Home » , » Ο "Αγιος Πρεβέζης" και οι διαπραγματεύσεις

Ο "Αγιος Πρεβέζης" και οι διαπραγματεύσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 | 5:15 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, όπως αποκαλούν το γλείψιμο οπισθίων τα ΜΜΕ, μου θυμίζει την ταινία "άγιος Πρεβέζης" του Δ. Κολλάτου, που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα.
Συγκεκριμένα μια σκηνή, όπου ο δεσπότης λέει στην ερωμένη του: "Είσαι η γλυκιά μου πουτάνα!" και παρακάτω: "Αν είμαι καμιά φορά απότομος μαζί σου, μην στενοχωριέσαι, για σένα το κάνω!"
Αυτές οι δυο ατάκες δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει με το "Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι".

Υπάρχουν φυσικά και διαφορές. Οι δανειστές δεν εμπιστεύονται το σαμαρά. Πότε δεν τον εμπιστεύτηκαν σε αντίθεση με τα γίδια που τον ψήφισαν. Γι αυτό άλλωστε τον έβαλαν να υπογράψει συμβόλαιο με το σατανά (μνημόνιο), όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση. Όπως όμως δείχνουν και τα θρίλερ του είδους, δεν υπάρχει happy end, αφού τους παίρνει όλους ο διάολος. Γνωρίζουν ότι είναι σε θέση ισχύος. Η ισχύς τους πηγάζει από το γεγονός ότι έχουν δεμένη χειροπόδαρα τη γαλάζια και πράσινη "συμμορία των 155".

Ας λέει ο κάθε "Ταρτούφος" ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα. Έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους, που αν βγουν, θα γίνουν ζόμπι και θα τους φάνε λάχανο. Δεν υπάρχει κι η σούπερ ηρωίδα να τους γλυτώσει.
Η Ντόρα κρατάει μπαζούκας αλλά για άλλο λόγο. Αντώνη τον "ψυχρό εκτελεστή" τον είδες; Όχι; Δες το "Δράκουλα" τότε και πες μου ποιόν "καλό" σου φίλο θυμίζει.

Τα γερμένα υποβρύχια που παρέβαλε με τυμπανοκρουσίες ο δελφίνος πρώην υπουργός άμυνας, θα αμολήσουν τις τορπίλες τους στο ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ - Τιτανικού, πνίγοντας οριστικά το Βαγγέλη. Οι μίζες των γερμανικών εταιριών έχουν τη δική τους "λίστα" που είναι μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι από τους Βένετους και τους Πράσινους.
Και δεν είναι μόνο ένα σκάνδαλο."Τα Σόδομα και τα Γόμορρα" μετρούν τις τελευταίες τους μέρες.

Η τρόικα ανησυχεί για το ΣΥΡΙΖΑ. Όχι βέβαια για την πολιτική του, η οποία είναι ακόμα είναι "Αγνοούμενη". Ανησυχεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ότι ήταν μικρό κόμμα δεν είχε διαφθαρεί. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Έτσι δεν μπορούν να τον "κρατήσουν" εύκολα.
Τώρα ετοιμάζουν την "Αποπλάνηση" να δούμε, αν θα τα καταφέρουν. Η Γιάννα όμως σε ρόλο "Λολίτας"; Έλεος! Κι Αλέξη, ο Harry Potter είναι φαντασία σκέτη. Όπως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μέσα στην Ευρωζώνη. Πιο καλά διαπραγματεύεσαι με "Τα σαγόνια του καρχαρία".

Πάνε στη "Γη της επαγγελίας" του ΣΥΡΙΖΑ, ως άλλοι άσωτοι υιοί και κόρες, διάφοροι πρώην του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ, δίνοντας μια νότα θρησκευτικών έργων, που παίζει πολύ τώρα τελευταία η αντιπολίτευση. Αυτή η "Ολική επαναφορά" όμως, μου θυμίζει κάτι σεξοκωμωδίες, που στο τέλος καταλήγουν τσόντα.
"Είπα "τσόντες" και μου ήρθε τώρα στο μυαλό, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ. Όποιο έργο και να δεις πάνω κάτω τα ίδια θα αντικρίσεις. Οι ηθοποιοί αλλάζουν, άντε και το ντεκόρ για ποικιλία. Οι στάσεις και το τέλος γνωστά...

Το ΚΚΕ πάλι έχει ασπρόμαυρες παλιές ταινίες, κλασικά αριστουργήματα, όπως το "Αλέξανδρος Νέφσκι" ή το "θωρηκτό Ποτέμκιν". Αν κάναμε κι ένα πιο σύγχρονο έγχρωμο έργο; "Επανάσταση" ας πούμε; Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Και μην κόβετε τα επαναστατικά έργα πάνω στο καλύτερο για "διαφημιστικό διάλειμμα" μας εκνευρίζει.
Για να το κάνω λιανά, υπάρχουν κι άλλοι, εκτός κόμματος, που αγωνίζονται και γυρίζουν τις δικές τους ταινίες. Μην τους πικραίνουμε, ας δούμε μερικές "ταινίες μικρού μήκους", χωρίς μουρμούρα, η τέχνη, η έκφραση των συναισθημάτων, είναι και σ' αυτές. Μια πράξη Αντίστασης στο φασισμό είναι καλή, όποιος και να τη κάνει...

Τέλος θα αφήσω τα φίδια. Τα ντοκιμαντέρ με δηλητηριώδη ερπετά δείχνουν πόσο επικίνδυνα είναι σε όσους τα πλησιάζουν. Καλό είναι να βλέπουμε και καμία ιστορική σειρά, ταινίες με θέμα το Β Παγκόσμιο, το Ολοκαύτωμα, να θυμούμαστε, γιατί μερικοί ξεχνάνε εύκολα και η πολιτική άνοια (ή άγνοια) είναι θανατηφόρα.
 Για να μην έχουμε "Ξέσπασμα" από φονιάδες το λέω... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2014 στις 6:12 μ.μ.

Αναγκαίο αντιΚΚΕ παραλήρημα της τσάκρη για να ανοίξουν μπροστά της μονομίας οι πύλες της εισόδου...
της νέας σοσιαλδημοκρατίας που παραρέχει και το αναγκαίο διαβατήριο της βουλευτικής της επιβίωσης...

Καταθέτοντας τα πιο «αξιόπιστα» σε αυτές τις περιπτώσεις διαπιστευτήρια, που δεν είναι άλλα από τον αντικομμουνισμό και την αντιΚΚΕ λάσπη, η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ, κάνει θεαματικό μπάσιμο στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτώντας τη νέα μετα-ΠΑΣΟΚ εποχή της με ένα ―αναγκαίο για τα καλορίζικα― αντιΚΚΕ παραλήρημα.



Και η «ΑΥΓΗ» ανοίγει διάπλατα τις αγκάλες της και την υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων γιατί ―τι να σου κάνει ο έρμος― πόση αντιΚΚΕ λάσπη να προλάβει να φτιαρίσει ένας Καρτερός… Όχι, η κυρία Τζάκρη δεν αρθρογράφησε αυτή τη φορά στην «ΑΥΓΗ». Προτίμησε η «δουλειά» να γίνει στην τηλεόραση. Εξάλλου πόσοι «αριστεροί» ψηφοφόροι θα τη διάβαζαν στην "εφημερίδα της Αριστεράς"; Μπροστά στο «γυαλί» συνωστίζεται η πελατεία…



Το βίντεο με το παραλήρημα της Τζάκρη ανέβηκε από το κανάλι της «ΑΥΓΗΣ» στο Youtube, επιβεβαιώνοντας και στον πιο «ρομαντικό» ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ τη στάση και τις «διαθέσεις» του κόμματος αυτού απέναντι στο ΚΚΕ. Παραθέτουμε το βίντεο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια για τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη... (στο κανάλι της «ΑΥΓΗΣ», ακριβώς κάτω από το βίντεο):



Πάει πολύ να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές για τη σχέση τους με το λαό οι υπηρέτες της τάξης των κηφήνων, απόγονοι χρεοκοπημένων πολιτικών σχηματισμών, κληρονόμοι της βλαχογκλαμουριάς του ΄81 και φορείς της πιο μολυσματικής πασοκίλας, που η μόνη δική τους σχέση με το λαό ορίζεται από το πόσοι κατώτατοι μισθοί αντιστοιχούν στην αξία των «επώνυμων» ρούχων και «αξεσουάρ» τους.



Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα του να εγκαλούν το ΚΚΕ για τη σχέση του με το λαό. Αυτοί που σήμερα γλύφουν εκεί που μέχρι χτες έφτυναν, που εισπράττουν τα εύσημα των «διεθνών funds», των αγορών και των επιτελείων της ΕΕ, αυτοί που συναγωνίζονται σε αντιΚΚΕ «επιχειρήματα» ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, που ορκίζονται μεταμέλεια και πίστη στους αστούς για να κερδίσουν το δαχτυλίδι της διαχείρισης της εξουσίας.



Οι σημαίες των κομμουνιστών έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στο λαό, βάφτηκαν κόκκινες από το αίμα του και δεν υποστέλλονται. Δεν μπορούν να τις αγγίξουν, όσο και αν προσπαθούν, τα ξεφτίδια της σοσιαλ-πασοκο-δημοκρατίας που αγωνιούν για το πολιτικό τους μέλλον, ούτε οι καιροσκόποι του οπορτουνισμού.

Ανώνυμος
27 Νοεμβρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

Τι θα έπρεπε να προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη;
...Το ότι η "Αυγή", η "εφημερίδα της αριστεράς", "ανέβασε" περιχαρής στο κανάλι της βίντεο με την εν πολλά Μνημόνια περιπεσούσα Θεοδώρα Τζάκρη να κάνει τον βλαχοσινιέ θυληκό Άδωνι Γεωργιάδη στον Βαγγέλη Μαρούπα, ή ότι, αφού δεν της βγήκε (της "Αυγής") η νέα επίδειξη αθλιότητας και εισέπραξε την αηδία και αποστροφή κάποιων "τελευταίων Μοϊκανών" του χώρου που εκφράζει, βάλθηκε για πολλοστή φορά να "εξαφανίσει τα ίχνη" της ..."αριστερής κριτικής στο σταλινισμό", κάνοντάς το "private";

Δεν έχει κανένα νόημα να απαντηθεί μια ρητορική ερώτηση ή να ασχολείται κανείς διαρκώς με το αβυσσαλέο επίπεδο εξαχρείωσης της "Ριζοσπαστικής Αριστεράς." Έχει όμως νόημα να διατηρεί το ιστορικό αρχείο της πορείας των πραγμάτων, για να μαθαίνουν, όπως λέμε, οι νέοι, και να θυμούνται οι παλαιότεροι, πώς γίνεται κάτι τόσο θεωρητικά εύηχο όπως ο "δημοκρατικός σοσιαλισμός" να είναι τόσο αφόρητα δύσοσμο στην πράξη.

Το βίντεο που κρύβει τώρα η "Αυγή" (η οποία εστίασε περιχαρής μόνο στον αντικομμουνιστικό οχετό της Τζάκρη προς τον Μαρούπα) από το Κόντρα (γύρω στο 0:40), και ένα συμπλήρωμα από το 902:

http://www.youtube.com/watch?v=2NJCP8EFLnc

http://www.youtube.com/watch?v=2Q6khZbIdzA&list=UUY5SB06XpEcl6F7TCC1l-0g

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger