Home » » Νέο ρεσιτάλ μίσους από τον Αμβρόσιο

Νέο ρεσιτάλ μίσους από τον Αμβρόσιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 | 5:38 μ.μ.

Πηγή: Του Δημήτρη Τερζή - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Σ’ ένα νέο μισαλλόδοξο και ρατσιστικό παραλήρημα κατά των μουσουλμάνων επιδόθηκε χθες με κείμενο, που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο και το οποίο φέρει τον υπότιτλο «Οι μουσουλμάνοι εξ ορισμού είναι εγκληματίες και σε καιρό ειρήνης», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

 Το κείμενο, που μοιάζει να μην έχει αρχή, μέση και τέλος νοηματικά, έχει επίσης αναφορές στη CIA, στο ΔΝΤ, στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στη Μασονία, στον Σιωνισμό, στη Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ ως κατακτητές της Ελλάδας και τελικά στην παγκοσμιοποίηση (η οποία -σημειωτεόν- γράφεται globalization στα αγγλικά και όχι globalitation, όπως την αναγράφει ο Αγιος Καλαβρύτων).

Βάλλει κατά πάντων

Ο κ. Αμβρόσιος επιτίθεται εναντίον όσων «ενισχύουν και προστατεύουν το ισλάμ ως θρησκεία, ενώ παράλληλα προωθούν στη χώρα μας τα στίφη των μουσουλμάνων μεταναστών, ώστε ν’ αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της πατρίδας μας και να κατακτήσουν –χωρίς πόλεμο– τη χριστιανική Ελλάδα μας», ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «εγκληματική τη διδασκαλία που παρέχει το Κοράνιο».

Και κάπου εκεί αρχίζει το πραγματικό πανηγύρι. Χωρίς να κάνει καμία διάκριση, τσουβαλιάζοντας άπαντες με βάση τη θρησκευτική τους πίστη, αναφέρεται στο τέμενος που σχεδιάζεται να χτιστεί στην Αθήνα και στο κόστος αυτού, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Για τον έντιμο Ελληνα πολίτη χρήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά του). Για τον μουσουλμάνο εν δυνάμει δε δολοφόνο και εν ψυχρώ εκτελεστή μας, χρήματα υπάρχουν και πολλά μάλιστα!».

Το ρεσιτάλ του μίσους από την ορθόδοξη φωνή της αγάπης συνεχίζεται με βολές για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο -ενώ παρουσιάζεται στον τίτλο του κειμένου του ως «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»- στη συνέχεια αναγράφεται ως «αντιτρομοκρατικός νόμος»! Τρικυμία εν κρανίω; Κάτι τέτοιο! Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αμβρόσιος παραθέτει κομμάτι από τον νόμο 4285, τον οποίο εξακολουθεί να βαφτίζει «αντιτρομοκρατικό», και συγκεκριμένα εκείνο που αναφέρεται στις ποινές που προβλέπονται για όποιον υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά ατόμων ή ομάδων, έχοντας υπογραμμίσει με κόκκινο τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό! Αυτά είναι τα δύο καίρια ζητήματα που -όπως φαίνεται- καίνε τον Αγιο Καλαβρύτων!

«Τεκμήρια»

Αλλού στο κείμενο ο μητροπολίτης προτρέπει τους χριστιανούς να νιώσουν «πόνο στην καρδιά» βλέποντας «τη φωτογραφία ενός ταλαίπωρου Αφρικανού –χριστιανού– που τον έχουν πυρπολήσει και καίγεται στη μέση του δρόμου». Προφανώς, αν ο ταλαίπωρος Αφρικανός δεν είναι χριστιανός, αλλά μόνο πυρπολημένος, δεν θα πρέπει να νιώσουμε πόνο στην καρδιά. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει ουσιαστικά ο κ. Αμβρόσιος, ο οποίος υπηρετεί ως γνωστόν την Εκκλησία της Αγάπης και της Συγχώρεσης.

Τέλος, το ρατσιστικό παραλήρημα του κ. Αμβροσίου Λεννή, που θα μπορούσε να διδάσκεται σε κάθε παράρτημα εθνικιστικής οργάνωσης, κλείνει με τρία παραδείγματα βιαιοπραγιών κατά χριστιανών από φανατικούς μουσουλμάνους, με τα οποία καταδικάζει σύσσωμο τον μουσουλμανικό κόσμο, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πως «ου γαρ έρχεται μόνον»…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger