Home » , » Βουλιάζουν στο βούρκο, ώρα για λαϊκή ανταρσία

Βουλιάζουν στο βούρκο, ώρα για λαϊκή ανταρσία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 | 11:30 μ.μ.


Πηγή: «Πριν»

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και οι δυνάμεις του συστήματος οι οποίες τη στηρίζουν ρίχνουν στη μάχη για να κρατηθούν στην κυβέρνηση όλα τα όπλα, με μόνο ορατό αποτέλεσμα για την ώρα το δικό τους βούλιαγμα στο βούρκο που οι ίδιοι διαμόρφωσαν.
Οι καταγγελίες Χαϊκάλη και το όλο νοσηρό κλίμα του κοινοβουλίου αναδεικνύουν την ωμή πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι και ο λαός ένιωσαν στο πετσί τους * όλα τα προηγούμενα χρόνια: πως το αστικό πολιτικό προσωπικό έγινε υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων, εντολοδόχος της τρόικας, της ΕΕ και των επιχειρηματιών, σε ένα κλίμα παροξυσμού της εξαγοράς και της εξαχρείωσης, κάτω από μεγάλες κουβέντες περί σωτηρίας της πατρίδας.

Την ίδια ώρα, το μαύρο μέτωπο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα, δείχνοντας τι σημαίνει παραμονή εντός του «πλαισίου» χρέους, ευρώ, ΕΕ, κεφαλαίου: με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στα μουλωχτά, η ελληνική κυβέρνηση πέρασε την παράταση του Μνημονίου μέχρι τέλη Φεβρουάριου. Αμέσως μετά πρέπει να εφαρμοστεί το νέο Μνημόνιο, στο πλαίσιο του νέου μόνιμου ευρωμνημονίου. Γι’ αυτό η τρόικα ανακοίνωσε πως θα έρθει αρχές Γενάρη στην Αθήνα.

Το ΔΝΤ διέκοψε χθες τη χρηματοδότηση της Κύπρου, γιατί ακόμα κι αυτή η κυπριακή τόλμησε να ψηφίσει ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Όλα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη να βγει ο λαός στο προσκήνιο με το δικό του κίνημα και τα δικά του αιτήματα. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αισθάνονται διαρκώς την καυτή ανάσα του λαού, οι προεδρικές εκλογές να γίνονται με κινητοποιήσεις.

Καθώς όμως όλα δείχνουν το σύστημα προετοιμάζεται για βουλευτικές εκλογές-εξπέρ και για αλλαγή διαχειριστή, που θα μιλά στο όνομα της Αριστεράς αλλά χωρίς αριστερή πολιτική, χωρίς μέτρα υπέρ του λαού, είναι  εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστερός. Όλων εκείνων των δυνάμεων που τοποθετούνται υπέρ του ανυποχώρητου αγώνα για δουλειά παιδεία, ελευθερία, για μονομερή κατάργηση Μνημονίων και  δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ  και την ΕΕ, από θέσεις διεθνιστικές κι εργατικές και έρχονται σε  ρήξη με τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και το ταπεινωτικό  καθεστώς της ευρωκηδεμονίας.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα. Γιώργος Δελαστίκ: Γιορτές έχουμε, ώρα για ... ψώνια
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 π.μ.

Καρφώνεσαι!!!
Ακούω κελαηδίσματα στην άκρη στο ποτάμι.
Δεν είναι αητός ή πέρδικα, κότσυφας, χελιδόνι,
μα αηδονάκι ορκίζεται πως είναι και φωνάζει.
Για σκουληκάκια μας μιλά, πως θα τα φάει λέει,
γιατί λογάκια είπανε πικρά για τον αφέντη,
τον ξακουστό το γάιδαρο που έχει το σαμάρι.
"Δω δεν υπάρχουνε κακοί να τρώνε και να πίνουν
ούτε βουτάν τη σύνταξη απ' τη φτωχή τη χήρα,
κανένας δε λαδώθηκε κι ούλοι μας μονιασμένοι,
θα βγάλουμε και πρόεδρο να έχουμε τη γλάστρα,
κάτω απ τον ίσκιο τον παχύ να ρίξουμε έναν ύπνο".
Μα αηδονάκι μου μικρό, να μη μου βαλαντώνεις
οι άλλοι σα μιλήσανε για άλλους συζητάγαν
για κάτι άθλια ζωντανά, που τρώνε τους μισθούς μας.
Τι θέλεις και πετάγεσαι κι αναψοκοκκινίζεις;
Μήπως σε τσίμπησε κοριός, ή μήπως μύγα έχεις,
που έρχεται και ενοχλεί και σε στενοχωράει;
Γιατί κι ο γάιδαρος αυτός με το σαμάρι πάνω
επήγε και καρφώθηκε μόνος του ο χαμένος...
Πολύ πλάκα έχει αυτή η εκλογή. Όχι τόσο πλάκα όσο μπόχα, αλλά έχει. Και σαν πλακατζής να πω δυο λογάκια. Κατ αρχήν. Άλλο αν έγινε έγκλημα, άλλο το ποιός το έκανε. Για να μη βγουν μερικοί κι από πάνω, παίζοντας με τα νεύρα μας. Είτε έγινε είτε όχι η εξαγορά (που μάλλον έγινε απόπειρα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ), Δήμας σημαίνει σαμαράς δηλαδή ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Χαράτσια, περικοπές, απολύσεις... τα γνωστά. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.
Τώρα για τις υπερβολές που ακούγονται από δω κι από κει. "Τσίρκο" κατάντησε η βουλή, "νούμερα" θα βγαίνουν. "Ακροβάτες" κάνουν τούμπες, "θηρία" προσπαθούν να μας τρομάξουν, "κλόουν" μας διασκεδάζουν κλπ. Γι αυτό φταίει ο έλληνας ψηφοφόρος, που πληρώνει το εισιτήριο για την παράσταση.
Θα πω μόνο για το σαμαρά, κανέναν άλλο: Αντώνη, όταν κάποιος σε κατηγορεί τα βάζεις με τον ίδιο, όχι αυτόν που μεταφέρει την κατηγορία. Ο Χαϊκάλης είπε κάποιος πήγε να τον λαδώσει. Γιατί τα βάζεις με τον ηθοποιό; Αν είσαι αθώος βάλε τα με αυτόν που έκανε την πρόταση. Αν η δικαιοσύνη τον αθωώσει τότε ζήτα εξηγήσεις από το Χαϊκάλη.
Την ταινία ο Ηλίας του 16ου την είδες; Μπαίνει στο καφενείο ο αστυνόμος να ρωτήσει για τ' αφεντικό κι ο Χατζηχρήστος σηκώνει ψηλά τα χέρια! Η όλη αντίδραση της ΝΔ δείχνει ενοχή. Καρφώνεσαι μόνος σου. Η τελευταία αθλιότητα; Τα περί "μοντάζ" όταν ο ίδιος ο Αποστολόπουλος παραδέχτηκε ότι αυτά τα λόγια ήταν για να "ξεμπροστιάσει" το Χαϊκάλη!
Εμείς με όσα βλέπαμε και ακούγαμε όλο αυτό τον καιρό τι να πιστέψουμε; Πάντως έχεις πρόβλημα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ λόγω των ψεμάτων που έχεις πει στο παρελθόν. Και γι αυτό το σίγουρο είναι πως εσένα δεν σε πιστεύει κανείς. Και μην νομίζεις ότι θα ξεχαστούν τα άλλα, οι φόροι, η ανεργία, ο φασισμός. Αυτό προστίθεται στα προηγούμενα δεν συμψηφίζεται ούτε ξεχνιούνται τα παλιά. mitsos175.

21 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:37 π.μ.

Ποιες είναι οι δυνάμεις της ανατρεπτικής Αριστεράς εκτός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πέραν του ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο τα ΜΛ-μλ ξέρω.

21 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:53 π.μ.

"Οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, στους οποίους φυσικά ανήκω κι εγώ, θα τον στηρίξουν (τον ΣΥΡΙΖΑ) παρά τις μεγάλες επιφυλάξεις τους, αν μη τι άλλο γιατί τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς έχουν διαλέξει το δρόμο της ανυπαρξίας, διευκολύνοντας έτσι τη στροφή του προς το κέντρο".

Κ. Λαπαβίτσας, Συνομιλώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger