Home » , » Ανούσιοι διακομματικοί καυγάδες - Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα και πλουτοκράτες

Ανούσιοι διακομματικοί καυγάδες - Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα και πλουτοκράτες

Από giorgis , Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 | 9:40 μ.μ.


Του Γ. Γ

Την άποψη μας για όλα όσα ακούγονται περί «μαύρων ταμείων» και «κουμπαράδων» για να λαδωθούν δουλευτές και να ψηφίσουν σ’ αυτή την βουλή νέο «τελετάρχη», την έχουμε γράψει.
Τους ανούσιους καυγάδες που υπήρξαν σήμερα στην βουλή, με αφορμή αυτό το θέμα τους παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Να γράψουμε δυο πράγματα επί της ουσίας, γιατί όλα όσα ακούγονται για «δικαστική διερεύνηση» του θέματος δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού παρά να καλλιεργηθεί η αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα διαθέτει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του.
Εκτιμούμε δηλαδή ότι πρακτικά τα όσα ακούμε για «καταθέσεις πολιτικών», «εισαγγελικές παρεμβάσεις» και τα σχετικά δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα πλουτοκράτες, ντόπιοι και ξένοι με το κυβερνητικό υπαλληλικό προσωπικό. Το παραδέχτηκε εντελώς κυνικά ο . Θ. Τσουκάτος, στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί να καταθέσει  για το ένα εκατ. μάρκα που είχε πάρει από την Ζήμενς. «Ακολούθησε πρακτική καθιερωμένη από το παρελθόν, τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα, η οποία και εξακολουθεί», είχε πει.

Κάτι σχετικό γίνεται και με τους εθνοπατέρες. Παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό διάλογο μεταξύ του πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής και του Θ. Πάγκαλου:

Γιάννης Καψής: "«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει (σ.σ ο Θ. Πάγκαλος)  λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε τότε δεν θα εκλεγείς».
Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος …"

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας,  καθεμιά από τις ντόπιες μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται….  ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους … Έμμισθα τσιράκια των καπιταλιστών είναι και για λογαριασμό τους δουλεύουν.

Αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα για τον χρηματισμό των βουλευτών από πλουτοκράτες, δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Οι μηχανισμοί συγκάλυψης  αλλά και το σκοτάδι που επικρατεί σε τέτοια αλισβερίσια κάνουν να φαντάζει σχεδόν αδύνατη την αποκάλυψη αυτών των καταστάσεων.
 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Οκτωβρίου 2014 στις 11:40 μ.μ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Αυτό κατάφεραν. Γι αυτό τους χειροκρότησες. Αυτή είναι η τύχη των ελπίδων που σου καλλιέργησαν μέσα από αυτό το ασύστολο παραμύθι. Αυτό είναι το success story τους. Ένας χάρτινος πύργος που σε δυο μόλις μέρες έγινε θρύψαλα και αφήνει πίσω του λιγότερη Ελλάδα… Μικρότερη περιουσία… Μεγάλο χρέος… Απίστευτη συμφορά...

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δυο μέρες στον τόπο μας, δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά το συνοπτικό πόρισμα του ιατροδικαστή, που αφορά στο κουφάρι της δολοφονημένης Ελλάδας...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/10/blog-post_946.html

Μια ετερόκλητη συμμορία προσκυνημένων ανδρεικέλων, που ο συνεκτικός της ιστός είναι οι όρκοι πίστης και υποταγής που προσυπέγραψαν με την κατοχική διοίκηση, πέντε ολόκληρα χρόνια καταστρέφει τη ζωή σου, αποδομεί την πατρίδα σου και σε παραμυθιάζει αδιάκοπα πως όλα τούτα γίνονται με τελικό ζητούμενο τη δική σου τη σωτηρία.

Τη δυστυχία σου τη βάφτισαν συνετή διαχείριση.

Την αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων την ονόμασαν αναγκαία διαρθρωτική αλλαγή.

Το γενικευμένο πλιάτσικο της κοινωνικής σου αποταμίευσης με το προδοτικό PSI, βάφτισαν εθνική επιτυχία απομείωσης του «δημόσιου χρέους (έτσι αποκαλούν το φέσι που σου φόρεσαν οι επίορκοι διαχειριστές της δημόσιας ζωής μέσω των ανίερων και καθ όλα ύποπτων συναλλαγών τους με τις συμμορίες του χρήματος στη μεταπολιτευτική Ελλάδα).

Την πολιτική προστυχιά μέσω της οποίας εξασφάλισαν στο ακέραιο τα συμφέροντα των συμμοριών του χρήματος μετακομίζοντας το χρέος στις...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/10/blog-post_946.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger