Home » , » Μερικά από τα ονόματα που δεν αποκάλυψε ο Δραγασάκης όταν προκλήθηκε από τον Σταμάτη: Hochtief, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σπύρος Λάτσης ...

Μερικά από τα ονόματα που δεν αποκάλυψε ο Δραγασάκης όταν προκλήθηκε από τον Σταμάτη: Hochtief, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σπύρος Λάτσης ...

Από giorgis , Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 | 4:06 π.μ.

Του Γ. Γ.

Κάποια στιγμή οι ανούσιες κοκορομαχίες που υπάρχουν στον «ναό της δημοκρατίας» τους καταντάν γελοίες. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε την δυσκολία που είχε ο βουλευτής του Σύριζα, Γιάννης Δραγασάκης, να πει τα πράγματα με το όνομα τους (το κάνουμε εμείς) και να αφήσει τον  υπουργό Επικρατείας της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, να τον παρουσιάσει έκθετο.

Πραγματικά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε γιατί το στέλεχος του Σύριζα δεν τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς του  ότι «αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης και καμία φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του Πρωθυπουργού, να τηλεφωνησει στο Μαξιμου, για να ακυρωθεί ένας νόμος» και αρκέστηκε να συστήσει στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ελέγξουν «όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη Μπαλτάκου», ενώ στην πρόκληση Σταμάτη «Πείτε ονόματα» απάντησε ότι δεν είναι έτοιμος να πει ονόματα συμπληρώνοντας ότι «τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σιγά τα μυστικά που θα αποκάλυπτε!!! Να προσπεράσουμε ότι η βουλή τους δεν είναι παρά ένα εργαλείο επιβολής ταξικής πολιτικής πότε προς όφελος της κυρίαρχης τάξης και πότε εξυπηρετώντας επιμέρους συμφέροντα καπιταλιστών και να έρθουμε στο συγκεκριμένο θέμα.

Για τις νυχτερινές αεροπλανικές ντροπολογίες που χαρίζουν εκατομμύρια σε καπιταλιστές έχουμε γράψει αρκετές φορές. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά διαγράφηκαν 500 εκατ. ευρώ, από τον ΦΠΑ που  η Γερμανική εταιρεία Hochtief ενώ είχε εισπράξει δεν απέδωσε ποτέ στα δημόσια ταμεία ενώ «βγάζει μάτι» για τις χαριστικές στους πλουτοκράτες ντροπολογίες αυτό που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού  Unfollow:
«Προκλητική ήταν η ψήφιση τροπολογίας τον περασμένο Μάρτιο, από βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη, στον Σπύρο Λάτση και σε άλλους επιχειρηματίες που αφορούσαν τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις».

Αυτά δεν τα ξέρει ο Γιάννης Δραγασάκης; Φυσικά και τα γνωρίζει. Τώρα γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους και μας παραπέμπει σε μια κυβέρνηση Σύριζα για να μας τα γνωστοποιήσει ..ρωτήστε τον.
___________________

Και προς επίρρωση των παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο Γ. Δραγασάκης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αδιάβαστος» και ότι πέταξε ένα πυροτέχνημα για χάρη εντυπώσεων. Τουλάχιστον την μπροσούρα που έχει εκδώσει το κόμμα του με τίτλο, «Μαύρη Βίβλος της Ντροπής», τον Μάη φέτος, θα την έχει ξεφυλλίσει.
Κάπου θα πήρε το μάτι του για «Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά μέσα από τις καταγεγραμμένες πράξεις μετατροπής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας σε μηχανισμό ξεπλύματος σκανδάλων» που γράφει στην εισαγωγή.

Και εντάξει. Για τα τηλέφωνα που έπεφταν στου Μαξίμου δεν μπορεί να το αποδείξει, αν και είναι μια λογική σκέψη. Μπορούσε όμως να αναφέρει στοιχεία και ονόματα  επικαλούμενος την μπροσούρα που είχε κυκλοφορήσει το κόμμα του η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα και περιπτώσεις τα οποία συνοψίζονται στην σωστή διαπίστωση που γράφει: «Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των Μνημονίων και αγωνίζεται για την επιβίωση του πληρώνοντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το Κοινοβούλιο ως πλυντήριο υποθέσεων διαφθοράς μεγάλης κλίμακας. Η κυβέρνηση Σαμαρά μεθόδευσε την αποποινικοποίηση και παραγραφή μιζών εκατομμυρίων ευρώ στο πολυνομοσχέδιο Μαρτίου-Απριλίου 2014 το οποίο ψηφίστηκε άρον-άρον στην βουλή ως κατεπείγον-προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση».
__________________

Και η άποψη του "Ριζοσπάστη":

Αποπροσανατολιστικό καβγά προσπάθησαν να στήσουν εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή χτες, πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, προσπαθώντας να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της ΕΕ.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σημερινή συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αξιοποιείται για να οξυνθεί ακόμη περισσότερο η πόλωση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μια πόλωση που βεβαίως θα δυναμώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα δυναμώνει όσο περισσότερο γίνεται πιο απροκάλυπτη η συμφωνία τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Μια πόλωση που θα αξιοποιηθεί για να στεριώσει το νέο διπολικό σύστημα, ένα σύστημα το οποίο υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Μια πόλωση κι ένας νέος διπολισμός, ο οποίος θα χαμηλώνει όλο και περισσότερο τον πήχη των λαϊκών απαιτήσεων, να βολεύεται δηλαδή ο λαός με ορισμένα ψίχουλα, με κάποια ξεροκόμματα που θα πέφτουν και θα περισσεύουν από το τραπέζι της πλουτοκρατίας. Ενα νέο διπολικό σύστημα που θα μπορέσει να χειραγωγήσει τη λαϊκή συνείδηση και να έχουμε μια συντηρητική της αναδίπλωση.

Και από αυτήν την άποψη, ο αποπροσανατολισμός του λαού αποτελεί βασικό χαρτί και των δύο, και βεβαίως από αφορμές πάρα πολλές....
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2014 στις 8:13 μ.μ.

ο αποπροσανατολισμός του λαού αποτελεί βασικό χαρτί !!! κοιτα ρε συ που κατα κκε λογικη απο το 2009-2014 ο λαος ακομη δεν εχει ανακαλυψει την αποτελεσματικη πολιτικη του κκε!! ενα τσουρμο ηλιθιοι οι ανεργοι-εργαζομενοι των 300 ευρω!! επειγοντως να κληθει το π.γραφειο της βορειας κορεας για να διαφωτισει τη νεολαια για τα καλα του υπαρκτου σοσιαλισμου!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger