Home » , » Σκέψεις για τις δηλώσεις Τσίπρα μετά την συνάντηση του με τον Παπούλια - Βίντεο με τον σχολιασμό της συνάντησης από τον Γιάννη Γκιόκα, εκπρόσωπο τύπου του ΚΚΕ

Σκέψεις για τις δηλώσεις Τσίπρα μετά την συνάντηση του με τον Παπούλια - Βίντεο με τον σχολιασμό της συνάντησης από τον Γιάννη Γκιόκα, εκπρόσωπο τύπου του ΚΚΕ

Από giorgis , Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 | 8:34 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ακούγοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, μετά την συνάντηση που είχε με τον Παπούλια μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.
Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του Σύριζα ζήτησε άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών για «Να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, προκειμένου με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα κυριαρχικά να αποφασίσει ο λαός μας. Προκειμένου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή».

Το πρώτο που μου κάνει εντύπωση είναι το μέγεθος της ασχετοσύνης (;) του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χωρίς να είμαι συνταγματολόγος ξέρω –όπως και οι περισσότεροι αναγνώστες μας φαντάζομαι- ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έχει καμιά τέτοια δυνατότητα.
Το σύνταγμα καθορίζει με σαφήνεια πότε γίνονται πρόωρες εκλογές και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να τις επιβάλει και να τις καθορίσει. Είναι δυνατόν αυτό να το αγνοούσε ο Α. Τσίπρας και να έδωσε το δικαίωμα στον Βενιζέλο να του εξαπολύσει επίθεση; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Από την άλλη πάλι μέχρι τώρα ξέραμε ότι Σύριζα δεν έκανε καμιά αναφορά για την εκλογή νέου «τελετάρχη». Η εκτίμηση του ήταν –και είναι βάση και των σημερινών δηλώσεων του Τσίπρα- ότι η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές οπότε πάμε σε πρόωρες εκλογές. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί σήμερα η δήλωση Τσίπρα για σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για να συμφωνηθεί το πρόσωπο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας;

Δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετος αλλά πώς να αγνοήσεις την είδηση που γράφτηκε το Σάββατο στα «ΝΕΑ» -και μέχρι τώρα δεν διαψεύστηκε- ότι ο Τσίπρας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Στουρνάρα τον ρώτησε αν «η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα μας διασφαλίζει»; (Δεν είναι δηλαδή –με άλλα λόγια- στην γραμμή Σταθάκη που ευθαρσώς δήλωσε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει και θα πληρώσει όλο το χρέος της προς το ΔΝΤ;).

Με την ευκαιρία θυμηθείτε πώς σχολιάστηκε η συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα από έντυπο που πρόσκειται στον Σύριζα.

Τέτοιες κινήσεις εντάσσονται στην λογική ότι το «κράτος θα έχει συνέχεια», που ακούσαμε να μας λέει πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα υπόλοιπα με τις δηλώσεις Σαμαρά που επιτέθηκε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στο παρακάτω βίντεο. Επίσης παραθέτουμε τον σχετικό σχολιασμό -και όχι μόνο- που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ενώ η γενικότερη πολιτική τοποθέτηση του Δ. Κοτσούμα εδώ.
,

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2014 στις 11:31 μ.μ.

Mακαρι ο λαός μας να σου δώσει την δυνατότητα και ευκαιρία να κυβερνήσεις . Όμως είμαστε τόσο κορόιδα που υποκύπτουμε σε καραμέλες του τύπου και των μμε. .Η χώρα δεν θα έχει βιβλία, φάρμακα και θα του φάει ο Συριζα τα σπίτια και τις οικονομίες έλεος ποια .
Αλέξη δώσε αυτά που έχεις υποσχεθείς στον λαό και κούρεψε τα δάνεια και θα δει η χώρα ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! Φορολόγησε τους πλούσιους που τόσα χρονιά δεν πλήρωσαν ένα ευρώ κόψε τις λαμογιες τα πάρτι .Την κρίση την δημιούργησαν οι κυβερνώντες 40 ετών ,όμως η κρίση είναι του λαού
Υ.Γ GIANNIS Σου δίνω ξανά την ευκαιρία !!!! για την ανατροπή της αριστεράς

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 3:18 μ.μ.

Τι να πρωτοθαυμασει κανεις...? Τι λογικη της αναθεσης του στυλ κυβερνησε μας Αλεξη,σωσε μας Αλεξη κλπ?
Το οτι θα δωσει ο Αλεξης στο λαο, θα κουρεψει τα δανεια(αληθεια εχει τετοια θεση ο ΣΥΡΙΖΑ? για ψαξτο γιατι καποιοι σου λενε μπουρδες) και η υλοποιηση των παραπανω θα φερει αναπτυξη! Αναπτυξη για τον καπιταλισμο βεβαια γιατι τετοιον θα εχουμε. Και γθα να ερθει η αναπτυξη στα κερδη των καπιταλιστων κοπηκαν ολα τα δικσιωματσ μας και θα μεινουμε με τα ψιχουλα δηθεν για να μην ξαναερθει η κριση. Το οτι η αναπτυξη ειναι που φερνει την συηκεντρωποιηση και τη συγκεντρωση και την κριση και την υφεση ειναι μαλλον αγνωστο για σενα φιλε συριζαιε...
Τελος ποιους πλουσιους θα φορολογισει ο Αλεξης? Τον ΣΕΒ? Μα σε αυτους εταξε και τζαμπα ρευμα! Τους τραπεζιτες? Μα σε αυτους εταξε ισοσκελισμενους προυπολογισμους! Και εντελει την κριση την εφεραν οι κυβερνωντες? Δηλαδη η Ισπανια, η Γαλλια, η ΗΠΑ, η Ιταλια ολοι ειχαν λαμογια τυπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ?Δηλαδη με το να βγαλουμε απλα αλλους λιγο πιο τιμιους θα φυγει η κριση? Τι ειναι γριπη? Κριση ο καπιταλισμος ειχε και το 1913,το 1929,το 1973,το1992 και το 2008 κλπ
Η κριση ειναι συμφυτη κυκλικη δομικη διαδικασια του καπιταλιστικου τροπου ανσπτυξης! Κανενας Αλεξης η Ανδρεας δε μας εσωσε απο αυτην. Μονο η ανατροπη τογ καπιταλισμου και ο σοσιαλισμος σωζουν απο την κριση,την ανεργια και τους πολεμους.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2014 στις 4:24 μ.μ.

θα του φάει ο Συριζα τα σπίτια και τις οικονομίες έλεος ποια .!!!
κκεδακι σταματα να λες πολιτικες ανοησιες

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:52 π.μ.

@4:24
Είναι ο καπιταλισμός...ηλίθιε!!!!!!!!

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:37 μ.μ.

9.52
ειναι το κκε που σε εχει κανει ηλιθιο!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger