Home » » 6 βίντεο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου '73

6 βίντεο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου '73

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 | 12:59 π.μ.

Παραθέτουμε από το αρχείο μας ορισμένα βίντεο που αναφέρονται στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Αρχικά παρακολουθούμε την ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Ψαρρά που είχε κάνει την Τρίτη 12/11/2013, στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 -- 1974 με θέμα: «Τιμάμε τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης».

Η ομιλία του Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος το 1973 ήταν φοιτητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου. είχε θέμα: «Η προσπάθεια απαξίωσης του Πολυτεχνείου, από τους σύγχρονους αρνητές του».


 Η ομιλία του Τάσου Κατιντσάρου στην εκδήλωση που οργάνωσε πέρσι η ΑΝΤΡΑΡΣΥΑ για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Παρασκευή 15/11 με θέμα τον καταλυτικό ρόλο της εξέγερσης στη γέννηση της επαναστατικής αριστεράς και τη διαμόρφωση ριζοσπαστικών μετατοπίσεων μέσα στην παραδοσιακή αριστερά.


Ο Σ Κατσαρός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


 Αφιέρωμα της τηλεόρασης του 902 για το Πολυτεχνείο




Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger