Home » » Η ΚΝΕ κι ο Γούντι Άλεν

Η ΚΝΕ κι ο Γούντι Άλεν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 | 4:22 μ.μ.

Γράφει σήμερα ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης στην "Αυγή":

Παραθέτω τρία αποσπάσματα από την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ενόψει του 11ου Συνεδρίου της Οργάνωσης:

Απόσπασμα 1ο: "Τέτοιες κινητοποιήσεις έγιναν τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά χώρες με τα λεγόμενα 'Νέα Κινήματα' ('Αγαναχτισμένοι', 'Κίνημα των Πλατειών', 'Αραβική Άνοιξη'). Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έδιναν προοπτική και διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα. Ενσωματώθηκαν και 'ξεφούσκωσαν', αφού πρώτα βοήθησαν να ριζώσουν και αντιδραστικές δυνάμεις και θεωρίες κι αλλού σχεδιάστηκαν για να οδηγήσουν τμήμα του λαού να παλεύει 'κάτω από ξένη σημαία' για κυβερνητικές εναλλαγές, συνδέοντας τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου καπιταλιστή, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου".

Απόσπασμα 2ο: "Δεν έγιναν όμως αγώνες που να σημαδευτούν από έντονη νεανική παρουσία. Ούτε με την παρουσία νέων στο λεγόμενο 'κίνημα των πλατειών', που αξιοποιήθηκε για αντιδραστική ενσωμάτωση. Επιβεβαιώθηκε ότι ορισμένα νεανικά ξεσπάσματα που είχαν προηγηθεί, κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για το άρθρο 16 το 2006 και τον Δεκέμβρη του 2008 για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν έδωσαν πραγματική ώθηση στο φοιτητικό ή μαθητικό κίνημα, γρήγορα ξεφούσκωσαν".

Απόσπασμα 3ο: "Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την εμπειρία των 'προοδευτικών' κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική, όπου σε μια σειρά χώρες στις κυβερνήσεις βρέθηκαν συμμαχικά σχήματα με μικροαστικές, σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, προβάλλοντας πολιτικές θέσεις για ανακούφιση φτωχών εργατικών λαϊκών δυνάμεων και συνθήματα για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των χωρών αυτών. Το βασικό όμως πρόβλημα και οι αντιθέσεις που το συνοδεύουν παραμένουν, δηλαδή η πολιτική εξουσία και τα μέσα παραγωγής παραμένουν στα χέρια της αστικής τάξης, κριτήριο της ανάπτυξης είναι το κέρδος, διατηρείται το καθεστώς εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο".

Αυτό δεν είναι εισήγηση, είναι άρμα δρεπανηφόρο. Δίνει μια και τους θερίζει όλους, τους Aγανακτισμένους της Ιβηρικής, το κίνημα των πλατειών στην Ελλάδα, την Αραβική Άνοιξη, το κίνημα κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, τον Δεκέμβρη, μέχρι και τις κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής έπιασε το λεπίδι τους. Όποιος σηκώθηκε από τον καναπέ του, όποιος κινήθηκε, όποιος πάλεψε, όποιος ήλπισε, όποιος μάτωσε, όποιος πέτυχε μικρές και μεγάλες νίκες, τρώει μια κατραπακιά από την ΚΝΕ και βλέπει τον ουρανό σφοντύλκι. Με 243 λέξεις ισοπεδώνεται η παγκόσμια κινηματική δράση της τελευταίας δεκαετίας, μέχρι και το κίνημα της διάθεσης τροφίμων χωρίς μεσάζοντες απαξίωσε η ηγεσία του ΚΚΕ, φλερτάροντας ανοιχτά με τη γελοιότητα.

Αν όλα ετούτα δεν αρέσουν στα παιδιά της ΚΝΕ, τότε τι στο καλό τους αρέσει; Τους αρέσει το Κόμμα, με το Κ κεφαλαίο. Η ατσάλινη αντεστραμμένη πυραμίδα που είναι φτενή στη βάση και παραφουσκωμένη στην κορυφή, εκεί όπου κατοικεί η πεφωτισμένη ηγεσία των Illuminati. Αυτό αρέσει στα παιδιά της ΚΝΕ, η πεφωτισμένη ηγεσία που έχει διαβάσει τα ιερά βιβλία-όχι όλα, μόνο εκείνα που τη συμφέρουν- κι έχει κτίσει πετραδάκι, πετραδάκι την Μεγάλη Αλήθεια, το απόλυτο μέτρο με το οποίο κρίνονται οι πάντες και τα πάντα. Καλό είναι ό, τι εκπορεύεται από την ηγεσία, ό, τι ελέγχεται από την ηγεσία, ό, τι έχει πάρει ISO από την ηγεσία. Ποιοι αγανακτισμένοι, ποιες πλατείες, ποιοι δεκέμβρηδες, οι μόνες άξιες λόγου κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας είναι οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που γίνονται μέσα σε υγειονομικό κλοιό, για να μην μολυνθούν από τους γύρω- γύρω.

Στο "Love and Death" ("Ο Ειρηνοποιός», η ατυχής ελληνική απόδοση) του Γούντι Άλεν που διαδραματίζεται στην τσαρική Ρωσία, εμφανίζονται ο πατήρ Προκχόρωφ και ο υιός Προκχόρωφ, οι οποίοι έχουν την εξής ιδιαιτερότητα: Ο υιός Προκχόρωφ είναι πιο γέρος από τον πατέρα Προκχόρωφ, κάτι σαν την ηγεσία της ΚΝΕ, δηλαδή, που είναι πιο γερασμένη από την υπέργηρη ηγεσία του κόμματος. Λες να του μπουν τίποτα ιδέες του Γούντι Άλεν και να κατηφορίσει προς τον Περισσό;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

ένα
20 Οκτωβρίου 2014 στις 5:26 μ.μ.

Τώρα γιατί βάζετε τέτοια άρθρα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι το σκυλοφάγωμα;
Γουστάρετε τελικά να βλέπετε μπινελίκια κι αφήστε τα περί "επιπέδου" που λείπει... :)

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 5:27 μ.μ.

Τι αναρτάτε σύντροφοι τέτοια άρθρα;

Θα γίνει ΠΑΝικός με ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ. Πόσο μπορούμε να το αντέξουμε;

20 Οκτωβρίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

Αμερικανοί τραπεζίτες της Bank of America Merril Lynch Θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ακόμα κι αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

"Σύμφωνα με εκπρόσωπο αμερικανικού επενδυτικού σχήματος, που βρέθηκε μεταξύ του ακροατηρίου και μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στην «Ε», «ο κ. Σταθάκης έκανε μια μετριοπαθή τοποθέτηση και δεν υπήρξε προκλητικός στις απόψεις του...». Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο του επενδυτικού σχήματος, η Ελλάδα «δεν αντιμετωπίζεται πια από τους επενδυτές ότι πυροδοτεί αστάθεια (trigger instability) στην Ευρωζώνη λόγω του διλήματος παραμονής ή όχι στο ευρώ». Οι επενδυτές, όπως μας έχει μεταφερθεί εγκύρως, «φοβούνται περισσότερο την εσωτερική αστάθεια που θα προκληθεί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, αν προκηρυχθούν εκλογές λόγω μη συμφωνίας στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας»."
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/10/2014&id=452952

Συνεχίστε να αναπαράγετε οτιδήποτε στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ από την φυλλάδα των εκλεκτών των ΕΠΑ.
Σε καλό δρόμο πάτε...

Το ίδιο το κείμενο είναι ανάξιο σχολιασμού.
Ούτε ένα στοιχείο που να ανατρέπει τις εκτιμήσεις της ΚΝΕ.
Ας μην ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει ως "εξέργερση" μέχρι και το (ναζιστικό πραξικόπημα) "Μαϊντάν", οπότε παραμένει απορίας άξιο το γιατί τυγχάνουν αναδημοσίευσης οι απόψεις του σε ένα σάιτ με την ονομασία "βαθύ κόκκινο"...
-Η ΔΗΜΑΡ στο πηγάδι κατούρησε και δεν την προβάλετε;

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 6:32 μ.μ.

H Aυγη πιο πολυ ασχολειται με το συνεδριο της ΚΝΕ παρα με αυτο που εκανε η νεολαια του ΣΥΡΙΖΑ...
Λογικο απο μι αποψη...διοτι ΚΝΕ υπαρχει αλλα τη νεολαια ΣΥΡΙΖΑ την ψαχνουν με το δικανο...
Θα μου πεις ενας νεος σημερα μπορει μεσα στις αυταπατες να παει μεχρι την καλπη και να ριξει νεο ΠΑΣΟΚ(ΣΥΡΙΖΑ) αλλα για να κουνηθει , να οργανωθει καπου , να κανει θυσιες και να παλεψει χρειαζεται ιδεολογια. Ο κομμουνισμος ειναι τετοια ιδεολογια που παντα συνεπαιρνε τους πρωτοπορους ανθρωπους. Η ''υγειης'' επιχειρηματικοτητα ειναι δυσκολο να κινητοποιησει και δεν ξερω αν το θελει εντελει...

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 6:33 μ.μ.

Εμπνευσμένο σχόλειο.
Μήπως όμως θα μπορούσε ο αρθρογράφος να μας εξηγήσει γιατί δεν ψηφίστηκε η τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας η οποία απλώς επαναλάμβανε θέσεις ψηφισμένες απο το συνέδριο του σύριζα. Μην φανταστήτε τίποτα το ανατρεπτικό.
Μήπως τον συνάντησε μια γτναίκα στο δρόμο και του είπε ότι έαν δεν πεθάνουμε απο την πείνα ευχαριστημένοι θα είμαστε.

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

εκτος βουλης το κκε στις επομενες εκλογες!!! θα εχει μεγαλη πλακα!!! ειδικα η φατσα του κουτσουμπα!!!

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2014 στις 12:56 π.μ.

@11.01

Μπορεί να ειρωνεύεσαι ότι το κκε θα είναι εκτός βουλής και γι αυτό θα στενοχωρηθεί ο Κουτσούμπας, αλλά έχεις σκεφτείς μήπως αυτό είναι το σχέδιο του κκε ώστε να βρεθεί εκτός βουλής και εκ των πραγμάτων να ωθηθούν τα μέλη του κκε σε επανάσταση, αφού δε θα έχουν τι άλλο να κάνουν;

LeninKKE
23 Οκτωβρίου 2014 στις 2:18 π.μ.

1 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα , η αρχή του τέλους της συγκυβέρνησης των αστών, τα υπόλοιπα αδιάφορα

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2014 στις 11:56 π.μ.

χααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!

Ώστε η συγκυβέρνηση θα πέσει από την συγκέντρωση του ΚΚΕ στο σύνταγμα την 1η Νοέμβρη ε;;;;
χααααααχαχαχαχαχαχαχα είσαι πολύ αστείος LeninKKE!!!
Θα το έλεγα γελοίος, αλλά αυτό έχει και κάτι το "τραγικό" μέσα του κι εσύ δεν έχεις τίποτε τραγικό, είσαι απλά πολύ αστείος! :) :)

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 9:45 π.μ.

2.18
Αν στις 2 Νοεμβρίου η κυβέρνηση είναι στη θέση της-που θα είναι σίγουρα-τί θα λές τότε κνίτη μου;
Αστο ξέρω τι θα λές.
Θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ,

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 8:27 π.μ.

Κοίτα ρε που κάνουν ότι κοπτονται για την ενότητα της... περιβόητης αριστεράς κάποιοι εδώ μέσα αλλά όταν πάει να γίνει κάτι ενωτικό απ' τα κάτω, -840 και βάλε φορείς και σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή δεν είναι παίξε γέλασε κι ούτε ελέγχονται όλοι αυτοί απ' το ΠΑΜΕ- ουρλιάζουν και τους ανεβαίνει η πίεση και μόνο που σκέφτονται ότι θα γίνει ένα τέτοιο συλλαλητήριο. Κανείς δεν είπε ότι θα πέσει η κυβέρνηση απ' αυτό το συλλαλητήριο. Μια αρχή για ανασύνταξη του κινήματος πάει να γίνει. Το κίνημα θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά και δε θα επιτρέψει να έρθει μια άλλη κυβέρνηση που θα είναι τα ίδια μαύρα χάλια. ΄Οσο πιο δυνατό θα είναι το κίνημα τόσο πιο δύσκολα θα περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα. Ποιον ενοχλεί αυτή η προοπτική; Κι εν πάση περιπτώσει αν εσείς πιστεύετε ότι το ΠΑΜΕ δεν κάνει καλά να θέλει με αυτόν τον τρόπο την ανασύνταξη του κινήματος, εφαρμόστε εσείς τον δικό σας τρόπο. Δε σας βλέπω να κάνετε τίποτα όμως πέρα από κουβεντούλες και προσμονή να έρθει μια άλλη κυβερνηση να μας σώσει. Και στη διαδήλωση που κάνατε έξω απ' τη βουλή στην ψήφο εμπιστοσύνης δε μαζευτήκατε πάνω από 1000 άτομα. Ξεφτίλα σκέτη δηλαδή για το θέμα που έβαζε η διαδήλωση. Τώρα αν δε θέλετε την ανασύνταξη του κινήματος πρόβλημά σας.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 12:07 μ.μ.

΄Εκανε η νεολαία του σύριζα συνέδριο ή αυτό είναι το πιο συντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί;

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 1:19 μ.μ.

Άκου φασιστάκο: Μέσα στην συριζο - μανία σας με το στις "25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν", "την επόμενη νύχτα δεν θα υπάρχει μνημόνιο", "το σκίζουμε την πρώτη ημέρα", ( Το ΠΑΣΟΚικό "στις 18 σοσιαλισμό" ωχριά μπροστά σας) το "η αρχή του τέλους" το διαβάζετε "τέλος την επόμενη ημέρα, 2 Νοέμβρη". Χρυσαυγίτικου επιπέδου μόρφωση; μίσος χωρίς όρια; μάλλον κακός συνδυασμός! (Βέβαια η κ Δούρου θέλει τον χρόνο της και έτσι ξεκινά να εφαρμόζει πολιτική Σγουρού- http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-dourou-psifise-ton-proupologismo-sgourou - καλή πρόβα και για τα μνημόνια δεν βρίσκετε;)
Εγώ δεν σκέφτομαι την φάτσα του Κουτσούμπα μετά από εκλογές που θα αφήνουν το ΚΚΕ εκτός Βουλής αλλά το βλέμμα των εργατών σε ΑΓΝΟ, Χαλυβουγία, λιμάνια, 3E, Φωκά, Μαρινόπουλο, γιαπιά, OTA, ξενοδοχεία-κάτεργα κτλ κτλ - επίσης την έκφραση των αφεντικών όλων αυτών.
Καθείς εφ ω ετάχθη

Β.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 3:42 μ.μ.

Αλήθεια η κα Δούρου ήταν στα μαχαίρια με τον κ. Σγουρό-προεκλογικά- και τώρα μαζί ψήφισαν τον προϋπολογισμό της περιφέρειας;;; Κι ο Τζήμερος να στηρίζει;;; Αρχίζει λοιπόν να σχηματίζεται το μέτωπο της ευρύτατης πολιτικής συναίνεσης όλων των αστικών κομμάτων για να σωθούν οι πλούσιοι.... ΄Αντε και στην κυβέρνηση βρε... Καλά τα είπε ο άμοιρος ο Γλέζος ότι θα υπάρξει συνεργασία Νδ και Σύριζα. Γι' αυτό τον ξαποστείλατε στην Ευρώπη για να μην πει και τίποτα άλλο. Αλλά θέλει η π...να να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 4:29 μ.μ.

Μπράβο Β.

Τα είπες όλα σε 6 γραμμές

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

Από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής της κας Δούρου που ψηφίστηκε την Πέμπτη.
Αυτός ο προϋπολογισμός, προβλέπει για αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, σε μια περιοχή με υποβαθμισμένο έως ανύπαρκτο δίκτυο ομβρίων υδάτων, μόλις 1.100.000 ευρώ ενώ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και την αναβάθμιση του γηπέδου του ΠΑΟ προβλέπει 27 εκατομμύρια ευρώ.
Για την βιοκλιματική ανάπλαση (!!) μιας παιδικής Χαράς Περιστερίου προβλέπονται 572.885 ευρώ αλλά για αγωγούς ομβρίων στο Δήμο Περιστερίου (Ανθούπολη, Άσπρα Χώματα, Νέα Ζωή, Λόφος Αξιωματικών) προβλέπονται ευρώ 0.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας προβλέπει ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού (σ.σ. η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε καταγγείλει την κατασκευή του ΧΥΤΑ ως έργο που εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα) αλλά για την μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Φυλής προβλέπονται ευρώ 0. Το πολύ να μεταφερθούν τα ψίχουλα του 2014 στο 2015, από το συγκεκριμένο έργο που είναι ανεκτέλεστο και «θεός είδε» αν θα εκτελεστεί.

Υπάρχει καμιά απορία στο γιατί ψήφισε κι ο κ. Σγουρός αυτόν τον προϋπολογισμό και τον στήριξε κι ο Τζήμερος;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger