Home » , , » Ρένα είσαι οφσάιντ.

Ρένα είσαι οφσάιντ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 | 1:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κυρία Δούρου δεν μας τα λέτε καλά. Πριν αναφερθώ όμως σε σας, θα σας πω γιατί οι δοσίλογοι κηφήνες σαν τον αηδιαστικό μπουμπούκο, χαίρονται και αγάλλονται. Η ΝΔ κάνει απολύει κόσμο. Με την άδεια της Τρόικας απαξιώνει συστηματικά το δημόσιο τομέα, ώστε να τον ξεπουλήσει στους ιδιώτες. Οι απολύσεις που κάνει είναι ταυτόχρονα και πολιτικές διώξεις. Το είδες με την ΕΡΤ ποιούς έδιωξαν, ποιούς τελικά προσέλαβαν στην ΥΕΝΕΔ και τι μας στοίχησε σε υποβάθμιση της ποιότητας αλλά και σε χρήμα.

Οι καθαρίστριες είναι σύμβολο και η κυβέρνηση το ξέρει. Αν δικαιωθούν οι εργαζόμενοι θα πάρουν θάρρος. Αυτό είναι εφιάλτης για τους δοσίλογους γιατί τότε θα καταρρεύσουν. Με την απόφασή σας αυτή κυρία Περιφερειάρχη κάνετε και ότι η ΝΔ. Εντάξει όχι τόσο χάλια αλλά η σκέψη είναι παρόμοια. Βάζετε πάνω από τους ανθρώπους το χρήμα. Αυτό δεν είναι η ουσία του μνημονίου και του καπιταλισμού; Δίνεται μεγάλη αβάντα στη ΝΔ.

Τώρα θα σας πω μια προσωπική ιστορία. Δούλεψα σε αρκετές δουλειές πριν την κρίση και πριν μείνω άνεργος χάρη στην δεξιά πολιτική. Για κάμποσα φεγγάρια έπεισα δουλειά σε ένα συνεργείο καθαρισμού. Έμαθα κάποια πράγματα:

Τα συνεργεία που έχουν δουλειές με το δημόσιο, δηλαδή αυτά που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν δημόσια κτήρια, δρόμους κλπ, όπως ακριβώς και αυτά που καθαρίζουν πολυκατοικίες έχουν ένα σκοπό: Το κέρδος. Στο δημόσιο λοιπόν γίνεται διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση, αν είναι μικρό το κονδύλι. Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός δηλαδή υπογράφεται σύμβαση με αυτόν που έχει τη χαμηλότερη προσφορά. Νομίζω ότι χρειάζονται και κάποιες προϋποθέσεις για να συμμετέχει κάποιος, γι αυτό και το συνεργείο που δούλευα δεν συμμετείχε. Εγγυητικές, να έχει πείρα σε καθαρισμούς παρόμοιων κτηρίων κα, τα αναφέρει η εκάστοτε προκήρυξη.

Το ζουμί τώρα: Αυτοί που φτιάχνουν τις μελέτες έχουν προβλέψει ένα νόμιμο κέρδος και απρόβλεπτα έξοδα. Αυτοί που παίρνουν τις δουλειές τις παίρνουν με τρεις τρόπους:

1) Από ανάθεση συνήθως αν έχουν βύσμα. Τα σχόλια περιττά. Στο λέω επειδή μίλησες σα νεοδημοκράτισσα περί λαϊκισμού κλπ. Συνήθως αυτοί που αναθέτουν δημιουργούν ερωτηματικά στους πολίτες.

2) Πρόσεξε θα βγάλω "είδηση". Μοιράζονται μεταξύ τους τις δουλειές δίνοντας συνήθως ένα ποσοστό επί των κερδών στις αντίπαλες εταιρίες ώστε να πάρουν φθηνότερα τη δουλειά. Πχ Βγάινει διαγωνισμός για 1.000.000€. Αν γίνει κανονικά μπορεί να πάει και 50% έκπτωση (έχω ακούσει και πιο "τρελές" προσφορές). Αντί να πάρει λοιπόν 500.000 ο αετονύχης μοιράζει από μερικά χιλιάρικα στους υπόλοιπους και με τη συμφωνία να μη "χτυπήσει" άλλες δουλειές παίρνει από το κράτος 900.000. Κάνει δηλ. μικρότερη έκπτωση εκ του ασφαλούς. Οι λεγόμενοι αεριτζήδες (γιατί αυτό που προσφέρει στους άλλους λέγεται "αέρας") θα τους έχεις ακούσει.

3) Δε συμφωνούν και γίνεται η σφαγή: Μεγάλη έκπτωση, μεγάλη χαρά στο κράτος που γλυτώνει δήθεν χρήματα. Από που όμως θα τα βγάλει ο επιχειρηματίας; Μα από τους εργαζόμενους. Η δε θα τους ασφαλίσει ή θα πάρει ελάχιστους είλωτες που θα βλαστημήσουν την ώρα και τη στιγμή που προσελήφθησαν. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και το αποτέλεσμα είναι πάντα "κατσαρίδες κι αράχνες γλυκιά μου έχουν κάνει φωλιά.

Όπως και να το δεις Ρένα οι αρουραίοι θα κάνουν πάρτι με αυτή την απόφαση. Με τέτοιες απόψεις θα διαπραγματευτείτε Μνημόνια; Ελπίζω να το δεις καλύτερα μην μείνεις στο λάθος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 30 σχόλια

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 3:59 μ.μ.

Δεν διάβασα την κωλοφυλλάδα του αναστασιάδη, όμως το θέμα δε είναι το πελατειακό κράτος όπως λέει η Δούρου, αλλά η ανάθεση της καθαριότητας στα γνωστά σκλαβοπάζαρα. Δεν της ζήτησε κανείς (πέραν του Αναστασιάδη ίσως, δεν το ξέρω) να προσλάβει τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών. Της ζήτησε όμως να χτυπήσει το θεσμό των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού.

Δεν ξέρω αν για κάποιους λόγους δεν μπορούσε να ακυρώσει σε αυτή την φάση την σύμβαση που είχε ήδη φτιαχτεί από το Σγουρό, είναι πιθανό. Το θέμα όμως είναι αν θα οργανωθεί για να την ακυρώσει στο μέλλον κι εντός της θητείας της φυσικά. Αλλιώς τα περί πελατειακού κράτους είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Υγ: Α ναι, εγώ την ψήφισα, αλλά αν ψάχνετε για "κοψοχέρηδες" θα ψάχνετε για πολύ ακόμη. Δεν συνηθίζω να κόβω τα χέρια μου για ψήφους. Αυτοί που τα συνηθίζουν αυτά ας σκεφτούν πως θα κάνουν τις επαναστάσεις που υπόσχονται δίχως χέρια.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 6:43 μ.μ.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτή η είδηση -προσωπικά δε δυσκολεύομαι καθόλου να την πιστέψω- αλλά και μόνο ο προϋπολογισμός που η κα Δούρου κατέβασε και τον ψήφισε κι ο κ. Σγουρός και τον στήριξε ο Τζήμερος με κάνει να επικροτώ την απόφασή μου να μην την ψηφίσω. Τώρα βεβαια πληρώνουμε τη βλακεία αυτών που τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες. Και μετά προσπαθούν και να δικαιολογηθούν τρομάρα τους. Αλλ' αυτή τη φορά όλοι μαζί θα πάμε στον πάτο. Την πατάμε κι εμείς που δεν τους ψηφίσαμε αλλά θα την πατήσουν κι αυτοί που τους ψήφισαν. Κανείς δε θα σωθει. Θεία δίκη.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 7:54 μ.μ.

Α πόσο λυπάμαι 6.43! Έτσι είναι η ζωή όμως, σκληρή: Κι αυτοί που ψήφισαν την Δούρου κι αυτοί που ψήφισαν αταξική κοινωνία και δεν τους βγήκε παρά τρίχα θα βράσουν στο ίδιο τσουκάλι.
Το ποιός είναι πιο βλάκας θα το κρίνει η ιστορία.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 9:57 π.μ.

Υπαρχει μια διαφορα. Οι δευτεροι κοιμουνται ησυχοι. Μπορουν να κοιταξουν τον λαο και τα παιδια τους στα ματια και να πουν "εγω δεν τους χειροκροτησα, δεν τους βοηθησα" οι πρωτοι εχουν το περιθωριο της αλλαγης στασης αλλα αυτο προυποθετει αντιληψη των πραγματων. Ο κοψοχερης εχει αντιληψη. Αυτος που επιμενει ποση διαφορα εχει απο κατι συνταξιουχους πορωμενους πασοκους?

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 8:27 μ.μ.

Μωρέ εσύ κοίτα το λαό όπως θέλεις. Από πάνω, από κάτω από πέρα...
Ο ΛΑΟΣ όμως, σε κοιτάει καθόλου;
Σ' αυτό να απαντήσεις.

Όσο για τους "κοψοχέρηδες", τους λυπάμαι περισσότερο από εσένα. Για να είναι κοψοχέρηδες σημαίνει ότι δεν ήξεραν ούτε τι ψήφιζαν, ούτε γιατί το ψήφιζαν, ούτε τι ήθελαν από αυτή τους την ενέργεια.

Ίσα ίσα που ο "κοψοχέρης" δεν έχει ΚΑΜΙΑ αντίληψη, ένα ζώον είναι που τον κοροϊδεύει ο ένας και ο άλλος. Απλά βολεύει όλα τα κοράκια που παριστάνουν τους επαναστάτες και περιμένουν κανένα μετανοημένο να τους ρίξει την ψήφο. Μην ανησυχείς λοιπόν ανώνυμε, θα διορθώσουμε την ψήφο μας όποτε και ΑΝ το αποφασίσουμε, που προς το παρόν το δεν το βλέπω ούτε με σφαίρες.
Τις καλησπέρες μου.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 8:38 μ.μ.

Οι καθαρίστριες μίλησαν
" Δεν ζητήσαμε ΠΟΤΕ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει.
Δεν μας υποσχέθηκε ΠΟΤΕ η Ρένα Δούρου ότι θα μας προσλάβει.
Αγωνιζόμαστε η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση. Να ισχύσει ο νόμος.
Κατά τα λοιπά, ΧΟΥΝΤΑ είναι και θα περάσει με τους αγώνες μας".
Συμφωνώ ότι θα πρέπει να προσληφτούν στις θέσεις που άδικα απολύθηκαν.
Περιμένω όμως να δω τι θα γίνει με το θέμα του ιδιωτικού συνεργείου. Αυτά που είπα ισχύουν στο ακέραιο, είναι δε η κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά τα έργα. Οι ιδιωτικές εταιρίες θα ζημιώσουν το δημόσιο. Άλλωστε γιατί να μην προσληφθεί προσωπικό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; Εκεί που θα τα δώσεις στην εταιρία, δώστα κατευθείαν στους εργαζόμενους χωρίς "μεσάζοντες". Τι είδους νεοφιλελεύθερα ταμπού είναι αυτά που απαγορεύουν προσλήψεις;
Ελπίζω να παρθεί σωστή απόφαση. Και κάτι ακόμα. Το να λύσεις τη σύμβαση με μια εταιρία και να προτιμήσεις μια άλλη είναι στην λογική του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και δεν είναι λύση. Αναμένουμε λοιπόν. mitsos175.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 11:40 μ.μ.

Τετοιο σιχαμενο σχολιο που στρεφεται κατα παντων πλην "ημετερων" μονο φασιστας θα εκανε.
Οι κατοικοι του Γραμματικου ειναι κοροιδα για σενασυριζαιε που ψηφισαν Δουρου και αυτη τους πουλησε? Ντροπη και τσιπα αγνοειται μου φαινεται.
Δεν περιμενα να το πω ποτε αλλα εχετε γινει χειροτεροι απο το Λαλιωτη μεσα σε 2 χρονια. Ντροπη σου.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:29 π.μ.

Δεν ήξερα ανώνυμε ότι στο ΚΚΕ βρίσκονται φασίστες και Λαλιώτηδες. Γιατί ξέρεις είναι οι πρώτοι διδάξαντες στο "εναντια σε όλους πλην ημετέρων". Δεύτερο και σπουδαιότερο δεν μου απάντησες πως σε βλέπει ο λαός στο όνομα του οποίου μιλάς και τον κοιτάς στα μάτια και τρίτον και ακόμη σπουδαιότερο δεν μου απάντησες αν θεωρείς όλη την αριστερά πλην ΣΥΡΙΖΑ επαναστάτες.

Για να βλέπω τις απαντήσεις και άσε την χυδαιότητα στην άκρη, γιατί απ' όπου και να το πιάσεις είναι άφθονη.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 2:32 μ.μ.

΄΄... Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η νέα Διοίκηση ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υπογράψει τον αρχικό προϋπολογισμό, παρουσίασε στο Σώμα τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής, τονίζοντας ότι ο παρών προϋπολογισμός εκφράζει τη στροφή της νέας Διοίκησης και αποτυπώνει ένα πρώτο δείγμα γραφής «ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα έργο ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι η πρώτη του φάση, ενώ παράλληλα ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ δημόσια ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας θα προχωρήσει στην ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ του προϋπολογισμού «σεβόμενοι τα προτάγματα του προγράμματός μας, του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες. Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση».
[...] Τέλος, η κ. Δούρου τόνισε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν «πρώτες κινήσεις που θα έχουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Έπονται όμως και άλλες. Με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ακολουθεί η πλήρης ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής για τον Προϋπολογισμό
«Κυρίες και κύριοι,
Συζητάμε σήμερα για τον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους. Συζητάμε όμως για ένα κείμενο που ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτυπώνει τους προσανατολισμούς και τη φιλοσοφία της νέας περιφερειακής αρχής, αυτό καταγράφει απλώς μια πρώτη προσπάθεια αναμόρφωσης ενός αρχικού κειμένου.
Ενός κειμένου της προηγούμενης διοίκησης, το οποίο μάλιστα κληθήκαμε, σχεδόν άρον – άρον, να υπογράψουμε, τέσσερα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της Περιφέρειας.
Κυρίες και κύριοι,
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το κείμενο του προϋπολογισμού.
Θεωρώντας ότι αν το πράτταμε, θα ήμασταν εκτεθειμένοι απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Και επίσης θα ήμασταν εκτεθειμένοι στη συνείδησή μας, καθώς επρόκειτο για ένα κείμενο που ΔΕΝ μας εξέφραζε.
Ένα κείμενο που αποτύπωνε κατευθύνσεις και προοπτικές μίας διοίκησης την οποία οι πολίτες με την ψήφο τους απέρριψαν. Πώς μπορούσαμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα κείμενο που παρέπεμπε σε πρακτικές και απόψεις που οι πολίτες καταδίκασαν;
Κυρίες και κύριοι,
Για εμάς η μη υπογραφή του προϋπολογισμού της προηγούμενης διοίκησης, ήταν θέμα αρχής.
Ήταν θέμα πολιτικού ήθους. Ήταν θέμα στοιχειώδους ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Τους πολίτες, στους οποίους εν έτει 2014 θα πρέπει κάποιοι να εξηγήσουν, να απολογηθούν, γιατί η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας λειτουργεί ακόμη σε επίπεδο… μπακάλικου, χωρίς να διαθέτει δηλαδή διπλογραφικό σύστημα!
Έπρεπε λοιπόν να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή.
Και απέναντι λοιπόν στους πολίτες της Αττικής, να κάνουμε μια νέα αρχή.
Μια αρχή σε στέρεες βάσεις. Για αυτό και δεν υπογράψαμε την αρχική εκδοχή του προϋπολογισμού.''

Αφού, όπως είπε, στον ενάμισυ περίπου μήνα από την ορκωμοσία τους ΔΕΝ πρόλαβαν να συντάξουν νέο προυπολογισμό, δεσμεύτηκε μέσα σε τρεις μήνες να κατεβάσει ΝΕΟ ,τροποποιημένο .

Αν αυτό δε σας καλύπτει,κάντε υπομονή τρεις-τέσσερις μήνες και μετά εκτοξεύετε τη δημιουργική σας κριτική.
Υ.Γ1Φυσικό είναι σαυτή τουλάχιστον τη φάση, να μη μπορεί να ακυρώσει υπογεγραμμένες συμβάσεις.Απλή λογική.
Υ.Γ2.mitsos175.Δηλαδή προτείνεις τα συνεργεία να δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών και να πληρώνουν ΤΕΒΕ ? Και ότι αυτό συμφέρει?



Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 4:37 μ.μ.

Διαγράφονται σχόλια που δεν συμφωνούν με το συντάκτη κάποιου άθρου ή είναι η ιδέα μου? Πάντως,περιμένω να εμφανιστεί σχόλιο μου από τις 12 περίπου.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 6:54 μ.μ.

Οταν λεω πλην ημετερων μιλω οχι για αλλα κομματα. Το οτι ο ΣΥΡΙΖΑ οπως και καθε κομμα ειναι εχθρικος ως προς τα υπολοιπα κομματα λογω ανταγωνισμου για την καρεκλα με τα υπολοιπα αστικα και λογω ταξικης σκοπιας σε σχεση με το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα. Η επιθεση σου ηταν ακομα και σε κοσμο που ψηφισε Δουρου και δικαιως το εχει μετανιωσει. Αυτο καυτηριασα εγω και αν δεν ντρεπεσαι να λες κοροιδα και ασχετους οσους πιστεψαν οτι δεν θα δωσει 20 εκ στον Μελισσανιδη ή 7 στον Αλαφουζο η Δουρου ή οτι δεν θα δωσει σε εργολαβους την κσθαριοτητα τοτε εισαι χειροτερος του Λαλιωτη. Τουλαχιστον αυτος ανοιχτα δεν ειπε τπυς ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ κοροιδα.
Απο κει και περα ειμαι απλος ψηφοφορος του ΚΚΕ και δεν εκπροσωπω κανεναν πλην του εαυτου μου. Αρα το πως βλεπει ο λαος το ΚΚΕ δεν ειμαι ο ειδικος να το πω. Μπορω να σου πω πως το βλεπω εγω. Ως οτι καλυτερο υπαρχει απο τις επιλογες που εχω χωρις να με καλυπτει απολυτα.
Τελος οχι δεν βλεπω ολη την αριστερα πλην ΣΥΡΙΖΑ επαναστατες. Επαναστατης για μενα ειναι αυτος που παρα τα λαθη του αγωνιζεται για το μετασχηματισμο του κοινωνικοοικονομικου συστηματος. Ως εκτουτου επαναστατες για μενα υπαρχουν σε διαφορους χωρους ειτε στους αναρχικους ειτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ Μ-Λ αλλα συνολικα ως ολον (τροπος λειτουργιας, εργατικη βαση, προγραμμα κλπ) το ΚΚΕ ειναι το επαναστατικο κομμα στην Ελλαδα.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 6:57 μ.μ.

Ποιός μίλησε για ΤΕΒΕ; Μάλλον γράφω σε γραμμική Α' και δεν γίνομαι σαφής. Δηλαδή ή ΤΕΒΕ (κοροϊδία) ή ιδιωτική εταιρεία υπάρχει; Το να προσληφθούν κανονικά με ΙΚΑ με εργασιακά δικαιώματα, έχει περάσει από το μυαλό κάποιου; Εκεί θα γίνει η "οικονομία"; Που καλύτερα να μην σχολιάσω τι είδους "οικονομία" γίνεται και ποιούς αφορά. Δεν μιλάω για τη Δούρου, ούτε είμαι κατά ούτε με ενδιαφέρει αυτό.
Δούλεψα και με ΤΕΒΕ και ξέρω ακριβώς τι απάτη είναι. Καθόλου δικαιώματα, πληρώνεις παραπάνω και βρίσκεις από πάνω και μπελά. Γιατί αν δε πληρώσουν... την έκαστες.
Αλλά όταν ευαγγελίζεσαι κάτι διαφορετικό πρέπει να το κάνεις. Για την υπομονή κι ότι είναι νωρίς για κριτική συμφωνώ και παραδέχομαι, ότι ίσως βιάστηκα. Μακάρι να γίνει αυτό που πρέπει και αυτονόητο είναι ότι θα πω μπράβο.
Αλλά είμαι άνθρωπος που ξέρει καλά από αυτά, γι αυτό και φωνάζω. Τα μηνύματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά. Και στο κάτω - κάτω καλύτερα να διαψευστούμε όσοι γκρινιάζουμε, παρά να παρθεί μια λάθος απόφαση που θα έχει επιπτώσεις σε εργαζόμενους.
Οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν τους καρπούς του κόπου τους. Δεν πρέπει να συνεχίζεται η εκμετάλλευση. Αν θέλουν "οικονομία" να μειώσουν τα κέρδη των κηφήνων. Διαβάστε αυτά που είπα για το πως παίρνονται οι δουλειές. Κι όχι μόνο στους καθαρισμούς.
Η ΝΔ έστησε φάκα. Κι η Δούρου έπεσε μέσα. Καίγονται να πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον ιδιώτη. Που ο Ιδιώτης είναι εκείνος που θα τα πάρει από τον εργάτη, θα τον ασφαλίσει για 4 ώρες, ενώ θα δουλεύει 12, για να τα δώσει στον βουλευτή και τα άλλα λαμόγια. Δεν κάνω αντιπολίτευση στη Δούρου την προειδοποιώ για τον κίνδυνο, γιατί παίζεται τρελό χρήμα μερικά πράγματα ξεπερνούν κάποια άλλα.
Γι αυτό η ΝΔ ήθελε την Περιφέρεια, για τα φράγκα και τις προσλήψεις. Κι αν βολευτούν οι ίδιοι με παρόμοιο τρόπο ηττηθήκαμε σύντροφοι πριν δώσουμε καν μάχη. Και κάτι άλλο: Χάρηκα που βρήκε η Ρένα, μπας και ακούσει, ας είμαι ΚΚΕ. mitsos175

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 6:58 μ.μ.

Εφοσον ψηφιστηκε και θα εκταμιευτουν τα 20 εκ στην ΑΕΚ, τα 7 στον ΠΑΟ, τα 2 για το Χυτα στο Γραμματικο κλπ τι θα αναθεωρησει μετα ακριβως?
Δεν προλαβε να συνταξει προυπολογισμο? Γιατι δουλευε στην οικοδομη τα πρωινα? Καλα για ηλιθιους μας περνατε? Μεχρι και ο Τζημερος με το Μαντουβαλο ψηφισαν τον "αριστερο" προυπολογισμο.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:01 μ.μ.

Ακόμα και ύβρεις να είναι, παρακαλώ να εμφανίζονται ΟΛΕΣ οι κριτικές στα άρθρα μου. Γιαυτό αγωνίζομαι. mitsos175.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:02 μ.μ.

Οποιος βιάζεται σκοντάφτει

Από το Ποντίκι :

Επίθεση Δούρου στην κυβέρνηση για τις απολυμένες καθαρίστριες

Στο θέμα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών επανέρχεται με ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, λέγοντας πως «δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ρένας Δούρου έχει ως εξής: ​

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας.

Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:

Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,

Είναι η κυβέρνηση της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει

Είναι η κυβέρνηση που ουσιαστικά απαγορεύει, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, αποδυναμώνοντάς τους,

Είναι η κυβέρνηση που έχει εγκαθιδρύσει το καθεστώς των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης, της φύλαξης, κ.α., στον δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους.

Ξεκάθαρες κουβέντες λοιπόν.

α) Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση.

β) Δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας.

γ) Τέλος, και προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης, και, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, καταθέτουμε αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού και αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κκ Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημα της Περιφέρειας Αττικής».

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

''Εφοσον ψηφιστηκε και θα εκταμιευτουν τα 20 εκ στην ΑΕΚ, τα 7 στον ΠΑΟ, τα 2 για το Χυτα στο Γραμματικο κλπ τι θα αναθεωρησει μετα ακριβως?
Δεν προλαβε να συνταξει προυπολογισμο? Γιατι δουλευε στην οικοδομη τα πρωινα? ''

Σου είπε κανείς ότι τελικά θα εκταμιευτούν? Επειδη ψηφίστηκε ο προυπολογισμός ? Και λοιπόν ? Πόσους κρατικούς προυπολογισμούς έ χεις δει να ψηφίζονται και να μην εκτελούνται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ή να τροποποιούνται? Και πόσους προυπολογισμούς Δήμων, να αναθεωρούνται, και πάει λέγοντας?

Οχι δεν δούλευαν σε οικοδομή,απλά είχαν ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθούν με τον προυπολογισμό από κάθε άποψη (και νομική).

Αλλά γιατί μιλάτε χωρίς καν να διαβάζεται τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας.Εστω για τα μάτια του κόσμου.

Τρεις-τέσσερις μήνες ,και μετά εκτοξεύετε την κριτική σας και τις προτάσεις σας

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 8:29 μ.μ.

Καλά 6:54 κάτσε να δούμε τι θα γίνει, μη τυχόν και καταπιείς την γλώσσα σου στην διαδρομή.

Για τους κοψοχέρηδες φυσικά και επιμένω: Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ψηφίζουν ό,τιναναι, γι αυτό και μετά το μετανοιώνουν. Και ισχύει για όλα τα κόμματα, όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφος είναι αποτέλεσμα μίας πολιτικής λογικής, δεν είναι επένδυση να περιμένεις μετά τις αποδόσεις. Αν λοιπόν κάνεις λάθος κάπου, αυτό δεν είναι στην ψήφο, αλλά στην πολιτική σου λογική. Όμως για να το αντιληφθείς αυτό θα πρέπει να έχεις καλή σχέση με την κριτική και την αυτοκριτική, διαδικασίες άγνωστες σε τυπάκια σαν κι εσένα που "αυτό έμαθαν, αυτό εμπιστεύονται".

Αν είχες στοιχειώδη πολιτική αντίληψη θα περίμενες λίγο περισσότερο πριν αρχίσεις τα κραξίματα, σαν οπαδός του Ολυμπιακού που τσάκωσε τον αντίπαλο παίκτη να μην παίζει μπάλα. Υπομονή λοιπόν, όπως ακριβώς κάνω εγώ π.χ. και δεν έχω αρχίσει τα κραξίματα στον Πελετίδη που άρχισε να προσλαμβάνει στο δήμο Πάτρας με τα περιβόητα πεντάμηνα των...499 ευρώ από τα ΕΣΠΑ:
http://www.faroslive.com/έρχονται-845-πεντάμηνες-θέσεις-εργασίας/

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 12:43 π.μ.

Εχεις δικιο. Δεν ειναι ψευτης αυτος που λεει οτι "θα καταργηση σε 1 νομο με 1 αρθρο το μνημονιο" ειναι βλακας αυτος που τον πιστευει και τον ψηφιζει χωρις να διακρινει οτι τον δουλευει....ε ρε βρεγμενη σανιδα που θελουν μερικοι....

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 10:11 π.μ.

Βλέπω πετάμε την μπάλα στην εξέδρα ε;
Δεν πειράζει, υπομονή υπάρχει, όλα στην ώρα τους.
Μη νομίζεις ότι εγώ την έχω ξεχάσει την βρεγμένη σανίδα.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 10:29 π.μ.

Τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει η ατακα....?

Α ναι φυσικα. Την πιστωση 100 ημερων που ζητησε το 2009 η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ γιατι παρελαβε χαος!

Απο αυτες τια 100 μερες περιοδο χαριτος που ζητησε τοτε ο ΓΑΠ την πρωτη βδομαδα απελυσε ολους τους εργαζομενους στα stage, εβαλε τα ΜΑΤ να πλακωσουν τους συνταξιουχους και ξεκινησε το πετσοκομα στα προνιακα επιδοματα των ΑΜΕΑ...
Ουτε μιση μερα ανοχη σε καμια κυβερνηση των καπιταλιστων.
Το εχουμε δει το εργο πολλες φορες.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:40 μ.μ.

Ποιος πεταει τη μπαλα στην εξεδρα ειναι φανερο...οσο για τις βρεγμενες σανιδες αστο μαθε να πιλοταρεις κανα ελικοπτερο καλυτερα γιατι με τετοια μυαλα, επαρση και θρασος αλα Αδωνι θα σου χρειαστει....

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:44 μ.μ.

Όχι ρε, ούτε ΩΡΑ ανοχή!
Όλοι στο δημαρχείο της Πάτρας τώρα να σουτάρουμε τον οπορτούνα που προσλαμβάνει πενταμηνίτες με ΕΣΠΑ!!
Από 1400 τώρα μόνο...499€ μισθό!
Ούτε τα Jumbo τέτοια υπερπροσφορά!!!

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 3:17 μ.μ.

Ρε εγώ και ελικόπτερο και υπερωκεάνιο θα μάθω να οδηγώ.
Αλίμονο σ' εσένα που νομίζεις ότι άμα λουφάξεις και στηρίξεις το Σαμαρά θα την γλυτώσεις.
Κακομοίρη κακομοίρη....

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 11:43 μ.μ.

Ανώνυμε 2.44, εσύ μέγιστε "επαναστάτη", που τρώς και δέκα καπιταλιστές στην καθισιά σου, εσύ τρισμέγιστε "αριστερέ" που έχεις βάλει πλώρη για την πλήρη ανατροπή του καπιταλισμού, με τον ΣΕΒ και τους λοιπούς "υγιείς επιχειρηματίες", με τα ΤΕΧΑΣ και τα ΚΟΜΟ, εσύ που είσαι πρώτος στους αγώνες στον χώρο εργασίας σου ή στον χώρο της γειτονιάς σου, για πές μου? Θα κατέβεις το Σάββατο 1 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και στις 27/11 στην απεργία, ή σου φαίνονται πολύ μπανάλ αυτές οι μορφές αγώνα, και προτείνεις "απεργίες διαρκείας" και να είσαι απεργοσπάστης? Μήπως σε μέρα απεργίας θα πας να δουλέψεις γιατί η επαναστατικότητά σου εξαντλείται μόνο με ντού στην βουλή? Ασε ρε μεγάλε τέτοια,μαθήματα "επανάστασης", μας τα έκαναν και κάτι πασόκοι, κάτι χρόνια πριν από εσένα. Μανώλης

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 9:59 π.μ.

Μα γιατί ρε Μανωλάκι 11:43 του μιλάς έτσι του 2:44?

Ο άνθρωπος έχει πιστέψει στα λόγια του ΚΚΕ, και φυσικά καταγγέλει και τα ΤΕΧΑΣ και τα ΚΟΜΟ. Εσύ πως το ξέρεις ότι δεν είναι έτσι? Πως ξέρεις εσύ τι κάνει αυτός στον τόπο δουλειάς του και πως όλοι εμείς οι αναγνώστες ξέρουμε τι τάχα κάνεις εσύ στον τόπο δουλειάς σου?

Πιστεύοντας λοιπον σε αυτά ο 2:44 καθώς και στην σκληρή αντικαπιταλιστική γραμμή του ΚΚΕ, καταγγέλει και έναν Δήμαρχο που πέρνει κονδύλια από τη Λυκοσυμμαχία της ΕΕ για να προσλάβει εξαθλιωμένους εργαζόμενους για 4 μήνες με τον εξευτελιστικό μισθό των 499€.

Που το βρίσκεις το κακό? Ή επειδή ο εν λόγω Δήμαρχος είναι ΚΚΕ δεν επιτρέπεται να δέχεται κριτική??????

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 10:20 π.μ.

Για την ταμπακέρα ΤΙΠΟΤΕ Μανωλάκη όμως.

Α ναι, σου χρωστάω και μια απάντηση: Όχι, όχι και πάλι ΟΧΙ. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση να κατέβω στην φιέστα που διοργανώνετε.
Και μιλώ προσωπικά για μένα φυσικά, γιατί δυστυχώς υπάρχουν ακόμη αισθηματίες που πιθανά να κατέβουν. Όμως από εμένα τέρμα οι καλές προθέσεις και τα "κατά βάθος καλοί είμαστε όλοι" φιλαράκο, να πας στο Σαμαρά να ζητήσεις κόσμο για τις φωτογραφίες του Ριζοσπάστη.

Εγώ δεν κατεβαίνω ούτε τώρα ούτε ΠΟΤΕ στις διαδηλώσεις για ψυχοπονιάρικους λόγους, ούτε για κοινωνικούς, πόσο μάλλον για να επικυρώσω κομματικές φιέστες για εσωτερική κατανάλωση. Εγώ κατεβαίνω για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 10:27 π.μ.

Α και κάτι ακόμη Μανωλάκη: Το Σάββατο δεν είναι εργάσιμη μέρα για μένα οπότε τους δεκάρικους περί απεργοσπασίας να τους πετάς στα κορόϊδα που δεν βλέπουν ότι ακολουθείτε κατά βήμα τους "αγώνες" της ΓΣΕΕ...

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 12:01 μ.μ.

@Ανώνυμος

Δεν ειναι ολοι γαλαντομοι σαν το Ρενακι που μοιραζει εκατομμυρια στους απορους Αλαφουζο, Μελισσανιδη και σια...

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 6:26 μ.μ.

Φυσικά, υπάρχουν αυτοί που δίνουν και υπάρχουν κι αυτοί που παίρνουν εκατομμύρια από το Μαρινάκη, τις Παρθένες Νήσους κλπ.
Και ναι μεν οι πρώτοι ακόμη δεν τα έδωσαν, οι δεύτεροι όμως αποδεδειγμένα τα πήραν...

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

Κάντε υπομονή ρε παιδιά... Τρεις μήνες, τρία φεγγάρια τρία τέρμινα.... Μπορεί να το ψήφισαν αλλά δεν θα το ακολουθήσουν... Δε θα δώσουν τα λεφτά σε Αλαφούζους Μελισσανίδηδες και δε συμμαζευεται... Αυτα όλα είναι αμετροέπειες που λέει κι ο Μητρόπουλος.. απλώς τα ψηφίζουν.... Ε , δεν είναι κι η συνθήκη του Μάαστριχτ που είναι ευαγγέλιο για τον Τσίπρα και το Σύριζα... Ενας απλος προϋπολογισμός είναι ... Κάντε υπομονή.... Σε τρεις μήνες μπορεί να χει μπει κι ο Μαρινάκης μέσα στον προϋπολογισμο... Τι τσάμπα δήλωσε ο άνθρωπος ότι ψηφίζει το Σύριζα;;; Αριστερός κι αυτός.... Οπότε θα έχουν αρθεί όλες οι αδικίες....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger