Home » , » Προφυλακίστηκε ο πρόσφυγας από την Τουρκία Mustafa Lafçı,

Προφυλακίστηκε ο πρόσφυγας από την Τουρκία Mustafa Lafçı,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 | 12:26 π.μ.

Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη συνελήφθη στον πάγκο του, όπου πούλαγε κουλούρια ο Mustafa Lafçı, αφού είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψής του.

Το πρώτο αφορούσε χρηματικά πρόστιμα που δεν μπορούσε να πληρώσει και τα οποία αφορούσαν τον πάγκο των κουλουριών που πουλούσε.

Το δεύτερο ένταλμα αφορούσε την υπόθεση Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη. Ας δούμε μαζί, πώς κατόρθωσαν και τον συνέδεσαν με αυτή την υπόθεση. ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ! Βεβαίως, είναι η πρόφαση, σε κάθε μέρος, σε κάθε πορεία, στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Με τέτοιες ακατανόητες ενδείξεις αν συλλαμβάνονται οι άνθρωποι, δεν είναι μακριά οι μέρες που οι ελληνικές φυλακές θα γεμίσουν με πολιτικούς κρατούμενους.

Η σύλληψη κάποιου με τόσο εκβιαστικές ενδείξεις αποδεικνύουν ολοφάνερα τα παιχνίδια που παίζονται και τις συνωμοσίες που στήνονται σε βάρος των επαναστατών και των προσφύγων από την Τουρκία.

Ο Mustafa Lafçı ζει 20 χρόνια στην Ελλάδα και εδώ και 10 χρόνια μένει στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθεί να εξασφαλίσει τη διαβίωσή του πουλώντας κουλούρια, εδώ και 10 χρόνια απέχει από τον οργανωμένο αγώνα, είναι ένας απλός πρόσφυγας.  Είναι μια φυσιογνωμία γνωστή στη Θεσσαλονίκη από τη συμμετοχή του σε διάφορες πορείες και εκδηλώσεις οργανώσεων και φορέων.

Πριν από λίγο καιρό πήγε στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη και ανανέωσε την άδεια παραμονής του χωρίς κανένα πρόβλημα. Η υπόθεση της Τριανδρίας άνοιξε το 2011 και για αυτή την υπόθεση δικάστηκαν και αθωώθηκαν και άλλοι πρόσφυγες από την Τουρκία, όμως στις δικογραφίες εκείνης της υπόθεσης δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα του Mustafa Lafçı. Σήμερα, με έναν τόσο εκβιαστικό ισχυρισμό, θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Αυτό το γεγονός δείχνει ολοφάνερα ότι καταπατούνται όλοι οι νόμοι και το Δίκαιο. Ακόμη και αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη, με τις οδηγίες της Αμερικής και της Τουρκίας σπέρνουν την τρομοκρατία στους αγωνιστές και στους πρόσφυγες από την Τουρκία.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα δεν θα υποκύψουμε.

Το να είσαι αντιφασίστας και αντιιμπεριαλιστής περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger