Home » , » Πλουτοκρατία και ... Κουμουνδούρου

Πλουτοκρατία και ... Κουμουνδούρου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 | 12:55 μ.μ.

Θα ήταν παρακινδυνευμένο να πάρει κανείς σαν δεδομένα τα όσα ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος  στο δισέλιδο του κείμενο του σήμερα στο «Βήμα» που τιτλοφορεί: «Όταν η Πλουτοκρατία ανακάλυψε τον Αλέξη». Κι όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί να είναι και εντελώς προβοκατόρικο.Κι αυτό γιατί στηρίζεται σε "δηλώσεις κύκλων", "φέρεται να είπε", "κάποιοι υπονοουν"..
Αν με τέτοια δημοσιεύματα κυκλοφορεί πρωτοσέλιδα η ναυαρχίδα του ΔΟΛ καταλαβαίνουμε σε τι κατάντημα έφτασε ο αστικός τύπος.

Ας πάρουμε μια γεύση.

Αρχικά επικαλείται ιδιωτική συζήτηση που έκανε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο εστιατόριο «Μύλος» του Hilton για να ισχυριστεί ότι έκανε «σοσιαλιστική στροφή» και «ερωτεύτηκε τον Σύριζα». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γ. Αγγελοπούλου φέρετε να έχει πει ότι «απορρίπτει τους αποτυχημένους πολιτικούς της τελευταίας δεκαετίας», και ότι ο Τσίπρας «δικαιούται να έχει την ευκαιρία» να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Η ίδια παρουσιάζεται να αποδίδει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - «Ο Βενιζέλος είναι ένας από τους ποιο φαύλους πολιτικούς που έχουν περάσει απ’ τον τόπο» - ενώ το δημοσίευμα πιθανολογεί ότι στόχος της Γ.Α είναι «Η ανανέωση του οικογενειακού πλούτου μέσω διασυνδέσεων με το ΠΑΣΟΚ του Μέλλοντός μας (ΣΥΡΙΖΑ)».
«Οι διεθνείς διασυνδέσεις της Γιάννας θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες για τον κ. Τσίπρα», σημειώνεται στο κείμενο ενώ γίνεται αναφορά ότι κάποιοι υπονοούν ότι «Αλέξης και Γιάννα έχουν συναντηθεί μυστικά».

Το ίδιο δημοσίευμα επικαλείται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος «από προασπιστής των συμβερόντων των ελλήνων βιομηχάνων εσχάτως δεν κρύβει τη συμπάθεια του προς το κόμμα του κ. Τσίπρα» και «η εκφρασμένη θέση του στις ιδιωτικές συζητήσεις είναι ότι ο
Σύριζα είναι η πολιτική δύναμη που καλύπτει το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνετε στον Λάκη Λαζόπουλο «που υποστηρίζει τον κ. Τσίπρα ήδη από το 2012 και σε αυτό το σημείο συμπλέει με τον κ. Δ. Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του Alpha με τον οποίο συνεργάζεται».

«Ο τελευταίος "ισχυρός" που σαν άλλος Απόστολος Παύλος είδε το πολιτικό φως το αληθινό στο δρόμο για την … Κουμονδούρου είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος, υιός και κληρονόμος του φαρμακοβιομήχανου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου που δήλωσε μέσω κύκλων του ότι "η μοναδική λύση για την σωτηρία της Ελλάδας είναι ο Σύριζα". Ορισμένοι εκτιμούν ότι η «ανατοποθέτηση» της οικογένειας Γιαννακόπουλου σχετίζεται με μια επανεκτίμηση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών συμφερόντων της, κάτι το οποίο μιμούνται ουκ ολίγοι επιχειρηματίες», καταλήγει το δημοσίευμα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

26 Οκτωβρίου 2014 στις 1:17 μ.μ.

Είχα αποφασίσει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ μιας και είμαι ένας πένητας συνταξιούχος. Απ΄ ότι βλέπω όμως αυτό το κόμμα είναι της πλουτοκρατίας, οπότε Σαμαράς και ξερό ψωμί.
Θα έλεγα <> αλλά οι καλοί μου τρόποι δεν μου το επιτρέπουν.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

@ KOYKLITIS
Ότι στις επόμενες εκλογές είτε πρέπει να ψηφίσουμε Σκύλλα είτε Χάρυβδη. Άλλες επιλογές δεν έχουμε...

ΥΓ: Θά'λεγα τίποτα, αλλά οι καλοί μου τρόποι δεν μου το επιτρέπουν... Ή μάλλον το μετάνιωσα. Θα πω: Ο δικομματισμός απέθανε. Ζήτω ο δικομματισμός!

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 7:20 μ.μ.

Οχι άλλες επιλογές δεν έχετε. Λίγο ή πολύ εγγυος δεν υπάρχει.
Διαλέχτε πλευρά

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

Πολύ συνομωσιολογικά μας τα λέει το ΒΗΜΑ.
Αν ισχύουν αυτά που γράφει δεν έχει πρόβλημα ο ΔΟΛ.Πάντα την πλουτοκρατία στήριζε.
Είναι απορίας άξιον γιατί του ξυνίζει και του κακοφαίνεται η νέα ''πλουτοκρατία''.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

Δηλαδη η με τις ολιγον αντρες η με τις ολιγον χορευτριες. Ευχαριστω δεν θα παρω.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 1:00 μ.μ.

"Διαλέχτε πλευρά" λέει κάποιος.Συμφωνώ απόλυτα.Ή με το κεφάλαιο ή με το λαό λοιπόν .Και η επιλογή εμφανέστατη και προφανέστατη χωρίς χαζοδικαιολογίες...

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 2:30 μ.μ.

Ή με το ''κεφάλαιο ή με το λαό λέει κάποιος''
Δεν διευκρινίζει αν στο κεφάλαιο συμπεριλαμβάνονται οι οff -shore και μας μπερδεύει λιγουλάκι.
Για την πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα,έχουν διαλέξει απο καιρό και το παινεύονται κιόλας.

Ουτε για ποιό λαό μας λέει.
Μάλλον το 4.5% εννοεί.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 6:59 μ.μ.

ΝεοΠΑΣΟΚΟΙ σας ευχομαι να χαρειτε την διακυβερνηση της χωρας οσο σας επιτρεπουν οι αυταπατες. Μετα απλως θα κλαιτε με μαυρο δακρυ αν κρινουμε απο την προβα τζενεραλε στην περιφερεια. Θα σας φτυνουν και θα λετε βρεχει. Προσωπικα θελω να παρετε 40%. Οχι τιποτε αλλο, απλα επειδη περιμενω 2 χρονια και κατι να φτυσω επισημα. Τις προαλες ενας δικος σας ειπε.... Φοβαμαι οτι θα καταντησουμε να βρουμε στενα να κρυφτουμε απο το λιντσαρισμα.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger