Home » , , » Απύθμενο το ταξικό μίσος του αστικού κράτους με θύμα αυτή την φορά τον Σάββα Ξηρό.

Απύθμενο το ταξικό μίσος του αστικού κράτους με θύμα αυτή την φορά τον Σάββα Ξηρό.

Από giorgis , Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 | 5:57 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Απύθμενο το ταξικό μίσος του αστικού κράτους σε όσους επέλεξαν να το αμφισβητήσουν ένοπλα και τελικά κατάντησαν δεσμώτες του.  Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κουρελιάσουν για ακόμα μια φορά τον λεγόμενο τους «νομικό πολιτισμό» και με προσχήματα, να δείξουν ακόμα  το πιο απάνθρωπο ταξικό πρόσωπο τους.  Μιλάμε για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει», έχει δηλώσει.  ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης. Κι εκτός αυτού αντιμετωπίζει και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας   (σκλήρυνση κατά πλάκας, πολιομυελίτιδα κ.α) με ιατρικές γνωματεύσεις να αναφέρουν ότι λόγω τον παθήσεων του το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 93%!

Κι όμως. Οι δικαστές  του  τριμελές εφετείο κακουργημάτων απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού ο οποίος έχει ζητήσει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ' οίκον, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.  

(Είναι οι ίδιοι δικαστές που αποφυλακίζουν για λόγους υγείας, τον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη,  τον μπάτσο Βασίλης Σαραλιώτη, που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη,  για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο  της PROTON BANK και για ηθική και τόσους άλλους «μεγακοσχήμονες¨)

Δεν είναι τυχαία αυτή η δικαστική απόφαση με θύμα τον Σάββα Ξηρό. Το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του θέλουν να στείλουν άλλο ένα μήνυμα στην κοινωνία και στα λαϊκά στρώματα κι αυτό για πολλούς λόγους. 
Η οικονομική καπιταλιστική κρίση έδειξε ότι το σύστημα όχι απλώς  έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του και δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει ούτε ρεφορμιστικά εργατικά αιτήματα, αλλά για να μπορέσει να επιβιώσει η αστική δικτατορία που βιώνουμε ισοπεδώνει εντελώς τα λαϊκά στρώματα με αποτέλεσμα ατέλειωτες στρατιές ανέργων, χιλιάδες δολοφονίες-αυτοκτονίες.

Μπορεί η αντίληψη της αναποτελεσματικότητας των αγώνων να έχει εδραιωθεί (άλλη πονεμένη ιστορία κι’ αυτή) σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μας , αλλά οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να υπάρχουν. Και με την δικαστική αυτή απάνθρωπη απόφαση σε βάρος του Σάββα Ξηρού περνάει το μήνυμα ότι όποιος διανοηθεί σε μορφές πάλης όπως του Σάββα, και δεν περιοριστεί σε αγώνες μέσα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας, αν συλληφθεί θα έχει ανάλογη μεταχείριση με το φυλακισμένο μέλος της 17 Ν. 

 Υ.Γ Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις να επαναλάβουμε αυτό που έχουμε γράψει αρκετές φορές. Εμείς, οι συντελεστές του μπλοκ, δεν αποδεχόμαστε την ένοπλη ατομική τρομοκρατία. Θεωρούμε όμως συντρόφους μας και μέρος του επαναστατικού κινήματος όσους/ες βρέθηκαν σε ομάδες που πάλεψαν ένοπλα την δικτατορία των μονοπωλίων που βιώνουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2014 στις 6:52 μ.μ.

Υπενθυμίζω ότι ο σαραλιώτης αποφυλακίστηκε- ούτε σε κατ' οίκον περιορισμό δηλαδή- για λόγους υγείας ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ του. Ούτε καν δικούς του...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger