Home » » Στις 22/10/14 θα συνεχιστεί η δίκη του αστυνομικού τη ομάδας Δέλτα για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπο

Στις 22/10/14 θα συνεχιστεί η δίκη του αστυνομικού τη ομάδας Δέλτα για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 | 5:50 π.μ.

Στις 22/10/14 θα συνεχιστεί η δίκη του αστυνομικού τη ομάδας Δέλτα για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριζουν με την παρουσία τους στη δίκη, με ψηφίσματα αλληλεγγύης καθώς επίσης και όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης που στέκονται δίπλα μας. Η δίκη θα συνεχιστεί στο κτίριο Προκάτ αίθουσα 2 και ωρα 09:00. Να είμαστε όλοι εκεί. Η προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονικής επίθεσης με την κατηγορία του τροχαίου να μην περάσει!
E.E.K
________________

Σήμερα και σχεδόν 5 χρόνια μετά, και λίγο πριν την παραγραφή, εκδικάζεται ως… τροχαίο ατύχημα, -από το αρμόδιο για τα τροχαία, μονομελές πλημμελειοδικείο Aθήνας-, ο βαρύτατος τραυματισμός της αγωνίστριας και μέλους του ΕΕΚ Αγγελικής Κουτσουμπού  από μηχανή της ομάδας Δέλτα στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στις 6 Δεκέμβρη 2009, έναν ακριβώς χρόνο από τη δολοφονία του μικρού Aλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη, σημειώθηκε μια βίαιη καταστολή της διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος.  Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς οι τηλεοράσεις έδειχναν συνεχώς τη σκηνή με τη μηχανή του αστυνομικού που περνούσε κυριολεκτικά πάνω από το κορμί της διαδηλώτριας. Πρώτη φορά, η νεοσύστατη αστυνομική ομάδα Δέλτα τέθηκε σε επιχειρησιακή δράση, σε επιχείρηση διάλυσης πλήθους σε μια μαζική διαδήλωση. Ηταν τέτοια η αγριότητα του χτυπήματος, που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα. Δύο χρόνια αργότερα, το δικαστήριο επικύρωσε τη «γνωμάτευση» του εκπροσώπου. Με απόφαση της 6/2/2012, ο εισαγγελέας Α. Ανδρέου απέρριψε ως «αβάσιμη» τη μήνυση της Αγγ. Κουτσουμπού κατά του αστυνομικού Θεμιστοκλή Ποιμενίδη για βαριά σωματική βλάβη. Στον αστυνομικό καταλόγισε ότι «οδηγούσε απρόσεκτα, αφηρημένα και με αυξημένη ταχύτητα με συνέπεια της αμελούς αυτής συμπεριφοράς του να μην αντιληφθεί εγκαίρως την Α. Κουτσουμπού η οποία βρέθηκε στην πορεία του οχήματός του».

«Η επίθεση ήταν δολοφονική. Ηταν απρόκλητη, πισώπλατη και με πολιτικά κίνητρα. Γνωρίζω πως δεν ήμουν εγώ ο στόχος. Στόχος ήταν το κίνημα, στόχος ήταν όλοι οι διαδηλωτές και γι’ αυτό δεν έχω κανενός είδους συγχώρεση για κανέναν… Ηταν καθαρή επίθεση σε σταματημένους διαδηλωτές. Το θέμα είναι πολιτικό. Ειλικρινά δεν ξέρω μέχρι πού ήταν αποφασισμένος να φτάσει. Θα κινηθώ δικαστικά γιατί στόχος μου είναι να αποκαλυφθεί ο ρόλος της αστυνομίας…. Στη χούντα δεν υπήρχε στους δρόμους τόση αστυνομία και τόσες κλούβες. Τώρα η αστυνομία έχει κάνει κατοχή στην πόλη. Πρόκειται για δυνάμεις κατοχής κι όχι περιφρούρησης… Κάποια στιγμή είδα αστυνομικούς της "Δ" να έρχονται με τις μηχανές τους στο σημείο όπου ήμασταν και να είναι πολύ επιθετικοί. Εκαναν μαρσαρίσματα, αλλά δεν έδωσα σημασία και γύρισα την πλάτη μου. Σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι θα μας επιτεθούν. Δεν έχω καμία συνείδηση του γεγονότος, ούτε γνωρίζω πώς βρέθηκα πεσμένη κάτω. Επαθα αμέσως διάσειση. Εκ των υστέρων έμαθα ότι τον σύντροφο και γιατρό που βρισκόταν δίπλα μου, τον Μίμη Γεωργίου, όταν ανατράπηκα, στην προσπάθειά του να με βοηθήσει, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος».

Τα λόγια ανήκουν στο παρ’ ολίγον μοιραίο θύμα της νέας τακτικής της ΕΛ.ΑΣ., την Αγγελική Κουτσουμπού. Τη γυναίκα που έπεσε αιμόφυρτη, σακατεμένη στην πλατεία Συντάγματος, από μοτοσικλετιστή της ομάδας «Δ» και γλίτωσε από τύχη την ίδια τη ζωή της.

Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της εξέλιξη αυτής της δίκης.

Διαβάστε ακόμα:

13 Oκτωβρίου: Δίκη αστυνομικού της ομάδας ΔEΛTA για τον βαρύτατο τραυματισμό της Aγγελικής Kουτσουμπού'

AIΣXOΣ! Ο τραυματισμός της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού… «τροχαίο ατύχημα»! 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger