Home » , , » Συριζαίος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας - Αβανταδόρος του Μελισσανίδη

Συριζαίος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας - Αβανταδόρος του Μελισσανίδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 | 5:30 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νόμος που βρίσκεται σε ισχύ. Ανεξάρτητα με την άποψη που έχει ο καθένας για τον νόμο, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει ανάλογα. Η τεχνική υπηρεσία έχει ζητήσει από την ΑΕΚ κάποια συγκεκριμένα πράγματα». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρης Βασιλόπουλος σε ερώτημα ιστοσελίδας που εκφράζει τις απόψεις του Μελισσανίδη (aek365.com, 14.11.2014), επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα του προσάψαμε με αναλυτικό δημοσίευμά μας.

Οι μάσκες έπεσαν. Ο συριζαίος δήμαρχος, που κάποια στιγμή αναγκάστηκε να κάνει πίσω (προηγουμένως είχε συμπεριφερθεί ως delivery boy  του Στρατούλη και του Φλαμπουράρη στα μυστικά παζάρια τους με τον Μελισσανίδη), όχι μόνο αποδέχεται τον αντισυνταγματικό νόμο 4277/2014, αλλά και δεσμεύεται να τον εφαρμόσει και να δώσει στον Μελισσανίδη υψόμετρα και για το κομμάτι του άλσους που παράνομα του εκχωρεί ο συγκεκριμένος νόμος.

Οπως και άλλη φορά έχουμε γράψει, δεν ζητάμε από τον Βασιλόπουλο να κάνει αντάρτικο μην εφαρμόζοντας ένα νόμο (για να το κάνεις αυτό χρειάζεται παλικαριά που στους Βασιλόπουλους είναι είδος εν πλήρη ανεπαρκεία), αλλά να σεβαστεί τη νομιμότητα. Την τυπική νομιμότητα. Να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος με φιλότιμο. Πόσο μάλλον ένας εκλεγμένος δήμαρχος, με εντολή να προστατεύσει το άλσος.

Πώς χαρίζονται τα 6 στρέμματα άλσους στον Μελισσανίδη; Με το κόλπο της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης σ’ αυτό το κομμάτι του άλσους, μέσω νόμου. Αυτό είναι εντελώς παράνομο και ο δήμος οφείλει να μην εφαρμόσει την παρανομία. Οφείλει ακόμη να ανακοινώσει ότι θα κάνει ο ίδιος προσφυγή στο ΣτΕ στην περίπτωση που οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία εκδώσει διοικητική πράξη (π.χ. Εγκριση και Αδεια Δόμησης) κατ’ εφαρμογή αυτής της παράνομης και αντισυνταγματικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ιδού το ιστορικό αυτής της υπόθεσης, για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την αισχρή στάση της συριζαίικης νέας δημοτικής διοίκησης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Το 2002, με το άρθρο 10 παρ. 3 του Ν. 3044 (πρόκειται για το νόμο που στο άρθρο 19 νομοθετούσε το περιβόητο «σχέδιο Γρανίτσα») προβλέφτηκε ότι μπορούν να γίνονται αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις ρυμοτομικών σχεδίων με υπουργικές αποφάσεις, ακόμη και με αποφάσεις περιφερειαρχών, νομαρχών και δημάρχων. Ηταν μια προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να θεσπίσει την απόλυτη ασυδοσία στα πολεοδομικά ζητήματα, έτσι που οι άνθρωποι του λαού να μένουν εντελώς απροστάτευτοι από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, η οποία θα μπορούσε παράλληλα να αποφεύγει τον έλεγχο νομιμότητας από το ΣτΕ, επεκτείνοντας ανεξέλεγκτα τα ρυμοτομικά σχέδια πόλεων και οικισμών σε βάρος δασών και δασικών εκτάσεων, αιγιαλών κτλ.

Το 2005, με την απόφαση 3661, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική αυτή τη νομοθετική ρύθμιση.

Η νομιμότητα αποκαταστάθηκε το 2012 με το Ν. 4067, άρθρο 31, παρ. 1. Προβλέπεται πλέον ότι η έγκριση, αναθεώρηση ή τροποποίηση ρυμοτομικών σχεδίων γίνεται με Προεδρικό Διάταγμα μετά από πρόταση του υπουργού ΠΕΚΑ.

Ενώ, λοιπόν, υπάρχει η νομολογία του ΣτΕ και η εφαρμογή της στη νομοθεσία με το Ν. 4067/2012, ήρθε η ίδια κυβέρνηση και προκειμένου να εξυπηρετήσει τον Μελισσανίδη και τα αρπακτικά του σχέδια, νομοθέτησε την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας σε βάρος του άλσους. Δεν ακολούθησε, δηλαδή, τη νόμιμη οδό που προβλέπει την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου μόνο με Προεδρικό Διάταγμα (το οποίο ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά του από το ΣτΕ), αλλά με νόμο, υπολογίζοντας ότι ο μεν Δήμος θα κάνει το κορόιδο, οι δε κάτοικοι θα υποταγούν στη βία των τραμπούκων.

Μιλώντας νομικά, όταν ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποδέχεται το νόμο 4277/2014, συμπράττει σε μια παρανομία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται ένα δημόσιο αγαθό της πόλης που διοικεί. Οφειλε να πει ότι αρνείται να δώσει υψόμετρα για το τμήμα του άλσους που χαρίζεται στον Μελισσανίδη, διότι η δασική αυτή έκταση παραχωρείται σε ιδιώτες παρανόμως, με την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης με νόμο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, όπως προβλέπεται.

Μιλώντας πολιτικά, ο Α. Βασιλόπουλος συμπεριφέρεται σαν αβανταδόρος του Μελισσανίδη, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη θέληση του λαού της πόλης του, αλλά και πετώντας στα σκουπίδια τις κατακτήσεις αυτού του λαού τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα υπάρχει και ειδικός λόγος, όχι μόνο η γενική απαγόρευση που υπάρχει για την επέκταση ρυμοτομικών σχεδίων με νόμο.

Είναι γνωστό ότι το «σχέδιο Γρανίτσα» επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο. Με την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου σε βάρος του άλσους και μάλιστα στην ίδια έκταση που σήμερα επιχειρείται να χαριστεί στην επιχείρηση του Μελισσανίδη. Τότε, 131 κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο δήμος της πόλης (με δεξιά διοίκηση μάλιστα), προσέφυγαν στο ΣτΕ. Το ΣτΕ πρώτα ανέστειλε την υλοποίηση του «σχεδίου Γρανίτσα» και μετά, αρχικά με απόφαση του Ε’ Τμήματος (1568/2005) και τελικά με απόφαση της Ολομέλειας (1847/2008), έκρινε ότι κακώς επιχειρήθηκε η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου με νόμο και ακύρωσε τις διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογήν αυτού του νόμου, χωρίς να εξετάσει καν τους υπόλοιπους λόγους που επικαλούνταν οι προσφυγές.

Ενώ το ΣτΕ, χάρη στον αγώνα των κατοίκων και στις προσφυγές που έγιναν από κατοίκους και δήμο απεφάνθη ότι είναι παράνομη η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου με νόμο, έρχεται σήμερα η συριζαίικη διοίκηση του δήμου και δηλώνει ότι βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος 4277/2014, ο οποίος διαπράττει ακριβώς την ίδια παρανομία!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2014 στις 8:53 π.μ.

Καλα να παθετε. Τι θελετε τωρα κ φωναζετε. Πριν δινατε αβαντα στον Βασιλοπουλο κ τον ψηφιζατε γιατι ηταν παιδι της ενωτικης αριστερας κ αγωνιστης. Τωρα που σας πεταει εξω κ απο την Στρουγκα θυμιθηκατε οτι ειναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ κ delivery boy. Σκεφτεστε μαλιστα να κανετε λετε πορεια εξω απο τον δημο γιατι τον θεωρειτε προδοτη τωρα. Θελω ρε μαγκες τωρα που ξεκαθαρισαν τα πραγματα να ειμαι απο μια πλευρα κ να βλεπω τα χουλιγκανια του Μελισσανιδη να παιρνουν θεση μαχης για τον Βασιλοπουλο κ εσεις να ειστε απεναντι. Εχω να γελασω

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2014 στις 9:26 π.μ.

Αυτή η Κοντρα τα έχει κάνει μαντάρα,
Μαντάρα και με τη Στρούγκα μανταρα γενικά.
Τρικυμία!

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2014 στις 2:35 μ.μ.

Δεν καταλαβαινω γιατι παραπονιεται τωρα ο κοσμος της Στρουγκας. Αυτοι δεν διναν αβαντα στον βασιλοπουλο πολιτικα κ στελναν επιστολη στη Δουρου? Καλα να παθουν κ τωρα να τα λουστουν ολα. Προσωπικα ως φιλος της ΑΕΚ με ποναει οταν πουλανε την ομαδα κ μαλιστα υπουλα την εκμεταλευονται για ψηφοθηρικους λογους. Ομως μερικοι πρεπει να βγαζουν κ συμπερασματα κ να μαθαινουν απο αυτους που προειδοποιησαν για το ρολο των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στη περιοχη.

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2014 στις 9:48 μ.μ.

Αίσχος. Το άρθρο αυτό όχι μόνο είναι ανακριβες αλλά και συκοφαντικό

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2014 στις 10:05 μ.μ.

9.48 καπου πρεπει να πονας κανε κουραγιο δεν φανταζεσαι τη εφιαλτη προκειται να ζησεις φουκαρα μου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
22 Νοεμβρίου 2014 στις 11:15 μ.μ.

10.05
δεν φανταζεσαι τη εφιαλτη προκειται να ζησεις φουκαρα μου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ oταν σαν κκε θα βρεθεις εκτος βουλης!! θα κλαις 2 μηνες στην αγκαλια του μαιλη!!! θα μπλεξουν οι 2 πολιτικα ανοητοι!!!

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2014 στις 2:02 π.μ.

Και απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι ειμαι ΚΚΕ?

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2014 στις 9:56 π.μ.

Σας εχει τελειωσει η διψα του κυβερνητικου θωκου ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με νοιαζει τι λεει το ΚΚΕ , απλα εχετε πλεον αποδειξει εμπρακτα οτι ειστε κοματι της σαπιλας του συστηματος.

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2014 στις 4:51 μ.μ.

2.02
Μόνο ένας ΚΚΕς σαν τον ΠΑΝ θα έγραφε αυτές τις μπαρούφες.
Μόνο ο ΠΑΝ έχει αυτό το σχιζοφρενικό γέλιο.
Οπου ακούς πολλά ΧΑ,ΧΑ ,χάχας μυρίζει.

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2014 στις 7:03 π.μ.

Mπραβο συριζια τωρα ζητατε και πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων.Κι εις ανωτερα !

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:50 μ.μ.

Η Δούρου θυμάστε με ποιους συν-έτρωγε λίγο πριν τις εκλογές????
Τα καλύτερα λοιπόν...ΠΡΟΣΕΧΩΣ.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2016 στις 8:43 μ.μ.

@Ανώνυμος=
@4:51
Άλλαξες χάπια χωρίς να ρωτήσεις το γιατρό σου ,ή το γαρ πολύ του οπορτουνισμού γεννά μ......κίαν;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger