Home » » Σχόλιο για την ομιλία του Α. Τσίπρα

Σχόλιο για την ομιλία του Α. Τσίπρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:22 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σαν ψηφοφόρος του ΚΚΕ συμφωνώ με την ανακοίνωση του κόμματος. Ξεκαθαρίζω άλλη μια φορά τι είμαι και δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Το ΚΚΕ πράγματι έχει τελείως διαφορετική γνώμη από τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση έκανε άλλο ένα τεράστιο λάθος: Μετά τον πανικό της, που φάνηκε με τη λογοκρισία, πράγμα που κίνησε την περιέργεια για την ομιλία του αρχηγού του πρώτου κόμματος, υποστηρίζει ότι αυτά που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερβολικά.

Πρωτοπόρος φυσικά η Ντόρα. Βιάζεται φαίνεται να γίνει αρχηγός στη ΝΔ. Η άποψη αυτή, που προέρχεται από το φασισμό - φιλελευθερισμό, διευκολύνει αφάνταστα το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να αποκτήσει αυτοδυναμία τάζοντας περισσότερα από τη ΝΔ λιγότερα όμως από όσα είχαμε πριν, αλλά και να παραμείνει στην εξουσία μετά.

Τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφορολόγητο 12.000€. Αυτό δηλαδή, που μόλις πριν λίγα χρόνια ίσχυε ακόμη και με μνημόνιο! Σας φαίνεται αυτό "ανάσταση νεκρών" ρε νεοδημοκράτες;

Μισθός 751€ όταν πριν το μνημόνιο υπήρχε αίτημα για πολύ περισσότερο από αυτό το ποσό.

300,000 θα σιτίζονται από την Εκκλησία. Αν σκεφτεί κάποιος, ότι πριν αιώνες ο Μ. Βασίλειος, ένας μόνο επίσκοπος, φρόντιζε πάνω από 10,000 φτωχούς σε μια όχι και τόσο πλούσια περιφέρεια της αυτοκρατορίας, νομίζω ότι 50 επίσκοποι, σήμερα που είναι πιο πλούσιοι, μπορούν μια χαρά να το κάνουν.

Εδώ όμως θα παρατηρήσω δυο πράγματα: Το πρώτο η λέξη συνεργασία. Είχα πει ότι κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να αποφασίσει τη στάση του σε σχέση με το ιερατείο, φτάνει να το πει καθαρά. Δέχομαι ότι έκανε, το ανακοίνωσε επίσημα. Όμως Αλέξη, κι εδώ είναι η δεύτερη παρατήρηση, οι νέοι συνεργάτες σου, όχι όλοι αλλά μεγάλο μέρος, έχουν κάποιες απόψεις, μην πω φασιστικές, να το πω εθνικιστικές. Πιστεύεις ότι αυτοί δεν θα δημιουργήσουν θέμα στην συνεργασία σας; Κι όταν κάποιος δίνει κάτι ζητά πάντα σε αντέλασμα, όταν πρόκειται για συνεργασία...

Εκείνο που κατάφερε η ΝΔ είναι να συμβιβάζεται ο κόσμος με λιγότερα. Και μόνο γι αυτό πρέπει να φύγει. Φυσικά υπάρχει το θέμα του φασισμού, της κλοπής, του ξεπουλήματος.

Δεν άκουσα από το ΣΥΡΙΖΑ δυο πράγματα ακόμα. Πρώτο: Τι θα κάνει με τα σκάνδαλα, αυτούς που έκλεψαν. Παρακαλώ να μας διαφωτίσουν και σ' αυτό. Εντάξει, θα κάνουν κάποια αυτονόητα με την ΕΡΤ και τον ΕΝΦΙΑ αλλά με αυτούς που έκαναν τα εγκλήματα;

Το δεύτερο: Μέσα στην ΕΕ και το Ευρώ; Έτσι φαίνεται. Και θα πάει σε διαπραγμάτευση με αυτές τις προϋποθέσεις; Δεν θα αμφισβητήσω τους επιστήμονες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά την ταπεινότατη γνώμη μου, (θα το πω με παράδειγμα) το Ευρώ είναι τα βαθιά νερά και οι τοκογλύφοι καρχαρίες. Η μόνη διαπραγμάτευση που μπορείς να κάνεις σε ένα πεινασμένο καρχαρία σε βαθιά νερά, όταν μάλιστα αιμορραγείς, είναι πόσες μπουκιές θα σε κάνει. Σωστό είναι να κολυμπήσεις όσο το δυνατό γρηγορότερα μακριά, στην βάρκα του δικού σου νομίσματος.

Κατά τα άλλα εύχομαι καλή επιτυχία (και ως άνεργος το εννοώ) στον επόμενο πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:44 μ.μ.

Πολύ καλή και ειλικρινή τοποθέτηση που δείχνει πως οι ψηφοφόροι και τα μέλη της βάσης του ΚΚΕ, παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές αλλά και τη διασπαστική στάση της ηγεσίας τους, στέκονται θετικά απέναντι στη μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:34 π.μ.

Δεν πήρες ούτε "μυρωδιά" @10:44. Απέχεις όσο η Γη απ' τη Σελήνη. Καλή νύχτα και όνειρα γλυκά.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:50 π.μ.

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Όταν συμφωνεί κάποιος με την ανακοίνωση του κόμματος του δεν μπορεί (προφανώς) να διαφωνεί με την ηγεσία του. Υπάρχει ακόμη αυτό που ορίζεται ως Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός. "Ελευθερία των μελών του πολιτικού κόμματος να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις γύρω από θέματα σχετικά με την πολιτική και τον προσανατολισμό του κόμματος, αλλά όταν η απόφαση του κόμματος οριστικοποιείται με απόφαση της πλειοψηφίας, αναμένεται από όλα τα μέλη να υποστηρίξουν αυτήν την απόφαση". Στην περίπτωση μου δεν τίθεται καν θέμα διαφορετικής άποψης.
Νομίζω ότι μάλλον δεν έγινα σαφής και αυτό είναι δικιά μου ευθύνη. Συγνώμη. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία εφόσον υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Άλλο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ίδιος με τη ΝΔ. Φυσικά δεν είναι, απεχθάνομαι το τσουβάλιασμα, που απλά προκαλεί σύγχυση. Αλλά ο Σύριζα δυστυχώς άλλαξε ο ίδιος, δεν άλλαξε τις λάθος αντιλήψεις.
"Κυβέρνηση της Αριστεράς". Σέβομαι την ειλικρίνεια σας, αγαπητοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τους αγώνες σας, όμως είναι Αριστερά αυτά που ειπώθηκαν για ΕΕ - νόμισμα; Είναι Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, ή επέλεξε να γίνει ένα κόμμα που του δίνει ενδεχόμενος ένα μεγαλύτερο εύρος ιδεολογίας, άρα πρόσκαιρα περισσότερους ψηφοφόρους; Κατά τη γνώμη μου δεν έχει πια καμιά ουσιαστική διαφορά από τους ΑΝΕΛ. Θα μπορούσαν μάλιστα κάλλιστα να ενωθούν, ώστε από τη μια να εξασφαλίσουν την ψήφο των βουλευτών του Καμμένου, για να μην έχουν άγχος, αν θα μπουν ή όχι στη βουλή, από την άλλη να βγει αυτοδύναμος στα σίγουρα.
Από Αριστερά του όμως δε βλέπω να ενθουσιάζονται πολλοί με αυτά που είπε σήμερα. Γιατί θέλουμε ουσιαστική ριζική αλλαγή που έρχεται μόνο με Επανάσταση. Σας ευχαριστώ και πάλι για την ευκαιρία της επεξήγησης. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger