Home » » Προβοκατόρικο χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών"

Προβοκατόρικο χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 | 11:41 μ.μ.

 Πηγή: 902.gr 

Προβοκατόρικο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» - Επιστολή του ΠΑΜΕ

Ένα προβοκατόρικο ρεπορτάζ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, δημοσίευσε «Η Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Τετάρτης 29 Οκτώβρη. Το δημοσίευμα αυτό έχει τίτλο «Ώρα να ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ», ενώ χαρακτηρίζει τους εκατοντάδες φορείς που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους ως «ελεγχόμενους από το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο», όπως ονομάζει το «Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο», το οποίο μάλιστα παρουσιάζει ως  «συνδικαλιστικό βραχίονα του Περισσού»!

Η «έγκυρη» εφημερίδα δεν πρωτοτυπεί, καθώς το δημοσίευμά της είναι συνέχεια της στάσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επιστράτευαν τον ισχυρισμό περί «κομματικού συλλαλητηρίου», προκειμένου να μπλοκάρουν -όπου μπορούσαν- αποφάσεις συνδικάτων για συμμετοχή.

Επιστολή - απάντηση του ΠΑΜΕ

Για προσπάθεια διαστρέβλωσης του ρόλου και της λειτουργίας των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ κάνει λόγο σε επιστολή του προς την εφημερίδα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κύριοι,

Ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας "Εφημερίδα των Συντακτών", που αφορά το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και όχι Πανελλαδικό), δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δε λέει αλήθειες.

Πρόκειται για συνειδητή επιλογή σας. Δεν είναι αθώο. Αν ο συντάκτης ήθελε πραγματικά να αποτυπώσει την αλήθεια, θα έγραφε το περιεχόμενο των δεκάδων δελτίων Τύπου που καθημερινά αποστέλλονται και στην εφημερίδα σας.

Δηλαδή, ότι εκτός από τα σωματεία και τους φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη πάνω από 100 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, στα οποία οι ταξικές δυνάμεις είναι μειοψηφία. Αυτό δε σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά καταλαβαίνουν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι εργαζόμενοι κατανοούν την ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, την ανάγκη να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, να μπει φραγμός στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που έρχονται.

Ο συντάκτης σας ξεχνάει σκόπιμα ότι οι πάνω από 900 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ήρθαν μέσα από εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, μέσα από καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις των συνδικάτων, στα πλαίσια της Δίμηνης Καμπάνιας Δράσης του ΠΑΜΕ. Μια καμπάνια, κατά την οποία χιλιάδες εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το τι θεό πιστεύουν, ρίχτηκαν στη μάχη της επιτυχίας της. Μια δράση, την οποία εσείς και η εφημερίδα σας συνειδητά, για δυο μήνες αποκρύπτατε!

Το αποτέλεσμα και η δυναμική αυτής της δράσης που συσπειρώνει χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες (χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν σε όλα με το ταξικό κίνημα) είναι που σας ενόχλησε.

Το σίγουρο είναι ότι ο συντάκτης σας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους αναγνώστες σας και τους εργαζόμενους, διαστρεβλώνοντας το ρόλο και τη λειτουργία συνδικάτων και προφανώς το ρόλο του ΠΑΜΕ».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 1:15 π.μ.

Οι αρχιπροβοκάτορες κατηγορούν άλλους για προβοκάτορες.
Μόνο ο Ρυποσπάστης γράφει αλήθειες.
Και το Πρώτο Θέμα του Θέμου.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:42 π.μ.

Ρε άκαπνε και σιγουρατζή @1:15 ανώνυμε, γιατί δεν είναι προβοκατόρικο; Υπάρχει κανένα συλλαλητήριο του ΚΚΕ; Υποκινούμενοι από τον Περισσό θα είναι όσοι πάνε; Γιατί; Επειδή ενοχλεί εσένα και το ΣΥΡΙΖΑ; Ευτυχώς που θέλουν ενότητα της Αριστεράς!

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 7:48 π.μ.

@ 2.42
Εχεις δίκιο.Δεν είναι συλλαλητήριο του ΚΚΕ.Το ΠΑΜΕ δεν είναι ΚΚΕ,ούτε το ΚΚΕ είναι ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ δεν ανήκει στο ΚΚΕ,αλλά υπάγεται απ'ευθείας....στην Κομιντέρν.
Είναι συλλαλητήριο τις κυβέρνησης με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
Συμμετέχουν ακόμα οι μπαρουτοκαπνισμένοι Θέμος Αναστασιάδης,η σιγουράτζα Βούλτεψη,ο πολεμοχαρής Γεωργιάδης,ο σταυροφόρος Φαήλος,ο εκδοροσφαγέας Γιακουμάτος,και ο Τζάκ ο αντεροβγάλτης.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 7:48 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θελει την ενοτητα της αριστερας ???
Το αλλο με το Τοτο το ξερετε ???
ΠΟΙΑ εννοει αριστερα δεν μας λεει...........


"Στην ΠΕΔΑ η «πρώτη» πανελλαδικά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗMAΡ

Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Αυτοδιοικητικής Ηλεκτρονικής εφημερίδας. Αναφέρεται στα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν για την συγκρότηση προεδρείου στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τις ψήφους και της παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ( ΠΕΔΑ), ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκότσης.
Ενώ το προεδρείο που συγκροτήθηκε απαρτίζεται από ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

Η ανοιχτή στήριξη που προσέφερε η «πράσινη» παράταξη στην εκλογή του Δημάρχου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ , είναι η πρώτη πανελλαδικά και έχει φυσικά, μεγίστη πολιτική σημασία και αξία ενώ ποικίλα είναι τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν .

Το βέβαιον πάντως είναι πως η στήριξη αυτή ανοίγει ένα νέο «κεφάλαιο» στα αυτοδιοικητικά δεδομένα . Και είχε φυσικά την πολιτική –κομματική συγκατάθεση τουλάχιστον των ηγεσιών της «Κουμουνδούρου» και της «Χαριλάου Τρικούπη».

Της τρίτης κρίσιμης ψηφοφορίας , από την οποία εξελέγη ο κ. Γκότσης , πρόεδρος της ΠΕΔΑ , προηγήθηκε ένα μακρύ «διάλειμμα» κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν προφανώς οι απαραίτητες παραταξιακές και κομματικές διαβουλεύσεις, που οδήγησαν στην εκλογή του Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ , στη σημαντικότατη αυτή θεσμική θέση .

Συγκεκριμένα ο κ. Γκότσης εξελέγη πρόεδρος με 14 ψήφος έναντι 9 του «γαλάζιου» Δημάρχου Πεντέλης, κ. Στεργίου και δυο λευκών της Λαικής Συσπείρωσης του ΚΚΕ.

Στις δυο άλλες ψηφοφορίες που προηγήθηκαν ο κ. Στεργίου είχε λάβει από 9 ψήφους, ο κ. Γκότσης από 5, τόσες όσες και ο απελθών πρόεδρος της ΠΕΔΑ – Δήμαρχος των Αγ.Αναργύρων , κ. Σαράντης, που «ηγήθηκε» του ψηφοδελτίου που είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις ο Δήμαρχος Νικαίας –Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης ( ΔΗΜΑΡ) και δυο λευκά από τη Λαική Συσπείρωση.

Στην τρίτη ψηφοφορία οι κκ Σαράντης και Ιωακειμίδης αποσύρθηκαν ανακοινώνοντας την υποστήριξή τους στον κ. Γκότση.

Επίσης οι κκ Ιωακειμίδης και Σαράντης εξελέγησαν με τις ψήφους των μελών και των τριών παρατάξεων, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας στην ΠΕΔΑ , συγκροτώντας, πανελλαδικά, το πρώτο προεδρείο συνεργασίας δυνάμεων των τριών αυτών πολιτικών χώρων.

Έχει αξία να υπογραμμισθεί ότι ο κ. Σαράντης (αλλά και ο κ. Ιωακειμίδης σε μικρότερο βαθμό) είχαν στοχοποιηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με την ανταλλαγή βαρύτατων καταγγελιών και η εκλογή του στο Δήμο των Αγ. Αναργύρων κρίθηκε για ελάχιστες ψήφους έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 9:16 π.μ.

Τι τους τα λες τι και δεν τους τα λες εκει αυτοι το βιολι τους. Ρε μαγκες εαν το ΠΑΜΕ ειχε τοσα συνδικατα, εργατικα κεντρα κ ομοσπονδιες στην επιρροη του θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα στο κινημα. Αλλα εχει πονεσει τοσο πολυ το συλλαλητηριο που χτυπιεστε καποιοι για να μην κατεβει ο κοσμος το Σαββατο με διαφορα και υπογεια κολπα.Ολα θα κριθουν εκεινη την μερα, τι αγχωνεστε ! Θα τα πουμε μετα το συλλαλητηριο. Παντως δεν ξερω αν η εφ. των συντακτων εγραψε κατι για τον προυπολογισμο που ψηφιστηκε στην περιφερεια!!!!!!

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 10:28 π.μ.

χαααχαχαχαχαχαχα...θυμήθηκες την ενότητα τώρα 2:42;
Να σε δω στις 2 Νοέμβρη που θα βαφτίζεις όσους έρθουν μέλη, φίλους, οπαδούς του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Η όλη ιστορία ξεκινά από το κόμμα, καταλήγει στο κόμμα και απευθύνεται ΚΥΡΙΩΣ στο κόμμα.
Φυλάχτε το καλά μη σας φύγει.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 1:43 μ.μ.

10:28
Εισαι βαθια νυχτωμενος.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 3:06 μ.μ.

2.42 κανεις παρεα το Λαζοπουλο

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 3:19 μ.μ.

Θέλουν χωρίς σημαίες και ταξικά συνθήματα ρε παιδί μου. Τζέρτζελο να γίνεται, όπως οι αγανακτισμένοι. Δεν βλέπετε που οι "αριστεροί" έχουν αλλάξει τα φώτα σε απεργίες και διαδηλώσεις τα αφεντικά και την κυβέρνηση; Ποιό ΠΑΜΕ τώρα; Στρατούλης με Λαφαζάνη, Καλύβη, ΜπιστοΨαριανό και συντρόφους από ΠΑΣΟΚ και Καμμένους Έλληνες μέσα.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 4:05 μ.μ.

Τρικυμία εν κρανίω: Τί ποστάρει ο @2:42 και τί απαντούν από κάτω. Ο,τι να' ναι καταλαβαίνει ο καθένας.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 7:01 μ.μ.

Μπουρδες της ΕΦΣΥΝ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζω αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως το Σάββατο θα είμαι κάτω, με τα ταξικά μου αδέρφια.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

Πήγαινε αντάρσυε, κανένα πρόβλημα. Η φωτογραφία να βγει ως φίλος/μέλος του κόμματος και για τα υπόλοιπα μην ανησυχείς: Όταν έρθει η ώρα τα ταξικά σου αδέρφια θα σου ρίξουν ένα τουλούμι ξύλο ως χαφιέ. Κι αυτή είναι η καλή περίπτωση.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 11:16 μ.μ.

@9:08 Έχεις εμπειρία από τίποτε φίλους σου χαφιέδες και το λες; Μήπως εννοείς τον Οκτώβριο του 2011 στη διήμερη πανελλαδική πανεργατική απεργία; Τότε που όλοι μαζί, αναρχομπάχαλοι κουκουλοφόροι (και μη) ασφαλίτες, "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", χούλιγκαν και κλεφτρόνια, φασίστες της Χρυσής Αυγής με προβιά "300 Έλληνες" κλπ, με την κάλυψη της Αστυνομίας που σας "κράταγε τα μπόσικα" την "πέσατε" μπροστά από το Μ. ΒΡΕΑΤΤΑΝΙΑ στο μπλοκ του ΠΑΜΕ με καδρόνια και μάρμαρα; Τότε, θυμάσαι που στείλατε 40 μέλη του ΠΑΜΕ στα γύρω νοσοκομεία και τον οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη στον τάφο; Μήπως λες γι' αυτό; Ή μήπως λες για τις 12/2/2012, τότε που ψηφιζόταν το 2ο μνημόνιο στη Βουλή και παρέα με τους ασφαλίτες καίγατε την Αθήνα για να συκοφαντήσετε το κίνημα; Ή μήπως λες τον Ιούνιο 2011 όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή, οι κανονικοί μπάτσοι και τα ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα μέσα στον Ηλεκτρικό στο Σύνταγμα και εσείς ρίχνατε μέσα από τους συγκεντρωμένους πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ που τάχα σας "απαντούσαν" πετώντας βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στο πλήθος; Ή μήπως αναφέρεσαι το Δεκέμβριο 2008 στι δολοφονία του Γρηγορόπουλου, που υπήρχαν απέναντι από τα ΜΑΤ 200αριές, 200αριές συγκεντρωμένων και ο μεσήλικας επικεφαλής τους έδινε με τα χέρια το σύνθημα στους μπάτσους απέναντι να αρχίσει το πανηγύρι; Ποιόν, πότε και πού αθώο άνθρωπο "τουλούμιασε στο ξύλο" το ΠΑΜΕ επειδή τον "πέρασε για χαφιέ"; Όσους χαφιέδες ή ασφαλίτες έχουν "τσιμπήσει" μέσα σε συνδικάτα ή σε συγκεντρώσεις τους βρίσκουν πάντοτε στοιχεία επάνω τους (πιστόλια, φωτογραφίες, cb κλπ). Εσύ για πότε μιλάς;

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 4:20 μ.μ.

δολοφονια Γρηγορόπυλου! τοτε που το κκε το χειροκροτουσε ο Καρατζαφερης. Κκεδακια πλησιαζει η ωρα για να βρεθειτε εκτος Βουλης

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 5:43 μ.μ.

4.20 και εσενα τη σε νοιαζει τοσο το καλυτερο για το ανταριζα ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ η μηπως δεν ειναι ετσι και ΤΣΟΥΖΕΙ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 10:06 μ.μ.

Είμαι ο Ανώνυμος 7:01 και απαντώ στον @ Ανώνυμος 9:08 Έχω ξεπεράσει προ πολλού τέτοια κόμπλεξ και δικαιολογίες. Όπως κρίνω το ΜΑΣ για την στάση τους στην Φιλοσοφική χθες και την ηλίθια δικαιολογία περί σόου για τις κάμερες (σ.μ Λες και δεν κάνει ένας αγωνιστής να θέλει να προβάλλει μέσω της δημοσιότητας τον αγώνα του), έτσι και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τους ευκολάκηδες που μιλάνε για "κομματική παρέλαση" της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ταξικής παράταξης στην Ελλάδα. Από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη, Λάρισσα αύριο κατεβαίνουν πούλμαν, σχεδόν τα μισά είναι από ΣΥΡΙΖΑιους και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ρώτα όποια επαφή έχεις αν δε με πιστεύεις. Αν εσείς οι Αθηναίοι δεν είστε θα δείξετε πόσο διασπάτε το συνδικαλιστικό κίνημα. Και ποιός πραγματικά περιμένει τη δευτέρα παρουσία. Είμαστε λίγοι, και έκαστος εφ'ω ετάχθη για την στάση του- θα κριθεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger