Home » , » Κάποιοι μιλούν για αριστερή ηθική. Λέει αυτό τίποτα στην κ. Δούρου;

Κάποιοι μιλούν για αριστερή ηθική. Λέει αυτό τίποτα στην κ. Δούρου;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 | 12:42 π.μ.

Αν πρόσκεισαι στον Σύριζα πιθανόν είναι να αποδόσεις πολιτική σκοπιμότητα, ότι είναι κακοπροαίρετοι κλπ σε όσους έκαναν κριτική στην παράταξη της Ρένας Δούρου  για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό που έφερε και ψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.  

Όταν όμως μέλη τάσης του ΣΥΡΙΖΑ – της «Πρωτοβουλίας  για την Αριστερή Ανασύνθεση»- βγαίνουν και κατηγορούν για πολιτικαντισμό την Περιφερειάρχη  γιατί άλλα «λέμε προεκλογικά, αλλά όταν εκλεγούμε τα σκεφτόμαστε με τον τρόπο που τα είχαν σκεφτεί οι προηγούμενοι. Τον τρόπο, δηλαδή, που είχαμε καταγγείλει και καταδικάσει…»  και άφησε «εκτεθειμένους»  αυτούς που πίστεψαν τις προεκλογικές εξαγγελίες της δεν πρέπει αν έχει την παραμικρή τσίπα επάνω της η Ρ. Δούρου  να απολογηθεί;

Κάποιοι μιλούν για αριστερή ηθική. Λέει αυτό τίποτα στην κ. Δούρου;

Το σχετικό κείμενο:

Μιλώ γι’ αυτούς που έμειναν εκτεθειμένοι

του Γιώργου Χελάκη*

‘Εχουν λόγους να αισθάνονται ανακουφισμένοι στις διοικήσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ψήφισε προχθές τον νέο αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Νέο και αναθεωρημένο, αν θέλεις τον λες. Αν ήταν τέτοιος, γιατί άραγε να τον ψήφιζε ο τέως περιφερειάρχης, κ. Σγουρός; Επειδή έγινε αγνώριστος; Προφανώς όχι.

Η ανακούφιση στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια των «κιτρίνων» και των «πρασίνων» (βλέπε Μελισσανίδης, Αλαφούζος), προκύπτει από το γεγονός ότι οι προβλέψεις (κωδικοί) για τα είκοσι και επτά εκατομμύρια αντιστοίχως παραμένουν ως έχουν. Που πάει να πει ότι η περιφέρεια με τη νέα σύνθεσή της είναι κατ’ αρχάς διατεθειμένη να τους δώσει όσα είχε υποσχεθεί και είχε προβλέψει ο κ. Σγουρός.

Τι δικαιούνται λοιπόν να σκέφτονται όσοι στήριξαν τη Ρένα Δούρου και πληροφορήθηκαν αυτή την εξέλιξη; Προφανώς ότι ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα λέμε προεκλογικά, αλλά όταν εκλεγούμε τα σκεφτόμαστε με τον τρόπο που τα είχαν σκεφτεί οι προηγούμενοι. Τον τρόπο, δηλαδή, που είχαμε καταγγείλει και καταδικάσει…

Απότομη στροφή και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τι κι αν πολλοί που έβαλαν πλάτη και πλήρωσαν κόστος γι’ αυτό, βρεθούν «ντελαπαρισμένοι». Με πρώτο τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλο.

Ισως ο χρόνος ήταν λίγος και δεν έφτανε για να αναμορφωθούν όλες οι προβλέψεις του προηγούμενου προϋπολογισμού. Αν είναι έτσι, γιατί -μια μέρα πέρασε- να μην υπάρχει μία διευκρινιστική δήλωση από την περιφερειάρχη ή τον επί των Οικονομικών αντιπεριφερειάρχη. Στο περιβάλλον τους δεν υπήρξε κανείς να τους μιλήσει για το θέμα;

Σήμερα λοιπόν κάποιοι πανηγυρίζουν. Πολλοί από αυτούς γιατί απλά θέλουν η ομάδα τους να φτιάξει γήπεδο ή να ανακατασκευάσει αυτό που ήδη έχει. Ουδείς ψόγος. Κάποιοι άλλοι, όμως, πείστηκαν πως όταν προπηλακίζεις, απειλείς, πιέζεις, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και ανησυχητικό. Το να σε υπερψηφίζει ακόμα κι ο Τζήμερος μπορείς να το πεις και σύμπτωση που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Να σε ψηφίζει και με τα δύο χέρια ο κ. Σγουρός, άντε να το αποδώσεις σε πολιτικάντικη κουτοπονηριά. Να αφήνεις όμως εκτεθειμένους όσους πήγαν μαζί σου κόντρα στο ρεύμα χωρίς να τους δίνεις κάποια εξήγηση για να έχουν κάτι να πουν, είναι από ανησυχητικό έως επικίνδυνο.

* Αναδημοσίευση από εφημερίδα Sportday

Σ. Τ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 9:07 π.μ.

Δεν φταίει ούτε ο Χελάκης, ούτε η Δούρου. Φταίει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σκορποχώρι όπου ο καθένας ακολουθεί της χωλής του το χαβά. Εδώ ο Γλέζος βγαίνει και λέει ότι άμα πάρουν αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές με το μπόνους θα...παραιτηθούν και θα τις ξανακάνουν με απλή αναλογική! Ότι του φανεί του λωλοστεφανή δηλαδή και φυσικά τα ΜΜΕ πρόθυμα να αναπαράξουν την φαεινή του κάθε παρανοημένου και μη ως θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ως κωλοτούμπα, ως προδοσία, ανάλογα τι συμφέρει.

Όσο για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, να σε ενημερώσω για κάτι που φαντάζομαι ότι ήδη ξέρεις Βαθύ Κόκκινο: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το (πρωτοφανές μάλλον) φαινόμενο να κατοικοεδρεύουν ομάδες και άτομα που στόχος τους είναι να αποδείξουν πόσο ρεφορμιστικός και ενσωματωμένος ....ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό αποτελεί Συριζαϊκή πατέντα που αν μη τι άλλο εκτοξεύει σε άλλες σφαίρες αυτό που λέμε "πολιτική τακτική".

Αποτέλεσμα; Αποτέλεσμα είναι ότι ενώ π.χ. ο Πελετίδης στην Πάτρα θα κάνει τα ίδια ή και χειρότερα πράγματα από τον Ρούσσο στο Χαλάνδρι, ο δεύτερος ΗΔΗ κατηγορείται από διάφορους "αριστερούς" καλοθελητές για...συνεργασία με τους φασίστες.

Δυστυχώς με αυτή την κραγμένη αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-μ-λ κλπ.) δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε. Όμως αυτό το ένα στο εκατομμύριο που μας δίνει η διάθεση του κόσμου να αλλάξει κάτι κάποιοι θα το παίξουμε σύντροφοι ή "σύντροφοι" οργανωμένοι και μη, που ο κόσμος χάνεται κι εσείς ψάχνετε να λύσετε τις υπαρξιακές σας ανησυχίες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger