Home » , » Αθώοι λιμενομπάτσοι που κατηγορούταν για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα. Διαχρονική η ατιμωρησία των λιμενομπάτσων

Αθώοι λιμενομπάτσοι που κατηγορούταν για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα. Διαχρονική η ατιμωρησία των λιμενομπάτσων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 | 5:59 π.μ.

Το Νοέμβρη του 2013 δυο λιμενομπάτσοι είχαν καταδικαστεί ο ένας σε έξη χρόνια φυλακή και ο άλλος σε 3 –με αναστολή-, για βασανιστήρια, μέσω των μεθόδων του αποκλεισμού της αναπνοής ως τα όρια του πνιγμού και της ασφυξίας και της εικονικής εκτέλεσης, σε βάρος ενός πρόσφυγα.
Χτες έγινε η δίκη των λιμενομπάτσων σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Αναθεωρητικό δικαστήριο και οι δύο λιμενικοί αθωώθηκαν πανηγυρικά, οπότε μπορούν να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός. Σχεδόν πάντοτε οι λιμενομπάτσοι, «λευκά περιστέρια» αποδίδονται στην κοινωνία όταν κάποιες σπάνιες φορές καλούνται να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δουλεμπόριο και ληστείες μεταναστών.

Τι να πρωτοαναφέρουμε για την ασυδοσία και ατιμωρησία τους…

Θυμόμαστε την περίπτωση όταν λιμενομπάτσοι σακάτεψαν στο ξύλο Αφγανούς μετανάστες στην Πάτρα και σαν να μην έφτανε αυτό έκοψαν ένα δάκτυλο (!!!) από κάποιον από αυτούς για να εκτονώσουν το κτηνώδη ένστικτα τους,

Μας έρχεται στο μυαλό η περίπτωση του Κούρδου μετανάστη Οσμάν Αμπντουλάχ του οποίου το κεφάλι χτυπούσαν στο τσιμέντο του λιμανιού, λιμενομπάτσοι στην Ηγουμενίτσα, μέχρι που αυτός έπαθε εσωτερική αιμορραγία και πέθανε.

Η μόνη περίπτωση που γνωρίζουμε άντρα του λιμενικού που τιμωρήθηκε «παραδειγματικά» είναι του λιμενικού στη ναυτική βάση της Σούδας που βίασε με το γκλοπ του, τον Τούρκο πρόσφυγα, Nekati Zontul και στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο τιμωρήθηκε σε 6 μήνες φυλάκιση, για να μετατραπεί η ποινή του σε πρόστιμο 792 ευρώ.
Λεπτομέρεια σ’ αυτή την περίπτωση. Ο λιμπενομπάτσος εξακολουθεί να δουλεύει κανονικά αν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από προσφυγή του μετανάστη καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απαγορεύει τα βασανιστήρια και τη βάναυση συμπεριφορά, αναγκάζοντας το ελληνικό κράτος να πληρώσει  50.000 ευρώ, συν των δικαστικών εξόδων.

Ενστολοι προστάτες του συστήματος είναι κι αυτοί -όπως και οι άλλοι μπάτσοι οπότε λογικό είναι να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από την αστική δικαιοσύνη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger