Home » , , » Διαχωρίζει την θέση του από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γ. Ρούσσης και απευθύνει προβληματισμούς προς αναποφάσιστους αριστερούς

Διαχωρίζει την θέση του από την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γ. Ρούσσης και απευθύνει προβληματισμούς προς αναποφάσιστους αριστερούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 | 2:04 π.μ.

Αρκετά  ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Γιώργου Ρούσση που γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του Σχεδίου Β’ και εντυπωσιακή η κριτική που κάνει στην πλειοψηφία της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «λειτουργεί δυστυχώς σαν μικρογραφία του κουκουεδίστικου σεχταρισμού»

 Προβληματισμοί προς αναποφάσιστους αριστερούς

Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών έχει αποφασίσει να ψηφίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ . Είναι επίσης βέβαιο ότι αυτό το ρεύμα θα ισχυροποιείται όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές από την εντεινόμενη πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία αντικειμενικά καλλιεργείται και από τον ισχύοντα απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, εκλογικό νόμο .

Παράλληλα εκτός των πιστών ψηφοφόρων των υπόλοιπων αριστερών σχηματισμών, οι οποίοι παρά τις ραγδαίες δεξιόστοφες μετακυλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες διενεργούνται σε παγκόσμια πρώτη πριν ακόμη αυτός κατακτήσει την κυβερνητική εξουσία, τείνουν να συρρικνωθούν, σε βαθμό που σε λίγο θα μιλάμε για ορισμένους από αυτούς για στρατηγούς δίχως στρατό, υπάρχουν και αρκετοί αριστεροί, οι οποίοι είτε έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τους εν λόγω σχηματισμούς με κρύα καρδιά, είτε παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι .
Καταθέτω λοιπόν ορισμένους προβληματισμούς που με βασανίζουν καιρό τώρα, και οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια τεκμηριωμένη λήψη αυτής της απόφασης , και κυρίως να συμβάλουν στη στάση που κατά την ταπεινή μου γνώμη οφείλουμε να τηρήσουμε την κρίσιμη μετά τις εκλογές περίοδο.

- Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάω από την εκτίμηση ότι και η πλέον αυστηρή κριτική απέναντι του δεν θα πρέπει να οδηγεί στην ισοπεδωτική θέση ότι το αν θα πρωτεύσει αυτός ή η ΝΔ στις εκλογές, δεν έχει καμία σημασία.

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ότι μια πρωτιά της ΝΔ θα σηματοδοτήσει την επιβράβευση της μέχρι τώρα ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και συνεπώς θα οδηγήσει στη συνέχιση της και μάλιστα προς το χείριστο. Από την άλλη είναι βέβαιο ότι μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αν μη τι άλλο θα αναταράξει τη σημερινή τελματώδη κατάσταση.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και το πώς θα ερμηνευθεί από τους ξένους δυνάστες μας το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι τα κριτήρια τους είναι παντελώς διαφορετικά από τα δικά μας.

Έτσι ο Τσίπρας φαντάζει για αυτούς κάτι σαν νέος Γκεβάρα , όπως άλλωστε το 1967 ο άνθρωπος των Ιγγλέζων Γεώργιος Παπανδρέου αντιμετωπίστηκε σαν κομμουνιστικός κίνδυνος , επειδή αρνήθηκε την πλήρη υποταγή του στα μέσω των ΗΠΑ βασιλικά κελεύσματα.

Υπό αυτό το πρίσμα η πλήρης υποταγή της σημερινής κυβέρνησης η οποία έχει δώσει στην πράξη τα διαπιστευτήρια της, είναι σαφώς προτιμότερη απ’ ότι ένας αμφιβόλων αντιδράσεων ΣΥΡΙΖΑ ,και αυτό παρά τις προσπάθειες του τελευταίου να αποσπάσει ένα έξωθεν πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στην επικρατούσα τάξη πραγμάτων .
Προκύπτει το ερώτημα . Αυτά τα δεδομένα τεκμαίρουν την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ως το μη χείρον βέλτιστο και ως μια πιθανότητα αυτός να βελτιώσει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων;

Καταρχάς θα πρέπει να είναι σαφές ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει και επιδοκιμασία της συνεχούς προς τα δεξιά υποχωρητικότητας του από την έτσι κι’ αλλιώς εντός των τειχών αρχική του πρόταση διεξόδου από την κρίση, επιδοκιμασία των ανίερων συμμαχιών που συνάπτει και των ακόμη χειρότερων που προαναγγέλλει . Και όλα αυτά κάθε άλλο παρά μπορούν να αντισταθμιστούν από την ύπαρξη στους κόλπους του της αριστερής πλατφόρμας, στο βαθμό που αυτή αρκείται να διατυπώνει και να καταγράφει ως μειοψηφικές τις αριστερότερες θέσεις της.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ από μόνη της , όχι μόνον δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά μπορεί και να οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε μια οδυνηρή ήττα και την επιστροφή της δεξιάς κάτω από ακόμη χειρότερους από τους σημερινούς όρους.

Εξηγούμαι . Η μεγάλη πλειονότητα των αριστερών εναποθέτουν δυστυχώς τις ελπίδες τους για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση αποκλειστικά σε μια εκλογική νίκη . Αυτή η νοοτροπία οφείλεται στην μακρόχρονη επικράτηση-με ανισομερή ιστορική ευθύνη του συνόλου της κοινοβουλευτικής Αριστεράς και σήμερα ιδιαιτέρως του ΣΥΡΙΖΑ - μιας φιλελεύθερης αντίληψης η οποία αν δεν ταυτίζει την δημοκρατία με το εκλογικό δικαίωμα, ανάγει αυτό το τελευταίο και όχι την ευρύτερη λαϊκή συμμετοχή στα κοινά, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την ταξική πάλη στον καθοριστικό παράγοντα της λαϊκής παρέμβασης .

Εν προκειμένω όμως η επικράτηση αυτής της αντίληψης είναι καταστροφική , διότι όχι μόνον μια συνολική πολιτική αλλαγή, αλλά ακόμη και η παραμικρή φιλολαϊκή μεταρρύθμιση είναι αδύνατον να επιτευχθεί δίχως σύγκρουση με τους κυρίαρχους.

Και για να είναι νικηφόρα αυτή η σύγκρουση για τις προοδευτικές δυνάμεις, δεν αρκεί μόνον η κατάκτηση μιας εκλογικής πλειοψηφίας, αλλά είναι αναγκαίο ένα ισχυρό οργανωμένο μετωπικό λαϊκό κίνημα ικανό να αποτρέψει τόσο την πλέον πιθανή , αν όχι βέβαιη, (όχι με βάση μια δίκη προθέσεων, αλλά με βάση την μέχρι τώρα πορεία του,) ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ , όσο και την αντίδραση της ντόπιας και ξένης αντίδρασης ακόμη και στην περίπτωση που αυτός θα επιχειρήσει να εφαρμόσει το ανεπαρκέστατο για την αντιμετώπιση της κρίσης πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του στην Θεσσαλονίκη.

Στο βαθμό που αυτό το κίνημα δεν υπάρχει και δεν επιχειρείται να ανδρωθεί, οι πανηγυρισμοί που θα προκαλέσει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν να μετατραπούν σε θρήνους.


- Από την άλλη μια ψήφος στο ΚΚΕ, στη βάση συναισθηματικών δεσμών που πολλοί αριστεροί έχουν με αυτό χάρη κυρίως στην ηρωική ιστορία του και της εκτίμησης ότι αυτό αντιστέκεται με συνέπεια, και δεν έχει εγκαταλείψει την επαναστατική, σοσιαλιστική προοπτική, θα πρέπει να συνδυαστεί και με μια σημαντική αρνητική επίπτωση της εκλογικής του ενίσχυσης .

Αυτή θα σημάνει για την ηγεσία του , επιδοκιμασία εκτός από την γραφειοκρατική δομή και λειτουργία του και την απαράδεκτη-έως και απάνθρωπη- στάση του απέναντι σε όσους του ασκούν αριστερή κριτική , και όλων των άλλων αρνητικών πτυχών της πολιτικής του.

Ειδικότερα θα σημάνει επιδοκιμασία του τραγικού σεχταρισμού του, της εκ μέρους του αποκήρυξης του προηγούμενου αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετωπικού του προγράμματος, της εκ μέρους του άρνησης μια μεταβατικής, μετωπικής, αντισυστημικής, προοπτικής με θεμέλια της τη λαϊκή πλειοψηφία και ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, η οποία ανταποκρινόμενη στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας θα δίνει λύση στα άμεσα προβλήματα, θα ανυψώνει αυτό το επίπεδο, και θα διευκολύνει την υλοποίηση του σοσιαλισμού, και τέλος σημαίνει επιδοκιμασία του εκ μέρους του εκθειασμού της πλέον μελανής περιόδου του «υπαρκτού».

΄-Όσον αφορά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιο ειδικά στο ΝΑΡ αν κάποιος αποφασίσει να την ψηφίσει για την πραγματική αγωνιστική, και μέχρι πρότινος μετωπική συμβολή τους, (απόδειξη η ίδια η συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) , την εκ μέρους τους κριτική αντιμετώπιση του «υπαρκτού», την προσπάθεια τους να ανοίξουν θεωρητικά ζητήματα, θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψη του ότι σήμερα η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ , ενάντια στην απόφαση της τελευταίας της Συνδιάσκεψης λειτουργεί δυστυχώς σαν μικρογραφία του κουκουεδίστικου σεχταρισμού , αρνούμενη τόσο την αναγκαιότητα μιας μεταβατικής αντισυστημικής αριστερής προοπτικής όσο και εκείνη μιας μετωπικής συμπόρευσης .

Επιπροσθέτως ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιβραβεύεται η περίεργη συνέχιση της εκ μέρους της ανοχής ή ακόμη και της προβολής-με το να τους χρίζει υποψήφιους της- των εκφραστών των υπόγειων ή και ανοιχτά φιλοσυριζαϊκών ρευμάτων που λειτουργούν στους κόλπους της.

-Μια άλλη λύση που προκρίνουν ορισμένοι είναι ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με σταυροδότηση των υποψηφίων της αριστερής του πλατφόρμας, ή ψήφο υπέρ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σταυροδότηση των υποψηφίων της που στηρίζουν μια μετωπική συμπόρευση . Κάτι ανάλογο δεν μπορεί να ισχύσει για το ΚΚΕ διότι η μονολιθικότητα του καθιστά απαγορευτική μια τέτοια στάση.

Αυτή η λύση παρόλο που εμφανίζεται να πετυχαίνει το συνδυασμό της συμμετοχής στις εκλογές με μια επιλογή η οποία δεν αποτελεί υποχώρηση αντιστοίχως απέναντι στην αντισυστημική ή την μετωπική θέση , εμπεριέχει με τη σειρά της ένα σημαντικό μειονέκτημα . Πέρα του ότι θα καταγραφεί ως ενίσχυση των εν λόγω σχηματισμών συνολικά, σηματοδοτεί την επιβράβευση της αντιφατικής έως ασυνεπούς στάσης των εν λόγω υποψηφίων και μάλλον ενισχύει τη διαιώνιση αυτής τους της στάσης.

-Απομένει η λύση της αποχής, του λευκού, ή του άκυρου η οποία φαντάζει για αρκετούς ως η πλέον συνεπής στάση. Πρόκειται για μια στάση η οποία εκτός των αναρχικών οι οποίοι αρνούνται γενικώς την συμμετοχή στην αστική πολιτική ζωή, μπορεί να υιοθετηθεί συγκυριακά, από όσους δεν τους εκφράζει κανένας από τους πολιτικούς σχηματισμούς που συμμετέχουν στις εκλογές και αρνούνται να αποδεχτούν την αρχή το μη χείρον βέλτιστο.

Από την άλλη όμως όσον αφορά στις συγκεκριμένες εκλογές αυτή η στάση σημαίνει άρνηση συμμετοχής στην κοινοβουλευτική μάχη απομάκρυνσης της απεχθούς σημερινής κυβέρνησης, άρνηση συμβολής σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο είναι πιθανό να αποτελέσει την απαρχή μιας γενικότερης προοδευτικής εξέλιξης .

- Τέλος υπάρχει η λύση της επιμονής την ύστατη έστω ώρα της συγκρότησης ενός εκλογικού μετώπου δυνάμεων της αριστεράς της ρήξης το οποίο θα έλθει να καλύψει τις προηγούμενες αποτυχίες συγκρότησης αυτού του μετώπου και να περισώσει από τον εκλογικό καταποντισμό τις συνιστώσες του.

Όμως ακόμη και αυτό το ελάχιστο βήμα, το οποίο στο παρά πέντε των εκλογών ευλόγως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καιροσκοπικό , αλλά αν μη τι άλλο θα πρόσφερε μια εκλογική επιλογή σ’ έναν αριστερό κόσμο , φαίνεται να απορρίπτεται από τον «σκληρό» πυρήνα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεπώς μάλλον δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί πριν από τις εκλογές .

Ασχέτως όμως από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι αριστεροί αναποφάσιστοι και από τη λύση που θα δώσει ο καθένας σε αυτό, συνυπολογίζοντας τα υπέρ και τα κατά της ψήφου του, και με δεδομένο ότι εκτός από το ενδεχόμενο μιας προβοκατόρικης η και ανοιχτά αντιδημοκρατικής εκτροπής, την οποία η πείρα μας διδάσκει ότι ποτέ δεν πρέπει να αποκλείουμε ,το εκλογικό Συριζαϊκό τσουνάμι φαντάζει αναπόφευκτο. Τίθεται λοιπόν το πρόβλημα της στάσης που θα πρέπει να τηρήσουμε μετά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζω ότι ασχέτως από το τι θα πράξει ο καθένας μας στις εκλογές, επιβάλλεται να αρχίσουμε να χτίζουμε από τώρα το αναγκαίο αντισυστημικό μέτωπο, μόνο ικανό να μας σώσει όχι μόνον από την κρίση, αλλά και από μια μετεκλογική διάψευση των ελπίδων που θα την χρεωθεί σύμπασα η αριστερά και θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω.

Ήδη δυνάμεις ανένταχτων αριστερών αλλά και μικρών αριστερών σχηματισμών επιδιώκουν κάτι τέτοιο από τα κάτω, στα πλαίσια της Αριστερής Μετωπικής Συμπόρευσης, η οποία και θα πρέπει να επικεντρωθεί στον μετωπικό της στόχο και στη συμβολή της στην επεξεργασία μιας όσο γίνεται πιο αναλυτικής αντισυστημικής διεξόδου από την κρίση. Και αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να ενισχυθεί, ακόμη περισσότερο μετεκλογικά, να διευρυνθεί, να στραφεί προς την κοινωνία και προς όμορες δυνάμεις της Ευρώπης, να προσλάβει μια οργανωτική μορφή .

Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούνται να συμβάλουν πέρα από τους ανένταχτους αριστερούς, οι οποίοι δεν συμμετέχουν ακόμη στη Συμπόρευση, και όσοι στηρίζουν είτε δημόσια, είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αυτό το μέτωπο, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουν να είναι ενταγμένοι σε πολιτικούς σχηματισμούς που το αρνούνται με την ελπίδα να αλλάξουν κάποτε υπέρ τους, τους εσωτερικούς συσχετισμούς τους. Αναφέρομαι στην αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έστω και ανεπαρκώς σ’ ένα βαθμό προτάσσει τη σύγκρουση , στους κριτικά παραμένοντες στο ΚΚΕ, οι οποίο όμως συμφωνούν με τη συγκρότηση ενός αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου, στις συνιστώσες ή ομάδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιμένουν στην εφαρμογή της απόφασης της τελευταίας της Συνδιάσκεψης. Όλοι αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ρυθμοί της κοινωνικής εξέλιξης δεν είναι δυνατόν να υποτάσσονται στους ρυθμούς αβέβαιων έως και παντελώς αδύνατων ως προς την έκβαση τους εσωκομματικών διεργασιών .

Ας στηρίξουν λοιπόν όποιον θέλουν εκλογικά, αλλά παράλληλα καλούνται να συμμετέχουν και αυτοί σε μια μετεκλογική μετωπική αντισυστημική συμπόρευση , η οποία θα απαιτήσει να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις ηγεσίες εκείνες που θα επιμένουν να την αρνούνται, θα απαιτήσει να πάψουν να πατάνε σε δυο βάρκες.

Αν δεν το πράξουν, με δεδομένο ότι εν προκειμένω θα πρόκειται για ένα Μέτωπο σωτηρίας από μια επικείμενη καταστροφική ήττα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συμβάλουν αντικειμενικά όπως και οι ηγεσίες τους σε αυτήν την ήττα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 128 σχόλια

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 9:28 π.μ.

Να δώ στο τέλος κατα που θα κλείσεις το ματάκι κε. Ρούσση Γιώργο!!!!!!!

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 10:47 π.μ.

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_68.html?m=1

Αντιπαρερχομαι τις πολλες αρλουμπες που γραφει ο Ρουσης για να σταθω στο οτι "η κτιτικη στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρεπει να ειναι ισοπεδωτικη..." Και ρωταω οσοι επιλεξαμε αναμεσα σε Σγουρο και Δουρου το ακυρο στο 2ο γυρο δικαιωθηκαμε ναι ή οχι? Δειτε το λινκ και πειτε μου...

24 Οκτωβρίου 2014 στις 11:50 π.μ.

Ωραίος ο Ρούσης!
Καλεί σε διάσπαση του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της ...ενότητας!

Ανοίχτε τα τρελλάδικα να βγει ο κόσμος έξω...

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 4:51 μ.μ.

Και όμως ο Γ. Ρούσης έχει ΔΙΚΙΟ. Επισημαίνοντας τις τραγικές ανεπάρκειες -από διαφορετική σκοπιά η καθεμία- των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ της λοιπής αριστεράς και της αναρχίας, ΘΕΤΕΙ το πρόβλημα στην πραγματική και ουσιαστική του διασταση:

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ενώ σωστά προέταξε το θέμα της ανάγκης να πάρει η αριστερά την κυβέρνηση, το ενέταξε στην ρεφορμιστική λογική η οποια συνοψίζεται στο "δεν είναι ώρα για συμβολή μας στη συγκρότηση λαϊ΄κων και εργατικών θεσμών, ούτε αγώνες μπορούν να γίνουν, ο λαός δεν θέλει, συνεπώς ψηφίστε και τέρμα". Και πάει συνεχώς προς τα δεξιά.

Το δε ΚΚΕ, είναι βαθια σεχταριστικό, και προτιμά να μην γίνονται αγώνες ή να ηττώνται αγώνες εαν δεν ηγεμονεύει το ΚΚΕ. Απορρίπτιει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή μετώπου πολιτικών δυνάμεων, ό,τι χειρότερο για το λαό δηλαδή. Βρίζει όλους τους άλλους, ενώ και το ίδιο δεν έχει να δείξει ουσιαστικά κανέναν εργατολαϊκό αγώνα οπου να ηγεμονευσε το ΚΚΕ και αυτός ο αγώνας να νικησε. Ούτε και το ΚΚΕ συμβάλλει στη συγκρότηση εργατολαϊκών θεσμών. Και το ΚΚΕ έχει μια ανάλογη λογική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα ζητήματα, ενώ ο σοσιαλισμός που πρεσβεύει έχει πια χρεοκοπήσει σαν μια αντιλαϊκή καρικατούρα του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κινηματίστικη λογική, δεν συγκροτεί το πρόγραμμά της, δεν προάγει μια μακροπρόθεσμη πολιτική ουσιαστικά. Και ούτε προάγει την δημοκρατική της συγκρότηση.

Η αναρχί αείναι χαμένη στο εδώ και τώρα κάτω το κράτος, μην μπορώντας να συμβάλλει σε κάτι ουσιαστικό.

Ε, με αυτές τις δυνάμεις έτσι όπως είναι, ο λαός μας μένει ουσιαστικά χωρίς πολιτική πρόταση τακτικού και στρατηγικού χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα το πολιτικό σύστημα να έχει τον χρόνο και την ευχέρεια των κινήσεων, και ο βούρκος του καπιταλισμού οι εθνικιστές να παραμονεύουν.

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 5:05 μ.μ.

Ο μοναδικός τρελός είσαι εσύ TRASH, αλλά κάτι μου λέει ότι μάλλον είσαι χορτάτος, γι'αυτό και δε καίγεται η γούνα σου καθόλου.

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 5:41 μ.μ.

Ναι ρε, σε δικαίωσε η ιστορία εσένα με το λευκό. Ο νέος...Φιντέλ Κάστρο.
Παλιά πάντως αυτές οι φαντασιώσεις ήθελαν και κάποια ισχυρή χημική υποβοήθηση. Σήμερα με λίγη κκεδίνη περνάς κυριολεκτικά σε άλλους κόσμους...

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 6:31 μ.μ.

Άντε σιγά-σιγά να κατεβαίνουν τα βαρίδια από τη βάρκα. Ο κ. Ρούσης εμφανίζεται ως ηγετική μορφή ενός μορφώματος με το όνομα Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση το όποιο αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι είναι είτε μέλη είτε συνομιλητές έως πρόσφατα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με συνεκτικό στοιχείο ότι δεν τους αρέσει η πολιτική κατεύθυνση της πλειοψηφίας. Όλοι αυτοί μέμφονται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δεν κάνει πράξη τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης και αυτό το κάνουν σε διαδικασίες εντελώς εκτός από το πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιπαραθετικά προς αυτήν. Η απόφαση της συνδιάσκεψης περιγράφει την προσπάθεια συγκρότησης ενός πολιτικού μετώπου. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα την κοινή κάθοδο στις εκλογές ενώ το γεγονός ότι ουσιαστικά πρώτα επιλέχθηκαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και στη συνέχεια έγινε η περιγραφή των χαρακτηριστικών του πολιτικού μετώπου ώστε να περιλαμβάνει αυτές, το κάρο μπροστά από το άλογο, οδήγησε στην αποτυχία σύστασης του. Σε αυτή τη φάση κάποιοι συναγωνιστές φαίνεται να παίρνουν την επιλογή να προσαρμόσουν το μέτωπο στις διαθέσεις τους ανάγοντας την τακτική του μετώπου σε στρατηγική. Η αναγκαιότητα όμως της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος παραμένει, η μετωπική δράση υπό συγκεκριμένους άξονες ως βήμα προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά στη συγκρότηση της τάξης και την ανάσχεση της επίθεσης του κεφαλαίου. Οι άξονες πάνω στους οποίους μπορεί, ως ραχοκοκκαλιά του μετώπου, να συγκροτηθεί δεν μπορεί να είναι στη λογική ούτε του ελάχιστου, ούτε ενός θεωρητικά εφικτού, πρέπει να ικανή να απαντά στις ανάγκες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Αυτοί οι άξονες δεν μπορεί να άλλοι από την ολική ρήξη με ΕΕ (και ότι η ΕΕ συνεπάγεται) και η ολική διαγραφή δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Πολλά είναι αυτά που θα έπρεπε να συζητηθούν και να γίνουν συγκεκριμένα αλλά με αυτούς τους όρους όλα είναι εφικτό να λυθούν ως ζητήματα. Υπό αυτό το πρίσμα και με κίνδυνο να τελικά να πέσω εντελώς έξω στην εκτίμησή μου δυνάμεις όπως το "Δεν πληρώνω", το ΕΠΑΜ αλλά φυσικά και το ΚΚΕ μπορούν να γίνουν οι συνομιλητές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανάπτυξη μετωπικών δράσεων. Αυτή η μετωπική δράση δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι ομότροπη από όλους προς όλους ή να λειτουργεί με σκοπό κοινό κατέβασμα στις εκλογές. Προσωπικά σίγουρα προτιμώ αυτή την κατεύθυνση από θολές συμμαχίες με μορφώματα τύπου Σχέδιο β και αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου, φυσικά και έχω διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε και στο πως εντάσσεται σε ένα σχέδιο για το εργατικό κίνημα, στην αντικαπιταλιστική αριστερά ανήκω αν και όχι οργανωτικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά είναι μια κίνηση που σίγουρα έχει να προσφέρει πράγματα και η συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις διακριτές της δυνάμεις στο κίνημα θα ήταν κάτι που θα έβρισκε σύμφωνο.

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 7:50 μ.μ.

4.51 ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟΣ παντα συμφωνα με τον σ.ΛΕΝΙΝ για οταν εχουμε καπιταλισμο ειναι οταν δεν συμμετεχεις στο αστικο κοινοβουλιο και στα αντιδραστικα σωματεια. αρα το ΚΚΕ σεχτεριστικο δεν ειναι. επισης να σου θυμισω οτι στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ δεν μπηκε ποτε εφυγε απο τα σοβιετ το καλοκαιρι και τον οκτωβρη την ανετρεψε. ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ λοιπον για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑ ΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ αλλος δρομος δεν υπαρχει

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 10:37 μ.μ.

Δεν διεκδικησε κανεις τον τιτλο του Φιντελ. Αν εριξες Δουρου και δεν εχεις κοψει ηδη το χερι σου, ειναι δικο σου προβλημα...

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2014 στις 11:58 μ.μ.

Ρούσσης. Ενας ναρκισσος διανοούμενος. Οταν δεν εισακούεται η άποψή του, διαφωνεί, αρθρογραφεί, υποτιμά τους πρώην κολλητούσ του και .....αναχωρεί για το γραφείο του στην Πάντειο. Το ΚΚΕ δεν υπέστει λίγα από αυτόν τον νάρκησο-αριβίστα. Καιρός να καεί και η γούνα της Ανταρσύας για να καταλάβει ποιούς υιοθετεί τόσο εύκολα-απλά αντι-ΚΚΕδικα.
Διαβάστε το βιβλίο του για την "επαναστατική διαανόηση" για να καταλάβεται τον ελιτισμό του και τον αναχωρητισμό του από τον μουτζούρη εργάτη. Μάλλον έχει χρόνια να πάει στις 4.00 ταξημερώματα σε περιφρούρηση απεργίας!!!!!
jim

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 8:05 π.μ.

@10:37 μ.μ.
Κι ο Τζήμερος στηρίζει τη Δούρου. ΄Ισως για να καθησυχάσει όλους αυτούς που την ψηφίσαν ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΔΙΚΑ.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 10:02 π.μ.

Πέστα βρε Ανώνυμε 11:58μμ
Κάπου κάπου βγαίνει απο το γραφείο του και γράφει. Δεν τον είδα ποτέ να πάει σε κάποιο εργοστάσιο για να δεί πόσα απιδια πίανει ο σάκος!!!!!!

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 12:38 μ.μ.

τι προσωπικες επιθεσεις ειναι αυτες ρε κκεδες. μαθετε ρε να μενετε στα κειμενα καποιου και εκφραστε αποψη με επιχειρηματα. ενω τρωτε αμασητη καθε αρλουμπα της παρηγα μαιλη.ειστε φοβεροι.ιαχωβαδες καταντησατε της κακιας ωρας

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 1:29 μ.μ.

H χυδαία αντιμετώπιση από το ΚΚΕ και της εργατικής τάξης και των διανοουμένων: Οταν ένας εργάτης ή διαννοούμενος συμφωνεί μαζί μας, όλα είναι οκ! Είναι ο πρωτοπόρος εργάτης και διαννοούμενος που τάσσεται υπέρ του ΚΚΕ. Οταν ο ίδιος εργάτης ή διαννοούμενος αρχίζει να έχει ερωτήματα για το ΚΚΕ και την πολιτιική του, τοτε παύει να είναι ο πρωτοπόρος εργάτης ή διαννοούμενος και αρχίζουν οι χαρακτηρισμοί: "βαρίδι", "ύποπτος", "μικροαστός" κλπ κλπ.

Η διαλεκτική για το ΚΚΕ είναι άγνωστη λέξη: Ολα αρχιζουν και τελειώνουν εάν υπερασπίζει κάποιος άκριτα τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου. Τι και αν ξέρει ΤΙ υπερασπίζει, τι και αν δεν ξέρει. Το θέμα για το ΚΚΕ είναι να λέει ΝΑΙ ο εργάτης και ο διαννοούμενος άκριτα. Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΥΤΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΣ. Και από αυτόν πάσχει το φουκαριάρικο ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες. Ο,τι χειρότερο για το ΚΚΕ.

Από τον υποκειμενισμό πάσχει -ευτυχώς σε πολύ λιγότερο βαθμό και αυτό είναι ελπιδόφόρο- και το ΝΑΡ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σύντροφοι, ο Ρούσης και ο κάθε Ρούσης ασκεί μια συγκροτημένη κριτική και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τι θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτή την κριτική; θα την προσπεράσει με το αιτιολογικό "Είναι πήξε, είναι δείξε κλπ", χωρίς να μπει στην ουσία; Εάν το κάνει αυτό τότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ θα μπορέσει να δει το δημιουργικό, το σωστό στην οποιαδήποτε κριτική της ασκεί ένας αγωνιστής: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑ. ΚΑι αυτό αφορά και την συγκρότησή της ως τέτια (οπισθοχωρεί συνεχώς σε μια λογική εκλογικού μετώπου και τπτ άλλο) ΚΑΙ την λογική της ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων.

Οι αιτίες αρκετές: α. Δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει ουσιαστικά ΠΟΙΟΣ είναι ο ρόλος των εκλογών, ΤΙ περιμένει ο λαός από αυτές (άρα και απο μας που συμμετέχουμε σε αυτές), ΠΟΙΑ είναι η σχέση τους όσον αφορά την προοπτική του κινήματος όπως εμείς την εννοούμε.

β. Τι θέλουμε από μια ευρύτερη μετωπική συσπείρωση; Θέλουμε μια κεντρική πολιτική παρέμβαση και τέλος; Θέλουμε μια παρέμβαση που να διευκολύνει τις από τα κάτω δράσεις του λαού (συνελεύσεις γειτονιάς, κοινων. συλλογικότητες, σωματεία κλπ) σε μια κατεύθυνση που εμείς θέτουμε στο κίνημα;

γ. Πως θέλουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Την θέλουμε ως ένα εκλογικό μέτωπο όπου η κάθε συνιστώσα της απλά θα το αντιμετωπίζει ως ομπρέλα για να συμμετέχει μέσω αυτού, στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα κάνει μεσα σε αυτό την δική της ζυμωση για να αποκτά μέλη; Θέλουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο όπου η κάθε συνιστώσα θα χάσει ένα σημαντικό μέρος της αυτοτέλειας της προς όφελος του μετώπου (και της συγκρότησης ενός νέου κομμουνιστικού κομματος με δυνάμεις εντός ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 2:46 μ.μ.

Νατος και αλλος "αριστερος" που χρησιμοποιει τη φραση ιαχωβαδες για τους κκεδες...
Αφησε σπορα ο δικτατορας Παπαδοπουλος ο οποιος την εισηγαγε στο πολιτικο λεξικο επι δικτατοριας...
Και φυσικα θα κρινεις και την αποψη και αυτον που την εκφερει. Δηλαδη οταν η Αγγςλοπουλου λεει "ειμαι εναντια στο συστημα, θα ψηφιζα ΣΥΡΙΖΑ" να κρινω την αποψη μονο ή και το ατομο που την εκφερει?

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 3:24 μ.μ.

8.05
Και η Παπαρήγα στηρίζει τον Σαμαρά.Ισως για να καθησυχάσει όσους δεν την ψήφισαν ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΔΙΚΑ.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 3:48 μ.μ.

Ειναι μια λυση να πουλας τρελα αλλα δε βρεχει σας φτυνουν...

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 3:53 μ.μ.

Και ο Ανωνυμος 3:24 μ.μ στηριζει Σαμαρα. Ισως για να καθησυχασει οσους ξαναψηφισουν Σαμαρα οτι δεν τον ψηφισαν αδικα.Και ο Βουδουρης ,ο Μητροπουλος,ο Κουρουμπλης, ο Μιχελογιανακης, ηΤζακρη, ο Κριτων Αρσενης κλπ αλλοι που ψηφισαν μνημονια η μεσοπροθεσμο ψηφιζουν Συριζα για να καθησυχασουν τον κοσμο των αστων και του μεγαλου κεφαλαιου ντοπιου η ξενου οτι παλι αυτοι θα κυβερνουν κ οτι ο κοσμος δεν τους ψηφιζει αδικα

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 5:54 μ.μ.

Ο ανώνυμος των 1:29: Επίσης θέλω να τονίσω πως η κριτική του Γ. ΡΟύση προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως στόχο την βελτίωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό είναι σαφές. ΤΟ ΚΚΕ δεν μπορεί να δει την αλήθεια, διότι ο άκρατος υποκειμενισμός του έχει γίνει δεύτερη φύση: Νομίζει πως είναι το κόμμα της εργατικής τάξης. Αυτό το καθαρά υποκειμενικό του συμπέρασμα, σε συνδυασμό με τον υστερικό του σεχταρισμό, κάνει το ΚΚΕ να κατρακυλά σε πολύ χαμηλα ποιοτικά και ποσοστικά βάθη..

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός βάζει πλώρη για να κυβερνήσει συστημικά. Τα μέλη του πρώτα και κύρια θα τον αφήσουν να κυβερνήσει συστημικά;; Να ενα σοβαρό ερώτημα! Επίσης η εργατική τάξη και ο λαός θα οργανωθούν σε δημοκρατικά πολυκομματικά όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης, να φύγουμε απο τα μνημόνι,α να καταργηθεί η πολιτική των μνημονίων και της Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις που την προωθούν;

Η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) και η Αναρχία θα συμβάλλουν σε αυτά, ή θα σφυρίζει ο καθένας αδιάφορα με καταστροφικά για το λαό αποτελέσματα;

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 7:09 μ.μ.

Φαντάζομαι ότι αν ξέρεις ελάχιστα ελληνικά αντιλαμβάνεσαι τι θέλει να πει ο "ποιητής Ρούσσης".
Ξεκινάει με την καταπληκτική εισαγωγή "Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών έχει αποφασίσει να ψηφίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ " ... Μήπως σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο ίδιος; ΙΣΩΣ.
Επειδή όμως το "ίσως" δεν δείχνει βεβαιότητα συνεχίζει "Από την άλλη είναι βέβαιο ότι μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αν μη τι άλλο θα αναταράξει τη σημερινή τελματώδη κατάσταση". Το "ίσως" μετατρέπεται σε βεβαιότητα αφού πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ ...θα μας ταρακουνήσει. Ποιούς; την καπιταλιστική κρίση , τους τελματωμένους αριστερούς; ποιούς;
Θα πει κάποιος αφού ο ίδιος δεν το λέει γιατί προβοκάρεις τον άνθρωπο; στο παραβάν θα πάει μόνος του και θα ψηφίσει κρυφά. Πιο φανερά δεν γίνεται αλλά ας για μην κατηγορηθούμε για μεταφυσική ανάλυση ας έλθουμε στις προτάσεις του. Επειδή όλη αριστερά είναι άστα να πάνε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναταράξει το τέλμα δεξιόστροφα. Για να μη συμβεί αυτό θα κάνουμε ένα μετωπάκι με τον ΣΥΡΙΖΑ εννοείται για πάει αριστερόστροφα!
Βρε χριστιανέ μου τι μας βασανίζεις. Γίνε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να τον αλλάξεις από μέσα...
Δεν κρατιέμαι και θα αναφωνήσω ως "πιστός χριστιανός"..ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!!

ΥΓ. Σοβαρά τώρα αυτά που γράφει είναι μαρξιστική ανάλυση ανθρώπου που έχει διαβάσει έστω και μόνο το μανιφέστο;

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 9:01 μ.μ.

1.29 Δεν υπαρχει καμμια χυδαια αντιμετωπιση απο το ΚΚΕ απεναντι στην εργατικη ταξη και στον λαο. Η κριτικη ειναι καλοδεχουμενη και την επιδιωκουμε για να γινομαστε καλυτεροι. Το προβλημα ειναι ο αντικομμουνισμος και η λασπη. οταν υπαρχουνε ΒΑΡΙΔΙΑ και ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ που απο το 1991 μετα τις ανατροπες διαφωνησανε σε καθε αλλαγη που επιχειρηθηκε και ερχονται το 2012 και το παιζουνε ταχα μου υποστηρικτες του 15ου συνεδριου το 1996 αυτο λεγεται ΑΛΗΤΕΙΑ. Το αρχειο του ριζοσπαστη απο τους προσυνεδριακους διαλογους ειναι αποκαλυπτικο για τον καθε ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 11:30 μ.μ.

8.05 Βαγγέλη (Γιαννοπουλε) ζεις , εσύ τους οδηγείς !

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 3:10 π.μ.

ανωνυμε 8.05, εσυ, ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας γουστάρετε καπιταλισμό..για αυτό μην χτυπιέσαι ΑΔΙΚΑ!

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 9:34 π.μ.

@26 Οκτωβρίου 2014 - 3:10 π.μ.
΄Ελα ρε μεγάλε. Ο 8.05 είμαι. Σε πείραξε τόσο πολύ το σχόλιό μου για τη στήριξη του Τζήμερου στην Δούρου;;; Θες να μας πεις και το λογο ή απλώς μπαίνεις κι αναθεματίζεις; Με τη Δούρου είσαι ή με τον Τζήμερο και παρεξηγήθηκες;

3:24 μ.μ
Τώρα να σου ζητήσω να αποδείξεις ότι η Παπαρήγα στηρίζει τον Σαμαρά, άσ' το δεν το κάνω καν γιατί θα μας πεις τις ίδιες μπούρδες ότι "αφού δεν κάνετε τον Σύριζα κυβέρνηση είστε με τον Σαμαρά". Είναι γνωστά τα κόλπα σας αυριανιστές, νυν συριζαίοι για το κοκαλάκι σας, τα κάνατε κι ως Πασόκοι. Ετοίμαζε εσύ το κυβερνητικό σου κοστούμι, πού ξερεις; Μπορεί και να σου χρειαστεί. Τι; Τόσος κόπος να συκοφαντήσεις το ΚΚΕ θα πάει χαμένος; Αν δεν πάρεις θέση στην κυβέρνηση μπορεί να σε πάρει ως βοηθό του ο Λαζόπουλος.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 11:46 π.μ.

ο Ρούσης λεει ότι
"η πλέον αυστηρή κριτική απέναντι του [στον ΣΥΡΙΖΑ]δεν θα πρέπει να οδηγεί στην ισοπεδωτική θέση ότι το αν θα πρωτεύσει αυτός ή η ΝΔ στις εκλογές, δεν έχει καμία σημασία."
Εσύ από τη μια ταυτίζεις λαθεμένα μια κυβέρνηση ΝΔ με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη θεωρείς ότι όποιος όπως ο Ρούσης δεν τις ταυτίζει τοποθετείται υπερ του ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική του μη χείρον βέλτιστο την οποία όμως ο Ρούσης αρνείται.
Σήφης

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 12:02 μ.μ.

Η τρέλα είναι να διαφωνείς με τις βασικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ΄(πχ ευρώ, ΕΕ, συνεργασίες με δεξιούς,διαγραφή χρέους κλπ)και να παραμένεις σε αυτόν, ή να διαφωνείς με βασικές πτυχές του ΚΚΕ όπως ο σεχταρισμός του και ο εκθειασμός της περιόδου των σταλινικών διωγμών των κομμουνιστών κλπ και να παραμένεις σε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για όσους υποστηρίζουν την μετωπική συμπόρευση . Τρέλα τελικά είναι να πατάς σε δυο βάρκες και όχι να επιλέγεις με ποιόν θα πας για να κάνεις αντισυστημικό μέτωπο ρήξης όπως λεει ο Ρούσης, και ποιόν θα αφήσεις επειδή διαφωνεί με την μετωπική συμπόρευση. Σήφης

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 12:14 μ.μ.

Πας μη εργάτης ανάξιος να είναι κομμουνιστής . Βλέπε Μαρξ, Λένιν, Μπελογιάννης ......Κουτσούμπας...
Αυτό μαρξιστκά ονομάζεται εργατισμός και είναι μια πλευρά στιχείο του σεχταρισμού.
Σήφης

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 3:02 μ.μ.

το πρόβλημα σας είναι ότι ταυτίζετε αντικομμουνισμό την όποια κριτική στο ΚΚΕ

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 3:15 μ.μ.

3.02 Η κριτικη στο ΚΚΕ καλοδεχουμενη για να γινομαστε καλυτεροι. αλλο ομως ο αντικομμουνισμος μη τα μπερδευεις

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 8:57 μ.μ.

"ανωνυμε 8.05, εσυ, ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας γουστάρετε καπιταλισμό..για αυτό μην χτυπιέσαι ΑΔΙΚΑ!"
προφανως αναφερόμουν στον "25 Οκτωβρίου 2014 - 3:24 μ.μ."

Μανουήλ

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 10:39 μ.μ.

3.53
Μα εσάς δεν σας ενδιαφέρουν τα μνημόνια.Η ΚΝΕ δεν τα αναφέρει καθόλου εν όψει του Συνεδρίου.Τα έσβησε εντελώς.Τότε γιατί ξεσκίζεσαι ρε λεβέντη για όσους τα ψήφισαν;Μεγάλος ο πόνος σου και αδικαιολόγητος.Και ιδίως υποκριτικός.
Παπαρηγοκουτσουμπομαίληδες μας έχουν κάνει τα αυτιά τούμπανο πως το πρόβλημα δεν είναι τα μνημόνια αλλά ο καπιταλισμός.Γενικά και αόριστα πάντα,αλλά πάντα προσέχουν μην τους ξεφύγει κανά όνομα καπιταλιστή και εκτεθούν οι άνθρωποι.
Μεταξύ κατεργαρέων καπιταλιστών επικρατεί ειλικρίνεια και ομερτά.Και το ΚΚΕ απο κατεργαριές είναι άφθαστο.
Κάνε εσύ την επανάσταση και άστους αυτούς.Ανέτρεψε τον καπιταλισμό και μην τους δίνεις σημασία.Ανθρωπάκια είναι.Μπροστά σε μιά Λιάνα δεν πιάνουν φράγκο.
Μόνο να μας ειδοποιήσεις πότε και που έχετε σκοπό να τον ανατρέψετε.
Να μην πάει άκλαφτος ο δόλιος ο καπιταλισμός!!.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

9.34
Να ζητήσεις αποδείξεις.Είπαμε είσαστε κόμμα παντός καιρού,και εκτός τόπου και χρόνου.
Πονάνε ρε τα παλληκάρια?

Αλλά θα στις δώσω τις αποδείξεις θές δεν θές.Θα τις δείς μεγάλε,και θα πείς και ένα τραγούδι.

Πρώτα πρώτα δεν σου ζήτησε κανείς να κάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.Και να το ήθελες,δεν είναι στο χέρι σου.Δεν σου περνάει,πως το λένε.Αυτό μας έλειπε!!.

Απόδειξη πρώτη.Αν δεν είσαι με τον Σαμαρά,δυό τρόποι είναι να απαλλαγείς απο δαύτον.Ή εξεγείρεσαι και τον διολοστέλνεις,ή ζητάς εκλογές και ελπίζεις να τον διαολοστείλεις.Να φύγει μόνος του αποκλείεται.Για εξέγερση ας μην μιλήσουμε καλίτερα.Το ΚΚΕ την ακούει και βγάζει καντήλες.Οταν και όποτε ο λαός πήγε να εξεγερθεί,το ΚΚΕ βρέθηκε απέναντι.Το ΠΑΜΕ είναι εδώ,στις διασπάσεις δυνατό.... Εκλογές το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σήμερα όχι μόνο δεν τις ζητάει,αλλά τις αποφεύγει όπως ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο,και χειρότερα.Οι λόγοι ευνόητοι και έχουν σχολιαστεί και απο αναγνώστες του μπλόγκ.Ενώ μέχρι τις εκλογές του 2012 ξεσκιζόταν να τις ζητάει πρώτο.Οι συσχετισμοί βλέπεις σήμερα.Δεν σηκώνουν ρίσκα,γιατί εκτός απο τον κίνδυνο να φύγει ο Σαμαράς,υπάρχει και ο κίνδυνος το 4.5% να πάει ακόμα χαμηλότερα.
Εκτός και περιμένεις μαζί με την ανατροπή του καπιταλισμού που θα κάνει το ΚΚΕ σε ένα άλλο σύμπαν,να διώξεις και τον Σαμαρά.Μεγάλο το δίκιο σου,αλλά δεν το βρίσκεις σε αυτήν την παλιοζωή.
Απόδειξη δεύτερη.Η αντιμετώπιση που απολαμβάνει το ΚΚΕ απο το σύστημα.Δούναι και λαβείν δηλαδή.Σε καλύπτω και με στηρίζεις.Σου παραχωρώ δωρεάν συχνότητα και την πουλάς σε οφφσορ,βάζω το ΕΣΡ να σε βγάλει λάδι.Σε χρηματοδοτώ για να ανοίξεις καπιταλιστικά μαγαζιά,με καλύπτεις με διασπαστικές πρακτικές και εξοντώνεις το κίνημα.Επιτίθεσαι στον Συριζα όπου βρεθείς και όπου σταθείς,βάζω τους βουλευτές μου να σε χειροκροτούν και τον Αδωνι να σε δοξάζει.Δεν πάει ο Συριζα στον Πρετεντέρη,στέλνω την Κανέλλη να στήσει προβοκάτσια που θα γλείφεις τα δαχτυλά σου.Χρειάζεται να προφυλαχτεί η βουλή,στέλνω τα ΚΝΑΤ,τα ΜΑΤ πίνουν καφέ με την ησυχία τους και το βράδυ τα κανάλια σε υμνούν που έσωσες τον Καρατζαφέρη.
Προς το παρόν αυτά.

Υ.Γ.Με τον Λαζόπουλο ατύχησες.Πρόλαβα και πήγα στην σατυρική ομάδα της ΚΝΕ.Σίγουρα λεφτά,εισόδημα μεγάλο και κάνεις και τα κονέ σου με τον Μπόμπολα.
Δεν προλαβαίνουμε να του στέλνουμε βίντεο με το τζογλάν μπόυ.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 10:01 π.μ.

@3.15
θες να μας δώσεις ένα παράδειγμα κριτικής στο ΚΚΕ, την οποία δεν θα θεωρούσες "αντικομμουνισμό"????

Γιατί μάλλον εσύ τα έχεις μπερδεμένα στο φουλ.
Κατά τη συμπεριφορά σου εδώ μέσα κάθε κριτική στο ΚΚΕ χαρακτηρίζεται με τη γνωστή σου καραμέλλα "αντικομμουνισμός".

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 1:57 μ.μ.

@934 Tριμέγιστε.Και η Χ.Α.δεν ψήφισε μαζί με το ΚΚΕ τον προυπολογισμό του ''Σγουρού''.
Αυτό σύμφωνα με την λογική σου σημαίνει πως ΚΚΕ.και Χ.Α είναι ένα και το αυτό και ταιριάζουν σε όλα.
Διάλεξε και πάρε.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 3:44 μ.μ.

1.57 οπως παντα συγκρινεις ανομοια πραγματα μεσα στην ζαλαδα σου. ηρεμησε λιγο ωστε αυτο που γραφεις να βγαινει νοημα

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 4:02 μ.μ.

@11:57

"Πρώτα πρώτα δεν σου ζήτησε κανείς να κάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση."

Ποτε ρε. Τι λες τωρα; Kαμια διακοσαρια φορες μονο και φυσικα εντελως προσχηματικα,αλλα μια φορα ψευτης παντα ψευτης.

"Και να το ήθελες,δεν είναι στο χέρι σου."

To ξερω,μα το ιδιο το ΚΚΕ σας απαντουσε οτι δεν βγαινουν τα κουκια.Το ξεχασες;Πολυ ξεχασιαρηδες ειστε.Οτι πρεπει για μελλοντικη κυβερνηση.



Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

@ 3.44
ΠΑΝιβλακα είναι φυσικό να μην είσαι σε θέση να καταλάβεις τα νοήματα.
Οι καμμένοι εγκέφαλοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Αν σου έλεγα,πως δια της ατόπου απαγωγής,αν αυτό συμβαίνει με την Δούρου και τον Σγουρό,τότε συμβαίνει αντίστροφα και το ίδιο με ΚΚΕ και Χ.Α,θα έβγαζες το νόημα?
Αν και πάλι δεν καταλαβαίνεις ζήτα βοήθεια απο την ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ.
Εγώ ότι ήτανε να κάνω το έκανα.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 4:47 μ.μ.

4.19 η δουρου ψηφισε τον προ υπολογισμο του σγουρο αυτη ειναι η πραγματικοτητα το οτι σε ποναει ειναι αλλο πραγμα. Απο εκει και περα για την χρυση αυγη εσυ τα ξερεις μαζι σας ητανε στις πλατειες με τους αγανακτισμενους αδερφακια εισαστε

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 4:59 μ.μ.

Α, ώστε οι πολίτες που συμμετέιχαν στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα ήταν ...αδερφάκια με τους Φασίστες;;;
Έτσι σου 'πανε να λες;

Αλλά για απάντησε ΠΑΝούλι 4.47;
Ο Κλασιδιάρης με το Σιφωνιό στη Χαλυβουργική τι κάνανε ακριβώς;;;;; Πίνανε τσίπουρα;;;

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 6:25 μ.μ.

26 Οκτωβρίου 2014 - 11:57 μ.μ.
είσαι κατά του Σαμαρά και σου χαλάει την σούπα το ΚΚΕ? Αυτό είναι το πρόβλημα σου? Ετρωγες καλά με τους παπανδρέου και τους καραμανλήδες δηλαδή οπότε το προβληματάκι σου είναι ο Σαμαράς και το ΚΚΕ που δεν εστιάζει σε αυτόν? Σε ζηλέυω ρε φιλε (αν είναι έτσι, που δεν το νομιζω) γιατί εγώ και ο συριζα να βγει πάλι άνεργος θα είμαι (αλλά όχι ρε συ,ο Τσίπρας υποσχέθηκε 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίες περισσότερες απο τον Σαμαρα).. ή και να βρω δουλειά θα χω ένα αφεντικό που θα με πιέζει για περισσότερες ώρες, λιγότερα λεφτά κτλ γιατί τον πιέζει ο ανταγωνισμός (αντικειμενικά ή όχι). Η απάντηση σε αυτό είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας (πσσστ εδώ και τώρα, όπως τον κάνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ) κι όχι οι εκλογες και τα σπασίματα τζαμιών (στα πόσα τζάμια ανεβαινει ο μισθόςμου και με ασφαλίζει το αφεντικό??) και η προοπτική είναι η εξουσία των εργαζομένων σ αρεσει δεν θα αρεσει (που θα κάνει πολλά περισσότερα απο το να σπάσει ένα τζάμι- μάλλον για αυτό δεν σας αρεσει..)..όταν ήταν το παμε έξω απο την βουλή, δεκάδες χιλιάδες απεργοί επεβαλλαν την παρουσία τους,την απεργία τους (υπάρχει κάτι που λέγεται περιφρούρηση!) και φώναζαν τα συνθήματα τους..θες να μου θυμίσεις τι έγινε όταν δεν ήταν: κρυφτοκυνηγητό με τους μπάτσους (γιατί η επανάσταση είναι για την δευτέρα παρουσία αλλά το να κερδίσουν αοπλοι διαδηλωτες πάνοπλους αστυνομικούς συμβαινει μέρα μεσημέρι..) ή οι χρυσαυγίτες να φωνάζουν τα συνθήματα τους με τις αριστερες σας πλάτες! Μας έχετε φλομώσει στα λόγια για ενότητα και μαζικότητα και στις πορείες είστε τρεις κι ο κουκος! Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Που είναι τα πρωτοβάθμεια? Σχεδόν ολες οι απεργίες διαρκείας γίνανε από σωματεία ενταγμένα στην δύναμη του ΠΑΜΕ. Ακομα και μες στην κρίση οι οικοδόμοι στο Μετρό κατακτήσανε συμβάσεις με αυξήσεις, αντίστοιχα πχ το ΣΜΤ τι έκανε? Για το ποιος διασπα το κίνημα, να σου υπενθυμίσω την διαδήλωση έξω από την ΕΡΤ: τα 2/3 όλης της πορείας ήταν τοΠΑΜΕ. Να σου υπενθυμίσω το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρης που έρχεται και τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια που αποφάσισαν να συμμετασχουν ή είσαι πολύ απσχολημένος να διαβάζεις φιλοσυριζαίικα μέσα? (το ΚΚΕ υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ, χαχαχαχαχα, δωσε και σε μα χόρτο μπάρμπα να ακούσουμε μαζί Πρετεντέρη και Άδωνη….!!!)
Μανουήλ

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 7:17 μ.μ.

Διακρινω εναν πανικο νομιζω στους νεοΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ η οχι. Κραγμενοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πεστε αλευρι η Δουρου σας γυρευει κ ο νεος επιχειρηματικος προυπολογισμος δωρακι σε Μελισσανιδη, Αλαφουζο κ Λατση. Ετσι ξεφτιλες να πεφτουν οι μασκες. Μετα απο αυτο οσο κ να βριζετε ( και μαλιστα τον Σιφωνιο ξεφτιλες), οτι κ να λετε θεωρωντας οτι κατι λετε ( που μονο μα....ιες λετε )δεν σας ξεπλενει τιποτα, ουτε η βροχη της Παρασκευης. Α! Ξεχασα να σας δωσω συγχαρητηρια για το επιπλεον αποκτημα του ΠΑΣΟΚ. Ξερετε τον κ. Ρουμπατη τον συμβουλο του ΓΑΠ.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 7:49 μ.μ.

..και μην τον αδικούμε τον Αδωνι: όταν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στην ΝΔ παρά στο ΚΚΕ,ψέμματα έλεγε ο άνθρωπος? ΕΕ, Μααστριχτ, αποπληρωμή χρέους,διαβούλευση με τους δανειστες, επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα..ενδοσυζυγικό καβγαδάκι εν ολίγοις αλλά ζηλέυει η..ερωμένη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Μανουήλ

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

4.02
''οτι δεν βγαίνουν τα κουκιά''.Τελικά αυτά τα κουκιά σας έχουν γίνει έμμονη ιδέα.Σας κόλλησε ο ΠΑΝ όλους.
Τα κουκιά όμως τώρα μάλλον βγαίνουν μάγκα μου.Παρόλα αυτά οι άλλοι συνεχίζουν να σας καλούν σε ενότητα.Και ας μην τους λείπουν τα κουκιά.
Προσχηματικό κι αυτό?

''Πότε ρέ.Καμμιά διακοσαριά φορές''.Μπερδεύεις τα απωθημένα και την μισαλοδοξία σου με τις ενωτικές προσπάθειες.
Προσωπικά πιστεύω ποιός όποιος επιμένει ακόμα σήμερα να σας κάνει ενωτικές προτάσεις,εγκληματεί.Είναι σαν να θέλει να αυτοκτονήσει.
Ωστε προσχηματικά γίνονταν οι προτάσεις για ενότητα?.Αλλά ας παρεδεχτούμε πως ήταν προσχηματικές.Αν ίσχυε και το ΚΚΕ το πίστευε πραγματικά,είχε όλο το περιθώριο να δεχτεί για να τους εκθέσει στα μάτια του λαού σαν υποκριτές και ψεύτες.Να τους ξεσκεπάσει ρέ.Να τους ξεγυμνώσει ρέ.Να τους ξεφτιλίσει ρέ.Δεν το έκανε γιατί γνώριζε καλά ,1ον πως δεν ήταν καθόλου προσχηματικές και 2ον και σπουδαιότερο δεν το ενδιαφέρει καμμιά ενότητα.Το νοιάζει και το καίει να παραμείνει η κατάσταση ως έχει,οι φασίστες να κυβερνούν και να σφάζουν,να διασπά το κίνημα και τον λαό,να ξεπουλά δημόσια περιουσία χωρίς να το ενοχλεί κανείς,να υπηρετεί τους προστάτες του που μαζί έχει υπογράψει συμβόλαια πίστης,και να είναι συνεπές στα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η άρχουσα τάξη.
Μια φορά σταλινικός για πάντα σταλινικός.
Κατάλαβες ρέ?

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 9:03 μ.μ.

27 Οκτωβρίου 2014 - 8:25 μ.μ.
είσαι υπέρ του Σαμαρά και σου χαλάει την σούπα ο ΣΥΡΙΖΑ? Αυτό είναι το πρόβλημα σου? Έτρωγες καλά με τους Σαμαράδες και τους Παπανδρέου δηλαδή οπότε το προβληματάκι σου είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν εστιάζει στον Καραμανλή? Σε ζηλέυω ρε φιλε (αν είναι έτσι, που δεν το νομιζω) γιατί εγώ και το ΚΚΕ να βγει πάλι άνεργος θα είμαι (αλλά όχι ρε συ, το ΚΚΕ υποσχέθηκε 1400 ευρώ μισθό και μάλιστα έξω από την ΕΕ!).. ή και να βρω δουλειά θα χω ένα Κόμμα που θα με πιέζει για περισσότερες ώρες, λιγότερα λεφτά κτλ γιατί τον πιέζει ο ιμπεριαλισμός (αντικειμενικά ή όχι). Η απάντηση σε αυτό είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας (πσσστ εδώ και τώρα, όπως δεν τον κάνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ) κι όχι οι εκλογες και λιτανείες γύρω από το Δημαρχείο Αθήνας (στις πόσες λιτανείες ανεβαινει ο μισθός μου και με ασφαλίζει το αφεντικό??) και η προοπτική είναι η εξουσία των εργαζομένων σ αρεσει δεν θα αρεσει (που θα κάνει πολλά περισσότερα απο το να περιφέρει εικονίσματα- μάλλον για αυτό δεν την παλεύετε..)..

Δυστυχώς μέχρι εκεί μπορώ, παρακάτω σε πιάνει πλήρες παραλήρημα.
Επειδή όμως μας περνάς για χαϊβάνια, να σου πω ότι είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι την ιστορία της πρώτης Νοέμβρη την κάνετε απευθυνόμενοι για άλλη μια φορά στο εσωτερικό σας και πολύ δευτερευόντως στην κοινωνία για τυχόν εκλογές: Κατά βάση θέλετε να δείξετε ότι το κόμμα εξακολουθεί να είναι κραταιό.
Τι συμφωνίες έχετε κάνει με τους αστούς Μανουήλ;

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 10:15 μ.μ.

"απευθυνόμενοι στο εσωτερικό μας"? Ρε φιλάρα το χουμε τεράστιο δηλαδή κατα τα λεγόμενα σου! Απο την άλλη εσείς που έχετε αναποδογυρίσει το συμπαν με την αντίσταση σας (παθητική θα την έλεγα, αλλά τι αντίσταση!) και απευθύνεστε σε πλατιές μάζες περιμένω ότι το επόμενο διάστημα θα κάνετε τεράστια πράματα πχ (27/4,5= 6), εξαπλάσια! Μπορεί και να διαπραγματευτείτε τον αριθμό των δόσεων δηλαδή! Αλλά αφού οι αγώνες για σένα έχουν να κάνουν με μπάχαλα και σπασίματα γιατί είστε τόσο ήσυχοι εδώ και 1,5 χρονο? Δεν αναφέρομαι σε κάποια συμφωνία σας με την αστική τάξη, σάμπως είχατε ποτέ καμιά διαφωνία? Τι δεν κατάλαβες απο την απάντηση μου? Αυτά που δεν κάνετε: πχ εργατικούς αγώνες με κατακτήσεις.. προφανώς για σένα είναι παραλήρημα αυτό..την επόμενη να μιλήσεις με τον Άδωνι- όπως έχει πει κι ο ίδιος είστε πιο κοντάμε την ΝΔ παράμε το ΚΚΕ..
Μανουήλ

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 11:06 μ.μ.

@ 9.03
Μανωλάκι που έγινες Μανουήλ.

Πέστο ρε παιδί πως θέλεις χόρτο.
Ετσι εξηγούνται όλα. Είπα και εγώ.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 11:12 μ.μ.

7.17
ΠΑΝ οι καθαρίστριες σήμερα σε ξεφτίλησαν.Υπερασπίστηκαν την Δούρου και όσα γράφεις ρε άμοιρε είναι για τα μπάζα.
Ασε την Βούλτεψη να τα λέει.Ντέ και καλά να την επαναλαμβάνεις,και να τι παθαίνεις έρμε.

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 11:53 μ.μ.

11.12 Κοιταχτε να προσλαβεται τις καθαριστριες οπως τους λεγαται και ασε τα παραμυθια δεν πιανουνε. θυμομασται και το ρουσφετι στην κουνεβα

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 12:06 π.μ.

Χαράς ευαγγέλια σύντροφοι.
Οι λέσχες και οι σύλλογοι προστασίας ΒΛΑΜένων και ΠΑΝιβλακων αποκτούν και άλλον εκλεκτό προστατεύομενο.
Εμφανίστηκε νέο φρούτο με όνομα Μανουήλ.Εκτός και αν πρόκειται για το παλιό Μανωλάκι που άλλαξε το όνομά για να μπερδέψει τους οπορτουνιστές.
Οπως και να έχει,οι σύντροφοι θα τον πάρουν υπο την προστασία τους.Είναι ζήτημα χρόνου να προστατευθεί.

Σύντροφοι καταδικασμένοι αγωνιστές.
Εν όψει του συγκλονιστικού συλλαλητήριου και των εκατομμυρίων συμμετοχών,η ταξικότητα των συντρόφων ανέβηκε στα ύψη.Οι συμμετέχοντες έμπλεοι ταξικότητας δεν μπορούν να συγκρατηθούν.Σπάνε τις αλυσίδες τους και καταπίνουν φωτιές.
Υπάρχει κίνδυνος η κατάστασις να καταστεί ανεξέλεγκτος απο την πολλή ταξικότητα των συντρόφων καταδικασθέντων.
Η καθοδήγηση με την υψηλή εποπτεία του Δάσκαλου ΠΑΝ έλυσε το πρόβλημα με την προμήθεια 1.000.000 ταξίμετρων που θα μετρούν την ταξικότητα και όταν αυτή υπερβαίνει τα όρια θα την ρυθμίζει και θα την κατεβάζει στα επιτρεπτά.
Σύντροφοι.Η προμήθεια αυτή κρίθηκε απαραίτητος απο τον Δάσκαλο που διείδε τον κίνδυνο η πολλή ταξικότητα των συμμετεχόντων να μεταλλαχθεί σε τοξικότητα να περάσει τα σύνορα της χώρας,να απλωθεί στα Βαλκάνια,να προχωρήσει στην Βόρεια Ευρώπη,να φτάσει στην Γηραιά Αλβιώνα,να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να κυριεύσει την Μέκκα του καπιταλισμού.
Επειδή οι υποκειμενικές συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες,ο Δασκαλος σκέφτηκε να καθυστερήσει λίγο την παγκόσμια επανάσταση.Σοφά ποιών πάντα όπως αρμόζει σε Διανοητή.
Πρίν δημιουργηθεί διπλωματικό επισόδειο με τον Ομπάμα και το ΝΑΤΟ,ο Δάσκαλος έλαβε τα μέτρα του.Τα ταξίμετρα είναι η λύσις.
Ας κάνουν υπομονή οι σύντροφοι.Ας τιθασεύσουν προς το παρόν την ταξικότητα,γιατί σύντομα θα τους χρειαστεί στον πόλεμο που πρέπει να δώσουμε όλοι ενάντια στην οπορτουνιστική κυβέρνηση του ΧΑΛΙΦΗ που μας έφαγε όλα τα ΚΟΥΚΙΑ,μας ήπιε όλο το ΞΙΔΙ και ακόμα δεν τον έπιασε ΧΟΛΕΡΑ τον ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 12:44 π.μ.

Εσυ αυτο καταλαβες για τις καθαριστριες. Οτι σας προσφερουν το μασατε. Η ουσια ειναι οτι η Δουρου εβαλε εργολαβο στην καθαριοτητα. Ολα τα αλλα δεν με ενδιαφερουν. Πες οτι θες. Τον προυπολογισμο μια φορα δωρακι στους επιχειρηματιες τον εγκρινατε

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 8:43 π.μ.

Οι ΠΑΝιβλακες διαβάζουν Κομιστή.
Η πατσαβούρα του Θέμου έγινε το νέο ευαγγέλιο για τους κνίτες.Αντιγράφουν όλες τις βρωμιές που πλασσάρει για την Δούρου η φυλλάδα του.
Λές και δεν έχουν τον Ριζοσπάστη.Τα ίδια και χειρότερα γράφει.
Αν σε πάρει η κατηφόρα η ξεφτίλα δεν έχει σταματημό.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 2:57 μ.μ.

Τσα! ..95% ο προϋπολογισμός της Δούρου ίδιος με του Σγούρου! Μεγάλοι μου πραγματιστες τι έχετε να πέιτε για αυτό?Ούτε ένα έργο απο όσα κατήγγειλε ως σκανδαλώδη δεν άλλαξε! Αυτή είναι η αλλαγή-σωτηρία που επαγγέλεστε και κατηγορείτε το ΚΚΕ που δεν ακολουθεί? Και στον δρόμο άφαντοι? Και παρολαυτά το προβλημα σας είναι το ΚΚΕ?
Δύο πραματάκια σας ρωτάω εξαρχής και ουδείς καταδέχεται να απαντήσει:
1. Τι ακριβώς έχετε προσφέρει στο κίνημα και αν απεθύνεστε/ κινητοποιείτε κτλ πλατιες μάζες εργαζομένων
2. Τι θα αλλάξει στην ζωή των εργαζομένων αν εκλεγεί ο Συριζα
Μανουήλ

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 7:26 μ.μ.

Ανώνυμε 8.55. Τρικυμία εν κρανίω? Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. 1) Το τί κυβέρνηση και πόσο της "αριστεράς" θα είναι μία κυβέρνηση του σύριζα, φαίνεται ήδη από την διακυβέρνηση της περιφέρειας αττικής, που είναι η μισή Ελλάδα. 2) Ποιός σου είπε ό τι το ΚΚΕ θέλει ενότητα με το βαθύ πασόκ (εννοώ τα στελέχη και όχι τους απλούς ψηφοφόρους), με ένα καραμπινάτο και ξεκάθαρα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με συνδικαλισταράδες τύπου παναγόπουλου και σία, με master στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, με τεράστια βιογραφικά στο ξεπούλημα των εργατικών αγώνων και κομπρεμί με τους "κοινωνικούς εταίρους"? Ποιός σου είπε ότι θέλει ενότητα με σταθάκηδες και δραγασάκηδες και ρουμπατηδες και αρσένηδες και βουδούρηδες και όλο το κακό συναπάντημα? Οχι φίλε μου. Το ΚΚΕ δεν θέλει καμμία ενότητα με όλους αυτούς. Το ΚΚΕ θέλει ενότητα με τους εργαζ'ομενους με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δεν ξέρω αν στην δική σου γλώσσα και διάλεκτο, τα 900 σωματεία εκ των οποίων 12 Εργατικά κέντρα και καμμιά δεκαριά Ομοσπονδίες, διασπούν το κίνημα και τον λαό!!!! που κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, μήπως έχεις υπ όψιν σου, πού ακριβώς και πότε θα κατέβουν έστω και μία φορά τα ενωτικά σου..........σωματεία? Κι όσο για το ξεπούλημα που λες της δημόσιας περιουσίας, σε παραπέμπω στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο της κα Δούρου..... εκεί να δείς ξεπούλημα, θα χορτάσεις να διαβάσεις. Από ΧΥΤΑ Γραμματικού, μέχρι γήπεδα και χώροι πράσινου που ανήκουν στο λαό. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 8:41 μ.μ.

2.57
1. Ε,πώς,κάτι έχουμε προσφέρει.....Οσο νάναι μια Βάρκιζα την έχουμε προσφέρει.Εναν Μιζέρια και ενα ΕΑΜ με τους αγωνιστές μαζί,τα έχουμε προδώσει.Με το ΕΑΜ έχουμε κάτι νιτερέσα ταξικής φύσης ακόμα,αλλά την υπόθεση έχει αναλάβει ο σ.Μαίλης να την ξεκαθαρίσει,για να σβήσει την ντροπή του αταξικού ΕΑΜ αφού δεν είχε σκοπό την λαική εξουσία ώστε τα μέσα παραγωγής να περάσουν στο κόμμα...
Τον Μιζέρια στην συνέχεια τον αποκαταστήσαμε πολιτικά,κομματική αποκατάσταση όμως δεν πρόκειται να δεί,που να χτυπιέται στον άλλο κόσμο που θα πάς κοίτα μην γίνεις όνειρο.
Μια δυό συγκυβερνήσεις με την αστική τάξη,τις έχουμε δώσει.Χωρίς να λογαριάζουμε τα παρακάλια στον Παπαντρέου για να συμβάλουμε και εμείς στην υπόθεση της πραγματικής αλλαγής.Απο τις συγκυβερνήσεις με τον Μητσοτάκη και μετά,τα σκάνδαλα χάθηκαν απο την Ελλάδα και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους και ακόμα τα ψάχνουμε μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Γράψαμε και ένα γράμμα συμπαράστασης στο φονιά Κορκονέα,τον γιόκα της πλύστρας μην μας περάσουν για αγενείς και μας κόψουν την μισθοτροφοδοσία.
Κινητοποιήσαμε ολόκληρο ΠΑΜΕ,να ακινητοποιηθεί όταν ο λαός πλημύρισε δρόμους και πλατείες για να μην μας κολλήσει ρεφορμισμό και οπορτουνισμό.Μείναμε καθαροί και υγειείς χωρίς σοβαρές απώλειες.Κατηγορήσαμε την πατάτα την ύπουλη,που σαν καρπός φυτρώνει υπόγεια αποπροσανατολίζοντας το κίνημα απο τον στόχο της λαικής συμμαχίας της επανάστασης,της λαικής εξουσίας και το λουρί της μάνας.
Διοργανώσαμε και μια εκδήλωση αλληλεγγύης στην Χαλυβουργία με όλο τον καλό κόσμο της Μαύρης Νύχτας και την αφρόκρεμα της δημοκρατικής ζωής του τόπου.Ακόμα και το Μαύρο Κρίνο καλέσαμε,και να δείς που και αυτός ανταποκρίθηκε λόγω ταξικών και αλληλέγγυων αισθημάτων.
Περιφρουρήσαμε με τα παλούκια το αστικό κοινοβούλιο όταν χρειάστηκε.Οσα κεφάλια ανοίξαμε,συμπεριλάμβάνονται στις παράπλευρες απώλειες της ταξικής πάλης για τον σοσιαλισμό.Πιέσαμε τον λαό να αλλάξει την ψήφο του γιατί ο λαός πρέπει απαραιτήτως να γίνει σαν τα μούτρα μας.Πουλήσαμε και ένα σταθμό στον Μαρινάκη να έχει να πορεύεται ο άνθρωπος και να γίνεται δήμαρχος.Οπου χρειάστηκε ψηφίσαμε λευκό γιατί είμαστε λευκές περιστερές,και γιατί ο Μπέος στηρίζει τα λαικά συμφέροντα απέναντι στην πλουτοκρατία της Ε.Ε. και το αγνόν φίλαθλον πνεύμα της χουλιγκαναρίας.Τέλος τινάξαμε την ζάχαρη απο τον κουραμπιέ,γιατί εμείς είμαστε μελομακάρονα άνευ άχνης θείου και φωσφόρου,προιόντα του εωσφόρου.
Δεν τα λές και λίγα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

2.Τίποτα.Δεν θα αλλάξει τίποτα.Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί,το μόνο που θα γίνει είναι να ξαναλλάξεις το ονομά σου,και απο Μανουήλ να το ξανακάνεις Μανωλάκι.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

7.26
Θέμο εσύ;

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 9:55 μ.μ.

8.41 Για την ΒΑΡΚΙΖΑ θα ρωτησεις τους ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ οπως επισης και για την περιπτωση του ΑΡΗ και γιατι δεν πηραμε την εξουσια το 1944. Για τις 2 αστικες κυβερνησεις που εκανε ο συνασπισμος το 1989 οπως και για το παλιο ΠΑΣΟΚ που λες εχεις δικιο για αυτο ακριβως δεν κανουμε τα ιδια με το καινουργιο. Ο σταθμος πουληθηκε για να πληρωθουνε εργαζομενοι και ασφαλιστικα ταμεια και βεβαια ποτε δεν θα ζηταγαμε την γνωμη σας. Στην βουλη μπορεις να πας τωρα μαζι με την χρυση αυγη δεν σε εμποδιζει κανεις.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 10:12 μ.μ.

@9:55
Τον ΙΩΑΝΝΙΔΗ να μην τον ρωτήσω;
Για πες!

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 10:17 μ.μ.

Η Δούρου είναι σκάρτη και οφ σάιντ.

Οχι μόνο η Ρένα είναι οφσάιντ αλλά είναι εκτός των ημιτελικών.Μην σου πώ οτι είναι και εκτός...γηπέδου.
Το πρωτάθλημα θα κριθεί την 1η Νοέβρη και το κύπελλο θα το πάρει όποιος μαζέψει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο Καραισκάκη.
Μπάλλα δεν χρειάζεται να παίξουμε,ο διαιτητής είναι πιασμένος.

Τα φτωχά λαικά στρώματα πνίγηκαν απο την νεροποντή που προκάλεσε ο χορός της βροχής που η Ρένα χόρεψε με τον Σγουρό βασιλικό.
Την καταγγέλλουν τα 900 ενωμένα εργοστάσια που ξεπλένουν βιολογικά τους ακροδεξιούς.Την καταγγέλλουν οι καθαρίστριες που τους έταξε να τις πάρει στην δούλεψη της Περιφέρειας και τις ξεγέλασε η μπαμπέσα.Την καταγγέλλει ο Ντινόπουλος με τον Ταμήλο.Την καταγγέλλει ο Κομιστής,την καταγγέλει η Σοφία η Βούλτεψη την καταγγέλλει ο Ψυχάρης την καταγγέλλει ο Μανώλης ο κνίτης .Βροχή οι καταγγελλίες,έ, έριξε ο ουρανός καρεκλοπόδαρα και έπνιξε την Αττική της Ρένας.
Συμπέρασμα 1ον.Για να μην ξαναβρέξει και έχουμε καταστροφές,πρέπει το παραμύθι της ενότητας να λάβει τέλος.Αρκετά ενωθήκαμε αδέλφια.Τόσο κοντά με τους άπλυτους και τους αναρχικούς θα κολήσουμε ψείρες και κορέους.Δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο να ψοφήσουν τα ζωύφια και θα μας φάνε ζωντανούς.Ενότητα μόνο με τον εαυτό μας για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και οι ψείρες να πάνε να πνιγούν στο κακό πασόκ.Το καλό πασόκ δεν μας πειράζει.Ποτέ δεν μας δημιούργησε πρόβλημα.Ποτέ δεν μας ενόχλησε.
Συμπέρασμα 2ον και βασικό.Για να γλυτώσουμε απο την μανία της φύσης,την οργή του ουρανού,και τις ψείρες της ενότητας,ο Μανώλης των 900 σωματείων,μας καλεί να παραμείνουμε όπως και δήποτε με τους Σαμαρά και ΣΙΑ.Αν είναι δυνατόν για 50 χρόνια ακόμα,ή καλλύτερα μέχρι το ΚΚΕ να φέρει την πολυπόθητη λαική εξουσία.Παράλληλα να ξεκουμπιστεί η Δούρου απο την περιφέρεια γιατί ο ΧΥΤΑ Γραμματικού θα μεταναστεύσει στον Καναδά που έχει χώρους πρασίνου που ανήκουν στον λαό για να παίζει γκόλφ.Τέλος ο Μανώλης των 900 ενωμένων σωματείων καταδικασθέντων βαρυποινητών στα κάτεργα του Περισσού,μας καλεί να δυναμώσουμε το κώμα γιατί στις δύσκολες εποχές που θα ακολουθήσουν,ο πόλεμος που θα κάνουμε στους οπορτουνιστές πρέπει να είναι ολοκληρωτικός και νικηφόρος.

Χωρίς ΠΑΝ και Μανώλη δεν υπάρχει πόλεμος,δεν υπάρχει σωτηρία,δεν υπάρχει ζωή.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 10:25 μ.μ.

10.12 Και τον ιωαννιδη βεβαιως κανενα προβλημα. Στην ιδια κατηγορια ητανε

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 10:51 μ.μ.

Σκέφτομαι το κακό που έκανε ο Ρούσσος στο Χαλάνδρι με τον ύμνο του ΕΑΜ.
Πλεύρηδες και Αδώνηδες είναι με έμφραγμα στην εντατική.Την βγάζουν και δεν την βγάζουν.
Για τον Μαίλη δεν ακούστηκε τίποτα ακόμα.
Ας ελπίσουμε να είναι καλά ο άνθρωπος.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

Μανώλη Μανουήλ Μανωλάκι ή όπως διάολο αλλοιώς σε λένε.
εμπα στο fb των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
Εχουν κάτι για σένα σήμερα.
Μιλάνε και για χούντα ρε.Εχεις ακουστά τίποτα για χούντα εσύ;

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2014 στις 11:50 μ.μ.

10.17 την ενοτητα το ΚΚΕ την επιδιωκει καθημερινα. Το ΠΑΜΕ ειναι ταξικο μετωπο και συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες. Αν στο μελλον υπαρξουνε μικροαστικα κομματα μπορουνε να συμμετεχουνε και αυτα μεσο των μελων τους οπως και το ΚΚΕ. σε καμμια περιπτωση δεν θα φτιαχτει οργανωτικο πολιτικο σχημα ωστε να εξασφαλιζεται η αυτοτελεια των κομματων. οποιος θελει καλδεχουμενος. η ενοτητα για το ΚΚΕ ειναι πανω απο ολα

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 12:15 π.μ.

Μανωλάκι ο Πλέυρης κατηγόρησε την Δούρου γιατί δεν τίμησε λέει την παρέλαση.
Ο Πλεύρης ήθελε να πάει η Δούρου να κάτσει δίπλα στο φασιστικό κάθαρμα.
Αυτά κάνει Μανωλάκι η πουλημένη η παλιοαριστερή η Δούρου.
Γιαυτό την κατηγορεί ο Θέμος στην φυλλάδα του.
Για τόν ίδιο λόγο αφρίζεις και εσύ Μανωλάκι με την Δούρου.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 8:37 π.μ.

Τα περί ''ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία''του καθαρισμού των κτιρίων της Περιφέρειας,συνιστούν αβάσιμα ψεύδη,
goo.gl/Jb1R31.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 10:04 π.μ.

Ανώνυμε 12.15. Δεν πρωτοτυπείς, απλά αντιγράφεις και μάλιστα κάκιστα τον αυριανισμό και τα επιχειρήματα του λαλιώτη και κουτσόγιωργα που τα φάγαμε στην μάπα 30 χρόνια τώρα. Κάποιο σχόλιο έχεις να κάνεις επί της ουσίας? Δηλ. για τα εκατομμύρια που μοιράζει η περιφέρεια στους αλαφούζους, μελισσανίδηδες και λοιπά παιδιά της αγίας οικογένειας των εφοπλιστάδων και επιχειρηματιών, για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού που εκχωρεί στο Μπόμπολα, κάτι τέλος πάντων για τις καθαρίστριες? Καταλαβαίνω την επί χρόνια θητεία σου στον πασοκισμό και στην προπαγάνδα του, αλλά εκσυγχρονίσου και λίγο ρε φίλε μου. Εσύ έχει μείνει στην αυριανή του 1985, που όσο πιο δεξιά πήγαινε το πασόκ, τόσο έβριζε η αυριανή και ο κουτσόγιωργας. Μανώλης

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 11:45 π.μ.

..άφρισα εγω με την Δούρου? 2 ερωτήματα έκανα κι απαντάτε με όλο το συρφετο τυπου ελευθεροτυπίας, νεων κτλ (το ΚΚΕ που διαρκώς πρόδιδε το κίνημα στο οποιο πρωτοστατούσε και χάθηκε η επανασταση που δεν θα γίνει ουτε στην δευτέρα παρουσία μπλα μπλα μπλα) και διαρκώς με τον..Σαμαρά! Παραληρεί ο άλλος για απλυτους κι αναρχικούς (ασχετο..) και τον πειράζουν τα σωματεία, γενικώς και ειδικώς αμα συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.. όλα αυτά τα εκλαμβάνω ως πλήρη αδυναμία απάντησης και συνιστώ ξύδι, τουλάχιστον να περασει ο καιρός μεχρι να ρθει η γλυκειά κουτάλα της εξουσίας..Αλήθεια τώρα, Μητσοτάκη εσύ είσαι, δεν συγχώρησες ακόμα τον Σαμαρά?
Μανώλης Μανουήλ Μανωλάκης ή όπως διάολο αλλοιώς με λένε
ΥΣ. Σαμαράς,Σαμαράς,Σαμαράς!!!

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 12:41 μ.μ.

11.01 ετσι ειναι ο καπιταλισμος δικτακτορια των αστων. ελα να τους ανατρεψουμε

Τα κοκκινα γαντια
29 Οκτωβρίου 2014 στις 3:28 μ.μ.

Οι καθαρίστριες έκαναν ρόμπα το Παπαγαλιστάν.
Οι...καθαριστριότεροι των καθαριστριών γαλαζοπρασινικόκκινοι παπαγάλοι,αυτοί της γραμμής του Αργύρη Ντινόπουλου,και οι άλλοι οι....υπερασπιστές της ''Αριστερής ηθικής'',όλοι αυτοί που έσπασαν τα γαμψά τους νύχια γράφοντας στα πληκτρολόγια,έγιναν ρόμπες ξεκούμπωτες απο τις ίδιες τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.
Τώρα πρέπει να κάνουν υπομονή,μετά την Δούρου,να τους παρουσιάσει ο κομιστής το επόμενο θύμα για να ξεσαλώσουν.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 4:07 μ.μ.

12.15

Για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικο θα μας πεις τιποτα;

Για τον προυπολογισμο της περιφερειας που ψηφισατε μαζι με σγουρους και τζημερους και που εκτος των αλλων προβλεπει 0 ευρω για αντιπλημμυρικα θα μας πεις τιποτα;

Tι μας τσαμπουνας για παρελασεις;Σε ποιους νομιζεις οτι απευθυνεσαι;

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 6:31 μ.μ.

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.
Ήδη οι αποφάσεις συμμετοχής Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών έφθασαν τις 908.

"Βγες έξω σύντροφε,/
αντιμέτωπος με τα όπλα/
και διεκδίκησε το μεροκάματο σου./
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις./
Οπλα αρκετά οι αστυνόμοι δεν έχουν./
Μπρος στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!/
Να περιμένεις πια δεν γίνεται, είναι αργά πολύ!"...

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:02 μ.μ.

4.07 Απευθυνόμαστε στο σταλινικό ΚΚΕ και στα τσιράκια του.Σε αυτούς που έχουν βρωμίσει το διαδίκτυο με το μίσος και τις βλακείες τους.
Για όποιο ζήτημα σε ενδιαφέρει μην ρωτάς εμάς.Να απευθύνεσαι στον Θέμο και την ρυποφυλλάδα του.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:19 μ.μ.

7.02 αστα αυτα δεν πιανουνε. Πες μας για τις καθαριστριες γιατι δεν τις πηρε στη δουλεια η δουρου οπως τους εταξε. και μην επικαλεισαι μια κανουργια κουνεβα που τις εχεται ταξει ενα ρουσφετι. απαντησει εχεις περιμενω

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:36 μ.μ.

Αυξάνονται οι συμμετοχές καθημερινά και νυκτερινά.
Κοίτα να δείς φίλε μου που θα περάσει η 1 Νοεμβρίου και ακόμα θα δηλώνουν συμμετοχή.
Με το ΚΚΕ όλα είναι πιθανά.Εδώ λένε πως θέλουν να ανατρέψουν το καπιταλισμό!!.

Το κράτος φοβάται πως απο την έλλειψη όπλων που πάσχει,οι καταδικασμένοι θα βρούν ευκαιρία την 1 Νοεμβρίου να διεκδικήσουν τα μεροκάματα που τους στερούν οι οπορτουνιστές.
Είναι αλήθεια πως οι χωροφύλακες δεν έχουν αρκετά όπλα.Σχεδόν είναι άοπλα τα παιδιά.Η σκατοκυβέρνηση που έχουμε αντί να αγοράζει όπλα στους μπάτσους τα δίνει για την υγεία και την παιδεία.Το ΚΚΕ το γνωρίζει αυτό απο πρώτο χέρι αφού έχει δώσει σκληρές μάχες με την αστυνομία,τους καραμπινιέρους τα ΜΑΤ τα χημικά και τα δακρυγόνα.
Πάντα στην πρώτη γραμμή το κόμμα του εργάτη,συγκρούστηκε με την καταστολή όταν οι οπορτουνιστές κρυβόντουσαν στις τρύπες τους.Τα ΜΑΤ ακούνε ΚΚΕ και δηλώνουν παραίτηση απο το Σώμα. Ετσι το ΚΚΕ αφού θα νικήσει τους αστυνόμους,δηλώνει πως απο τις 2 Νοεμβρίου όλοι θα έχουν δουλειά,τα μεροκάματα θα πάνε στα 1.500 ευρώ και οι μπάτσοι θα προσχωρήσουν όλοι...στο ΠΑΜΕ.
Γιούργια!!!

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

7:02

Μεγαλυτερο απο το καταγεγραμμενο και περαν πασης αμφιβολιας μισος που εκπεμπουν τα σχολια σας για το συλλαλητηριο της 1ης Νοεμβρη δεν υπαρχει και ειναι ανευ προηγουμενου στο Β.Κ. Αλλοτε διανθισμενο με γελοιες και σαχλοειδεις αντιγραφες ενος-αλα Σωτη-μεταμοντερνισμου της πλακας και αλλοτε ανοιχτο και απροκαλυπτο.

ΥΓ.
Θες να υπερασπιστεις τη Δουρου αλλα για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικο δε μας λες παλι ΤΙΠΟΤΑ.

Δε πειραζει οταν ζοριζεσαι , ξερεις εσυ.

Ριξε καμια τζουφια τουφεκια περι "σταλινισμου" και καθαρισες...

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2014 στις 10:43 μ.μ.

Αυξήθηκαν και άλλο οι αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι μετά το πρωϊνό ξύπνημα, το καφεδάκι και την ανάγνωση του Ρυποσπάστη.
Ήδη οι αποφάσεις συμμετοχής Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων, Λεσχών, Ομάδων Γ και Δ Εθνικής, μπιλιαρδάδικων, αυτοαπασχολούμενων, μη-απασχολούμενων, αγροτών, ξωμάχων, γυναικών, ανδρών, ομοφυλόφιλων και φοιτητών - σπουδαστών, μαθητών, νηπιων, βρεφών, έφθασαν τις 23.486.

"Βγες έξω σύντροφε νεοΚΚΕ,/
με τα όπλα του Σταλινισμού/
και διεκδίκησε το μεροκάματο σου από την offshore του Μαρινάκη./
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Τον 902 τον πουλήσαμε εγκαίρως/
Οπλα αρκετά οι αστυνόμοι δεν έχουν. Αλλά και να 'χαν εμας ποτέ δεν μας βαράν/
Μπρος στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! κατά των Οπορτουνιστών/
Να περιμένεις πια δεν γίνεται, είναι αργά πολύ!"... /
Στο 4.5% ήμαστε μα όχι για πολύ/
σύντομα μας βλέπω κι έξω από τη Βουλή/

οπορτουνιστικό απόβρασμα
30 Οκτωβρίου 2014 στις 12:30 π.μ.

@6.31 και 10.43

Σύντροφοι, είστε πολύ πίσω. Οι συμμετοχές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έφτασαν πλέον τις 1.101.101 (!).

Παιδιά, το Σάββατο πάμε για επανάσταση; Άμα είναι έτσι, πείτε το μου να έρθω κι εγώ. Αλλιώς, μην καλλιεργείτε στο λαό ΦΟΥΜΑΡΑ και ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 12:44 π.μ.

7.38
Θα σου πώ αν μου πείς εσύ πρώτα γιατί πούλησες τον 902 στον Μαρινάκη.Και γιατί έβαλες ποινική ρήτρα.
Θα τα πάμε με την σειρά.Αν σ'αρέσει.Αν δεν σ'αρέσει την βόλτα σου και δυό αυγά Τουρκίας.

Θές να υπερασπιστείς τον Σαμαρά αλλά για τον Μαρινάκη δεν μας λές τίποτα.Θες να υπερασπιστείς και τον Μαρινάκη,αλλά για τον Βενιζέλο δεν μας λές τίποτα.Θές να υπερασπιστείς και τον Βενιζέλο και γίνεσαι Θέμος και κομιστής της πατσαβούρας του.
Ούτε η Βούλτεψη δεν κάνει τέτοια υπεράσπιση.Καταντήσατε χειρότεροι.

Ρίξε καμμιά τζούφια για τον οπορτουνισμό και καθάρισες.

Επειδή οι αστυνόμοι δεν έχουν όπλα,ακούστηκε πως θα τους τα προμηθεύσει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ απο τα λεφτά που τσέπωσε απο τον Μαρινάκη.
Ξέρεις τίποτα εσύ ΠΑΝ?

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
30 Οκτωβρίου 2014 στις 12:58 π.μ.

It’s the final countdown

Όσοι μέχρι τώρα έλεγαν εξυπνάδες, έχει αρχίσει να τους λούζει κρύος ιδρώτας. Λες λένε; Λες να είναι αλήθεια όλα αυτά; Λες τα σωματεία να είναι 345.782; Και πόσοι θα είναι οι συμμετέχοντες, αν μόνο τα σωματεία είναι τόσα;

Ήρθε πλέον, σύντροφοι, η ώρα για την τελική αναμέτρηση. Δε θα πούμε πολλά γιατί ο εχθρός και ακούει και έχει όπλα (ο σύντροφος που λέει ότι οι αστυνόμοι δεν έχουν όπλα είναι εκτός γραμμής, απομονώστε τον, κάνει κακό στο κίνημα). Δυο λόγια μόνο για καλύτερο συντονισμό.

Το 1ο Σύνταγμα ΠΑΜΕ με καπετάνιο τον ΠΑΝ θα κινηθεί προς Παγκράτι και θα ανέβει στον Υμηττό, όπου θα στρατοπεδεύσει και θα θέσει σε λειτουργία τον 902.

Το 2ο Σύνταγμα ΠΑΜΕ με καπετάνιο το Μανώλη θα κινηθεί προς Κηφισίας. Στη διαδρομή, έξω από τα στούντιο του Real θα ενωθεί με το ΠΑΜΕ-Real που θα έχει καπετάνιο την Κανέλλη και πρωτοπαλίκαρο τον Καλαμούκη και ενωμένοι θα κατευθυνθούν προς Πεντέλη.

Το 3ο Σύνταγμα ΠΑΜΕ – το πιο ετοιμοπόλεμο – που συγκροτείται από τα Σωματεία Φυλακισμένων Αγωνιστών ΠΑΜΕ (ΣΦΑ-ΠΑΜΕ) και τις Μονάδες Καταστολής Διαδηλώσεων ΠΑΜΕ (ΜΚΑ-ΠΑΜΕ) θα κινηθούν προς Πάρνηθα

Τα υπόλοιπα δε λέγονται από το Διαδίκτυο, γιατί οι οπορτουνιστές- πράκτορες-τσιράκια καραδοκούν.

Οι σύντροφοι να είναι συντονισμένοι στον 902 για εντολές. Το σύνθημα για επίθεση θα είναι η γνωστή διαφήμιση με το ανατομικό μαξιλάρι

HASTA LA SIESTA SIEMPRE

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 1:02 π.μ.

"τα μεροκάματα που τους στερούν οι οπορτουνιστές". Επειδή είναι αντίστοιχο επιπέδου με το "για όλα φταίει ο Σαμαράς", μόνο εσείς θα μπορούσατε να το πείτε κι όχι το ΚΚΕ. Το τελευταίο αναλύει ταξικά τα ζητήματα και εκεί εστιάζει την πάλη του και την προοπτική του- αντιπαλος του είναι το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και η μεγαλοεργοδοσία κι δευτερευόντως το πολιτικο τους προσωπικό (οπου ζητάνε να γίνουν οι οπορτουνιστες πουλες κι εσυ), τα σώματα ασφαλείας κτλ. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Οικοδόμοι, μεταλλεργατες, ναυτεργάτες έχουν δώσει σκληρες μάχες με την αστυνομία όχι για αυτοσκοπό αλλά επειδή διεκδίκουν το δίκιο του εργαζομενου το οποιο κερδιζεται με συνεχή πάλη όχι με ενα απλο συλλαλητήριο και πολύ περισσότερο όχι με εκλογες- παλί εσεις λέτε τέτοιες μπαρούφες κι όχι το ΚΚΕ...

Μανώλης Μανουήλ Μανωλάκης ή όπως διάολο αλλοιώς με λένε

υσ.εργαζόμενος,εργαζόμενος, εργαζόμενος (το ξερω πως σε ερεθίζει αφάνταστα)

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 1:12 π.μ.

6.31
Μπράβο ρε φίλε,έχεις ταλέντο.Να βγάλεις δίσκο να κονομήσεις ρέ.Η ποίηση έχει πολύ κονόμα.
Μόνος σου το έγραψες το αριστούργημα;Μπας και σε βόηθησε ο Μανουήλ;
Ρε μπάς και στο γραψε ο ΠΑΝ και μας πουλάς τσάμπα διανόηση;

Μια καλή ιδέα είναι να το τραγουδάτε μεθαύριο στο συλλαλητήριο της ανατροπής του καπιταλισμού.Οι αστυνόμοι θα πάθουν την πλάκα τους.
Θα πάθουνε λουμπάγκο απο τα πολλά γέλια.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 1:16 π.μ.

12.44 o 902 πουληθηκε γιατι με την ψηφιακη τηλεοραση δεν εβγαινε και επρεπε να πληρωθουνε εργαζομενοι και ασφαλιστικα ταμεια. Το δανειο της ΕΑΡ το 1988 που πληρωθηκε απο το ΚΚΕ για να μη γινει κατασχεση στην κουμουνδου ρου ειναι αρκετο δωρο. τα υπολοιπα τα εχουμε ακουσει ξανα απο τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΝΙΟ ΚΟΥΡΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΠΑΓΚΑΛΟ ουτε μας ενδιαφερει τη λες στο παραμιλητο σου.

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:17 π.μ.

Κάποια σχόλια των οπορτουνιστών μας θίγουν βάναυσα.Μας προσβάλλουν σας ερεθιζόμενους αγωνιστές που σαπίζουμε στις φυλακές για να πεθάνει ο οπορτουνισμός.Εχουν λυσσάξει γιατί η 1 Νοέβρη θα σημάνει το τέλος του καπιταλισμού και του οπορτουνισμού.Οι μπαρούφες που αμολάνε δεν μας αγγίζουν γιατί είμαστε ερεθιζόμενοι στο ΠΑΜΕ με σύμβαση ερεθιζόμενου ορισμένου χρόνου.Μέχρι το συλλαλητήριο. Μόλις πάμε στην λαική εξουσία θα λευτερωθούμε και θα μονιμοποιηθούμε για να σκάσει ο ΧΑΛΙΦΗΣ
Αμφισβητούν οι άθλιοι τα νούμερα.Τα νούμερα που θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.Εκατοντάδες τα νούμερα,χιλιάδες τα νούμερα.Είμαστε χιλιάδες τα νούμερα και όχι ΦΟΥΜΑΡΑ.
Περηφανεύονται γιατί ένα δημαρχάκι τους έπαιξε τον ύμνο του ΕΑΜ.Εμείς στο συλλαλητήριο θα παίξουμε τον ύμνο της Αστυνομίας για να τους ερεθίσουμε και σε όποιον δεν αρέσει να πιεί ΞΙΔΙ και να φάει ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ.
Κοροιδεύουν οι σιχαμένοι τους ηρωικούς καταδικασμένους συντρόφους απο τις δίκες που δώσαμε στις Παρθένους Νήσους με τις οff-shore του Μαρινάκη.
Το Αλκατράζ και οι φυλακές στα Ανάπλι είναι γεμάτες απο συντρόφους κατάδικους.Αν μπορούσαν να είναι και αυτοί στο μεγάλο,στο συγκλονιστικό,στο ανεπανάληπτο συλλαλητήριο,τότε ο αριθμός θα ξεπέρναγε κατά πολύ τα 5.261.874 νούμερα.
Μέχρι να λευτερωθούμε ορκιζόμαστε πως θα πολεμάμε τον οπορτουνισμό.Πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής.
Το πάθος για να συντριβούν οι οπορτουνιστές,είναι δυνατότερο απο όλου του ντουνιά τις φυλακές.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 9:03 π.μ.

Ο Ρούσσος στο Χαλάνδρι γιόρτασε μαζί με τον λαό όπως αξίζει σε Αριστερούς.
Οι αντιδράσεις απο όλο το φάσμα της φασιστικής-και όχι μόνο-αντίδρασης,είναι ο καλύτερος μάρτυρας πως ο Ρούσσος έπραξε σωστά.
Το ΚΚΕ απείχε απο την γιορτή του λαού,γιατί απλά ο Δήμαρχος είναι Αριστερός

Και ενώ στο Χαλάνδρι ακουγόταν ο ύμνος του ΕΑΜ,στην Πάτρα ο ''κομμουνιστής'' Πελετίδης αφού παρακολούθησε την δοξολογία στην Μητρόπολη μαζί με όλη την συστημική σαβούρα,ΤΙΜΗΣΕ την κυβέρνηση μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και γραμματέα των ΣΔΙΤ απο την εξέδρα των ''επισήμων''.
Ποιό επίσημος πεθαίνεις.

Υ.Γ.Λίγο αργότερα το ΚΚΕ για να τιμήσει τον δήμαρχο του που τιμάει την κυβέρνηση,έκανε μια πανηγυρική πορεία με τα λάβαρα του σοσιαλισμού,κατά τα πρότυπα της διάσημης Καρναβαλικής Ποδαράτης.
Τα μεγάφωνα της πόλης δυστυχώς ξέχασαν να παίξουν τα γνωστά αποκριάτικα τραγούδια.
Με τον δήμαρχο του ΚΚΕ στην εξέδρα των ''επισήμων'', με το όλο κλίμα της υποταγής του Πελετίδη στην κυβερνητική πολιτική,θα έδενε αρμονικά το όλο σκηνικό με καρναβαλική πατρινή φιέστα.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:22 μ.μ.

9.03 εχεις να μας πεις κατι για ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ που υπογραψανε οι οπορτουνιστες το 1944. Πες μας κατι για την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που τον πολεμησατε με λυσσα. ΚΟΜΜΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒ δεν κρυβονται πισω απο θεατρικες παραστασεις. Στην πατρα τιμησαμε τον αγωνα του λαου μας στην αντισταση 1941 1949 τους οπορτουνιστες τσιρακια του καπιταλισμου να τους χαιρεσαι

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:25 μ.μ.

Πανε αυτοι, κοψαν περα...
Μερικα μηνακια της Ρενας στη περιφερεια ηταν αρκετα για να χασουν τα αυγα και τα πασχαλια.

Ξεφτυλιζονται ανετα απο μονοι τους μ αυτα που λενε αλλα καμια φορα η πραγματικοτητα ξεβρακωνει πανηγυρικα:

Πλήθος κόσμου και εργαζομένων στο πλευρό του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που σήμερα κατέθεσε στον Εισαγγελέα επειδή αρνείται να συμβάλει στην απόλυση εργαζομένων του Δήμου και να προχωρήσει στον επανέλεγχο των συμβάσεών τους, που πρακτικά σημαίνει απολύσεις.

YΓ.Αμοιρε Μπρεχτ.Σε περασανε κι εσενα ενα χερακι οι μεταλλαγμενοι πασοκοι.

ΥΓ2.Για τον Μαρινακη ρωτα τη Δουρου.Μαζι τα πιναν πριν τις εκλογες καπου στο Περαια..

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:28 μ.μ.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ, μια ανησυχία μού ταλανίζει την ψυχή από την ώρα που διάβασα το σχόλιο 12.58. Κι αν αύριο μεθαύριο τα ένδοξα ΚΝΑΤ μας -ως Μονάδα Καταστολής Διαδηλώσεων ΠΑΜΕ- βρεθούν στην ίδια πλευρά με τα ΜΑΤ (τόσες φορές έχει συμβεί στο παρελθόν, να μην τις αναφέρω μία μία, όλοι θυμόμαστε αυτές τις μεγαλειώδεις, ιστορικές στιγμές μας), αλλά τώρα τα ΜΑΤ θα είναι τα οπορτουνιστικά ΜΑΤ των συ-ρι-ζαί-ων, υπάρχει περίπτωση έτσι να παρασυρθούμε σε καμιά ευρύτερη συνεργασία βάσης με τους οπορτούνες από αυτή τη στιγμιαία συνεργασία μας για την καταστολή των διαδηλώσεων;;; Το θέμα είναι φλέγον, με ευρύτερες ιστορικοκοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, και πρέπει να το σκεφτούμε νομίζω.

Χάθηκε και ο σ. ΒΑΛΜένος, που φάνηκε απ' την πρώτη στιγμή ότι κατείχε την τεχνογνωσία των ΚΝΑΤ, και θα μπορούσε κάπως να μας βοηθήσει στην ανάλυση του όλου θέματος.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 2:53 μ.μ.

@ 12.30
Σύντροφε και εσύ έχεις μείνει πίσω.Εχεις χάσει επισόδεια.
Οι συμμετοχές έφτασαν πλέον τις 902 χιλιάδες.Το νούμερο είναι συμβολικό προς τιμήν του χαμένου μας καναλιού που μας το έκλεψαν οι οπορτουνιστές μέσα απο τα χέρια μας.Ο 902 ανατολικά της ΕΔΕΜ,και δεξιά στα F.M έγινε σύμβολο του αγώνα όλων των καταδικάσμένων σε ισόβια δεσμά,γιατί τον αποκτήσαμε με πολύ κόπο και με πολύ χρήμα απο τα κουπόνια των συντρόφων.Οι οπορτουνιστές μάς τον αρπάξανε με μπαμπεσιά και σε συμπαιγνία με τον Λαζόπουλο.Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι δεν ήταν τίποτα άλλο απο μεταμφιεσμένους οπορτουνιστές,και ο Συριζαίος Λαζόπουλος ο ΧΑΛΙΦΗΣ που θέλει να φάει όλα τα ΚΟΥΚΙΑ απο το τσαντίρι του γύφτου.
Η περιφρούρηση και η ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ των συντρόφων ξεγελάστηκε απο τον άθλιο λακέ του συστήματος Λαζόπουλο και ο 902 κατέληξε στα χέρια του Μαρινάκη χωρίς και εμείς να καταλάβουμε πως έγινε..Πέσαν στην μέση και κάτι Νήσοι με Παρθένες,που βρίσκονται στα υπεράκτια νερά,και πάει μας τον φάγανε τον σταθμό οι οπορτουνιστές.Απο δώ και στο εξής η καθοδήγηση απαγορεύει να βλέπουμε τσαντίρια γύφτους τσιγγάνους,αθιγγάνους και Ρομά.Mέχρι την επανάσταση της 1 Νοέμβη βλέπουμε Πρετεντέρη ΜΕΓΚΑ Aντένα και Σκάι,ακούμε Κανέλλη και κουτούκι του Αποστόλη απο τον Χατζηνίκο,διαβάζουμε μόνο ΡΥΠΟΣΠΑΣΤΗ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ή στην ανάγκη τον ΣΤΟΧΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ,και αποφεύγουμε να τρώμε ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ.Κάνουμε εμβόλια stalinocutsubex για να μην κολλήσουμε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ και φοράμε καλά ρούχα για να μην μας περάσουν για λέτσους και άπλυτους οι άοπλοι αστυνόμοι και μας βαράνε στο ψαχνό.
Άιντε και με την νίκη σύντροφοι.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 3:25 μ.μ.

Ραχηλ - Συντροφοι μηπως σας ψεκαζουν;

Γιαννα - Τι λες μωρη ;

Σταυρος - καλησπερα καλησπερα

Θεοδωρα(Τζακρη) - Για το Σοσιαλισμο παλευουμε

Μιλενα - Πες τα συντροφισσα-Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω

Laugh-αζανης - αριστερη παντοφλα εεεε πλατφορμα...

Ρενα - Τραμπαλες με φωτοβολταικα ειχατε ρε αχαριστοι ελληνες;

ΠΡΟΣΕΧΩΣ...






Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 4:18 μ.μ.

@2.25
Πολύ καλά έκανε ο κόσμος της Πάτρας και συμπαραστάθηκε στο δήμαρχο.Με προεξέχοντες τους εργαζόμενους στον Δήμο και τις Αριστερές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο.Μάλιστα η παράταξη ΡΑΠ που υποστηρίζεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο την ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε προς τον λαό της Πάτρας,παραβρέθηκε με μεγάλη παρουσία και με επικεφαλής τον αρχηγό της παράταξης Κ.Σπαρτινό έξω απο το Δικαστικό μέγαρο.Προς έκπληξη στραβομουτσούνιασμα και πάγωμα όσων ΚΚΕδων βρέθηκαν εκεί.
Χθές όμως είχε προηγηθεί η παραπομπή στον εισαγγελέα του Δήμαρχου Χαλανδρίου Ρούσσου και σήμερα της Δημάρχου Ζωγράφου Τ.Κατσαβάκη με το ίδιο σκεπτικό της ''ανυπακοής''.Θα ακολουθήσουν και άλλες διώξεις ''απείθαρχων''Δημάρχων,όπως της Λάρισσας,του Ρέντη κλπ.
Είδες εσύ κάποια ανακοίνωση του ΚΚΕ που να δηλώνει συμπαράσταση στον Ρούσσο και την Κατσαβάκη?.Βρέθηκαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ αλληλέγγυοι στους δύο Δημάρχους?Αν έχεις κάτι υπ'όψιν σου παρουσιασέ το.
Το ΚΚΕ δεν παραβρέθηκε ούτε στο Χαλάνδρι την 28η Οκτωβρίου,γιατί ο Ρούσσος δεν είναι δικός του.Γιαυτό άδικα θα ψάξεις να βρείς κάτι.
Απο νωρίς ο Πελετίδης είχε καταγγελθεί πως δεν συμπορεύεται με τους 19 Δήμαρχους που υπέγραψαν κοινή αγωνιστική δήλωση ενάντια στις απολύσεις της κυβέρνησης.Θέλει να τραβήξει τον μοναχικό,σεχταριστικό και διασπαστικό δρόμο που ακολουθεί και το κόμμα του.
Τώρα οι εργαζόμενοι στον Δήμο του συμπαραστάθηκαν.Να είναι όμως σίγουρος ο Πελετίδης πως δεν θα τον στηρίζουν εσαεί όσο περιφρονεί την βούληση των πολιτών της Πάτρας.Η προχθεσινή παρουσία του στην εξέδρα δίπλα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο,δεν άφησε καλές εντυπώσεις στους πολίτες της Πάτρας.Η καρέκλα μπορεί να είναι γλυκειά,αλλά ο λαός της Πάτρας δεν τον έκανε δήμαρχο για την καρέκλα.
Αν συνεχίσει την ίδια πολιτική,οι πολίτες της Πάτρας θα τον εγκαταλείψουν και το 63% που προέρχεται απο όλο το πολιτικό φάσμα,αλλά κυρίως απο την Αριστερά,θα γίνει καπνός και ανάμνηση.
Και φυσικά εκεί που θα κριθεί ο Πελετίδης είναι τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την πόλη,και που ακόμα δεν τολμάει να τα αγγίξει ο δήμαρχος του ΚΚΕ..

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 5:27 μ.μ.

4.18 το οτι προβοκατορικα βρθηκατε εξω απο τα δικαστηρια μας αφηνει αδιαφορους στον λαο απευθυνομαστε και πουθενα αλλου. Δεν συμμετεχουμε σε θεατρικες παραστασεις που ενω πανε σε ΚΟΜΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΕΞΑΣ και αλλου μεσα στην χωρα πουλανε ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΑ αντισταση. Γνωριζουμε διαχρονικα πολυ καλα πιοι εισαστε και τη ζητατε. ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 5:36 μ.μ.

Δεν υπάρχει σύντροφοι κανένας φόβος τα ηρωικά ΚΝΑΤ να συμπράξουν με τα οπορτουνιστικά ΜΑΤ.Καλίτερα ο θάνατος παρά αυτό.
Πως θα το αντέξει ο ΠΑΝ;Πώς θα το πάρει ο Μανουήλ;

Το ζήτημα είναι αλλού σύντροφοι.Και εξηγούμαι.Οταν η Δούρου μέθυσε τον Μαρινάκη,στην ιγκόκνιτο συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών και τον έκανε λιάδα,ο ατυχής καναλάρχης του 902 πάνω στη σούρα του,της αποκάλυψε το σατανικό σχέδιο του ΚΚΕ....Για να γλυτώσουν τα ΚΝΑΤ την αφομοίωση και την αλλοτρίωση απο τα ΜΑΤ καθώς και τον επακόλουθο διασυρμό απο τους οπορτουνιστές,η λύση που σκέφτηκε η σοφή καθοδήγηση είναι απλή,όσο και αποτελεσματική.
Για να μπερδευτούν οι οπορτουνιστές,η καθοδήγηση σκέφτηκε τα ΚΝΑΤ να τα μετανομάσει άμεσα σε ΜΑΤ!!!.. Καθόλου δύσκολο,αν σκεφτούμε πως τα ΚΝΑΤ και την τεχνογνωσία κατέχουν,και τον κατάλληλο οπλισμό που λείπει απο τα ΜΑΤ διαθέτει,και η τόλμη των επικίνδυνων αποστολών δεν τους απολείπει.Εχουν δηλαδή όλα τα προσόντα.......Διαολεμένη σκέψη!!.Και διαόλου κάλτσα όποιος την σκέφτηκε!.
Παρότι στουπί στο μεθύσι ο Μαρινάκης,της αποκάλυψε πως με το σχέδιο αυτό το ΚΚΕ πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.Αφενός θα πάθουν οι οπορτουνιστές τέτοιο βραχυκύκλωμα,που θα χάσουν την Παναγία τους,και αφ'ετέρου το ΚΚΕ μέσω τον μετανομασθέντων ΚΝΑΤ,θα έχει πρόσβαση στα άδυτα της Κουμουνδούρου και θα μαθαίνει όλα τα μυστικά του Λαφαζάνη και της Βαλαβάνη.
Η Ρένα όμως δεν πήρε στα σοβαρά τα λόγια (κακώς,κάκιστα) ενός μπεκρούλιακα,δεν αποκάλυψε έγκαιρα το σχέδιο,και εκεί ακριβώς χάθηκε το παιχνίδι και η Ρένα βγήκε οφσάιντ.Η Ρένα εκείνη την εποχή είχε άλλες σκοτούρες και δεν ασχολήθηκε με το σχέδιο.Κοίταγε να βολέψει για δουλειά κάτι καθαρίστριες,που κοντά ένα χρόνο κάθονται σε ένα πεζοδρόμιο και εμποδίζουν να περάσει ο Πάγκαλος.

Απο κύκλους προσκείμενους στην ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝ διέρευσε πως το σχέδιο το κατέστρωσε ο Δάσκαλος.Αντίθετα απο κύκλους του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΒΑΛΜΕΝΩΝ,ισχυρίζονται πως το σχέδιο είναι δικό τους.
Καλό είναι οι σύντροφοι να μην ερίζουν μεταξύ τους,αλλά να δουλέψουν όλοι συντροφικά και με πνεύμα ευγενικής άμιλλας,ώστε το σχέδιο να στεφθεί με απόλυτο επιτυχία.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 5:50 μ.μ.

4.18 τα εχεται υπογραψει ολα στο ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ εχεται συμφωνησει με τους καπιταλιστες σε ολα λετε ναι σε Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ και εχεις το θρασος να ζητας συμπαρασταση απο το ΚΚΕ στις θεατρικες παραστασεις οτι διαφωνειτε ταχα μου με τις απολυσεις για να βγειτε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. και πιστευεις οτι θα αλλαξει το ΚΚΕ την στρατηγικη του για τον σοσιαλισμο για να μπει σε αυτο το εγκλημα. εισαι πολυ μακρια νυχτωμενος αν νομιζεις οτι θα πεσουμε στην λουμπα οπως το 1958 με την ΕΔΑ το 1974 με την συμμαχια με τις δημοκρατικες δυναμεις και με τον συνασπισμο το 1989 και την συμμετοχη σε 2 αστικες κυβερνησεις αρε φουκαρα μου δεν ξερεις που εμπλεξες

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 5:59 μ.μ.

@4:18

Ο κος Σπαρτινος και η παραταξη του θα κριθουν απο τη σταση που θα κρατησουν στα δημοτικα συμβουλια οταν θα κληθουν να επιλεξουν πλευρα αναμεσα στα επιχειρηματικα συμφεροντα τις ΜΚΟ,ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ και αναμεσα στα λαικα συμφεροντα.

Φυσικα ο λαος της Πατρας εκτος απο αρωγος της προσπαθειας της δημοτικης αρχης θα πρεπει να ειναι και αυστηρος κριτης.

Οπως και συνολικα ο λαος μπορει να συγκρινει τις περιπτωσεις των κομμουνιστων δημαχων σε σχεση με αυτες των υπολοιπων.Ή μηπως μια τετοια συγκριση δεν τους/σας συμφερει;

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 6:55 μ.μ.

Αχ, ησύχασα τώρα σύντροφε Ανώνυμε 5.36. Γιατί, με τόση τεχνογνωσία και οπλισμό, είχα βαρεθεί πια τα ΚΝΑΤ μας να δουλεύουν υπόγεια, ενώ στην ουσία πάντα ήταν σχεδόν πιο ΜΑΤ και από τα ΜΑΤ!!! Αλλά μόνον τώρα, φυσικά, μπορεί να γίνει αυτή η ευφυής μετονομασία, μπρος στον κίνδυνο της αφομοίωσης και αλλοτρίωσης από τα οπορτουνιστικά ΜΑΤ των συ-ρι-ζαί-ων.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 7:52 μ.μ.

@5.27
Σε ποιόν λαό απευθύνθηκες?Αυτός ο λαός την δεύτερη Κυριακή ψήφιζε αναγκαστικά Πελετίδη στην μιά κάλπη, και στην άλλη ψήφιζε άλλα κόμματα και όχι ΚΚΕ.Για ποιόν κόσμο μιλάς τότε πως απευθύνθηκες?Αυτός ο κόσμος δεν σας ανήκει.Και πολύ πιό γρήγορα απ'οτι περιμένει ο Πελετίδης θα τον χάσει.

5.59
Μάλλον δεν είσαι γνώστης περί τα δημοτικά αλλά και γενικώτερα στα της Πάτρας,και δικαιολογείσαι.
Ενα πρώτο δείγμα των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο,έχει δοθεί απ'όλους.Οσον αφορά τον Σπαρτινό και την παράταξη που ηγείται,η θέση του μέχρι τώρα είναι πάντα ξεκάθαρα στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική και της υπεράσπισης των λαικών συμφερόντων.
Αναφορικά με τον Πελετίδη.Πέρα απο τις αρχικές επικοινωνιακές φούσκες και την σημερινή στάση του στον εισαγγελέα,που άλλωστε επέδειξαν και άλλοι δήμαρχοι,ο Πελετίδης έχει ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ την υπογραφή του προηγούμενου Δήμαρχου Δημαρά για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 500 περίπου εργαζομένων με 5αμηνες συμβάσεις.Δηλαδή τις ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ και αυτός εκτός απο τον προηγούμενο.Οταν ο Πελετίδης ήταν στην αντιπολίτευση του Δήμου,ήταν ριζικά αντίθετος και τις κατήγγειλε σαν ''δουλοκτητικές συμβάσεις''.
Είναι αντίθετος στην διαδημοτική ίδρυση φορέα απο τρείς όμορους Δήμους για την διαχείρηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου,-έργο τεράστιας σημασίας-.Η θέση του είναι την διαχείρηση να την αναλάβει κρατικός φορέας,δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ αφού αυτό είναι σήμερα το κράτος.Συνεπώς ο Πελετίδης με πλάγιο τρόπο είναι υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και συγκεκριμένα του Σάλλας,που φυσικά εποφθαλμιά το φράγμα και συμφωνεί με τον Πελετίδη.Επειδή μίλησες για επιχειρηματικά συμφέροντα,μπορεί καποιος να κρίνει ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί και ποιός.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός οτι στην Πάτρα για την 28η Οκτώβρη η κυβέρνηση έστειλε τον Γραμματέα των ΣΔΙΤ.(Ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνουν τα αρχικά).Αυτό έγινε γιατί ο Πελετίδης εβρισκόμενος χωρίς πρόγραμμα,για την διαχείρηση των απορριμάτων,άρα σε αδιέξοδο,είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στην εγκατάσταση του εργοστασίου διαχείρησης απορριμάτων μέσω ΣΔΙΤ.Θέση που και εδώ ο Πελετίδης ήταν ριζικά αντίθετος σαν αντιπολίτευση.
Μετά την παρέλαση που την παρακολούθησαν παρέα,συζήτησαν το θέμα του εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ και πως αυτό θα περάσει στην κοινή γνώμη σαν ''επιτυχία'' του Πελετίδη χωρίς να τσαλακωθεί το προφίλ της Δημοτικής Αρχής..
Φυσικά υπάρχουν ακόμα δεκάδες μεγάλα προβλήματα που ο Πελετίδης καλείται να δώσει λύσεις.Η περίοδος χάριτος στον Πελετίδη δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.
Τώρα μπορείς να κρίνεις ποιόν συμφέρουν οι συγκρίσεις,και ποιόν δεν συμφέρουν.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 8:04 μ.μ.

Ρε ΠΑΝ σε ρωτάει ο άνθρωπος.Εβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης το ΚΚΕ για τον Ρούσσο;Πήγε κανας κκες για συμπαράσταση;
τι άρες μάρες τσαμπουνάς ρέ.
Απάντησε και μια φορά ρε βαρεμένε.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 8:40 μ.μ.

Δεν μας τα λέει καλά ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, στη παρέλαση στις 28/10/2014 είχαν βάλει τον ύμνο του ΕΑΜ ή την Катюша; Τι απαράδεκτες δηλώσεις ήταν αυτές στον αντένα; Ότι η μουσική αυτή ΄"δεν ήταν ο ύμνος του ΕΑΜ" αλλά το γνωστό παραδοσιακό ρώσικο τραγούδι...που μιλάει για το ερωτευμένο κορίτσι την Κατιούσα (σε ελεύθερη μετάφραση ΚΑΤΙΝΑ) που κρατώντας το γράμμα του αγαπημένου της περιδιαβαίνει το ποτάμι μυρίζοντας τις ανθισμένες αχλαδιές και μηλιές..
Τέτοια αντίσταση! του αγωνιστή δημάρχου! τα παιδιά παρέλασαν με τους ήχους της ΚΑΤΙΝΑΣ.
Τηρουμένων των αναλογιών αυτή η αγωνιστική στάση μου θυμίζει κάτι "μπρατσωμένα παλληκάρια" που διαμαρτύρονται ότι άδικα τους κατηγορούν ότι έχουν στα μπράτσα τους γνωστά σύμβολα (επίτηδες δεν γράφω ποιά) και αυτά απαντούν ότι είναι αρχαιοελληνικά σύμβολα!.
Φανταστείτε γέλια που θα κάνουμε όταν οι ομοιδεάτες του δήμαρχου γίνουν κυβέρνηση . Ε ρε γλέντια!!!

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 9:35 μ.μ.

@7:52 μ.μ

"Μετά την παρέλαση που την παρακολούθησαν παρέα,συζήτησαν το θέμα του εργοστασίου μέσω ΣΔΙΤ"

Σωπα ρε μεγαλε;Mπροστα ησουνα;


"προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 500 περίπου εργαζομένων με 5αμηνες συμβάσεις."

Μπααα δε στα παν καλα:


"Στα πλαίσια αυτά θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη προσλήψεων προσωπικού με έγκριση των σχετικών πιστώσεων και ζητούμε τις υπόψη προσλήψεις σε τακτικές μόνιμες θέσεις εργασίας στο σύνολο των υπηρεσιών του δήμου όπως παραπάνω εκτέθηκαν και σε γενικό σύνολο 551 απαιτήσεων πρόσληψης τακτικών υπαλλήλων."

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

9.35
Μπορεί ο Πελετίδης να λέει ότι θέλει.Ειδικά όταν εκδίδει ανακοινώσεις υπερεπαναστατικής λογοδιάροιας για να θολώνει τα νερά.
Δυστυχώς για σένα,έχει υπογράψει την επικαιροποίηση της υπογραφής Δημαρά για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.Δεν στα μετέφεραν σωστά τα χαμπέρια.
Αν έχεις επίσημα στοιχεία που διαψεύδουν την υπογραφή του,το παίρνω αμέσως πίσω.
Επίσημες όμως αποδείξεις.Οχι φούσκες επικοινωνιακές.

Υ.Γ Εσύ είσουν μπροστά στην κουβέντα τριμέγιστε?Είσουν ωτοακουστής?
Γιατί η αλήθεια των πηγών που εγώ στηρίζω την θέση μου,θα επαληθευτούν γρήγορα.Κάνε λιγάκι υπομονή.
.
Τι σε πείραξε περισσότερο?Πως παρακολούθησαν μαζί την παρέλαση ή πως συμφώνησαν για τα ΣΔΙΤ?

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 10:50 μ.μ.

8.40 @ Κολοκοτρώνης
''Καβάλα πάν στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε,καβάλα παίρνουν αντίδωρο απο τ' Αδωνη το χέρι''
Δημώδες Περισσού.

Παρότι έγραψες την Κατιούσα σε κυριλλική γραφή,τα έκανες μαντάρα γιατί έχεις μεσάνυχτα απο την γλώσσα και αυτά που γράφεις τα ξεσήκωσες απο το Χρυσαβγίτικο σάιτ.Αλλοιώς θα ήξερες πως σε ακριβή μετάφραση-και όχι σε ελεύθερη που σε βολεύει-,η λέξη Κατιούσα σημαίνει το χαιδευτικό της Κατερίνας.Το Κατερινούλα. Και όχι το Κατίνα που μας μοστράρησες πουλώντας σταλινικές εξυπνάδες της κακιάς ώρας.
Κατίνες υπάρχουν αλλού και πολλές.Πολλοί σχολιάζουν και στο ΒΑΘΥ.Ο πολιτικός τους χώρος γεννάει αβέρτα σαν τις μύγες.
Μόνο το protagon,ο Πλεύρης,ο Αδωνης και οι σταλινικοί κνίτες σκανδαλίστηκαν απο τον Αριστερό Δήμαρχο του Χαλανδρίου και τον ύμνο του ΕΑΜ.Οι πρώτοι για να συκοφαντήσουν τον Αριστερό Δήμαρχο και το ΕΑΜ,οι κνίτες για να τον γελοιοποιήσουν.
Ολοι τους μισούν το ΕΑΜ το ίδιο.Και οι φασίστες και οι σταλινικοί κνίτες.
Ο λαός που χειροκρότησε τον Δήμαρχο και ανατρίχιασε στο άκουσμα του ύμνου,τους έχει γραμμένους και τους μέν και τους δέ..

Υ.Γ Η κυριλλική γραφή σε μάρανε τρομάρα σου.
Στην ίδια γραφή έγραφε και ο Γέρος του Μωριά.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

Ανώνυμε 4.18, Είδες εσύ κάποια ανακοίνωση του σύριζα, υποστήριξης στον Πελετίδη? Γιατί εγώ δεν είδα καμμία. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις? Πού, πότε και σε ποιόν χρονοχώρο βγήκε αυτή η ανακοίνωση? Ζητάς από το ΚΚΕ μία ανακοίνωση, που όμως δεν την ζητάς από το κόμμα σου? Φρόντισε λοιπόν πρώτα να δηλώσει το κόμμα σου υποστήριξη στον Πελετίδη και μετά να έρθεις να μας κάνεις μάθημα "αριστεροσύνης". μανώλης

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2014 στις 11:31 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 8.04. Εβγαλε ο σύριζα ανακοίνωση συμπαράστασης στον πελετίδη? Πότε και πού? θα μας τρελλάνεις? Για κατατόπισέ μας, ποιά ανακοίνωση είναι, πότε κυκλοφόρησε? Ρε δεν αφήνετε τα αυριανίστικα? Τελικά για πείτε μας, στο Χαλάνδρι η μουσική που παίχτηκε ήταν ο ύμνος του ΕΑΜ, ή ένα απλό ρώσικο τραγούδι? Δεν ντρέπεστε που δεν έχετε τα κότσια να δηλώσετε στα ίσια αν ήταν ο ύμνος του ΕΑΜ, μας το παίζετε και "αριστεροί"? Ελεος. Μανώλης

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 8:59 π.μ.

@ 11.31
Μανωλακι μαθε να διαβάζεις.Δεν έγραψε κανείς για ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.Ανακοίνωση συμπαράστασης έβγαλε η Δημοτική παράταξη ΡΑΠ που στηρίζεται ΚΑΙ απο τον ΣΥΡΙΖΑ.Δημοσιευμένη στον τύπο της Πατρας.Ψαξε και βρέστην ρέ.
Ελεος πιά με τους κνίτες!!.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 9:29 π.μ.

Στον 10:50 μμ
Δεν θα αμφισβητήσω τις γνώσεις σου στη ρώσικη γλώσσα σε καμιά περίπτωση...άλλωστε το επίδικο με τον συγκεκριμένο δήμαρχο ήταν το άσμα της κατερινούλας, που πάει για ύπνο όπως λέει ένα παλιό ελληνικό τραγούδι και όχι αν ήταν ο ύμνος του ΕΑΜ.
Βρε σαν δεν ντρέπεστε που υπερασπίζεστε την στάση αυτού του δήμαρχου!
Με τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ έχουν παρελάσει άπειρες γενιές σε διάφορους δήμους της Αττικής όταν δημαρχαίοι του ΠΑΣΟΚ τον έβαζαν συνεχώς για να αποδείξουν ότι το κόμμα τους ήταν ο "συνεχιστής" της Εθνικής Αντίστασης.
Τουλάχιστον αυτοί έστω και υποκριτικά έλεγαν ότι ήταν ο ύμνος του ΕΑΜ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μα δυστυχώς ως φάρσα , όπως λέει και ο Κάρολος Μάρξ

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 10:10 π.μ.

Δήλωση Ρούσου:
"Αυτό που ακούστηκε στην παρέλαση ήταν μια ρώσικη μελωδία που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ύμνος του ΕΑΜ."
http://www.protothema.gr/greece/article/422058/stin-eisaggelea-o-dimarhos-halandriou-gia-tin-axiologisi-/

«κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να μας γυρίσουν σε εποχές πριν από το 1982, όπου τα τραγούδια και οι μελωδίες που εξέφραζαν αυτό το πνεύμα αντίστασης και αλληλεγγύης μέχρι το 1944, πρέπει να εξαφανιστούν».
http://www.naftemporiki.gr/story/873726/s-roussos-kapoioi-theloun-na-mas-gurisoun-se-xountikes-epoxes

Από που λοιπον προκύπτει κε Μανωλάκι μου και κε Λολοκωτρώνη μου ότι ο Ρούσος τάχα έκρυψε την ταυτότητα του εμβατηρίου???
Τόσο διαστρελωτές και ψεύτες έχετε τελικά καταντήσει? Λίγη τσίπα.............

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 11:43 π.μ.

10.50 Πες μας κατι για ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ που υπογραψε το ΕΑΜ. Πες μας κατι για την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ που τον πολεμησατε με λυσσα τη επαθες ΜΟΥΓΚΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ 10.08 Τα ιδια μας ελεγε και το παλιο ΠΑΣΟΚ τιποτα παραξενο

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 11:48 π.μ.

ολοι αυριο στους δρομους πανελλαδικη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ στο συνταγμα. Παλευουμε να καθυστερησουμε τα χειροτερα που ειναι μπροστα με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια. Δεν εγκλοβιζομαστε στη θεατρικη παρασταση με τους ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ. Κλιμακονουμε τον αγωνα με πανελλαδικη απεργια στις 27 νοεμβρη χωρις ρεπο και αδειες γιατρου απομονωνουμε τους διασπστες της ταξης μας. καθε τιμιος εργατης εχει θεση στο ΠΑΜΕ αναξαρτητα που ανηκει πολιτικα ολοι στους δρομους

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 5:06 μ.μ.

Παίδες TIME OUT. Ο ΠΑΝ και η υπόλοιπή... τρελοπαρέα αύριο θα βγούν για περίπατο στους δρόμους της Αθήνας και δεν είναι σωστό ΌΛΟΙ εσείς οι ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ να αλωνίζεται ανενόχλητοι στο διαδίκτυο! Αύριο θα γεμίσει με ΞΥΔΙ και ΧΟΛΗ όλοι η Αττική - θα ρθει το τέλος του κάθε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ.

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
31 Οκτωβρίου 2014 στις 7:34 μ.μ.

Σύντροφοι η μεγάλη μέρα έφτασε.
Τα ψέμματα τελείωσαν.
Ο καπιταλισμός και ο οπορτουνισμός μας τελείωσαν.Να είμαστε καλά να τους θυμόμαστε και η Λιάνα να τους ανάβει το καντήλι τα Ψυχοσάββατα.

Τα ελικόπτερα ζεσταίνουν τις μηχανές,έτοιμα για την αναχώρηση του καπιταλισμού απο την Ελλάδα μαζί με τα τσιράκια τους του οπορτουνισμού.
Οι θέσεις στα ελικόπτερα,λόγω του μεγάλου αριθμού των οπορτουνιστών είναι περιορισμένες,γιαυτό ο ΧΑΛΙΦΗΣ είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να αποδράσει.
Στην περίπτωση που ο ΧΑΛΙΦΗΣ πάρει αναρωτική άδεια απο τον γιατρό για να γλυτώσει,θα τυφεκιστεί επι τόπου απο αγωνιστές της ΟΠΛΑ/ΠΑΜΕ,μαζί με τον γιατρό που του χορήγησε την άδεια,ανεξάρτητα που ανήκει πολιτικά.(ο γιατρός όχι η άδεια).
Σύντροφοι.Πολλοί οπορτουνιστές για να γλυτώσουν το κεφάλι τους,θα δίνουν θεατρικές παραστάσεις σε πόλεις και χωριά μαζί με τον Λαζόπουλο,προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους επαναστατημένους Παμίτες.Κανένα έλεος σύντροφοι στους θεατρίνους.Το θέατρο απο την εποχή του Αριστοφάνη είναι τέχνη οπορτουνιστική που αποκοιμίζει τις μάζες και τις αποπροσανατολίζει απο το προτσές της ταξικής πάλης για τον σοσιαλισμό τον κομμουνισμό,και την κοινωνία χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο,αλλά φροντίζει μόνο για την εκμετάλευση ανθρώπου απο το κόμμα.

Υπάρχει μυστικό σχέδιο να ρίξουμε ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των ελικοπτέρων,αλλά δεν το μαρτυράμε γιατί τι σκατά μυστικό θα ήταν τότε.

Ο σ.Κολοκοτρώνης παράτησε την πολιορκία της Τριπολιτσάς στη μέση,και ροβολάει για το Σύνταγμα τραγουδώντας το ''υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια''καθόσον ο ύμνος του ΕΑΜ είναι Κατίνα και ως γνωστόν ο σ.Κολοκοτρώνης τις Κατίνες τις έδιωξε απο το μπουλούκι του το 1990-1991.Η Κατίνα μεταφράζεται στα Ρούσικα σαν Κατιούσα και ο σ.Κολοκοτρώνης όντας Αγγλόφιλος,ακούει για ΡΟΥΣΣΟΥΣ και Χαλάνδρια και του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Φωτιά και τσεκούρι στους οπορτουνιστές που τα έκαναν πλακάκια με τους Τούρκους και τον Παπαφλέσσα.

Οι σύντροφοι ΠΑΝ Μανώλης Μανουηλ Μανωλάκι και ο προφήτης Ησαίας,έχουν χρεωθεί να οδηγήσουν τις επαναστατημένες μάζες στο Ζάππειο όπου εκεί ο Δάσκαλος θα εκφωνήσει βαρυσήμαντο πολιτικό λόγο για τους Εσσέρους,τους Μενσεβίκους και τον προδότη Κερένσκυ που έφαγε τα ΚΟΥΚΙΑ απο τους Μπολσεβίκους,με αποτέλεσμα να έχουμε τους καταστροφικούς λιμούς του 1932 και του 2010-2014 και να κερδίσει η αντεπανάσταση σε βάρος της λαικής συμμαχίας και της λαικής εξουσίας επι του προλεταριάτου.
Οταν και ο τελευταίος οπορτουνιστής θα έχει δραπετεύσει απο την επαναστατημένη Αθήνα,θα αρχίσει η σοσιαλιστική συγκρότηση της λαικής εξουσίας που χάσαμε το 44 απο τους οπορτουνιστές Σιάντο Παρτσαλίδη Ιωαννίδη και Τίτο,γιατί δεν διαβάσαμε τον Απρίλη.Και σε αυτό η σοφή ηγεσία θα αποδείξει πόσο έτοιμη είναι απο καιρό,και πόσο το φρόντισε.

Νεώτερα για την εξέλιξη της επανάστασης,την πορεία προς την χειμερινή Βουλή,και την συγκρότηση της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης αμιγώς απο καταδικασμένους εργάτες του ΠΑΜΕ,στο αυριανό επαναστατικό φύλλο της ''Νυχτωμένης του Περισσού''

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 7:49 μ.μ.

Mούγκα οπορτούνα.
Ωραία λέξη η μούγκα και μαρξιστική πάνω απ'όλα.
Ο Μάρξ όταν έγραφε το Κεφάλαιο,είχε την μούγκα στο μυαλό του.Δεν μπορούσε να φανταστεί ο σοφός πως το 2014 θα έχει τόση πέραση η μούγκα στις τάξεις των οπαδών του μοναδικού επαναστατικού κόμματος στον πλανήτη,και στο γαλαξία.
Με την μούγκα κατάφερε το κώμα να χάσει την μισή του δύναμη και με την μούγκα θα χάσει και την υπόλοιπη.
Μουγκό και ανάπηρο και τα τρία κακά της μοίρας του.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 8:08 μ.μ.

Εχει δίκιο ο σύντροφος.TIME OUT.
Να κάνουμε διάλειμα.Δεν είναι σωστό και δεν το επιτρέπει η συντροφική δεοντολογία το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να ξενυχτάει στα οδοφράγματα και εμείς να το πολεμάμε απο το πληκτρολόγιο.
Φανταστείτε,οι ηρωικοί ΠΑΜΙΤΕΣ να παρατήσουν την μάχη και τα ορύγματα και να ξαναγυρίσουν στο διαδίκτυο.Να ξενυχτήσουν πάνω στον υπολογιστή.
Με τι όρεξη αύριο θα πολεμήσουν τον οπορτουνισμο;
Ποτέ σύντροφοι δεν πολεμάμε τον αντίπαλο όταν είναι στο καναβάτσο.Ποτέ δεν τον χτυπάμε όταν είναι γονατιστός.
Τον αφήνουμε να...ξεψυχήσει μόνος του.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 9:23 μ.μ.

Το κκε έβαλε την λεγόμενη ΜΑΣ κομματική παράταξη στους σπουδαστές και φοιτητές να επιτεθεί στους φοιτητές που ενόχλησαν τον πρύτανη Φορτσάκη.
Αναμενόμενο απο το κόμμα υπερασπιστή της ''νομιμότητας''να κατηγορεί τους φοιτητές για ''τυχοδιωκτισμό''
Κατρακύλα.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 9:47 μ.μ.

9.23 To ΜΑΣ ειναι μετωπο φοιτητων και οχι κομματικη παραταξη τα προβοκατορικα αλλου. Και βεβαια τυχοδιωκτισμος οταν λες ναι σε Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ και εδω κανεις θεατρικες παραστασεις για τις καμερες

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 9:56 μ.μ.

7.49 τωρα βεβαια τη δουλεια εχει Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο θα μου το εξηγησεις η ΜΟΥΓΚΑ.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 10:25 μ.μ.

9.47 Γιατί ΠΑΝ δεν είσαι στην θέση σου?Τέτοια ώρα έπρεπε να βρίσκεσαι στα χαρακώματα του Συντάγματος ρέ.
Αμ δεν τους πολεμάς έτσι τους οπορτουνιστές ρε μαύρε.
Γρήγορα να επιστρέψεις στο χαράκωμα αλλοιώς θα έχεις συνέπειες.
Η καθοδήγηση μάς θέλει όλους στην μάχη.Τσακίσου γρήγορα γιατί θα σε καρφώσω στην καθοδήγηση.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2014 στις 11:32 μ.μ.

Προς 7:34 μμ

Ρε φίλε τι σπινθιροβόλο πνεύμα διαθέτεις! Τι οξύνοια! Τι χιούμορ! Ζητάω ταπεινά συγνώμη που εγώ ο αδαής και ίσως λόγω ηλικίας "γέρος του Μωριά όντας" μετέφρασα ελεύθερα την Κατιούσα ως Κατίνα! Τσάμπα με στείλανε να μάθω ρούσικα (κατά το Ρούσσος όπως λες) εγώ έμεινα στην πεποίθηση του 19ου αιώνα που τις Αικατερίνες (όχι τις Μεγάλες) τις έλεγαν χαιδευτικά Κατίνες."Κατίνες" βέβαια ο λαός μας στον 21ο αιώνα λέει κάτι τύπους που θεωρούν τα συλαλλητήρια βόλτες-πασαρέλες και τα πληκτρολόγια και τους καναπέδες επανάσταση και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες όπου επικρατεί κυριολεκτικά "η σιωπή των αμνών"! Επίσης λέει Κατίνες κάτι τύπους που τον ένδοξο ύμνο του ΕΑΜ τον λένε ρώσικη μελωδία, που εν έτει 2014 , όταν ο ύμνος αυτός και άλλα αντάρτικα τραγούδια έχουν ακουστεί κατα κόρον στις παρελάσεις πάνω απο 30 χρόνια και επειδή οι απόγονοι των Ναζί και άλλα "ζώα" έβαλαν θέμα, κάνουν τις μωρές παρθένες μην αναγνωρίζοντας τον ύμνο του ΕΑΜ.
Σε λίγο όπως πάτε και τα αγωνιστικά τραγούδια του Θεοδωράκη θα τα θεωρείτε "λιμπρέτα και άριες" και άντε μελωδίες που έχουν επενδύσει πάνω τους στίχους Ελύτη , Σικελιανού , Ρίτσου, Παναγούλη , Βάρναλη κλπ.

Κολοκοτρώνης

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
1 Νοεμβρίου 2014 στις 1:30 π.μ.

Ας συνοψίσουμε τις μεγάλες αλήθειες:

Το ΠΑΜΕ δεν είναι κομματική παράταξη
Το ΜΑΣ δεν είναι κομματική παράταξη
Η ΟΓΕ δεν είναι κομματική παράταξη
Η ΠΑΣΕΒΕ δεν είναι κομματική παράταξη
Η ΠΑΣΥ δεν είναι κομματική παράταξη
Οι ΛαϊΚΚΕς Επιτροπές δεν είναι κομματικές παρατάξεις

Η Γη είναι ακίνητη
Η Γη δεν είναι στρογγυλή
Η Γη είναι το κέντρο του κόσμου
Η Γη φτιάχτηκε από το Θεό για να κατοικεί σε αυτήν ο Άνθρωπος

Αύριο θα γίνει Επανάσταση

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2014 στις 10:21 π.μ.

Σήμερα λάμπει ο ουρανός
σήμερα λάμπει η μέρα
σήμερα η επανάσταση
τα κάνει όλα πέρα.

Μπροστά πηγαίνει ο δάσκαλος
και πίσω ο Μανώλης
και ακολουθούνε μύρια
απο χωριά και πόλεις.

Ολοι οι αστοί τρομάξανε
οι οπορτούνες λενε
χάνουμε τις κουτάλες μας
και τον ΧΑΛΙΦΗ κλαίμε

Σήμερα λάμπει ο ουρανός
σήμερα λάμπει η πλάση
η Λιάνα κάνει πόλεμο
με τον Κολοκοτρώνη
κι όλους τους οπορτουνιστές
ΧΟΛΕΡΑ να τους πιάσει.

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2014 στις 4:17 μ.μ.

1.30 ΠΑΜΕ ΜΑΣ ΟΓΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΥ ΛΑ ΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Η ΓΗ γυριζει ειναι στρογγυλη δεν ειναι το κεντρου του κοσμου. Οσο για τον θεο σε νιωθω ΑΓ.ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ σου εχουνε προκαλεσει ζαλαδες αλλα μη φοβασαι δεν ειναι τιποτα απο τον οπορτουνισμο ειναι

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2014 στις 5:42 μ.μ.

27 νοεμβρη πανελλαδικη απεργια χωρις αδειες γιατρου και ρεπο κλιμακωνουμε τον αγωνα εναντια στον καπιταλισμο. δεν εγκλοβιζομαστε σε θεατρικες παραστασεις με τους ΧΑΛΑΦΙΔΕΣ.

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2014 στις 8:14 μ.μ.

@5.42
Άμα και η Απεργία του ΠΑΜΕ στις 27 είναι τόσο πετυχημένη όσο και η σημερινή συγκέντρωση, ....αντίο ζωή ΠΑΝ!


Υ.Γ.: Οι "ΧΑΛΑΦΙΔΕΣ" τι είναι ρε ΠΑΝίκα?

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
2 Νοεμβρίου 2014 στις 5:02 μ.μ.

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ.
Τώρα που και ο τελευταίος οπορτουνιστής-καπιταλιστής την κοπάνισε με το τελευταίο ελικόπτερο,η χώρα απο άκρου εις άκρον αναπνεύει τον ζωογόνον αέρα της επανάστασης και της λαικής εξουσίας.Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ με τα 587.321 σωματεία που συμμετείχαν,κατάφερε να ελευθερώσει την Ελλάδα απο τον καπιταλισμό,τον οπορτουνισμό και τις παραφυάδες αυτού,και να φέρει τον σοσιαλισμό στην ταλαίπωρη χώρα μας.
Αγνοείται η τύχη του ΧΑΛΙΦΗ!!!!.Εγκυρες πηγές αναφέρουν πως ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Βατικανού μετά απο παρέμβαση του Πάπα.
Αλλες πηγές λένε πως εθεάθη στο ΚΟΜΟ να τρώει ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΕΣ να πίνει ΞΙΔΙ και να κάνει ιστιοπλοία στην λίμνη.

Οπως είχαμε υποσχεθεί,θα σας μεταφέρουμε τα νεώτερα απο την επανάσταση και τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή που πήραν καταιγιστικό χαρακτήρα μετά το επαναστατικό συλλαλητήριο.
Ετσι σύμφωνα με το Κυριακάτικο φύλλο της ''Νυχτωμένης''και αιωνίως κοιμωμένης του Περισσού,η Επανάσταση έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη Επαναστατική κυβέρνηση που άφησε άναυδη την παγκόσμια κοινή γνώμη,και έσπειρε τον τρόμο σε όλο το καπιταλιστικό στερέωμα.

Πρόεδρος της Επανάστασης:Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Αντιπρόεδρος:Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ,η ΚΝΕ,η ΜΑΣ,η ΠΑΣΕΒΕ,η ΠΑΣΥ,η ΟΓΕ και τα 600 Εργατικά Κέντρα με τα 587.321 καταδικασθέντα σωματεία απο το αστικό κράτος.

Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών:Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Συμβούλιο του Ανωτάτου Σοβιέτ του 902,και νύν Μαρινάκη.
Παρά τω πρωθυπουργώ:Ο σ.Κουτσούμπας και όλη η Κ.Ε.του ΚΚΕ.
Ανευ Χαρτοφυλακίου:Οι κυπριακές οff-shore και ο κατηραμένος όφις.

Υπουργός Παιδείας,Θρησκείας και Κατηχητικών Σχολείων:Η σ.Γαρουφαλιά Κανέλλη,η γιάφκα της Εκάλης,ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων, και όσοι φοιτητές δεν είναι γκρουπούσκουλα.
Υφυπουργοί:Ο ΠΑΝ και ο Πρύτανης Φορτσάκης.

Υπουργός προπαγάνδας,αλλοίωσης και κακοποίησης της ιστορίας:Ο σ.Μάκης Μαίλης και συνεργάτες.
Υφυπουργοί:Το Μανωλάκι,ο ΠΑΝ,ο Κολοκοτρώνης, και το Σωματείο Εκδοροσφαγέων της Ιστορίας με τον τίτλο:''Ο Παρτσαλίδης,ο Σιάντος ο Ιωαννίδης και ο προδότης Τίτο''.

Υπουργός Στρατιωτικών:ο σ.Κολοκοτώνης,η Κατιούσα,και ο Αλή Μπαμπά με τους Σαράντα Κλέφτες.
Υφυπουργοί:Ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων και το Χάνι της Γραβιάς.

Υπουργός Καταστολής Διαδηλώσεων:Τα ηρωικά ΚΝΑΤ.Επικουρικά,και όπου χρειάζεται,θα συνδράμονται απο τα επίσης ηρωικά ΜΑΤ,αφού οπλιστούν κατάλληλα απο τον αφοπλισμό που τους είχαν κάνει οι οπορτουνιστές.
Υφυπουργοι:Οι ομάδες ΔΙΑΣ,ΒΙΑΣ,ΔΕΛΤΑ,ΕΨΙΛΟΝ και ΖΗΤΑ-ΗΤΑ.

Υπουργός Ζαχαροπλαστικής και γλυκών του κουταλιού:Η σ.Αλέκα Παπαρήγα και η Πάστα Φλώρα του Αγίου όρους.
Υφυπουργοί δεν ορίστηκαν εισέτι,λόγω έλειψης κουραμπιέδων.

Απο τα πρώτα καθήκοντα της επαναστατικής κυβέρνησης,είναι και τα εξής:
Απαγορεύονται αυστηρώς οι αυτοκτονίες.Οποιος αυτοκτονεί λόγω καπιταλιστικής κρίσης,θα συλλαμβάνεται αφθορεί και παρά χρήμα και θα υπόκειται στις ανάλογες κυρώσεις.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στην λέξη ''ανθρωπιστική κρίση''.Οποιος την εκφωνεί θα περνάει απο λαικό δικαστήριο με πρόεδρο τον Μπαλτάκο και ενόρκους τον Σύλλογο για την Υπεράσπιση των Σταλινικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπαρκτού.(ΥΣΑΔΥ)
Απαγορεύεται οι Δήμαρχοι να άδουν οπορτουνιστικά άσματα,όπως οι ύμνοι του ΕΑΜ του ΕΛΑΣ και συναφών σαχλοτράγουδων.Επιτρέπονται μόνο τα Επαναστατικά τραγούδια,όπως :''Αστα τα μαλλάκια σου''και ''Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά''.

Εν όψει της ολοκλήρωσης της σύνθεσης της Επαναστατικής Κυβέρνησης και των υπόλοιπων Επαναστατικών μέτρων που θα λάβει,καλούνται όλοι οι σύντροφοι να κρατήσουν ψηλά το πνεύμα του Μετώπου(ΠΑΜΕ/ΚΚΕ),γιατί οι οπορτουνιστές είναι πολύ πιθανόν να ετοιμάζουν αντεπίθεση με σκοπό την αντεπανάσταση.

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 7:03 μ.μ.

Oποιος θυμάται τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια του λαού της Αθήνας στο Σύνταγμα την περίοδο 2011-2012,μοιραία κάνει τις συγκρίσεις με το χθεσινό ''συλλαλητήριο'' του ΚΚΕ.
Στην πρώτη περίπτωση εκατοντάδες χιλιάδες λαού,πολλοί εκ των οποίων κατέβαιναν πρώτη φορά σε διαδήλωση,χωρίς να έχουν την στήριξη κάποιου κόμματος,χωρίς να έχουν τα χάδια απο τα συστημικά ΜΜΕ,διετράνωναν την αποφασή τους να ανατρέψουν τις πολιτικές που τους εξαθλίωναν.
Με σιδερόφρακτη την Βουλή,με χιλιάδες δολοφονικά ΜΑΤ να χτυπούν αλύπητα,με χιλιάδες χημικά και δρακρυγόνα,ακόμα και στους σταθμούς του Μετρό.Με τα κανάλια να χύνουν καθημερινά το δηλητήριο ενάντια στον λαό που αποφάσισε να αντιδράσει.Με ένα ΚΚΕ στην κορυφή της λασπολογίας αυτού του λαού,να παίρνει τα εύσημα απο κυβερνήσεις και κανάλια της διαπλοκής.
Στην δεύτερη περίπτωση το ''συλλαλητήριο''του ΚΚΕ θύμησε την σύναξη προσκόπων που βγήκαν στην εξοχή για καθαρό αέρα.
Χωρίς σιδηρόφρακτη Βουλή,με παντελή απουσία της Αστυνομίας!!!!,χωρίς τα ΜΑΤ και τις άλλες δολοφονικές κατασταλτικές δυνάμεις,με ανοικτούς τους σταθμούς του Μετρό,όταν και στην διαδήλωση του τελευταίου συλλόγου των εφαπλωματιών κλείνει ο σταθμός στο Σύνταγμα,με τα κανάλια να καμαρώνουν που το ΚΚΕ διαδηλώνει,μαζεύτηκαν μερικές χιλιάδες θλιβερών κομματικών αφού το ΚΚΕ φρόντισε να κουβαλήσει και το τελευταίο μέλος του απο το πιό απομακρυσμένο χωριό της χώρας στο Σύνταγμα.Ηταν μια καλή ευκαιρία οι κνίτες της Αλεξανδρούπολης και της Κρήτης να βολτάρουν στην Αθήνα ανώδυνα και ειρηνικά.
Αν το ΚΚΕ έχει πανελλαδικά αυτή την δύναμη που έδειξε χθές στο Σύνταγμα,δεν την γλυτώνει την έξοδο απο την βουλή.
Χωρίς να ντρέπετε το ΚΚΕ βάπτισε αυτην την εκδρομούλα συλλαλητήριο και είχε το θράσος να ισχυρίζεται πως αποτελεί ''σταθμό''για την ανατροπή του καπιταλισμού,ή δεν ξέρω τι άλλο έχουν στο άρρωστο μυαλό τους.
Μαύρο φίδι που τους έφαγε!!.
.

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 7:20 μ.μ.

7.03 καταλαβαινω τον πανικο και την συγχηση σου απο την συγκεντρωση του ΠΑΜΕ και οτι συμμετειχε και κοσμος που δεν ειναι κομμουνιστες. τους αγανακτισμενους στις πλατειες μαζι με τους χρυσαυγιτες να τους χαιρεσαι. κανε και μια βολτα σε ΚΟΜΟ ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΧΕΙς ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΑΓΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

@ 7.03
Άντε καλέ... Γιατί να φράξουν τη Βουλή και να κλείσουν το μετρό στη συγκέντρωση ενός κώματος που έχει τα ηρωικά ΚΝΑΤ (του ΠΑΜΕ), την Λιάνα Κανέλλη (του Μπαλτάκου), και το ΜΑΣ (του πρύτανη Φορτσάκη) κλπ., κλπ. επαναστατικά στοιχεία... και που συμφωνούν με τα "θρασίμια" του Σαμαρά και των ΟΝΝΕΔιτών...

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 9:06 μ.μ.

Θρασίμια ο Σαμαράς,γκρουπούσκουλα η Λιάνα.Η Λιάνα είναι η φωνή του κυρίου της ποτέ μην το ξεχνάμε.
Είπε η παλιά ΟΝΝΕΔιτισα και για πάντα φασίστρια Κανέλλη.''Εχω πρόβλημα με τους φοιτητές που δεν οργανώθηκαν όταν έπρεπε'', και ο Αδωνης χέστηκε απο την χαρά του.Ο Φορτσάκης απλά χαμογέλασε ικανοποιημένος.
Ωπα φιλενάδα!!! Ξέχασαν μωρέ οι φοιτητές να σε ρωτήσουν πότε θα οργανωθούν.Εκαναν το έγκλημα να μην οργανωθούν στο τιμημένο.Γιατί αυτό είναι που σε πειράζει φιλενάδα φασίστρια.
Πόσο πιό καθαρά να υποστηρίξει το ΚΚΕ τον Φορτσάκη τον Σαμαρά και την ακροδεξιά;Πόσο πιό καθαρά να επιτεθεί στους φοιτητές;
Ολο και πιό καθαρά το κόμμα της υποταγής δίνει διεπιστευτήρια στο σύστημα.Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάει.
Υ.Γ.Ξέρασε και για τον Τσίπρα τα συνηθισμένα ακροδεξιά εμετικά η αρλουμπολόγος ερίτιμος κυρία.Αλλά δεν παραξενεύουν κανένα πιά.
Το παράξενο θα ήταν να μην ξερνάει τον εμετό της στα μούτρα του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 9:26 μ.μ.

Ποιός μπορεί να μου πει πως κουβαλήθηκαν τα κωλοκάναλα στο ΕΚΠΑ; Μπορεί να μου λύσει κάποιος την απορία πως ήταν σε on line σύνδεση όλα τα κανάλια; πως βρέθηκαν την συγκεκριμένη ώρα και στιγμή εκεί; ποιός τους κάλεσε; Θα απαντήσω μόνος μου, ο Φορτσάκης, που στις 12 το μεσημέρι είχε προγραμματισμένο ραντεβού με αντιπροσώπους από δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις για να συζητηθούν όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το πανεπιστήμιο αλλά επειδή δεν ήθελε να τους συναντήσει φώναξε τα κανάλια στις 9 και τα ΕΑΑΚ/ΑΡΡΕΝ για να δείξει στους υπόλοιπους τι θα πει...ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ...!
Σας πήραμε χαμπάρι , μη μας περνάτε και για ηλίθιους! Φτάνει πιά!

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2014 στις 11:02 μ.μ.

Ασχημα τα μαντάτα ΠΑΝ.Μετά το φιάσκο του του ΚΚΕ στο Σύνταγμα το PODEMOS σαρώνει στην Ισπανία.Είναι πρώτο κόμμα ΠΑΝ.
Και ξέρεις ρε έρμε πιό είναι το άσχημο;.Δεν μπορείς να κατηγορήσεις το PODEMOS που ξεπήδησε απο τους ''αγανακτισμένους''της Ισπανίας που τάχα μου ήταν χρυσαβγίτες όπως λέει το ΚΚΕ και ο Σαμαράς για τους δικούς μας ''αγανακτισμένους''.Στην Ισπανία ρε καψερέ δεν υπήρχαν ναζί στις πλατείες.Ηταν απλοί ανθρωποι που αγωνίζονταν για την ζωή τους,όπως ήταν και στις πλατείες της δικιάς μας χώρας όταν το ΚΚΕ καθότανε και τους έφτυνε.
Εχει και συνέχεια το πράμα ΠΑΝ.Το PODEMOS έχει άριστες σχέσεις με τον οπορτουνιστή ΧΑΛΙΦΗ στην Ελλάδα.Ξεσηκώνει πολλές απο τις κινήσεις του οπορτουνιστή.
Ξέρεις εσύ ΠΑΝ το ΚΚΕ με ποιούς έχει καλές σχέσεις παγκόσμια το ΚΚΕ;
Αστο καλύτερα γιατί αμα το πούμε θα γελάσει κάθε πικραμένος βραδιάτικα.
Υ.Γ.Στις 27 Νοέβρη να είσαι στην απεργία του Παναγόπουλου.
Μην πάρεις άδεια απο τον γιατρό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger