε σαν τα μουτρα σας (αναφέρεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο οι επιλογές Ζαχαριάδη έχουν δικαιωθεί. Και λάτρης της επιστημονικής φαντασίας ο ΠΑΝ

9. Ξυδακι οπορτουνα (αγαπημένη ατάκα του ΠΑΝ. Θα ακούγεται και αυτή στις πορείες του κκε ως εξής: ξυδάκι οπορτούνα, οοοωω)

10. αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα (Γέλιο)

11. για πες μας τη αμοιβη πηρε ο Χαλιφης με ολες αυτες τις επισκεψεις στα ιδρυματα του καπιταλισμου. Κομο μπρουκλιν τεξας βατικανο αγ.ορος ΣΕΒ πρεπει να εκανε γερη μπαζα Μενιο (και η διαπλοκή στο ιδεολογικό οπλοστάσιο του ΠΑΝ, και όχι μόνο μαρξιστική ανάλυση)

Μια όαση γέλιου στη γκρίζα πραγματικότητα

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:38 μ.μ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απείλησε με πιστωτικό γεγονός,δηλαδή χρεοκωπία,αν η χώρα πάει για εκλογές.
Δικαιώνεται έτσι το ΚΚΕ που απο την αρχή δεν ζητάει εκλογές φοβούμενο και αυτό μην χρεοκωπήσουμε και βγούμε απο το ευρώ.
Βέβαια έχουμε χρεοκωπήσει απο το 2009 αλλά αυτό δεν έχει σημασία ούτε για την Βούλτεψη ούτε για το ΚΚΕ που συγκλίνουν και συμφωνούν όλο και σε περισσότερα.
Φυσικά στο θέμα της κυβέρνησης Αριστεράς το ΚΚΕ είναι ακόμα πιό μπροστά και απο την Ν.Δ και απο τον Γιούγκερ.
Προβλέπει ότι θα πάθουμε χειρότερες καταστροφές ακόμα και απ'οτι καταστροφές προβλέπει ο Γεωργιάδης.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:15 π.μ.

7.53 διαγραφες αντιπροσωπων επειδη ψηφιζουνε συμβασιουχοι εργοδοτικος συνδικαλισμος παλιος και νεος. 8.38 Στην κυπρο το ΑΚΕΛ τους εβαλε στο μνημονιο και εφερε την καταστροφη

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:57 π.μ.

Η Εποποιια του ΔΣΕ εχει γραφτει με χρυσα γραμματα στην ιστορια του ΚΚΕ. Και παρα τις εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ τις κλικας Σιαντος Παρτσαλιδης εφερε την αστικη ταξη στα προθυρα της καταστροφης που σωθηκε το 1948 χαρη στην Συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ που εκλεισε τα συνορα και χτυπουσε πισωπλατα και ο γιουγκοσλαβικος στρατος. Αφησε ομως γερες παρακαταθηκες και αντεξε το ΚΚΕ και το 1968 και το 1991 Στην εγκληματικη επιθεση του οπορτουνισμου

Καραϊσκάκης
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:57 π.μ.

@Κολοκοτρώνης

Περίμενα από σένα να είσαι τουλάχιστον πιο σοβαρός από τον ΠΑΝ και σαφώς πιο ενήμερος ιστορικά.

Η δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ κατά του Άρη έγινε 4 ημέρες πριν τον θάνατό του σε μονόστηλο στο Ριζοσπάστη (12/06/1945) και όχι την ημέρα του θανάτου του (16/06/1945) όπως λές.
Η απόδειξη:
https://perifantasias.files.wordpress.com/2012/07/rizos1.jpg?w=716&h=608

Και μην ξεχνάς τις απέλπιδες προσπάθειες του Άρη για συνάντηση με τον Ζαχαριάδη και το κρυφτούλι του τελευταίου.

Υ.Γ.: Πρόσεξε στο τέλος του χυδαίου μονόστηλου τη φράση "....στον καιρό της Δικτατορίας του Μεταξά είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετάνοιας και αποκύρηξης του ΚΚΕ". Κλασική ΚΚΕδίστικη προσπάθεια "μείωσης" της προσωπικότητας του μεγάλου αγωνιστή-κομμουνιστή και πραγματικού ηγέτη του λαικού κινήματος στην Ελλάδα...

Καραϊσκάκης
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:03 π.μ.

@Κολοκοτρώνης
Πάρε και την ίδια πληροφορία κατ' ευθείαν από τον σύγχρονο "Ρ" γιατί μάλλον θα αμφισβητήσεις την πηγή που σου έβαλα πριν:

"Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί στην 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ στις αρχές Απρίλη του ιδίου έτους. Λίγες ημέρες πριν, με δήλωσή του στο «Ρ» ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Ν. Ζαχαριάδης είχε προαναγγείλει τη δημοσίευση της διαγραφής, καταγγέλλοντας ανοιχτά την απειθαρχία του Αρη Βελουχιώτη. Υπό τον τίτλο «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ανοιχτά τον Αρη Βελουχιώτη», ο «Ρ» έγραψε1: «Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Αρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Βελουχιώτης και ύστερα από τη σύναψη της συμφωνίας της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του. Η δράση αυτή, που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει, γιατί της έδινε όπλα για να χτυπά το ΚΚΕ, να παραβιάζει τη συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματά της, δεν επιτρέπει πια καμία καθυστέρηση για την ανοιχτή καταγγελία του Αρη Βελουχιώτη. Οπως είναι γνωστό ο Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στον καιρό της δικτατορίας του Μεταξά είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του ΚΚΕ».
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2903676&publDate=

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:41 μ.μ.

10.57 Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γυρισε 30 μαη μετα απο 8.5 χρονια. Στις 12 ιουνη δημοσιευθηκε η αποφαση της 11ης ολομελειας με ηγεσια ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. οσο προσπαθεια και να κανεις ο ηρωας ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ δεν λερωνετε. Συνεχισε τον βουρκο σου σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:45 μ.μ.

10.57 οσο λυσσα και να εχεις τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. 10 μερες ητανε στην ελλαδα και Γ.Γ ανελαβε στο 7ο συνεδριο. χτυπησου κατω οσο θελεις μαντροσκυλο του καπιταλισμου

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:53 μ.μ.

@ΠΑΝ 1.41 1.45
Μήπως θες να μας εξηγήσεις πως έγινε και ο Ζαχαριάδης ήταν "Κάπο" στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και πως την έβγαλε καθαρή;
Μήπως θες να μας εξηγήσεις γιατί ο "μέγας" αυτός αγωνιστής γύρισε στην Ελλάδα με αεροπλάνο της RAF;

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:11 μ.μ.

Αγαπητοί σύντροφοι της Λέχης Φίλων του Δάσκαλου και Διανοητή.

Εν αναμονή νέας πληροφόρησης σχετικά με την πορεία των εργασιών στο πόνημα του Διανοητή,και συνεπείς όπως είχαμε υποσχεθεί,επανερχόμαστε ούτως ώστε να συνδράμουμε τον Δάσκαλο και την Λέσχη του στην συγγραφή του πολύτιμου λεξικού,που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος,και η εργατική τάξη απο την επίθεση που δέχεται απο τους άθλιους οπορτουνιστές του ΧΑΛΙΦΗ,των συνοδοιπόρων του και των αναρχοάπλυτων.
Η επικαιρότητα σύντροφοι μάς αναγκάζει να προσθέσουμε νέες λέξεις,έννοιες και σημασίες στον εμπλουτισμό του λεξικού.
Εχουμε και λέμε.

Βαζελίνη:Υποπροιόν της επεξεργασίας του αργού πετρελαίου σε κρεμώδη μορφή.Απαραίτητο εφόδιο κάθε σιχαμένου οπορτουνιστή.Χρήσις μόνο σε απόκρυφα σημεία του σώματος,προς ανακούφιση του πόνου που προξενεί οσονούπω η επανάσταση και η λαική εξουσία.

Εκλογή ΠτΔ: Θέατρο στα όρια του σουρεαλισμού που αρέσκονται οπορτουνιστικές δυνάμεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαικού ταξικού κινήματος και να το αποτρέψουν απο τον ιστορικό του ρόλο.Επειδή δεν τρώμε ΦΟΥΜΑΡΑ,καταγγέλλουμε την διαδικασία και στην 3η κρίσημη ψηφοφορία,προτείνουμε για ΠτΔ τον Βενιζέλο που μας είναι και γνωστός.

Αστικές εκλογές:Εδώ το θέατρο που παίζουν οι οπορτουνιστές,αγγίζει τα όρια της μαύρης κωμωδίας.Καταγγέλουμε και αυτή την απατηλή διαδικασία,αλλά συμμετέχουμε στις αστικές εκλογές, γιατί έτσι μας είπε ο Λένιν και κυρίως για την κρατική επιχορήγηση και τις βουλευτικές αποζημιώσεις,με σκοπό να στερήσουμε πόρους απο το καπιταλιστικό σύστημα και να τους διαθέσουμε στην λαική συμμαχία εν όψει της λαικής εξουσίας και του σοσιαλισμού.

Αλήτης:Κάθε άθλιος οπορτουνιστής καθώς και κάθε διαφωνών και ασκών κριτική στο κόμμα μας,με στόχο να το συκοφαντήσουν και να το σπιλώσουν.
Η λέξη είναι δανεισμένη απο το λαικό άσμα,Αλήτη μ'είπες μια βραδιά,μα εγώ δεν σου κρατώ κακία.

ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ.Οι αναγνώστες του λεξικού,δέον όπως ανατρέχουν στα λήμματα Ζαχαριάδης,Στάλιν και σταλινισμός.

Εν αγωνία τελούντες για την πρόοδο των εργασιών του Λεξικού.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΙΚΩΝ

Οδ.Ανδρουτσος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:52 μ.μ.

@Κολοκοτρώνης.10.50
Ο όρος σταλινισμός καθώς και τα εγκλήματα που διέπραξε στην αιματοβαμένη πορεία του,ακούστηκε πρώτη φορά απο χείλη κομμουνιστικά και συντροφικά προς τον Στάλιν, στο 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ.Ετσι καταρίπτεται πανηγυρικά ο ισχυρισμός σου πως είναι εφεύρημα και επινόηση των δυτικών ιμπεριαλιστών,που άλλωστε λίγα χρόνια μόλις πρίν ήταν σύμμαχοι με τον Στάλιν.
Φυσικά οι δυτικοί ιμπεριαλιστές εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις αποκαλύψεις αυτές.Θα ήταν ανόητοι να μην αρπάξουν την ευκαιρία.
Σήμερα δεν υπάρχει η ανάγκη ούτε των καταγγελιών στο 20ό συνέδριο.Μετά την κατάρρευση του ''υπαρκτού''και το άνοιγμα των επίσημων αρχείων του Σοβιετικού καθεστώτος,του ΚΚΣΕ και των φιλικών καθεστώτων και κομμάτων του σταλινισμού,τα πάντα ήρθαν στο φώς.Δεν αμφισβητείται η αδυσώπητη πραγματικότητα για το κακό που προξένησε ο ''υπαρκτός''και στους λαούς που είχαν την ατυχία να τον υποστούν,και στις γενικότερες αξίες του σοσιαλισμού και κομμουνισμού,που το σταλινικό καθεστώς βίασε και κατασυκοφάντησε.Η πορεία δε αυτών των καθεστώτων μετά το 20ό συνέδριο και τις αποκαλύψεις του εγκληματικού χαρακτήρα των ''κομμουνιστικών''κομμάτων που εξουσίαζαν τους λαούς,δεν ήταν τίποτα άλλο απο ένα συγκαλυμένο και ''ήπιο'' σταλινισμό,καταδικασμένο σε αποτυχία και κατάρρευση.
Απομένει το άνοιγμα των αρχείων του ΚΚΕ,που όσο και αν το αποφεύγει το σημερινό ΚΚΕ θα γίνει κάποτε,και που τα κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό.Οι λόγοι είναι σε όλους προφανείς.
Τεράστιες οι ευθύνες του σημερινού ΚΚΕ που επαναφέρει τον σταλινισμό και τον παρουσιάζει σαν πανάκεια και πρότυπο.Μεγάλες και οι ευθύνες των μελών και οπαδών του ΚΚΕ που ανέχονται και στηρίζουν μια διεφθαρμένη κομματική ελίτ που κάνει μπίζνες στο όνομα της επανάστασης και του σοσιαλισμού,κοροιδεύοντας και περιγελώντας τον χειμαζόμενο λαό.
Το παρήγορο είναι πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πιά ούτε για το ΚΚΕ ούτε για τις νεκραναστάσεις του σταλινισμού που επιχειρεί και που προσδοκά να το βγάλουν απο την αφάνεια και την απαξίωση.

Οδ.Ανδρουτσος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:15 μ.μ.

Απο τον ΠΑΝ δεν έχω απαιτήσεις.
Αλλά δράττομαι της ευκαιρίας Κολοκοτρώνη,μια και η κουβέντα σου με τον Καραισκάκη έφτασε στον Αρη και τον Ζαχαριάδη,να απαντήσεις αν γνωρίζεις και αν φυσικά σου επιτρέπουν,να εξηγήσεις το γεγονός πως ο Ζαχαριάδης κατάφερε να επιζήσει του στρατοπέδου-κολαστήριο Νταχάου.Οταν εκατοντάδες χιλιάδες απλοί κρατούμενοι του στρατοπέδου οδηγήθηκαν στα κρεματόρια,ο Ζαχαριάδης όντας ''κομμουνιστής''και αρχηγός του μεγαλύτερου αντιστασιακού κινήματος στην Ευρώπη,όχι μόνο επέζησε,αλλά επέστρεψε ροδοκόκκινος και στρουμπουλός όταν οι ελάχιστοι επιζήσαντες ήταν πετσί και κόκκαλο.
Και όχι μόνον αυτό.Αμέσως μετά την αποφυλακισή του,ο Ζαχαριάδης επέστρεψε στην Ελλάδα με αεροσκάφος της RAF μετά απο προσωπική εντολή του ίδιου του Τσώρτσιλ.
Σημειωτέον Κολοκοτρώνη έχει μεσολαβήσει ο Δεκέβρης του 44,όπου οι Αγγλοι του Τσώρτσιλ ματοκύλισαν την Αθήνα.Ηταν τότε που ο Τσώρτσιλ είχε πεί στα Αγγλικά στρατεύματα να συμπεριφερθούν στο ΕΑΜ και στους αγωνιστές του,σαν σε ''κατεχόμενη χώρα''.
Μόλις λίγους μήνες αργότερα ο Τσώρτσιλ κουβάλαγε τον ''κομμουνιστή''Ζαχαριάδη στην κατεχόμενη χώρα για να πολεμήσει τους Αγγλους κατακτητές.
Γιατί άραγε?

Πανιχνευτής
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

ΠΑΝalert. ΠΑΝ alert. Συνοψίζουμε τα κυριότερα ΠΑΝόητα σχόλια για αρχειακούς λόγους. Για τον ιστορικό του μέλλοντος, για τον κομμουνιστή του παρόντος

“διαγραφες αντιπροσωπων επειδη ψηφιζουνε συμβασιουχοι εργοδοτικος συνδικαλισμος παλιος και νεος” (ακατανόητο, το μελετούμε)

«Στην κυπρο το ΑΚΕΛ τους εβαλε στο μνημονιο και εφερε την καταστροφη» ( εδώ συμφωνούμε. Μπορούμε να το καταγγείλουμε ως οπορτουνιστικό κόμμα, που τροφοδοτεί το λαό με φούμαρα και αυταπάτες και να σταματήσουμε να το καλούμε στο συνέδριο του Κόμματος)

«χαρη στην Συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ που εκλεισε τα συνορα και χτυπουσε πισωπλατα και ο γιουγκοσλαβικος στρατος» (ενώ ο γίγαντας Στάλιν είχε φλομώσει το Δημοκρατικό Στρατό με όπλα και χρήματα).

«Αφησε ομως γερες παρακαταθηκες και αντεξε το ΚΚΕ και το 1968 και το 1991 Στην εγκληματικη επιθεση του οπορτουνισμου» (και ο Μαϊλης μπορεί να παίρνει το μισθό του παραπέμποντας την επανάσταση που επαγγέλεται το Κόμμα σε μια άλλη γενιά)

«Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γυρισε 30 μαη μετα απο 8.5 χρονια» (φορώντας αγγλική στολή)

«οσο προσπαθεια και να κανεις ο ηρωας ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ δεν λερωνετε. Συνεχισε τον βουρκο σου σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν μπαινουμε» (προτάσεις ασύνδετες εννοιολογικά. Το συνηθίζει ο Δάσκαλος και μας μπερδεύει)

«χτυπησου κατω οσο θελεις μαντροσκυλο του καπιταλισμου» (αριστούχος της σχολής λάσπης που εκθρέφει το κκε δεκαετίες τώρα. Αντίστοιχο με το αλήστου μνήμης «το παλιόσκυλο ο Καραγιώργης ψόφησε» που αναφερόταν στον πρώην γγ του κκε)

Το βράδυ τα υπόλοιπα

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

Η Ιδια βρωμια η ιδια λασπη ο ιδιος βουρκος που πεταξε η συμμορια ΣΙΑΝΤΟΥ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ το ιδιο κανουνε και σημερα οι απογονοι τους. Μας λεει λοιπον το οπορτουνιστικο παπαγαλακι. Δεν φταινε αυτοι που ητανε εδω ολη την περιοδο και εγκληματισανε πανω στον λαο που δεν πηρε την εξουσια και φταει ο Ζαχαριαδης που ελειπε 8.5 χρονια. Και το κανουνε εις γνωση τους οι αθλιοι γιατι ειναι αυτος που δημιουργησε την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ και τους χαλασε τον ευρωκομμουνιστικο δρομο που ειχανε φτιαξει απο τοτε. Και παρα το οτι το 1956 διοριστηκε ο ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ πραξικοπηματικα δεν μπορεσανε να σταθουνε. το κομμα πεταξε ολα τα σκουπιδια εξω και το 1968 και το 1991. Συνεχιστε αθλιοι τον βουρκο σας μας κανει πιο δυνατους συνεχιζουμε στο δρομο των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ λυσαξτε οσο θελετε

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:13 μ.μ.

4.15 Αυτην την αθλιοτητα την ειπε πρωτος ο προδοτης Βαφειαδης. Οταν το 1956 τον ανατρεψανε πραξικοπηματικα στην ΕΣΣΔ ψαξανε αναμεσα στους συγκρατουμενους του να βρουνε τετοια στοιχεια για να τον κατηγορησουνε. Δεν βρεθηκε τιποτα. Ο τσεχοσλοβακος σ. Ζουπακ συγκρατουμενος του ειπε τα καλυτερα λογια και οτι προς τιμη του εδωσε το ονομα του στο γιο του. Και ερχονται σημερα τα ιδια μαντρασκυλα του καπιταλισμου να πεταξουνε την ιδια λασπη στον συντροφο και εχουνε και το θρασος να ζητανε συνεργασια με το ΚΚΕ. Σοσιαλφασιστες ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:19 μ.μ.

3.52 Στο 20 συνεδριο του ΚΚΣΕ επικρατησε ο οπορτουνισμος που εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου σταδιακα ανεςτρεψε τον καπιταλισμο. Τα δηθεν εγκληματα ακουστηκανε πρωτη φορα απο τους δυτικους και τους φασιστες. Τα αρχεια της ΕΣΣΔ απο το 1956 και μετα πλαστογραφηθηκανε για να αποδειχθουνε τα δηθεν εγκληματα. δικαιωνεται η θεση του ΚΚΕ οτι ο οπορτουνισμος αποτελει εγκληματικη οργανωση μεσα στις γραμμες του ΚΚ ο αγωνας πρεπει να ειναι αμιλεικτος χωρις κανενα ελεος. Η μασκα ανθρωπου που εχουνε ειναι ψευτικη προκειται για φιδια

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:26 μ.μ.

Στις διεθνεις σχεσεις δεν διακοπτουμε σχεση με κανεναν. η ιδεολογικη παλη συνεχιζεται και εχει πολα θετικα αποτελεσματα. Αλλες σχεσεις βεβαια εχουμε με το ΑΚΕΛ αλλες με το ΚΚ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

Γράφει ο ΠΑΝίβλαξ....''επικράτησε ο οπορτουνισμός που εφαρμόζοντας νόμους του καπιταλισμού σταδιακά ανέτρεψε τον καπιταλισμό''
Πιάσε το αυγό και κούρευτο! Και τα μυαλά στις ταράτσες με τους ιπτάμενουν αναρχικούς.
Ωι,Ωι μάναμ τι ακούμε και τι διαβάζουμε οι άνθρωποι.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

Οποιος πλαστογράφησε τα αρχεία να σηκώσει το χέρι του.
Ο ένοχος θα τιμωρηθεί αμείληκτα χωρίς κανένα έλεος.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:56 μ.μ.

Είναι απίστευτες οι επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό το ΚΚΕ.Απο παντού του την πέφτουν.
Oλοι είναι εναντίον του.Οι Σαμαροβενιζέλοι κινδυνολογούν και τρομοκρατούν τον κόσμο,σε περίπτωση νίκης του ΚΚΕ.
Μέσα στην χώρα όλα τα κανάλια το κτυπούν ανελέητα.Οι καλεσμένοι του ΚΚΕ στα κανάλια έχουν απέναντί τους όλους τους άλλους.Οι δημοσιογράφοι του κάνουν τις δυσκολότερες ερωτήσεις.Ο Ντερμπεντέρης έχει βάλει κάτω την Λιάνα και την χτυπάει σαν χταπόδι.Ο Μπάμπης ο σουγιάς περίλαβε τον Κουτσούμπα και τον έκανε σαράντα οκάδες.Ο Τράγκας ανέλαβε την Παπαρήγα και θα την άφηνε στον τόπο αν δεν προλάβαινε ο ΠΑΝ να του την πάρει απο τα χέρια.Τράπεζες,επιχειρήσεις,εφοπλιστές,μονοπώλια,χρηματιστήρια,ο Στουρνάρας,η Βούλτεψη,ο Αδωνης,ο Βορίδης και το κακό συναπάντημα είναι εναντίον του ΚΚΕ επειδή διεκδικεί την κυβέρνηση και απειλεί το σύστημα.
Από κοντά και οι άτιμοι οπορτουνιστές του Χαλίφη που βλέπουν να χάνουν την κουτάλα που έτρωγαν για 40 χρόνια και ο Λαφαζάν έπαιρνε τα σπίτια του κοσμάκη.
Εκεί που γίνεται ο κακός χαμός με τις επιθέσεις στο ΚΚΕ,είναι στο εξωτερικό.Ο Γιούγκερ λύσσαξε,ο Μοσχοβισί αφηνίασε,το ΔΝΤ ξεσάλωσε,οι αγορές βγήκαν στα κεραμίδια και απειλούν ξεδιάντροπα πως άμα πάρει το ΚΚΕ την κυβέρνηση θα έλθει το χάος,θα πέσει ακρίδα,θα συγκρουστεί ο πλανήτης μας με την Αφροδίτη,θα λειώσουν οι πάγοι,και τα ΑΤΜ αντί για χρήματα θα βγάζουν βατράχια.
Ομως σύντροφοι αντέχουμε στις επιθέσεις.Είμαστε παντός καιρού,θα κυβερνήσουμε και θα συντρίψουμε τον οπορτουνισμό του Γιούγκερ των οff-shore και της ALPHA BANK.
Εχουμε την ευχή της Λιάνας και προχωρούμε.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:59 μ.μ.

Είναι μεγάλη πολυτέλεια να κάνουμε αυτήν την περίοδο συζήτηση περί Ζαχαριάδη όταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι εκρηκτικά αλλά θα μπω στο πειρασμό να την συνεχίσω αν και είναι εντελώς αδόκιμη διαδικασία να γράφουμε κειμενάκια στο internet για τέτοια θέματα που χρήζουν ιστορικής μελέτης.
1. Ο Καραισκάκης , που προφανώς με ειρωνεύεται λόγω του ψευδώνουμου που χρησιμοποιώ, με επιβεβαιώνει πανηγυρικά με τα link που έγραψε. Όντως η διαγραφή του Άρη από το κόμμα ανακοινώθηκε κατά μία τραγική σύμπτωση την ημέρα του θανάτου του. Αυτό έγραψα και εγώ και αυτό επιβεβαιώνουν τα link του Ριζοσπάστη.
2. Απο τότε που επέστρεψε ο Ζαχαριάδης μπαίνει το ερώτημα περί Νταχάου. Δεν το πρωτοδιατυπώνεις εσύ. Άλλωστε το συμπεριέλαβαν και στο κατηγορητήριο για την καθαίρεση περί πράκτορα των Άγγλων κλπ. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη περί αυτού απο κανέναν ούτε απο τους Άγγλους που τα αρχεία των μυστικών τους υπηρεσιών έχουν δημοσιευτεί. ούτε απο τα αρχεία των Γερμανών. Απο πουθενά δεν προκύπτει το παραμικρό. Οι υποθέσεις δεν συνιστούν πραγματικότητα για τις αποδεχτεί κάποιος.
3. Μεγάλο μέρος των αρχείων του ΚΚΕ δεν τα έχει τα ΚΚΕ. Είναι γνωστό ότι στη διάσπαση του 1968 ανάλογα με το ποιό μέρος πήγαν διάφορα στελέχη πήγε και το αρχείο που κρατούσαν. πχ. το 1978 μέρος του αρχείου του ΚΚΕ (1950 -1975) δημοσίευσαν οι εκδόσεις "Θεμέλιο" σε δίτομη έκδοση με επιμέλεια του γνωστού και μη εξαιρετέου Π. Δημητρίου.(γνωστού "ανανεωτή" ας μη πω καμιά βαριά κουβέντα).
4. Περί ποιών αρχείων των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού μιλάτε; Tων πραγματικών ή των κατασκευασμένων; Tων χοντροκομμένων ψευδοαρχείων της εποχής Γιέλτσιν, που ούτε μία σφραγίδα της προκοπής δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν η την επίκληση ανύπαρκτων ονομάτων; πχ υπόθεση Κατίν. Μήπως εννοείτε τα αρχεία που κατασκεύασαν οι Γερμανοί (Γκέμπελς) κατα την διάρκεια του Β παγκόσμιου πολέμου και για την δράση του ΚΚΕ με φανταστικά πρόσωπα πχ το ανύπαρκτο "σύμφωνο του Πετριτσίου" , που υπέγραψε με τον Ιωαννίδη (ΚΚΕ) ο Βούλγαρος Δασκάλωφ (ανύπαρκτο πρόσωπο) για την μετατροπή της Μακεδονίας σε αυτόνομη σοβιετική δημοκρατία;
Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των δυτικών και των μυστικών υπηρεσιών να συκοφαντήσουν την πρώτη απόπειρα του ανθρώπου να φτιάξει ένα σύστημα χωρίς εκμεταλευτές τίποτα δεν απέδειξαν. Με συγχωρείτε αλλά είναι π@π@ριές του χειριστού είδους. Λάθη υπήρξαν και ορισμένα ήταν και σοβαρά αλλά έτερον εκάτερον. Σημειωτέον ότι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε είχε διαφορετική "εφαρμογή" απο χώρα σε χώρα. Άλλο ήταν η Αλβανία, άλλο η Ρουμανία, άλλο η ΕΣΣΔ, άλλο η Κϊνα, άλλο η Κούβα κλπ κλπ. Και μην ξεχνάτε ότι οι ανατροπές στις χώρες αυτές δεν έγινε όπως λένε με μία διαδήλωση στη Μόσχα , το Βερολίνο και το Πεκίνο αλλά απο μέρος της ηγεσίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων και αυτό στη καθομιλουμένη λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ και για να χρησιμοποίησω και μία λέξη επίκαιρη απο την αργυρωνητη ηγεσία
Θα σας αντιστρέψω το ερώτημα. Έχουν ή δεν έχουν όφελος οι ιμπεριαλιστές και οι φασίστες να κατηγορούν ένα σύστημα που τους αμφισβητεί και θέλει να τους τελειώσει;
Νομίζω κοινός νους χρειάζεται για να κατανοήσει κάποιος ότι πολλά τα περισσότερα είναι φτηνή προπαγάνδα.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:02 μ.μ.

6.59
Οταν λές χρειάζεται κοινός νούς,σίγουρα θα αναφέρεσαι στον ΠΑΝ και τους ομοίους του.

Καραϊσκάκης
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:28 μ.μ.

@Κολοκοτρώνη

Άκου φίλε μου, τη μπάλα στην εξέδρα δεν μπορείς να την πετάς διαρκώς.

Λοιπόν:

1. Αν ανακοινώθηκε η διαγραφή του Άρη την ημέρα του θανάτου του, αυτό έχει ελάχιστο ιστορικό και πολιτικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που 4 μέρες πριν από τον θάνατό του το ΚΚΕ τον είχε ΔΗΜΟΣΙΑ καταγγείλει κάτι που σαφώς ΔΕΝ ήξερες και πας να τα γυρίσεις (μάταια) στο ....τσάμικο.
Η ημερομηνία-κλειδί για την διαπόμπευση του Άρη από το ΚΚΕ ήταν η 12/06/1945, όταν αυτός ήταν ακόμη ζωντανός και κυνηγημένος.

2. Η Δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ στο πρόσωπο του Άρη, την ίδια στιγμή που ο Άρης προσπαθούσε να συναντήσει τον Ζαχαριάδη ή εκπρόσωπό του, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το ΚΚΕ (είτε με Σιάντο ηγέτη είτε με Ζαχαριάδη), τον θεωρούσε ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

3. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από την πούστικη μπηχτή στο τέλος του μονόστηλου που "υπενθυμίζει" στον λαό ότι "Οπως είναι γνωστό ο Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στον καιρό της δικτατορίας του Μεταξά είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του ΚΚΕ".

Παρακάτω:
4. To γεγονός ότι ένας ηγέτης ΚΚ κατεχόμενης χώρας με τεράστιο αντιστασιακό κίνημα ΒΓΑΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ από τα χέρια των Ναζί στο Νταχάου, εσένα σου φαίνεται ........νορμάλ! Δεν εκπλήσσομαι. Αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν είχες αμφισβητήσει ακόμα και τη Συμφωνία της Γιάλτας!!!!

5. Άντε και ξεπερνάμε το (4). Το ότι ο Ζαχαριάδης γύρισε με αεροπλάνο της RAF, και αυτό ψέμα είναι? ΝΑΙ ή ΟΧΙ???

Θέλεις να σου εξηγήσω το πως και το γιατί?
Ούτε πρακτοριλίκια ούτε τίποτα. Πολύ απλά:

Οι Άγγλοι ξέραν ότι ο Ζαχαριάδης ήταν πιστός Σταλινικός και πειθήνιος στη γραμμή της Μόσχας.
Τότε η γραμμή αυτή έλεγε σε καμιά περίπτωση σύγκρουση με Αγγλοαμερικάνους, αλλά συνεννόηση για το μοίρασμα του κόσμου. Ο Ζαχαριάδης λοιπόν ήταν αυτός που θα περνούσε τη γραμμή της Μόσχας στην Ελλάδα όπως συνέφερε την τότε ΕΣΣΔ του Στάλιν και παράλληλα τους Αγγλοαμερικάνους που έτρεμαν το ΕΑΜ.
Και για αυτό οι Άγγλοι τον διευκόλυναν να έρθει στην Ελλάδα. Γιατί ο γυρισμός του εξυπηρετούσε έστω έμμεσα τα Βρετανικά συμφέροντα.

Και έτσι και έγινε. Ο Ζαχαριάδης πέρασε τη Σταλινική γραμμή, μέχρι που οι προσωπικοί του μεγαλοϊδεατισμοί και ο έμφυτος ναρκισσισμός του τον οδήγησαν στο λάθος της Αποχής από τις Εκλογές του '46 (ΠΑΡΑ τις αντίθετες παραινέσεις της Μόσχας) και τελικά στον Εμφύλιο.

Η Μόσχα βέβαια το 'παιζε και "κρύο - ζέστη" απέναντί του ώστε να ανταλλάξει το Ελληνικό αγγούρι στον πάτο της Αγγλίας με την παραχώρηση της Πολωνίας στην σφαίρα της ΕΣΣΔ, όπερ και εγένετο.
Απόδειξη:
Ούτε ένα δελτίο τύπου δεν έβγαλε το ΤΑΣΣ για τα Δεκεμβριανά (επί Σιάντου-Ιωαννίδη), ούτε μια σφαίρα ρούσικη στα χέρια του ΔΣΕ (επί Ζαχαριάδη).

Και κάπως έτσι εν συντομία, ο Στάλιν ξεπούλησε την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τις προσωπικές αδυναμίες της ορντινάτζας του δηλ του Ζαχαριάδη.

Αυτά αν διαβάζεις ιστορία. Αν θέλεις παραμυθάκια για ύπνο το βράδυ συμβουλέψου τον ΠΑΝ.



Υ.Γ.: Τα υπόλοιπα που λες, δεν τα έθεσε κανένας στην κουβέντα. Μόνος σου τα έβαλες, μόνος σου τα απαντάς.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:31 μ.μ.

Η αντικομμουνιστικη λυσσα συνεχιζεται καθοδηγουμενη απο ενιαιο κεντρο για να χτυπηθει το ΚΚΕ. η απογνωση ειναι εμφανεις ειχανε υποσχεθει στα αφεντικα τους οτι θα τα καταφερουνε και απετυχαν. Το ΚΚΕ ειναι εδω και θα ειναι εδω εναντια σε καθε αστικη κυβερνηση για Εργατικη Λαικη Αντιπολιτευση για την ανατροπη του καπιταλισμου. Αφηνουμε τα μαντροσκυλα του καπιταλισμου στην μοιρα τους. Συνεχιζουμε αταλαντευτα μπροστα οση λασπη και να ριξουνε

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:46 μ.μ.

10.28 Καταλαβαινουμε ολοι την λυσσα που εχεις να καλυψεις το εγκλημα. Η εξουσια χαθηκε το 1944 γιατι υπηρχε το ΕΑΜ ως πολιτικο μετωπο και απο την φυση του ειχε μεσα την ηττα. ΟΙ εγκληματικες συμφωνιες με την αστικη ταξη και τους Αγγλους σε αυτην την βαση εγινε. Αν υπηρχε εργατικο μετωπο και λαικη συμμαχια τον οκτωβρη του 1944 θα ειχε παρει την εξουσια συμφωνα με τις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. ολα τα υπολοιπα δειχνουνε ποσο δικιο εχει το ΚΚΕ. ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ητανε 10 μερες στην Ελλαδα οταν ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ δολοφονησανε τον ΑΡΗ. Την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ δεν μπορεις να την λερωσεις με τιποτα. Η αθλιοτητα να λερωσεις την ΕΣΣΔ για τους ελιγμους που εκανε δεν πιανει μαντροσκυλο του συστηματος. Οτι δεν πηραμε την εξουσια το εγκλημα ειναι του ΕΑΜ και του ΣΙΑΝΤΟΥ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:07 μ.μ.

10.28 Η Γιαλτα ητανε η μελυτερη νικη του ΚΚ μεχρι τοτε. Αναγνωρισε το συσχετισμο που υπηρχε στην καθε χωρα και ο καπιταλισμος αναγκαστηκε να παραδεχτει οτι εχασε τις συγκεκριμενες χωρες. Στις υπολοιπες χωρες στην δυση μπορουσανε τα ΚΚ να μετατρεψουνε τον πολεμο σε ταξικο συμφωνα με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ και να παρουνε την εξουσια. Δεν μπορουσε ομως να συμβει γιατι τα ΚΚ μπλεγμενα σε πολιτικα μετωπα εγκλοβιστηκανε απο τους οπορτουνιστες. Απο τους προδοτες δηλαδη Της 2ης διεθνης που προδωσε το προλεταριατο το 1914 με τον 1ο Π.Π αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια της 5ης φαλαγγας παντα

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

Τρεμανε το ΕΑΜ οι αγγλοι ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ. Σβωλος αντικομμουνιστης. Γ. Πασαλαδης αντικομμουνιστης υπουργος στην Γεωργια των μενσεβικων που ανατρεψανε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ το 1921 εφυγε στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και μετα εδω να συνεχισει το θεαρεστο εργο του. Τσιριμωκος Μ.Κυρκος Γνωστοι και μη εξαιρεταιοι. Να τους χαιρεσαι αυτους τους Προδοτες

Οδ.Ανδρουτσος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:59 μ.μ.

Δεν απαντάς Κολοκοτρώνη.Η συνήθης τακτική των σταλινικών.
Η ερώτηση ήταν πως επέζησε του Νταχάου ο Ζαχαριάδης.Τυχαίο και σύμπτωση που γλύτωσε κοτζάμ κομμουνιστής και μάλιστα αρχηγός.?Είχε το κοκκαλάκι της νυχτερίδας ή κάποιο φυλακτό και την σκαπουλάρησε? Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν όσοι τον κατηγόρησαν μετά για πράκτορα των Αγγλων.Σύντροφοί του κομμουνιστές τον κατηγόρησαν ,ίδιο κόμμα ήταν,και στην εποχή της παντοδυναμίας του τσιράκια,γλύφτες και πιστοί που τον δόξαζαν και έπιναν νερό στο όνομά του.Ολα έγιναν στα πλαίσια των εσωκομματικών εκκαθαρίσεων,όπως γινότανε πάντα στα σταλινικά κόμματα,και για τις καρέκλες που μοίραζε η νέα ηγεσία της Σοβιετίας.Πολλοί απο τους μετέπειτα διώκτες του είχαν πρωταγωνιστήσει σε δολοφονίες συντρόφων τους και αγωνιστών της αντίστασης με εντολή Ζαχαριάδη,όπως του Καραγιώργη,του Γιαννούλη,του Γεωργιάδη και εκατοντάδων άλλων.Με αποκορύφωμα την προδοσία του Αρη και την παράδοσή του στους δημίους δοσίλογους και ταγματαλήτες.
Η συνηθισμένη τακτική των σταλινικών που απο θύτες γίνονται θύματα και τούμπαλιν,αρκεί η αλάνθαστη κάθε φορά ηγεσία να βγαίνει αλώβητη.
Στο ζήτημα της μεταφοράς του Ζαχαριάδη με αεροσκάφος της RAF με εντολή Τσώρτσιλ,συλλαμβάνεσαι ψευδόμενος.Τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών δεν έχουν καμμιά δουλειά να αναφέρονται σε αυτό.Πουθενά και ποτέ αρχεία μυστικών υπηρεσιών δεν αναφέρουν τους πράκτορές τους.Τι σκατά μυστικές υπηρεσίες θα ήταν τότε?Αλλού αναφέρεται το γεγονός της μεταφοράς,που επιβεβαιώνεται απο πλήθος εγγράφων του Φόρειν-Οφις,καθώς και απο έγγραφα άλλων υπηρεσιών.Ο Ριζοσπάστης κάτι αναφέρει την εποχή εκείνη.Για βρέστο.
Ευτυχώς να λές που ένα μικρό μέρος των αρχείων πέρασε στα στελέχη που απεχώρησαν απο το ΚΚΕ το 68.Ετσι δόθηκε η ευκαιρία να έλθουν στο φώς κάποια απο τα γεγονότα που αφορούσαν πρόσωπα και καταστάσεις.Το μεγαλύτερο όμως μέρος των αρχείων παραμένει θαμένο στα υπόγεια του Περισσού,και έχουν μόνο πρόσβαση ελάχιστα υψηλόβαθμα στελέχη.
Αν το ΚΚΕ δεν έχει να κρύψει κάτι,το λογικό θα ήταν να τα έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα.Αφού δεν το κάνει,φοβάται πολύ και θέλει να κρύψει πολλά.
Αφού αναφέρεις τον κοινό νού,εδώ ταιριάζει απόλυτα αυτά που καταλαβαίνει ο κοινός νούς και η κοινή λογική σχετικά με τα αρχεία.
Στην αντιστροφή του ερωτήματος για το σταλινικό σύστημα,ατύχησες.Τί όφελος έχουν οι ιμπεριαλιστές να κατηγορούν σήμερα ένα σύστημα όπως ο σταλινισμός που πέθανε και δεν ισχύει?Κανένα.Και γιαυτό δεν ασχολούνται πλέον με κάτι που δεν υπάρχει,και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον.Απο ποιόν κινδυνεύουν πως θα τους ''τελειώσει''?Ποιός αμφισβητεί σήμερα τον καπιταλισμό? Η Β.Κορέα?Θα ήταν αστείο να ισχυριστείς πως οι ιμπεριαλιστές φοβούνται μήπως η Β.Κορέα ''παρασύρει'' με τα θέλγητρά της τους λαούς της γής γινόμενη πρότυπο για να επαναστατήσουν οι λαοί για να της μοιάσουν.Το ίδιο ισχύει και για το σταλινικό ΚΚΕ που ουδόλως απειλεί το σύστημα γιαυτό το έχει στο απυρόβλητο και πολλές φορές το υμνεί και το επαινεί για την ''συνετή''δράση του.
Οταν καταλάβετε πως σταλινισμός και κομμουνισμός είναι έννοιες αντίθετες,τότε το επιχείρημα περί κοινού νού θα έχει βάση.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:22 π.μ.

Προς Καραισκάκη

Έχεις μία αμετροέπεια στα γραπτά σου. Χωρίς να γνωρίζεις καν τον συνομιλητή σου λές ότι σου κατέβει και κυρίως παριστάνεις και τον ιστορικό παντογνώστη.

1. Ελληνικά ξέρεις να διαβάζεις , ξαναδιάβασε τι έγραψα και τι μου απάντησες σε σχέση με την ανακοίνωση της διαγραφής του Άρη.Δεν ασχολήθηκα με την γνώμη του Ζαχαριάδη για αυτόν. Το θεμα είναι πασίγνωστο και ήταν και ένας λόγος που δίχαζε εσωτερικά το ΚΚΕ για πάρα πολλά χρόνια και γι'αυτό δεν είχε γίνει η αποκατάστασή τους. Δεν λέω πρωτοτυπίες υπάρχουν τα κείμενα απο το δοκίμιο του ΚΚΕ 1949 -1968 (σύγχρονη εποχή 2011).
Γιατί εστιάζεις στον Ζαχαριάδη για την "διαπόμπεψη" του Άρη , τα υπόλοιπα "λουλούδια" που υπέγραψαν την συμφωνία της Βάρκιζας και τις άλλες κατάπτυστες συμφωνίες είχαν καλύτερη γνώμη για τον Άρη; Στο κάτω κάτω ο Ζαχαριάδης λόγω της φυλάκισής του δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη.

2. Ο εμφύλιος σε σχέση με τη στάση της ΕΣΣΔ είναι ένα κομμάτι που είναι σχεδόν άγνωστο με την έννοια ότι δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες και ντοκουμέντα. Εσύ τα ξέρεις φαίνεται και μας δίνεις τις σχετικές πληροφορίες. Είναι μία συμβολή στην ιστορική μελέτη.

3. Η στάση του Ζαχαριάδη ήταν αντιφατική γιατί αντιφατική ήταν η στάση της ηγεσίας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Αυτά δεν τα λέω εγώ τα λέει το ΚΚΕ (με τα οποία συμφωνώ) στα κείμενα που δημοσίευσε με την ευκαιρία της αποκατάστασης του Ζαχαριάδη και του Άρη. Όταν μιλάμε για ηγεσία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος εκείνη την περίοδο αντιλαμβάνεσαι για ποιόν μιλάμε.

4. Δεν αμφισβήτησα καμία συνδιάσκεψη της Γιάλτας ως προς την πραγματοποίησή της αμφισβήτησα και αμφισβητώ την λεγόμενη συμφωνία-απόφαση για το μοίρασμα του κόσμου. Απο πουθενά δεν προκύπτουν οι π@π@ριές του Τσώρτσιλ, κανένα ντοκουμέντο δεν τις επιβεβαιώνει. Υπάρχουν τα άτυπα πρακτικά των συμμετασχόντων γιατί επίσημα πρακτικά δεν κρατήθηκαν παρά μόνο οι κοινές υπογεγραμμένες ανακοινώσεις. Στα πρακτικά της αγγλικής πλευράς (έχουν δημοσιοποιηθεί και των άγγλων και των υπολοίπων) δεν υπάρχουν οι "ανοησίες" του Τσώρτσιλ που έγραψε στα απομνημονεύματά του, πριν πεθάνει θυμήθηκε να μας πει για χαρτάκια και για ποσοστά.

5. Δεν απάντησα μόνο σε σένα απάντησα σε διάφορα σχόλια απλά δεν κατέγραψα ποιά. Αυτοί που τους απαντάω το αντιλαμβάνονται.

6. Κάποιοι τύποι που έχει αναγάγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σωτήρα του λαού θα τους πω να σταματήσουν τις προσευχές και σταυροπροσκυνήματα προς την Ευρωπαική Ένωση , το ευρώ και το χρέος (άντε το μεγαλύτερο μέρος του, τύπου psi) γιατί οι κλωτσιές που θα φάνε από τον λαό , που τον εμπαίζουν και τον δουλεύουν, θα είναι τέτοιες που θα τους εξαφανίσει απο τον πολιτικό χάρτη όπως τον Γιωργάκη.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ: 7 χωρών οι προυπολογισμοί για το 2015 κρίθηκαν απο την κομισιόν απορριπτέοι και θα επαναδιατυπωθούν (Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία και Μάλτα). Αυτές οι χώρες δεν έχουν μνημόνιο και δεν υπάγονται στο μηχανισμό στήριξης όπως η Ελλάδα. 4 χωρών (Λετονία, Εσθονία. Σλοβενία αυτών το επίπεδο διαβίωσης είναι στο 1/4 του ελληνικού με το μνημόνιο και η Φιλανδία) οι προυπολογισμοί έχουν τα προβληματάκια τους σύμφωνα με την κομισιόν σε σχέση με το δημοσιονομικό σύμφωνο και τους ψιλομαλώνουν γιατί δεν ξεσκίζουν και άλλο τους λαούς τους. Θα μου πείτε αυτοί δεν έχουν Τσίπρα για να τους ξεσηκώσει , δεν έχουν οικονομολόγους σαν τον Μηλιό, τον Σταθάκη και τον Δραγασάκη, δεν έχουν ρήτορες σαν τον Λαφαζάνη για να ενώσουν τους καπιταλιστές του νότου για την δημιουργία του οράματος του Λένιν ναι του Λένιν για τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης!!!
Συγνώμη για το "φίλαθλο" ύφος αλλά μερικοί είστε άπαιχτοι.

Κολοκοτρώνης

Οδ.Ανδρουτσος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:24 π.μ.

Κολοκοτρώνη.
Ξέχασα τις π@@ιές της παραχάραξης και αλλοίωσης των αρχείων.Να το ισχυρίζεται αυτό ο σαλεμένος με το ξίδι και τα σώβρακα του χαλίφη,πάει στο διάολο.Δικαιολογείται.
Αλλωστε και ο Γιέλτσιν ο ''παραχαράκτης'' σάρξ εκ της σαρκός του ΚΚΣΕ ήταν.Απο τα σπλάχνα του βγήκε.Το ίδιο και ο Γκορπατσώφ που για ένα φεγγάρι το ΚΚΕ τον έκανε εικόνισμα.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως τέτοια κόμματα σαν τα σταλινικά,τέτοιους ηγέτες βγάζουν στο διηνεκές.Καιροσκόπους,τυχοδιώκτες,ναρκισσιστές,καρεκλοκένταυρους,βρωμόνερα,χαφιέδες,πράκτορες.
Δεν είναι δικά μου λόγια.Είναι λόγια κάθε νέας ηγεσίας του ΚΚΕ για τους Γ.Γραμματείς που αποδομούσαν και αποκαθήλωναν ανάλογα με τί αέρας φύσαγε στο μητροπολιτικό κέντρο.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:09 π.μ.

12.22 Τελικά δεν διαφέρεις απο τον ΠΑΝ στο ελάχιστο.Την ίδια μούρη έχετε όλοι.Σταλινικοί και ανιστόρητοι που κάνετε τις επιθυμίες σας πραγματικότητα.
Θα μείνεις στις ονειρώξεις,αν περιμένεις κλωτσιές.
Κλωτσιές απο τον λαό ήτανε αυτό που πάθατε το 2012 και τώρα θα το ξαναπάθετε χειρότερα.
Και όχι ρε δεν μας χρειάζονται οι συγνώμες σου.Δεν είσαι φίλαθλος.Χουλιγκάνος του κερατά είσαι.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:31 π.μ.

Τα πραγματα ειναι απολυτα ξεκαθαρα. οι οπορτουνιστες εχοντας στρωσει τον ευρωκομμουνιστικο δρομο απο το 1944 καταστρεψανε το λαο στα πλαισια του ιστορικου συμβιβασμου. Οποτε ειναι απολυτα λογικο το μισος για τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ.τους χαλασε ολα τα σχεδια. και παρα την αμεριστη βοηθεια του χρουτσωφ το 1956 δεν καταφερανε τιποτα. επισης το παπαγαλακι μας λεει οτι ευτυχως που υπηρχανε οι κλεφτες του αρχειου και δημοσιευθηκε. Δικαιολογημενο το μισος τσουζει ακομμα και τους τελειωσε και η ΒΑΖΕΛΙΝΗ

Πανιχνευτής
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:29 π.μ.

4.32 5.13 5.19 5.26 10.31 10.46 11.07 11.19 1.31

ΠΑΝ alert. ΠΑΝ alert. Νέα Πανόητα σχόλια εκτοξεύτηκαν κατά κύματα . Για τους βιαστικούς, σημειώνουμε τα best of

“Η Ιδια βρωμια η ιδια λασπη ο ιδιος βουρκος που πεταξε η συμμορια ΣΙΑΝΤΟΥ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ” ( σσ. συμμορία είναι αυτοί που κάθε φορά αποφασίζει η εκάστοτε ηγεσία του κκε)

«Αυτην την αθλιοτητα την ειπε πρωτος ο προδοτης Βαφειαδης» (προδότης κι αυτός )

«Στο 20 συνεδριο του ΚΚΣΕ επικρατησε ο οπορτουνισμος που εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου σταδιακα ανεςτρεψε τον καπιταλισμο» (εδώ είναι φανερό ότι ο δάσκαλος έχει ρετάρει).

«Τα δηθεν εγκληματα ακουστηκανε πρωτη φορα απο τους δυτικους και τους φασιστες» (εδώ ο Δάσκαλος κάνει σαφές ότι δεν υπάρχουν εγκλήματα από το Στάλιν. Είναι όλα κατασκευασμένα από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ)

«Τα αρχεια της ΕΣΣΔ απο το 1956 και μετα πλαστογραφηθηκανε για να αποδειχθουνε τα δηθεν εγκληματα» (εδώ ο Δάσκαλος εξηγεί ότι από το 1956, όχι μόνο έστρωναν το δρόμο προς τον καπιταλισμό, αλλά πλαστογραφούσαν και τα αρχεία, κάτι που προηγουμένως δε συνέβαινε. Όχι)

«ο οπορτουνισμος αποτελει εγκληματικη οργανωση μεσα στις γραμμες του ΚΚ ο αγωνας πρεπει να ειναι αμιλεικτος χωρις κανενα ελεος. Η μασκα ανθρωπου που εχουνε ειναι ψευτικη προκειται για φιδια» (εδώ ο Δάσκαλος δίνει ένα δείγμα του λυρισμού του. Αταλάντευτος και ποιητικός μαζί ξεβρακώνει τα φίδια τους οπορτουνιστές)

«Στις διεθνεις σχεσεις δεν διακοπτουμε σχεση με κανεναν’ (που σημαίνει ότι εφόσον αυτοί δεν μπορούν να μας κόψουν ψήφους, ας κάνουν ότι είναι κομμουνιστές και εμείς θα κάνουμε ότι τους πιστεύουμε. Έτσι κι αλλιώς, κι εμείς τι παραπάνω κάνουμε;)

«Η αντικομμουνιστικη λυσσα συνεχιζεται καθοδηγουμενη απο ενιαιο κεντρο για να χτυπηθει το ΚΚΕ» (αναφέρεται στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται το κκε από παντού )

«Η αθλιοτητα να λερωσεις την ΕΣΣΔ για τους ελιγμους που εκανε δεν πιανει μαντροσκυλο του συστηματος. Οτι δεν πηραμε την εξουσια το εγκλημα ειναι του ΕΑΜ και του ΣΙΑΝΤΟΥ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ» (εδώ ο Δάσκαλος εξηγεί ότι η Σοβιετική Ένωση δε βοήθησε το ΕΑΜ γιατί έκανε ελιγμούς. Νομίζουμε ότι εδώ χρειάζεται
αποσαφήνιση των ελιγμών)

«Η Γιαλτα ητανε η μελυτερη νικη του ΚΚ μεχρι τοτε. Αναγνωρισε το συσχετισμο που υπηρχε στην καθε χωρα και ο καπιταλισμος αναγκαστηκε να παραδεχτει οτι εχασε τις συγκεκριμενες χωρες» (εδώ ο Δάσκαλος εξηγεί πώς μοιράστηκαν οι χώρες της Ευρώπης ανάμεσα στους Σοβιετικούς και τους Αμερικανούς με βάση τα εδάφη που είχαν
προλάβει οι δύο παραπάνω χώρες να καταλάβουν)

«Στις υπολοιπες χωρες στην δυση μπορουσανε τα ΚΚ να μετατρεψουνε τον πολεμο σε ταξικο συμφωνα με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ και να παρουνε την εξουσια. Δεν μπορουσε ομως να συμβει γιατι τα ΚΚ μπλεγμενα σε πολιτικα μετωπα εγκλοβιστηκανε απο τους οπορτουνιστες» (εδώ ο Δάσκαλος εξηγεί γιατί στις υπόλοιπες χώρες που κατακτήθηκαν από τους Αμερικανούς, τα ΚΚ δεν μπόρεσαν να ανέβουν στην εξουσία. Δε φταίνε οι Αμερικανοί αλλά τα πολιτικά ΜΕΤΩΠΑ)

«Τρεμανε το ΕΑΜ οι αγγλοι ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ.» ( εδώ ο Δάσκαλος κάνει πλάκα με το ΕΑΜ και πολύ καλά κάνει. Άλλωστε, το ΚΚΕ συμμετείχε σε αυτό;)

«τσουζει ακομμα και τους τελειωσε και η ΒΑΖΕΛΙΝΗ» ( εδώ ο Δάσκαλος δείχνει και τη χιουμοριστική πλευρά του)

Καληνύχτα

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:40 π.μ.

τα Μπολσεβικικα κομματα ειναι αυτα που αναγνωριζει ο καπιταλισμος ως ταξικο αντιπαλο και χρησιμοποιει ολα τα μεσα εναντιον τους. Συκοφαντια ψυχολογικο πολεμο διεισδυση αναιχτα μεσο πρακτορων η μεσο του οπορτουνισμου που ειναι δικο του δημιουργημα. Αυτος ο αγωνας ειναι ζωης και θανατου για τον καπιταλισμο που γνωριζει τον πραγματικο αντιπαλο του. Το 1934 με την δολοφονια ΚΙΡΟΦ αποκαλυφθηκε συνομωσια στον σοβιετικο στρατο απο τους ΚΑΜΕΝΕΦ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ με τα νηματα να φτανουνε ως τον Χιτλερ. Το σχεδιο προεβλεπε ταυτοχρονα με την επιθεση το 1939 οι συνομωτες θα χτυπουσανε πισωπλατα για να ανατρεψουνε τους Μπολσεβικους. Ειναι οι χειροτεροι εχθροι της εργατικης ταξης και της εξουσιας της

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:57 π.μ.

To 1936 εγινε αστικη στρατιωτικη δικτακτορια με τον Μεταξα παραμονες 2 Π.Π προκειμενου να χτυπηθει το ΚΚΕ. Σεπτεμβρη του 1936 συνεληφθη ο Ζαχαριαδης και μεταφερθηκε στην κερκυρα σε απομωνοση. το κρατος εφτιαξε δευτερη Κ.Ε εβγαζε ριζοσπαστη και εκανε διεισδυση στο κομμα με πρακτορες του. Επισης χρησιμοποιησε για την ιδια δουλεια τους οπορτουνιστες για να αναριχηθουν στην ηγεσια. ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ Αλαξανε την στρατηγικη της 6ης ολομελειας του 1934 το 1937 θεωριτικοποιησανε τους ελιγμους της ΕΣΣΔ για να διασπαση το καπι ταλιστικο μπλοκ και φτιαξανε το ΕΑΜ Οχι σαν Εργατικο Μετωπο και σε συμμαχια με τους αγροτες. Ειχανε προτεινει την ηγεσια του ΕΑΜ στον Γ.Παπανδρεου που αρνηθηκε. Εισχωρησανε μεσα ανθρωποι που στην πορεια το καταστρεψανε. ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΣΒΩΛΟΣ που στην ιδια λογικη με τους Οπορτουνιστες ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ παραδωσανε ενα ολοκληρο λαο που πολεμησε την αστικη ταξη και τους συμμαχους της και χαρη στις νικες του κοκκι νου στρατου πηρε την νικη δεν μπορεσε να παρει την εξουσια. Ο ιστορικος συμβιβασμος του Ευρωκομμουνισμου ητανε ετοιμος και εδω αλλα ηρθε η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ χαρη στην φυσικη παρουσια του ΗΡΩΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και τους τα χαλασε ολα. Για αυτο και ολο αυτο το μισος εναντιον του ΚΚΕ. Συνεχιστε να ριχνετε οσο λασπη θελετε Μαντροσκυλα του καπιταλισμου. Εδω θα τα πληρωσετε ολα.

Καραϊσκάκης
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:22 π.μ.

@Κολοκοτρώνη

Φυσικά δεν ξέρω με ποιόν μιλάω, όπως φυσικά και εσύ δεν ξέρεις με ποιόν μιλάς.
Τώρα το κατάλαβες?

Στην ουσία:

1. Γιατί εστιάζω στο Ζαχαριάδη? Θέλει και ερώτημα?
Διότι όλοι περίμεναν την επιστροφή του Ζαχαριάδη για να τους φέρει στο "σωστό δρόμο" μετά τα λάθη των Σιάντου-Ιωαννίδη και εκείνος ουσιστικά υπέγραψε την διαπόμπευση της 12/06/1945, την ίδια στιγμή που ο Άρης είχε διαμηνύσει παντού ότι περίμενε συνάντηση μαζί του για έρθει σε κάποιας μορφής συνεννόηση.
Αν ο Ζαχαριάδης ήθελε -δήθεν- να ενημερωθεί καλύτερα (αφού το καϋμένο δεν ήξερε....) τότε ας πάγωνε την απόφαση διαγραφής (έτσι και αλλιώς κρυφή ήταν μέχρι τότε) και ας ερχόταν σε επαφή με τον Άρη. Προτίμησε να μην το κάνει....
Άρα ο Ζαχαριάδης ακολούθησε επακριβώς την γραμμή Σιάντου-Ιωαννίδη, όπως μαρτυρούν οι πράξεις του.
(Αλήθεια για τον Ιωαννίδη γιατί δεν λέτε ποτέ τίποτα? Μήπως γιατί παρέμεινε στην αυλή του Ζαχαριάδη και δεν κάνει να τον θίγουμε?)
Θέλεις παρεπιμπτόντως να μου σχολιάσεις και την πούστικη απόπειρα σπίλωσης του Άρη στην ανακοίνωση του ΚΚΕ της 12/06/1945???

2. Τι σαφείς πληροφορίες ακριβώς ζητάς για την στάση της ΕΣΣΔ στα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο?
Για να πεις τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια θές φωτογραφίες και ντοκουμέντα?
Η στάση της ΕΣΣΔ προκύπτει ξεκάθαρα από τα γεγονότα.
Σταχυολογώ στα πεταχτά:
Ούτε ένα δελτίο τύπου δεν έβγαλε το ΤΑΣΣ για τα Δεκεμβριανά (επί Σιάντου-Ιωαννίδη), ούτε μια σφαίρα ρούσικη στα χέρια του ΔΣΕ (επί Ζαχαριάδη), ούτε λέξη δεν είπε ο ταγμ/χης Ποπώφ όταν τον Δεκέμβρη του '44 έπινε τα ουίσκια του στη "Μεγάλη Βρετάνια" μαζί με τους συμμάχους (υπάρχουν και φωτό), και πολλά άλλα.
Λοιπόν όταν κάτι νιαουρίζει στα κεραμίδια σε πληροφορώ πως είναι γάτα.

3. Η στάση της ηγεσίας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος δεν ήταν καθόλου αντιφατική.
Η στάση της ηγεσίας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος ήταν να τηρήσει τα συμφωνηθέντα σε Τεχεράνη, Μόσχα, Πότσδαμ, Γιάλτα δηλ. να μοιράσει την Ευρώπη ήσυχα και νοικοκυρεμένα.
Απόδειξη: Τα ίδια τα γεγονότα.

Αντιφατική ήταν η στάση του Ζαχαριάδη γιατί από τη μία έπρεπε να κάνει τεμενάδες στο Στάλιν και από την άλλη ήθελε να το παίξει και επαναστατικός ηγέτης. Αμ δεν γίνεται δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη που θα λεγε και ο Χαρίλαος....

Σταλινικοί ηγέτες υπήρξαν στην Δυτ. Ευρώπη πολλοί.
Άλλοι αρχομανείς ηγετίσκοι σαν τον Ζαχαριάδη που κατέστρεψαν ένα λαϊκό κίνημα και άφησαν τη Δεξιά να εξοντώσει δυο γενιές Ελλήνων, και άλλοι όπως πχ ο Τολιάτι που παρέμεινε στην Ιστορία ώς μεγάλη προσωπικότητα τόσο στη Δύση όσο και στην πρώην ΕΣΣΔ (μέχρι και πόλη είχε στο όνομά του...)

Και τέλοςφυσικά, όταν μιλάμε για ηγεσία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος εκείνη την περίοδο μιλάμε για τον Στάλιν. Γιατί δε λες το όνομά του? "Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω" που λέει και η παλιά διαθήκη??? Τόση φανατική προσωπολατρεία πια ούτε οι Ιεχωβάδες!

4. Εσύ που ξέρεις Ελληνικά. Ξαναδιάβασε τι σου έγραψα παραπάνω. Σου είπα:
"Αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν είχες αμφισβητήσει ακόμα και τη Συμφωνία της Γιάλτας!!!!
Άρα δεν μίλησα για "Συνδιάσκεψη" μίλησα για "Συμφωνία".... την οποία και πάλι με επιβεβαιώνεις ότι αμφισβητείς και ενώ έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα άπειρες φορές τα τελευταία 70 χρόνια.
Άβυσσος η ψυχή του Σταλινικού...........


Τα υπόλοιπα και πάλι μόνος σου τα βάζεις, μόνος σου τα απαντάς.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:06 π.μ.

Στην Ιταλια το ΚΚ με την στροφη στο Σαλερνο συμμετειχε στην αστικη κυβερνηση του Μπαντολιο στενου συνεργατη του Μουσολινι που το βραδυ κοιμηθηκε φασιστας και το πρωι ξυπνησε αντιφασιστας. Και με υπουργο δικαιοσυνης κομμουνιστη υπογραψανε την αμνηστια στους συνεργατες του Μουσολινι. οταν κανανε την δουλεια τους το 1947 τους πεταξανε εξω. Το 1934 στην Γαλλια εγινε κυβερνηση Λαικου μετωπου. το 1936 εκλεισε τα συνορα στην Ισπανια βοηθοντας τον Φρανκο. το 1938 παραδωσανε την τσεχοσλοβακια στον Χιτλερ ανοιγοντας του δρομο να χτυπησει την ΕΣΣΔ. το 1938 οταν η Φιλανδια χτυπησε την ΕΣΣΔ ενισχυε με οπλα τους Φιλανδους και ετοιμαζε και στρατο. Τη να πρωτοθυμηθει κανεις απο την εγκληματικη δραση του οπορτουνισμου. Λογικο το μισος και η λυσσα απεναντι στο ΚΚΕ και τον Ζαχαριαδη που τους χαλασε τα σχεδια

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:43 π.μ.

Προς όλους

Έτσι και αλλιώς ανώνυμοι είμαστε, Κρατάτε τουλάχιστον ένα σταθερό ψευδώνυμο για να κατανοούμε ποιοι γράφουν τι. Παρόλο που λίγο πολύ γίνεται αντιληπτό εντούτοις μερικοί συνειρμοί και ορισμένες σκέψεις όπως διατυπώνονται μοιάζουν με τις" μεταμορφώσεις του Οβίδιου" για να μην πω με την χρωματοπροσαρμογή των χαμαιλεόντων.
Καλό θα ήταν να δώσετε και ένα στίγμα πολιτικής τοποθέτησης εγώ ξεκάθαρα έχω δηλώσει οπαδός του ΚΚΕ

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:18 μ.μ.

ο οπορτουνισμος σε πληρη συγχηση και παρακρουση. Ειχε δικιο λεει ο ΑΡΗΣ. καμμια διαφωνια μιλαγε κατα των εγκληματικων συμφωνιων του ΕΑΜ και για συνεχισει του ενοπλου αγωνα. και μετα καπακι μας λενε οτι επρεπε να συμμετεχουμε στις εκλογες και οτι δεν επρεπε να γινει ο ΔΣΕ. τωρα πως ταιριαζουνε ολα αυτα μαζι μονο ο οπορτουνισμος το ξερει κανεις αλλος

Μαντώ Μαυρογένους
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:58 μ.μ.

Θλιβεροί σταλινικοί.
Πρέπει να τους δώσει διαπιστευτήρια κανείς για το τι κόμμα ψηφίζει για να μπορέσουν να προσανατολιστούν πολιτικά.
Για τους Σταλινικούς πρέπει σώνει και καλά να είσαι Οπαδός. Ούτε περνά από το μυαλό τους κάποιος να μην είναι Χουλιγκάνος
Λολοκωτρώνη, άμα σε έπιασε ο καημός τι είναι πολιτικά ο καθένας, απλά διάβασε την τοποθέτησή του. Προκύπτει ξεκάθαρα. Για παράδειγμα εσύ δεν χρειάζεται να μας διαβεβαιώσεις ότι είσαι Σταλινικός. Το έχουμε καταλάβει προ πολλού.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:40 μ.μ.

Το 1914 ειναι σταθμος στην προδοσια των κομματων της 2ης διεθνης. Προδωσανε την εργατικη ταξη ταυτιστηκανε με τις αστικες ταξεις των χωρων τους οδηγωντας τους εργατες στην σφαγη αντι να μετατρεψουνε τον πολεμο σε εμφυλιο και να παρουνε την εξουσια οπως εκανε ο ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ. και ακριβως τα ιδια κανανε και στον 2ο Π.Π Αποδειχθηκε απο την ζωη η προδοτικη τους σταση. Αν η ΕΣΣΔ ειχε βασιστει στα λαικα μετωπα θα ειχε βρεθει απεναντι σε ολο το καπιταλιστικο μπλοκ. Κερδισε πολυτιμο χρονο για την αμυνα χαρης στην συμφωνια Μολοτωφ Ριμπεντροπ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ μετα την συμφωνια του ΜΟΝΑΧΟΥ που την υπεγραψε και η κυβερνηση λαικου μετωπου της Γαλλιας και μετα την αποκαλυψη της συνωμοσιας ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ για την ανατροπη των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ σε συνεργασια με τον Χιτλερ. παντα ετσι ητανε οι Σοσιαλφασιστες μαντροσκυλα του καπιταλισμου

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:55 μ.μ.

Μετα το κλεισιμο των συνορων απο την ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΙΤΟ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ και το περασμα τους ανοιχτα με τους αμερικανους ξεκινησε μεσα στην αθηνα η ανεξελεκτη δραση της Γιουγκοσλαβικης πρεσβειας σε συνεργασια με τους οπορτουνιστες και την ανοχη του Αστικου κρατους που ειχε σωθει χαρη σε αυτους για την διαλυση του ΚΚΕ και την δημιουργια καινουργιου κομματος. Τα τηλεγραφηματα του σ. Βαβουδη ειναι αποκαλυπτικα για την συγκεκριμενη προδοσια. αρνηθηκανε λυσασμενα την υποψηφιοτητα ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΣΤΗΝ εδα για να γλιτωσουνε την εκτελεση. Νομιμοποιησανε το αστικο κρατος με εκτελεσεις εξοριες φυλακες. Γινανε ουρα της Ε.Κ και προετοιμασανε το κατοπινο ΠΑΣΟΚ και το νεο πασοκ σημερα. πιστεψανε οτι τελειωσανε με το ΚΚΕ. οι παρακαταθηκες που αφησε η παρουσια του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΕ εσωσε το ΚΚΕ απο την καταστροφη το 1968 1991 και ειμαστε εδω σημερα εχοντας αποκαταστησει τα επαναστατικα χαραχτηριστικα του κομματος. Η απογνωση του οπορτουνισμου βρισκεται στο οτι εδω και 23 χρονια τους αντιμετωπιζουμε σαν αυτο που πραγματικα ειναι. Εχουνε χασει το πεδιο να παιζουνε μεσα στην βαση του κομματος. Ετσι θα συνεχισουμε οσο και να σκουζουνε τα σκυλια

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:14 μ.μ.

Προς Καραισκάκη

Με λες σταλινικό θα μπορούσα να σε αποκαλέσω τροτσκιστή αλλά αυτό είναι χωρίς καμία ουσία και νόημα. Εγώ τον όρο "σταλινισμός" δεν τον αποδέχομαι πόσο μάλλον να με κατατάσεις με βάση αυτό τον όρο. Έχω διατυπώσει τη θέση μου για τον Στάλιν ΑΛΛΑ (το έγραψα επίτηδες με κεφαλαία)ο όρος αυτός δεν με χαλάει καθόλου το αντίθετο γιατί στη δική μου συνείδηση ταυτίζεται με την νίκη κατά του φασισμού και το μπήξιμο της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο στο κεντρικό τρούλο του Ραιχσταγκ καθώς επίσης και με την απαγείωση μίας χώρας και ενός λαού σε πρωτόγνωρα μονοπάτια παρά τον παγκόσμιο αποκλεισμό κλπ κλπ παρά τις όποιες επιφυλάξεις και λάθη.

Θέτεις κάποια ερωτήματα και σε αυτά θα απαντήσω

1. Λες "πούστικη σπίλωση"του Άρη. Συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η υπενθύμιση για το γεγονός ότι ο Άρης το 1939 υπέγραψε δήλωση μετανοίας και αποφυλακίστηκε απο τις φυλακές της Κέρκυρας. Αυτό όμως είναι πραγματικό γεγονός ανεξάρτητα αν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Άρης , ένα μυθικό, ιερό και ηρωικό πρόσωπο. Φυσικά το κόμμα τον είχε αποκαταστήσει απο τον 7/1941 και επομένως η υπενθύμιση ήταν απαράδεκτη όχι τόσο για τον Ζαχαριάδη (είπαμε και ελπίζω να συμφωνείς ότι έλλειπε όλα αυτά τα χρόνια) αλλά απο τα άλλα λουλούδια. Τον Άρη δεν τον διέγραψε ο Ζαχαριάδης ούτε αυτά που κακώς κάκιστα είπε ήταν μόνο δικές του απόψεις αλλά συνολικά της ηγεσίας έστω της πλειοψηφίας.

2. ΜΙλάς και ξαναμιλάς για τη Γιάλτα, την Τεχεράνη κλπ , θα έλεγα με εμμονή. Για τις κατάπτυστες ελληνικές συμφωνίες (Βάρκιζα, Λίβανο , Καζέρτα κλπ) γιατί ποείς την νήσσαν; Ήταν καλώς καμωμένες; Το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ τις καταδικάζει και τις καταγγέλει (ορθά).

3. Κάποιος φίλος με πρόλαβε και σου έθεσε το ερώτημα πως γίνεται να κατηγορείς μανιωδώς τον Ζαχαριάδη για τον ΔΣΕ κλπ και να υπερθεματίζεις τον Άρη όταν ο δεύτερος ήταν φανατικά υπερ της συνέχισης του ένοπλου αγώνα και κατά των συμφωνιών κλπ; Ο Άρης γιατί ήθελε συνέχιση του ένοπλου αγώνα;

4. Πως γίνεται η "ορντινάτσα" του Στάλιν όπως λες ο Ζαχαριάδης να πράττει διαφορετικά απο τις εντολές και τις επιθυμίες του; Με την λογική σου ο Στάλιν έκανε τα πάντα να ηττηθεί ο Δημοκρατικός στρατός ή τέλος πάντων δεν έκανε το παραμικρό για να νικήσει και ο Ζαχαριάδης πάσχιζε για το αντίθετο. Ο Στάλιν είχει "μοιράσει" τον κόσμο με τους δυτικούς και είχε πουλήσει την Ελλάδα αλλά ο Ζαχαριάδης τον χαβά του. Δίνεις βέβαια μία εξήγηση αλλά δεν πατάει πουθενά.

5. Επειδή λέτε και ξαναλέτε για το Νταχάου και τον Ζαχαριάδη και κάνετε διάφορες υποθέσεις (εύλογες ενδεχομένως) χωρίς όμως καμία απόδειξη πλην της επιβίωσής του θα κάνω και εγώ μία ιστορική αυθαιρεσία και θα υποθέσω ότι οι Γερμανοί γνωρίζοντας ποιός είναι ο Ζαχαριάδης δεν ήθελαν να τον εξοντώσουν για να μην το ηρωποιήσουν, ενδεχομένως να ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν ζωντανό για ανταλλαγή ή και εγώ δεν ξέρω τι ή και να ήθελαν (αυτό το θεωρώ πιθανό) να τον εκθέσουν αφήνοντάς τον ζωντανό ώστε καποιοι τότε ή σήμερα να λένε ότι θέλουν χωρίς βέβαια καμία απόδειξη.

ΥΓ. Όποιος δεν εξοντώθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις φυλακές ή δεν εκτελέστηκε δεν είναι εξ ορισμού προδότης ή ύποπτος.

Κολοκοτρώνης


Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:19 μ.μ.

Και ολος ο λαος να μας πει παρτε την εξουσια και καντε σοσιαλισμο δεν γινεται. Πρεπει πρωτα να μεσολαβησει ενα αστικοδημοκρατικο σταδιο λυσης των εσωτερικων ζητηματων και μετα με ομαλες δημοκρατικες διαδικασιες θα παμε στον σοσιαλισμο. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ 44η συνδιασκεψη ΠΕΕΑ Σεπτεμβριος 1944 λιγο πριν το εγκλημα του ΕΑΜ στην ΚΑΖΕΡΤΑ. Η συμφωνια ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΖΕΡΤΑΣ δεν ητανε λαθος ητανε μεσα στην πολιτικη μας της εθνικης ενοτητας το ιδιο ισχυει και για την ΒΑΡΚΙΖΑ 7ο συνεδριο ΚΚΕ εισγηση ΤΟΥ Γ.Γ ΣΙΑΝΤΟΣ. και τη ερχονται και μας λενε τα οπορτουνιστικα παπαγαλακια. Για ολα αυτα τα εγκληματα δεν φταιει το ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ και οι ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ αλλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που ελειπε 8.5 χρονια και ο ΣΤΑΛΙΝ. η επιστημη με τον οπορτουνισμο σηκωνει τα χερια ψηλα. Προκειται για τη λυσσα του πρακτορα που τον ξεβρακωσανε

Ανώνυμος Αλκοολικός
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:46 μ.μ.

Φίλε Κολοκοτρώνη, σε ενοχλούν πολλά. Αυτός ο βλάκας όμως που σε κάθε ανάρτηση στέλνει τις ίδιες σαχλαμάρες τριάντα φορές δε σε ενοχλεί; Εσένα έπρεπε να ενοχλεί περισσότερο από εμένα, αφού κάνει ρεζίλι το κόμμα του οποίου δηλώνεις οπαδός.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

10.22 τρομερη προσωπικοτητα ο τολιατι. Υπουργος δικαιοσυνης του ΜΠΑΝΤΟΛΙΟ υπογραψε την αμνηστια στους συνεργατες του ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ και ετοιμασε τον ιστορικο συμβιβασμο. Απολυτα λογικο να ειναι ηρωας στην δυση και στην ΕΣΣΔ μετα το 20ο συνεδριο τη αλλο μπορει να ελεγες οπορτουνα τα αφεντικα σου θα υποστηριξεις ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:34 π.μ.

Και η παρακρουση του οπορτουνιστη συνεχιζεται. Μας λεει λοιπον το παπαγαλακι οτι ο Ζαχαριαδης με την Εποποιια του ΔΣΕ κατεστρεψε 2 γενιες ανθρωπων. Αρα συμφωνα με το παπαγαλακι και ο ΑΡΗΣ που ειχε την αποψη για συνεχισει του ενοπλου αγωνα θα κατεστρεφε τις Γενιες. Οχι λεει το παπαγαλακι ο ΑΡΗΣ ειχε δικιο ενω ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ αδικο και ας λεγανε το ιδιο τη τον νοιαζει αυτο τον οπορτουνιστη ο καπιταλισμος να σωθει παση θυσια. Και βεβαια για το παπαγαλακι δεν καταστρεψανε τις γενιες ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ. εχει δικιο η ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ αφου αυτοι σωσανε τον καπιταλισμο το 1944 εχοντας στρωσει τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο. Τη ηθελε να σωθει και να γυρισει και αντε γυρισες βρε ανθρωπε ελα με τον καπιταλισμο και εσυ δεν ηρθες αρα προδοτης

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:48 π.μ.

10.45 Και εσενα τη σε νοιαζει. Τοσο το καλυτερο για το ανταριζα. εκτος αν πονας πουθενα αχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:21 π.μ.

10.14 δεν τους ενδιαφερει η ουσια. Αυτους τους ενδιαφερει να μην βγαλει κανενα συμπερασμα το ΚΚΕ απο την ιστορια πετοντας απο πανω ολη την οπορτουνιστικη σκουρια λογο του 20ου συνεδριου. Το ξεκαθαρισμα με το ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑ το οτι απο το 1943 μεχρι το 1968 δεν υπηρχε ΚΝΕ απο το 1958 μεχρι το 1974 δεν υπηρχανε Κ.Ο η ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ λογο των σταδιων το κοινο πορισμα με την ΕΑΡ ο συνασπισμος και οι 2 αστικες κυβερνησεις ειναι πραγματα που θελουνε να τα κανουνε ξανα. Και βλεποντας οτι εδω και 23 χρονια τους αντιμετωπιζουμε οπως πρεπει τα εχουνε χαμενα. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ

Καραϊσκάκης
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:05 π.μ.

@Κολοκοτρώνης

Το ότι είσαι Σταλινικός είναι γεγονός αφού υποστηρίζεις το σημερινό ΚΚΕ σύμφωνα με το οποίο ο Στάλιν δεν έκανε ποτέ κανένα συγκεκριμένο λάθος.
Αν είσαι Σταλινικός επειδή ταυτίζεις τη νίκη του Κόκινου Στρατού με το πρόσωπο του Στάλιν, αυτό είναι μάλλον κατάλοιπο εφηβικού συναισθηματισμού. Οι πραγματικοί κομμουνιστές ξέρουν ότι ένας στρατός δεν νικάει απλά γιατί έχει τον Χ ή Ψ στην ηγεσία της χώρας. Αυτά είναι αστικές ιδέες. Ένας στρατός νικά γιατί εκφράζει τον λαικό παράγοντα.
Ο Στάλιν έκανε τερατώδη λάθη στον Β΄ΠΠ που από τυχερή συγκυρία δεν του κόστισαν την ήττα.
Η νική του Κόκινου Στρατού είναι νίκη του Σοβιετικού λαού και όχι του Στάλιν.

Πάμε στην ουσία:

1. Το γεγονός σαφώς ήταν πραγματικό. Το ότι όμως η ανακοίνωση του Ζαχαριάδη στο τέλος το υπενθυμίζει στο ξεκάρψωτο, είναι τακτική κουτσομπόλας κατινούλας στο χωριό. Μπήκε στην ανακοίνωση γιατί το ΚΚΕ δεν είχε το ηθικό ανάστημα στα ίσια να κατηγορήσει τον Άρη για "πράκτορα" όπως πολύ θα ήθελε και προτίμησε την έμμεση πούστικη μπιχττή. Την ίδια τακτική εφαρμόζει το ΚΚΕ μέχρι σήμερα. Θυμίσου ανακοίνωση για το θάνατο του Μίσσιου, την μη κατάθεση στεφάνου στη κηδεία Φαράκου και δεκάδες άλλες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά το τι θα έπρεπε να κάνει ο Ζαχαριάδης σου έχω ήδη απαντήσει:
"Αν ο Ζαχαριάδης ήθελε -δήθεν- να ενημερωθεί καλύτερα (αφού το καϋμένο δεν ήξερε....) τότε ας πάγωνε την απόφαση διαγραφής (έτσι και αλλιώς κρυφή ήταν μέχρι τότε) και ας ερχόταν σε επαφή με τον Άρη. Προτίμησε να μην το κάνει.... "

2. Μιλώ και ξαναμιλώ για Τεχεράνη, Μόσχα, Πότσδαμ, Γιάλτα γιατί εκεί φάνηκε ξακάθαρα η Σοβιετική πολιτική για την ευρώπη. Οι κατάπτυστες ελληνικές συμφωνίες ήταν σε πλήρη συμφωνία με τη Σοβιετική γραμμή.
Να κατηγορήσω μόνο τις ορντινάτζες που έκαναν τις ελληνικές συμφωνίες και να αφήσω απέξω αυτούς που έδιναν τη γραμμή για αυτές τις συμφωνίες? Όχι φίλε μου!
Πολύ αστική και καθόλου υλιστική άποψη για την ιστορία έχεις νομίζω!

(συνεχίζω.................)

Καραϊσκάκης
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:12 π.μ.

(συνέχεια.........)

3. Ο Ζαχαριάδης κατηγορείται γιατί ενώ αποδέχθηκε εν τοις πράγμασι πλήρως τη Συμφωνία της Βάρκιζας που ταυτίζοταν απόλυτα με την γραμμή της ΕΣΣΔ στην Ευρώπη (γι αυτό και οι Εγγλέζοι τον μετέφεραν με αεροπλάνο της RAF στην ελλάδα, ως εγγυητή για την εφαρμογή αυτής ακριβώς τη γραμμής), αντί να συνεχίσει πάνω σε αυτή τη γραμμή (κακή ή καλή άλλο θέμα) προτίμησε με 1,5 χρόνο καθυστέρηση λόγω αμφιταλάντευσης να το γυρίσει σε ένοπλη εξέγερση γνωρίζοντας ότι η Μόσχα δεν θα τον υποστήριζε αφού δεν έιχε καμμία σαφή διαβεβαίωση για αυτό.
Τα αποτελέσματα μια πλήρως αναμενόμενη ελληνική τραγωδία.
Αν ο Ζαχαριάδης ήθελε πραγματικά να κάνει κάτι για τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να παίξει το παιχνίδι όπως οι Ιταλοί ή Γάλλοι κομμουνιστές γιατί το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί αμετάκλητα όταν αυτός επέστρεψε στην Ελλάδα

Ο Άρης από την άλλη ουδέποτε συμφώνησε ούτε με Λίβανο, ούτε με Καζέρτα, ούτε έπαιρνε ποτέ γραμμη από Μόσχα. Ο Άρης ανέχθηκε αυτές συμφωνίες γιατί δεν μπορούσε να τις ανατρέψει και παράλληλα κρατούσε στα χέρια του τη δύναμη των όπλων που εξασφάλιζαν την ισχύ του ΕΛΑΣ. Μετά την ήττα του Δεκέμβρη στην οποία ο Άρης είχε σταλεί στην Ήπειρο για ....βρούβες και το ξεπούλημα της Βάρκιζας, ακολούθησε το άδειασμα από τον Ζαχαριάδη και ο μόνος δρόμος που το απέμενε ήταν ένας έντιμος θάνατος.

Και σου αντιστρέφω το ερώτημα:
Αφού ο Ζαχαριάδης ήταν "επαναστάτης" γιατί δεν συμφώνησε με τον Άρη για τη συνέχιση του ένοπλου αγώνα από την πρώτη στιγμή όσο ακόμα το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ είχε δύναμη????

4. Σου εξήγησα και πάλι ότι ο Ζαχαριάδης ήταν νάρκισσος.
Νόμισε μετά από τραγική καθυστέρηση 1,5 έτους και ενώ όλα τα είχε θερίσει η λευκή τρομοκρατία, ότι τότε θα έπρεπε να πάρει τα όπλα. Ήταν η ευκαιρία της ζωής του.
Ο Στάλιν δεν ήταν ηλίθιος. Εκμεταλεύτηκε την υπεροψία του Ζαχαριάδη και τον άφησε μόνο του να σπάσει τα μούτρα του την ίδια ώρα που ο Στάλιν έκλεβε την Πολωνία από τη δυτική σφαίρα επιρροής ανταλλάσοντας την με την Ελλάδα όπου άφησε τους αγγλοαμερικανους ελέυθερους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Ο Στάλιν δεν είπε ποτέ στο Ζαχαριάδη "ΠΡΟΧΩΡΑ"! Ο Στάλιν δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να κερδίσει ο ΔΣΕ.
Ο Ζαχαριάδης προχώρησε μόνος του χωρίς καμμία Σοβιετική υποστήριξη (πολιτική ή στρατιωτική) και ο Στάλιν εκμεταλέυτηκε στο έπακρο τις μαλακείες του Ζαχαριάδη που τον βόλευαν άρα δεν τις εμπόδισε.
Τι δεν καταλαβαίνεις?

5. Εσένα τίποτα δεν σου φαίνεται περίεργο με την επιβίωση του Ζαχαριάδη στο Νταχάου.
Λες ότι μπορεί οι Ναζί να μην τον έκαναν σαπούνι για να μην τον ηρωοποιήσουν.
Ενώ άμα τον ηρωοποιούσαν τι παραπάνω δηλαδή θα γινόταν στην Ελλάδα της Αντίστασης??

Τέλος, λές ότι "Όποιος δεν εξοντώθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις φυλακές ή δεν εκτελέστηκε δεν είναι εξ ορισμού προδότης ή ύποπτος".
Σωστό, βέβαια με επιφυλάξεις αν αυτός που επέζησε ήταν σημάινων στέλεχος.....
Από την άλλη, μήπως ξέρεις να μας πεις πως φέρθηκε ο Στάλιν στους απλούς αιχμάλωτους Σοβιετικούς στρατιώτες όσους γλίτωσαν τον θάνατο στα κρεματόρια και γύρισαν πίσω?
Μήπως θεωρήθηκαν για πολλά χρόνια ΥΠΟΠΤΟΙ για συνεργασία με τους Ναζί απλά μόνο γιατί επέζησαν?????

Συνέχισε να κάνεις τέτοια ερωτήματα. Με χαρά θα σου απαντάω μέχρι να λύσεις όλες τις απορίες σου

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:29 μ.μ.

Και το ξεβρακωμα συνεχιζεται. ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ελειπε 8.5 χρονια απο την ελλαδα και γυρισε 30 μαη του 1945 και ανελαβε Γ.Γ στο 7ο συνεδριο τον οκτωβρη του 1945. Η αποφαση διαγραφης του ΑΡΗ παρθηκε στην 11η ολομελεια τον Απριλη του 1945 και κρατηθηκε μυστικη απο τους ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ που εφτιαξε το 1968 το εσωτερικο. Στις 12 ιουνη αυτη η αποφαση δημοσιευθηκε. Ο ΑΡΗΣ οπως και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μιλαγανε για συνεχιση του ενοπλου αγωνα. ΟΙ εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ητανε καθαρα εργο του ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ και του ΚΚΕ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. χωρις αυτες της συμφωνιες τον οκτωβρη του 1944 ο λαος μπορουσε να παρει την εξουσια. Δεν εγινε γιατι το ΕΑΜ σαν πολιτικο μετωπο δεν το ηθελε. Η ΕΣΣΔ καταφερε να αντιμετωπισει και να διασπαση το ενωμενο καπιταλιστικο μπλοκ απο την συμφωνια του Μοναχου το 1938 Με το συμφωνο ΜΟΛΟΤΩΦ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ που εδωσε 22 πολυτιμους μηνες για την αμυνα και μαλιστα μετα την συνωμοσια που αποκαλυφθηκε απο τους ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ ΧΙΤΛΕΡ για την ανατροπη των Μπολσεβικων. Αν ειχε βασιστει στα λαικα μετωπα θα τους ειχε χτυπησει ο καπιταλισμος ενωμενα. Και η νικη ειναι Του Μπολσεβικικου κομματος του ΣΤΑΛΙΝ και του σοβιετικου λαου Αποδειχτηκε περιτρανα οπως και με την προδοσια της 2ης διεθνης το 1914 ετσι και στον 2ο Π.Π οτι το καθε ελιγμο ο οπορτουνισμος θα τον κανει θεωρια για να σωσει τον καπιταλισμο. Οποιος ηθελε μπορουσε να μετατρεψει τον πολεμο σε εμφυλιο την ωρα που φευγανε οι Γερμανοι και να παρει την εξουσια. Δικαιολογημενο το μισος στον Σταλιν και Ζαχαριαδη που ενω ειχανε στρωσει τον Ευροκομμου νιστικο δρομο απο το 1944 ηρθε ο Ζαχαριαδης και τους τα χαλασε ολα. Και να υπενθημισου παρα την καθυστερυση του ΔΣΕ λογο του ΕΑΜ εφερε την αστικη ταξη μπροστα στην καταστροφη που σωθηκε χαρη στο κλεισιμο των συνορων το 1948 απο την συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ. επισης να θυμισω οτι ο Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ητανε υπουργος μενσεβικος στην γεωργια πολεμησε τους Μπολσεβικους και μετα πηγε στην Γερμανια να συνεχισει το αντικομμουνιστικο του εργο Με τετοια λουλουδια το ΕΑΜ οδηγησε τον λαο στην καταστροφη. Το γλεντι συνεχιζεται εδω ειμαστε

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:56 μ.μ.

Και βεβαια συμφωνα με το οπορτουνιστικο παπαγαλακι ο ΛΕΝΙΝ οταν υπογραψε την συμφωνια ΜΠΡΕΣΤ ΛΙΤΟΦΣΚ το 1919 και με τον κεμαλ το 1921 ητανε προδοτες. Ενω ο ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ ητανε λεει ηρωες. ΟΙ λεξεις χανουνε την σημασια τους μπροστα στην οπορτουνιστικη αλητεια

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:10 μ.μ.

η ηγεσια του ΕΑΜ και οι ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ειχανε στρωσει τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο την περιοδο μεχρι το 1944. Δεν μπορουσανε ομως να παραδωσουνε εν κινημα που ειχε γυρω του το 80% του λαου χωρις να υπαρχει μια ηττα την οποια και φτιαξανε. Αφησανε την αστικη ταξη και τους Αγγλους 1.5 ανενοχλητα να συγκεντρωνουνε στρατο στην Αθηνα και οταν τους κοινοποιησανε την διαταγη διαλυσης του ΕΛΑΣ αντι να καταλαβουνε την εξουσια κοιταγανε τον ουρανο. Δωσανε την μαχη με το εφεδρικο ΕΛΑΣ χωρις κανενα σχεδιο με σκοπο την ηττα για να εχουνε την δικαιολογια για παραδοση. Οποτε δικαιολογημενα σημερα που βλεπουνε το ΚΚΕ να πεταει ολη την οπορτουνιστικη σκουρια βρισκονται σε απελπισια και βριζουνε. Λυσαξτε οσο θελετε ουτε μας νοιαζει

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:04 μ.μ.

11 ιουλη 1962. Η κυβερνηση της ΕΡΕ εφερε και ψηφισε νομοσχεδιο για την αρση εκτακτων μετρων του εμφυλιου. Καταψηφισανε Ε.Κ ΚΑΙ ΕΔΑ γιατι στρεφοτανε λεει εναντιον τους. Σε τη θα εβλαπτε ρε λεβεντες την ΕΔΑ αν σταματαγανε οι διωξεις Σας χαλαγε την σουπα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. Δολοφονια του Λαμπρακη με εντολη απο το Παλατι η ΕΔΑ οχι φταιει λεει ο καραμανλης γιατι ρε παιδια επειδη ητανε ουρα της Ε.Κ και δεν κατεβασε και συνδυασμους το 1964 για να ψηφισουνε τον Γερο της δημοκρατιας.δηλαδη τον σφαγεα του 1964. Μιλαμε για πολλη ενοτητα αχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:11 μ.μ.

Σε ολη την διαρκεια του λεγομενου ανενδοτου της Ε.Κ Η ΕΔΑ ακολουθουσε σαν πιστο σκυλακι τον σφαγεα του 1944 και με συνθημα 1.1.4 δηλαδη την υπερασπιση του συνταγματος που εκτελεσε Μπελογιαννη Βαβουδη Καλουμενο Και πολλους αλλους συντροφους μας. Η πληρης νομιμοποιηση του καπιταλισμου που δολοφονουσε κομμουνιστες Βεβαια δεν υπαρχει τιποτα παραξενο. Πιστα μαντροσκυλα ειναι παντα οι οπορτουνιστες

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:55 μ.μ.

Ρωταει ταχα αθωα το οπορτουνιστικο παπαγαλακι γιατι δεν συμφωνησε απο την αρχη που ηρθε ο Ζαχαριαδης για ενοπλο αγωνα. Παραπεμπω το παπαγαλακι στην εισηγηση του στην 3η συνδιασκεψη του 1950 οπως και των αλλων συντροφων που εξηγουνε γιατι δεν γινοτανε. Σε αλλο σημειο του ξεφευγει του παπαγαλου και λεει οτι επρεπε να ειχαμε ακολουθησει τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο. Αυτο θελανε και τους ξεφευγει σιγα σιγα η αληθεια μπροστα στο ξεβρακωμα Δεν ειναι τιποτα απλα βρεχει συνεχισε να γραφεις γελαμε ολοι εδω με τα χαλια σου ΠΑΠΑΓΑΛΕ

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:34 μ.μ.

Μας λεει το παπαγαλακι γιατι δεν πηγαμε στεφανι στο ναυαγιο τον μισσο και στον φαρακο που το 1991 επιχειρησε να διαλυσει το ΚΚΕ. αχαχαχαχαχα επισης λεει ο παπαγαλος. ΟΙ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑΝΤΟΣ ητανε ορντινατζες του ΣΤΑΛΙΝ αχαχαχαχαχαχαχα. Το καταντημα του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ να αρνειται τους προγονους του μεσα στην λυσσα που εχει ειναι αδικο. Και που εισαι αν πας στον ταφο του φαρακου βαλε μερικες τσουκνιδες και απο εμενα ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:52 μ.μ.

Το βασικο ερωτημα που δεν εχει παρει απαντηση ειναι. ποιος εμποδιζε το ΕΑΜ να μην υπογραψει της εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και την ωρα που φευγανε οι Γερμανοι να παρει την εξουσια. Απαντηση Μουγκα. Ας δουμε λοιπον την απαντηση μεσα απο τα αρχεια. Και ολος ο λαος να μας πει παρτε την εξουσια και καντε Σοσιαλισμο δεν γινεται. Πρεπει πρωτα να μεσολαβησει ενα ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ λυσης των εσωτερικων ζητηματων και μετα με ομαλες δημοκρατικες διαδικασιες να παμε στον σοσιαλισμο. 44η Συνδιασκεψη ΠΕΕΑ σεπτεμβρης 1944 Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ. Εδω εχουμε ξεκαθαρα το μονιμο παραμυθι του οπορτουνισμου οτι ποτε δεν ειναι η ωρα. ουτε τοτε ουτε μετα ουτε σημερα ουτε ποτε. Παντα ενα παραμυθι οπως ακριβως και σημερα δεν ειναι η ωρα. Ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα ωστε να εχουμε καπιταλισμο για παντα

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:03 μ.μ.

Προς Καραισκάκη

Νομίζω ότι αντιφάσκεις πλήρως , παραθέτω το ίδια σου τα λόγια:

-"Το ότι είσαι Σταλινικός είναι γεγονός αφού υποστηρίζεις το σημερινό ΚΚΕ σύμφωνα με το οποίο ο Στάλιν δεν έκανε ποτέ κανένα συγκεκριμένο λάθος"

-"Μιλώ και ξαναμιλώ για Τεχεράνη, Μόσχα, Πότσδαμ, Γιάλτα γιατί εκεί φάνηκε ξακάθαρα η Σοβιετική πολιτική για την ευρώπη. Οι κατάπτυστες ελληνικές συμφωνίες ήταν σε πλήρη συμφωνία με τη Σοβιετική γραμμή."

- "να το γυρίσει σε ένοπλη εξέγερση γνωρίζοντας ότι η Μόσχα δεν θα τον υποστήριζε αφού δεν έιχε καμμία σαφή διαβεβαίωση για αυτό."

- "Ο Άρης από την άλλη ουδέποτε συμφώνησε ούτε με Λίβανο, ούτε με Καζέρτα, ούτε έπαιρνε ποτέ γραμμη από Μόσχα"

- "Ο Στάλιν δεν ήταν ηλίθιος. Εκμεταλεύτηκε την υπεροψία του Ζαχαριάδη και τον άφησε μόνο του να σπάσει τα μούτρα του "

-"Ο Στάλιν δεν είπε ποτέ στο Ζαχαριάδη "ΠΡΟΧΩΡΑ"! Ο Στάλιν δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να κερδίσει ο ΔΣΕ.
Ο Ζαχαριάδης προχώρησε μόνος του χωρίς καμμία Σοβιετική υποστήριξη (πολιτική ή στρατιωτική) και ο Στάλιν εκμεταλέυτηκε στο έπακρο τις μαλακείες του Ζαχαριάδη που τον βόλευαν άρα δεν τις εμπόδισε."

Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να καταγγέλει τις άθλιες συμφωνίες Βάρκιζα κλπ , αφού αυτές αποτελούσαν επιλογή της ΕΣΣΔ και του Στάλιν;
Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να δικαιώνει πανηγυρικά πολιτικά τον Άρη όταν ο Άρης δεν έπαιρνε γραμμή απο την Μόσχα;
Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να εκθειάζει τον αγώνα ΔΣΕ και τελευταία τον έχει αναγάγει ως κορυφαία αναμέτρηση και απο την άλλη ο Στάλιν να είναι αντίθετος;
Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να θεωρεί λαθεμένη και αντιφατική την στάση εκείνης τηνς περιόδου του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος επικεφαλής του οποίου ήταν ο Στάλιν και προφανώς ήταν και η γραμμή του;

Κάτι δεν πάει καλά στους συλλογισμούς σου , αυτοαναιρείσαι κανονικότατα, νομίζω το αντιλαμβάνεσαι και εσύ!

Κολοκοτρώνης




.

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:01 μ.μ.

11.03 Το αντιλαμβανεται αλλα τη να κανει. Αυτα του εχουνε πει αυτα λεει. Ας δειξουμε λιγο κατανοηση

Καραϊσκάκης
19 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:08 μ.μ.

@ Κολοκοτρώνης

Πολύ εύκολα απαντώ στις σοφιστείες σου:

Σοφιστείες Κολοκοτρωνέικες:

Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να καταγγέλει τις άθλιες συμφωνίες Βάρκιζα κλπ , αφού αυτές αποτελούσαν επιλογή της ΕΣΣΔ και του Στάλιν;
Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να δικαιώνει πανηγυρικά πολιτικά τον Άρη όταν ο Άρης δεν έπαιρνε γραμμή απο την Μόσχα;
Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να εκθειάζει τον αγώνα ΔΣΕ και τελευταία τον έχει αναγάγει ως κορυφαία αναμέτρηση και απο την άλλη ο Στάλιν να είναι αντίθετος;
Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να θεωρεί λαθεμένη και αντιφατική την στάση εκείνης τηνς περιόδου του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος επικεφαλής του οποίου ήταν ο Στάλιν και προφανώς ήταν και η γραμμή του;


Μα το ΚΚΕ φίλε μου όταν υπέγραφε τις συμφωνίες Λιβάνου, Καζέρτας, Βάρκιζας ήταν και τότε Σταλινικό. Τότε υπήρχε Στάλιν και ΕΣΣΔ και το ΚΚΕ ήξερε έπρεπε να ακολουθήσει τυφλά τον πατερούλη.......
Ο Σταλιν φυσικά δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι είχε αυτή τη γραμμή. Αλλά τα γεγονότα το αποδεικνύουν περαν πάσης εχεφρόνου αμφισβήτησης.

Το ΚΚΕ σήμερα είναι Σταλινικό και αποδεικνύεται από ότι ακολουθεί τη γραμμή "δεν φταίει ο Στάλιν, αλλά οι Οπορτουνιστές δικοί μας" δηλαδή για άλλη μια φορά θέλει να βγάλει το Στάλιν λάδι και να ρίξει αλλού το φταίξιμο..

Ο Άρης που δεν καταλάβαινε από Σταλινικά όρντινα έφαγε άκυρο από το τότε ΚΚΕ.
Σήμερα το ΚΚΕ υποκριτικά τον "αποκαθιστά", (αλλά όχι πολιτικά!!!!) για να κερδίσει από την μορφή του όσα του έσερνε τόσα χρόνια.

Ο Σταλιν σου ξαναλέω μπας και το καταλάβεις δεν έιχε καμιά πρεμούρα να κάνει επανάσταση στην Ελλαδα ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ, έκανε όμως την πάπια αφού τα κορόιδα του ΚΚΕ με την εγωπάθειά τους εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά του.

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Και στην τελικά δε μου απάντησες:
1. Αφού ο Ζαχαριάδης ήταν "επαναστάτης" γιατί δεν συμφώνησε με τον Άρη για τη συνέχιση του ένοπλου αγώνα από την πρώτη στιγμή όσο ακόμα το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ είχε δύναμη????
2. Πότε και πως ο Στάλιν βοήθησε πολιτικά ή στρατιωτικά τον ΔΣΕ???
Οι αμερικάνοι έστειλαν τα καλύτερα όπλα στη Δεξιά, τους καλύτερους στρατιωτικούς συμβούλους και τα άπειρα φράγκα. Ο Σταλιν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ???
Θα απαντήσεις? (μπααααααα....)


Έχεις και άλλες σοφιστείες? Εδώ θα 'μαι μη ντρέπεσαι!

Καραϊσκάκης
19 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:01 μ.μ.

Κολοκοτρώνη μια επιπλέον σημείωση.

Πριν περάσεις άλλο ένα 24ωρο για να βρεις (ή να σου πουν) και άλλες σοφιστείες, ξαναδιάβασε αυτά που χαρακτηρίζεις .....αντιφάσεις(!?!?!) στα λεγόμενά μου που αναπαράγεις στο μήνυμα σου 11:03, και άμα πάλι δεν καταλαβαίνεις, ξαναδιάβασέ τα.
Εκεί είναι ΟΛΗ η αλήθεια και όλες οι απαντήσεις.

Και όπως σου ξανάπα, αν πάλι δεν καταλαβαίνεις, εδώ είμαι να σου λύσω όλες τις απορίες


Μαντώ Μαυρογένους
19 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:56 μ.μ.

Και οι ΚΚΕδίστικες εξυπνάδες δεν έχουν τέλοσ
Λέει ο Λολοκοτρώνης "Πως γίνεται το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ να θεωρεί λαθεμένη και αντιφατική την στάση εκείνης τηνς περιόδου του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος επικεφαλής του οποίου ήταν ο Στάλιν και προφανώς ήταν και η γραμμή του;"
Και τον ρωτάω
Πως γίνεται αφού το ΚΚΕ λέει ότι ήταν λαθεμένη η τότε στάση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος επικεφαλής του οποίου ήταν ο Στάλιν, το ίδιο το ΚΚΕ να κατηγορεί αυτούς που την ακολούθησαν (πχ Σιάντο) ως οπορτουνιστές και σοσιαλφασίστες, ενώ το Στάλιν που έκανε το ίδιο λάθος να μην τον κατηγορεί για οπορτουνισμό;

Πως γίνεται οεο;;

Ά ρε ΚΚΕδάκια, πόσο πλάκα έχετε

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:39 μ.μ.

Βρε κολοκοτρονη ο άλλος σέχει κάνει αλοιφή και συ αντί να απαντήσεις συγκεκριμένα το γυρνάς στις κερκίδες. Λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε ρε κνιτόπουλα;

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:10 π.μ.

αποδειχτεικε οπως και το 1914 οταν η 2η διεθνη προδωσε την εργατικη ταξη ετσι και στον 2ο Π.Π ο ΕΛΙΓΜΟΣ των λαικων μετωπων για την σωτηρια της ΕΣΣΔ μετατραπηκε σε θεωρια και πουθενα δεν μετατρεψανε τον πολεμο σε εμφυλιο την ωρα που φευγανε οι Γερμανοι. οι μονη χωρα που εφαρμοστηκανε οι θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ηυανε εδω καθυστερημενα λογο της απουσιας του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. ετσι λοιπον τους χαλασε τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο που τους ειχε ετοιμο ο ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ιδρυτης του εσωτερικου το 1968 για αυτο και λυσανε τα Μντροσκυλα

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:45 π.μ.

11.03 Μη τους παρεξηγεις Αυτα του γραφουνε στα ραβασακια αυτα λεει το μεροκαματο να πεφτει. Στα χαλια που βρισκονται χρειαζεται λιγο ελεος

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:16 π.μ.

οι αγγλοαμερικανοι καπιταλιστες ανοιξανε μετωπο στην Νορμανδια τον ιουνη του 1944 οταν η ηττα των Γερμανων ητανε πλεον αναποφευκτη και τρχανε για το Βερολινο για να σωσουνε οτι μπορουνε για τον καπιταλισμο. Τοτε ητανε η ωρα σε ΓΑΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ να πετατραπει ο πολεμος σε εμφυλιο ωστε και την εξουσια να παρουνε στην χωρα τους και την ΕΣΣΔ να βοηθησουνε να απελευθερωσει περισσοτερα εδαφη για να κανει ο λαος Σοσιαλισμο. Αλλα αυτα για να τα κανεις δεν πρεπει να εισαι εγκλοβισμενος με τους οπορτουνιστες που παση θυσια θα βρουνε 1000 λογους για να γλιτωει ο καπιταλισμος

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:38 π.μ.

Η ιστορια ειναι μεγαλο σχολειο οπου πρεπει να βγαζουμε πολυτιμα συμπερασματα. Στον 1ο Π.Π η 2η διεθνης προδωσε την εργατικη ταξη ταχθηκε κατω απο την σημαια της αστικης ταξης οδηγησε την εργατικη ταξη στην σφαγη για τα συμφεροντα των Αστων. Μονο στην Ρωσια ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβικους μετατρεψανε τον πολεμο σε εμφυλιο και πηρανε την εξουσια ανατρεποντας την ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Στον 2.Π.Π επιλεχθηκαν τα λαικα μετωπα ως ΕΛΙΓΜΟΣ για την σωτηρια της ΕΣΣΔ και το τραβηγμα της εργατικης ταξης απο τον οπορτουνισμο. Αποδειχτηκε παντου τραγωδια γιατι οι οπορτουνιστες κανανε παντου την δουλεια τους να σωσουνε τον καπιταλισμο γιατι ποτε δεν ειναι η ωρα και παντα υπαρχει ενα Σταδιο και ποτε δεν ειναι η ωρα. Ετσι και εδω με το ΕΑΜ που δεν φτιαχτηκε συμφωνα με τις αποφασεις της 6ης ολομελειας γιατι ειχανε φροντισει ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ απο το 1937 να αλλαξουνε τις θεσεις του ΚΚΕ και βεβαια να διαστρεβλωσουνε το νοημα των ιστορικων γραμματων του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την φυλακη. οποτε αποδειχτηκε περιτρανα οτι το 80% του λαου με τα οπλα στα χερια δεν μπορεσε να παρει την εξουσια γιατι ειχανε διαφορετικη γνωμη ΣΒΩΛΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ ΤΣΙΡΙΜΙΚΩΣ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. που ητανε ταγμενοι να σωσουνε παση θυσια τον καπιταλισμο. Και ασφαλως για να καλυφθει αυτο το εγκλημα του οπορτουνισμου επρεπε να πεταχτει η λασπη στον Σταλιν και στον Ζαχαριαδη που με την παρουσια του εσωσε την τιμη του ΚΚΕ απο αυτο το αισχος με την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που θα ειχε νικησει αν η συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ δεν ειχε κλεισει τα συνορα χτυπωντας πισωπλατα. Και ασφαλως επαιξε ρολο στο να φτασει ολος αυτος ο οπορτουνιστικος βουρκος μεχρι της μερες μας οτι το 1956 διορηστηκανε στις ηγεσια του κομματος οι προδοτες του 1944

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:09 μ.μ.

Προς Καραισκάκη

1. Δεν ξημεροβραδυάζομαι στο internet για να ανταπαντάω στη κάθε ανάρτηση. Εγώ μετέχω ενεργά στο ζωντανό κίνημα (όχι το ηλεκτρονικό), έχω πολλές ασχολίες και ενδιαφέροντα , έχω προσωπική ζωή και ο χρόνος μου είναι υπερπολύτιμος και δυσεύρετος, οπότε αντιπαρέρχομαι τις ηλιθιότητες περί "θα μου πουν". Μπορώ εύκολα και εγώ να το αντιστρέψω.

2. Στα συγκεκριμένα που θέτεις :
α. Δεν θα σου απαντήσω εγώ αλλά οι θέσεις που εξέφρασε το ίδιο το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ για τον Ζαχαριάδη κατά την αποκατάστασή του, το οποίο "εγκαλεί" τον Ζ. και τον "κατηγορεί" για αντιφάσεις, ολιγωρία, αδυναμίες και λάθη στην επεξεργασία του για το 7 συνέδριο του ΚΚΕ το 1945. Το συνέδριο έγινε 1-6/10/1945 και ο Αρης πέθανε στις 15/6/1945, το διάστημα δηλαδή ήταν ελάχιστο όπως βλέπεις δηλαδή το ΚΚΕ σήμερα δικαιώνει απολυτα πολιτικά τον Άρη. (δοκίμιο ΚΚΕ εκδόσεις ΣΕ 2011)

β. Με επιβεβαιώνεις για άλλη μιά φορά. Το σημερινό "σταλινικό" ΚΚΕ θεωρεί την περίοδο 1946 -1949 κορυφαία εκδήλωση ταξικής πάλης σε αντίθεση (όπως λες) με την αδιαφορία, την αντίθεση και την γραμμή του Στάλιν. Ρε φίλε εσύ λές ότι νιάου νιάου στα κεραμίδια κάνει η γάτα.

3. Στον/στη Μαντώ Μαύρου Γένους δεν έχω να απαντήσω σε τίποτα διότι κοιτάει τα μούτρα του/της στο καθρέφτη και νομίζει ότι βλέπει τους άλλους να χουλιγκανίζουν, αυτός/τη που είναι η προσωποποίηση του χουλιγκανισμού. Μπορεί πίσω απο την ανωνυμία να λέμε ότι π@@ρια και αηδία θέλουμε αλλά μην ξεχνάς ότι ο καθένας μας είναι αυτός που τη λέει και ξέρει ο καθένας μας ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, εκτός αν είναι διχασμένη προσωπικότητα.

4. Η ιστορία δεν γράφεται ούτε με ετσιθελισμό, ούτε με βολονταρισμό , ούτε με επινοήσεις ούτε με μεταφυσική. Η ιστορία είναι πηγές, ντοκουμέντα κλπ, φυσικά και κοσμοθεωρία. Την γράφουν συνήθως οι νικητές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους δικαιώνει. Το ΚΚΕ κάνει μία προσπάθεια, παγκόσμια θα έλεγα, να μελετήσει και την δική του ιστορία και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Το ίδιο λέει ότι υπάρχουν πράγματα ανοικτά που θέλουν μελέτη και επεξεργασία.
Όταν δηλώνεις μαρξιστής οφείλεις να ακολουθείς επιστημονική μέθοδο στη τεκμηρίωση των απόψεων σου.

ΥΓ. Την προσωνυμία ¨σταλινικός¨την δίνετε όχι για υπογράμιση μιάς κοσμοαντίληψης και θεωρίας γιατί τέτοια δεν υπάρχει αλλά επειδή ταυτίζετε τον φασισμό με τον κομμουνισμό , τον Στάλιν με τον Χίτλερ , όπως κάνουν οι ιμπεριαλιστές και οι απολογητές του καπιταλισμού και τα τσιράκια τους. Όλοι αυτοί συνεπικουρούμενοι απο τους αστούς και λοιπούς συγγενείς θέλουν να καλλιεργήσουν το ανίκητο και το αιώνιο του καπιταλισμού ώστε να διαιωνίζεται η εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο.
Κανείς δεν υπήρξε επίγειος "θεός" ούτε ακόμα ο Μάρξ ούτε ο Λένιν. Ακόμα και ηρωικοί επαναστάτες που μυθοποιούνται δεν ήταν άγιοι αλλά ο καθένας κρίνεται απο την στάση του σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους και απο την προσφορά του στην υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων μαζών.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:12 μ.μ.

Στην Γαλλια το 1934 φτιαχτηκε κυβερνηση Λαικου Μετωπου. Το 1936 κλεισανε τα συνορα στην Ισπανια βοηθοντας τον Φρανκο. Το 1938 εγινε η συμφωνια του Μοναχου απο Αμερικη Αγγλια Ιταλια Γαλλια του λαικου μετωπου παρακαλω. Παραδωσανε την Τσεχοσλοβακια στον Χιτλερ για να χτυπηση την ΕΣΣΔ. Επισης το 1938 οταν η Φιλανδια ξεκινησε τον πολεμο εναντια στην ΕΣΣΔ ενισχυανε την πρωτη με οπλα και ετοιμαζανε και στρατο ΑΓΓΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ του Μουσολινι και ΓΑΛΛΙΙΑ του λαικου μετωπου παρακαλω. Επισης την ιδια εποχη αποκαλυφθηκε συνωμοσια στον Κοκκινο Στρατο με τα νηματα να φτανουνε μεχρι τον Χιτλερ απο τους ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ. αν λοιπον η ΕΣΣΔ ειχε βασιστει στα λαικα μετωπα θα ειχε δεχθει την επιθεση απο τους καπιταλιστες ενιαια. Καταφερε και τους διεσπασε με το Συμφωνο Μολοτωφ Ριμπεντροπ ΟΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ 22 πολυτιμους μηνες για την αμυνα. Επισης πηρε πισω εδαφη της Ουκρανιας και Λευκορωσιας που ειχε αναγκαστει να παραχωρησει ο ΛΕΝΙΝ ΤΟ 1918 με την συμφωνια ΜΠΡΕΣΤ ΛΙΤΟΦΣΚ. Αυτη ητανε η επιτυχημενη ελιγμοι που δωσανε την νικη στην ΕΣΣΔ. Και θα ειχανε οικοδομησει και αλλες χωρες Σσιαλισμο οπως η Γαλλια Ιταλια Ελλαδα Αν τα ΚΚ την ωρα που αποχωρουσανε οι Γερμανοι μετατρεπανε τον πολεμο σε ταξικο συμφωνα με τις Θεσεις του Απριλη του ΛΕΝΙΝ. Απλα ο οπορτονισμος και στον 1ο και στον 2ο Π.Π Επαιξε καθαρα τον ρολο της 5ης Φαλαγγας για την σωτηρια του καπιταλισμου. Το ιδιο ακριβως εκανε και μετα το 1956 οταν επικρατησε στο 20ο Συνεδριο και εφαρμοζοντας νομους του καπιταλισμου σταδιακα μετετρεψε τα ΚΚ σε φορεις τις αντεπαναστασης. Καμμια αναμονη καμμια αυταπατη καμμια ανοχη Ισχυρο ΚΚΕ για ισχυρη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για την ανατροπη του καπιταλισμου

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

11.09 Μην τους παρεξηγεις. Βρισκονται σε Αθλια κατασταση. Προσπαθησανε 3 φορες να διαλυσουνε με λυσσα το ΚΚΕ αποτυχανε. Και το χειροτερο για αυτους ειναι οτι το ΚΚΕ μετα το 1991 τους αντιμετωπιζει σαν αυτο που πραγματικα ειναι 5η φαλαγγα. Οταν το 2012 η αστικη ταξη επαιξε το χαρτι του Ανταριζα πιστεψανε η φουκαραδες οτι θα γινουμε σαν τα μουτρα τους. Αποτυχανε. Χασαμε ψηφους απο τις αυταπατες που υπηρχανε πριν το 1991 και για δεκαετιες και συνεχιζουμε. Ολο αυτο τους εχει φερει σε απογνωση Τα αφεντικα τους μαλωσανε για αυτο και ΣΚΟΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ. ΑΣ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝΕ

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:08 π.μ.

Να συμπληρωσω οτι στο 7ο συνεδριο ανελαβε Γ.Γ ο Ζαχαριαδης απο τον Γ.Σιαντο που ητανε Γ.Γ σε ολοκληρη την κατοχη. Και υπαρχει η 3η Συνδιασκεψη του 1950 οπου εξηγει στην εισηγηση του τη κατασταση βρηκε διαμορφωμενη στο ΚΚΕ απο την ηγεσια ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ιδρυτης του εσωτερικου το 1968. Τα ιδια ακριβως λεει και Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ και οι αλλοι συντροφοι. Και να υπενθυμισω οτι ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γυρισε 30 μαη και ο ΑΡΗΣ πεθανε 12 ιουνη. Γραμμα ειχε στειλει για να μπορεσει να συναντηθει να τον ενημερωσει για την κατασταση μετα απο απουσια 8.5 χρονια Αλλα το γραμμα εφτασε στους ΣΙΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ οπου και καταστραφηκε. Απολυτα λογικο απο μερος τους.

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:17 π.μ.

11.09 Στο Βερολινο το ΚΕΑ εχει φτιαξει μνημειο για τους Γερμανους αντιφασιστες που ταχα μου δηθεν δολοφονησανε οι Μπολσεβικοι το 1933 1945 Σε αυτο το μνημειο του Αισχους καταθετουνε αδελφομενοι στεφανια ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Αλητες Σοσιαλφασιστες

Καραϊσκάκης
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:41 μ.μ.

@Κολοκοτρώνη

Χαίρομαι γιατί μαζεύεις σιγά σιγά τις σοφιστείες, αλλά αυτό μάλλον σου γυρίζει μπούμεραγκ, γιατί λυπάμαι φίλε μου αλλά θα πάρεις απαντήσεις:

1. Εσύ λοιπόν έχεις πολλές ασχολίες και παλεύεις με το κίνημα στους δρόμους.... και μπράβο σου. Άρα ο φίλος σου (όπως τον έχεις αποκαλέσει) ο ΠΑΝ που τρολλάρει ασύστολα εδώ μέσα είναι ένας τεμπέλης που δεν έχει τι να κάνει. Συμφωνώ μαζί σου.

2. Το ζήτημα δεν είναι αν το ΚΚΕ εγκαλεί σήμερα τον Ζαχαριάδη για ήσσονος σημασίας συμπεριφορές (ολιγωρία, αδυναμίες, χλωμάδα, άσχημα αναπνοή). Άλλωστε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς αν θέλει να είναι πειστικό απέναντι στους οπαδούς του.
Το ζήτημα είναι ότι το ΚΚΕ πλέον αποκαθιστά, δικαιολογεί και ταυτίζεται με τις τραγικές πράξεις και αποφάσεις του Ζαχαριάδη. Και αυτό είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τον θλιβερό και μοναχικό δρόμο που έχει πάρει το σταλινικό αυτό μόρφωμα, απέναντι στο λαϊκό κίνημα και την Ιστορία.

Το γιατί το ΚΚΕ αποκαθιστά "πολιτικά" τον Άρη στο έχω ήδη απαντήσει. Στο ξαναλέω λοιπον:
Σήμερα το ΚΚΕ υποκριτικά τον "αποκαθιστά", (αλλά όχι πολιτικά!!!!) για να κερδίσει από την μορφή του όσα του έσερνε τόσα χρόνια.

3. Πάλι δεν κατάλαβες τι έγινε στον Εμφύλιο. Λυπάμαι.... Θα σου ξαναβάλω όμως την απάντηση για να σε βοηθήσω:
"Ο Σταλιν σου ξαναλέω μπας και το καταλάβεις δεν είχε καμιά πρεμούρα να κάνει επανάσταση στην Ελλάδα ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ, έκανε όμως την πάπια αφού τα κορόιδα του ΚΚΕ με την εγωπάθειά τους εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά του."

4. Αν πάλι νομίζεις ότι ο Στάλιν ΔΕΝ επέδειξε παντελή αδιαφορία για τον ΔΣΕ τότε απάντησε σε αυτό που όλοι οι ΚΚΕδες αποφεύγουν να απαντούν:
Πότε και πως ο Στάλιν βοήθησε πολιτικά ή στρατιωτικά τον ΔΣΕ???
Οι αμερικάνοι έστειλαν τα καλύτερα όπλα στη Δεξιά, τους καλύτερους στρατιωτικούς συμβούλους και τα άπειρα φράγκα. Ο Σταλιν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ???


5. Το ΚΚΕ πράγματι σήμερα "βάζει μπροστά τον ΔΣΕ", σε αντίθεση με τόσα χρόνια πρόβαλλε το ΕΑΜ.
Οι λόγοι είναι προφανείς:
Το ΕΑΜ σηματοδοτεί εξ ορισμού "μέτωπα" και "συνεργασίες". Άρα είναι τζιζ-κακά για το σημερινό ΚΚΕ. Αντίθετα ο ΔΣΕ είναι το μοναχικό "ηρωικό" μονοπάτι της μάταιης θυσίας. Δηλαδή η σημερινή γραμμή του ΚΚΕ.

Σε πολύ λίγα χρόνια θα δεις ότι το ΚΚΕ θα θάψει το ΕΑΜ ως "οπορτουνισμό" (έχει ήδη αρχίσει, βλ μηνύματα του ΠΑΝιβλακα) και αμέσως μετά θα ακολουθήσει και η αποκήρυξη της περίοδου Φλωράκη που έβγαλε το Κόμμα από την αφάνεια δεκαετιών.
Το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να δείξει στο κίνημα και μονίμως εξαργυρώνει την ηρωική Αντίσταση της κατοχής και το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.
Τώρα που σιγά σιγά κράζει το ΕΑΜ, καταφεύγει σε εξαργύρωση του ΔΣΕ ως αντικατάσταση. Έλα μου όμως που η ιστορία του ΔΣΕ δεν είναι τόσο φωτεινή περίοδος........ Θα την πατήσετε.......

6. Για απάντησε και αυτό από τη Μαντώ και άσε τα πολλά φιλοσοφικά:
"Πως γίνεται αφού το ΚΚΕ λέει ότι ήταν λαθεμένη η τότε στάση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος επικεφαλής του οποίου ήταν ο Στάλιν, το ίδιο το ΚΚΕ να κατηγορεί αυτούς που την ακολούθησαν (πχ Σιάντο) ως οπορτουνιστές και σοσιαλφασίστες, ενώ το Στάλιν που έκανε το ίδιο λάθος να μην τον κατηγορεί για οπορτουνισμό;"

Για πες..........

7. Επειδή ακριβώς όπως λές "Η ιστορία δεν γράφεται ούτε με ετσιθελισμό, ούτε με βολονταρισμό , ούτε με επινοήσεις ούτε με μεταφυσική. Η ιστορία είναι πηγές, ντοκουμέντα κλπ, " τότε ΑΡΧΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να διαβάζεις ΙΣΤΟΡΙΑ και όχι μόνο τα κομματικά έντυπα. Ιστορία δεν είναι τα "Δοκίμια" ενός κόμματος που δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Ιστορία σημαίνει ψάχνω ΟΛΕΣ τις πηγές με κριτική σκέψη.


Όσον αφορά το ΥΓ σου, και πάλι βάζεις μόνος σου θέματα και μόνος σου τα απαντάς. Κανένας δεν μίλησε εδώ για εξομοίωση Σταλινισμού-Ναζισμού, άρα κρούεις ανοιχτές θύρες φίλε μου.
Και μη μιλάς για Προσωπολατρίες εκεί που είσαι.... Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς οπορουνιστής, σοσιαλφασίστας, κλπ, κλπ.


Πάντως μην ανησυχείς, όσο συνεχίζεις να έχεις απορίες θα σου τις λύνω με μεγάλη ευχαρίστηση!

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:10 μ.μ.

Εδω ειμαστε και το ξεβρακωμα του οπορτουνισμου συνεχιζεται. Στον 1ο Π΄Π Ο οπορτουνισμος προδωσε την εργατικη ταξη και εσωσε τον καπιταλισμο απο την κριση του. Μονο Ο ΛΕΝΙΝ μετατρεποντας τον πολεμο σε εμφυλιο πηρε την εξουσια το 1918. το 1935 επιλεχθηκε σαν ελιγμος τα Λαικα μετωπα για την σωτηρια της ΕΣΣΔ και το τραβηγμα της εργατικης ταξης. Πουθενα η εργατικη ταξη δεν πηρε την εξουσια γιατι ο οπορτουνισμος παντου εσωσετον καπιταλισμο. Το ΕΑΜ τον οκτωβρη του 1944 μπορουσε συμφωνα με τις θεσεις του Απριλη του ΛΕΝΙΝ δεν το εκανε γιατι ειχανε στρωσει τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο και απλα χρειαζοντουσαν μια ηττα για αλοθι για αυτο αλλωστε και οδηγηθηκανε στον δεκεμβρη σε χρονο που διαλεξε η αστικη ταξη και δωσανε την μαχη με το εφεδρικο ΕΛΑΣ. τα σχεδια τους χαλασε η παρουσια ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που θα ειχαμε νικησει αν το 1948 η συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. Ολα τα αρχεια μετα το 1956 πλαστογραφηθηκανε και ετσι εκατσε ολη αυτη η σκουρια. ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ειναι αυτος που ανελαβε το ΚΚΕ το 1974 χωρις Κ.Ο απο το 1958 και ανοιξε τον ταφο στους οπορτουνιστες απο το 1991. Αποδειχτηκε διαχρονικα οτι οποιαδηποτε επαφη με τον οπορτουνισμο ειναι καταστροφη. Μονο με ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ μπορεις να παρεις τα μεσα παραγωγης ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ εδω ειμαστε το γλεντι με το ξεβρακωμα του οπορτουνισμου συνεχιζεται

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:04 μ.μ.

1943 διαλυση της ΟΚΝΕ φτιαχτηκε ξανα το 1968 δηλαδη 25 χρονια χωρις κομμουνιστικη νεολαια. 1958 διαλυση Κ.Ο φτιαχτηκανε ξανα το 1974. Κενο 16 χρονια. Οπορτουνιστικο εγκλημα προσχεδιασμενο για την διαλυση του ΚΚΕ. ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ στο βιβλιο του Θεοχαρατου αναφερει. Αυτη η αποφαση του 1958 ειναι καταστροφικη γιατι οχι μονο υπηρχε μια χαμενη γενια το 1974 αλλα γιατι και αυτη που χρησιμοποιουμε για την ανασυγκροτηση δεν εχει Ταξικο κριτηριο και πολυ φοβαμαι οτι θα το πληρωσουμε. Και το πληρωσαμε πανακριβα το 1991 μεχρι και το 2012 με τις Αυταπατες. Η απογνωση του οπορτουνισμου ειναι τεραστια γιατι μετα το 1991 τους αντιμετωπιζουμε σαν αυτο που πραγματικα ειναι. ο καπιταλισμος μεταμφιεσμενος. Η λυσσα που δειχνουνε σημαινει οτι βαδιζουμε σωστα. ο ΔΣΕ ητανε μια ΕΠΟΠΟΙΙΑ. Ο Λενιν με τους Μπολσεβικους νικησανε γιατι τσακισανε τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ αλλος δρομος για την εργατικη ταξη δεν υπαρχει

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:33 μ.μ.

Ο Σιαντος ειναι οπορτουνιστης και Σοσιαλφασιστας γιατι πηρε τον ΕΛΙΓΜΟ των λαικων μετωπων το μετετρεψε σε θεωρια το 1937 μαζι με τους Παρτσαλιδη Νεφελουδη αλαζοντας το προγραμμα του ΚΚΕ τις 6ης ολομελειας του 1934 κουρελιασε τα γραμματα του Ζαχαριαδη απο την φυλακη και συνειδητα μαζι με τα αλλα λουλουδια στο ΕΑΜ οδηγησε τον λαο με τις εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ στο να μην παρει την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 και να οδηγηθουμε στον Δεκεμβρη με επιλογη του χρονου απο την αστικη ταξη δινοντας την μαχη μονο με το εφεδρικο ΕΛΑΣ ωστε να υπαρχει ΗΤΤΑ που την θελανε συνειδητα ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ για να συνεχισουνε τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο που ειχανε ετοιμο Τους χαλασε τα Σχεδια ο σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Ο σ. ΣΤΑΛΙΝ εκανε πραγματικα ελιγμους λαικα μετωπα και Μολοτωφ Ριμπεντροπ διασπωντας το ενιαιο καπιταλιστικο μπλοκ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΣΤΑΛΙΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ σιαντος παρτσαλιδης ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:39 μ.μ.

Ιστορια λεει σημαινει ψαχνω ολες τις πηγες Αστικες και Οπορτουνιστικες και τα πλαστογραφημενα αρχεια. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:09 μ.μ.

Προς Καραισκακη

(Η ελλειψη τονων δεν οφειλεται σε μενα)

1. Λες οτι μου απαντησες αλλα δεν μου απαντησες διοτι δεν ειχες τι να μου απαντησεις.
Στο ερωτημα γιατι ο Ζαχαριαδης δεν συμφωνησε με τον Αρη για την συνεχιση του ενοπλου αγωνα σου απαντησα ΕΓΩ εστω και μεσα απο τα κειμενα του ΚΚΕ. Λοιπον στο ξαναλεω ΛΙΑΝΑ. Ο Ζαχαριαδης στη συγκεκριμενη περιοδο εκανε λαθος, δεν εκτιμησε σωστα το μεγεθος και τις συνεπειες των εγκληματικων συμφωνιων Βαρκιζας κλπ πραγμα που εκφραστηκε και στο 7ο συνεδριο του ΚΚΕ το 1945. Το γιατι συνεβη αυτο ειναι αλλο θεμα.

2. Λες οτι ο Σταλιν δεν ηθελε τον εμφυλιο και δεν βοηθησε καθολου αυτη την υποθεση. Αν ισχυει οτι δεν ηθελε τοτε το ΚΚΕ και ο Ζαχαριαδης λειτουργησαν αυτοτελως. Δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω με σαφηνεια για το αν ηθελε η οχι το εμφυλιο αλλα αυτο που ειναι βεβαιο οτι το ΚΚΕ και ο Ζαχαριαδης λειτουργησαν με βαση τα ελληνικα δεδομενα πραγμα που αποδεικνυει και την αυτοτελεια τους (εσεις & οι αντικομμουνιστες το ΚΚΕ και τον Ζαχαριαδη τους θεωρειτε διαχρονικα "πρακτορεια" της Μοσχας. Για το αν βοηθησε υλικα η οχι αυτην την υποθεση η Μοσχα η απαντηση ειναι κατηγορηματικα ΝΑΙ, τουλαχιστον την πρωτη περιοδο γι αυτο διηρκεσε και μεγαλο διαστημα ο εθνικος στρατος ηταν παντοδυναμος . Ο λαικος στρατος αρχικα ηταν σχεδον αοπλος, λειτουργησε με ατακτο τροπο κλπ πραγμα που βελτιωνεται σταδιακα λογω της εμπλοκης υπερ του και αλλων χωρων και οπλα και πυρομαχικα και αλλη τεχνογνωσια προσεφεραν οι λαικες δημοκρατιες και η ΕΣΣΔ σε αυτη την υποθεση. Το προβλημα περιπλεχτηκε με την Γιουγκοσλαβια και την προδοτικη (λεω βαρια κουβεντα αλλα δυστυχως ετσι φαινεται οτι συνεβη) σταση του Τιτο. Η σταση του Τιτο προσδιορισε και το αποτελεσμα.

3. Η λεξη φιλος μεταξυ αγνωστων ειναι τυπικη προσφωνηση και οχι κυριολεκτικη. Και εσενα και αλλους εχω αποκαλεσει "φιλε" σε σχολια μου. Τον ανθρωπο που τον λες φιλο μου δεν τον γνωριζω ενδεχομενως να τον συναντω (χωρις να ξερει ο ενας τον αλλον σε κοινους αγωνες). Στα περισσοτερα που γραφει συμφωνω, εχω επιφυλαξεις και το λεω δημοσια ως προς τα εκφραστικα μεσα που χρησιμοποιει αλλα νομιζω οτι σας αντιμετωπιζει με τον ιδιο τροπο που τον αντιμετωπιζετε.
Ειναι χυδαιο να αποκαλεις τον αλλο βλακα και να απομενεις στον εαυτο σου επαθλο ευφυιας.

Κολοκοτρωνης

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:47 μ.μ.

ο σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ανελαβε Γ.Γ στο 7ο Συνεδριο οκτωβρης 1945. Στην 3η Συνδιασκεψη το 1950 Στην εισηγηση του αναφερει την κατασταση που βρηκε στο κομμα οταν γυρισε. 400000 μελη που τους μαζεψανε χτυπωντας τις καμπανες των χωριων. Μπαινανε μελη απο νηπια μεχρι γερους. Αυτη ητανε η κατασταση για το 90% των μελων. Και ειχε και τον ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ που καθυστερουσανε τα παντα. Τα ιδια αναφερει και ο ΧΡΙΛΑΟΣ Και οι αλλοι συντροφοι. Η θεση της ΕΣΣΔ ητανε υπερ τις συνεχισεις του αγωνα απο τον δεκεμβρη του 1944 συμφωνα με τον ΠΟΠΩΦ που διασωθηκε η μαρτυρια του. Αλλο εγραφο ειναι λογικο νμα μην υπαρχει γιατι με το 20ο Συνεδριο ανελαβε ο Χρουτσωφ εδω διοριστηκε ο Παρτσαλιδης οποτε ολοι καταλαβαινουμε τη συνεβη.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:13 μ.μ.

Κολοκοτρωνης. Σε ευχαριστω πολυ για την εκτιμηση συντροφε. Εχεις απολυτα δικιο οτι τα εκφραστικα μεσα που χρησιμοποιω ειναι πολλες φορες υπερβολικα. Οταν ομως δει καποιος την υπονομευτικη διαβρωτικη δουλεια που εχουνε κανει διαχρονικα και στο ΚΚΕ και διεθνως προσωπικα νομιζω οτι η λεξεις χανουνε την σημασια τους. Παντα σεβομαι τον αντιπαλο αλλα σε αυτον που υποκριτικα μου κανει τον φιλο και αυτην την δηθεν φιλια ο λαος την εχει πληρωσει με αιμα εγω τον αντιμετωπιζω ετσι. Και παλι σε ευχαριστω για την εκτιμηση Συντροφε

Καραϊσκάκης
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:25 μ.μ.

@Κολοκοτρώνης

1. Το τι λέει το ΚΚΕ μέσα στα κείμενά του για το εύλογο ερώτημα που αφορά το γιατί ο Ζαχαριαδης δεν συμφωνησε με τον Αρη για την συνεχιση του ενοπλου αγωνα, είναι παντελώς αδιάφορο.
Ό,τι και να έγινε στην πραγματικότητα, το ΚΚΕ θα απαντούσε με τρόπο που να μην το θίγει. Αλλίμονο αν έκανε το ανάποδο. Ένοχος ένοχον ου ποιεί, λένε στα νομικά....
Ο Ζαχαριάδης φίλε μου δεν έκανε κανένα λάθος όπως εσύ το ορίζεις.
Ήταν επιλογή του Ζαχαριάδη να μην πάρει τα όπλα μετά τη Βάρκιζα, για τον λόγο αυτό το ΚΚΕ τότε διαπόμπευσε τόσο στεγνά τον Άρη, για τον λόγο αυτό οι Άγγλοι μερίμνησαν για επιστροφή του Ζαχαριάδη στην Ελλάδα με αεροπλάνο της RAF. Οι Άγγλοι ήξεραν πολύ καλά ότι ο Ζαχαριάδης γνήσιο τσιράκι του Στάλιν όπως ήταν θα εφάρμοζε πιστά την Συμφωνία Γιάλτας και Βάρκιζας. Αλλιώς είναι σαν να πιστεύεις ότι οι Άγγλοι έφεραν στην Ελλάδα αυτόν που θα τους χτυπούσε. Θα κράταγαν το Σιάντο ως ΓΓ αφού σύμφωνα με το ΚΚΕ ο Σιάντος ήταν "πράχτοράς" τους. Θα πρέπει με τα λεγόμενά σου να πιστέψουμε ότι οι Άγγλοι και ο Τσώρτσιλ ήταν πολύ ηλίθιοι.... και τους δούλεψε ο κυρ-Νίκος....

Τόσο παραμύθια είναι αυτά που μας λες.

2. Φυσικά και ο Ζαχαριάδης λειτούργησε αυτοτελώς με καθυστέρηση 1,5 έτους. Τώρα το κατάλαβες?
Ο άνθρωπος ήταν νάρκισσος και εγωπαθής.
Ο Στάλιν απλά τον εκμεταλλέυτηκε για τα δικά του συμφέροντα όπως σου ξαναείπα.

Τώρα, τα υπόλοιπα που λες είναι για μικρά παιδιά.....!! (επιεικώς)

Ποιά όπλα από τους Ρώσους πήρε ο ΔΣΕ? Ούτε ένα αυτόματο ρώσικο, ούτε μια σφαίρα!
Που 'ναι τα ρώσικα αεροπλάνα, βαριά όπλα, άρματα, κλπ, κλπ?
Τεχνογνωσία από την ΕΣΣΔ? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Ποιοί ήταν οι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι? Για πες ένα όνομα! Ένας να είχε βρεθεί ο Φασίστες θα το είχαν κάνει σημαία!
Ποιά φράγκα πήρε ο ΔΣΕ από την ΕΣΣΔ? Ούτε ρούβλι τσακιστό!
Ποια πολιτική παρέμβαση έκανε η ΕΣΣΔ υπέρ των ανταρτών του ΔΣΕ?
Ποια διεθνή κοινή γνώμη ξεσήκωσε?

Ποια τεχνογνωσία δήθεν πρόσφεραν οι Ανατ. χώρες στο ΔΣΕ? Τι παραπάνω ήξερε ο Τίτο από τους μπαρουτοκαπνισμένους του ΕΛΑΣ?

Φαντασιώνεσαι άσχημα. Πολύ άσχημα...........

3. Ο ΠΑΝ είναι πρόβλημα για σας. Κατάλαβέ το.
Δείχνει την ποιότητα των οπαδών σας και το IQ τους. Λίγη εξυπνάδα να είχατε θα τον μαζέυατε τον κακομοίρη.
Αλλά σιγά μήπως και παραδεχτείτε ότι κάνετε λάθος. Μπαααα....


Μην την κάνεις όμως τώρα. Προκαλώ για συγκεκριμένες απαντήσεις:
1. Ποιά όπλα από τους Ρώσους πήρε ο ΔΣΕ? Ούτε ένα αυτόματο ρώσικο, ούτε μια σφαίρα!
2. Που 'ναι τα ρώσικα αεροπλάνα, βαριά όπλα, άρματα, κλπ, κλπ?
3. Ποιοί ήταν οι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι? Ένας να είχε βρεθεί ο Φασίστες θα το είχαν κάνει σημαία!
4. Ποιά και πόσα φράγκα πήρε ο ΔΣΕ από την ΕΣΣΔ? Ούτε ρούβλι τσακιστό!
5. Ποια πολιτική παρέμβαση έκανε η ΕΣΣΔ υπέρ των ανταρτών του ΔΣΕ?
6. Ποια διεθνή κοινή γνώμη ξεσήκωσεη ΕΣΣΔ?



Θα περιμένω όσο θέλεις. Μην στενοχωριέσαι

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:14 μ.μ.

Οταν εγινε το κινημα της ΑΣΟ στον ελληνικο στρατο στην Μεση ανατολη που ειχανε ζητησει να τους μεταφερουνε στην χωρα για να πολεμησουνε οι Αγγλοι μαζι με την αστικη ταξη κατεστηλε το κινημα και τους εκλεισε σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως. Αντιπροσωπεια του ΕΑΜ ητανε στον ΛΙΒΑΝΟ για να υπογραψει την προδοτικη συμφωνια. Καταδικασανε το κινημα σαν τυχοδιωκτες και ευχαριστησανε τους Αγγλους για οτι κανανε. Να ποιος εδεσε τον λαο με τις αλυσιδες της αστικης ταξης και μετα για να καλυψουνε τα εγκληματα τους το ριχνουνε στον σ.ΣΤΑΛΙΝ

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:13 μ.μ.

Εχουμε ακουσει την αθλιοτητα πολλες φορες πως επεζησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μη λασπη που πεταξε πρωτη φορα ο προδοτης Βαφειαδης. Αν εγω ρωτησω πως εγινε να δραπετευση απο την Κερκυρα το 1940 ο Σιαντος πια ειναι η απαντηση. Για να δουμε

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:09 μ.μ.

οι εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ εχουνε την υπογραφη της ηγεσιας του ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ Και του ΚΚΕ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. μετατρεψανε τον ελιγμο τωβ λαικων μετωπων σε θεωρια και αντι να παρουνε την εξουσια τον Οκτωβρη του 1944 συμφωνα με τις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ οδηγησανε τον λαο συνειδητα σε χρονο που διαλεξε η αστικη ταξη τον δεκεμβρη στην ηττα ωστε να συνεχισει τον ευρωκομμουνιστικο δρομο που ειχε ετοιμο. τους χαλασε τα σχεδια η παρουσια του σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. η ΕΣΣΔ ητανε υπερ της συνεχισεις του αγωνα και βοηθησε στα παντα. η ηττα ηρθε απο την προδοτικη σταση τις συμμοριας ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ που το 1948 εκλεισε τα συνορα. ολα τα αρχεια της ΕΣΣΔ ειναι πλαστογραφημενα μετα το 1956 με την ανοδο ΧΡΟΥΤΣΩΦ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ. Επισης να θυμισουμε ποιος ητανε ο Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ υπουργος μενσεβικος στην γεωργια πολεμησε εναντια στους Μπολσεβικους και το 1921 εφυγε στην Γερμανια για να σωση τον καπιταλισμο. Επισης το 1951 μαζι με τον Μ.ΚΥΡΚΟ υπευθυνοι για την δολοφονια ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ. η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991. ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ιστοριας απο την σκουρια και οτι δεν μπορουνε να κανουνε τα ιδια ειναι τεραστια. Αφηνουμε τα Μαντροσκυλα του καπιταλισμου στην λυσσα τους προχωραμε αταλαντευτα μπροστα οσο μεγαλωνει η λυσσα ειναι πυξιδα οτι προχωραμε σωστα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:41 μ.μ.

Μετα την εγκληματικη ενεργεια της Συμοριας ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ να κλεισει τα συνορα το 1948 Μεσα στην Αθηνα δρουσε ανεξελεκτα η Γιουγκοσλαβικη πρεσβεια με την ανοχη του αστικου κρατους για την δημιουργια καινουργιου ΚΚ ολα τα τηλεγραφηματα για την υπονομευτικη αυτη δουλεια σε συνθηκες παρανομιας του σ,ΒΑΒΟΥΔΗ εχουνε δημοσιευτει. Αρνηθηκανε την υποψηφιοτητα στις εκλογες του 1951 του ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ για να σωθει. Και σε αυτο το εγκλημα δραστες ειναι οι Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Μ. ΚΥΡΚΟΣ οπως το 1944. θελανε να διαλυσουνε το ΚΚΕ παση θυσια αυτα τα φιδια. και νομιζουνε οτι θα κανουνε σημερα τα ιδια. Αρε κουνια που σας κουναγε ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

12 ιουλη του 1962 η κυβερνηση της ΕΡΕ εφερε και ψηφισε νομοσχεδιο για την αρση εκτακτων μετρων του εμφυλιου πολεμου. Ε.Κ ΚΑΙ ΕΔΑ καταψηφισανε. Γιατι ρε λεβεντες η εδα καταψηφισε τη λογο ειχε ο Προδοτης ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ να το κανει αυτο. Στις εκλογες του 1964 η ΕΔΑ δεν κατεβασε ψηφοδελτια σε 25 περιοχες και καλουσε να ψηφισουνε την Ε.Κ δηλαδη τον Σφαγεα του 1944. Και βεβαια στην δολοφονια του ΛΑΜΠΡΑΚΗ κατηγορησανε τον Καραμανλη ενω ξερανε οτι εφταιγε το παλατι. και ολα αυτα για να βοηθησουνε τον Σφαγεα του 1944. Εχουμε πολλα ραμματα για την γουνα σας ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:39 μ.μ.

Στον λεγομενο ανενδοτο του Παπατζη το 1965 η ΕΔΑ πιστο σκυλακι με συνθημα 1.1.4. Δηλαδη υπερασπιση του Συνταγματος που δολοφονσε τους σ. Μπελογιαννη καλουμενο Βαβουδη και παρα πολους αλλους και ηρθε η ανοιχτη στρατιωτικη δικτακτορια να διαλυση τις αυταπατες και τοτε ενω ειχανε διαλυσει το ΚΚΕ μεσα στην χωρα αποχωρησανε και φτιαξανε το εσωτερικο. Μεσα στην δικτακτορια φτασαμε στο σημειο ο Βασιλιας να θεωρειτε αντιδικτακτορικη δυναμη μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα. Μεσα απο τετοια αθλια κατασταση βγηκε το 1974 το ΚΚΕ στην αστικη νομιμοτητα να φτιαξει οργανωσεις μετα απο 16 χρονια χωρις Κ.Ο ΚΑΙ 25 χρονια χωρις ΚΝΕ. Μιλαμε για για οργανωμενο διαχρονικο εγκλημα του οπορτουνισμου. Και μετα μιλανε για δηθεν ενοτητα. Δηλαδη να κανουνε ξανα τα ιδια.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:10 μ.μ.

Παρα λοιπον την διασπαση του 1968 δεν εγινε δυνατον στο 9ο το 1973 να αλλαξει το Προγραμμα του ΚΚΕ που προεβλεπε Πολιτικα μετωπα και ενδιαμεσα Σταδα εξουσιας μεσα στον Καπιταλισμο. Σε αυτην την βαση εγινε η Συμμαχια το 1974 με τους προδοτες του εσωτερικου η θεωρια των δημοκρατικων δυναμεων και η ανοχη στο Παλιο ΠΑΣΟΚ και στην συνεχεια η δημιουργια του συνασπισμου και η συμμετοχη σε 2 κυβερνησεις στο εδαφος του καπιταλισμου. Ολα αυτα ητανε και αποτελεσμα της αναδειξεις στελεχων οπως. ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ και πολλα αλλα λουλουδια. Ολα αυτα τελειωσανε οριστικα το 1991. Για αυτο και οι Αντικομμουνιστικη λυσσα. Αφηνουμε τα ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ του καπιταλισμου να γαυγιζουνε

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:30 μ.μ.

Προς Καραισκάκη

Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να απαντήσω , στα απαντημένα όχι απο μένα, ερωτήμάτά σου.
Ο ΔΣΕ εξοπλιζόνταν κανονικότητα απο την ΕΣΣΔ και τις άλλες λαικές δημοκράτιες μέσω κυρίως της Γιουγκοσλαβίας.

Ελαχιστότατος ήταν ο εξοπλισμός που δεν είχε παραδοθεί με την συμφωνία της Βάρκιζας επομένως οι ανάγκες ήταν τεράστιες.

Η αρχική φάση ανταρτοπόλεμου με ολιγομελείς ομάδες με μικρούς και συγκεκριμένους στόχους πήρε τον χαρακτήρα της οργάνωσης κανονικού στρατού με στόχο να φτάσει τους 60000 μαχητές.
Δεν ξέρω πόσα ,υποθέτω ελάχιστα , ρωσικής κατασκευής όπλα δόθηκαν στους μαχητές γιατί αυτή ήταν η γραμμή. Ο εξοπλισμός που διοχετεύονταν στο ΔΣΕ ήταν γερμανικής, αγγλικής και ιταλικής κατασκευής, ήταν κυρίως οπλισμός που έπεσε στα χέρια των λαικών δημοκρατιών μετά την ήττα της Γερμανίας αλλά και από άλλες πηγές.
Επειδή δεν είχαν υπογραφεί οι συνθήκες ειρήνης για το τέλος του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου, υπογράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 1947 στο Παρίσι δεν ήθελαν επουδενί να φανεί ότι στέλνουν όπλα δικής τους κατασκευής.
Ο οπλισμός που δόθηκε στο ΔΣΕ ήταν πιστόλια, τουφέκια, αυτόματα όπλα, οπλοπολυβόλα,χειροβομβίδες, μπαζούκας, όλμοι, βαρέα όπλα και πυρομαχικά. Σημειωτέον έλλειψη οπλισμού δεν παρουσιάστηκε στο ΔΣΕ στις βόρειες περιοχές της χώρας, το αντίθετο. Προβλήματα εμφανίστηκαν μόνο στις νότιες κλπ διότι υπήρξε το πρόβλημα της μεταφοράς τους (έλλειψη ζώων, παρουσία εθνικού στρατού-άγγλών κλπ)
Ο υποστηρικτός μηχανισμός, μεταφορά τραυματιών, νοσοκομεία, σταθμός (ελεύθερη Ελλάδα στο Βελιγράδι) κλπ υπήρχαν στα εδάφη κυρίως της Γιουγκοσλαβίας και λιγότερο στην Αλβανία και Βουλγαρία.

Τελευταία υπάρχει σχετική βιβλιογραφία και άπειρα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Θέλω επίσης να κάνω αναφορά στο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ότι παραβιάζονται τα σύνορα της χώρας και στη δημιουργία διεθνούς επιτροπής που ήλθε στην Ελλάδα να εξετάσει τις καταγγελίες.

Για να κλείσω αυτή σύντομη απάντηση σου επαναλαμβάνω ότι παρότι ο διεθνής συσχετισμός δεν βοηθούσε την κατάσταση εντούτοις με κάθε τρόπο βοηθήθηκε ο αγώνας του ΔΣΕ απο τις λαικές δημοκρατίες με συγκαλλυμένο τρόπο ώστε να μην φαίνεται ότι παραβιάζονται τα σύνορα της χώρας. Οι συμφωνίες που είχαν γίνει προέβλεπαν τον σημαντικό ρόλο της Γιουγκοσλαβίας όπως πχ την μεταφορά όπλων κλπ για αυτό η αλλαγή στάσης του Τίτο ουσιαστικά οδήγησε στην ήττα.

ΥΓ Επειδή λές ότι ένα να είχε βρεθεί οι φασίστες θα το είχαν κάνει σημαία, σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο του αντικομμουνιστή Μαραντζίδη Ν. "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946 -1949" για τα στοιχεία που παραθέτει για τον εξοπλισμό του ΔΣΕ. Αν εξαιρέσεις την προπαγάνδα και τις παπαροειδείς αναλύσεις του και μείνεις μόνο στην πληροφορία απο τα επίσημα ντοκουμέντα βγάζεις συμπεράσματα.

Επειδή ο μύθος του πρακτορείου της Μόσχας δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να στηριχθεί σήμερα επινοήθηκε το "σταλινικό" ΚΚΕ και ότι αυτό συνειδητά ή ασυνείδητα σημαίνει, όποια συναισθηματική χορδή θέλει να αγγίξει, όποιο συνειρμό θέλει να πραγματοποιήσει, για να διατηρηθεί ο μύθος της ουτοπίας και του ανεκπλήρωτου του σοσιαλισμού αλλά την ιστορία κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει η γη έτσι κι αλλιώς θα γίνει ΚΟΚΚΙΝΗ.

Κολοκοτρώνης






Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:12 π.μ.

Κολοκοτρωνης. Ολα αυτα τα ξερει και του ειναι γνωστα αλλα δεν μπορει να τα παραδεχτει. Η δουλεια του ειναι παση θυσια η σωτηρια του καπιταλισμου. Για αυτο πρεπει να κανουνε ταχα τον φιλο ωστε να γινεται η δουλεια. Μην τον παρεξηγουμε λοιπον αυτα γραφουνε τα ραβασακια του φουκαριαρη. Που να ξερεις αυτος

Καραϊσκάκης
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:15 π.μ.

@Κολοκοτρώνης

Εδώ φτάσαμε στο κομβικό σημείο.
Όλη σας η ανάλυση στηρίζεται στην φανταστική παραδοχή ότι η ΕΣΣΔ υποστήριξε τον ΔΣΕ, άρα δεν πούλησε τους τυχοδιωκτισμούς (οπορτουνισμό δηλαδή) του Ζαχαριάδη.

Για πάμε:
Ο ΔΣΕ σε όλη την διάρκεια του εμφύλιου δεν ξεπέρασε τους 20-25.000 ένοπλους.
Οι ανάγκες του σε οπλισμό όπως κα συ λες, καλύφθηκαν 100% από όπλα Γερμανικά και Ιταλικά του Β' ΠΠ.
Λαμβάνοντας δε υπόψη και το μικρό του μέγεθος προκύπτει ότι οι ανάγκες για προμήθα Γερμανικού και Ιταλικού εξοπλισμού άνετα καλύφθηκαν από τα κρυμμένα όπλα από την κατοχή (κατά μια άποψη ο Ιωαννίδης έιχε κρύψει μέχρι και 10.000 κομμάτια) συν τις ποσότητες που έστειλε ο Τίτο.
Καμία ανάγκη δεν υπηρξε λοιπον για να στείλει η ΕΣΣΔ παλιό κατασχεμένο Γερμανικό ή Ιταλικό εξοπλισμό.
Η ΕΣΣΔ μπορούσε (αν ήθελε) να στείλει καλύτερης ποιότητας σύγχρονα Σοβιετικά όπλα όπως οι ΑγγλοΑμερικάνοι έστειλαν από Spitfire μέχρι Ναπάλμ και από βαρεά πυροβόλα μέχρι φορτηγά. Αντί αυτού δεν έστειλε ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ._

Απαντάς:
"Επειδή δεν είχαν υπογραφεί οι συνθήκες ειρήνης για το τέλος του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου, υπογράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 1947 στο Παρίσι δεν ήθελαν επουδενί να φανεί ότι στέλνουν όπλα δικής τους κατασκευής."
Μα αυτό ακριβώς σου λέω και εγώ εδώ και μέρες:
Ο Στάλιν δεν θέλησε να στείλει οπλισμό για να μην τα σπάσει με τους Δυτικούς, την ίδια ώρα που οι Δυτικοί έστελναν όπλα με το τσουβάλι στον "εθνικό" στρατό χωρίς ο Πατερούλης να βγάλει κιχ!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ρώτησα πόσους στρατιωτικούς συμβούλους έστειλε η ΕΣΣΔ στον ΔΣΕ. Σε προκάλεσα να μου πεις ένα όνομα.
Σου είπα ότι ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ να είχαν οι Φασίστες θα το ΄χαν κάνει βούκινο.
Μου απάντησες για το βιβλίο του Μαραντζίδη που μιλάει για τα όπλα του Τίτο...
Άλλα αντ΄ άλλων δηλαδή.........
Την ώρα που στα ελληνικά βουνά εκατοντάδες Αγγλοαμερικάνοι στρατιωτικοί σύμβουλοι οργάνωναν τον στρατό της Δεξιάς, ούτε ένας Σοβιετικός στρατιωτικός σύμβουλος δεν πάτησε το πόδι του στο πλευρό του ΔΣΕ._

Το άλλο σου δε επιχείρημα, αυτό κι αν είναι αποκαλυπτικό:
Το διάβημα -λέει-της ελληνικής κυβέρνησης στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ότι παραβιάζονται τα σύνορα της χώρας και στη δημιουργία διεθνούς επιτροπής που ήλθε στην Ελλάδα να εξετάσει τις καταγγελίες, και γιαυτό η ΕΣΣΔ φοβήθηκε και δεν βοήθησε μήπως την κατηγορήσουν ότι παραβιάζονται τα σύνορα της χώρας......... την ίδια ώρα που οι Αμερικάνοι όχι μόνο παραβίαζαν την εθνική ανεξαρτησία αλλά είχαν κάνει τη χώρα προτεκτοράτο. !!
Και πάλι συμφωνώ.
Πιο είναι το συμπέρασμα
Ο Στάλιν δεν θέλησε να στείλει βοήθεια για να μην τα σπάσει με τους Δυτικούς και τις Συμφωνίες για το μοίρασμα της Ευρώπης που είχε υπογράψει! Τόσο απλό!

Μιλάτε όλοι οι ΚΚΕδες για την "προδοσία" του Τίτο.
ΟΚ, κακός ο Τίτο. Ο Χότζα? Γιατί δεν πέρναγε η Σοβιετική βοήθεια - φάντασμα από την Αλβανία?
Ή ακόμα καλύτερα, γιατί δεν πέρναγε η Σοβιετική βοήθεια - φάντασμα από την Βουλγαρία που πέρασε στο Ανατολικό μπλοκ από το 1946?


Απλά ερωτήματα σύντροφε που η γραφειοκρατία σας θα απαντά πάντα με υπεκφυγές και φαντασιώσεις, γιατί αν πει την αλήθεια τότε θα αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ....

Όσον αφορά την κατακλείδα σου, είναι νομοτέλεια σύντροφε ότι το βάθος του ουρανού είναι ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ!!
Κατακόκκινο και όχι αυταρχικό, προσωπολατρικό, αντιδημοκρατικό και γραφειοκρατικό.
Αυτό το τελευταίο που τόσο λέρωσε το "Κόκκινο" να πάει στα τσακίδια μαζί με τους οπαδίσκους του (και αυτό δεν αναφέρεται σε σένα προσωπικά).



Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:22 π.μ.

Μας λεει το οπορτουνιστικο παπαγαλακι οτι ο Σοσιαλισμος που γνωρισαμε στην ΕΣΣΔ ητανε Αυταρχικο προσωπολατρικο αντιδημοκρατικο και γραφειοκρατικο αρα να παει στα τσακιδια. Αρα οι ανθρωποι ειναι Αντικομμουνιστες και για αυτα που ζουμε σημερα ειναι οι μονοι υπευθυνοι. Και βεβαια προβοκατορικα αποκαλει τον κολοκοτρωνη συντροφο. το ΕΑΜ μπορουσε να παρει την ςξουσια τον οκτωβρη του 1944 χωρις ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ το γιατι δεν το ςκανε μας το απαντησε παραπανω η ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Τον ΔΣΕ τον βοηθησε η ΕΣΣΔ στα παντα με κεντρο βαρους τον ΓΡΑΜΜΟ ΒΙΤΣΙ δηλαδη την ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ. οταν εκλεισε τα συνορα απομονωθηκε ακομα και η ΑΛΒΑΝΙΑ και κινδυνευε. Το διαχρονικο συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι ο οποιοσδηποτε ελιγμος θα γινει θεωρια απο τους προδοτες για να σωσουνε τον καπιταλισμο. Λαικη συμμαχια λοιπον και σε περιπτωση ιμπεριαλιστικου πολεμου για την νικη της εργατικης ταξης και των συμμαχων της με απαραιτητη προυποθεσει την συντριβη του οπορτουνισμου

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:41 π.μ.

Στον 1 Π.Π η 2η διεθνης προδωσε την υποθεση της εργατικης ταξης για να σωθει ο καπιταλισμος απο την κριση του. Στις παραμονες του 2ου ΠΠ εκανε ακριβως το ιδιο. και οταν ο Κοκκινος Στρατος προχωρουσε προς το Βερολινο δινοντας την δυνατοτητα στους λαους να οικοδομησουνε Σοσιαλισμο αυτοι σε ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και αλλου κανανε οτι και στον 1οΠ.Π Θεωριτικοποιησανε τους ελιγμους πιστα σκυλακια του καπιταλισμου πνιγοντας τα παντα στο αιμα. Ο οπορτουνισμος φτιαχτηκε απο τον καπιταλισμο για την σωτηρια του και θα παιθανει μαζι του

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

Η ταξικη παλη κατα τηη διαρκεια της Σοσιαλιστικης οικοδομησης συνεχιζεται αλλαζοντας μορφες. Η αστικη ταξη που εχασε τα μεσα παραγωγης συνεχιζει να υπαρχει σαν ατομα και ποτε δεν παραιτειται απο το να τα παρει πισω με την βοηθεια των διεθνων φιλω της και φορωντας την μασκα του οπορτουνισμου με δηθεν παραμυθια περι δημοκρατιας ενω στην πραγματικοτητα η δημοκρατια ειναι ταξικη ενοια. Ετσι μεσο της 5ης φαλαγγας παιζει ο καπιταλισμος ολο το παιχνιδι και εξαρταται απο την συντριβη του η νικη της εργατικης ταξης. Το παραδειγμα του ΕΑΜ με το 80% του λαου μαζι που δεν καταφερε να παρει την εξουσια δειχνει πεντακαθαρα ποιος ειναι ο οπορτουνισμος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger