Home » » Συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, κι όμως, ΚΚΕ και "δορυφόροι"...ετοιμάζουν τη νέα Βάρκιζα...

Συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, κι όμως, ΚΚΕ και "δορυφόροι"...ετοιμάζουν τη νέα Βάρκιζα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 | 6:38 μ.μ.

Πηγή: Κεράσια και Κρίνοι

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δηλαδή να βρίσκεται αντικειμενικά προ των πυλών της κυβερνητικής εξουσίας, μέσω των βουλευτικών εκλογών, ένα κόμμα καθαρά αριστερό, με αριστερά προτάγματα, προσανατολισμό και αριστερό ιστορικό, είναι από τις συγκυρίες που δημιουργούνται μια φορά στα 100 χρόνια. Πρόκειται δηλαδή για μια ιστορική στιγμή στην οποία συνέτειναν πάρα πολλές και διαφορετικές παράμετροι. Τέτοιες ανάλογες στιγμές στην ιστορία των κοινωνιών έρχονται πολύ σπάνια, στην Ελλάδα δε είναι η πρώτη φορά που η αριστερά βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία.

Αυτή είναι η κύρια ανάγνωση που οφείλουμε να κάνουμε τούτη την κρίσιμη ώρα, ενώ η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία σε ένα δεύτερο επίπεδο.

Συνοπτικά, οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το σταυροδρόμι ήταν, αφενός η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μέχρι περίπου το 2009-2010, αφετέρου οι ασφυκτικές πιέσεις που της ασκήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 5 χρόνων και τέλος το γεγονός οτι υπήρχε ένα κομματικός σχηματισμός που είχε τις προϋποθέσεις, τα χαρακτηριστικά και τα αντανακλαστικά να προτάξει μια προοδευτική κοινωνική διέξοδο δια μέσου της εκλογικής οδού.

Αν μια από αυτές τις τρεις παραμέτρους δεν υπήρχε, τότε σήμερα θα ήμασταν κάπου αλλού, ίσως σε πολύ χειρότερη θέση. Αν π.χ. η ελληνική κοινωνία κουβαλούσε ένα φορτίο πολύ πιο αντιδραστικό, τότε θα είχε στραφεί πλειοψηφικά σε άλλες κατευθύνσεις. Αν δεν της είχαν ασκηθεί τόσο ασφυκτικές πιέσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επίσης δεν θα είχε ριζοσπαστικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό. Τέλος, αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, και υπήρχε π.χ. μόνο το ΚΚΕ με τις γνωστές του θέσεις, φανταστείτε σε τι θέση θα βρισκόμασταν σήμερα, χωρίς καμιά εκλογική διέξοδο και μόνο με μαξιμαλιστικές, φανταστικές δηλαδή επιδιώξεις για το απώτερο μέλλον, δυο τρεις γενιές μετά...!

Το ότι η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει το κυρίαρχο σύστημα είναι ηλίου φαεινότερον, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα πάνελ όλων ανεξαιρέτως των καναλιών, στα μηνύματα που στέλνουν τα κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω δηλώσεων και δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο και φυσικά στη ρητορική και τους χειρισμούς των κυβερνητικών στελεχών και των δορυφόρων τους, ποτάμια και λοιπά πολιτικά αποβράσματα. Σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ ένας συριζαίος δέχεται πυρ ομαδόν από τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους εκπροσώπους του κυβερνητικού, μνημονιακού μπλοκ, από κοντά και το ΚΚΕ!!! Η μάχη είναι απόλυτα άνιση.

Από το παραπάνω αποδεικνύεται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί και μάλιστα πολύ σοβαρά, γιατί, αν και ισχύει οτι έχει προχωρήσει σε κάποιες "εκπτώσεις" ωστόσο αυτές είναι σημαντικές για μια αριστερή οπτική, όχι όμως αρκετές για το κυρίαρχο σύστημα. Εντός του και πέριξ του δε, ελλοχεύουν πρόσωπα και συλλογικότητες ανυπότακτες που πιέζουν για προοδευτικές ρήξεις και που η ηγεσία δεν φαίνεται να θέλει να αφανίσει, όπως της ζητείται εμμέσως και αμέσως. Θυμηθείτε για παράδειγμα τις αναφορές στο αριστερό ρεύμα του Λαφαζάνη και τις θέσεις του για έξοδο από το ευρώ.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ένα απλό πράγμα που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας: ο ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο "έλαχε" ο κλήρος να σηκώσει ένα μεγάλο πολιτικό βάρος, δέχεται αντιδιαμετρικά αντίθετες κριτικές και αντιδιαμετρικά αντίθετες πιέσεις και ως εκ τούτου είναι ένα πολιτικό πράγμα υπό διαμόρφωση. Είναι άλλη η κριτική που κάνουμε εξ αριστερών και εντελώς αντίστροφη η κριτική που του κάνει το κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα για να τον καταστήσει λιγότερο εχθρικό απέναντί του.

Οφείλουμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε αυτές τις δυο κριτικές στον ΣΥΡΙΖΑ θέσεις, μάλιστα ως απόλυτα αντίπαλες! Γιατί αν δεν το κάνουμε, παίζουμε το παιχνίδι της εξουσίας που θέλει να μην αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο.

Το ΚΚΕ χρησιμοποιεί την δήθεν εξ αριστερών κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ για να τη στρέψει όμως εναντίον προοδευτικών εξελίξεων στη χώρα. Το ίδιο όμως, δυστυχώς, φαίνεται οτι κάνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μοιάζει να συντονίζεται μαζί του.

Κινηματικά η ελληνική κοινωνία έδωσε ότι μπορούσε να δώσει όλο αυτό το διάστημα των 5 μνημονιακών χρόνων. Είναι υποκριτικό ή και μυωπικό να ακυρώνουμε τη σημασία της κυβερνητικής αλλαγής στο όνομα της δύναμης των κινημάτων, μιας δύναμης που φάνηκε μέχρι πού μπορεί να φτάσει σήμερα και με αυτά τα δεδομένα. Αλήθεια, δεν αναρωτιούνται εκεί σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους, αν ο Νίκος Ρωμανός είχε χρειαστεί να φτάσει σε απεργία πείνας, εφόσον είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Αν οι καθαρίστριες θα είχαν απολυθεί, αν θα είχαν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αν θα εφαρμοζόταν η "αξιολόγηση" στο δημόσιο, αν ο Θανάσης Καναούτης θα είχε δολοφονηθεί και η δολοφονία του θα έμενε ατιμώρητη, αν τα MAT θα οργίαζαν χωρίς κανένα μα κανένα έλεγχο και καμιά ΕΔΕ να μην ολοκληρώνεται;  Αλήθεια, όλα αυτά είναι ασήμαντα μπροστά στο μαξιμαλιστικό στόχο ... ποιον άραγε; Της εργατικής εξουσίας; Της παγκόσμιας πτώσης του καπιταλισμού;

Δεν απευθύνομαι σε ηγεσίες και βολεμένους διανοούμενους που στοχάζονται στην πολυθρόνα του ζεστού σπιτιού τους. Ούτε σε τακτοποιημένους αστούς που το παίζουν κομμουνιστές, στα λόγια και την ψήφο, στο όνομα του παππού τους ή του μπαμπά τους που έζησε τις εξορίες και τα ξερονήσια, όπως ο κ. Κώστας Βουτσάς, που, όπως έχει δηλώσει, ψηφίζει ΚΚΕ αν και ο ίδιος είναι ένας καλοπερασάκιας και φυσικά δεν ξέρει και τι έχει. Απευθύνομαι στον κόσμο που έχει προβλήματα και τον ρωτάω αν θέλει να ζήσει τώρα ή στην άλλη ζωή, αν δηλαδή είναι μεν αριστερός αλλά είναι ταυτόχρονα και θρησκόληπτος και πιστεύει οτι άμα εδώ, σε αυτόν τον κόσμο είναι καλός κομμουνιστής, το κόμμα θα τον ανταμείψει με πιλάφια και ουρί στον άλλο κόσμο, στον παράδεισο! Αλλά και αν θέλει να έχουν ζωή και μέλλον τα παιδιά του, που μεγαλώνουν μέρα τη μέρα και δικαιούνται ένα παρόν, όχι ένα ιδανικό παραμύθι.

Τα παραμύθια και τα ιδανικά είναι αναγκαία στη ζωή όσο όμως και η υλική πραγματικότητα, χωρίς την οποία παύεις να έχεις υλική υπόσταση και επομένως και οράματα και όνειρα και μακροχρόνιες επιδιώξεις.

Αν θέλει κανείς να είναι στους δρόμους και να αγωνίζεται, πολύ καλύτερα μπορεί να το κάνει με μια κυβέρνηση που δεν θα του στήνει μπλόκα με πάνοπλους στρατούς ή, στη χειρότερη περίπτωση, εφόσον το κάνει, δεν θα μπορεί πλέον να σταθεί πουθενά εξαιτίας της απόλυτης αντίφασης της.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τη γνώμη μου, θα όφειλε, όπως και το ΕΠΑΜ και τα σχέδια Β κλπ, να πουν οτι σε αυτές τις εκλογές δεν κατεβαίνουν και δίνουν "γραμμή" για εκλογική και μόνο εκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και οτι την επόμενη των εκλογών θα είναι και πάλι εκεί, στις συλλογικότητες, στο δρόμο, στα συνδικάτα, στους αγώνες. Τι νόημα έχει να καταμετρήσουν τα εκλογικά ποσοστά τους τα οποία, έτσι κι αλλιώς, δεν τους βάζουν στη Βουλή, πολύ περισσότερο όταν, την ίδια στιγμή, απαξιώνουν ως μικρής σημασίας το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως σε ένα τόσο κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι;

Όσο για το ΚΚΕ τα έχουμε πει τόσες φορές, έπρεπε να θέσει στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογικές δυνάμεις του, να πει οτι στηρίζει κριτικά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα πάνελ οι κυβερνητικοί ρωτάνε τους έρημους τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ με ποιον θα κάνουν κυβέρνηση. Συμμετέχοντας το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων θα έβαζε τους όρους του και θα πίεζε για κάποιες αλλαγές πλησιέστερες στις θέσεις του. Τώρα, αντίθετα, εξαναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συντηρητικές συμμαχίες και φέρει ακέραια την ευθύνη γι αυτό!

Με δεδομένη την άκαμπτη αυτή, προδοτική για τον ελληνικό λαό στάση του ΚΚΕ, καλώ τους οπαδούς του να μην το ψηφίσουν και να στηρίξουν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε τεράστιο λάθος και μεγάλο ατόπημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη οτι βγαίνει και δηλώνει πως μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα εξαναγκαστεί από τον κόσμο του σε συνεργασία, ενώ αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όπως δεν συνέβη το 2012 και με αυτό τον τρόπο ο Λαφαζάνης τροφοδοτεί εκλογικά το ΚΚΕ με ψήφους που θα πάνε ουσιαστικά υπέρ του Σαμαρά και του κυβερνητικού συνασπισμού. Κάποιοι στην αριστερά τρέφουν εγκληματικές αυταπάτες...



Κυρίως το ΚΚΕ αλλά και οι "δορυφόροι" του στους οποίους, δυστυχώς, εξελίσσεται  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ετοιμάζουν τη νέα Βάρκιζα, δηλαδή βάζουν καθοριστικά το χεράκι τους για να χαθεί μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία για μια μεγάλη προοδευτική στροφή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Ευκαιρία είναι, δεν έχουμε τίποτα στην τσέπη, δεν σημαίνει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει όλα τέλεια, σημαίνει μόνο οτι θα έχουμε ένα λιγότερο ασφυκτικό, λιγότερο αυταρχικό και λιγότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούν να ανθίσουν κινήματα και διεκδικήσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα βάλει τη δική του σφραγίδα, και έτσι πρέπει να γίνει! Όμως δεν θα μπορέσει, αν εξακολουθήσει αυτή η διακυβέρνηση, που τον έχει δέσει χειροπόδαρα και τον οδηγεί με γοργούς ρυθμούς στη φυσική εξόντωση.

Την επομένη των εκλογών με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ κι αν δεν γίνει κατορθωτό να σχηματίσει κυβέρνηση, ο απελπισμένος κόσμος θα κλαίει με μαύρο δάκρυ και τότε την ευθύνη θα φέρει ακέραια το ΚΚΕ με το 4,5% που θα μπορούσε να δώσει κυβέρνηση αριστεράς. Το τι θα επακολουθήσει, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς, οι ανείσπρακτοι φόροι θα εισπραχθούν με κάθε τρόπο, με κατασχέσεις ακινήτων και εισοδημάτων, η καταστολή θα κορυφωθεί και τίποτα μα τίποτα δεν θα μπορεί να ανθίσει πια σε αυτό τον τόπο.

Στα ελαστικά υλικά, όπως στα μέταλλα, πιέσεις που ασκούνται μπορεί να τα παραμορφώνουν, όμως μετά να επανέρχονται στην αρχική τους μορφή. Αυτό ισχύει εφόσον δεν υπερβούν το όριο διαρροής, ένα όριο πέρα από το οποίο η παραμόρφωση είναι μη αναστρέψιμη. Στις κοινωνίες θα λέγαμε πως υπάρχει επίσης ένα όριο διαρροής, δηλαδή ένα όριο πέρα από το οποίο οι πιέσεις που ασκούνται δεν είναι δυνατόν να γεννήσουν νέες αντιστάσεις, ένα όριο πέρα από το οποίο οι κοινωνίες παραδίνονται ανήμπορες, αδύναμες να σηκώσουν τόσο μεγάλες φορτίσεις. Η αριστερά έχει ευθύνη εφόσον συμβάλλει με την αδιαλλαξία της στο να οδηγηθούν οι κοινωνίες σε αυτό το όριο, τη στιγμή που αναδύεται μια ευκαιρία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 195 σχόλια

28 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:27 μ.μ.

Αστείο άρθρο πραγματικά.
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ΄μια τόσο συντηρητική άποψη έχει λόγο δημοσίευσης στο ΒΚ.
Από που ν'αρχίσεις και που να τελειώσεις.
Πχ "...ένα κόμμα καθαρά αριστερό, με αριστερά προτάγματα, προσανατολισμό και αριστερό ιστορικό, είναι από τις συγκυρίες που δημιουργούνται μια φορά στα 100 χρόνια. " Τι θα πει αριστερό πρόταγμα; Η εντός ΕΕ λογική του ΣΥΡΙΖΑ; Η διαβεβαίωση ότι θα σεβαστεί τις δανειακές συμβάσεις; Η αποδοχή του χρέους; Το ότι ούτε η λέξη 'λαός' δε χρησιμοποιείται, πόσο μάλλον ο σοσιαλισμός, και έχει αντικατασταθεί από το "πολίτης" και μαλιστα στον ενικό;
Τελος παντων...
"Το ΚΚΕ χρησιμοποιεί την δήθεν εξ αριστερών κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ για να τη στρέψει όμως εναντίον προοδευτικών εξελίξεων στη χώρα" Ποια είναι η προοδευτική εξέλιξη; Το ότι ενω ο καπιταλισμός δείχνει με όλους τους τρόπους ότι χρεοκόπησε και είναι δολοφονικός, ο "προοδευτικός" ΣΥΡΙΖΑ δε μιλάει για την ανατροπή του; Ε όχι βέβαια. Τι φταίει που παρά τα 5 χρόνια κρίσης έχουμε συντηρητικοποίηση της κοινωνίας άραγε; Γιατί μετά το 27% του ΣΥΡΙΖΑ οι δρόμοι από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αδυνάτισαν συνταρακτικά; Ο εφησυχασμός και η διαβεβαίωση ότι όλα θα ρυθμιστούν μέσω εκλογών και κυβερνητικής διαχείρισης έχουν κατι το "προοδευτικό" μέσα τους; Προφανώς όχι...
"Όσο για το ΚΚΕ τα έχουμε πει τόσες φορές, έπρεπε να θέσει στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογικές δυνάμεις του, να πει οτι στηρίζει κριτικά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ." Εδω γελάμε χωρίς σχόλιο. Αυτές οι τραγικές επιλογές έχουν γίνει παλιά από την ΕΔΑ κι έχουν κριθεί και πληρωθεί ακριβά. Ας μαθουμε κατι επιτέλους.
"Κινηματικά η ελληνική κοινωνία έδωσε ότι μπορούσε να δώσει όλο αυτό το διάστημα των 5 μνημονιακών χρόνων. Είναι υποκριτικό ή και μυωπικό να ακυρώνουμε τη σημασία της κυβερνητικής αλλαγής στο όνομα της δύναμης των κινημάτων, μιας δύναμης που φάνηκε μέχρι πού μπορεί να φτάσει σήμερα και με αυτά τα δεδομένα. Αλήθεια, δεν αναρωτιούνται εκεί σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους, αν ο Νίκος Ρωμανός είχε χρειαστεί να φτάσει σε απεργία πείνας, εφόσον είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; "
Πιό ΠΑΣΟΚ πεθαίνεις... Αυτοί που δεν πιστεύουν στη δύναμη του λαού ας μη μας ζαλίζουν με "αναλύσεις". Λογικό να απεχθανονται το ΚΚΕ που μόνο στο λαό πιστεύει και φυσικά καμμια εμπιστοσύνη δε μπορεί και δεν πρέπει να έχει σε πρόθυμους διαχειριστές της αστικής εξουσίας.
Με λίγα λόγια ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ.
Ετσι κι αλλιώς συντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει τις προθέσεις του και τότε μόνο ένα δυνατό κινημα θα μπορεί να μας σώσει από την ομίχλη απογοήτευσης που θα ακολουθήσει.
Αν δεν υπάρξει πάση θυσία ένα τέτοι κίνημα ο φασισμός θα είναι προ των πυλών.Και βεβαια στη συνεχεια και ο πόλεμος/

ΥΓ: Τι σχεση έχει η Βαρκιζα με όλα αυτά; Στη Βαρκιζα παραδόθηκαν τα όπλα. Τωρα συμβαίνει ακριβως το αντίθετο; Ότι να ναι πραγματικά


Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:43 μ.μ.

Τι να πεί κανείς! Ντροπή και πάλι ντροπή. Όταν μέσα απο ένα site που παρουσιάζεται ως αριστερό δημοσιεύει άρθρα που καλούν τον κόσμο να μην ψηφίσει ΚΚΕ αλλά ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει πολλά.
Ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρό αριστερό κόμμα με το εγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ παρκαρισμένο στα πόδια του!
Το έγραψε το άρθρο ο οιοσδήποτε άθλιος αλλά δεν έχει τα α@@@@ια να το γράψει επώνυμα. Και φυσικά έβαλε και λίγο Βάρκιζα για να γίνει πιο ενδιαφέρον .
Ρέ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πάρτε το χαμπάρι το ΚΚΕ δεν θα το βάλετε στο χέρι. Μου θυμίζετε ΠΑΣΟΚ του 81 σε χειρότερη μορφή. Πρός το παρόν ετοιμαστείτε για την καυτή πατάτα της ΕΕ και του EUR που τόσο θαυμάζεται
και μετά τα λέμε. Θα σας χορέψουν στο ταψί και αντι να ξεσηκώσετε τον κόσμο με 27% για να δυναμώσει το κίνημα προσκαλείτε μόνο για την καρέκλα να σας ψηφίσουν οι οπαδοί του ΚΚΕ. Για δέστε που κατάντησαν τα ΚΚ Γαλλίας Ισπανίας Ιταλίας σε τέτοιου είδους προσκλήσεις. Θα φέρει ευθύνη το ΚΚΕ αν δεν βγάλει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο άθλιος μπορεί να είασαι φιλαράκο. Αν ήσουν πραγματικός αριστερός με τις όποιες διαφωνίες έχεις με το ΚΚΕ θα καλόύσες τον κόσμο να το στηρίξει. Μάλλον είσαι απ' αυτούς τους γιαλλαντζί που φορούν την προβιά του αριστερού.
Ξέρει το ΚΚΕ ότι μέχρι τις εκλογές θα λυσάξετε. Ας λύσάξετε ! ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ!!!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:58 μ.μ.

Ο Πανικος στο οπορτουνιστικο περιβολι συνεχιζεται. Η προσπαθεια διαλυσης του ΚΚΕ αποτυχανε. Ειμαστε εδω και συνεχιζουμε τον αγωνα σε μη επαναστατικες συνθηκες για την συγκεντρωση δυναμεων με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Το παραδειγμα της κυπρου με το ΑΚΕΛ που κατεστρεψε την χωρα ειναι ζωντανο μπροστα μας. Δεν υπαρχει παραδειγμα χωρας που να εγινε σοσιαλισμος με τετοιες κυβερνησεις παντου καταστροφη. ΕΑΜ 1944 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 1965 ΧΙΛΗ 1973. η υπαρξη του οπορτουνισμου εχει παντα το νοημα η εργατικη ταξη να μη παρει την εξουσια. Συνεχιζουμε με περισσοτερο πεισμα καμμια αυταπατη καμμια αναμονη καμμια ανοχη. Απομονωνουμε παντου τα μαντροσκυλα του καπιταλισμου ενισχυουμε παντου το ΚΚΕ

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:18 μ.μ.

Εγώ έστειλα το άρθρο στο Β.Κ και παρακάλεσα να το δημοσιεύσουν. Είμαι απολυμένη καθαρίστρια και το άρθρο αυτό με άγγιξε. Αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήμουν απολυμένη και να ψάχνω μάταια για δουλειά εδώ και ένα χρόνο. Αλλά εσείς στο ΚΚΕ που να μας καταλάβετε εμάς τους φτωχούς.
Δέσποινα Κ.

28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:19 μ.μ.

Επιχειρήματα ωρέ παιδιά του Περισσού, επιχειρήματα ΚΑΤΑ του άρθρου, όχι ανορθόγραφες κραυγές και υλακές που αρμόζουν μόνο σε χρυσαύγουλα!
Τόσο πολύ έχει πέσει το επίπεδο του μέσου Κνίτη ώστε αντί να επιχειρηματολογεί, βρίζει, λασπολογεί και στο τέλος τα βάζει με την ιστοσελίδα που δημοσίευσε το άρθρο;
Έτσι, ούτε απαντάτε στο συριζέικο άρθρο, ούτε κερδίζετε καλές εντυπώσεις από τον κόσμο... αν σας ενδιαφέρει βέβαια αυτό κι όχι η μικρόνοη, στενοκέφαλη υπεράσπιση του κομματικού μαντριού σας... σκέτη απογοήτευση (πάλι) οι άνθρωποι του "Κ"ΚΕ...

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

Μια φορά στα 100 χρόνια, αδελφοί μου, μην τη χάσουμε την ευκαιρία (το ΠΑΣΟΚ δε μετράει για αριστερά, αυτοί ήταν κομμουνιστές, μιλούσαν για έξοδο απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ!). Εμπρός, αδελφοί μου, για τα τιμημένα Brookings, για τα ριζοσπαστικά funds, για τον παραπλανημένο ΣΕΒ που θα λυγίσει κάτω απ' την αριστερή πίεση! Λίγο σπρώξιμο απ' τ' αριστερά θέλει ο καημένος ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπογράφει μειώσεις μισθών στα συνδικάτα, να μην συνεργάζεται με πασόκους, νεοδημοκράτες, μέχρι και χρυσαυγίτες στους δήμους, να μη βάζει απεργοσπάστες της Χαλυβουργίας στα ψηφοδέλτιά του, να μην πουλάει στην ψύχρα τους κατοίκους στις Σκουριές. Λίγη αριστερή πίεση, ρε γαμώτο! Πώς τολμάτε να μη μας πιέζετε απ' τα αριστερά συμμετέχοντας στην κυβέρνηση της "αριστεράς";

Θράσος, κουτοπονηριές, παπάντζες και αληταριό. Αυθεντική σοσιαλδημοκρατία.

28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΔέσποινα Κ.

Ναι, μας έπεισες.
Μήπως θα μου βρει και εμένα δουλειά που είμαι απολυμένος εμποροϋπάλληλος ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά που να μας καταλάβετε οι ΣΥΡΙΖΑίοι εμάς τους φτωχούς....

28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:35 μ.μ.

Πάντως η αναδημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου από το βαθύ, και μάλιστα χωρίς κανέναν σχολιασμό του μπλογκ ξεκαθαρίζει και στους πιο αφελείς τα πράγματα σε σχέση με το μπλογκ.
Νυν υπέρ πάντων ο αντικομμουνιστικός αγών!

28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:39 μ.μ.

@El Carnicero Rojo
-Επιχείρημα πάνω σε τι;
-Στην εξαλιψη του Κομμουνιστικού Κόμματος και της ιδεολογίας του;
-Σιγά μην επιχειρηματολογήσουμε και με τα κάθε λογής φασιστοειδή (μόνον αυτοί δηλώνουν ανοιχτά ως σκοπό τους την εξάλειψη των κομμουνιστών).
Οταν μας το παίζουν και "αριστερά" τα φασιστιειδή όμως, θα ξεσκεπάζονται...

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:42 μ.μ.

El Carnicero Rojo 28 Δεκεμβρίου 2014 - 8:19 μ.μ.

Το ΚΚΕ λασπολογεί τον ΣΥΡΙΖΑ;Το ακούσαμε και αυτό.Οσο αναφορά τα επιχειρήματα που τάχα μου δεν βλέπεις εχω να σου πω οτι θέλει πολύ προσπάθεια για να το παίζεις πειστικά το παραμύθι δεν είδα δεν άκουσα.Το να πουλάς τρελλιτσα είναι σίγουρα πιο έυκολο και πιο ανόδυνο

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:05 μ.μ.

Εχει δίκιο το TRASH. Γιατί δεν σχολιάζεται αυτή την αναδημοσίευση. Επίσης γιατί δεν σχολιάζεται το κείμενο του Σαρρή που έχεται αναρτήσει προηγούμενα και λέει τόσες βλακίες; Ε;;;;

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:14 μ.μ.

Αν παντως δεν βρουμε δουλεια εμεις οι απολυμενοι του ΚΚΕ μετα την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ τραβα κρυψου κα. Δεσποινα Κ.
Θωμας Μ.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

Κανεις δεν πρεπει να εχει αμφιβολια για το ποια ειναι η αποστολη του οπορτουνισμου. Απο το 1914 που για πρωτη φορα προδωσανε το Προλεταριατο τα χερια τους ειναι βαμενα αιμα. Το 1918 πνιξανε στο αιμα ολες της Επαναστασης στην Ευρωπη. Στον 2ο Π.Π παιξανε τον ρολο της 5ης φαλαγγας. Το εαμ με το 80% του λαου μαζι δεν πηρε την εξουσια λογο των εγκληματικων συμφωνιων που υπογραψε με την αστικη ταξη και τους Αγγλους. Το 1956 με την επικρατηση του οπορτουνισμου στην ΕΣΣΔ ξεκινησε η πορεια της ανατροπης. Αποτελει εγκληματικη οργανωση μεσα στις γραμμες του κινηματος. Η εργατικη ταξη για να μπορεσει να παρει την εξουσια πρεπει να τους συντριψει. Αποτελουνε μαζι με τον φασισμο τα καλυτερα παιδια του καπιταλισμου Ειναι αδιστακτοι

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:01 μ.μ.

"Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δηλαδή να βρίσκεται αντικειμενικά προ των πυλών της κυβερνητικής εξουσίας, μέσω των βουλευτικών εκλογών, ένα κόμμα καθαρά αριστερό, με αριστερά προτάγματα, προσανατολισμό και αριστερό ιστορικό...."


Σταματησα να διαβαζω εδω και πηγανα δω κινουμενα σχεδια.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:12 μ.μ.

Υστερικοί ΚΚΕδες, νυν υπερ πάντων για εσάς ΟΧΙ ο λαός αλλά η μικροκομματική σας επιβίωση! Ουστ ρε! Ευτυχώς που με την γραμμή σας θα ψάχνετε την ψήφο σας στις εκλογές. Παρόλο που αν είχατε μια έξυπνη κομμουνιστική τακτική, ΘΑ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΑ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, έτσι και μπέιτε στην Βουλή ΚΑΙ ΔΕΝ ψηφίσετε κριτικά την κυβέρνηση ΣΥΤΙΖΑ, ε, τότες είναι που ο λαός και η εργατική τάξη θα σας μουτζώνει ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ!!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

Αρνούμαι να σχολιάσω με επιχειρήματα τέτοιο προβοκατόρικο άρθρο που θυμίζει ΑΥΡΙΑΝΗ του 1989. Λαλιώτη ακούς; Θα το πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, ήδη όσοι ειλικρινείς και έντιμοι αγωνιστές έχουν παγιδευτεί στο ΣΥΡΙΖΑ "την κάνουν" με ελαφρά πηδηματάκια μετά τα ιδρύματα Κλίντον και Brookings, τα Κόμο, τις κοινωνικές συμφωνίες με ΣΕΒ και τις συναντήσεις με τον Πάπα και τα τομάρια στο Άγιο Όρος, τα "ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και δεν αμφισβητείται αυτό", τις συντρόφισσες Γιάννες Αγγελοπούλου και τις μυστικές συμφωνίες με τυχοδιώκτες καιροσκόπους όπως είναι ο "υπεύθυνος" "Καρατζαφέρης της Αριστεράς". Αει στο καλό τώρα.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

Πλάκωσαν Σαρρήδες,σαρίδια,σκουπίδια και όλων των ειδών της κνίτικης ΠΑνιβλακίας γιατί το Βαθύ Κόκκινο ανάρτησε ένα κείμενο που δεν τους άρεσε και που δεν πήραν την άδεια του κώματος να το δημοσιεύσουν.Μωρέ τις μας λέτε!!
Τι νομίζετε πως είστε ρε φουκαριάρηδες?
Τα σταλινικά φερέφωνα δεν διστάζουν να χλευάσουν την απολυμένη καθαρίστρια.Δεν διστάζουν να ειρωνευτούν όποιον απολυμένο ή εργαζόμενο τους γυρίζει την πλάτη.Είτε απολυμένος της ΕΡΤ,είτε απολυμένος της ΒΙΟΜΕ,είτε αγωνιζόμενοι στις Σκουριές που τρώνε αβέρτα χημικά και ξύλο.
Ποιοί είστε εσείς μωρέ που θα κατηγορήσετε την απολυμένη καθαρίστρια?Ποιοί νομίζετε μωρέ πως είστες που γίνεστε τιμητές των πάντων?.
Ενα θλιβερό δεκανίκι του ακροδεξιού Σαμαρά και της σάπιας αστικής τάξης είστε.Ενα δεκανίκι που σύντομα θα ακολουθήσει τον Σαμαρά στην αφάνεια και την εξαφάνιση.
@8.39 TRASH Με τον Κασιδιάρη όμως δεν έχεις πρόβλημα να επιχειρηματολογήσεις.Ρώτα τον Σιφωνιό και μετά να παριστάνεις τον κομμουνιστή.
Οσο θα προκαλείτε με τις φασιστικές σταλινικές πρακτικές σας τόσο θα αποκαλύπτεστε στα μάτια του λαού.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:02 μ.μ.

10.27
Tρίχες θυμάσαι κνίτη.
Στις εκλογές του 1985 ο Χαρίλαος βγήκε και δήλωσε οτι κέρδισαν οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες.Αν αυτό ήταν προβοκάτσια,τότε και ο Χαρίλαος ήταν προβοκάτορας
Καλή δικαιολογία βρήκατε για να δικαιολογήσετε την νέα συντριβή που σας περιμένει στις εκλογές,αλλά δεν μασάει κανένας πλέον.
Ενας απο τους χιλιάδες πρώην ''ΚΚΕ''.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:11 μ.μ.

Σύντομες παραινέσεις:

@ ΤΡΑΣ - Τράβα εκεί που ανήκεις στον σκουπιδοντενεκέ σου δηλ στο redflyplanet

@ ΑντωνίαXXX - Επειδή τραβάς κάποιο ζόρι με τη "βρώμα" αφού όλο για "βρωμερούς μιλάς, θα πρέπει να σου μιλήσουν επιτέλους για το REXONA μπας και ξεβρωμίσουμε

@ Γιώργο Σαρρή - Γιώργο, τραγούδα καλύτερα κανένα νάϊ-νάϊ-νάϊ-νάϊ-νάϊ-νάϊ-νάϊ-νάϊ-νάϊ (https://www.youtube.com/watch?v=v9s3topyc7c)
ή καμιά άλλη αποβλακωτική ανοησία σαν αυτές που σερβίρατε στην Ελληνική νεολαία και κονομάγατε και αφήστε την αριστερά ήσυχη

@ Λοιπούς Κνιτόβλακες - Παιδιά κρύψτε λίγο την αγωνία σας και τον πανικό σας. Καρφώνεστε!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:15 μ.μ.

Ο τύπος ή η τύπισσα που έγραψε το άρθρο διαβάζει "αριστερά άρλεκιν" οπότε η αποχαύνωση είναι δεδομένη.

Το ΠΑΣΟΚ το 1981 μίλαγε για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και είχε συνθήματα "ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΕΡΑ του ΚΚΕ" ήταν κατά τον Κ. Καραμανλή τον Αρχιεπίσκοπο του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης, η αριστερά της αριστεράς. Και τι δεν είπε το ΠΑΣΟΚ , μάλιστα την πρώτη 4ετία έκανε αστικοδημοκρατικές μεταρυθμίσεις (εθνική αντίσταση, πολιτικό γάμο, μονοτονικό σύστημα κλπ , που τις βρήκε παρεπιπτόντος νομοπαρασκευαστικά έτοιμες.
Πολιτικά είχε την ανοχή του ΚΚΕ (κόκκινες και πράσινες σημαίες κυμμάτιζαν το βράδυ της 18/10/1981 σε όλη την επικράτεια με χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια λαού στους δρόμους) και είχε απέναντι του υποτίθεται το σύνολο των αστών και των Ευρωπαίων συμμάχων. Κεντρικό σύνθημα του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, την κατάληψη την είδαμε γιατί αυτή νομοτελειακά είναι η τύχη της αστικής διαχείρισης απο την σοσιαλδημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει καν έξω απο την ΕΕ , δεν υπόσχεται τίποτα διαφορετικό εκτός από ένα πιθανολογούμενο διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης τύπου Ομπάμα ή τύπου Σίνζοου Άμπε (πρωθυπουργός Ιαπωνίας ,κέρδισε πρόσφατα και τις εκλογές) .
Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται όλο το πλαίσο της ΕΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί. Απολύτως τίποτα δεν θα κάνει, άσε που το "συνομωσιολογικό μου μυαλό" καλπάζει και διακρίνει ΣΙΚΕ παιχνίδι μεταξύ ΕΕ , ΣΑΜΑΡΑ, ΣΟΙΜΠΛΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ ΑΠΟΛΥΣΑΝ τον Γιωργάκη εν μία νυκτί γιατί ο καψερός τόλμησε να μιλήσει για δημοψήφισμα, θα άφηναν τον Σαμαρά να πάει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να έχουν νομοθετήσει τα "τελευταία" προαπαιτούμενα της τρόικας για την τήρηση της δανειακής σύμβασης; Θα πήγαιναν άκλαυτοι , να κουρέψουν τα δανεια των κρατών μελών της Ευρωζώνης, όπως λεει το ΔΝΤ; Αυτοί ξέρουν καλύτερα απο τον καθένα μας ότι το διαχειριστικό μοντέλο τύπου ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ τους τελείωσε, χρεωκόπησε. Ετοιμάζουν ένα νέο μοντέλο τύπου ή παρόμοιου τύπου ΣΥΡΙΖΟΓΕΝΕΣ, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Αν ο αρθρογράφος ή η αποστολέας είναι η Δέσποινα, η γνωστή απο τους αγώνες των καθαριστριών, αυτή που πυκνά συχνά την έχουν ξυλοκοπήσει τα ΜΑΤ, αυτή που μετέχει στις επιτροπές των διαθεσίμων, αυτή του κάθεται ώρες στο αντίσκοινο της Καραγιώργη Σερβίας, τότε λυπάμαι διπλά και την ρωτάω.
Απο που προκύπτει ότι δεν θα ήσουν απολυμένη; Επειδή το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ΕΕ που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυσε.
Απο που προκύπτει ότι θα καταργηθούν οι εργολάβοι καθαριότητας στο Δημόσιο; ΔΕΝ το λέει καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέει ότι θα σε επαναπροσλάβει, που; πως; διώχνοντας άλλες καθαρίστριες που δουλεύουν στα δουλεμπορικά των εργολάβων; Αυτές μάλλον δεν θα θέλουν να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα απολυθούν. Είδες τι αντιφάσεις προκύπτουν;
- Δέσποινα κατάλαβέ το , για το τι σου συμβαίνει εσένα και εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο υπεύθυνος είναι ο "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ/ΘΙΑ" και αυτόν μόνο το ΚΚΕ το πολεμάει και κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σε σώσει ούτε το ΚΚΕ , εσύ θα σώσεις τον εαυτό σου μαζί με όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της αν πάρεις την εξουσία στα χέρια σου. Εξουσία στα χέρια του έχει κάποιος μόνο αν έχει τα μέσα παραγωγής.

ΥΓ Η Βάρκιζα γι'αυτό μας προέκυψε γιατί θέλανε την αστική διαχείριση και καλλιέργησαν τις αυταπάτες οι πρόγονοι της σημερινής κυβερνώσας αριστεράς ΔΗΜΑΡ. ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Κολοκοτρώνης

αντιρρησίας
28 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:59 μ.μ.

Όταν ο Σαρρής γίνεται σημείο αναφοράς για τους κκέδες, όταν ο trash παίζει το ρόλο του μπάτσου για το τι παίζει το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, όταν το μέσο επίπεδο σκέψης των κκέδων είναι αυτό του ΠΑΝίβλακα, όταν ο Αντοννχχ βλέπει τη βρωμερή σοσιαλδημοκρατία και δε βλέπει το φασισμό και τη δικτατορία του κεφαλαίου, όταν αυτό το άρθρο που αγγίζει και το δικό μου προβληματισμό μοιάζει στους κκέδες προβοκατόρικο και αυριανιστικό, όταν ο συντάκτης του χαρακτηρίζεται άθλιος (!), όταν ο σκουπίδης-πάπιας αντιλαμβάνεται πλέον το ρόλο αυτού του blog (!) τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων; Το ΚΚΕ στην καλύτερη περίπτωση είναι άχρηστο και στη χειρότερη προδοτικό.

ΥΓ. Είναι προφανές ότι οι κκέδες - παγιδευμένοι μέσα στην ψεύτικη και λογοκριτική bloggόσφαιρά τους - δεν μπορούν να ανεχτούν αντίθετες φωνές γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τις καταλάβουν. Η ζημιά που έχει γίνει στο μυαλό των Γενίτσαρων κκέδων τα τελευταία είκοσι χρόνια από τη χολερική ηγεσία τους είναι μη αναστρέψιμη. Μόνη λύση πλέον είναι ο λαός να τους γυρίσει οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:01 π.μ.

1055
Τα ''ελαφρά πηδηματάκια''κοντεύουν να φέρουν την αυτοδυναμία.Κοιμάσαι και ονειρεύεσαι πηδήματα.Το πήδημα απο τον λαό θα το ξαναφάτε δυνατότερο τώρα σε αυτές τις εκλογές.

8.18 Νομίζω πως πήρατε μια μικρή γεύση το τι σημαίνει ΚΚΕ και το μίσος που καλλιεργούν στους οπαδούς.
Καλό θα είναι να διαβάσουν τα εμετικά σχόλια των οπαδών του ΚΚΕ στο Βαθύ Κόκκινο όλες οι καθαρίστριες,όλοι οι απολυμένοι.
Για να καταλάβει και ο τελευταίος εργαζόμενος και ο τελευταίος απολυμένος το βρώμικο και ύπουλο ρόλο του ΚΚΕ.
Σας εύχομαι να γυρίσετε γρήγορα στην δουλειά σας.Και θα γυρίσετε.
Νικήτριες.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:08 π.μ.

Το περιεχόμενο των υβριστικών σου εκφράσεων, κ. Ανώνυμε των 10:55 (εσύ, που αποκαλείς το τιμημένο ΚΚΕ "δεκανίκι του ακροδεξιού Σαμαρά..." !!!), προδίδει χυδαίο αντικομμουνισμό, με έκδηλη την χρυσαυγίτικη όσμωση... ένα "ούγκανο" που απλώς γρυλλίζει ανακατεύοντας το φασισμό με ολίγον από ...Στάλιν, ένα κατακάθι που έχει στοχοποιήσει ως αντίπαλό του το τιμημένο ΚΚΕ και τους αγωνιστές του... Μπορεί να δούμε και να ζήσουμε και χειρότερα, πάντως εξακολουθεί να επιβεβαιώνεται διαρκώς ότι στην ίδια "συσκευασία" συναπαντώνται τα χρυσαυγίτικα θρασίμια και οι "αριστεροί"φίλοι λαού, της απολυμένης καθαρίστριας και του ...αγωνιζόμενου στις Σκουριές... αρκεί απέναντι να μπαίνει στο κάδρο το "προδοτικό", το "συστημικό" ΚΚΕ, αυτό που.... γιατί αυτό εν τέλει φοβούνται οι Καπιταλιστές και οι κάθε είδους υπηρέτες τους... Φτού ξε-λευτερία !!!
ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:18 π.μ.

@Κολοκοτρώνης.
Βάρκιζα μην ονειρεύεσαι σήμερα.Τελειώσανε αυτά.
Και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπροδώσετε τον λαό με Βάρκιζες,Λίβανους και Καζέρτες,γιατί ευτυχώς το ΚΚΕ δεν μπορεί σήμερα να παίξει κανένα ρόλο ούτε μέσα στον λαό,ούτε μέσα στην Αριστερά.
Το ξεφορτώθηκε και η Αριστερά και ο λαός,και ο μόνος ρόλος που του απέμεινε είναι να στηρίζει τους φασίστες του Σαμαρά.
Οχι για πολύ ακόμα όμως.Τελειώνουν οι Σαμαροβενιζέλοι,τελειώνουν και τα δεκανίκια τους.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:26 π.μ.

11.11 Πολυ σωστα μην καρφωνεσε. οσο για τις συμβουλες κρατησε τες για τον σταβλο 11.59 αυτο ακριβως ειναι που πονας. θα συνεχισουμε την πορεια μας τον τελευταιων 24 χρονων ενανταια στην χολερα του οπορτουνισμου λυσαξε οσο θελεις Μαντροσκυλο ουστ

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:29 π.μ.

Αμα εχεις κοτζαμαν Κουβελη τι το θες το ΚΚΕ;


Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:12 π.μ.

@12.08 Δεν πιστεύω να δείτε και να ζήσετε χειρότερα,απ'ότι βλέπετε και ζείτε με τον Σαμαρά.Εκτός πιά και αν ο έρωτας σας με τον Αντωνάκη,έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο,που δεν μπορείτε χώρια.Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χώρια,καλό είναι να τον ακολουθήσετε στον γκρεμό.Νάσαι σίγουρος πως δεν θα σας κλάψει κανείς.
Ενας απο τους υπηρέτες του καπιταλισμού είναι ο Γιούνκερ.Αλλος ένας είναι ο Σόιμπλε,είναι ο Μοσχοβισί,είναι μπόλικοι τέλος πάντων.Τον τελευταίο καιρό οι καπιταλιστές και οι υπηρέτες τους φοβούνται τόσο πολύ το ΚΚΕ,που κοιμούνται και ξυπνάνε με τον φόβο του.Γιαυτό εν τέλει οι καπιταλιστές και οι υπηρέτες τους επιτίθενται με τόση μανία στο ΚΚΕ.Κανάλια,ξένος τύπος,και καπιταλιστές πέσανε πάνω στο ΚΚΕ να το φάνε ρε παιδί μου.
Τέτοια επίθεση στο ΚΚΕ είχαμε να δούμε απο την εποχή του ΕΑΜ!!!
Το λέξη ''θρασίμια'',να δείς μωρέ ποιός την είπε,ποιός την είπε.....Μπάς και θυμάσαι;
Φτού σκουληκομερμηγκότρυπα!!!

οπορτουνιστικό απόβρασμα
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:13 π.μ.

@Κολοκοτρώνη

Τα κολλητηλίκια με τον Παν απέδωσαν. Βλέπεις, η βλακεία είναι μεταδοτική

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:29 π.μ.

Ας κανουμε μια ιστορικη αναδρομη της εγκληματικης δρασης του οπορτουνισμου στην χωρα μας. Χτυπημενο απο την αστικη στρατιωτικη δικτακτορια του Μεταξα μπηκε το ΚΚΕ στην Γερμανικη κατοχη, Μεσα απο αυτα τα χτυπηματα μπορεσανε και αναριχηθηκανε στην ηγεσια ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ που φτιαξανε το εαμ με τους αντικομμουνιστες ΣΒΩΛΟ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ ΚΥΡΚΟ ΠΑΣΑΛΙΔΗ. Και ενω ειχανε το 80% του λαου μαζι με τις εγκληματικες συμφωνιες που υπογραψανε οδηγησανε τον λαο στην σφαγη σκοπιμα για να υπαρχει δικαιολογια. Ειχανε τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο ετοιμο που τους τον χαλασε η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Συνεχισανε τα ιδια με την εδα που γινανε ουρα της Ε.Κ ετοιμαζοντας το ΠΑΣΟΚ του 1974. το 1989 με τον συνασπισμο τα ιδια και γενικη εφοδο για διαλλυση του ΚΚΕ. και εχουνε το θρασος ναθελουνε να κανουνε τα ιδια. Αρε κουνια που σας κουναγε αλητες

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:37 π.μ.

Aπο την στιγμη ,που γραφτηκαν τοσα σχολια,για τα θεματα που αναφερει το αρθρο....δεν θελω να ανακυκλωνω ,τα ιδια και τα ιδια!! Με το συγκεκριμενο μπλογκ,εχω ξανα ανταλλαξει αποψεις,παραμονη των προηγουμενων εκλογων!! Την λογικη αυτη ,δεν την καταλαμβαινω!! Προχωρουμε μπροστα,σε μια επιλογη,που συνειδητα εχουμε επιφυλαξεις....και επειδη δεν νιωθουμε και βολικα,στρεφουμε και τα πυρα της κριτικης προς το ΚΚΕ!!
Ημαρτον......δηλαδη....τιποτα δεν αλλαζει στην βαση του!!! ''ξεκιναμε με βαρκα την ελπιδα.....οτι κατσει στο δρομο μας.....κανουμε και την κριτικη,στα συντροφια ,που δεν μας βοηθουν,στο χαος μας,και στην αγνοια μας,....και δεν βαριεσε.......οτι κατσει!!!" Εε οχι διαολε!! Μου ειναι εξισου αντιπαθης και ο Συριζα και το ΚΚΕ......και ΟΛΑ τα βρωμοκομματα του μεχρι σημερον!! Απο ακρη σε ακρη!! Τι θα γινει ; Και τι προτινω;;; Εε με τα δικα σας μετρα,....ασς δοκιμασουμε λοιπον και το αλλο πειραμα....μην παμε καθολου να ψηφισουμε......ετσι για να μην πεφτουμε και απο τα συννεφα ρε παιδια!!!! Τωρα,σε ενα σημειο στεκομαι....αν ο Ρωμανος με διακυβερνηση Συριζα,θα χρειαζοτανε να κανει απεργια πεινας!!!! Χαζοερωτημα,να μου επιτρεψεις να σου πω,γιατι μας εξηγησαν ως να ειμαστε βλακες,ποσο φασιστικο ηταν ,να τον αγνοουν!! Μην ξεχνιομαστε ομως και εμεις Ακουσε κανενας απο εσας,να δεσμευονται θεσμικα στο προγραμμα τους,οτι θα καταργησουν τις φυλακες Γ τυπου;;;;; Αν το εχουν κανει,εε τοτε θα σκευτω σοβαρα και εγω. Αλλα ,δεσμευση και δηλωση,για αποδωση ευθυνων και καταργηση των λευκων κελιων....δεν εχω ακουσει!! Μονο ,μια βουλευτης μας εξηγει καθε λιγο,ποσο ""κακο "" πραγμα ειναι!!! Αφηστε λοιπον παιδια,και εμεις που δεν εχουμε μπλογκ.....δεν σημαινει οτι μασαμε τσιχλα!!

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:39 π.μ.

Αν μου βρει αυτός που έχει το ακαταλόγιστο και το ελέυθετο απο το βκ να χρησιμοποιεί αβέρτα τις λέξεις σκουπίδι πανίβλακα κ.α για τους οπαδούς του ΚΚΕ (μας μιλάει για υβρεολόγιο και χυδεότητα μετά ο ξεφτίλας)πότε ο φλωράκης χαρακτήρησε το 85 νίκη των ενωμένων δημοκρατικώς δυνάμεων θα του δώσω το βραβείο του χρυσού βατόμουρου.Πανίβλακα και σκουπίδι συριζέε δώσε έστω και μια δήλωση ένα άρθρο του φλωράκη αλλιώς πίσω στην σκουλικότρυπα σου γκεμπελόσκυλο της σοσιαλδημοκρατίας.Και οσο η άλλη είναι καθαρίστρια τόσο εγω είμαι αστρονάυτης.Να πάτε στην δούρου για προσλήψεις που έδωσε εργολαβία την καθαριοτητα σε ιδιωτικές εταιρίες και εργολάβους της περιόδου σγουρού

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:43 π.μ.

@12:01
Στα όσα αναφέρω για Κόμο, Πάπα, κοινωνικές συμφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ με ΣΕΒ κλπ κάνεις την "πάπια". Ο χρυσαυγιτισμός σου είναι έκδηλος, αλλά είπαμε, σοσιαλδημοκρατία και φασισμός ιστορικά γεννήθηκαν από την ίδια μήτρα και εξυπηρετούν από διαφορετική σκοπιά τα ίδια συμφέροντα. Αυριανή, Κουρής, Τομπρας, Λαλιώτης, οι δικοί σου ντε, οι καραφασίστες. Και πού είσαι μεταλλαγμένε ΠΑΣΟΚΕ, να φέρεις πίσω όσα έκλεψες την προηγούμενη 20ετία. Άντε παρτάλι κλεφτοκοτά που θα κάνεις και υποδείξεις.

29 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:40 π.μ.

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση παιδιά. Σας τιμά, όχι για μένα, αλλά για αυτή την άποψη που, διάολε, υπάρχει στον κόσμο και δεν ακούγεται. Έριξα και μια ματιά στα σχόλια, κάποια πρότεινε το άρθρο εδώ όπως διαβάζω. Την ευχαριστώ επίσης!

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:09 π.μ.

Εκλογές εν όψει και τα τρωκτικά βγήκαν από τα λαγούμια...

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:14 π.μ.

@Ανώνυμος
Βλιτομάμα, να διαβάσεις το ποίημα του Γ. Ρίτσου: 'Τα παιδιά της ΚΝΕ"!
Αλλά όσα δε φτάνει η αλεπού...ή μάλλον ο σαλίγκαρος (με την τριπλή του ικανότητα)!

Ζορο
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:17 π.μ.

Το δυστυχημα δεν είναι μονο οι αυριανιστες του συριζα και της ανταρσυας αλλα η απολυμενη (κατά δηλωση της) καθαριστρια που προκειμενου να βρει η ιδια και άλλες 500 συναδελφες της δουλια ξεπουλουν 1 εκ, ανεργους που δεν προκειται να βρουν δουλια στον ανθρωπινο (?) καπιταλισμο του συριζα ουτε τη δευτερα παρουσια
Είναι ντροπη να βαζει κανεις το ατομικο του συμφερον πανω από το συλλογικο να βολευεται εστω και κατά ομαδες σε βαρος ολως των υπολοιπων

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:54 π.μ.

Καμμια αυταπατη καμμια αναμονη καμμια ανοχη. Ζουμε την χειροτερη καπιταλιστικη κριση. Τα ιδια μετρα υπαρχουνε σε ολες τις καπιταλιστικες χωρες σαν στρατηγικη επιλογη της αστικης ταξης ανεξαρτητα ποιος θα ειναι ΧΑΛΙΦΗΣ Το παραδειγμα της κυπρου με το ΑΚΕΛ που κατεστρεψε την χωρα ειναι ζωντανο μπροστα μας. Ενισχυουμε παντου το ΚΚΕ για ισχυρη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Απομονωνουμε παντου τα μντροσκυλα του ΚΟΜΟ ΣΕΒ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΑΓ.ΟΡΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. ειναι επικυνδινοι και αδιστακτοι

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:00 μ.μ.

Τα ξεπουλημενα τομαρια που ψηφισαν το Μααστριχτ θα γινουν κυβερνηση για να ολοκληρωσουν την εκδουλευση που εχουν αναλαβει.Επιπλεον εχουν και το θρασσος σ αυτη τη βρωμοδουλεια να θελουν συμπαραστατη το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:07 μ.μ.

Σκέτο δράμα ο Κουτσούμπας μετά και την 3 αποτυχημένη απόπειρα του Σαμαρά.Αν τον έπιανες απο την μύτη θα έσκαγε ο άνθρωπος.
Ετσι όπως τον έβλεπες τον κακομοίρη,καταλάβαινες ότι οι εκλογές τον πειράζουν περισσότερο και απο τους Σαμαροβενιζέλους.
Αλήθεια είναι.Εκανε τόσα ο άνθρωπος για να σώσει τον Σαμαρά.Τα έδωσε όλα.Και τώρα βλέπει να πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι του και οι θυσίες του.
Δεν πειράζει Δημητράκη.Εχεις ένα μήνα ακόμα να φάς τα λυσσακά σου με τον ΣΥΡΙΖΑ.Ξέρεις εσύ.Θα βρίσεις,θα λασπολογήσεις,θα προβοκάρεις,θα ξαναβάλεις πλάτη μήπως μας ξαναφέρεις τον Σαμαρά και τους φασίστες.
Μάταιος κόπος Μήτσο μου.Η κατηφόρα για σένα και τον Σαμαρά δεν θα έχει τέλος.
Στο καλό και να μην μας γράφετε.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:36 μ.μ.

Η κατευθυνση που έχει πάρει το blog είναι πια απεριγραπτα καιροσκοπική. Αυτό φαίνεται και από το οτι φιλοξενεί ως σοβαρές δηλώσεις του Πολυδωρα- αυτου με τους πραιτωριανούς, του 2008, ναι ναι αυτον!!!- επειδή πάει λένε με τους αννελ, που μάλλον είναι σωτηρία δυναμη!!!! Τώρα ως προς το συγκεκριμένο άρθρο είναι γεμάτο απλοικοτητες, γελοίους ιστορικούς παραλληλισμούς που μοιάζουν με ευφυολογηματα του Αδώνιδος... Λες και δεν ξαναειδαμε τέτοιες αριστερές ας πούμε κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Λες και οφεληθηκαν απο αυτές οι λαοί. Δηλαδή σαχλαμαρα με το κιλό. Μετα τα παπαγαλακια της κυβέρνησης με τις κίνδυνολόγιες τώρα θα έχουμε αυτά του Σύριζα με τη μπαρουφολογια???Όσο για την κύρια Δέσποινα, κι εμένα έθεσαν σε διαθεσιμότητα το συζυγο μου, κι εμείς τρώμε δακρυγόνα σωρο και φτωχυναμε ξαφνικα. Αυτό δε μας αγιοποιεί, ουτε μας δίνει το ελεύθερο να μη μας κρινουν όταν λέμε αστηρικτα πραγματα. Και λες αστηρικτα πραγματα γιατί πρώτον το ΚΚΕ δε φταίει που απολύθηκες. Μάλλον φταινε όσοι ζούσανε και ζουν μέσα στις αυταπάτες και μετα κλαίνε που δεν πήγαν καλά τα πραγματα. Την αλλη φορά που θα ψηφισεις σκεψου πόσες φορες απατηθήκες στο παρελθον απο ψευτοσοσιαλιστες και κρινε. Σκέψου κι αν τυχόν σε εκμεταλλεύονται όσοι σε κανουν σημαία τους. Αυτά κυρια Δεσποινα με συντροφικους και αλληλεγγυους χαιρετισμούς ενος ακόμη ανθρώπου του λαού όπως εσύ. Γιαννα

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:49 μ.μ.

@Δέσποινα: το συμφέρον σου, το συμφέρον μας, είναι να δούμε ποιος αγωνίζεται για την ΤΑΞΗ μας, όχι ποιος μας υπόσχεται προσλήψεις. Κάθονται και περιμένουν διάφοροι απολυμένοι -καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες ή εργαζόμενοι στην ΝΕΤ και ΕΤ3- ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα τους πάρει πίσω στη δουλειά. Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ, τίποτα δε μάθαμε; Δεν θα σας πάρει πίσω στη δουλειά, Δέσποινα. Και δε θα σας πάρει, όχι γιατί το λέει το ΚΚΕ, αλλά γιατί ένα κι ένα κάνουν δύο: στην "υγιή επιχειρηματικότητα" ορκίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι στον εργάτη. Αν ήθελε να κάνει κάτι για τον εργάτη, θα το έκανε από τώρα π.χ. στην Αττική με τη Δούρου, η οποία όμως υπέγραψε σχεδόν αυτούσιο τον προϋπολογισμό του Σγουρού (γιατί, λέει, δεν είχε χρόνο). Θα το έκανε στις Σκουριές, όπου όμως με τον υποψήφιο που στήριξε χαντάκωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους. Θα το έκανε στα συνδικάτα, όπου όμως συνεργάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει χωρίς κανένα πρόβλημα μειώσεις μισθών, παραμυθιάζει χωρίς κανένα πρόβλημα τον κόσμο λέγοντάς του ότι θα κερδίσει στα ... αστικά δικαστήρια (κάτι σαν τη δευτέρα παρουσία και βάλε...), καθοδηγεί χωρίς κανένα πρόβλημα τον κόσμο στη λογική του μικρότερου κακού και της ηττοπάθειας. Μπορείς να κρίνεις τι θα γίνει στο μέλλον από το τι έχει γίνει ήδη στο παρελθόν, από το τι γίνεται ΤΩΡΑ.

Ο Δικηγόρος των καθαριστριών είχε βγει πριν από κάποιους μήνες -τον άκουσα στην τηλεόραση- και μιλούσε για την "ειδική περίπτωση" των καθαριστριών, διαχωρίζοντάς τες από τους άλλους απολυμένους εργαζόμενους. Αυτός ο διαχωρισμός ποια τάξη ευνοεί, Δέσποινα; Τη δική σου;

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:02 μ.μ.

@1.43 Πάπια θα εννοείς τον κνίτη που βρώμισε την απολυμένη καθαρίστρια.Μόνο αυτή η πάπια κυκλοφορεί εδώ μέσα.
Απο πότε σε πειράζουν οι κοινωνικές συμφωνίες?Για να τις κατηγορεί το ΚΚΕ,τότε θα είναι κάτι κακό.
Νεύρα βλέπω,πολλά νεύρα.Οι ύβρεις,συνηθισμένες στους σταλινικούς,δείχνουν απώλεια ψυχραιμίας και επιχειρημάτων μπροστά στο κακό που σας περιμένει.
Για το ΚΟΜΟ και τον Πάπα μας συγχωρείς.Την άλλη φορά θα πάρουμε την άδεια του ΚΚΕ.Δεν θα ξαναγίνει,σχώρα μας
Απο ιστορία σκίζεις βλέπω.Βέβαια αν έχεις τον Μαίλη για ιστορικό,τέτοια και χειρότερα παθαίνεις.
Φασισμός και σταλινικός ολοκληρωτισμός είναι η μήτρα του καπιταλισμού,γιατί γεννήθηκαν για να υπηρετήσουν τον καπιταλισμό απο διαφορετική σκοπιά.
Οι λαοί με τον σταλινισμό καθάρισαν και απαλλάχτηκαν απο τον καρκίνο,Ετσι θα καθαρίσουν και με τον φασισμό.
Αν έχεις εμπιστοσύνη στον λαό,δεν χάνεις ποτέ.Εσείς δεν έχετε και μια ζωή θα χάνετε μέχρι τελικής εξαφάνισης.
Αυτό απέδειξε η ζωή και η ιστορία,εκτός αν και εσύ συμφωνείς με τον ΠΑΝ που για όλα του φταίει ο ''οπορτουνισμός'',οπότε πάω πάσο.
Και πούσαι κνίτη.Θα παραδώσεις πάλι πίσω την συχνότητα του 902 που ξεπούλησες στις οffsohre και θα πείς και ένα τραγούδι.
Υ.Γ.Και όπως είπαμε.Χαρακτηρισμοί,επίθετα και εκφράσεις που παραπέμπουν σε ναζιστοσυμμορίτες,δεν κάνουν τίποτα άλλο απο να δείχνουν την κατάντια του τιμημένου.Οτι θα περάσει η τρομοκρατία και οι φοβέρες σας με τις βρισιές,ούτε που να το σκέπετεσαι.
Ο Σαμαράς που σας προστάτευε,μας τελείωσε.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:16 μ.μ.

11.54 Ενίσχα ΠΑΝ γιατί χανόμαστε.Βούρ και τους φάγαμε τους οπορτούνες
Απο ποιούς ζητάς ρε μαύρε ενίσχυση;απο τις καθαρίστριες;απο τους απολυμένους της ΒΙΟΜΕ;απο τους καθηγητές;
Απο αυτούς θα φάς φούμο που δεν θα γνωρίζεις τα μούτρα σου.
Κάνε κουράγιο.Τώρα αρχίζουν τα ζόρια.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:46 μ.μ.

@Ανώνυμος
Αυτο το εγραφε ο ριζοσπαστης πασοκε και το εγραφε το 81 οχι το 85.
Αλλα απο παιδι του Λαλιωτη δεν περιμεναμε να διαβασουμε αληθεια και ποτε...

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

11.54 Ακριβως απο αυτους που αναφερεις θα ξεκινησει το λιντσαρισμα. Φουκαριαρη ουτε φανταζεσαι τη θα σου συμβει. Υπομονη να εχεις ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:06 μ.μ.

Πηγή: Κεράσια και Κρίνοι (Τυφλά να χουν η Χρυσαυγίτες )

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

Τα έδωσαν όλα οι ΚΚΕδες στην επίθεση προς την απολυμένη καθαρίστρια.Επιστράτευσαν και τις τελευταίες εφεδρείες κκέδων του διαδικτύου για να πουλήσουν νταηλίκι και αγριάδα στην ηρωική καθαρίστρια.Και όλα αυτά γιατί,άκουσον άκουσον η γυναίκα είχε το ''θράσος'' να πεί δυό αυτονόητες κουβέντες.
Τέλος πάντων,δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο απο οπαδούς.Κατά το κόμμα,την ηγεσία και οι οπαδοί.
Αυτό που εντυπωσίασε στα σχόλια των οπαδών,είναι η αντιστοίχηση της απολυμένης καθαρίστριας,με το δικό τους κακό ριζικό.Ετσι παρουσιάστηκαν πολλοί απο αυτούς σαν απολυμένοι απο τις δουλειές τους.Καθόλου παράξενο αφού οι μισοί και παραπάνω Ελληνες είναι άνεργοι και απολυμένοι.
Η διαφορά της καθαρίστριας με τους οπαδούς έγκειται στο εξής.Ενώ η απολυμένη καθαρίστρια απαιτεί να ξαναπάει στην δουλειά της σήμερα,οι οπαδοί του ΚΚΕ προσπαθούν να πείσουν εμάς και την καθαρίστρια,πως μόνο στην ''λαική εξουσία''λύνονται όλα τα προβλήματα,μαζί και η ανεργία.
Κατηγόρησαν την απολυμένη καθαρίστρια γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν ψήφιζε το κόμμα τους.Την κατηγορούν και σήμερα γιατι ψηφίζει αυτό που θα της δώσει την δουλειά της σήμερα,και όχι το κόμμα τους που θα ''λύσει'' την ανεργία σε μια άλλη ζωή,σε ένα άλλο πλανήτη,σε ένα άλλο γαλαξία,σε ενα αόριστο μέλλον κάποιων χιλιετιρίδων.
ΚΚΕεδες είστε άδικοι.Αν εσείς θέλετε να λύσετε την ανεργία στην ''λαική εξουσία'',τα εκατομμύρια των σημερινών ανέργων δεν μπορούν να σας περιμένουν.
Μην γκρινιάζετε λοιπόν άσκοπα για την κακή σας μοίρα και το ξερό σας το κεφάλι,και αφήστε ήσυχους όσους θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν σήμερα.Δεν πείθετε κανένα άνεργο και απολυμένο ώστε να σας ακολουθήσει στον αδιέξοδο δρόμο σας.
Εσείς περιμένετε την ''λαική εξουσία''για να βρείτε δουλειές.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:21 μ.μ.

Σήμερα μαύρος ουρανός
σήμερα μαύρη μέρα
σήμερα πέφτει ο Σαμαράς
και η φασιστοπαρέα.

Σήμερα που ντυθήκαμε
στον Περισσό στα μαύρα
κάνε ένα θάμα Παναγιά
κι εσύ Αγία Λαύρα.

Χάσαμε τον Αντώνη μας
τον Καλαματιανό μας
χωρίς προστάτη μείναμε
γαμώ το ριζικό μας.

Καλή λευτεριά.Σε όσους την θέλουν και αγωνίζονται για να την έχουν.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:52 μ.μ.

Ρε παιδια χαλαρα. Δεν τρεχει καστανο. Καλη σας διακυβερνηση κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Απλα μετα δεν εχει δεν ξερω, δεν ειδα, δεν ακουσα. Κοντος ψαλμος λοιπον

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:17 μ.μ.

7.52
Μωρέ τρέχει και παρατρέχει.Αλλά δεν μπορείς να κάνει κι αλλοιώς.Κάνεις την ανάγκη φιλοτιμία,και καταπίνεις τον πόνο σου.
Φιλαράκι σαν τον Σαμαρά δεν πρόκειται να ξαναβρείτε.Μεγάλη απώλεια για σάς,το καταλαβαίνω,αλλά όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν.
Δεν χρειαζόμαστες ευχές και προσευχές.Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλή.Μην ανησυχείς ως προς αυτό.
Εχεις καιρό μπροστά σου για να μάθεις,να δείς να ακούσεις,μέχρι που στο τέλος θα συνηθίσεις και θα το πάρεις απόφαση.
Αλλωστε απο πίττα που δεν τρώς,μην σε νοιάζει αν την κάψουμε.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:53 μ.μ.

Τι είπε ο κοντονής σήμερα στο δελτίο του real;Οτι ο συριζα ποτέ δεν ζήτησε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους.Πασόκια της κουμουνδούρου αυτά είναι ξεβρακώματα.Τι μας λέει η νεα ποσοκίλα;Οτι έλεγε επι 30 χρόνια και το γνήσιο πασοκ.Οτι το ΚΚΕ επειδή δεν στήριξε ούτε το νεο πασόκ ούτε και το παλιο που τώρα έχει πάει σούμπιτο στο νεο, είναι δεκανίκι της δεξιας.Ειπαμε να είσαι συριζοπασοκόμουτρο αλλά μην αντιγράφεις οτι βρίσκεις στο χρονοντούλαπο.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:11 μ.μ.

Εσύ έστειλες το άρθρο στο Β.Κ και παρακάλαγες να το δημοσιεύσουν. Είσαι απολυμένη καθαρίστρια και το άρθρο αυτό σε άγγιξε. και θες να σε πιστέψουμε; νομίζεις οσοι μπαίνουμε στο κόκκινο μασάμε μαζοχορτο!! δεν έχουμε ανάγκη τέτοια τροφή Τσιπροκαψουρα, ηλιθιοχορτο , λαμογιοχορτο και φασολάκια μαλακιας,που ειναι προϊόντα που αναπτύσσονται στην_______ Πηγή: Κεράσια και Κρίνοι ______
Αυτό που θα πω μόνον ειναι ότι ο αντικομμουνισμός μπορεί να ειναι το καλύτερο φάρμακο σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών πολιτικά,όπως και πηγή έμπνευσης για κρουποσκυλα και άλλα ζωντανά, όπως καιροσκόπους, ή αλλιώς οπορτουνιστές ,
που έχουν αποσταθεροποιημένο χαρακτήρα και δεν έχουν περάσει το στάδιο της αυτογνωσίας ενώ η ψυχολογική τους κατάσταση ειναι εύθραυστη, και συνήθως οδηγούνται σε άσχημη απομόνωση!!!!



Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:14 μ.μ.

8.17 Το ΚΚΕ ειναι εδω και διπλα στον λαο μπροστα στην νεα τραγωδια που θα ζησει. Το τη θα περασετε υπομονη να εχεις και θα το δεις.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:43 μ.μ.

Επειδή η βλακεία είναι ανίκητη και ορισμένοι έχετε χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου σας συνιστώ να διαβάσετε την συνέντευξη του γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και διάσημου δημοσκόπου Η. Νικολακόπουλου στη LIBERATION παρακαλώ. Θα διαπιστώσετε ιδίοις όμασι πόσο δίκιο έχω στο σχολιασμό μου για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την συνέντευξη δεν την έδωσε το ΚΚΕ ούτε ο Κουτσούμπας ο Νικολακόπουλος την έδωσε στη διάσημη "αριστερή" εφημερίδα. Και εγώ την διάβασα στην iskra το γνωστό blog του Λαφαζάνη όχι στο portal του ΚΚΕ τον 902.
Για να μην ψάχνετε σας στέλνω το link
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18988:nikolakopoulos-liberation&catid=54:anpolitiki&Itemid=284

Θέλω όμως να κάνω μία ειδική αφιέρωση στη Δέσποινα (αν είναι αυτή που γνωρίζω ...ΑΝ είναι το ίδιο πρόσωπο του σχολίου) ένα απόσπασμα απο αυτή την συνέντευξη :

"α άλλα στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, επίσης, να αποφευχθεί πάση θυσία η ρήξη με την ευρωζώνη: η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια συμβολική κίνηση που αφορά τον ιδιωτικό τομέα και δεν πρόκειται να ρίξει έξω τον προϋπολογισμό του κράτους. Επίσης, η χρηματοδότηση ενός μίνιμουμ για τους ηλικιωμένους είναι εφαρμόσιμο μέτρο. Δεν υπάρχει βεβαίως καμία περίπτωση να επαναπροσληφθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμού"

Ξαναγράφω την τελευταία πρόταση που είναι όλα τα λεφτά για να το εμπεδώσεις
"Δεν υπάρχει βεβαίως καμία περίπτωση να επαναπροσληφθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμού"

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:04 μ.μ.

@9.11 Μπράβο ρε μάγκα.Πρέπει να έχεις σπουδάσει ψυχολογία εσύ.
Αυτό το ''άσχημη απομόνωση'' τι το ήθελες όμως.Αστο να πάει στο διάολο.Θυμίζει το 4.5% και χτυπάει άσχημα.Σαν σεχταρισμός ένα πράμα.
@9.14 Το 4.5% δεν είναι λαός.Ψίχουλα είναι.Βρές τίποτα άλλο.Ο λαός δεν είναι δίπλα σας.Σας έχει φτύσει και την κάνει για αλλού.

29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:43 μ.μ.

Το άρθρο είναι εξαιρετικό. Κρυστάλλινη λογική χρησιμοποιεί.

Οι οχετοί από φανατικούς οπαδούς του ΚΚΕ ήταν αναμενόμενοι (αν και ξεπέρασαν κάθε όριο...)

Το θέμα είναι όμως απλό, πάααρα πολύ απλό, για όλους εσάς που βρίζετε το άρθρο και στηρίζετε το ΚΚΕ.

Είναι το εξής πάναπλο ερώτημα.

Σε ένα μήνα περίπου, ενδέχεται (είναι μάλιστα ΠΟΛΥ πιθανό) οι εκλογές να βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ,
...αλλά χωρίς αυτοδυναμία.
Και (ως γνωστόν) αν δεν βρει συμμάχους ή (έστω) "ψήφο ανοχής" (το πρώτο κόμμα)...
....ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην ανάθεση διερευνητικής εντολής στο _επόμενο_ μεγάλο κόμμα
(πολύ πιθανώς τη ΝΔ).

Ε, το απλό, πάναπλο ερώτημα είναι το εξής.

-ΕΚΕΙΝΗ, την ΠΟΛΥ συγκεκριμμένη στιγμή, που η τύχη της χώρας και του λαού της θα κρέμεται από μία κλωστή...
(διότι αν νικήσουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της ακροδεξιάς, έρχεται πραγματικός όλεθρος)...
...εκείνη τη στιγμή, το ΚΚΕ _τι_ ακριβώς θα πράξει?

1) Θα δώσει (έστω με χίλιους δισταγμούς και άπειρη κριτική) ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ (με όρους φυσικά, που θα του απαιτήσει)...
ή
2) ΔΕΝ θα δώσει ψήφο ανοχής, προκαλώντας νίκη της πιο μαύρης συντήρησης?


Αν απαντήσετε το [1], όλα καλά. Συχωρεμένοι νάστε, ό,τι κι αν είστε... (χεχε)

Αν απαντήσετε το [2].... ε, τότε... να πάτε στο διάολο όπου (θα) ανήκετε !!!

Τελεία και παύλα

______________
(κι ο Λαφαζάνης πλανάται αν νομίζει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ θα επιλέξει την επιλογή 1).

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:47 μ.μ.

9:14 δε γουστάρουμε ρε να είστε δίπλα μας, την τραγωδία θα την περάσουμε μόνοι μας. Αι σιχτίρ.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:29 π.μ.

Τα χειροτερα για τον λαο ειναι μπροστα ανεξαρτητα του ποιος θα ειναι ΧΑΛΙΦΗΣ. Ολα τα μετρα ειναι στρατηγικες επιλογες της Αστικης ταξης και της Ε.Ε για να ειναι ανταγωνιστικοι απεναντι σε αλλα καπιταλιστικα κεντρα. Η Τραγωδια της Κυπρου με την Αριστερη κυβερνηση του ΑΚΕΛ Δειχνει καθαρα που οδηγουνε η αυταπατες και τα φουμαρα. επισης η ΡΗΜΑΔ γυρναει στο Ανταριζα. Ενισχυουμε παντου το ΚΚΕ για ισχυρη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με τελικο στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου Μακρια βεβαια απο οποιαδηποτε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:36 π.μ.

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:47 π.μ.

Το θρασος του οπορτουνισμου σπαει τα κοντερ. ΟΙ Ιδεολογικοι τους προγονοι το 1944 υπογραψανε της εγκληματικες συμφωνιες με την αστικη ταξη στο ονομα του ανθρωπινου καπιταλισμου οδηγοντας το κινημα στην καταστροφη εχουνε το θρασος να κατηγορουνε το ΚΚΕ οτι επειδη δεν γινεται διαχειρηστης του καπιταλισμο ετοιμαζει ταχα μου νεα Βαρκιζα. Η Αλητεια και η αθλιοτητα σε ολο τηςτο μεγαλειο

30 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:40 π.μ.

Ορίστε, οι κουκουέδες λένε το blog μου χρυσαυγίτικο! Καλά κρασιά! Πραγματικά δεν αξίζει κανείς να σας παίρνει στα σοβαρά. Λυπάμαι μόνο κάτι άνεργους ανειδίκευτους ή εργάτες που σας ακολουθούν και δεν έχουν τα εργαλεία να κρίνουν. Με την κνίτικη κατήχηση τους έχετε αποβλακώσει εντελώς και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις μαρξιστικές τους γνώσεις δημιουργικά και κριτικά στη σύγχρονη συγκυρία, κυρίως τους έχετε ευνουχίσει ψυχονοητικά, τους δένετε ψυχολογικά με το trademark "KKE" και τη βαριά ιστορία αυτού του ονόματος και νοητικά με τη μονομέρεια των διαβασμάτων, τους καλλιεργείται δε και η λατρεία στο κόμμα και την κεντρική επιτροπή και ποινικοποιείται κάθε αμφισβήτηση της κομματικής αυθεντίας, της κομματικής εξουσίας. Με πρόβατα επανάσταση δεν υπάρχει, μόνο υποταγή, φόβος και καθοδήγηση. Δεν ζούμε στο 19ο αιώνα, τότε που έγραφαν οι Μαρξ και Ένγκελς και δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ ούτε καν σχολεία για την εργατική τάξη και το κόμμα έπαιζε έναν άλλο ρόλο, εκπαιδευτικό, ίσως δικαιολογημένα. Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε αλλά εσείς προτιμάτε να κρατάτε τον κόσμο αυτό αλυσοδεμένο σε απολιθωμένα σχήματα, γιατί έτσι παραμένει αυτός ο κόσμος ακίνδυνος! Αλλιώς τώρα θα είχαν βγει οι εργάτες στους δρόμους και θα τα είχαν σαρώσει όλα, όχι τώρα, εδώ και χρόνια, από το '10. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κουκουέδικες καταβολές και γι αυτό και αυτός, μαζί με το ΚΚΕ ξεπούλησε την απεργία της ΟΛΜΕ το '13. Αλλά εκεί κάτι κινείται και αναπνέει και δεν πρόκειται να περάσουν αυτά, δεν θα το αφήσουμε!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:47 π.μ.

Ανωνυμο Συριζοπουλο 8:17 εφοσον λοιπον θεωρεις οτι θα ειναι παραδεισος η κατασταση με τον Συριζα στη κυβερνηση γιατι δεν μας στελνεις την διευθυνση του σπιτιου σου να μαθουμε που μενεις. Δεν ξερεις μπορει να ερθουμε στο χαλι του σπιτιου σου να ζητησουμε μετανιωμενοι συγνωμη κ να υπογραψουμε κ δηλωση. Τι λες, θα εχουμε να πουμε πολλα.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:28 μ.μ.

Ρε κρουποσκυλα το ΚΚΕ ειναι εδώ ενωμένο και μαζικό κατεβάζει λιακάδες κόσμου, στο κίνημα και στους δρόμους. Δεν ειναι σαν εσάς που δεν γεμίζεται ούτε ταξί μαζι με γσεε και αδεδυ τα ξεπουληταρια του συνδικαλισμου. αν σας περνάνε στα σοβαρά ο κόσμος δεν θα σας έδινε αστερίσκο στης εκλογές μια χαρά σας τα
χώνει ο 29 Δεκεμβρίου 2014 - 9:11 μ.μ. σας πηδάνε οι καπιταλίστες και και σας
αρέσει. και φταίει το ΚΚΕ ο χειρότερος κουμουνιστής ειναι ο καλύτερος από εσάς
τους πουθενάδες” .......

30 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:12 μ.μ.

Τέτοια αντιΚΚΕ προβοκατόρικα κείμενα θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές.Αλλά να μιλάει ο γράφων γιά προδοσία και να μην ντρέπεται...;;;Με οδηγει στην εντύπωση περί φασίζουσας και επικίνδυνης φύσης...!!!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:16 μ.μ.

Το Παραδειγμα της Αριστερης κυβερνησης με το ΑΚΕΛ που κατεστρεψε την κυπρο ειναι ζωντανο μπροστα μας, ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΟΧΗ. ενισχυουμε το ΚΚΕ για ισχυρη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:39 μ.μ.

6:21 μ.μ. προς τον ποιητή!!!

Μακάρι να ειναι ο σύριζα
ετσι όπως τα λες
αλλιώς θα σε φτύνει η αριστερά
και ο κάθε κουκουές

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:12 μ.μ.

9.47 Ανώνυμο κνιτόπουλο.Παράδεισο δεν σου έταξε κανείς.Ο ''υπαρκτός''που μας τον παρουσιάζατε εσείς σαν παράδεισο,μας αποχαιρέτησε οριστικά τώρα και κάτι χρόνια.
Παράδεισο ή κόλαση μπορείς να ψάξεις αν υπάρχουν στην άλλη ζωή.Οχι σε τούτη.
Την διεύθυνσή μου μέχρι τώρα την έψαχνε η Ασφάλεια.Βλέπω πως τώρα αρχίζουν και οι κνίτες να ζητάνε ταυτότητες και διευθύνσεις.
Το λές και πρόοδο κατά κάποιον τρόπο.
Στο χαλί μου δεν γίνονται δεκτοί κνίτες,σταλινικοί και οι συγνώμες τους.Συγνώμη να ζητήστε απο τον λαό,αν και νομίζω πως είναι αργά πλέον για συγνώμες,αφού ο λαός έχει σκοπό να διορθώσει εκ νέου την ψήφο του.
Αν έχεις διάθεση να πούμε πολλά,τα λέμε και απο εδώ.
Είμαι όλος αυτιά!
Υ.Γ Δήλωση δεν χρειάζεται να υπογράψετε άλλη.Φτάνει η δήλωση που κατέθεσε ο Χαρίλαος τον Οκτώβρη του 74 στον Αρειο Πάγο,με την οποία το ΚΚΕ δεν αμφισβητούσε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεσμευόμενο ότι δεν έχει σκοπό να ανατρέψει τον κοινοβουλευτισμό με ΒΙΑΙΑ μέσα!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:40 μ.μ.

@Γιάννης Αθανίτης
Δεν βαρεθήκατε τις ιστορίες με τις προβοκάτσιες και τις συνομωσίες;Ποιός χέστηκε να προβοκάρει το ΚΚΕ και για ποιό λόγο;
Κινδυνεύει ο Μπόμπολας,ο Βαρδινογιάννης και τα κανάλια τους απο το ΚΚΕ;Κινδυνεύει το μεγάλο κεφάλαιο απο το ΚΚΕ και του στήνει προβοκάτσιες;Κινδυνεύει το...ευρώ;Μήπως κινδυνεύει η...Ε.Ε.απο το ΚΚΕ,και αναγκάστηκε ο...Γιούνκερ να στήσει προβοκάτσια για να γλυτώσει την Ευρωπαική Ενωση;
Πές μου έναν που φοβίζει σήμερα το ΚΚΕ,με ονοματεπώνυμο όμως και όχι γενικά και αόριστα για τον άτιμο καπιταλισμό,και μετά να κουβεντιάσουμε για προβοκάτσιες.
Αν είσαι ξεκομμένος απο τον λαό,περιχαρακωμένος και απαξιωμένος απο την κοινωνία,βλέπεις παντού προβοκάτσιες και φοβάσαι ακόμα και τον ίσκιο σου.
Μέχρι τις εκλογές θα δείς επιθέσεις μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ.Τις χειρότερες και με την περισσότερη λάσπη θα τις δείς απο το ΚΚΕ.Με το ΚΚΕ δεν θα ασχοληθεί κανείς,όπως δεν ασχολήθηκε και το 2012,γιατί απλά δεν απειλεί κανέναν.
Κριτική και όχι προβοκάτσια γίνεται στο κείμενο.Αλλά κριτική και ΚΚΕ είναι έννοιες ασύμβατες και ασυμβίβαστες.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:46 μ.μ.

2.28 Μαθητής του ΠΑΝ?
Εύγε νέε μου επήρες όλες τις χάρες του.

Πάντα στις λιακάδες!
Ολοι στις κάλτσες!!

30 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:48 μ.μ.

Για τον ανώνυμο 12:36 π.μ.που έβαλε λινκ στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη τον Οκτώβρη του '81.

Εξαιρετικό! Τότε όμως ηγείτο ο Χαρίλαος Φλωράκης...! Καμία σχέση! Αυτοί οι άνθρωποι ήταν από άλλη πάστα, είχαν μια μεγαλοψυχία σαν προσωπικότητες που τους επέτρεπε να παίρνουν και μεγάλες αποφάσεις ως πολιτικοί. Τώρα έχουμε πέσει στους μίζερους...!

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:11 μ.μ.

9.48 Μην τον αγαπας πολυ τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ θα παθεις τιποτα. 91 χρονων πεθανε μελος του ΚΚΕ χωρις να προδωσει ποτε το ΚΚΕ. Και ελεγε τιμουνε τους πεθαμενους για να θαψουνε τους ζωντανους. Οσο για τα υπολοιπα καταλαβαινω τον πονο σου. Σου αρεσανε οι ιδεολογικες παρεκλισεις που ειχανε δημιουργηθει λογο του οπορτουνιστικου χυλου μεσα στην ΕΔΑ 1956 1974 Και που δεν εγινε δυνατον να αλλαξουμε το προγραμμα μετα το 1974 λογο των συνθηκων.Τωρα εχεται πεσει σε αυτους που εχουνε ζησει τα τοτε γεγονοτα και εχουνε βγαλει συμπερασματα για το τη σημαινει οπορτουνισμος

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:15 μ.μ.

8.40 Την κριτικη παντα την δεχομασται τον αντικομμουνισμο ποτε. Και ειδικα απο τους απογονους αυτων που συνθηκολογησανε Σε ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ. πρωτη φορα βλεπω ναα κινδυνευει ο καπιταλισμος απο τα τσιρακια του ΣΕ ΚΟΜΟ ΤΕΞΑΣ ΣΕΒ ΡΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ:Δηλώσεις για να θυμόμαστε στο μέλλον

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο Μητρόπουλος διαψεύδει Λαφαζάνη: Δεν υπάρχει Plan B!

13.12.2014

Άλλα λέει ο ένας κι άλλα λέει ο άλλος! Τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήρθε να διαψεύσει ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι “δεν υπάρχει plan Β, ούτε και αισθανθήκαμε την ανάγκη να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο Β”.
Με τη δήλωση αυτή σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος απάντησε στην ερώτηση περί εναλλακτικών σχεδίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έρχεται με τη σειρά του – μετά το διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παππά – σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι ο Τσίπρας "θα διαπραγματευτεί με πυγμή και σοβαρότητα με τους εταίρους μας και θα έχει σοβαρό αποτέλεσμα", διευκρινίζοντας όμως παράλληλα πως εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αμέσως μνημονιακούς νομούς για τα εργασιακά και άλλα θέματα, όπως έχει δεσμευτεί.

Στις δηλώσεις του και αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της αλλά και ο κόσμος από την πλευρά του θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι “δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες με τους δανειστές μας μέχρι να επιτευχθεί το νέο πακέτο”, ενώ υπογράμμισε ότι οι δόσεις αναφέρονται στην αποπληρωμή του χρέους και στο εσωτερικό μέτωπο δεν υπάρχει πρόβλημα, “δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις του κόσμου από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa δήλωνε πως: "Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις", την ίδια ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διατείνετο πως είναι "απαράδεκτη" και "αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας" η "θεωρία" ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς και ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, τόνιζε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στη δραχμή"..

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=354492&catid=9

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:12 μ.μ.

Προς Κερασόκρινο

Δεν ξέρω αν είσαι χρυσαυγίτης ή αριστεραυγίτης αλλά είσαι δυστυχώς ελεεινός και άθλιος ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Έχεις συναίσθηση του τι γράφεις;

Λυπάσαι άνεργους και ανειδίκευτους εργάτες , που δεν έχουν εργαλεία κρίσης,είναι αγράμματοι δηλαδή, και εσύ η περισπούδαστη Μαρία Θηρεσία τους λοιδωρείς γιατί δεν τρώνε το" συριζεικο παντεσπάνι" και ακολουθούν την πλέμπα το ΚΚΕ.

Έχουν ευνουχιστεί ψυχονοητικά οι κνίτες και εσύ είσαι διανοητής επιβήτορας κάτι σαν τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που πήδηξε την μισή Αθήνα.

Αφού δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις άχρηστες και απαρχαιωμένες μαρξιστικές μας γνώσεις ήρθες εσύ να μας πεις ότι οι κομμουνιστές το΄παιζαν δάσκαλοι στους εργάτες τον 19ο αιώνα τότε που ο Μάρξ και ο Έγκελς έγραφαν παραμυθάκια ενώ τώρα με το internet και την τηλεόραση ο Μάρξ και ο Έγκελς είναι για τα σκουπίδια της ιστορίας και της φιλοσοφίας άντε για το αρχείο (δεν το είπες εσύ εγώ το λέω για να το στρογγυλέψω).

Εσύ ρε περισπούδαστε χορτασμένε δεν αναρωτήθηκες πως ένα αριστερά αυτοπροσδιοριζόμενο κόμμα που πήρε 27% το 2012 και διεκδικεί να πάρει την κυβερνητική εξουσία δεν έβγαλε στους δρόμους τους εργάτες να τα σαρώσουν όλα;

Δεν σου πέρασε απο το μυαλό ότι το "μαντρί" έχει άλλο ιδιοκτήτη για τα πρόβατα;

Αν είχες διαβάσεις μόνο τους τίτλους των βιβλίων του Μάρξ του Έγκελς και του Λένιν δεν θα έλεγες τόσο μεγάλες π@@ριές.

ΥΓ. Στο city του Λονδίνου που πρόσφατα επισκέφτηκαν ο Μηλιός και ο Σταθάκης οι οικονομικοί γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των άλλων είπαν στο Joerg Sponer της Capital (δηλ αγορές, επενδυτές, γύπες , κοράκια , ληστές, καπιταλιστές κλπ) ότι "είπαμε στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους να σταματήσει να κάνει διαμαρτυρίες, γιατί θα αναλάβουμε (σσ την εξουσία) και θα τους φροντίσουμε"...είδες που είναι το μαντρί για τα πρόβατα;

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:58 μ.μ.

@ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΙ
Καλό είναι να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι.
Δεν είναι μόνο το λίνκ.Απο το 81 μέχρι το 85 το ΚΚΕ σερνόταν πίσω απο το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα για να το βάλει στην κυβέρνηση της ''αλλαγής''.
Παρουσίαζε μάλιστα την ''πραγματική αλλαγή''σαν προίκα του ΚΚΕ για να το βάλει ο Αντρέας συνεταίρο στην δική του ''αλλαγή''.
Ο Ριζοσπάστης αλλά και άλλα κομματικά έντυπα της εποχής είναι αποκαλυπτικά.Μια περιήγηση σε αφήνει άφωνο απο το γλύψιμο του ΚΚΕ στον Αντρέα.Στα αποτελέσματα των εκλογών του 85 ο Φλωράκης ένωσε τις δυνάμεις του ΚΚΕ με αυτές του ΠΑΣΟΚ,λέγοντας ''σήμερα νίκησαν οι ενωμένες δημοκρατικές δυνάμεις!!'' Πανηγύρι σκέτο!
Φυσικά ο Παπαντρέου το έγραφε κανονικά.Και σήμερα έρχεται κάθε πονεμένος κνίτης να σου μιλάει για επαναστάσεις σοσιαλισμούς και τρίχες κατσαρές.Κατάντια.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:27 π.μ.

Οχι αλλη Βαρκιζα! !

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:54 π.μ.

11.58 Ακριβως σε αυτο το σημειο ειναι που πονας. ολα αυτα γινανε γιατι ειχε προηγηθει ο οπορτουνιστικος χυλος της ΕΔΑ 1958 1974 ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΚΕ στην ελλαδα και δεν μπορεσαμε να αλλαξουμε τις παγιωμενες ιδεολογικες παρεκλισεις. Εχοντας λοιπον βγαλει συμπερασματα δεν κανουμε ξανα τα ιδια λαθη με το νεο πασοκ. Για καταντια θα πεις στον γλεζο που το 1984 ειχε βγει ευρωβουλευτης με το ΠΑΣΟΚ

31 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:58 π.μ.

Μια στοιχειώδεις ευπρέπεια στα σχόλια σας ρε παιδιά. Αναγκαζόμαστε να σβήνουμε αρκετά.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:14 π.μ.

Παρακαλούνται οι συμπαραστάτες και συνεργάτες του ΠΑΝΔάσκαλου και ΠΑΝΔιανοητή να ενημερώσουν το πολυπληθές ακροατήριό του.
Τί κάνει η Λέση;.Που είναι ο Πυρετός;
Εχουν περάσει αρκετές ώρες και δεν έχουμε ενημέρωση.Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει και αγωνιούμε.
Θα δεχτεί τελικά να είναι υποψήφιος και σε πιό κόμμα;Θα συνεχίσει το ΠΑΝκόσμιο Λεξικό;
Κάντε κάτι.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:16 π.μ.

Οχι άλλο ΠΑΝ! !

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:22 π.μ.

7.39
Η Αγία Λαύρα να σε προστατεύει απο κάθε κακό.Η Υπεραγία Κανέλλη να σου χαρίσει την θεία χάρη της.
Αμήν.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:29 π.μ.

Α ρε ατιμούλικο ΠΑΝ χαρές που θα κάνεις το βράδυ στις 25.Θα έχουν νικήσει οι δημοκρατικές δυνάμεις ρέ.Θα το γράψει και ο ριζοσπάστης όπως το έγραψε και το 1981 ρέ.Τυχερέ ΠΑΝούλη!!!

αντιρρησίας
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:59 π.μ.

α) Η αλήθεια πονάει φίλοι κκέδες. Την ώρα που αναδιατάσσεται ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό, το κόμμα ψάχνεται για το αν θα αγγίξει το 6%. Εγκαλεί, δε, το ΣΥΡΙΖΑ γιατί με το 27% που έχει δε βγάζει τον κόσμο στο δρόμο (!). Ας μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές στην Αττική το 2010, το ΚΚΕ πήρε 15%. Τι το έκανε αυτό το ποσοστό; Πού το άφησε να πάει; Γιατί δεν το αξιοποίησε βγάζοντάς το στο δρόμο; Γιατί δεν μπόρεσε να το κρατήσει; Η κυρίαρχη προπαγάνδα φταίει ή τίποτε άλλο; Ο γιαλός είναι στραβός, σύντροφοι, ή στραβά τον αρμενίζετε; Την απάντηση την ξέρουμε, σύντροφοι και γελάμε προκαταβολικά. Ο γιαλός είναι στραβός και όχι το κόμμα-σφραγίδα-παρέλαση

β) Είναι εκπληκτικά προβλέψιμο το μέγεθος και το ήθος της επίθεσης που κάνετε σε σχόλια που επικρίνουν το κόμμα. Τόσο προβλέψιμο που προκαλεί το γέλιο και γίνεστε το εύκολο θύμα στα troll του διαδικτύου, που σπάνε την πλήξη τους κάνοντας πλάκα μαζί σας. Ούτε η Ελένη Λουκά και οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου δεν αντιδρούν έτσι όταν βλέπουν να θίγονται τα ιερά και τα όσιά τους. Συζητείστε, ρε , τι σας ζητάνε; Κι αν σας χαλάνε τόσο πολύ τέτοια κείμενα, τι μπαίνετε στον κόπο να τα διαβάσετε; Γιατί δεν κάθεστε στο redflyplanet, στο σφυροδρέπανο, στον οικοδόμο, στον μπετατζή, στο Γιώργο Σαρρή; Εκεί θα συμφωνείτε όλοι μεταξύ σας και όποιος τυχόν πει κάτι αντίθετο, είτε δε θα διαβαστεί ποτέ είτε θα τον περάσετε γενεές δεκατέσσερεις χωρίς να δημοσιεύσετε την απάντησή του στις επιθέσεις σας

Με λίγα λόγια, αφόρητα προβλέψιμοι και τραγικά γελοίοι. Δυστυχώς για σας, η ζωή προχωρά δίχως να κοιτά τη δική σας ανοησία

31 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:22 π.μ.

10:11 μ.μ. Μην τον τιμάς τόσο τον καπετάν Γιώτη, θα πάθεις τίποτα! Με τους "οπορτουνιστικούς χυλούς" ο Χαρίλαος το έφτασε 11% το '81. Τώρα με τον Κουτσούμπα, πολικές θερμοκρασίες!

31 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:49 π.μ.

11:12 μ.μ. δεν είμαι πιο μορφωμένη, αν κάτι δεν ξέρω θέλω να το μάθω. Οι μαρξιστικές γνώσεις δεν είναι απαρχαιωμένες, απλά πρέπει να μπορείς να τις αξιοποιήσεις και άμα έχεις ευνουχιστεί ψυχολογικά πρωτίστως, πώς θα γίνει αυτό; Η αμφισβήτηση είναι η μήτρα της σκέψης και εκεί πέρα μέσα απαγορεύεται ρητά. Αφήστε τον κόσμο να ανασάνει. Έχετε διαγράψει εκατοντάδες χιλιάδες τίμιους αγωνιστές, γιατί; Με ποιο δικαίωμα στιγματίσατε και πετάξατε στα άχρηστα όλο αυτό τον κόσμο; Ποιανού ιδιοκτησία είναι το κόμμα τελικά; Των καρεκλοκένταυρων της κεντρικής επιτροπής; Είστε περήφανοι γι αυτό το πράγμα;

Πρέπει να καταλάβετε οτι αν το ΚΚΕ συγκεντρώνει τόσα πυρά και αν αυτή η ανάρτηση έχει γίνει η δημοφιλέστερη εδώ, είναι επειδή πρόκειται για τη μεγάλη ιστορία του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού και δεν έχετε το δικαίωμα να την καρπώνεστε ως ιδιοκτησία σας, δεν σας ανήκουν οι νεκροί, οι εξόριστοι, οι βασανισμένοι, ανήκουν στο λαό που αγωνίζεται, οι παπούδες και οι γονείς μας που τους διαγράψατε επειδή δεν ήταν γλείφτες της ηγεσίας, επειδή είχαν το "θράσος" να σκέφτονται!

Θα τα ακούτε όλα αυτά και ας μην σας αρέσει, έχει χυθεί πολύ αίμα και δάκρυ και δεν θα μας απαγορεύετε να μιλάμε. Έχουν θυσιαστεί ζωές και γενιές ολόκληρες και δεν θα καρπώνεστε εσείς τώρα το trade mark και θα αυθαιρετείτε ανενόχλητοι. Θα ακούσετε τη γνώμη μας, τέλος.

Είναι η στιγμή που πάει να γίνει μια προοδευτική αλλαγή σε αυτή την πολυβασανισμένη χώρα και δεν θα μπείτε ανάχωμα. Τον οπορτουνισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ελέγξουμε εμείς, με τους αγώνες και τις παρεμβάσεις μας, αλλά εσείς δεν θα μπείτε ανάχωμα σε αυτή την ιστορική καμπή.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:07 π.μ.

Βάστα ορέ Κολοκοτρώνη.Τους πήρες όλους παραμάζωμα.Αναρωτιέσαι ρε έρμε αν είναι χρυσαβγίτες όσοι λένε αλήθειες για το αποστειρωμένο αποστεωμένο και υποταγμένο ΚΚΕ.
Αναρωτήσου και μια φορά αν εσείς έχετε ξεπεράσει σε χρυσαβγιτισμό και φασισμό όλους τους άλλους.
Κοιταχτείτε και μια φορά στο καθρέπτη.Τσούζουν οι αλήθειες και εσείς δεν είστε μαθημένοι να ακούτε στην αλήθεια.
Προβληματίσου ορέ γιατί πολύς κόσμος στρέφεται στους ναζί και όχι σε σάς.Κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ με το 27% γιατί δεν βγάζει τον κόσμο στον δρόμο.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει επαγγελματικό κομματικό στρατό που υπακούει σαν τα μολυβένια στρατιωτάκια.Γιαυτό.
Γιατί αυτός ο κομματοστρατός του ΚΚΕ δεν φοβίζει και δεν απειλεί κανένα και γιαυτό τον αφήνουν να κάνει ανενόχλητα τις βόλτες του.
Ανώδυνα και ευχάριστα σαν παιδικές εκδρομούλες
Παρόλα αυτά ορέ Κολοκοτρώνη ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να γκρεμίσει τους δοσίλογους και τον Σαμαρά όταν το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια καθόταν στ'απόσκια και πετροβόλαγε.Μπορεί να μην σου αρέσει αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Το ΚΚΕ κάποτε είχε εκλογικά και 10%και 11%.Ποσοστά που όχι μόνο γκρεμίζανε κυβερνήσεις αλλά αναποδογύριζαν τον κόσμο σε χέρια πραγματικά κομμουνιστικά.Και τι έκανε με αυτά τα ποσοστά?Τα μετέφρασε σε επιχειρήσεις και μπίζνες.Καπιταλιστικές μπίζνες για ''κομμουνιστικό''κόμμα που ούτε τις φαντάζονταν οι Μάρξ και Λένιν αφού ισχυρίζεστε τρομάρα σας οτι ακολουθείτε τις προσταγές τους.
Βγήκε ο κόσμος στους δρόμους.Εκατοντάδες χιλιάδες σε δρόμους και πλατείες.Εριξε δυό κυβερνήσεις αυτός ο κόσμος ορέ Κολοκοτρώνη.Ακύρωσε παρελάσεις και έδιωξε τα ανδρείκελα απο τις εξέδρες των επισήμων.Εφαγε ξύλο και χημικά με τους τόνους αυτός ο λαός.
Που ήταν τότε το κόμμα σου ορέ Κολοκοτρώνη?Που ήταν να μπεί μπροστάρης αφού καμωνόσαστε και την πρωτοπορεία τρομάρα σας?
Στα κανάλια ήταν το ΚΚΕ.Στα κανάλια των εργολάβων και κατηγορούσε αυτό τον λαό σαν απολιτίκ(sic) και σαν προβοκάτορες!.Ναι μωρέ χωρίς να κοκκινίζουν και να ντρέπονται βρίζανε τον λαό γιατί δεν περίμενε το ΚΚΕ να τους δώσει εντολή να βγούν στους δρόμους.
Και απο πάνω είχατε το θράσος μετά τα βρισίδια να ζητήστε απο αυτό τον λαό να διορθώσει την ψήφο του.
Την διόρθωσε και θα την ξαναδιορθώσει!

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:57 π.μ.

Προς 11:58 μμ
Επιβάλλεται να μαθαίνουν οι νέοι γιατί στην πολιτική τους ανωριμότητα μεγαλουργούν οι αυταπάτες και οι πλάνες και να θυμούνται οι παλιοί γιατί τα κενά μνήμης είναι επικίνδυνα.

Το ΠΑΣΟΚ το 1981 στη ρητορική του αλλά και στη πρακτική του (την περίοδο πριν γίνει κυβέρνηση 1974-1981) εμφανιζόταν σαν ένα υπεραριστερό επαναστατικό κόμμα (καμία σχέση με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο 1/1000).Δεν έλεγε μάλιστα ότι είναι αριστερό αλλά σοσιαλιστικό κόμμα, υπερακόντιζε της αριστεράς ως μη επαναστατικής και συμβιβασμένης.
Στο περίφημο "συμβόλαιο με το λαό" και τι δεν έλεγε!
- Θα διώξει τις αμερικάνικες βάσεις
- Θα φύγει απο την ΕΟΚ σημερινή ΕΕ (αποχώρησε απο την βουλή όταν κυρώθηκε η συμφωνία σύνδεσης Ελλάδας - ΕΟΚ)
- Θα κρατικοποιήσει τις πολυεθνικές του φάρμακου. Έφτιαξε μάλιστα νόμο το 1983 και δημιούργησε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου και την Εθνική Φαρμακαβιομηχανια και την κρατική φαρμακαποθήκη
- Διπλασίασε στις συντάξεις
- Θεσμοθέτησε την ΑΤΑ, αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμή των μισθών για προστασία απο τον πληθωρισμό.
- Επαναπροσλήφθηκαν υποχρεωτικά , στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ , όσοι είχαν απολυθεί για συνδικαλιστική δράση και ήταν πάρα πολλοί.
- Κατήγγειλε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ο Α. Παπανδρέου έγραψε το περίφημο βιβλίο "καπιταλιστικός πατερναλισμός" το 1977, που όποιος το διαβάσει δεν θα πιστεύει στα μάτια του , μιλάμε ο Τσε Γκεβάρα ωχριά μπροστά του.
- ¨Εκανε επιστήμη τους διορισμούς στο δημόσιο. Υπολογίζεται ότι 1.000.000 άνθρωποι διορίστηκαν απο τις κλαδικές στο δημόσιο (1981- 1996) και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εκεί οφείλει σε μεγάλο βαθμό την τεράστια δύναμή του.
Όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους και δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε.

Το ΚΚΕ του έκανε κριτική αλλά το ανεχόταν , ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1985 (αφού πρώτα κυβέρνησε) θεωρούσε ότι μπορεί να συμβάλλει σε θετικές εξελίξεις πράγμα που αποδείχτηκε παραμύθι. Φανταστείτε την επιρροή ασκούσε στις μάζες ένα κόμμα που θα τα έβαζε με θεούς και δαίμονες και ευαγγελιζόταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌ (όπως έλεγε ούτε ανατολικό πχ ΕΣΣΔ κλπ ούτε δυτικό πχ Σουηδία, Δανία κλπ αλλά τρίτο δρόμο). Σημειωτέον ότι ανοιχτά οι αστοί το κατήγγειλαν ως εξτρεμιστικό και κρυφοκομμουνιστικό κόμμα ή κίνημα όπως του άρεσε να αυτοπροσδιορίζεται. Αυτά πριν το 1981. Απο το 1981 χαλάρωσαν και το 1985 συντάχτηκαν ανοιχτά μαζί του. Ήταν ακριβώς ότι ήθελαν απο την ξεπερασμένο ιστορικά αστικό κόμμα όπως ήταν η Νέα Δημοκρατία.
Μερικοί όμως ξεχνάνε ότι στο ΚΚΕ τότε και μέχρι το 1989 ανεξάρτητα αν ηγείτο ο μέγας Χαρίλαος (το ΚΚΕ δεν είναι αρχηγικό κόμμα) τεράστιος αριθμός στελεχών του σε ηγετικό επίπεδο ακόμα και η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής ήταν πρόσωπα που διέσπασαν το ΚΚΕ και αποτελούν σήμερα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί διαμόρφωναν τις αντιλήψεις και την γραμμή του ΚΚΕ. Μερικοί βέβαια πιο ξεφτιλισμένοι πήγαν στο ΠΑΣΟΚ.
Η δε κριτική που έκανε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά στο ΚΚΕ ήταν ότι είναι ο αριστερός ψάλτης και το δεκανίκι της δεξιάς, ακριβώς ό,τι λέτε σήμερα οι Συριζαίοι. Λογικό το βρίσκω αφού ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι κράμα ΠΑΣΟΚ (άπειρα στελέχη του , που ψήφισαν και μνημόνιο πχ Κουρουμπλής, η Τζάκρη που θα γίνει, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) και "ανανήψαντα" μεγαλοστελέχη του τότε ΚΚΕ.

ΥΓ. Όταν το ΚΚΕ έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν διαφορές και νομοτελειακά θα συγκυβερνούσουν , έπεφταν να το φάνε , όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚτζήδες αλλά και πολλοί "ανανήψαντες" κομμουνιστές.
Κι όπως λέει ο "απαρχαιωμένος" Μάρξ η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά ως ΦΑΡΣΑ.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:59 π.μ.

1.29 Αυτο ακριβως ειναι που σε ποναει. Οτι απο το 1991 αυτα πεθανανε, Χαιρετισμους στον Γλεζο που το 1984 βγηκε ευρωβουλευτης με το ΠΑΣΟΚ 1.59 Πολυ σωστα. την ωρα που η αστικη ταξη παιζει το χαρτι του ανταριζα το ΚΚΕ συνεχιζει τον δρομο που ξεκινησε το 1991` και δεν σκοπευει να ξεφυγει χιλιοστο απο αυτο και να γινουνε ξανα τα εγκλη ματα με το ΕΑΜ 1944 ΕΔΑ 1956 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1989. αυτα τελειωσανε χωρο στην βαση του κομματος δεν θα βρειτε ξανα. Ασφαλως τον ιουνη του 2012 πληρωσαμε της αυταπατες που υπηρχανε πριν το 1991 οτι υπαρχει δηθεν αριστερα και συνεχιζουμε. Εσας η δουλεια σας ειναι να σωθει ο καπιταλισμος και εμας να τον ανατρεψουμε. οτι δυναμη εχει το ΚΚΕ την χρησιμοποιει παντα σε αγωνες μακρια απο αστικη διαχειρηση. Παντα συζηταμε με τον λαο και η κριτικη ειναι καλοδεχουμενη η αντικομμουνιστικη λυσσα οχι. Και βεβαια δεν ειμαστε συντροφοι με το ΚΟΜΟ ΣΕΒ ΤΕΞΑΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΡΑΣΟΣ

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:19 π.μ.

ωχωχωχ...μπαίνει προεκλογική περίοδος...τα κιλά θα γίνουν τόνοι ηλιθιότητας από τους ΚΚΕδες...

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:19 μ.μ.

Ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των αναγνωστών του ΠΑΝ σχετικά με τις φήμες που τον θέλουν πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η θέση μας είναι αυτή που έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φήμες αυτές και δεν αλλάζει.

Συγκεκριμένα, οι φήμες αυτές είναι εντελώς ανυπόστατες, για να μην πούμε προβοκατόρικες και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από πού προέρχεται η σιγουριά με την οποία η ΦΡΑΞΙΑ-ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΙΚΩΝ υποστηρίζει το αντίθετο. Εκτός αν… Εκτός αν… Τρέμουμε μόνο και μόνο στη σκέψη…

Εκτός αν έχει συμβεί αυτό που προβλέπουν διάφορες τολμηρές θεωρίες σχετικά με το Διαδίκτυο, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η πυκνή διαδικτυακή παρουσία μπορεί να προκαλέσει την κρίσιμη διαδικτυακή πυκνότητα που απαιτείται ώστε να δημιουργήσει αυθύπαρκτες διαδικτυακές οντότητες, οι οποίες αυτονομούνται από τα φυσικά πρόσωπα που προκάλεσαν τη δημιουργία τους και κινούνται ανεξέλεγκτα πλέον στο Διαδίκτυο.

Ναι, καλά καταλάβατε. Μιλάμε για διαδικτυακούς κλώνους, οι οποίοι όμως εκτός από το ότι κινούνται ανεξάρτητα από τους δημιουργούς τους, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη δημιουργία τους μπορεί τα σχόλια του δημιουργού τους (ΠΑΝ στην προκειμένη περίπτωση) να μπερδευτούν με γειτονικά σχόλια ( πχ του Κεράσια και Κρίνοι ή του αντιρρησία) και να προκύψει ένας οπορτουνιστικός ΠΑΝκλώνος, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να ισχυριστεί ότι δέχεται τη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και να συσκοτίσει την κατάσταση.

Γι αυτό, λοιπόν, σύντροφοι απαιτείται μεγάλη προσοχή. Τα αυθεντικά ΠΑΝμηνύματα είναι αυτά που έχουν τις χαρακτηριστικές λέξεις-κλειδιά, όπως ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ή τις τριάδες-δολοφόνους όπως ΚΟΜΟ-ΤΕΞΑΣ-ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ και άλλα τα οποία οι τακτικοί αναγνώστες του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ έχουν μάθει να αναγνωρίζουν.

Ευχόμαστε Καλή Αντι-Οπορτουνιστική Χρονιά.

Ραντεβού στην Ομόνοια

Κάποτε υπήρξε ένα κόμμα που το λέγαν ΚΚΕ
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:13 μ.μ.

Λολοκοτρώνη, άκου τις αλήθειες και άνοιξε τα στραβά σου και τις κωμματικές σου παρωπίδες.

Το νεο-ΚΚΕ συστηματικά:

1) Λοιδωρεί όλα τα λαϊκά κινήματα και πρωτοβουλίες που δεν ελέγχει.
Τι να πρωτοπεί κανείς? ΒΙΟΜΕ, Πλατείες, Αγορές χωρίς Μεσάζοντες, Σκουριές, Κερατέα, Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες, κλπ, κλπ.

2) Δεν δουλεύει στο δρόμο δίπλα στον κόσμο που διαμαρτύρεται με στόχο να τον ριζοσπαστικοποιήσει πολιτικά.
Το ΚΚΕ έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει πολιτική δουλειά στους "Αγανακτισμένους" κατά παράβαση ΚΑΘΕ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ!

3) Το ΚΚΕ χαίρει της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ασυλίας των αστικών κομμάτων και των ΜΜΕ.
Παίρνει συγχαρητήρια από Αδώνιδες, Βορίδηδες και Σαμαράδες και άλλα σκουπίδια ενώ οι εκπρόσωποί του στα τηλεοπτικά πανελ δεν διακόπτονται σχεδόν ποτέ

4) Το ΚΚΕ συστηματικά πλέον λοιδωρεί (δειλά μεν, φανερά όμως) το έπος του ΕΑΜ και ότι άλλο σηματοδοτεί λαικές συνεργασίες και μέτωπα.


Λολοκοτρώνη,
Δεν θα πω ότι το ΚΚΕ είναι πουλημένο στην αστική τάξη. Θα μείνω στα γεγονότα και θα αφήσω σε άλλους τα συμπεράσματα.
Το ΚΚΕ πλέον βαδίζει σε πολιτικές θέσεις εξωκοινοβουλευτικής σέχτας και η επιρροή του στις μάζες φθίνει σταθερά.
Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να διαπράξει το τελευταίο του ατόπημα. Να μην στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε ότι θετικό τυχόν πράξει αυτή.
Αυτό θα είναι το τελευταίο χτύπημα της αυτοκτονικής ηγεσίας του ΚΚΕ.
Από κει και πέρα θα ψάνετε την ψήφο σας ανάμεσα σε βροχή από ροχάλες των λαικών στρωμάτων.

Αντίο ΚΚΕ. Τι άδοξο τέλος!

31 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:53 μ.μ.

Λυπαμαι αλλα πρεπει να σας πληροφορησω οτι το λεξιλογιο και το υφος που χρησιμοποιειτε απεχει ετη φωτος απο το αντιστοιχο της αριστερας και γενικα του λαικου κοσμου.
Το ΚΚΕ εχει πισω του ενα συνεδριο με συλλογικες αποφασεις και η στρατηγικη του ειναι δεδομενη.Στην απολυτα τεκμηριωμενη κριτικη προς το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορειτε να αντιταξετε ουτε μισο επιχειρημα.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:25 μ.μ.

Διαβάζοντας την ανάρτηση μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που μπόρεσε μέσα σε λίγες γραμμές να χωρέσει τόσες πολλές ανοησίες μαζεμένες.
Η απορία μου λύθηκε μόλις επισκέφτηκα το ομώνυμο μπλογκ της και διάβασα την ανάρτηση με τίτλο ''κατεβαίνω και εγώ στις εκλογές'' , στην οποία κοροϊδεύει το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ επειδή κατεβαίνουν στις εκλογές, λέγοντας επί λέξει '' κατεβαίνουν σε εκλογές οργανώσεις για να πάρουν 0,2% δεν το καταλαβαίνω'', '' Είμαστε τώρα για τέτοια; Δηλαδή έχουμε επίγνωση της κατάστασης ή ζούμε στην καρακοσμάρα μας;''

Το ζουμί όμως είναι στη συνέχεια όπου μας αποκαλύπτει και το αλάνθαστο πολιτικό της κριτήριο.
Γράφει λοιπόν '' Και για να μη νομιστεί οτι τους σαμποτάρω, βάζω και τα αφισάκια τους εδώ! Όπως έχω ξαναγράψει κάπου, τους είχα ψηφίσει μια φορά, πάνε καμιά 20αριά και ... χρόνια, δηλαδή ήθελα να ψηφίσω το ΚΚΕ (μ-λ) και έκανα λάθος και έριξα το Μ-Λ ΚΚΕ, οπότε πιάνεται οτι ψήφισα και τα δυο τώρα που συμπορεύονται!''

Αγαπητή Κεράσια και Κρίνοι στις 25 Ιανουαρίου πρόσεξε μην αντί για τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσεις τις ΡΙΖΕΣ του Μπαλτάκου και μας βρει καμιά συμφορά.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:53 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε κάτι που καταρρίπτει πλέον κάθε φήμη για πιθανή ένταξη του ΠΑΝ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοινώνουμε, λοιπόν ότι, κατόπιν εισηγήσεως της ΚΕ του ΚΚΕ, ανατίθεται στο Μεγάλο Δάσκαλο να στελεχώσει Διαδικτυακή Ομάδα που – εν όψει των κρίσιμων εκλογών κατά τις οποίες το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να αγγίξει το 6% - θα αναλάβει τη διακίνηση των ιδεών του Γνήσιου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος μέσα από τις στήλες του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, καθώς είναι κοινή διαπίστωση πλέον ότι έχουν παρεισφρύσει οπορτουνιστές πράκτορες της Κουμουνδούρου οι οποίοι προσπαθούν με συντονισμένες επιθέσεις – συκοφαντώντας και λοιδωρώντας ταυτόχρονα – να χτυπήσουν το Κόμμα του Λαού που εδρεύει στο Σπίτι του Λαού, το οποίο παρεμπιπτόντως πληρώνει υψηλό ΕΝΦΙΑ.

Η Διαδικτυακή αυτή ομάδα-κομμάντος θα ονομάζεται Κίνημα των Πέντε Αστέρων και θα αποτελείται από τους παρακάτω πέντε αστέρες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ στον αμείλικτο πόλεμο που δέχονται από τους Οπορτουνιστές-πράκτορες-γουρούνια-Μαντρόσκυλα που καθοδηγούνται από το ΚΟΜΟ-ΤΕΞΑΣ-ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ-ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΣΕΒ

(Νούμερο 1) TRASH: Αναλαμβάνει να καταγγέλει την ιστοσελίδα του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ για κάθε ανάρτηση που κάνει, εκτός από αναδημοσιεύσεις του Ριζοσπάστη, του 902.gr και του διανοούμενου Γ.Σαρρή (και νινανάεινάει)

(Νούμερο 2) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αναλαμβάνει να αποκαλύψει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ στην Επανάσταση του 1821 καθώς και το βρώμικο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην άλωση της Τριπολιτσάς

(Νούμερο 3) ΜΑΝΩΛΗΣ: Αναλαμβάνει να αναδείξει τη διαχρονική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που τα ίχνη της χάνονται στα πρώτα κλασσικά χρόνια και συγκεκριμένα στις πρώτες συντεχνίες που δημιουργήθηκαν στην Αρχαία Αθήνα του Περικλή

(Νούμερο 4) ΑΝΤΟΝΧΧΧ: Αναλαμβάνει να μυρίζει τους βρωμερούς σοσιαλδημοκράτες

(Νούμερο 5) ΠΑΝ: Αρχηγός και ψυχή της ομάδας. Ιδεολογικός καθοδηγητής, συγγραφέας του ΠΑΝκόσμιου Λεξικού και φόβητρο των απανταχού Οπορτουνιστών

Δεν υπάρχει έλεος Οπορτούνες. Έρχονται πολλές φουρτούνες

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:47 μ.μ.

Προς κρινοκέρασο

Δεν μου απαντάς σε τίποτα απολύτως και φαίνεται λογικό ως ένα σημείο αφού φαίνεται ότι πρόσφατα τελείωσες το δημοτικό (ηλικιακά το προσδιορίζω και όχι "μορφωτικά").
Λογικό είναι να μην ξέρεις τι ακριβώς έγινε στη Βάρκιζα, ποιοί και πως υπέγραψαν αυτήν την άθλια και επαίσχυντη συμφωνία. Σου μαθαν το ΚΚΕ αλλά ποιό ΚΚΕ δεν σου είπαν.
Ανασκευάζεις τα περι μαρξισμού αλλά αυτή η εμμονή στον ευνουχισμό και την ψυχολογία κάτι υποκρύπτει, θέλει λίγο ψάξιμο. Τα πάντα θέλουν ψάξιμο αυτό είναι η βάση της διαλεκτικής. Δεν σου μαθαν ότι δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι είναι κομμουνιστής μαρξιστής λενινιστής και να μην είναι οπαδός της επιστήμης(όλων των επιστημών κοινωνικών και θετικών); Στο "κατηχητικό" που πηγαίνω αυτό τουλάχιστον έμαθαν σε μένα , στο "κατηχητικό" που πηγαίνεις πολλά άρλεκιν σας διδάσκουν.
Έχουμε διαγράψει άπειρους τίμιους αγωνιστές (εγώ δεν είχα αυτή την τιμή) αλλά αυτούς που ξέρω το "αγωνιστές" αφορά το μακρινό παρελθόν τους(που και οι ιδίοι αποποιούνται) και το "τίμιους" δεν τους αφορά καν.
Κανείς δεν σας απαγορεύει να λέτε την γνώμη σας ούτε εσείς θα μας απαγορέψετε να λέμε τη δική μας (η ίδια ομολογείς ότι δεχόμαστε πυρά).
Πάει να γίνει σε αυτή τη χώρα μία προοδευτική αλλάγη, κρατήσου ρε κορίτσι μου σας πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ. Μακάρι να πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ για να πεις σε αυτούς που σου μάθαν την ιστορία ότι το παραμύθι δεν είχε δράκο, ούτε κοριτσάκι με τα σπίρτα, ήταν απλά ενα παραμύθι που θέλει να δικαιολογήσει τον στίχο του Κ. Βάρναλη "αχ ! που' σαι νιότη που' δειχνες πως θα γινόμουν άλλος".

Προς Λολοκοτρώνη
Τις καθαρίστριες να τις αφήσεις στην άκρη, ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας (με τις όποιες κριτικές παρατηρήσες όχι του ΚΚΕ όλων των διαθεσίμων) και επειδή δεν ξέρεις , κλείστο το ρημάδι.
Τα της Κερατέας και τα των χωματερών στη Δούρου αυτή έχει την αρμοδιότητα και θα γελάσουμε κανονικά, θα ξεκαρδιστούμε. Όπως έλεγε και προεκλογικά ότι η Αττική θα γίνει άβατο για την τρόικα...!
Τα των Σκουριών στο δήμαρχο του Αριστοτέλη Χαλκιδικής νομίζω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι.
Για την ΒΙΟΜΕ , χωρίς μεσάζοντες και όλα αυτά τα ανταλλακτικά εμπόρια και αυτοδιαχειρίσεις, μας έπρηξε τα @@ το ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια , έλεος όχι άλλο ΠΑΣΟΚ όχι άλλες πασοκιές (τι αυτοδιαχείριση στη ΧΡΩΠΕΙ, στη Πειραική Πατραική, στη ΠΕΡΦΙΛ, στη ΒΕΛΚΑ κλπ).
Τα χωρις μεσάζοντες είναι στις λαικές 200 χρόνια. Σε όλες τις λαικές δόξα τω θεω βρίσκεις άπειρους παραγωγούς. Εμείς ρε φίλε θέλουμε οργανωμένη και την παραγωγή και την διακίνηση και μάλιστα σε μαζική έκταση για να εξασφαλίζεται και επάρκεια και ποιότητα και χαμηλή τιμή και παράλληλα καθετοποιημένες διαδικασίες επεξεργασίας , τυποποίησης, μεταποίησης κλπ (χρειάζεσαι και άπειρα χέρια ) αλλά αυτά δεν γίνονται στο καπιταλισμό.
Σε κανένα καπιταλιστικό κράτος δεν καταργήθηκαν οι μεσάζοντες γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός. Ξέρεις και ο καπιταλιστής μεσάζοντας είναι και μάλιστα original, κανονικό παράσιτο.
Τα των πλατειών υποθέτω εννοείς την κάτω πλατεία γιατί την πάνω στη χαρίζω. Αλλά και στη κάτω ακόμα ψάχνω πως αυτές οι λαικές συνελεύσεις το πρότυπο της άμεσης δημοκρατίας (που παρεπιπτόντος ήμουν) δεν έφεραν το κοινωνικό μετασχηματισμό, τους έφταιγε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ , το οποίο το διώξατε επανειλημένα γιατί υποκριτικαράδες θα έφερε διακριτικά σημεία , τα δικά του βέβαια και όχι του σκάι, του Πρωτοσάλτε και του Πρεπετεντέρη κλπ κλπ
Άστα το συγχαρητήρια γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, πες αλεύρι η Λεπέν σε γυρεύει...

ΥΓ Ξέρεις πόσοι ασφαλίτες, στρατοδίκες, τύραννοι και δυνάστες, φασίστες και λοιποί προέβλεψαν την εξαφάνιση του ΚΚΕ; άπειροι.
Κανείς δεν μπορεί να εξαφανίσει την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική εξέλιξη. Αυτά είναι νομοτέλειες, όχι βέβαια φυσικές αλλά κοινωνικές , που πρωταρχικό παράγοντα παίζει ο ίδιος ο άνθρωπος, ο εργαζόμενος άνθρωπος και αυτός μας ενδιαφέρει αυτός και μόνον αυτός.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:19 μ.μ.

Αγαπητοί σύντροφοι της Λέσχης Φίλων ΠΑΝ.Συντρόφισες και σύντροφοι οπαδοί του Διανοητή.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Δάσκαλο και τους θαυμαστές του,κάνοντας την αυτοκριτική μας,δηλώνουμε:
Οι πληροφορίες μας πράγματι ήταν αξιόπιστες και τα γεγονότα συνέβησαν όπως τα μετέφερε ο Πυρετός.Η πρόταση απο τον ΧΑΛΙΦΗ στον Δάσκαλο έγινε όντως όπως σας μεταφέρθηκε.Οπως προτάσεις έγιναν και απο άλλους χώρους προς τον Δάσκαλο όπως έγκαιρα σας ενημερώσαμε.Ολες οι προτάσεις προέρχονταν απο σοβαρούς πολιτικούς χώρους που εκτίμησαν το Εργο και το Πνεύμα Του.Οπως θα θυμούνται οι φανατικοί φίλοι της στήλης που αγωνιούσαν,είχαμε επισημάνει ότι ο Διανοητής δεχόταν πιέσεις ένθεν κακείθεν.Να δεχθεί την τιμή ή να μην την δεχτεί.Ο Δάσκαλος βρέθηκε σε μεγάλη σύγχυση και σε τρομερό δίλημμα.Αν δεχόταν θα κέρδιζε η πολιτική ένα νέο Καποδίστρια,ένα νέο Ε.Βενιζέλο,ένα νέο Χ.Τρικούπη,ή ακόμα χειρότερα ένα Μεγαλέξαντρο.Απο την άλλη όμως θα έχανε η Διανόηση το υπέρλαμπρο αστέρι της.
Η μεγαλύτερη πίεση όμως να μην δεχτεί ο Διανοητής να θυσιαστεί για την πολιτική και τον ΧΑΛΙΦΗ,την δέχτηκε από εκεί που κανείς δεν περίμενε.Από το ''ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ''σύντροφοι και συντρόφισες.Ναί απο το ''ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ'' και την συντακτική επιτροπή.
Οι λόγοι της πίεσης έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα του σάιτ σε σχέση με το πολιτικό πολιτιστικό επίπεδο και ήθος που κοσμούν τα σχόλια του Διανοητή.Το ΒΑΘΥ λογικά σκεπτόμενο,έκρινε πως μια τυχόν απώλεια με την υποψηφιότητα του Δάσκαλου,θα στερούσε απο τους αναγνώστες του σάιτ τον πλούτο της Μαρξιστικής Λενινιστικής σκέψης του ανδρός,τα ΦΟΥΜΑΡΑ τις ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΕΣ,την ΧΟΛΕΡΑ το ΞΙΔΙ και το ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ με αποτέλεσμα το ΒΑΘΥ να χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και χιλιάδες αναγνώστες.
Οι πιέσεις έπιασαν τόπο.
Ο Δάσκαλος πιστός στις παραδόσεις και πάντα μεγαλόψυχος,πείστηκε να παραμείνει στις επάλξεις και να συνεχίσει τον αγώνα κατά του οπορτουνισμού απο το μετερίζι που τον τοποθέτησε η αγάπη του λαού και των οπαδών του.
Ο Πυρετός σύντροφοι βρέθηκε σε δύσκολη θέση.Θα ήθελε ο Δάσκαλος να πολεμήσει τον οπορτουνισμό απο το εσωτερικό του τέρατος για να τελειώνουμε με τον ΧΑΛΙΦΗ,αλλά και απο την άλλη δεν ήθελε ο Διανοητής να παρατήσει την στήλη του στο ΒΑΘΥ και να χάσουν οι οπαδοί του το σπινθηροβόλο και διεισδυτικό μαρξιστικό του πνεύμα.
Εμείς γνωρίζαμε σύντροφοι εξ'αρχής πως ο Δάσκαλος θα δεχόταν μόνο και μόνο για να είναι κοντά στον ΧΑΛΙΦΗ ώστε να τον εξολοθρεύσει.Είμαστε ενήμεροι για το σχέδιο του Δάσκαλου,και βοηθήσαμε προς την κατεύθυνση παραπλάνησης των οπορτουνιστών.
Δεν το φανερώσαμε αρχικά για να μην προδοθεί το μεγαλοφυές σχέδιο του Δάσκαλου,και οι οπορτουνιστές μεταπείσουν τον ΧΑΛΙΦΗ να μην τον θέσει επικεφαλής του Επικρατείας των οπορτουνιστών.
Τώρα δεν υπάρχει λόγος να το κρατούμε ακόμα μυστικό,και το αποκαλύπτουμε πάντα με σεβασμό προς την αξία του Διανοητή.
Τέλος καλό όλα καλά σύντροφοι.Ο Δάσκαλος έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί και πάλι με την υψηλή αποστολή του που είναι το ΠΑΝκόσμιο Λεξικό,αφού έχει σκοπό να συνεχίσει την συγγραφή εμπλουτίζοντας την ύλη με νέες λέξεις και προτάσεις.

Ο Πυρετός νοιώθει την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη απο την Λέσχη Φίλων και τους οπαδούς του Δάσκαλου,αν έγινε η αιτία να δημιουργηθεί μια σύγχυση γύρω απο τις εξελίξεις.
Βρεθήκαμε και εμείς προ απρόπτου αφού δεν περιμέναμε αυτή την αντίδραση απο το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ που μας αιφνιδίασε.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΙΚΩΝ

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:36 μ.μ.

@1.53
Αν δεν είναι του γούστου σου το λεξιλόγιο και το ύφος μας,δεν έχεις παρά να μην μας ξαναεπισκεφτείς.
Περιορίσου στα ΚΚεδικα μπλόγκς που όλα είναι χαρούμενα και γελαστά.
Εμείς δεν είμαστε του επιπέδου σου.Λέμε αλήθειες που στεναχωρούν και σου χαλάνε την εορταστική ατμόσφαιρα.Το λεξιλόγιό μας δεν συμβαδίζει με το σαβουάρ βίβρ του ΚΚΕ που είναι ανωτάτου επιπέδου.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.

@OMADEON
Με όλο τον σεβασμό νομίζω όμως πως η θεωρία σου περί κυβέρνησης της Ν.Δ.στην δεύτερη διερευνητική εντολή δεν υφίσταται.Και αυτό γιατί δεν φτάνουν τα κουκιά όλων των άλλων μαζί,αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα χωρίς όμως αυτοδυναμία.Οσο και να το κάνουν λάστιχο το πράγμα δεν βγαίνουν τα κουκιά με τίποτα.Χρειάζεται να προστεθούν οι ψήφοι των ναζί και του ΚΚΕ για να έχουν ελπίδες.
Το πιθανότερο σενάριο είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοδύναμος,και το ΚΚΕ δεν δώσει ψήφο ανοχής-που σίγουρα δεν θα δώσει-,να ξανα προκηρυχθούν εκλογές με άγνωστο αποτέλεσμα όμως τότε.Πιθανόν να βγεί τότε πρώτη η Ν.Δ και με τους ''συμμάχους της'' να σχηματίσει κυβέρνηση.
Στην περίπτωση αυτή το μόνο σίγουρο θα είναι η ολοκληρωτική εξαφάνιση του ΚΚΕ.
Στις εκλογές αυτές το ΚΚΕ πρέπει να παρακαλά να είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θα χρειαστεί να εκτεθεί με μη ψήφο ανοχής και θα πάρει έτσι μια μικρή παράταση ζωής,αφού νομοτελειακά το κόμμα αυτό είναι καταδικασμένο στην εξαφάνιση.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:04 μ.μ.

ε όχι και βαθύ κόκκινο (με τέτοια άρθρα). Μάλλον φούξια

Πάρε Θέση ΒΚ!
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:34 μ.μ.

@ΒΑΘΥ 12:58

Αφού Γιώργη όπως λες χρειάζεται...... " Μια στοιχειώδεις ευπρέπεια στα σχόλια σας ρε παιδιά. Αναγκαζόμαστε να σβήνουμε αρκετά." και αυτό το έχεις ξαναπεί αρκετές φορές στο παρελθίν, ΓΙΑΤΙ Γιώργη δεν μας λες ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που συστηματικά βρίζουν?
Από ΠΟΙΟ πολιτικό χώρο έρχονται?
ΓΙΑΤΙ δεν βοηθάς να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ από όλους εμάς που θέλουμε να κουβεντιάζουμε????

Όμιλος Προβληματισμού Μανώλης
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:46 μ.μ.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση χαιρετίζουμε τη συγκρότηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ αλλά και τα χαρμόσυνα νέα που μας μεταφέρει η ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ.

Σαν ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ υποσχόμαστε ότι ο Μανώλης (νούμερο 3) θα συνεχίσει μαζί με τα άλλα νούμερα να ξεσκεπάζει τη βρωμερή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής που τελευταία αποκαλύφθηκε και στις αρχαιρεσίες εκλογής προεδρίου στο "Σωματείο εκτροφέων Πασχαλινής Γαλοπούλας" αλλά και στο "Σύλλογο Προστασίας της Λευκής Αρκούδας Υποσαχαρίου Αφρικής".

Κανένα έλεος λοιπόν στους βρωμερούς όλης της γης που θα 'λεγε και ο Anton-SS (νούμερο 4) ......αλλά έχουμε σαν Όμιλος ένα μεγάλο παράπονο:
Δεν μπορεί ο μέγας αναλυτής του υλισμού Μανώλης (νο 3) να είναι μικρότερο Νούμερο από τον απλό Κολοκοτρώνη (νο 2)!

Ας όψεται η ανάγκη συσπέιρωσης όλων αυτών των διανοητών απέναντι στον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ.................

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:48 μ.μ.

Ρε ΣΥΡΙΖακια εχετε μεγαλη ιδεα για τον εαυτουλη σας. Ειναι γνωρισμα του οπορτουνισμου να μπρεδευει το μποι με τον ισκιο του αλλα καντε λιγο κρατη ρε...
Θα εξαφανισετε εσεις το ΚΚΕ? Εχετε ιδεα για ποιο κομμα μιλατε ρε ακαπνοι?
Το κομμα που 96 χρονια δεν το εξαφανησαν εξοριες, διωξεις,εκτελεσεις,τρομοκρατια, δικρατορια, δεν το εηαφανησε η ανατροπη της ΕΣΣΔ ,δεν το εξαφανησε ολοκληρο ΠΑΣΟΚ που ειχε τα ιδια συνθηματα (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο, οχι κολητηλικια με Τεξας και ΔΝΤ σαν το ΣΥΡΙΖΑ) ,δεν το εξαφανησαν ψεματα,συκοφαντιες,επιθεσεις , δεν το εξαφανησαν Αγγλοι και Αμερικανοι,δεν το εξαφανησαν τα SS. Θα το εξαφανησετε εσεις μεσω εκλογων?
Ανοιξτε ρε μικροαστουληδες κανα βιβλιο. Διαβαστε για τον Τατακη, για το Βιδαλη, για την Ηλεκτρα Αποστολου.
Το κομμα της εργατιας απειλειτε ρε φλουφληδες, οχι το κομμα του μπουμπουκου...

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:05 μ.μ.

Τέλος στα σενάρια συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν σχετικά.Δεν πάει πολύ καιρός που οι κνίτες που σχολιάζουν εδώ,αναβασμένοι στα κεραμίδια έσκουζαν σαν τρελλοί και κατακεραύνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας ότι σαχλαμάρα κυκλοφορούσαν τα ΝΕΑ,Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και όλες οι φυλλαδοπατσαβούρες του αστικού τύπου.Απο κοντά και ο Ριζοσπάστης αναμετέδιδε σαν φερέφωνο του αστισμού,όλη την κιτρινίλα.Μέχρι και τον Κουβέλη οι κνίτες τον είχαν σίγουρο σαν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της επικρατείας.Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν πιό πιθανό να είναι ο....ΠΑΝ υποψήφιος,παρά ο Κουβέλης.
Να ζητήσουμε κάποια επανόρθωση απο τους κνίτες θα ήταν άσκοπο αφού το ΚΚΕ και οι κνίτες δεν κάνουν ποτέ λάθος και πέφτουν πάντα μέσα σε όλες τις μαντεψές και προφητείες που κάνουν.
Πάντα τέτοια ρε κνίτες.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

7.48 Ακουσα την συμβουλή σου και άνοιξα ένα βιβλίο.
Και που έπεσα ρε κνίτη λές; Επεσα πάνω στην δολοφονία του Καραγιώργη (Γυφτοδήμος).Απο πράκτορες του Ζαχαριάδη και Ρουμάνους ασφαλίτες.
Πάω παρακάτω και πέφτω πάνω στην δολοφονία του Γιαννούλη πάλι απο τσιράκια του Ζαχαριάδη.Βέβαια εσύ δεν μπορεί να ξέρεις ποιός ήταν ο Γιαννούλης και τι είχε καταφέρει πρίν πάει απο χέρι σταλινικό.Στην ίδια σελίδα,νά και δολοφονία του Γεωργιάδη πάλι απο λεβέντες του Ζαχαριάδη.
Ούτε αυτόν τον ξέρεις,το απογορεύει η ηγεσία.Φτάνω στην 7η μεραρχία όπου γίνεται ο κακός χαμός.Γιομάτη η μεραρχία απο πράκτορες του εχθρού που όλοι ήθελαν το κακό του ΚΚΕ.Εφαγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι,και ενώ ο εμφύλιος είχε τελειώσει,στην Θράκη ο χάρος θέριζε ακόμα και ο σταλινισμός έκανε πάρτυ.
Να μην στα πολυλογώ διαβάζω οτι ο Πλουμπίδης είναι πράκτορας και ξεκκοκαλίζει στην Αμερική τα αργύρια της προδοσίας,ενώ ήταν εκτελεσμένος στο Δαφνί,και φτάνω στην Τασκένδη που χάνει η μάνα το παιδί και ο σταλινικός τον μπούσουλα.Μάχη μεταξύ φατριών για τις καρέκλες που μοίραζε η νέα ηγεσία του ΚΚΣΕ.Σύντροφοι μέχρι χτές άνοιγαν κεφάλια μεταξύ τους και κατηγορίες κατά πάντων.
Στο Μπούλκες η ''πεντάδα''βρόμισε κάθε ένοια συντροφικότητας,και ο Πεταχτσίδης βρόμισε κάθε ένοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Μπεζεντάκος,Χοιδάς,Κολοζώφ,και χιλιάδες άλλοι πέρασαν στην αθανασία απο συντροφικό ΚΚεδικο χέρι.
Ασε καλύτερα να μην άνοιγα βιβλίο.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:57 μ.μ.

@5.47 Kολοκοτρώνης
Κανείς δεν θέλει την εξαφάνιση του ΚΚΕ.Αλλωστε το ΚΚΕ δεν χρειάζεται βοήθεια για να εξαφανιστεί.Τα καταφέρνει μόνο του περίφημα.
Αν δεν εξαφανιστεί,θα παραμείνει σωληνωμένο στην εντατική που είναι χειρότερο απο εξαφάνιση.

Απο τις νομοτέλειες προκόψαμε.Το ΚΚΕ θεωρούσε σαν νομοτέλεια την ύπαρξη του ''υπαρκτού''.Μέχρι που η νομοτέλεια του υπαρκτού κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος,και στο ΚΚΕ έμεινε μόνο η γλυκιά ανάμνηση της νομοτέλειας.Το ΚΚΕ επίσης θεωρούσε σαν νομοτέλεια τον σταλινισμό που κυριάρχησε στον ''υπαρκτό''.Και αυτή την νομοτέλεια την χάσαμε σε μια νύχτα,και απέμεινε το ΚΚΕ να οδύρεται στα ερείπια της.
Νομοτέλεια θεωρεί το ΚΚΕ την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας απο το ίδιο,αλλά η νομοτέλεια αρνείται πεισματικά για ένα αιώνα να γίνει πραγματικότητα,και η εργατική εξουσία αρνείται να κάνει το χατήρι στο ΚΚΕ.Νομοτέλεια θεωρεί ο Κοέλιο της συμπαντική συνωμοσία,αλλά αν δεν βάλεις μαζί με την Αθηνά ένα χεράκι,η νομοτέλεια σε αφήνει στα κρύα του λουτρού,να αναρωτιέσαι τι διάολο πήγε στραβά στην νομοτέλεια.

Οι νομοτέλειες αποτελούν ιδεοληψίες που ταιριάζουν περισσότερο σε θρησκευτικές και παραθρησκευτικές σέχτες παρά σε πολιτικές οντότητες.Οποιος αναφέρεται σε νομοτέλειες και πιστεύει τυφλά σε αυτές,το κάνει για δικαιολογήσει την δική του ανυπαρξία,αναζητώντας φτηνές προφάσεις για να μην κάνει τίποτα.

Υ.Γ. Στους στρατοδίκες στήθηκαν ο Μπελογιάννης,η Ελλη Παπά ο Πλουμπίδης.Δεν στήθηκε ο Κουτσούμπας,η Παπαρήγα και η Κανέλλη.
Στα στρατοδικεία οι κατηγορίες εναντίον των αγωνιστών-μαρτύρων δεν αφορούσαν μπίζνες με οffshore,αλλά αφορούσαν στάση ζωής για ένα καλύτερο κόσμο.Μην λερώνετε άλλο αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για να μπορείς να βρίζεις εσύ εκ του ασφαλούς και να τυμβωρυχείς στην μνήμη τους.
Αρκετά με την μνήμη αγωνιστών.Δεν σας ανήκει η μνήμη τους.
Δεν μπορεί να ανήκει σε μια ξεπουλημένη νομενκλατούρα.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:03 μ.μ.

Κροκοδειλακια το τιμημένο αουτσάιντερ σπερνει πανικό. Πάρτε κουβέρτες. Μετά τις εκλογές θα πέσει πολύς
πάγος στα αριστεροχαρούμενα!!!!

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:56 μ.μ.

8.05 Αυτα τα πονηροβλαχικα αλλου η ΡΗΜΑΔ με τον καρατζαφερη του οπορτουνισμου επεστρεψε στο Ανταριζα. Συνεχισε να γραφεις δεν ειναι τιποτε βρεχει ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 1:57 π.μ.

Συνάδελφοι και φίλοι του Μανωλάκι απο το γυναικείο σωματείο Αττικής και περιχώρων '' Βοήθεια στο Σπίτι του Λαού''με έδρα τον Περισσό,απαιτούν να αποκατασταθεί πάραυτα η ιεραρχία σύμφωνα με τις ικανότητες ενός εκάστου των αστέρων του κινήματος των πεντάδων.
Το Μανωλάκι να πάρει το 2 νούμερο πίσω απο το 1 νούμερο.Δικαιωματικά και με το νόμο το αξίζει.
Ο Κολοκοτρώνης θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει στο 2 νούμερο.
Δεν θα περάσει η αδικία.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 9:43 π.μ.

7:48 ως "άκαπνους" φαντάζομαι εννοείς αυτούς που δεν καπνίζουν, γιατί κατά τα άλλα το ΚΚΕ μόνο άκαπνους έχει σήμερα.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 10:08 π.μ.

Ο Δάσκαλος εύχεται σε όλους τους συντρόφους και οπαδούς του Καλή Χρονιά.Το 2015 θα είναι η χρονιά ανατροπής του καπιταλισμού απο το κώμα.
Εντός του νέου έτους θα γίνει πραγματικότητα η λαική εξουσία,και αφού η λαική συμμαχία πέτυχε τόν στόχο να συσπειρώσει όλο τον λαό υπο την σκέπη του κώματος.Αρχίζοντας απο την Ελλάδα η επανάσταση θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο με την καθοδήγηση πάντα του δικού μας πρωτοπόρου κώματος.Μέρες λαμπρές αναμένουν το κώμα μας και την φωτισμένη ηγεσία του.Ημέρες δόξης αναμένουν τον Δάσκαλο που με το ΠΑΝκόσμιο Λεξικό ανα χείρας θα μοιράζει τριάδες και πεντάδες στα κεφάλια των οπορτουνιστών.Ο ρόλος του Δάσκαλου θα είναι καθοριστικός στην συντριβή του σιχαμένου οπορτουνισμού.Ναυάγησε το σχέδιο του Δάσκαλου να ξεκάνει τον ΧΑΛΙΦΗ μέσα στο άντρο του,ο Δάσκαλος όμως του ετοιμάζει άλλο χουνέρι.
Στις προσεχείς εκλογές ο Δάσκαλος θα ηγηθεί του εκλογικού μηχανισμού,πετυχαίνοντας την πολυπόθητη αυτοδυναμία του κώματος.Τα ποσοστά του κώματος θα βαρέσουν ταβάνι και σύμφωνα με έγκυρους δημοκόπους θα πλησιάσουν το ιλιγγιώδες 3.5%.
Στο τσάκ δηλαδή για να σχηματίσει κυβέρνηση το κώμα.

Ο Δάσκαλος εύχεται για τους μιαρούς οπορτουνιστές για το Νέο Ετος κάθε κακό και κάθε συμφορά.Το 2015 να είναι η χρονιά που οι οπορτουνιστές θα βρούν φρικτό θάνατο απο τον Δάσκαλο και τις ηρωικές πεντάδες.
Ο ΧΑΛΙΦΗΣ θα βγάλει μαγουλάδες θα πάθει σκωληκοδείτη και ρουσούμπελη και δεν θα τον σώζει ούτε το ΚΟΜΟ ούτε το ΤΕΞΑΣ ΟΥΤΕ ο ΣΕΒ.Θα κολλήσει ΧΟΛΕΡΑ και θα ξεμπερδεύουμε απο δαύτον.Μαύρα ΜΑΝΤΡΟΣΥΛΑ θα ξεσκίζουν τους οπορτουνιστές και ο Δάσκαλος σαν καλός μπόγιας θα ετοιμάζει ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΕΣ απο τα κόκκαλα του Λαφαζάνη.Τρομεροί ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ θα βασανίζουν την Ρένα και όλους τους οπορτουνιστές που είχαν οι άθλιοι τα μούτρα να κερδίσουν την Περιφέρεια.ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ θα τρέφονται απο τις σάρκες των οπορτουνιστών της Περιφέρειας
Καλλικάντζαροι θα σουβλίζουν όποιον οπορτουνιστή κυκλοφορεί μετά τις 8 μ.μ.
Κακή ψυχρή και ανάποδη χρονιά να έχετε άτιμοι οπορτουνιστές
Οπορτούνες κουφάλες έρχονται κρεμάλες.

(Παράλληλα με το ΠΑΝκόσμιο Λεξικό,ο Δάσκαλος ετοιμάζει τον Καζαμία του 2015.Μην τον χάσετε!)

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΙΚΩΝ

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 10:32 π.μ.

10.15 ολα αυτα που περιγραφεις ειναι τα αποτελεσματα της διεισδυσεις του οπορτουνισμου στα ΚΚ. πολυ σωστα μας περιγραφεις τα εγκληματα της Συμμοριας του ΤΙΤΟ και του ΧΡΟΥΤΣΩΦ.μονο μια συμβουλη. Μη διαβαζεις αυτα που βγαζουνε οι μυστικες υπηρεσιες. Επισης υπηρχε μισ κυρια που εστελνε τηλεγραφηματα στην ηγεσια για χαφιεδες και μετα κατηγορουσε τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. το 1968 βρεθηκε μαζι σου στο εσωτερικο

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 11:55 π.μ.

@7.48
Aν είχες μυαλό και γνώση θα καταλάβαινες ότι όλοι αυτοί οι ΗΡΩΕΣ που κράτησαν το ΚΚΕ και τον λαό όρθιους, ήταν στην συντριπτική τους πλειονότητα αυτοί που κάθε φορά το επίσημο ΚΚΕ των άκαπνων γραφειοκρατών ονομάτιζε αργότερα "Οπορτουνιστές" και "χαφιέδες".
Αλλά αυτά τέλειωσαν μαζί με το σταλινικό σας μόρφωμα......

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 12:13 μ.μ.

Καλή χρονιά και καλή υγειά σε αυτούς που ειναι άνεργοι και σε αυτούς που βγάζουν με ιδρώτα το ψωμί!!
Καλή υγειά και αναρρωση σε οσους έχουν σκοπό να ψηφίσουν Ν.Δ Σ.Υ.Ν Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α και Π.Α.Σ.Ο.Κ

1 Ιανουαρίου 2015 στις 1:18 μ.μ.

Καλή Χρονιά με εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό προοδευτικής αντιμνημονιακής κυβέρνησης!

Απαγορεύω στον Κουτσούμπα να περιφέρει το σκήνωμα των εξόριστων παπούδων μου για να παίρνει ψήφους να τις δίνει στο Σαμαρά, το καταλάβατε εκεί στον Περισσό; Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει, και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αυτά που λέει και εφόσον τον στηρίξουμε και είμαστε στους δρόμους και τις συνελεύσεις και του δώσουμε το χρόνο, θα τον πάρει και θα τον σηκώσει και αυτόν.

Εδωπέρα κάνουμε πρωτοχρονιά τυλιγμένοι με κουβέρτες γιατί δεν έχουμε λεφτά και επαρκή θέρμανση, απλήρωτη ΔΕΗ, εφορία, απλήρωτο σήμα για ένα σαράβαλο αυτοκινητάκι 15 ετών, αυτή είναι η δική μας κατάσταση. Εσείς κουκουέδες που γράφετε εδώ, πείτε μας σε τι κατάσταση βρίσκεστε, σε τι σπίτια κατοικείτε, τι εισoδήματα έχετε, τι αυτοκίνητα έχετε; Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τα υπόλοιπα είναι για γιαλατζί επαναστάτες πολυτελείας ή για ανόητους.

Μην κουράζεστε να καταλάβετε τι είναι το blog μου, είναι ένα προσωπικό ανεξάρτητο blog ενός σκεπτόμενου προοδευτκού και τίμιου ανθρώπου και γι αυτό σας καίει! Σας καίει που υπάρχουν φωνές έξω από τα μαγαζιά σας. Τι να κάνουμε, το διαδίκτυο έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Και δεν θα μου κλείσετε το στόμα με ψυχολογικούς εκβιασμούς, οτι δήθεν είμαι χρυσαυγίτης ή ότι άλλο. Να λέτε ότι θέλετε, ο κόσμος μπορεί να κρίνει, εκεί είναι όλα τα ποστ.

Όσο για τους αναρχικούς, γιατί αλλού λένε οτι είναι αναρχικό blog, οι αναρχικοί ρε είναι πιο τίμιοι, δεν αναγνωρίζουν την αστική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό και ως εκ τούτου δεν κατεβαίνουν στις εκλογές. Εγώ θεωρώ οτι πρέπει να πάμε με ενδιάμεσα στάδια και ένα μέσο είναι η κυβερνητική εξουσία και τώρα ήρθε η στιγμή να έχουμε ένα βήμα εκεί. Σας είπα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταθεί προοδευτικά και για το λαό, εμείς πρώτοι που τον στηρίζουμε κριτικά, θα είμαστε οι πιο σκληροί μαζί του. Νταβατζήδες δε χρειαζόμαστε, ξέρουμε μόνοι μας να κάνουμε τη δουλειά.

Ζήτω η ελευθερία!

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
1 Ιανουαρίου 2015 στις 1:41 μ.μ.

Σύντροφοι και συναγωνιστές,

Σχετικά με τα παράπονα που ακούστηκαν για τη σειρά κατάταξης των νούμερων των Πέντε Αστέρων του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, δηλώνουμε ότι αυτή δεν έγινε με αξιολογική σειρά. Είναι προφανές ότι εάν γινόταν έτσι, το νούμερο 1 (ένα) θα δινόταν αναντίρρητα στο μεγάλο Δάσκαλο. Και, όμως, στο Δάσκαλο δώσαμε το νούμερο 5 (πέντε) περισσότερο για να ηχήσει ως ένα βαρύ χτύπημα στα αυτιά των οπορτουνιστών αναγνωστών.

Αν θέλουμε τώρα να αξιολογήσουμε τα νούμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα δύο μεγαλύτερα νούμερα είναι τα ακραία ( 1 και 5 ). Το (5) θα μπορούσε να είναι ο ιδεολογικός κομισάριος μιας ΛΑ ΙΚΗ Σ Ε ΞΟΥ ΣΙΑ Σ και το νούμερο (1) θα μπορούσε να είναι ο υπεύθυνος κομισάριος για τη δυναμική αντιμετώπιση αντεπαναστατικών και αποκλινουσών θεωριών. Είναι το δίδυμο που συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Ο ένας (νούμερο 5) διατυπώνει τη σωστή ερμηνεία των Γραφών και ο άλλος (νούμερο 1) αποκαλύπτει και ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ τη λαθεμένη τους.

Καλή Αντι-Οπορτουνιστική Χρονιά και πάλι

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 1:44 μ.μ.

@Ανώνυμος

Πολυ Πλευρη διαβαζεις και σε πειραζει...

Τα ιδια ελεγε και ο Παγκαλος για το ΚΚΕ και το Ζαχαριαδη...ουνα φατσα που λενε...

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 1:46 μ.μ.

@Ανώνυμος

ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΒΑΡΚΙΖΑ, ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΑΣ, ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΙ Η ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΣΕ...
Είναι κι αυτή μια διαφορά φιλοσοφίας, τελικά. Για κάποιους, συνέχεια έχει το κράτος: για παράδειγμα, μια μελλοντική κυβέρνηση διαφορετική απ' τη σημερινή δεν θα μπορεί να πουλάει τρέλα για όσα έχει συμφωνήσει η σημερινή, επειδή διακυβερνά το ίδιο κράτος, το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος. Αυτό είναι σωστό: το κράτος, εφόσον παραμένει καπιταλιστικό, παραμένει το ίδιο κράτος, αλλά όταν το λέμε εμείς, δεν αρέσει καθόλου στους θιασώτες της "ελπίδας" και της "αλλαγής". Μάλλον επειδή δεν είμαστε όμορφοι.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί που λένε ότι το κράτος έχει συνέχεια, λένε το αντίθετο για το κόμμα. Καμία συνέχεια δεν έχει για αυτούς το κόμμα. Άλλο ο ΣΥΝ, λένε, άλλο ο ΣΥΝ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, άλλο η ΑΚΟΑ, άλλο η Ρόζα, άλλο η ΚΟΕ, κι άλλο η ΔΕΑ.
Άλλο ο Βίτσας, άλλο ο Δρίτσας, άλλο ο Στρατούλης κι άλλο ο Παπαδημούλης. Άλλο το City και το Brookings, άλλη η "Αυγή", άλλο το 'Ίσκρα", άλλο το "Κόκκινο", άλλο η "Νεολαία ΣΥΝ", άλλο η Δραπετσώνα, άλλο ο Δήμος Αριστοτέλη, κι άλλο το συνέδριο "Αριστερά και Εκκλησία." Όσο πιο πολύ πιστεύεις στην ανάγκη για συνέχεια του κράτους, φαίνεται, τόσο πιο πολύ διακηρύττεις την φαντασμαγορική ασυνέχεια του κόμματος. "Πολυτασικότητα" δεν το λέτε; Θεσπέσιο συνώνυμο του "ουδεμίαν ευθύνη αναλαμβάνουμε."

Με μας, ισχύει το αντίστροφο, τρόπον τινά. Η συνέχεια του κράτους είναι πράγμα σοβαρό, δεν το παίρνουμε ελαφρά, αλλά αυτή τη συνέχεια είναι που θέλουμε να σπάσουμε. Κι απ' την άλλη, το κόμμα, το κόμμα έχει συνέχεια. Δεν είναι "άλλο" το κόμμα του 1936 κι "άλλο" του 44, "άλλο" του 56 κι "άλλο" του 89, και πάλι "άλλο" του 98 κι "άλλο" του 2014. Όχι επειδή είναι τα ίδια, φυσικά. Όχι επειδή υπάρχει μια μεταφυσική και απαράλλαχτη ουσία του κόμματος. Επειδή είμαστε το ίδιο υπεύθυνοι για όλα σαν να 'ταν όλα, τα καλύτερα και τα χειρότερα, δικές μας πράξεις. Επειδή τα βαριά ονόματα είναι ονόματα με τα οποία δεν εισπράττεις απλώς χειροκρότημα (αλλιώς, σιγά τη δυσκολία!), αλλά χλεύη, ειρωνεία, απαξίωση, καχυποψία, ή και ξύλο, διώξεις, φυλακές, ό,τι τύχει στην κάθε γενιά. Κι εδώ που τα λέμε, αν εισπράξεις ποτέ το ένα (το χειροκρότημα) είναι επειδή εισέπραξες το άλλο μέχρι σκασμού. Και επειδή άντεξες. Και επειδή δεν φυγοδικείς απ' ό,τι μαγνητίζει σ' αυτό το όνομα όλο το μίσος και τη χολή του κόσμου. Δεν το αλλάζεις αναλόγως του αν είναι δημοφιλές ή όχι. Γι αυτό είναι βαρύ. Κι αυτή είναι η συνέχεια του κόμματος: κάθε γενιά θα σηκώσει το δικό της σταυρό, βαρύτερο ή ελαφρύτερο, και θα κριθεί στα μάτια της επόμενης. Τέτοια συνέχεια, έχει αποδειχτεί, δεν την θέλει κανένας απ' αυτούς που πίνουν νερό στη συνέχεια του κράτους. Γι αυτό επινοούν κάθε τρεις και λίγο ονόματα, αλλάζουν λογότυπα, διαφημιστικές εταιρείες, αλλάζουν σημαίες -- ενίοτε εμφανίζονται με λευκές, ενίοτε κάνουν πως δεν αναγνωρίζουν τις μαύρες, ενίοτε τις κάνουν εμπριμέ. Εμείς όμως λέμε: ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΒΑΡΚΙΖΑ, ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΛΑΣ, ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΙ Η ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΣΕ. Τα τρυπημένα στομάχια, τα χαλασμένα δόντια, η υψωμένη γροθιά, οι σύντροφοι στο κρεβάτι του νοσοκομείου που φεύγουν. Και όλα τα οικτρά λάθη, και η μαύρη απογοήτευση, και το παλαβό πείσμα, και όλος ο αδιανόητος ηρωισμός.

Με σας...με σας τι να πούμε;

Όταν τολμήσετε κάποτε να αναμετρηθείτε με τη δική σας ιστορία (αυτή, ντε, που σβήνετε!), μπορεί να μπορέσετε να κρατήσετε, έστω, παρέα στον εαυτό σας. Αυτόν απ' τον οποίο όλο τρέχετε να γλιτώσετε, μα όλο σας προφταίνει.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 2:15 μ.μ.

Πριν από οτιδήποτε Καλή Αγωνιστική χρονιά σε όλους τους αγωνιστές

Προς :10:13 μμ

Σε βρίσκω πολύ μελετηρό ομολογουμένως αλλά κάποιος πρέπει να διαβάζει και τα αρχεία της Ασφάλειας.

Δεν θα έκανα κάν το κόπο του σχολιασμού αλλά πρέπει οι μάσκες να τραβιούνται για να φαίνονται τα πρόσωπα.

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο Κ. Καραγιώργη, που έχει αποκατασταθεί από το ΚΚΕ εδώ και σχεδόν 60 χρόνια. Και φαίνεται ότι είδες τον τρόπο και τις συνθήκες θανάτου του, τόπο ταφής γιατί αυτά αναζητούνται ακόμα και τώρα από τη χώρα του Τσαουσέσκου (αρχεία κλπ), και τις υπηρεσίες ασφάλειας του με τις οποίες το πάλαι ποτέ ΚΚΕ Εσωτερικού (πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ) διατηρούσε άριστες σχέσεις και οι οποίες βοήθησαν "δια της βίας" να κατακλεφτούν και να σουφρωθούν τα αρχεία του ΚΚΕ.

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στους Γιώργο Γεωργιάδη διοικητή της 14ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ και στον Γιώργο Γιαννούλη επίσης διοικητή , εξαιρετικούς , ικανότατους και γενναιότατους μαχητές του ΔΣΕ , που εκτελέστηκαν (αδικαιολόγητα) από το στρατοδικείο του ΔΣΕ επειδή όντως είχαν εγκαταλείψει την θέση Μπάτρα στο Γράμμο παρά τις αντίθετες διαταγές. Σε συνθήκες πολέμου η μη εκτέλεση διαταγής σε όλους τους στρατούς του κόσμου σε καταδικάζουν σε θάνατο. Παρόλα αυτά θεωρώ υπερβολική την ποινή και παρμένη εν θερμω.

Για τον ηρωικό μάρτυρα Ν. Πλουμπίδη που τον εκτέλεσαν ως πράκτορα της Μόσχας τα τέρατα της κυβέρνησης Παπάγου , του αντίπαλου "δημοκράτη" Πλαστήρα που εκτέλεσε τον Νίκο Μπελογιάννη επίσης ως πράκτορα της Μόσχας , μην τον πιάνεις στο στόμα σου τον λερώνεις.

Φαντάζομαι Μπούλκες εννοείς το γνωστό στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων, που μαρτύρησαν αγωνιστές του ΕΑΜ και της αντίστασης που τους έστελναν οι Άγγλοι του Σκόμπυ , οι συνεργάτες των Γερμανών και οι γνωστοί "δημοκράτες" Γ. Παπανδρέου (ο γνωστός γέρος της δημοκρατίας) και ο Ν. Πλαστήρας.

Για τα γεγονότα της Τασκένδης φαντάζομαι δεν τα διάβασες σε αυτά τα αρχεία αλλά σε άλλα. Φαίνεται ότι έχεις διαβάσει την Χρουτσωφική εκδοχή των γεγονότων αλλά σε μία τέτοιου είδους διαπάλη εξαρτάται τι θέλεις να δικαιολογήσεις για την κατάληψή της πχ την εξορία , την καταδίκη και την τελική εξόντωση του Ζαχαριάδη;

Φαντάζομαι Μπεζεντάκο εννοείς τον γνωστό κομμουνιστή Μιχάλη Μπεζεντάκο που τα κατορθώματά του έγιναν τραγούδι. Ακόμα στα αρχεία της ασφάλειας γράφεται ότι έπεσε θύμα σταλινικών εκκαθαρίσεων: Γιατί ο ηρωικός αυτός διεθνιστής κομμουνιστής έπεσε ηρωικά μαχόμενος τους φασίστες στην Ισπανία μέσα απο τις γραμμές της Διεθνούς ταξιαρχίας Ρήγας Φερραίος/ Ν. Ζαχαριάδης στην οποία είχε ενταχθεί.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 2:33 μ.μ.

Αν διαβάσει προσεκτικά κανείς τα σχόλια των κκέδων θα διαπιστώσει πως τους κατατρέχει ένας πανικός,γιατί νομίζουν πως κάποια σκοτεινά οπορτουνιστικά κέντρα εξυφαίνουν την εξαφάνιση του κομματός τους.Ο πανικός είναι έκδηλος γιαυτό πολλοί απο αυτούς κάνουν αναφορά σε περασμένα μεγαλεία και δόξες του παρελθόντος,νομίζοντας έτσι πως ξορκίζουν το κακό.Μάλλον αυτή είναι κεντρική γραμμή του ΚΚΕ το οποίο θέλει να περιχαρακώσει ακόμα περισσότερο τα μέλη του,φανατίζοντας τα με ανύπαρκτους κινδύνους που απειλούν δήθεν το ΚΚΕ με εξαφάνιση.
Η επίκληση όμως σε παλιότερες ηρωικές εποχές του ΚΚΕ ενισχύει την αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ του ηρωικού χτές και του ανύπαρκτου σήμερα,και έτσι χωρίς να το καταλαβαίνουν βρίσκονται εκτεθειμένοι στα μάτια του λαού.
Οταν καταλάβουν οτι κανένας δεν ασχολείται με το ΚΚΕ και τις εμμονές του θα είναι πολύ αργά.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 4:18 μ.μ.

10.13 Για πες μας ομως τη δουλεια ειχε στην Γιουγκοσλαβικη πρεσβεια στο βουκουρεστι. Με την ησυχια σου μη βιαζεσαι

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 7:27 μ.μ.

Πάλι σκατά τα έκανε αυτό το κορίτσι.Παλιοοπουρνίστρια παιδί μου,τι περιμένεις;Το έχει στο αίμα της να βγαίνει συνέχεια οφ-σάιντ.
Αντί να πάει στην εκκλησία η Ρένα σαν κάτι άλλες καλές χριστιανές,σηκώθηκε πρωτοχρονιάτικα και πήγε στο παιδικό χωριό SOS.Η παλιοοπουρνίστρια.
Δεν έχει άδικο ο Αδωνης που την κατηγορεί.Την συγκρίνει με την Λιάνα μας,την καλή και πιστή χριστιανή και του γυρίζουν τα άντερα.Ποτέ η Λιάνα μας δεν θα έκανε τέτοιο αντιχριστιανικό οφ-σάιντ.
Δικαιώνεται έτσι και το ΚΚΕ που έδωσε γραμμή για λευκό στις περιφερειακές εκλογές.Τα περίμενε το ΚΚΕ αυτά τα αίσχη.
Και ας του έκαναν σκληρή κριτική οι οπορτουνιστές αντίχριστοι για το λευκό.
Δικαιώθηκε ακόμα μια φορά.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 7:51 μ.μ.

1.18 φυσιολογικα ο παπους σου πρεπει να ητανε ο ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. οποτε να εισαι ησυχη δεν μιλαμε για τετοια ρεταλια. οσο για τα υπολοιπα αν δεν ανατραπει ο καπιταλισμος δεν υπαρχει καμμια λυση. Και μη σου περασει απο το μυαλο οτι θα υπαρξει καμμια ανοχη. Μαζι με τον λαο θα μας βρειτε απεναντι απο την πρωτη μερα. Και δεν θα συγκρατησουμε κανεναν απο αυτους που σαςπιστεψανε.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 7:53 μ.μ.

Δικαιωθηκε οταν το Ρενακι ψηφισε προυπολογισμο Σγουρου με Τζημερο - Μαντουβαλο αγκαλια...
Οταν το Ρενακι υποστηριζε τα σχεδια των ΗΠΑ στη Συρια, οταν το Ρενακι τα τρωγε με το Μαρινακη...
Δεν εχουμε ολοι αμνησια.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 7:55 μ.μ.

Ευτυχως σημερα υπαρχει ο ηρωικος ΣΥΡΙΖΑ του Τεξας...
Η αληθεια ειναι μια αγαπητε. Ναι σημερα το ΚΚΕ δεν διεξαγει ενοπλο αγωνα γιατιβδεν εχει τετοια διαθεση ο λαος μας.
Αλλα η πραγματικοτγτα λεει ΚΚΕ= Χαλυβουργια και ΣΥΡΙΖΑ = Κομο και Τεξας...

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

1.46 Κανε κουραγιο φιλε μου καταλαβαινω απολυτα την πικρα σου αλλα ουτε με νοιαζει. Κανεις δεν σβηνει την ιστορια. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ για το τη εφταιξε στην πορεια του ΚΚ και ανατραπηκε το 1991. και τα συμπερασματα ειναι πολυτιμα. Οποιαδηποτε επαφη με τον οπορτουνισμο ειναι καταστροφη. το απεδειξε το ΕΑΜ που εχοντας το 80& του λαου μαζι του δεν πηρε την εξουσια τον οκτωβρη του 1944 πηγαινοντας στον ΔΕΚΕΜΒΡΗ σε χρονο που διαλεξε η αστικη ταξη μονο με το εφεδρικο ΕΛΑΣ συνειδητα γιατι ειχανε ετοιμο τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο που τους τον χαλασε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ.εσυ βεβαια δεν θελεις να βγει κανενα συμπερασμα γιατι θελεις να γινουνε ξανα τα ιδια εγκληματα καρφακι δεν μας καιγεται.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

2.15@Κολοκοτρώνης.
Θα προτιμούσα αντί για τα αρχεία της ασφάλειας,να διάβαζα τα αρχεία του ΚΚΕ.
Δώστε αυτά πρώτα στον λαό,και μετά μελετάμε και της ασφάλειας.

Κανένα δεν ενδιαφέρουν οι ψευοαποκαταστάσεις και οι ψευτοσυγνώμες κατόπιν εορτής.Σημασία έχει το έγκλημα που γίνεται την συγκεκριμένη στιγμή,και η δυνατότητα να αποφευχθεί.Οταν γίνει και με τον τρόπο που γίνεται,είναι αργά πιά για δάκρυα.Είναι απολύτως βέβαιο ότι και οι σημερινοί καρεκλοκένταυροι της ηγεσίας του ΚΚΕ,θα κατηγορηθούν στο άμεσο μέλλον απο κάποιους νεώτερους σαν ''πράκτορες''σαν ''βρωμόνερα'',σαν ''οπορτουνιστές'',σαν ''προδότες''και όποια άλλη κατηγορία γεννούν τα αρρωστημένα μυαλά αυτού το κόμματος.Αργότερα θα έρθει η ''αποκατάσταση΄΄και γιαυτούς,και το γαιτανάκι,αποκαθηλώσεων και αποκαταστάσεων θα συνεχίζεται προς δόξα της εργατικής τάξης.
Ο Αρης είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτής της σχιζοφρενικής βιομηχανίας αποκαθηλώσεων και ''αποκαταστάσεων''

Ακουσε κνίτη. Οι εποχές που τρομοκρατούσατε όποιον σας αντιστεκόταν,περάσαν ανεπιστρεπτί.Δεν είστε σε θέση πλέον να απαγορεύετε και να βγάζετε όρντινα.Δυστυχώς για τους σταλινικούς επέζησαν πολλά απο τα θύματά τους,και έτσι δεν χρειάζονται άλλες μαρτυρίες.
Ο Πλουμπίδης πρίν πέσει απο τις σφαίρες των αμερικανόδουλων,αν θυμάσαι καλά είχε κατηγορηθεί απο το ΚΚΕ σαν πράκτορας...των Αμερικάνων.
Δεν εξετάζουμε τις ευθύνες του αστικού κράτους στις δολοφονίες που είναι δεδομένες.Καυτηριάζουμε την προδοτική στάση του ΚΚΕ στις δολοφονίες.
Το κατηγορούμε γιατί πρίν το αστικό κράτος δολοφονήσει τους αγωνιστές,είχε προλάβει το ΚΚΕ να τους σπιλώσει και να τους δολοφονήσει ηθικά.

Ούτε η Χρουτσωφική εκδοχή,ούτε η σταλινική,ούτε η Μπρεζνιεφική,ούτε η Κολιγιαννική ούτε η Γκορμπατσωφική με ενδιαφέρει.Ολοι αυτοί και οι εκδοχές τους,προέρχονται απο την ίδια μήτρα που τρώει τα παιδιά της.Τα λεγόμενα κόμματα νέου τύπου,είναι η αιτία που γεννούνται τέρατα και οι εκδοχές τους.
Ο Μπεζεντάκος δεν πήγε ποτέ στον εμφύλιο της Ισπανίας.Σου είπαν ψέμματα.Υπάρχει μαρτυρία συντρόφου του που βρέθηκαν μαζί στην ΕΣΣΔ διωγμένοι απο την δικτατορία Μεταξά,όπως και εκατοντάδες άλλοι που ζήτησαν προστασία στην χώρα του Στάλιν.Εκεί ο Μπεζεντάκος έπεσε θύμα των σταλινικών εκκαθαρίσεων 1937-1938,όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες ξένοι και της ΕΣΣΔ.
Αν διάβαζες και κάτι άλλο πέρα απο τα κομματικά έντυπα, θα είχες καταλάβει πως αυτά έχουν ξεκαθαρίσει απο χρόνια.
Στο Μπούλκες έχεις δίκιο.Στρατόπεδο των Αγγλων ήταν.Τα μπέρδεψα.Οπως η Μακρόνησης ήταν στρατόπεδο που έστησαν οι κομμουνιστές για να στέλνουν τους αντιπάλους τους,έτσι και το Μπούλκες ήταν στρατόπεδο που έστησαν...οι Αγγλοι.
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 9:28 μ.μ.

4.18
Αστο ρε ΠΑΝ.Που έχεις απορίες και εσύ για τον Καραγιώργη.
Τι γύρευε ο ένας εκεί,τι γύρευε ο άλλος εδώ,τι γύρευε ο άλλος παραπέρα!.Αυτό θα κάνετε ρε άμα πάρετε την εξουσία;Θα παρακολουθεί το ΚΚΕ τον κόσμο που πάει ο ένας και ο άλλος;
Η γυναίκα του Καραγιώργη έχει γράψει βιβλίο για τον άντρα της και ψάχνει να βρεί τα κοκκαλά του! Πάνε ρώτα αυτή να μάθεις τι γύρευε.
Εσύ μπορείς να μας πείς τι γυρεύεις εδώ μέσα;
Ρε για κοίτα που ο ΠΑΝ μας προέκυψε και ασφαλίτης!

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 9:37 μ.μ.

Μυστικες συναντησεις στην Γερμανια του υφυπουργου εργασιας με στελεχη του Ανταριζα που θα σκισει τα μνημονια και θα διαγραψει μονομερως το χρεος. Μετα το ΤΕΞΑΣ ΚΟΜΟ ΣΕΒ η συνεχεια του θεατρου υποταγης στον καπιταλισμο. Κατα τα αλλα φταει το ΚΚΕ που δεν βοηθαει σε ολη αυτην την αθλιοτητα για την σφαγη του λαου. Αρε κουνια που σας κουναγε

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 10:44 μ.μ.

Προς 8:37 μμ

Για το Μπούλκες έτσι όπως είναι διατυπωμένο (λείπουν λέξεις και φράσεις) και βγαίνει το ακριβώς αντίθετο νόημα και έχεις δίκιο.

Για τον Μπεζεντάκο μπορεί να μην σου αρέσει αλλά αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Υπάρχουν και ακράδαντα στοιχεία. Η εκδοχή περί σταλινικού θύματος είναι πολύ νεώτερη και πηγάζει απο τις υποτιθέμενες τροτσκιστικές του αντιλήψεις.
Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο τον είδε κάποιος κάπου κάποτε (έτσι τουλάχιστον γράφεις).

ΥΓ. Τα αρχεία της υπόθεσης Καραγιώργη να τα ζητήσεις απο το κόμμα του Τσαουσέσκου. Αυτοί τά έχουν μάλλον ακόμα. Αυτοί οφείλουν να τα δώσουν και στη σύζυγό του Μαρία (δεν ξέρω αν ζει η γυναίκα) γιατί έχουν ηθική υποχρέωση να βρει τουλάχιστον τα κόκκαλά του, όπως γράφει κάποιος.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 10:46 μ.μ.

ΚΚΕ!!! και μόνο ΚΚΕ!!! τέρμα οι καιροσκόποι

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 11:53 μ.μ.

ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ!!!
Λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία
Κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός της οικονομίας
κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής
εργατικός έλεγχος στα εργοστάσια
έξοδος από το μαντρί της Ε.Ε και τη ζώνη του ευρώ
έξοδος από το ΝΑΤΟ και νέες συμμαχίες προς όφελος του λαού...ελάτε λοιπόν να επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε αυτά αντι να βριζόμαστε κύριοι της αριστεράς που ετοιμάζεστε να ματώσετε και εσείς τον λαό για την πλουτοκρατία

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

Προς κάτι μαιμούδες "ιστορικούς" ΚΚΕδες.

1. Ο Τσαουσέσκου ανέβηκε στην εκουσία το '65. Μέχρι τότε το καθεστώς στη Ρουμανία ήταν 100% σταλινικό.
Ο δολοφονία του Καραγιώργη έγινε από 100% σταλινούς έλληνες ή ρουμάνους.

2. Ας μας παρουσιάσουν οι Λολοκοτρωνέοι τα αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Μπεζαντάκος πέθανε στην Ισπανία.
Αν δεν το κάνουν, να μην κατηγορούν όσους βασίζονται σε μαρτυρίες για να που ότι ο Μπεζαντάκος ανήκει στα θύματα των Σταλινικών εκαθαρίσεων όπως άλλωστε ο Χαϊτάς και άλλοι έλληνες κομμουνιστές.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 1:26 π.μ.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο Μπεζεντάκος βρέθηκε στην Ισπανία και πολέμησε στον εμφύλιο.
Το ψέμμα αυτό καλλιεργήθηκε απο το κκε και έγινε πιστευτό μέχρι την κατάρρευση του πρώην υπαρκτού.
Μετά την κατάρρευση ήρθαν στο φώς μαρτυρίες που αποδείκνυαν οτι ο Μπεζεντάκος αντί για την Ισπανία που έλεγε το κκε βρέθηκε στην Σοβιετική Ενωση όπου και έπεσε θύμα των σταλινικών εκκαθαρίσεων.
Μαζί με τους κυνηγημένους απο τον Μεταξά Ελληνες κομμουνιστές που έπεσαν θύματα του Στάλιν,θύματα των σταλινικών εκκαθαρίσεων έπεσαν και χιλιάδες κομμουνιστές του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 1:51 π.μ.

11.53 Αφού θέλεις επιχειρηματολογία,ποιός σε εμποδίζει να τα κάνεις όλα αυτά?Σήκω φεύγα απο Ε.Ε απο ευρωζώνη απο ΝΑΤΟ πάρε τον κρατικό έλεγχο στα εργοστάσια,κάνε κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
Προχώρα και εμείς μαζί σου.
Υπάρχει μια μικρή δυσκολία όμως εδώ κνίτη.Πρέπει να πείσεις τον λαό ότι αυτά που λές τα πιστεύεις κιόλας.Πρέπει να τον πείσεις να σε ακολουθήσει.Πρέπει να αποδείξεις πως δεν κοροιδεύεις πετώντας κορώνες και κούφια λόγια για πράγματα που ο λαός τα καταλαβαίνει καλύτερα απο σένα και γιαυτό δεν συμφωνεί μαζί σου.
Εσύ μπορείς να λές ότι μπαρούφα σου κατέβει.Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος σε ακούει σε πιστεύει και συμφωνεί μαζί σου.
Αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα περιμέναμε το ΚΚΕ να τα κάνει.Ξέρουμε και τα κάνουμε και μόνοι μας.
Ειδάλλως τα λές και τα ακούς μόνος σου.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 1:58 π.μ.

Προς 11:55 μμ

1. Δεν είμαι ιστορικός αλλά και διαβάζω και ψάχνω.

2. Δεν είπα ο Τσαουσέσκου αλλά το κόμμα του Τσαουσέσκου στο οποίο περιήλθαν και τα αρχεία του ΚΚΕ. και τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών της Ρουμανίας.

3. Δεν σε τιμάει να κοροιδεύεις έναν άγνωστο σε σένα άνθρωπο (η ανωνυμία δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν) όταν σου παραθέτει επιχειρήματα. Ψάξε να τα βρεις και μόνος σου (για τον Μπεζεντάκο) εγώ πάντως τα είδα με τα μάτια μου στο κτήριο της "μηχανικής καλλιέργειας" στη Νίκαια , που προβλήθηκε ένα μικρό μέρος του αρχείου του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 9:05 π.μ.

7.53
Διαβάζεις πολύ τα ΝΕΑ και τον Θέμο.
Είχαν που είχαν λοβοτημένους εγκέφαλους τα κνιτόπουλα διαβάζουν και τις πατσαβούρες,θα τα κάψουν τελείως τα μυαλά τους.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 10:05 π.μ.

ο Μπετζετακος πεθανε στην ισπανια. Στην ΕΣΣΔ εκτελεστηκαν οσοι συνομωτησαν για την ανατροπη των Μπολσεβικων σε συνεργασια με τον Χιτλερ. Και μια συμβουλη.Μη διαβαζεται οτι σαςσας δινουνε οι μυστικες υπηρεσιες. Τελικα στην Γιουγκοσαβικη πρεσβεια τη ηθελς ρε οπορτουνια

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 10:12 π.μ.

Toν Απρίλιο του 1931 οκτώ κομματικά στελέχη του ΚΚΕ δραπετεύουν απο τις φυλακές Συγγρού .Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο απο τους ηγέτες του ΚΚΕ παλιά μέλη του Π.Γ.Ο Ανδρόνικος Χαιτάς και ο Κώστας Ευτυχιάδης(πραγματικό όνομα Καρακοζόφ).Με ένα σοβιετικό πλοίο φεύγουν κρυφά για την ΕΣΣΔ.Ο Χαιτάς συλλαμβάνεται το 1937 και εκτελείται σαν ''εχθρός του λαού''.Περίπου την ίδια εποχή συλλαμβάνονται και εκτελούνται και άλλοι δραπέτες των φυλακών Συγγρού όπως ο Κ.Ευτυχιάδης,και ο Μάρκος Μαρκοβίτης.Οι Δεσποτόπουλος, Χαλκογιάννης, Τσαουσίδης συλλαμβάνονται στο Σοχούμ και εξαφανίζονται για πάντα στα υπόγεια της ΓΚΕΠΕΟΥ.
Ο παλιός Γ.Γ της ΟΚΝΕ Γ.Κολοζώφ εκτελείται την ίδια εποχή.Λίγο πρίν την εκτέλεση είχε στείλει παράνομα ενα γράμμα στην γυναίκα του που της εξέφραζε την απελπισία και την απογοήτευσή του για την ΕΣΣΔ.Μεταξύ άλλων έγραφε οτι θα προτιμούσε να καταδικαστεί και να φυλακιστεί στην Ελλάδα,παρά να φυτοζωεί άθλια στο Νοβοροσίσκ.
Ο Αλέξης Πηλιώτης μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ εκτελέστηκε επίσης σαν ''εχθρός του λαού''.Ο Απόστολος Κλειδωνιάρης παλιός ''Κουτβης'',ο Γιάννης Τσαγκαράκης στέλεχος της ΟΚΝΕ,ο Γιάννης Γιαννακούτσος συντάκτης του Ριζοσπάστη,ο Γιώργος Δούβας Γραμματέας της ΟΚΝΕ,οι Φλαράκος,Κουρούκλης,Σακαρέλλος,ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΣ,εξαφανίζονται στην ΕΣΣΔ.
Περισσότεροι απο 300 Ελληνες κομμουνιστές εξοντώθηκαν στην ΕΣΣΔ σύμφωνα με τις εκμυστερεύσεις του Β.Μπαρτζώτα.Το ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες κράτησε μια ένοχη σιωπή για τις εκτελέσεις των ίδιων των μελών του απο τους Σοβιετικούς.
Συνεχίζει την ίδια ένοχη σιωπή μην παραδίδοντας τα αρχεία του στη δημοσιότητα.
Εχει πολλά να κρύψει το ΚΚΕ με την μη παράδοση των αρχείων.Φοβάται τον σεισμό απο τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν.Βέβαια αργά ή γρήγορα τα αρχεία θα δούν το φώς της δημοσιότητας.Απλά όσο το ΚΚΕ καθυστερεί επιβαρύνει ακόμα την ούτως ή άλλως δυσχερή θέση του.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 10:19 π.μ.

Κολοκοτρώνης

Ρε αδερφε μην σπαταλας ωρα με τους λοβοτομημενους. Εσυ καθεσαι και επιχειρηματολογεις και οι αλλοι πουλανε τρελα και απλα συκοφαντουν χωρις πηγες, χωρις στοιχεια απλα με οτι παπαγαλιζε δεκαετιες η πιο μαυρη δεξια...
Αυτα που λενε τωρα οι "αριστεροι" τα ελεγαν οι στρατοδικες του Μπελογιαννη και οι δικαστες του Πλουμπιδη.
Τετοια καταντια η ευρωαριστερα...Θα μου πεια εδω το ΚΚΕ εσωτερικου ειχε παρει μερος στη φιλελευθεροποιηση της χουντας με το Μαρκεζινη εδω θα κολλησουν?

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:05 π.μ.

Η ταξικη παλη κατα την διαρκεια της Σσιαλιστικης οικοδομησης συνεχιζεται αλλαζοντας μορφες.Η αστικη ταξη που εχασε την εξουσια συνεχιζει να υπαρχει σαν μεμονομενα ατομα που προσπαθει με ολους τους τροπους να επανελθει. ενας απο αυτους ειναι η διεισδυση μεσα στα ΚΚ με την μορφη του οπορτουνισμου.η εργατικη ταξη με την δικτακτορια της πρεπει να εχει πρωτο μελημα το τσακισμα του με οποιο προσωπο και αν εμφανιζεται. Η θεωρια της ποικιλιας ταχα μου αποψεων και κομματων ειναι εφευρημα της αστικης ταξης για να ανατρεψει το προλεταριατο. οποιος εχει αποριες για τα ρουμανικα αρχεια ο τσαουσεσκου τα ειχε μπορει να απευθυνθει στο εσωτερικο που με την βοηθεια του εκλεψε τα αρχεια του ΚΚΕ το 1968.Επισης να θυμισω ολα τα αρχεια της ΕΣΣΔ μετα το 1956 ειναι πλαστογραφημενα οποτε δεν τσιμπαμε. Συνεχιστε να διαβαζεται ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ οοτι σας δινουνε απο τις ΗΠΑ. για αυτο αλλωστε πληρωνεστε τσιρακια του ΚΟΜΟ ΤΕΞΑΣ ΣΕΒ

αντιρρησίας
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:35 π.μ.

@αναγνώστες της Ιστορίας από το Ριζοσπάστη.

Βασική αρχή είναι ότι Μόνη Αλήθεια είναι αυτή του Κόμματος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αναθεωρείται και αλλάζει διαρκώς από το Κόμμα και αφήνει εκτεθειμένους όσους το εμπιστεύονται. Εκτός αν είναι ΠΑΝίβλακες ή Κολοκοτρωναίοι, οπότε κάνουν format και συνεχίζουν

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:48 π.μ.

Κολοκοκοτρωνης. Μη τους παρεξηγεις ειναι σε αθλια κατασταση. Τους εχει αναθεσει η αστικη ταξη να κανουνε το ΚΚΕ σαν τα μουτρα τους ωστε να σφαξουνε τον λαο με την ησυχια τους. Αποτυχανε και ξερουνε οτι θα μας βρουνε απεναντι μαζι με τον λαο που κοροιδεψανε και αυτος ειναι ο εφιαλτης τους.Οποτε το μονο που τους μενει ειναι να κοροιδευουνε και να βριζουνε αφου δεν εχουνε εοιχειρηματα. Αναγκαστικα οταν πρεπει να δικαολογησεις το ΚΟΜΟ ΤΕΞΑΣ ΣΕΒ ΒΑΤΙΚΑΝΟ πρεπει να γινεις καραγκιοζης.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 12:18 μ.μ.

Σύντροφοι του κκε, ειλικρινά μην ασχολείστε με τον συριζαίικο (πρώην πασοκικό) οχετό. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ασχολούνται με ένα κόμμα που λένε ότι δε θα μπει στη βουλή? Αυτοί παλιότερα απαξιούσαν να ασχοληθούν μαζί μας. Τώρα καίγονται περισσότερο από ποτέ να μας αρπάξουν ψήφους και προφανώς δεν το πετυχαίνουν τόσο εύκολα όπως νόμιζαν και για αυτό έχουν σκυλιάσει. Γράφουν προβοκάτσιες για να τσιμπήσουμε και να μας εκθέσουν, ότι δήθεν ασχολούμαστε μόνο με αυτούς και άρα είμαστε φιλοκυβερνητικοί, στοχεύοντας στον "αριστερό λαό" τον οποίο χάνουν από τη φιλοαστική τους πολιτική. Τι άλλο να τους πούνε? Το δικό τους πρόγραμμα για αγαπούλες με την ευρωπαϊκή ένωση και το κεφάλαιο? Απλά μην απαντάτε και αφήστε αυτούς να εκτεθούν. Εκτίθενται αρκετά από τις δικές τους απόψεις. έχουμε ξανακάνει αυτό το λάθος, ας μην το επαναλάβουμε.
Φαίδρα

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 1:07 μ.μ.

Λολοκοτρώνη, περιμένουμε ακόμα τα αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Μπεζαντάκος πέθανε στην Ισπανία.

Περιμένουμε να μας πεις τι φοβερό είδες στα ντοκυμαντέρ του ΚΚΕ και σε έπεισε. (Αλλά αφού το είπε το κώμμα, έτσι θα 'ναι....)

Περιμένουμε επίσης να μας πεις τι έγινε με τον Χαϊτά και με άλλους έλληνες κομμουνιστές που "εξαφανίστηκαν" τυχαία την δεκαετία του '30 στην ΕΣΣΔ.

Περιμένουμε επίσης να καταλάβεις ότι το ΚΚ της Ρουμανίας την εποχή της αισχρής δολοφονίας του Καραγιώργη, ήταν 100% Σταλινικό και άρα οι δολοφόνοι του είτε ήταν άνθρωποι του Ζαχαριάδη, είτε ήταν Ρουμάνοι (όπως λέτε για να δικαιολογηθείτε...), είτε ήταν συνεργασία και των δύο, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ήταν Σταλινικές ορτντινάτζες!


Και μην ανησυχείς, Έχουμε βάλει ανθρώπους στην εξέδρα και περιμένουν να πετάξεις τη μπάλα πάλι εκεί.............

2 Ιανουαρίου 2015 στις 1:36 μ.μ.

προς 1:51
Το να φύγω μόνος μου από την Ε.Ε δεν έχει κανένα νόημα- όλα αυτά που είπα προφανώς και το ΚΚΕ μόνο του και με 90% δεν μπορεί να τα κάνει, αν δεν πάς κόντρα στην ίδια τη φύση του συστήματος και εσύ και η πλειοψηφία του λαού, αν δεν καθαιρέσεις από την εξουσία που έχουν τα παράσιτα της κοινωνίας(εφοπλιστές βιομήχανοι τραπεζίτεςκλπ). Για να γίνει αυτό πρέπει ο λαός να αγκαλιάσει την πρόταση του ΚΚΕ να την κάνει κτήμα του και να συμπορευθούν οι μη κομμουνιστές με τους κομμουνιστές και το Κόμμα τους (υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι κομμουνιστές αλλά τους συμφέρει η πρόταση του ΚΚΕ π.χ ένας εργάτης που δεν αυτοπροσδιορίζεται ως κομμουνιστής) για τον σοσιαλισμό! Τώρα όσον αφορά σε αυτό που είπες ότι ο λαός τα ξέρει καλύτερα από εμένα τι να απαντήσω! Και εγώ λαός είμαι δεν έχω ειδικά προνόμοια και εμπιστεύομαι το ΚΚΕ ως μέρος αυτού του χειμαζόμενου λαού και μάλιστα είμαι από εκείνους που η οικογένεια μου δεν είχε οικονομική άνεση ούτε τις καλές μέρες τις καπιταλιστικής ανάπτυξης! Δώσε βάση σε αυτό που λέω τώρα γιατί για εμένα ο καπιταλισμός ποτέ δεν ήταν καλό σύστημα για να θέλω να ξαναγυρίσω πίσω όπως άλλοι που τρέφουν αυταπάτες ότι θα γυρίσουν σε εποχές δόξας 2004 και τέτοια φαιδρά! Δεν τους κατηγορώ αλλά και αυτό είναι αυταπάτη- η κρίση έχει πολύ άγρια χαρακτηριστικά και δεν μας επιτρέπει να γυρίσουμε πίσω μακάρι να μπορούσαμε αλλά δεν γίνεται !

2 Ιανουαρίου 2015 στις 1:37 μ.μ.

πριν κακώς δεν υπέγραψα με συγχωρείτε

Κάποτε υπήρξε ένα κόμμα που το λέγαν ΚΚΕ
2 Ιανουαρίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

@ Λ. ΤΖΙΜΑΣ

Φίλε μου αυτά που λες είναι 100% σωστά.
Το θέμα είναι ΠΩΣ γίνονται όλα αυτά μέσα στις αντικειμενικές συνθήκες.
Και σε αυτό κανένας δεν έχει απάντηση.
Ιδιαίτερα το ΚΚΕ δεν έχει καμία πλεον αξιοπιστία σε αυτό το θέμα, τόσο οσον αφορά την πρότασή του αλλά ακόμα περισσότερο την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ όσων ισχυρίζεται.
Ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ που έχει διαγράψει κατά καιρούς όλους τους ΓΓ (πλην 2), έχει κατασυκοφαντήσει αισχρά χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές, έχει δολοφονήσει δεκάδες άξια στελέχη του, έχει κάνει άπειρα λάθα (περισσότερα από τα σωστά) και παρόλα αυτά ΕΠΙΜΕΝΕΙ να δικαιολογείται με γελοιότητες σαν αυτές που γράφουν οι οπαδοί του παραπάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΥΧΗ.
Τα ψέμματα τέλειωσαν πια.
Ένα κόμμα που επιμένει να υποστηρίζει με φανατισμό ως πρότυπο το τραγικό ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ μοντέλο του αυταρχισμού, της προσωπολατρείας και του ασφαλίτικου κράτους, ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

Όλα τ' αλλα είναι κούφια λόγια

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 3:06 μ.μ.

Η αστικη ταξη αναγνωριζοντας στα Μπολσεβικικα κομματα τον πραγματικο εχθρο που θα την ανατρεψει παντα προσπαθει να διεισδυσει με οχημα τον οπορτουνισμο. Αυτο ακριβως συνεβη και με την Δικτακτορια του Μεταξα. Μεσα απο τις διωξεις και την εξοντωση των κομμουνιστων παραμονες 2ου Π.Π Μπορεσανε και αναριχηθηκανε τετοια στοιχεια στην ηγεσια του κομματος. Σιαντος Παρτσαλιδης Νεφελουδης και σια. Αυτοι λοιπον διαστρεβλωνοντας τον ΕΛΙΓΜΟ της 3ης διεθνους το 1937 και κανοντας τον θεωρια κουρελιασανε και τα γραμματα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την Κερκυρα και φτιαξανε το ΕΑΜ με τους Σβωλο Τσιριμωκο Κυρκο Πασαλιδη μενσεβικο υπουργο στην ΓΕΩΡΓΙΑ που πολεμησε εναντια στους Μπολσεβικους και το 1921 εφυγε στην Γερμανια να συνεχισει το Αντικομμουνιστικο του εργο. Με ολα αυτα τα Ναυαγια επικεφαλης βρεθηκε ο λαος μας να πολεμαει τους Γερμανους σε πλειοψηφια 80% χαρη στις νικες της ΕΣΣΔ ΣΕ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ ΚΑΙ ΚΟΥΡΣΚ. Και οταν ηρθε η ωρα τον οκτωβρη του 1944 να παρει την εξουσια τα παραπανω Ναυαγια τον ειχανε δεμενο με τις Εγκληματικες συμφωνιες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ που φερανε εδω τους Αγγλους και την αστικη ταξη τους δοθηκε ο χρονος να συγκεντρωσουνε εδω Στρατο και σε χρονο που διαλεξανε η ιδιοι το δεκεμβρη του 1944 μας χτυπησανε. Και τα παραπανω Ναυαγια δωσανε την μαχη με το εφεδρικο ΕΛΑΣ συνειδητα για να υπαρχει ΗΤΤΑ ωστε να συνθηκολογησουνε στην ΒΑΡΚΙΖΑ εχοντας ετοιμο τον Ευρωκομμουνιστικο δρομο απο τοτε. Τους χαλασε τα σχεδια η επιστροφη του ΗΡΩΑ ΖΑΧΑ ΡΙΑΔΗ Και η δημιουργια του ΔΣΕ που τους χαλασε τα σχεδια και θα ειχαμε κερδισει αν το 1948 η προδοτικη συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ δεν ειχε κλεισει τα συνορα χτυπωντας τον ΔΣΕ πισωπλατα. αυτη ειναι η ξεκαθαρη αληθεια παρα το οτι το 1956 με την επικρατησει του οπορτουνισμου στην ΕΣΣΔ αναλαβανε αυτοι οι προδοτες και στο ΚΚΕ και με πλαστογραφημενα τα αρχεια παγιωσανε ολες αυτες τις Ιδεολογικες παρεκκλισεις μεχρι το 1991. Η μελετη της ιστοριας ειναι πολυτιμη για το σημερα. Φαινεται πεντακαθαρα οτι ο οπορτουνισμος αποτελει την 5η φαλαγγα μεσα στο ΚΚ και οπου ξεχαστηκε αυτο υπηρξανε παντου τραγωδιες. Απαιτειται συνεχεις επαγρυπνηση με οτι προβια και να εμφανιζεται και τσακισμα. Ειναι Αδιστακτοι

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 3:23 μ.μ.

Την μπάλα την πέταξα στη εξέδρα και σε βρήκε στο κεφάλι και κάτι έπαθες...διότι δεν εξηγείται να υποστηρίζεις ακόμα "τον σκότωσαν οι ρουμανοελληνικές ορτινάτσες του Στάλιν ", Θέλεις να συμφωνήσω μαζί σου; οκ. Τα ρημάδια τα αρχεία του Ρουμάνικου κράτους και ότι άλλο θέλεις τα πήρε το κόμμα του Τσαυσέσκου. Αυτό το ρημαδοκόμμα ήταν σώμα και ψυχή με το ΚΚΕ Εσωτερικού (οι πρόγονοι του ΣΥΡΙΖΑ) και εχθρικό με το ΚΚΕ (ελπίζω να μη διαφωνείς και σε αυτό) . Γιατί δεν του έδωσαν τα στοιχεία, πως πέθανε, απο ποιούς, που θάφτηκε και τα ψάχνετε ακόμα; ΕΛΕΟΣ.
Για τον Καραγιώργη για να τελειώνουμε (δεν θα τον κρίνω πολιτικά γιατί σε πολλά σημεία είχε δίκιο και σε άλλα όχι αλλά έτσι ήταν η εποχή , πολύπλοκη και με έντονη ιδεολογική διαμάχη) για μένα αλλά και για το ΚΚΕ (προκύπτει απο τα επίσημα κείμενα του) η σύλληψη, η φυλάκιση και το όποιο τέλος του απο το Ρουμανικό κράτος ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Το ίδιο το ΚΚΕ λέει ότι μελετάει και νέα στοιχεία και νέες ιστορικές πηγές για τις σχέσεις του με το ΚΚΣΕ τα άλλα ΚΚ, τις σχέσεις του με την Κομμουνιστική Διεθνή , το αρχείο του οργανώνεται καλύτερα , υπάρχει το επιμορφωτικό κέντρο "Χαρίλαος Φλωράκης" που εμπλουτίζεται συνέχεια και υπάρχουν ψηφιοποιημένα αρχεία κλπ.

Για τον Μπεζεντάκο υπάρχουν και οι μαρτυρίες των συναγωνιστών στην Ισπανία, υπάρχουν και οι συγγενείς του, υπάρχουν φωτογραφίες , υπάρχουν και άλλα στοιχεία.
Η συζήτηση αυτή δεν βγάζει πουθενά όση καλή πρόθεση και να έχει κάποιος.

Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι απροσανατολιζόμαστε, το θέμα είναι το τι γίνεται τώρα και οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και δεν αμφισβητούνται.

Πρέπει να ενισχυθεί η ταξική γραμμή παντού, πρέπει να ενισχυθεί αποφαστικά το ΚΚΕ , πρέπει να διαλύσουμε τις αυταπάτες, τα ψέμματα των υποστηρικτών αυτού του άθλιου , βάρβαρου και ελεεινού συστήματος.
Εμεις οι οπαδοί οι φίλοι και ο κάθε καλοπροαίρετος αγωνιστής θα κάνουμε το καθήκον μας.
Στηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση. Το σύστημα αυτό, όπως είναι δομημένο εντός και εκτός Ελλάδας δεν είναι διαχειρίσιμο και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λέει παραμυθάκια.
Άλλωστε και αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί και επιδιώκουν την κυβερνητική εξουσία με τις προτάσεις τους στη ΔΕΘ και στους 4 πυλώνες όπως τις ανέλυσε ο Τσίπρας είναι μία απο τα ίδια αλλά με άλλες προτεραιότητες και άλλες ανακατανομές.
Όσοι έχετε αντίρρηση διαβάστε το καλά, μελετήστε το και τα ξαναλέμε.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 3:37 μ.μ.

Πολύ ωραία τα λέει το ΠΑΝ 3.06.
Κακώς φτιάξανε το ΕΑΜ οι τότε ηγεσία του ΚΚΕ.
Επί λέξη:
".......κουρελιασανε και τα γραμματα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την Κερκυρα και φτιαξανε το ΕΑΜ με τους Σβωλο Τσιριμωκο Κυρκο Πασαλιδη μενσεβικο υπουργο στην ΓΕΩΡΓΙΑ που πολεμησε εναντια στους Μπολσεβικους"

Μην ξανακούσω όμως άλλον κνιτόβλακα ή ΚΚΕδάκο να μου μιλάει ξανά για εθνική αντίσταση και ΕΑΜ ως ηρωική σελίδα του κώμματος γιατί ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕΙ!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 3:45 μ.μ.

Και μιας και η οπορτουνιστικη συμμορια μιλαει για δηθεν εγκληματα βγαλμενα μεσα απο τα Χαλκεια του καπιταλισμου ας μιλησουμε λοιπον για γνησια οπορτουνιστικα εγκληματα. Με το κλεισιμο των συνορων απο την συμμορια ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ στον ΔΣΕ μεσα στην Αθηνα δρουσε ανεξελεκτα η Γιουγκοσλαβικη πρεσβεια μαζι με τους οπορτουνιστες και την ανοχη του αστικου κρατους για την δημιουργια οπορτουνιστικου κομματος ολα τα τηλεγραφηματα του σ.ΒΑΒΟΥΔΗ απο την Καλιθεα ειναι δημοσιευμενα και δειχνουνε αυτο το Αισχος. Στην δολοφονια Μπελογιαννη βαρυτατες ευθυνες εχει η ηγεσια της ΕΔΑ με ΚΥΡΚΟ ΠΑΣΑΛΙΔΗ τους προδοτες του 1944 που του αρνηθηκανε την υποψηφιοτητα τον Σεπτεμβρη του 1951. Τον Πλουμπιδη και τον Βαβουδη τους κατηγορουσε η ΠΑΠΠΑ για πραχτορες και μετα της εφταιγε η ηγεσια. Μεσα σε αυτες της συνθηκες πηγε στην Γιουγκοσλαβικη πρεσβεια στο βουκουρεστι ο καραγιωργης. Για αυτον υπαρχουνε δημοσιευμενενες οι ομιλιες των συντροφων στην 3η ολομελεια του 1950 που περιγραφουνε ακριβως την δραση του. Αναμεσα τους ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ. Σεπτεμβρης 1955 Τασκενδη. Εχοντας επικρατησει στην Μοσχα το αυγο του οπορτουνιστικου φιδιου. 500 ατομα απο την συμμορια επιτεθηκαν να δολοφονησουνε μεσα στα γραφεια του ΚΚΕ τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. με τα χρουτσοφικα αστυνομικα οργανα να κοιτανε με απαθεια. Οταν οι συντροφοι της περιφρουρησεις αποκρουσανε την δολοφονικη επιθεση και ο κοσμος πλεον λιτσαρισε αυτα τα ΣΚΥΛΙΑ μονο τοτε παρενεβησαν οι Χρουτσοφικοι για να τους σωσουνε. Αυτα για αρχη ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 3:49 μ.μ.

2.38 Αφου ολα αυτα οπως λες ειναι σωστα τοτε τη δουλεια εχεις στην ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΤΕΞΑΣ ΚΟΜΟ ΣΕΒ Με ταξικη ενοτητα μπορουμε να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο. Για τα υπολοιπα καταλαβαινουμε ολοι οτι εχεις πεσει θυμα παραπληροφορησεις. Αρα λοιπον ταξικη ενοτητα πανω απο ολα

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 4:44 μ.μ.

@Ανώνυμος

1ον το ΕΑΜ το εφτιαξε το ΚΚΕ εσεις καλα θα κανετε (οπως κανατε δηλαδη) να περιοριστειτε στις εκδηλωσεις για την 3η Σεπτεμβρη.

2ον στο αποσπασμα που κοτσαρεις λεει οτι κακως συμπεριεληφθηκαν στο ΕΑΜ οι συγκεκριμενοι οχι οτι κακως εγινε η αντισταση...

Το συμπερασμα σου το βγαζει μονο βλακας ή βαλτος. Διαλεξε καιπαρε...

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 5:21 μ.μ.

Την πάτησες Λολοκοτρώνη 3.23.....

Τι γίνεται?
'Ήταν απαράδεκτη η δολοφονία του Καραγεώργη όπως λες εσύ, ή όπως λέει ο ΠΑΝ (1 Ιαν 4.18μμ, 2 ιαν 10.05πμ, 2 Ιαν 3.45μμ) ο Καραγεώργης είχε σχέσεις με τους Γιουγκοσλάβους, άρα καλά έκανε ο Ζαχαριάδης και τον δολοφόνησε πισώπλατα????
Ποιός από τους δύο λέει ψέμματα γιατί και οι δύο είστε ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΟΙ!

Αυτοί είναι οι ΚΚεδες! Ακόμα και στις "αποκαταστάσεις" παραμένουν ψεύτες και υποκριτές.
Και μετά ζητάτε να σας εμπιστευτεί ο λαός....
Γελάει η εργατική τάξη μαζί σας!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 5:24 μ.μ.

Αφου λοιπον ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ Μ.ΚΥΡΚΟΣ αρνηθηκανε με λυσσα την υποψηφιοτητα ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ με το παραμυθι της νομιμοτητας και ακομα και την υστατη εκληση να γραφει ο κοσμος τα ονοματα τους εστω και αν βγουνε ακυρα τους οδηγησανε στον θανατο. οταν το 1956 επικρατησε ο οπορτουνισμος με τον Χρουτσωφ στην ΕΣΣΔ καθαιρεθηκε με πραξικοπημα και η ηγεσια του ΚΚΕ και διοριστηκανε οι Προδοτες του 1944 μετατρεποντας την ΕΔΑ σε ενιαιο κομμα διαλυοντας και της Παρανομες Κ.Ο το 1958 που ισχυσε μεχρι το 1974 μια εγκληματικη ενεργεια που την πληρωσαμε μεχρι τον Ιουνη του 2012. Νομιμοποιησανε το αστικος κρατος στα εγκληματα που εκανε αρνηθηκανε με λυσσα την νομιμοποιηση του ΚΚΕ και οταν το 1967 εγινε ανοιχτη στρατιωτικη δικτακτορια το 1968 Φτιαξανε το Εσωτερικο κλεβοντας τον τιτλο του ΚΚΕ που ειχανε διαλυσει το 1958. Εγκληματικη συμμορια με τα ολα της.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 5:25 μ.μ.

@4:44

Η εξυπνάδα σου σπάει καρύδια.
Άκου τι λες:
Το ΚΚΕ έφτιαξε το ΕΑΜ, αλλά οι συγκεκριμένοι που συμπεριλήθφηκαν στο ΕΑΜ (δηλ., Σιάντος, Παρτσαλίδης, κλπ) που ήταν τα σημαντικότερα στελέχη του ΚΚΕ, ...........κακώς συμπεριλήφθηκαν!!!

Πιο χαζός από σημερινός ΚΚΕς πεθαίνεις!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 5:30 μ.μ.

Ευχάριστα ''ΤΑ ΝΕΑ''.
Σύντροφοι.Οπως είχαμε προαναγγείλει ο Δάσκαλος παράλληλα με την ολοκλήρωση του ΠΑΝκόσμιου Λεξικού,φέτος θα παρουσιάσει ένα ακόμα Μεγάλο Εργο.Ηδη ο Δάσκαλος εργαζεται πυρετωδώς πάνω στο Εργο που περίμεναν γεννιές συντρόφων και το οποίο θα συντρίψει τους οπορτουνιστές.
Εχουμε την τιμή και την χαρά να παρουσιάσουμε πρώτοι εμείς το νέο εγχείρημα του δάσκαλου,που τσακίζει κόκκαλα(οπορτουνιστικά)

Συντρόφισες και σύντροφοι.Υποδεχτείτε τον Καζαμία του 2015!!
Εργον πλούσιον και περιεκτικόν που προφητεύει όλα τα δεινά που περιμένουν οπορτουνιστές και ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ.
Ο Νοστράδαμος παρακαλούμε να αποσύρεται και να ετοιμάζεται για συνταξιοδότηση.
Οι καφετζούδες μπορούν απο τώρα να ψάχνουν για δουλειά.
Μέντιουμ και χαρτορίχτες να γραφτούν στο ταμείο ανεργίας.

Τα αποσπάσματα που σας παρουσιάζουμε είναι ένα προσχέδιο του όλου Εργου του Δάσκαλου,και τα οποία ο ΠΑΝ μας εμπιστεύθηκε την δημοσίευση,με εντολή να βοηθήσουν όλοι οι σύντροφοι(Λεσχη ΠΑΝ,Ομιλος Μανωλάκι κλπ) στην συμπλήρωση,βελτίωση και εμπλουτισμό του Καζαμία,με ότι αυτοί νομίζουν καλύτερο για την εξολόθρευση των οπορτουνιστών.
Χωρίς να χάσουμε χρόνο παρουσιάζουμε το προσχέδιο,βέβαιοι πως οι σύντροφοι θα προστρέξουν σε βοήθεια του Δάσκαλου τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

1. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:Ο ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό του τοξότη,και το φεγγάρι κάνει βόλτες στης αγάπης μου τον κήπο.
Μήνας εκλογών και συντριβής των οπορτουνιστών.Το κρύο θα είναι βαρύ και ασήκωτο για τον παγκόσμιο οπορτουνισμό.Σφοδρές χιονοπτώσεις προβλέπονται μόνο πέριξ της Κουμουνδούρου.Ρωσικός χειμώνας με μορφή μοβόρας αρκούδας θα κατασπαράξει τους οπορτουνιστές. Οι οπορτουνιστές δεν θα καταφέρουν να εισέλθουν στην βουλή και ο ΧΑΛΙΦΗΣ θα δραπετεύσει με ελικόπτερο για τις Παρθένες Νήσους.ΚΟΜΟ ΤΕΞΑΣ ΣΕΒ ΒΑΤΙΚΑΝΟ θεωρούνται παρελθόν και η Φαίδρα φλερτάρει τον Δάσκαλο.
Των Φώτων γίνεται το πρώτο θαύμα που σηματοδοτεί το τέλος του οπορτουνισμού.Στην ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα,ο ΠΑΝ έχοντας την ευλογία της Λιάνας,τον βουτάει πρώτος(τον Σταυρό) και τον παραδίδει στον Κουτσούμπα.Ο Γραμματεύς ευχαριστώντας τον ΠΑΝ τον εντάσσει αμέσως στο νούμερο 1 αντί στο νούμερο 5.,που εθεωρείτο υποβάθμιση και προσβολή για τον Δάσκαλο.Σ.Δ.(Σημείωσις Δάσκαλου).Στο προσχέδιο του Καζαμία υπήρχε η σκέψις να υπάρχει κι ένα περιστέρι που σημαδιακά κουτσουλάει τον Δάσκαλο,αλλά μας πρόλαβε ο Καρατζαφύρερ στην στροφή,και το καπάρωσε αυτός.
Δενδροκομία- Μελισσοκομία.Κλαδεύουμε βαθιά όλα τα φυτά σε γλάστρες,όπως θα κλαδέψει ο Δάσκαλος τον οπορτουνισμό.

2. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. Ο ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό των ιχθύων,και ο γάβρος έφτασε 8 ευρώ το κιλό.
Μήνας Καρναβαλιού κεφιού και χαράς.Μήνας για μασκαράδες.Μήνας που ο Δάσκαλος ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ απο τις μάσκες τους οπορτουνιστές αποκαλύπτοντας τον ύπουλο ρόλο της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ του ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ,του ΣΙΑΝΤΟΥ,του ΠΑΠΑ των ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ των ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΩΝ,της άθεης ΡΕΝΑΣ και της συνιστώσας ΡΟΖΑΣ.Στον αποκριάτικο χορό που δίνει ο Δάσκαλος προς τιμήν του Κινήματος των Πεντάδων στο Μέγαρο του Λαού στον Περισσό,το ειδύλλιον του Δάσκαλου με την Φαίδρα παίρνει χαρακτήρα φλογερού έρωτος,με αποτέλεσμα να σκυλιάσουν όσοι οπορτουνιστές την γλυκοκοίταζαν.Ο Δάσκαλος ντυμένος Πιερότος,κλέβει την Κολομπίνα Φαίδρα,και μαζί κλέβει 2 εκατομμύρια ψήφους των οπορτουνιστών με φιλοαστική πολιτική.Το ζεύγος καταχειροκροτείται για τις πιρουέτες,καταπλήσοντας τα πλήθη του Μεγάρου..
Την Καθαρή Δευτέρα ο Δάσκαλος καθαρίζει τα υπολείμματα του οπορτουνισμού απο το Μέγαρο,τρώγωντας κολοκύθια τουρσί κάργα στο ΞΙΔΙ.
Δενδροκομία-Μελισσοκομία-Γεωργικές εργασίες.Οι αγρότες ετοιμάζουν τους αγρούς,σκάβοντας μεγάλους λάκκους για να ταφούν οι οπορτουνιστές.

Σύντροφοι.Οι προαναφερθέντες μήνες ασφαλώς και χρειάζονται συμπλήρωση και βελτίωση,όπως άλλωστε το ζήτησε και ο Δάσκαλος.Σε επόμενα επισόδεια θα αναφερθούμε και στους υπόλοιπους μήνες για να μην μείνει κανείς παραπονούμενος.Είμαστε βέβαιοι πως οι σύντροφοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δάσκαλου,όπως έκαναν και με το ΠΑΝκόσμιο Λεξικό.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΙΚΩΝ.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 5:41 μ.μ.

Και ολος ο λαος να μας πει παρτε την εξουσια και καντε Σοσιαλισμο δεν γινεται. Πρεπει πρωτα να μεσολαβησει ενα ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ λυσεις των εσωτερικων ζητηματων και μετα με ομαλες δημοκρατικες διαδικασιες θα παμε στον σοσιαλισμο. 44η συνδιασκεψη ΠΕΕΑ Σεπτεμβρης 1944 λιγο πριν την προδοτικη συμφωνια στην Καζερτα. ΟΙ συμφωνιες του ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΖΕΡΤΑΣ δεν ητανε λαθος ητανε μεσα στην πολιτικη μας της Εθνικης Ενοτητας Το ιδιο ισχυει και για τη Βαρκιζα Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ Γ.Γ του ΚΚΕ 7ο συνεδριο οκτωβρης 1945. Απο ολα αυτα βγαινουνε πολυτιμα συμπερασματα για το σημερα για αυτο Εχουνε ΛΥΣΑΞΕΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Αφηστε τους να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 5:47 μ.μ.

4.44 Το ΕΑΜ δεν το έφτιαξε το ΚΚΕ μόνο του αλλά με άλλους μαζί. Ο λαός με την αντίστασή και το αίμα του κατάφερε να μεγαλουργήσει το ΕΑΜ.Ολο ξεχνάτε να αναφέρετε τον λαό ρε κνίτες. Το ΚΚΕ όμως ΜΟΝΟ του πρόδωσε το ΕΑΜ την Αντίσταση και τους αγωνιστές.ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ.Ο λαός κατάλαβε νωρίς την προδοσία και παράτησε μόνο του το ΚΚΕ.
Διάβασε Μαίλη να δείς τί ωραία και πονηρά ο τύπος αυτός ξεφτιλίζει το ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 6:00 μ.μ.

3.45
Οι οπορτουνιστές τα έκαναν όλα αυτά?Τι λε ρε παιδί μου!
Μεγάλοι μασκαράδες οι οπορτουνιστές.
Για Στάλιν,Γιάλτες και Βάρκιζες,έχεις τίποτα ακουστά?
Δεν τα πιστεύει κανείς αυτά τα παραμύθια το 2015 ρε.Μην γινόσαστε αστείοι ρε.

Υ.Γ.Αυτά που αραδιάζεις για τον Καραγιώργη να πάς να τα πείς στην γυναίκα του.Θα σου κόψει τον σβέρκο κακόμοιρο πρίν πείς δεύτερη κουβέντα.
Το ίδιο και για την Ε.Παπά.Να πάς να πείς στον γιό της αυτά που λές για την μάνα του. Νίκο Μπελογιάννη τον λένε τον γιό της.
Τράβα αν σου βαστάει κνίτη.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

3.23 Ασε ρε Κολοκοτρώνη τα ρουμάνικα αρχεία.Ας λένε ότι γουστάρουν.Τα δικά σας αρχεία τι λένε;
Δώστε τα να τα δεί επιτέλους ο λαός να γλυτώσετε.
Αφού θα βγούν που θα βγούν κάποια στιγμή στο φώς.
Δώστε τα να πάει στην ευχή.
Τολμάτε να τα δώσετε ρε Κολοκοτρώνη;
Με τι μούτρα να τα δώσετε ρε έρμοι!!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 6:28 μ.μ.

Βεβαίως και κακώς το φτιάξανε το ΕΑΜ αγαπητέ.Εχει δίκιο ο ΠΑΝ.Δεν ξέρει ο Δάσκαλος και ξέρεις εσύ;

Μέχρι την εισβολή των ναζί στην Σοβιετική Ενωση,δεν υπήρχε η ανάγκη μετώπου αντίστασης.Ετσι και αλλοιώς μέχρι την εισβολή,Χίτλερ και Στάλιν ήταν σύμμαχοι και αγαπημένοι.
Με το μπουκάρανε όμως οι Γερμανοί στην ΕΣΣΔ,νάτο και το ΕΑΜ με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Κινδύνευε βλέπεις τότε η μεγάλη πατρίδα του παγκόσμιου σοσιαλιστικού ρεαλισμού,ή αλλοιώς του σταλινισμού.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 7:12 μ.μ.

Οι οπορτουνιστές θα καταστρέψουν τα πάντα.Ο Κουτσούμπας λέει πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χειρότερη απο τον Σαμαρά!!! Και αφού το λέει κοτζάμ γραμματέας το λέει ο ΠΑΝ και οι άλλοι ΠΑΝίβλακες.
Για να δούμε όμως είναι έτσι;.
Ο Συριζαίος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και το δημοτικό συμβούλιο,κόντρα στους τραμπουκισμούς των χουλιγκάνων του Μελισσανίδη,-μέχρι τραυματισμούς δημοτικών συμβούλων είχαμε-,πήραν απόφαση που απορρίπτει το ρυθμιστικό σχέδιο που σκοπεύει να αποψιλώσει το άλσος για να το φάει το λαμόγιο ο Μελισσανίδης.
Χαζός αυτός ο δήμαρχος.Δεν παίρνει παράδειγμα απο τον κομμουνισταρά Πελετίδη στην Πάτρα που μαζεύει ελιές αποφεύγοντας να βάλει σκοτούρες στο κεφάλι του και να μπλέξει με χουλιγκάνους.
Θυμίζουμε πως το ΚΚΕ είχε δώσει γραμμή για λευκό-άκυρο την δεύτερη Κυριακή που οι Συριζαίοι υποψήφιοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με λαμόγια και φασίστες.
Οφσάιντ είναι και η Δούρου.Οι ΠΑΝίβλακες την κατηγορούσαν γιατί λέει ψήφισε τον προυπολογισμό του Σγουρού.Φυσικά οι ΠΑΝίβλακες αγνοούν οτι δεν προλάβαινε η Δούρου να συντάξει νέο προυπολογισμό και αναγκαστικά ψήφισε αυτόν,αφού είχε όλο το δικαίωμα να τον αναθεωρήσει εκ βάθρων,όπως και κάνει τώρα.Ετσι η Ρένα που είναι οφσάιντ ακύρωσε τις συμφωνίες για την ''διαχείρηση''απορριμάτων απο ιδιωτικές εταιρείες που είχε εγκρίνει ο Σγουρός.
Η Ρένα που δεν είναι χριστιανή και δεν πάει στις εκκλησιές και την βρίζει ο Αδωνης προχώρησε σε επανασυνδέσεις κομμένου ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά,όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί.
Θυμίζουμε και εδώ πως το ΚΚΕ είχε δώσει πάλι γραμμή για λευκό και άκυρο.Ευτυχώς αρκετοί ψηφοφόροι του το έγραψαν κανονικά και η περιφέρεια γλύτωσε απο τους Σγουρούς.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 7:22 μ.μ.

5.47 Πολυ Σωστα. ο λαος με τον αγωνα και με το αιμα του πλομησε τους Γερμανους και τους εδιωξε χαρη στις νικες του κοκκινου Στρατου και δεν μπορεσε να παρει την εξουσια απο την προδοσια των ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ συμφωνουμε απολυτα. 6.00 Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ειναι ενας ηρωας του ΚΚΕ που αρνηθηκανε να τον βαλουνε υποψηφιο στην ΕΔΑ για να σωθει. ο καραγιωργης ητανε μεσα στην Γιουγκοσλαβικη πρεσβεια στο βουκουρεστι. Η ΠΑΠΠΑ κατηγορουσε ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΒΑΒΟΥΔΗ για προδοτες και μετα της εφταιγε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 7:36 μ.μ.

6.28 Στην Γαλλια υπηρχε κυβερνηση ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ απο το 1935. Το 1936 εκλεισε τα συνορα στην ισπανια βοηθωντας τον ΦΡΑΝΚΟ. το 1938 στο ΜΟΝΑΧΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ του ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ παρακαλω παραδωσανε στον ΧΙΤΛΕΡ την τσεχοσλοβακια ανοιγοντας του δρομο να χτυπησει την ΕΣΣΔ. το 1938 οταν η Φιλανδια χτυπησε την ΕΣΣΔ η Γαλλια του ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ εφοδιαζε με οπλα τους Φιλανδους και ετοιμαζε και στρατο. Επισης το 1937 στις δικες τς Μοσχας αποκαλυφθηκε συνωμοσια απο τους ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΜΕΝΕΦ ΤΡΟΤΣΚΙ σε συνενοησει με τον ΧΙΤΛΕΡ Οπως λοιπον καταλαβαινει καθε ενας αν περιμενε απο τα λαικα μετωπα ητανε χαμενη. Μονο με τον ΕΛΙΓΜΟ Μολοτωφ Ριμπεντροπ μπορεσε να κερδισει 22 πολυτιμους μηνες για να διασπαση το καπιταλιστικο μπλοκ. Ο λαος της χωρας μας λοιπον πολεμησε κατα 80% τους Γερμανους και δεν μπορεσε να παρει την εξουσια απο τις εγκληματικες συμφωνιες της ηγεσιας του ΕΑΜ και των ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ. Μπορουσαμε τον οκτωβρη του 1944 μετατρεποντας τον πολεμο σε ταξικο να παρουμε την εξουσια. Δεν το κανανε συνειδητα γιατι ητανε του Ευρωκομμουνιστικου δρομου. Και επειδη δεν μπορουσανε χωρις ηττα να το κανουνε οδηγησανε τον λαο στην σφαγη μονο με το εφεδρικο ΕΛΑΣ ωστε να φαινετυαι οτι δεν μπορεσαμε. Τους τα γκρεμισε ολα ο ΗΡΩΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Αυτη ειναι η ιστορικη αληθεια οσο και να σκουζεις. οτι επικρατησατε το 1956 και γραψατε την ιστορια μετα σαν τα μουτρα σας δεν μας λεει κατι. ΛΥΣΑΞΤΕ ΟΣΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 7:43 μ.μ.

6.11 Για ποια αρχεια λες αυτα που κλεψατε στο βουκουρεστι μαζι με την ρουμανικη αστυνομια και μετα πηγανε στο ΤΙΤΟ. Πηγαινε παρτα απο τον Τσαουσεσκου. Μπορεις να πεις στην ασφαλεια να σου φτιαξει μερικα ψευτικα. Παντως σαν τα μουτρα σας δεν προκειται να γινουμε σιγουρα ποτε

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 8:09 μ.μ.

Η ΕΣΣΔ Πολεμησε μονη εναντιον της Γερμανιας απο την αρχη μεχρι το τελος του πολεμου. Και καταφερε να διασπαση το ενιαιο καπιταλιστικο μπλοκ χαρη στο Μολοτωφ Ριμπεντροπ ετσι που οταν χτυπησε η Γερμανια ηδη ειχε εμπλακει σε πολεμο με τους δυτικους λυκους. οι δυτικοι ανοιξανε 2ο Μετωπο οταν πλεον ο Κοκκινος Στρατος ειχε ελευθερωσει την ΕΣΣΔ και προχωραγε να απελευθερωσει την Ευρωπη. ΟΙ Δυτικοι μοναδικο στοχο ειχανε να φτασουνε στο Βερολινο πρωτη ωστε να σωσουνε για τον καπιταλιστικο κοσμο οτι μπορουνε. Για αυτο αλλωστε οι Γερμανοι Στρατηγοι ανοιγανε το Μετωπο στην Δυση μεταφεροντας Στρατο στην Ανατολη. Μεσα σε αυτες τις συνθηκες το καθε ΚΚ επρεπε να εκμεταλευτει τα δεδομενα και την ωρα που φευγανε οι Γερμανοι μεταρεποντας τον πολεμο σε ταξικο να παρουνε την εξουσια εκμεταλευομενοι και βοηθωντας ταυτοχρονα τον Κοκκινο Στρατο. Αυτο δεν εγινε πουθενα γιατι τα πολιτικα μετωπα εχοντας μεσα την 5η φαλαγγα τον οπορτουνισμο ητανε αδυνατο να το κανουνε. Μονο οι λαοι στην αν.Ευρωπη μπορεσανε να οικοδομησουνε τον Σοσιαλισμο χαρη στον Κοκκινο Στρατο που απετρεψε την Αντεπανασταση. Αλλο θεμα ειναι τη συνεβη με την επικρατησει του οπορτουνισμου το 1956. Τα ιδια ακριβως ειχανε συμβει και το 1914 στον 1 Π.Π οταν η 2η διεθνεις προδωσε το προλεταριατο επνιξε την Γερμανικη επανασταση στο αιμα και βοηθησε τα μεγιστα στην ανοδο του Χιτλερ το 1933. Πολυτιμα συμπερασματα και για το σημερα. Μονο με Λαικη Συμμαχια οι λαοι μπορουνε να υπερασπισουνε την χωρα τους σε καιρο Ιμπεριαλιστικου πολεμου βγαινοντας απο αυτον με ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Αλλος δρομος οπως δειχνει η εμπειρια των τελευταιων 100 χρονων δεν υπαρχει

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

@5.41
Αυτοί που υπέγραψαν τις προδοτικές συμφωνίες απο την πλευρά του ΚΚΕ ήταν η ηγεσία του ''τιμημένου ΚΚΕ'' .Ολοι υψηλοβαθμα στελέχη του.Ουτε ακροδεξιοί ούτε του λαικού κόμματος,ούτε του Παπαντρέα.Η ηγεσία του ''ΚΚΕ''ήταν.Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν εσύ σήμερα τους κατηγορείς σαν ''οπορτουνιστές''ή...ποδοσφαιριστές.Ο κόσμος τους ήξερε και τους ξέρει σαν ηγεσία του ''τιμημένου ΚΚΕ''.Σαν ηγεσία του ''ΚΚΕ'' τους έχει καταγράψει και η ιστορία,και δεν αλλάζει.
Το ίδιο θα κατηγορούν αύριο κάποιοι άλλοι την σημερινή ηγεσία σαν προδότες.Ετσι γινόταν και έτσι θα γίνεται όσο υπάρχει το σταλινικό μόρφωμα που ακούει στο όνομα ''ΚΚΕ''.
Το πρόβλημα είναι με ποιούς θα είσαι εσύ τότε.Με τους πρώην ή με τους νύν?Με τους παλιούς προδότες ή με τους νέους προδότες?
Με όποιους και να είσαι το μόνο σίγουρο είναι πως θα είσαι πάντα χαμένος.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 8:38 μ.μ.

Αναμένουμε κ.Κολοκοτρώνη.Ισχυρίστηκες οτι διαθέτεις ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Μπεζεντάκος πολέμησε στον εμφύλιο της Ισπανίας.
Αν δεν τα παρουσιάσεις,θα πιστέψουμε τον φίλο αναγνώστη που λέει οτι υπάρχει μαρτυρία συντρόφου του Μπεζεντάκου που δολοφονήθηκε στην ΕΣΣΔ απο τους σταλινικούς.
Αναμένουμε.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 8:41 μ.μ.

Και ενω μετα την συντριβη των Γερμανων η αστικη ταξη της χωρας Γερμανοφιλη και Αγγλοφιλη ετοιμαζε μεθοδικα τον εμφυλιο πολεμο η ηγεσια του ΕΑΜ Σβωλος Τσιριμωκος Κυρκος Πασαλιδης και του ΚΚΕ Σιαντος Παρτσαλιδης ετιμαζανε μεθοδικα την ηττα. Διαλυθηκε η ΟΚΝΕ το 1943 και μπορεσε να φτιαχτει ξανα το 1968. Υπαγωγη του ΕΛΑΣ Στο ΣΜΑ 1943 Συμφωνια του ΛΙΒΑΝΟΥ και καταδικη της ΑΣΟ ως τυχοδιωκτες απο τους συγκεκριμενους κυριους την ανοιξη 1944 Σεπτεμβρης 1944 Η Συμφωνια του Λιβανου για συμμετοχη σε αστικη κυβερνηση. Αυτη η συμφωνια ανακοινωθηκε στην αθηνα απο την κατοχικη κυβερνηση ΡΑΛΛΗ Πανυγηριζοντας. Οταν το μαθαμε λεει ο σ.Μπαρτζωτας βγαλαμε ανακοινωση οτι ειναι προβοκατσια. Δυστηχως δεν ητανε. Ετσι 12 οκτωβρη που φυγανε οι Γερμανοι ηηγεσια του ΕΑΜ συμμετεχοντας σε αστικη κυβερνηση δινοντας χρονο στην ενωμενη πλεον αστικη ταξη να συγκεντρωσει ανενοχλητη Στρατο και σε χρονο που εκεινη διαλεξανε να μας χτυπησουνε 4ης Δεκεμβρη. Μεσα στην Αθηνα μονο ο εφεδρικος ΕΛΑΣ ο ΑΡΗΣ Στην ηπειρο για παπαρουνες και ο ΕΛΑΣ Πελοποννησου εξω απο την Αθηνα και να παιρνει διαταγη να φυγει. Αυτος ητανε ο χειρισμος των γεγονοτων απο την ηγεσια του ΕΑΜ και τον ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ με σκοπο την ηττα ωστε να προχωρησει ο ευρωκομμουνιστικος δρομος συνειδητα. Και ερχονται οι αθλιοι να μας πουνε οτι για αυτα φταιει ο Σταλιν ωστε να γινουνε ξανα τα ιδια. Αρε κουνια που σας κουναγε

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 9:40 μ.μ.

7.12 Και πολυ σωστα το ΚΚΕ ψηφισε λευκο και ακυρο και ετσι θα κανει παντα.Μην βριζεις τον Μελισσανιδη εχει δηλωσει μαζι με την Γιαννα οτι ψηφιζει ανταριζα. Τα σκουπιδια τα εδωσε σε αλλοο επιχειρηματια και τις καθαριστριες δεν την πηρε στην δουλεια. Τα υπολοιπα θεατρικα τα γνωριζουμε. Αργοτερα θα φανουνε τα ξεφτιλικια. οσο για την θρησκεια τριχες λαμογιο

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 10:08 μ.μ.

8.23 Αυτοι που υπογραψανε ατες τις προδοτικες συμφωνιες ειναι οπορτουνιστες που μεσα απο τις διωξεις στην δικτακτορια του Μεταξα μπορεσανε να αναριχηθουνε στην ηγεσια του ΚΚΕ. Αυτο δειχνει ξεκαθαρα οτι μιλαμε για Ταξικο Πολεμο χωρις ελεος και ποιν πραγματικα αναγνωριζει η αστικη ταξη για εχθρο. Ολοι αυτη η απαξιωση προς τα ΚΚ που προσπαθεις να περασεις χρησιμοποιοντας αυτον το πολεμο δειχνει πεντακαθαρα ποσο δικιο εχει το ΚΚΕ που σας χαραχτηριζει εγκληματικη συμμορια του καπιταλισμου μεσα στις γραμμες του κινηματος. Το μισος σας δειχνει οτι ειμαστε σε σωστο δρομο και οτι η εργατικη ταξη για να νικησει πρωτα πρεπει να σας τσακισει

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:06 μ.μ.

Αγρίεψε ο ΠΑΝ.Πολεμάει μόνος του τους οπορτουνιστές σαν λεοντάρι.Τα έχει βάλει με 10-15 οπορτουνιστές και τους ξέσκισε.
Ετσι είναι οι Μεγάλοι Δάσκαλοι.Ή είσαι μαρξιστής σαν τον Δάσκαλο ή δεν είσαι τίποτα.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:13 μ.μ.

ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.............

http://news247.gr/eidiseis/gnomes/andreas-andrianopoulos/adikaiologhtos-panikos.3226080.html

Ανδριανοπουλος ο γκουρου του νεοφιλελλευθερισμου στην Ελλαδα {καρφωνει} το μαχαιρι του σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
1.Ξεφτυλιζει ολη την προπαγανδα της ΝΔ περι εξοδου της χωρας απο την ΕΕ.
2.Ξεσκεπαζει το πραγματικο προσωπειο του Συριζα για την πολιτικη του.

Συριζομποτ υπερασπιστειται την αριστεροσυνη σας.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:49 μ.μ.

Oποιος περνάει έξω απο πρεσβείες είναι ύποπτος και σκυλί μπαμπέσικο..Απαγορεύεται να βολτάρετε έξω απο τις ξένες πρεσβείες.
Αν οι πρεσβείες που κάνετε την τσάρκα σας είναι Γιουγκοσλάβικες ή Γαλλικές,είστε δύο φορές σκυλί μπαμπέσικο.
Οι Γιουγκοσλάβικες πρεσβείες είναι γεμάτες απο Τιτοικούς.Οι Τιτοικοί είναι κάτι τέρατα με δύο κεφάλια και τέσσερα πόδια.Είναι άτιμοι γιατί βοήθησαν στον εμφύλιο το κώμα μας με οπλισμό,χρήματα,ιατρική βοήθεια και φιλοξενία.
Σήμερα ο ΠΑΝ μισεί τους τιτοικούς γιατί τα έσπασαν με τον Πατερούλη μας.
Σήμερα ο ΠΑΝ δικαιώνεται,και η ιστορία παραδίνεται.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

Για τελευταία φορά ξαναλέω ό,τι έχω ήδη πει και αφορά τον Καραγιώργη και τον Μπεζεντάκο.
Νομίζω δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η συνέχιση αυτής της συζήτησης (ας το πούμε συζήτηση , κάθε άλλο παρά συζήτηση είναι)

Μερικοί είστε απαράδεκτοι απο την αρχή μέχρι το τέλος είστε εντελώς γελοίοι να με συγχωρείτε γιατί προσπαθείτε να γελοιοποιήσετε τα πάντα. Οι απόψεις είναι σεβαστές , όποιες και να είναι είτε συμφωνεί κάποιος είτε όχι. Έχω ξαναπεί ότι ούτε η εχθρότητα και η πολεμική με ενοχλεί ούτε το αντιΚΚΕ μένος . Mε ενοχλεί αφάνταστα (θα έπρεπε λογικά να ενοχλεί και ένα αριστερό όπως λέει blog) πχ ο τύπος 5:30 μμ , που έχει μπερδέψει το μικυ μάους με την πολιτική συζήτηση σε όποια ένταση και αν γίνεται. Ο άνθρωπος είναι κανονική απολίτικη καρικατούρα.

1. Η άποψη που κατέθεσα για τον Καραγιώργη είναι η επίσημη άποψη του ΚΚΕ, εκεί την διάβασα και εγώ (διάβαστε τα επίσημα κείμενά του, δώστε και κανένα φράγκο και αγοράστε τα απο την Σύγχρονη Εποχή)

Σας πονάει μερικούς και το βρίσκω λογικό πως το ΚΚΕ (σταλινικό, απολιθωμένο κλπ) καταγγέλει την τότε Ρουμάνικη ηγεσία για την στάση της. Σας πονάει διπλά γιατί το αλήστου μνήμης ΚΚΕ εσωτερικού ήταν κ@@ος και βρακί μαζί του και το ΚΚΕ σχεδόν υπο διωγμό. ¨Ηταν καλά τότε που ο Τσαουσέσκου τα είχε βρει με τους αμερικάνους;
Η γυναίκα του , που είπε κάποιος ξύπνιος, ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα τι έγινε. Βέβαια αν ζει θα είναι υπεργηρη και αυτό απο μόνο του με κάνει να την σεβαστώ και να μην συνεχίσω.
Τα γεγονότα δεν είναι διαφορετικά ανάλογα με την πολιτική επιλογή που κάνουμε σήμερα δηλαδή αν μας αρέσει ή όχι το ΚΚΕ.

2. Για τον Μπεζεντάκο ήδη απάντησα. Αν δεν σας αρέσει η απάντηση είναι άλλο θέμα.

3. Ο Μπελογιάννης ανήκει στο πάνθεον των ηρώων του ΚΚΕ. Για μας είναι "εικόνισμα" , για μας είναι " Άγιος" (το γράφω με χριστιανικούς όρους για να σας δείξω την πίστη μας σε Αυτόν).
Το τι λένε οι συγγενείς του για αυτόν και το ΚΚΕ δεν έχει καμία σημασία. Η Έλλη Παπά υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ , υπήρξε αγωνίστρια, υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Δυστυχώς για όσους λένε διάφορα αλλά και για την ίδια υπάρχουν στα αρχεία του ΚΚΕ και οι δικές της απόψεις(γράμματα, σημειώσεις, αναφορές, καταγγελίες και πολλά άλλα) αυτά ειναι δημοσιοποιημένα και πασίγνωστα. Δεν κάνω κανένα άλλο σχόλιο.

Ο κάθε αγωνιστής πρέπει να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ , και ας μη συμφωνεί σε όλα μαζί του. Το ΚΚΕ είναι ελπίδα του εργαζόμενου λαού.
Το πρόγραμμα του είναι η πιο πειστική απάντηση για να ζήσουμε καλύτερα, είναι έντιμη πρόταση χωρίς να κοροιδεύει κανένα.

Σε όσους αρέσουν τα παραμύθια, το"ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ...."

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 1:05 π.μ.

11.49 η συμμορια των ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ εκλεισε τα συνορα το 1948 και ταυτοχρονα χτυπουσε και ο Γιουγκοσλαβικος Στρατος. Ταυτοχρονα κομμουνιστες που δεν συμφωνησανε με αυτο το αισχος κλειστηκανε σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως απο την συμμορια. Αυτη ειναι η αληθεια.Οχι βολταρει μεσα στην πρεσβεια ητανε

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 1:33 π.μ.

@11.55
Μας έπεισες.Σε όλα.
Με τα στοιχεία σου,με τις αποδείξεις σου,με τα ντοκουμέντα σου,με τις αλήθειες σου με την επιχειρηματολογία σου.

Αχ ρε Κολοκοτρώνη.Καλό το στρίβειν δια του σταλινισμού αλλά το ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ το κατέχουν άλλοι.Δεν το αφήνουν με τίποτα απο τα χέρια τους.Μέχρι ο γιός του παπατζή Αντρέα κάνει να λαβαίνει.
Κάποτε ζήλεψε και το ΚΚΕ την δόξα του ενωμένου και δυνατού ΠΑΣΟΚ.Δεν του έκατσε όμως και ο παπατζής Αντρέας το ανάγκασε να....συγκυβερνήσει μαζί του.

Η γυναίκα του Καραγιώργη έχει γράψει βιβλίο για τον άντρα της,την συλληψή του,τις συνθήκες δολοφονίας του μετά απο τα φρικτά βασανιστήρια όντας βαριά άρρωστος στα υπόγεια της ρουμανικής Σεκιουριτάτε απο σταλινικούς υπανθρώπους με εντολή Ζαχαριάδη.Ετσι δεν χρειάζεται τον υποκριτικό σεβασμό σου η γυναίκα του θύματος των σταλινικών.Μόνο να μάθει που βρίσκονται τα κοκκαλά του ζητάει.Ούτε αυτό της το επιτρέπουν οι σταλινικοί δολοφόνοι.
Δεν έχει ανάγκη ψεύτικου σεβασμού απο τους συνεχιστές του σταλινισμού.
Αρκεί να διαβάσεις το βιβλίο της.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 1:44 π.μ.

Eίναι η επίσημη άποψη του του ΚΚΕ μας λέει ο Κολοκοτρώνης για την δολοφονία Καραγιώργη.
Δηλαδή μας συστήνει την άποψη των δολοφόνων του!!!!!
Μας υποχρέωσες! Αν θέλαμε τερατολογίες θα αγοράζαμε την Ελεύθερη Ωρα και θα μας ερχόταν και φτηνότερα.
Δεν παίζεται η βλακεία τους.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 8:22 π.μ.

"Το ΚΚΕ είναι ελπίδα του εργαζόμενου λαού. Το πρόγραμμα του είναι η πιο πειστική απάντηση για να ζήσουμε καλύτερα, είναι έντιμη πρόταση χωρίς να κοροιδεύει κανένα."

Τρία ψέματα δε 2 γραμμές Κολοκοτρώνη.
Καλά τα πας για προεκλογική περίοδο.

3 Ιανουαρίου 2015 στις 10:17 π.μ.

"Με 24ωρη απεργία σήμερα απαντούν στην επιστράτευση"

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7434974&publDate=14/5/2013

Έλα, με 24ωρες χτυπάμε το σύστημα λέμε!

http://kokkinostupos.wordpress.com/2013/05/13/%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ; (σχετικά με την απεργία της ΑΔΕΔΥ)

ΔΗΛΩΣΗ των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ

Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση,
η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη

ΑΘΗΝΑ, 13/5/2013

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 10:26 π.μ.

Κολοκοτρωνης. Ο Αντικομμουνισμος και η τυφλωση δεν τους αφηνει να δουνε τιποτα. Ειναι ορκισμενοι εχθροι της εργατικης ταξης παντα διπλα στον καπιταλισμο. Και με παραμυθακια ταχα μου για δημοκρατια σε αταξικη βαση παιζουνε τον βρωμικο ρολο τους. Δεν τους ενδιαφερει ουτε η εξαθλιωση ουτε τιποτα απο οτι συμβαινει στον λαο. οι ανθρωποι ειναι αδιστακτοι

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 10:32 π.μ.

11.49 δεν υπηρχε καμμια αμφιβολια οτι θα υποστηριζες αυτα τα Σκυλια του ΤΙΤΟ στην Γιουγκοσλαβια στα εγκληματα που κανανε. Η βοηθεια που εφθανε στον ΔΣΕ ητανε απο την ΕΣΣΔ και περναγε μεσα απο εκει. Να τους χαιρεσαι για το περασμα τους με τους Αμερικανους το 1948

οπορτουνιστικό απόβρασμα
3 Ιανουαρίου 2015 στις 10:59 π.μ.

Επειδή το post συμπληρώνει όπου να΄ναι τα 200 σχόλια και ο Γιώργης θα το κλείσει, εύχομαι από καρδιάς στο επαναστατικό ΚΚΕ να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 6% , ώστε το κόμμα να ανασάνει οικονομικά και να μην αναγκαστεί να πουλήσει και κανέναν όροφο από το Σπίτι του Λαού και έχουμε στον πάνω όροφο το Μαΐλη να καταστρώνει την Επανάσταση και στον κάτω την Τράπεζα Πειραιώς να σχεδιάζει τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Θα είναι πολύ ωραία. Θα φάμε σουβλάκια, θα πούμε συνθήματα, θα ταΐσουμε τις πάπιες κλπ

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 11:15 π.μ.

Απο την Ανοιξη του 1948 με κλειστα τα Γιουγκοσλαβικα συνορα και με τον Γιουγκοσλαβικο Στρατο να χτυπαει πισωπλατα η μαχη πλεον ητανε ανιση για τον ΔΣΕ. Επισης χρησιμοποιουσανε το γιουγκοσλαβικο εδαφος Μοναρχοφασιστικες δυναμεις με την συμφωνη γνωμη της Συμμοριας. ακομα ετοιμαζανε επιθεση εναντια στην Λ.Δ Αλβανιας Αυτη ητανε η δηθεν βοηθεια αυτης της κλικας στον ΔΣΕ. Τιποτα παραξενο παντα ετσι ειναι η 5η Φαλαγγα Εδω ο Βαφειαδης φτυνοντας τους νεκρους του αγωνα εδωσε τα χερια με τον Τσακαλωτο ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 11:29 π.μ.

Ποιο ΠΑΣΟΚ θα ψηφισετε ;;;;...

Συριζα - Παλιο καλο ανδρεοπαπανδρεικο πασοκ δεκαετιας 80

Ποταμι- Εκσυγχρονισμος και Σημιτης uber alles!

Πασοκ Βενιζελου- Πασοκισμος με κοκτειλ μουσολινισμου και σημιτισμου


Κομμα ΓΑΠ - Αγαπαμε εκσυγχρονισμο αλλα λυγιζουμε μπροστα στην αφισσα του Ανδρεα

Νδουλα Σαμαρα - Σημιτισμος με εσανς λαικοδεξιας

Χρυση Αυγη - Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες εφοπληστες.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 12:11 μ.μ.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο για ιστορικά γεγονότα, που δεν ήμουν παρών, αλλά επειδή προέρχομαι απο οικογένεια αριστερών αγωνιστών με φυλακές, εξορίες και απίστευτες ταλαιπωρίες, ανήκαν σε αυτό το ανώνυμο πλήθος , που μάτωσε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και την ελευθερία της πατρίδας.
Αυτοί οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι όταν τους βασάνιζαν στις φυλακές, στις εξορίες και στα κρατητήρια , οι ασφαλίτες και οι βασανιστές τους τους έλεγαν πράγματα , ακριβώς τα ίδια για το ΚΚΕ που λέτε πολλοί στα σχόλια σας. Καρμπόν.
Ανατριχιάζω που τα διαβάζω και αμφιβάλλω πολλές φορές αν είναι απόψεις προοδευτικών ανθρώπων ή ασφαλιτών.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 12:11 μ.μ.

Κάνω bookmark αυτό το αρθρο για να γελάω 1 χρόνο μετά με αυτά που θα γράφουνΣΥΡΙΖΟμποτ και λοιπές "αριστερες δυνάμεις", στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά.

Το έργο το ζήσαμε ξανά με τον "Λεφτά υπάρχουν νούμερο 1", θα το ζήσουμε και πάλι με τον "Λεφτά υπάρχουν νούμερο 2".

Στο μεταξύ, εγώ αποσύρω τις λιγοστές καταθέσεις μου (σιγά μην τις αφήσω να μου τις φάνε οι Σκουρλέτηδες και οι Στρατούληδες), αγοράζω μποοοοολικο ποπ κορν και αράζω γελώντας στον καναπέ μου βλέποντας τις επικές κωλοτούμπες των συριζαίων. Προσεχώς στις οθόνες μας!

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 12:20 μ.μ.

Ά ρε κατακαημένε Λολοκοτρώνη...........

Εδώ κοτζαμ ΠΑΝ λέει ότι ο Καραγιώργης ήταν πράχτορας του Τίτο άρα καλά τον καθάρισε το ΚΚΕ και συ μας λες ότι κακώς τον δολοφόνησαν....
Την ίδια ώρα επαναλαμβάνεις την μπαρούφα ότι το τότε ΚΚ Ρουμανίας ήταν λέει του Τσαουσέσκου..... ενώ μια απλή αναζήτηση θα σου έδειχνε ότι το τότε ΚΚ Ρουμανίας ήταν στο πλευρό του Στάλιν και κολλητάρι του ΚΚΕ... Μέχρι και την ιστορία πηγαίνεις 15 χρόνια μπροστά για να δικαιολογήσεις τους Ζαχαριαδικούς φονιάδες... Τόσο ξεφτίλα....

Μίλησες για Μπεζαντάκο και δεν μας είπες ΕΝΑ όνομα από τους μαχητές της Διεθνούς Ταξιαρχίας που να μαρτυράει ότι πολέμησε μαζί του στην Ισπανία. Δεν βρέθηκε όυτε ΕΝΑΣ μέσα σε χιλιάδες μαχητές να πει ότι τον είδε................
Για τον Χαιτά και τους άλλους που εκτέλεσε ο Στάλιν απλά και μόνο γιατί κάποτε έκαναν παρέα με τον Μπουχάριν, και πάλι ΜΟΚΟ έκανες............. Τόσο ξεφτίλα.....

Μετά στην "δίνει" που σας ειρωνεύονται και σπάνε πλάκα μαζί σας.
Μάθε πως είσαι τυχερός όταν σας αντιμετωπίζουν ως .....νούμερα. Κανονικά έπρεπε να τρώτε ροχάλες κάτι τέτοιοι απολογητές της διαχρονικής ηλιθιότητας (επιεικώς) του ΚΚΕ σαν εσάς.....

Και τέλος, η μπάλα στην εξέδρα, και η προσφιλής στη ΝΔ, την Σαμαρική ακροδεξιά και το ΚΚΕ (παρέα πάνε) παρομοίωση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.
Ας πούμε λοιπον πως έχεις δίκιο. και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ.
Τι δείχνει αυτό?
Σας πήρε τα σώβρακα το ΠΑΣΟΚ το '81 και σήμερα σας ξαναπέρνει τα σώβρακα ο ΣΥΡΙΖΑ το '12 και το '15.
Και αντί να βγάλετε συμπεράσματα για τα λάθη σας, ουρλιάζετε εκκωφαντικά ότι δεν αρμενίζετε εσείς στραβά αλλά ότι ο γυαλός είναι στραβός!!!!

Τέτοιο ξεφτιλίκι.... Μόνο τον οίκτο προκαλείτε!

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 12:28 μ.μ.

Αν ψηφίσεις το κόμμα του Βενιζέλου, ψηφίζεις τη στάμπα ΠΑΣΟΚ.
Αν ψηφίσεις το κόμμα του ΓΑΠ, ψηφίζεις το ΠΑΣΟΚ του γιου του ιδρυτή του.
Αν ψηφίσεις το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, ψηφίζεις το ΠΑΣΟΚ των χορηγών του.
Αν ψηφίσεις το κόμμα του Κατσανέβα, ψηφίζεις το δραχμολαγνικό ΠΑΣΟΚ του γαμπρού του ιδρυτή του.
Αν ψηφίσεις το κόμμα των Φλωρίδη-Διαμαντοπούλου, ψηφίζεις το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.
Αν ψηφίσεις το κόμμα των Μητρόπουλου-Σακοράφα-Κουρουπλή (δηλ.ΣΥΡΙΖΑ), ψηφίζεις το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.
Αν ψηφίσεις το κόμμα του Σαμαρά, ψηφίζεις το κόμμα που συνεργάζεται επί 3 χρόνια - και βάλε - με το ΠΑΣΟΚ.
Αν ψηφίσεις το κόμμα του Κουβέλη, ψηφίζεις το wanna be but never been ΠΑΣΟΚ.

Συμπέρασμα: όπου και να πας, θα σε βρει το ΠΑΣΟΚ κατακούτελα...

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 12:46 μ.μ.

Άδωνι 12.11 μην ανησυχείς και αποσύρεις τις καταθέσεις σου. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δεξιά στροφή οι καταθέσεις σου δεν κινδυνεύουν.
Φιλιά στη Ευγενία

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 1:06 μ.μ.

Και υπερψηφιστηκε η προταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πηγαν στην ΟΛΜΕ και εκαναν κωλοτουμπα γραφοντας στα παλια τπυς τα παπουτσια αυτο που ψηφισαν οι καθηγητες! Μονο το ΠΑΜΕ που ειχε αλλη προταση στηριξε την αποφαση των ΕΛΜΕ! Μονκ οι παμιτες καθηγητες απηργησαν και το φθινοπωρο και τις 5 μερες οταν οι αλλοι καναν απεργοσπασια.
Η απεργια των καθηγητων ηταν αλλο ενα μνημειο της ξεφτιλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 3:29 μ.μ.

Παράτα τις ανατριχίλες ρε Κολοκοτρώνη.
Και οι δικοί μας αριστεροί ήταν.Αλλοιώς όμως μας τα είπαν τα πράγματα.
Και το κυριώτερο είναι Κολοκοτρώνη,πως αυτά που μας έλεγαν οι δικοί μας για τα εγκλήματα των σταλινικών στις φυλακές και στις εξορίες,η πραγματικότητα και η ιστορία τους δικαίωσε.Αυτοί βγήκαν αληθινοί και όχι οι σταλινικοί δικοί σου.
Υ.Γ.Μην ξαναπαραστήσεις τον ιστορικό.Τα έκανες θάλασσα.Αντέγραψες κάτι για το Μπούλκες και τα μπέρδεψες.Μετέφερες άλλα αντ'άλλων και το πήρες είδηση όταν σε διόρθωσαν.Τόση άγνοια έχεις για ιστορικά γεγονότα.
Μας μετέφερες την άποψη του ΚΚΕ για τον Μπεζεντάκο,χωρίς να παρουσιάσεις τα στοιχεία και τις αποδείξεις που υποσχέθηκες.
Οι δολοφόνοι του Μπεζεντάκου,την μόνη άποψη που έχουν,είναι η άποψη του δολοφόνου.
Ο θύτης δεν μπορεί να έχει άλλη άποψη για το θύμα του.
.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2015 στις 4:12 μ.μ.

@Ανώνυμος
Εδω και 4 σχολιαο ανθρωπος σου γραφει οτι το ΚΚΡουμανιας μετα τη δολοφονια Καραγιωργη το ανελαβε ο Τσαουσεσκου που ηταν κωλος και βρακι με ΚΚΕ εσωτερικου και σφοδρα εναντιον της ΕΣΣΔ. Κατι που σημαινει οτι αν υπηρχαν στοιχεια για οσα λες το Ρουμανικο κρατοςκαι το ΚΚΡουμανιας δε θα ειχανκανενα προβλημα να τα δημοσιοποιησουν...
Το εχουμε καταλαβει ολοι απο το 1ο σχολιο του ανθρωπου εκτοςαπο σενα...Αλλα συριζαιος εισαι δε σε παρεξηγουμε...

3 Ιανουαρίου 2015 στις 4:44 μ.μ.

Δεν υπάρχει η -τεχνική- δυνατότητα να αναιβαίνουν άλλα σχόλια σ' αυτή την ανάρτηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger