Home » , » Συνάντηση Τσίπρα-"μυστικών πρακτόρων": Είναι αφελείς στον Σύριζα ή μας δουλεύουν;

Συνάντηση Τσίπρα-"μυστικών πρακτόρων": Είναι αφελείς στον Σύριζα ή μας δουλεύουν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 | 6:46 μ.μ.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Σύριζα που εκδόθηκε μετά την συνάντηση που είχε ο Τσίπρας με κάποια καλόπαιδα της ΕΥΠ αναρωτιόμαστε αν υπάρχει τόση αφέλεια στην ηγετική ομάδα του κόμματος της Κουμουνδούρου ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Και για να μην επαναλαμβάνουμε όσα έχουμε αναφέρει γ’ αυτή την υπηρεσία και για τους «μυστικούς πράκτορες» που την στελεχώνουν,  κάντε μια αναζήτηση  μια αναζήτηση στο μπλοκ μας με την λέξη ΕΥΠ.

Μετά την συνάντηση, λοιπόν, Τσίπρα-ΚΥΠατζήδων επιβεβαιώθηκε απόλυτα σχεσινό σχόλιο της εφημερίδας «Πριν» που ανέφερε:

Μετά το Αγιο Ορος και τον πάπα Φραγκίσκο σειρά είχαν οι .. πράκτορες της ΕΥΠ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.Ο Αλ Τσίπρας ίσως να θελήσει να φανεί ευγενικός απέναντι στο αίτημα συνάντησης της ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΥΠ, ωστόσο οι θέσεις που διατύπωσε για το θέμα ήταν πλέριες από αυταπάτες του τύπου «θεσμικής αναδιοργάνωσης της ΕΥΠ» διαφάνειας και κοινοβουλευτικού ελέγχου» και «προάσπισης των εθνικών συμφερόντων». 

Το βαθύ κράτος και παρακράτος της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το κυρίαρχο αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας. Οι μηχανισμοί αυτοί δεν «εκδημοκρατίζονται», όπως νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τσακίζονται από τον ανατρεπτικό αγώνα του κινήματος.


Παραθέτουμε ασχολίαστη την ανακοίνωση του Σύριζα:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Δημήτρη Τσουκαλά Βουλευτή, υπεύθυνο ΕΚΚΕ Προστασίας του Πολίτη και τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, συναντήθηκε σήμερα στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά από αίτημα της ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για τη θεσμική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ με σκοπό οι υπηρεσίες της να τεθούν υπό πλήρη διαφάνεια και κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου να προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων. Τέλος, επεσήμανε ότι αυτός ο νευραλγικός τομέας της πολιτείας πρέπει να πάψει να αξιοποιείται για μικροκομματικά συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 30 σχόλια

οπορτουνιστικό απόβρασμα
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:42 μ.μ.

Ο mitsos1768239492 έχει κάψει φλάντζα ή κάνω λάθος;

Αφού λοιπόν το 1989 είναι μακρινό, το κοντινό ποιο είναι; Ας πούμε η συνθήκη του Μάαστριχτ που υπογράφηκε το 1992 είναι κοντινή ή μακρινή; Μέχρι ποια χρονολογία μπορούμε να μιλάμε, για να ξέρουμε;

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:50 μ.μ.

Τι σχεση εχει το κειμενο με το σχολιο σου? Μηπως εισαι στη συνιστωσα the kopanoi

Ανώνυμος
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:32 μ.μ.

Ρε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το πριν σας τα χωνει οχι ο ριζοσπαστης σ αυτο το κειμενο γιατι σας φταιει ο mitsos 175 ?

καθηγητής
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:26 π.μ.

Λοιπόν παιδιά θα πρέπει όλοι να γράψουμε μία έκθεση τι περιμένουμε από τον Τσίπρα. Ειλικρινά όμως, όχι πιτσικουλιές για την μόστρα. Άλλος ρε παιδί μου περιμένει να διαλύσει την ΕΥΠ, άλλος να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, άλλος να ξαναπάρει το παλιό του μισθό, άλλος να γεμίσει κόσμο το μαγαζί του και να κολυμπάει στα ευρώ, άλλος να αυτοκαταστραφεί (Μανώλης)΄.

Ας πούμε όμως: Τι περιμένει ο καθένας από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί δεν μπορεί από την μία να περιμένετε όλοι εσείς οι επαναστάτες ότι θα είναι ίδιος και χειρότερος με την ΝΔ και από την άλλη να τον κατηγορείτε γιατί κουβεντιάζει με τους υπαλλήλους της ΕΥΠ! Δηλαδή αν γίνει κυβέρνηση τι περιμένετε να κάνει εσείς οι επαναστάτες; Να διαλύσει εντελώς τις υπηρεσίες αυτές ή μήπως να αποκλείσει...κοινωνικά την ΕΥΠ και να μην τους μιλάει; Ποιό είναι το δικό σας σχέδιο. Τι θα κάνατε στην θέση του;

Πείτε μας ελεύθερα, το θέμα είναι ανοιχτό: Τι περιμένω από το ΣΥΡΙΖΑ. (...και άρα για ποιό πράγμα τον κατηγορώ)

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

ΘΕΜΑ:TI ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Δε περιμενω τιποτα απο το ΣΥΡΙΖΑ οπως γενικα δε περιμενω τιποτα απο κανενα κομμα.Δε περιμενω τιποτα γιατι το πρωτο που εμαθα ειναι οτι πρεπει να δεκδικω μεσα απο το οργανωμενο κινημα και τη μαζικη δραση και οχι να αναθετω σε αστικες κυβερνησεις και μεσσιες να μου λυσουν τα προβληματα.Διοτι οτι κερδισα σαν ανθρωπος διαχρονικα μονο ετσι το καταφερα.
Δε περιμενω δια μαγειας να το συνειδητοποιησουν αυτο ολοκληρες γενιες που εμαθαν στη λογικη της πελατειακης σχεσης.Δε το περιμενω οταν τις ιδιας λογικης ειναι και κοτζαμ αντιπολιτευση και στο βαθμο που αυτο μπορει να αφυπνισει εστω και στο ελαχιστο το κοσμο για τις κωλοτουμπες της,πρεπει να το λεω. Δεν εχω χρονο να περιμενω να σηκωσει ο Αλεξης το τιμημενο...
Ποσο ακομα να περιμενω;Λεω να παρω τη κατασταση στα χερια μου.1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

class war

καθηγητής
1 Οκτωβρίου 2014 στις 9:29 π.μ.

class war δυστυχώς το βασικό θέμα που βάζεις είναι αυτό με το οποίο πολιτεύεται και ο Κουβέλης: οι πελατειακές σχέσεις. Αν γι αυτό κατεβαίνεις στο Σύνταγμα δεν θα καταφέρεις και πολλά, γιατί η δυναμική (εκλογική έστω) που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από πελατειακές σχέσεις, ασχέτως με το αν οι "πελάτες" αρχίζουν και συρρέουν γύρω του. Ακόμη και στους μπολσεβίκους συνέρρεαν οι πελάτες, υπάρχει πολύς κόσμος που έλκεται από την καθαρή εξουσία ανεξαρτήτως χρώματος, αυτό είναι διαπιστωμένο ανά τους αιώνες.

Αν έχεις κάποια εναλλακτική από το να σηκώσει ο Τσίπρας το τιμημένο θα χαρώ πολύ να την ακούσω.
Εναλλακτική διέξοδο όμως όχι εναλλακτική ευχή, γιατί τέτοιες έχω κι εγώ πολύ καλές και πολύ πιο επαναστατικές από την κατάργηση του πελατειακού κράτους.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 1:25 μ.μ.

Καθηγητή
Η εναλλακτική διέξοδος εδώ και τώρα, είναι αγώνας οργανωμένος, με στόχο. Στόχο ανατροπής του οικονομικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός και που οι νόμοι του, είναι δεδομένοι, σιδερένιοι και που λένε ότι, την οικονομία την έχουν στα χέρια τους οι λίγοι, οι πολύ λίγοι, εννοώ τα μέσα παραγωγής, και οι πολλοί, οι πάρα πολλοί που παράγουν όλον αυτόν τον πλούτο, δεν έχουν τίποτα. Αν δεν ανατρέψεις αυτούς τους νόμους, αυτό το οικονομικό σύστημα, μαζί με το εποικοδόμημά του διέξοδο δεν πρόκειται να δείς ούτε στην 2α παρουσία. Γιατί εναλλακτική ευχή είναι να πιστεύεις ότι με το κεφάλαιο στην εξουσία, μπορεί να υπάρξει ¨ανθρώπινος" ή "αριστερός" καπιταλισμός, ότι μετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες των μονοπωλίων, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, μπορείς να πάρεις έστω και μισό φιλολαικό μέτρο. Οταν αποδέχεσαι τους όρους και τους νόμους του καπιταλισμού, είναι νομοτελειακό, ότι θα εφαρμόσεις καπιταλισμό. Ολα τα άλλα, είναι λόγια για να αναμένει ό λαός ένα μεσσία, που με το μαγικό ραβδί, θα πείσει το μονοπώλιο, να μην είναι μονοπώλιο, είναι κουτόχορτο για να παρατείνει την απάθεια του κόσμου. 40 χρόνια τώρα, κάθε 2-3 χρόνια αλλάζουμε κυβέρνηση, φωνάζουμε να φύγουν αυτοί για να έρθουν οι άλλοι, οι "καλύτεροι", κι όλο από το κακό στο χειρότερο πάμε. Ποιά κυβέρνηση που άλλαξε ήταν καλύτερη από την προηγούμενη? Καμμία. Γιατί ο καπιταλισμός βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο,πιο επιθετικός και με πιο λίγα περιθώρια να σου δώσει κοκκαλάκια. Κάθε κυβέρνηση που θα έρχεται, μέσα στο καπιταλιστικό πλαίσιο, θα είναι αναγκαστικά χειρότερη από την προγηούμενη, Αυτό επιτάσσουν οι ανάγκες του κεφαλαίου. Μανώλης

καθηγητής
1 Οκτωβρίου 2014 στις 4:10 μ.μ.

Ε και γιατί δεν τον κάνεις τον οργανωμένο αγώνα ρε Μανώλη; Τι σε εμποδίζει; Τι εμποδίζει τους οικοδόμους να βγουν να ξηλώσουν τα πεζοδρόμια της Πατησίων όπως έκαναν παλιά; Το ότι είναι άνεργοι; Αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας ή...προωθητικός!?! Τι σε εμποδίζει να ψηφίσεις απεργία διαρκείας σε μια σειρά από κλάδους; Ο ΣΥΡΙΖΑ που παρασύρει το κόσμο; Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχες συντονίσει στοιχειωδώς ένα αγώνα διαρκείας;

Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ 40 χρόνια, εγώ πάντως δεν φώναζα να έρθει το ΠΑΣΟΚ και ούτε ήμουν στις δημοκρατικές δυνάμεις.
Όμως εσύ έχεις καταλάβει ότι το κόμμα σου συμπλέει (με τον τρόπο του φυσικά) με τις εκάστοτε επιλογές των αστών;
Όταν ήθελαν να εκδημοκρατίσουν το σύστημα μετά από 40 χρόνια εμφυλιοπολεμικού κράτους, το ΚΚΕ μπήκε αναφανδόν μέσα στις δημοκρατικές δυνάμεις. Τώρα που το φασιστικοποιούν, ξαφνικά θυμήθηκε ότι το σύνταγμα και τα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα δεν έχουν και μεγάλη σημασία γιατί είναι του καπιταλισμού πράγματα κι ενσωματώνουν κόσμο.

Μερικές φορές το ερώτημα που είχε βάλει παλιότερα η Ελευθεροτυπία για άλλο λόγο μου ξανάρχεται με αυτό το κόμμα:
Βλακεία ή συνενοχή;

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 4:22 μ.μ.

Kε καθηγητα,εναλλακτικη ειπατε;Λυπαμαι πολυ αλλα εναλλακτικη διεξοδο οπως την εννοειτε εσεις δεν εχω.Μαλλον εχουμε διαφορετικη οπτικη για τα πραγματα.Διοτι ενδεχομενη κυβερνηση Συριζα θα ειναι εναλλακτικη διεξοδος μονο για το φθαρμενο πολιτικο συστημα,μια εφεδρεια της αστικης ταξης (οπως ομολογειται αλλωστε φανερα πλεον απο τον σκληρο πυρηνα της, τον ΣΕΒ) που θα ανακοψει καθε διαθεση ριζοσπαστισμου της κοινωνιας.Δε φταιει ο Συριζα,ουτε ο Τσιπρας,και οι οποιες καλες προθεσεις μπορει να υπαρχουν.Απλα οταν κινεισαι μεσα στα ορια του συστηματος και με τους επιχειρηματικους ομιλους ακλονητους να καθοριζουν τη ζωη μας, εξ ορισμου δεν υπαρχει δυνατοτητα φιλολαικης πολιτικης.Ο καπιταλισμος σημερα βρισκεται σε αλλο σταδιο,δε μπορει να κανει τις οποιες παραχωρησεις εκανε στο παρελθον.Πλεον δειχνει το βαρβαρο και πιο επιθετικο του προσωπο.Φανταζομαι αυτα τα γνωριζετε,αλλωστε τι καθηγητης θα ησασταν αν δε τα γνωριζατε. Επιπλεον και επειδη η κυβερνηση αυτη θα εχει και αριστερο προσημο θα ειναι διπλα επιζημια.Θα ειναι επιζημια για την αριστερα.Και μεχρι ενος σημειου ειχε πλακα να απολογουμαστε για τη''σοβιετοποιηση'' του κρατους και αλλα τετοια ωραια,αλλα καποτε οι πλακες πρεπει να τελειωνουν.Xορτασαμε απο το "σοσιαλισμο" του πασοκ.Δε θα παρουμε αλλο και μαλιστα γ΄ διαλογης.
Kαι επειδη ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν και οποιος λεει οτι υπαρχουν ειναι ειτε αφελης ειτε απατεωνας, η μονη διεξοδος ειναι η αναπτυξη ισχυρου λαικου κινηματος που θα βαζει εμποδια στη κυβερνητικη πολιτικη,θα κατακτα στοχους,και θα αντεπιτιθεται.
Γι αυτο στο βαθμο που θα συμβαλλει εστω και στο ελαχιστο στην αλλαγη του αρνητικου συσχετισμου και στη χειραφετηση ενος κοσμου, ειναι χρεος μου να ειμαι στο Συνταγμα την 1 Νοεμβρη.

class war...μεχρι τελους

καθηγητής
1 Οκτωβρίου 2014 στις 6:37 μ.μ.

Όπως την εννοείς ΕΣΥ έχεις εναλλακτική αγαπητέ class war; Γιατί αυτό που λες "ριζοσπαστισμό" έχει δώσει (θεωρητικά έστω) διψήφια ποσοστά στους ναζί, ενώ αντίθετα έχει κρατήσει στάσιμα ή και σε πτωτική πορεία(?) οτιδήποτε έχει κομμουνιστική αναφορά. Και καλά το ΚΚΕ φροντίζει από μόνο του για τα ποσοστά του, οι υπόλοιποι; Που είναι η ριζοσπαστικοποίηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μ-λ, ΕΕΚ κλπ. καθηλωμένους στο 0.1-1%;; Την βλέπεις κάπου την ριζοσπαστικοποίηση με την έννοια της αριστερής στράτευσης (ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ μορφής) ή μιλάμε με ευχές πάλι;

Ο καπιταλισμός δεν κάνει παραχωρήσεις; Πολύ ωραία! Που είναι το πρόβλημά σου; Ότι θα πουν "όχι" στις προτάσεις Τσίπρα; Ας τις κάνει κι ας του πουν όχι, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα προσωπικά για κάποιον που επιδιώκει την ριζοσπαστικοποίηση! Την επιδιώκει όμως ή απλά φοβάται τον ίσκιο του, μη τυχόν αναλάβει κάποια ευθύνη γι αυτά που προτείνει και προτιμά να πετροβολά από ασφαλή απόσταση;
Όμως συγνώμη, το να βλέπω να φεύγει η πέτρα και να σκάει 2χλμ από το στόχο μόνο και μόνο για την φωτογραφία, δεν με απασχολεί.

Σαφώς και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και σήμερα (και μόνο σήμερα) πιο εύκολη είναι η περιχαράκωση, το "αποκούμπι" που λέει και το ΚΚΕ. Το δύσκολο είναι να απευθυνθείς σε αυτό τον πιεσμένο, αντιφατικό, βαρεμένο, σε πλήρη σύγχυση, αλλά ακόμη και πεινασμένο κατά περίπτωση κόσμο. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι ο μόνος που κινδυνεύει να φύγει με ελικόπτερο είναι ο Τσίπρας. Ούτε Σαμαράδες, ούτε Βενιζέλοι κινδυνεύουν γιατί πολύ απλά είναι αδίστακτοι. Δεν μου φαίνεται λοιπόν πολύ ακίνδυνο αυτό που κάνει αφού το βάζεις σε αυτό το επίπεδο κι εμένα μ' αρέσει κάποιος να τολμά εκεί που οι άλλοι κάνουν το κορόϊδο και ζητάνε δικαιολογίες για την πολιτική ύπαρξή τους. Κι ας είναι και ρεφορμιστής. Κι ας τον στηρίζουν οι ευρωλάγνοι.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 8:46 μ.μ.

Στα λογια μου λοιπον ερχεστε.Kαμια ριζοσπαστικοποιηση κε καθηγητα.Το τελευταιο δε διαστημα δε κουνιεται φυλλο.Ομως ΠΟΙΟΣ κυριως ευθυνεται για το οτι δε κουνιεται φυλλο;Στην Ελλαδα υποθετικα εχουμε ενα αριστερο(ας δεχτουμε οτι ειναι αριστερο οπως αυτοπροσδιοριζεται) κομμα,το Συριζα με 27%.Ειναι ενα τεραστιο ποσοστο.Με δεδομενο οτι ειναι αριστερο ή τελος παντων εχει την ηγεμονια στο χωρο της λεγομενης αριστερας,κανονικα το κινημα θα επρεπε να πεταει.Η΄τουλαχιστον να βρισκεται σε φαση σχετικης ανοδου.Αντ αυτου συμφωνουμε κι οι δυο οτι οχι μονο δεν υπαρχει λαικο κινημα αλλα η κοινωνια αντιδραστικοποιειται.Γιατι συμβαινει αυτο;Μηπως ακριβως επειδη το κομμα που αυτοπροσδιοριζεται ως αριστερο δεν ειναι καθολου αριστερο, αλλα μια ακομα εκδοχη της σοσιαλδημοκρατιας το ιδιο ή και περισσοτερο ακινδυνη και ενσωματωμενη και ταυτοχρονα το ιδιο ικανη να απορροφα την ταση ριζοσπαστικοποιησης της κοινωνιας προτεινοντας λυσεις απο τα πανω;Λυσεις απο κυβερνησεις οπως και τοσες αλλες που γνωρισαμε στην Ελλαδα και στην Ευρωπη μεχρι σημερα;

class war...χωρις αυταπατες

καθηγητής
1 Οκτωβρίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

Να συμφωνούμε, δεν έχω πρόβλημα, αλλά να συμφωνούμε πραγματικά. Λες πιο πριν: "...μια εφεδρεια της αστικης ταξης (οπως ομολογειται αλλωστε φανερα πλεον απο τον σκληρο πυρηνα της, τον ΣΕΒ) που θα ανακοψει καθε διαθεση ριζοσπαστισμου της κοινωνιας".
Για να το γράψεις αγαπητέ αυτό θα πρέπει να κρίνεις ότι η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτει το ριζοσπαστισμό. Δεν μπορείς να μου λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτει κάτι που...δεν υπάρχει!

Ας πούμε όμως ότι δεν ήταν σωστή η διατύπωση, άνθρωποι είμαστε, δεν τα γράφουμε πάντα όπως τα σκεφτόμαστε. Γιατί λοιπόν δεν "πετάει" το λαϊκό κίνημα; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατευθύνει σωστά το 27%; Όμως τι οργανωτική σχέση έχει αγαπητέ ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το 27%; Μήπως καμία; Πως μπορείς λοιπόν να κατευθύνεις κάτι με το οποίο τώρα πασχίζεις (στο βαθμό που πασχίζει) να αποκτήσεις κάποια σχέση; Με καλέσματα από τα ΜΜΕ; Με ανακοινώσεις στο...facebook; Αστεία πράγματα. Η οργανωτική σχέση (το μόνο που μας αποδεικνύει σήμερα το ΚΚΕ) δεν υποκαθίσταται από τέτοιες βλακείες φίλε μου και φάνηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε κάποια στιγμή τον κόσμο έξω από την βουλή. Δεύτερον: Πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ οργανωμένη δύναμη (πολιτική, ακόμη και συνδικαλιστική εγώ σου λέω) που να τον στηρίξει, να προτείνει ένα μέτωπο...κάτι; Ούτε ΚΑΝ ανοχή αγαπητέ. Από κανένα! Σαν τις κακιές πεθερές που η άσχημη νύφη τύλιξε το γιόκα τους, όλη η οργανωμένη αριστερά περιμένει το στραβοπάτημα για να ξεσηκώσει πρώτη απ' όλους το χωριό για την άσχημη ευρωκομμουνίστρια.

Δεν εντοπίζω λοιπόν εγώ τις ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ, με όλη την κριτική που θα ήθελα να του κάνω κυρίως στα οργανωτικά. Αντίθετα εντοπίζω τις αιτίες στην ήττα που έχει φάει ο κόσμος μετά τα 2 πρώτα χρόνια που έβγαινε στο δρόμο από τις συνδικαλιστικές του ηγεσίες και από την πολυδιάσπαση που πέτυχε το σύστημα εξουσίας, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο. (Χαρακτηριστική η...απαγόρευση των κομμάτων από τους αγανακτισμένους, που λιβανίστηκε δεόντως από Σκάιδες.) Όμως ο συνδικαλισμός ήταν πραγματικά η πέμπτη φάλαγγα. Έκοψε κυριολεκτικά τα πόδια στο κίνημα, το τσάκισε πραγματικά με τον πιο ύπουλο τρόπο.

Κι εξ όσων γνωρίζω ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και το πρώτο βιολί μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα ε; Όλοι τον κοροϊδεύετε άλλωστε γι αυτό!
Άλλοι λοιπόν αναφέρονται σ' αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ κι ακόμη πιο άλλοι κατείχαν τις ηγετικές θέσεις...

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 10:01 μ.μ.

καθηγητή
Βλακεία ή συνενοχή? Πολύ καλό το ερώτημά σου? Δεν ξέρω αν το ψευδώνυμό σου είναι τυχαίο, ή δηλώνει το επάγγελμά σου. Γιατί αναφέρεσαι σε έναν κλάδο που ακόμα, παρ όλους τους εξευτελισμούς και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί, ακόμα διαπραγματεύεται και παζαρεύει την θέση του στο κίνημα!! Ακόμα!!! Και μόνο από αυτό το γεγονός, εγώ νομίζω πως είναι και βλακεία και συνενοχή. Μανώλης

καθηγητής
1 Οκτωβρίου 2014 στις 11:05 μ.μ.

Να κι ένα πράγμα που συμφωνούμε Μανώλη, έστω και στην απόληξη.
Κι εγώ μάλλον εκεί καταλήγω για το κόμμα σου: Βλακεία και συνενοχή.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 12:29 μ.μ.

κ Καθηγητά. Συμφωνούμε και σε κάτι άλλο πιστεύω. Οτι η επανάσταση θα αρχίσει από τους καθηγητές!!!! Και τώρα ας σοβαρευτούμε λίγο. Στα παραπάνω που σου έγραψα, στο σχόλιό μου 1/10 1.25. κάποια απάντηση θα δώσεις? Εστω κι αν είναι,από από την "ταξική"ματιά της εργατικής αριστοκρατίας. Μανώλης

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 3:38 μ.μ.

Tα πολλα λογια ειναι φτωχια κε καθηγητα.Οπως φτωχη ειναι και η προσπαθεια που κανετε οταν παμε να βρουμε μια ακρη να μπουρδουκλωνετε τη συζητηση.
H αληθεια ειναι οτι ο Συριζα εχει παρει διαζυγιο απο τη Ταξικη Παλη και προγραμματικα και στη πραξη.Ειναι προφανεστατα συνειδητη του επιλογη και δεν προκειται για οργανωτικο προβλημα οπως ισχυριζεστε.
To ερωτημα παραμενει και ειναι αμειλικτο.
Το ΚΚΕ στη μεγαλη του πλειοψηφια,ψηφοφοροι,οπαδοι και μελη βρισκονται στο δρομο.Εσεις που ειστε με το 27% και με ενα σωρο συνιστωσες ενσωματωμενες με υποτιθεται καργα επαναναστατικο προφιλ τυπου ΡΟΖΑ κλπ ;
Αληθεια, δεν ηταν ο Συριζα που υπερψηφισε την τροπολογια του 187α;Πολυ προνοητικη η "ριζοσπαστικη αριστερα σας".Εφοδιαζεται εγκαιρα με τα καταλληλα εργαλεια για να καταστειλει αυριο ως κυβερνηση τις λαικες κινητοποιησεις.
Διακρινω ομως στα τελευταια σας σχολια εναν εκνευρισμο που δεν συναδει με το αναλαφρο και περιπαικτικο υφος του πρωτου σας σχολιου οπου μας καλουσατε να εκθεσουμε τις ιδεες μας σχετικα με το τι περιμενουμε απο τον Τσιπρα.
Φανταζομαι δε σας ικανοποιησαν και πολυ οι εκθεσεις.Ας αντιστρεψουμε λοιπον τους ρολους και απο τη θεση του εξεταστη αν δεν εχετε αντιρρηση να περασετε στη θεση του εξεταζομενου.Εσεις τι περιμενετε απ τον Τσιπρα;;;

class war...κατω απ τη βαση(αλλα σε συμμαχια με τη βαση)

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 5:33 μ.μ.

Μούγκα και ο καθηγητής. Τσάμπα επιστρατεύσανε και το βαρύ πυροβολικό. Οταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και η ζωή αμείλικτη, σου καταρρίπτει κάθε μέρα και από ένα επιχείρημα, τότε βράστα. Θέλεις πολύ περισσότερα από έναν.....καθηγητή!!! Μανώλης

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 8:55 μ.μ.

Ρε Μανωλάκι μπαγάσικο, ο καθηγητής σου απάντησε στο μήνυμα 4:10.
Τι δεν κατάλαβες;

Πάλι αδυνατείς να αντιληφθείς ότι σου απαντάνε στα ίσα και το γυρίζεις στο τσάμικο ότι και καλά "περιμένω απαντήσεις";

καθηγητής
2 Οκτωβρίου 2014 στις 10:48 μ.μ.

Περιμένετε λίγο καλοί μου μαθητές, έχουμε κι άλλες δουλειές, δεν θα διορθώνω γραπτά συνέχεια!

καθηγητής
3 Οκτωβρίου 2014 στις 1:04 π.μ.

Λοιπόν, ας αρχίσουμε την βαθμολόγηση.
Ο class war ξεκίνησε δυναμικά με το "λέω να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου" και κατέληξε με το ΚΚΕ που είναι συνέχεια στους δρόμους. Ωραία την παίρνεις την κατάσταση στα...χέρια σου class war. Όμως αγαπητέ και οι πλανόδιοι πωλητές είναι όλη μέρα στους δρόμους, χωρίς να στηρίζουν με κάποιο τρόπο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Μπορείς να είσαι στο δρόμο, στα αμφιθέατρα, στις σχολές, στην δουλειά ή στο καναπέ σου με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα: μηδέν. Η απλή παρουσία σου δεν ανατρέπει, ούτε καν μεταβάλει κάποια δυναμική. Και το ΚΚΕ δεν επιδιώκει να μεταβάλει κάποια δυναμική στην κοινωνία, δεν έχει κανένα τέτοιο άγχος. Το άγχος του είναι να βρει ένα μικρό ρολάκι, να είναι κι αυτό χρήσιμο μέσα στο πολιτικό σύστημα. Και είναι! Αναμφιβόλως σήμερα είναι ο "αριστερός" μπαμπούλας του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πλήρως τον δεξιό και μάλιστα με τα ίδια επιχειρήματα! Μικρές παραλλαγές μόνο υπάρχουν στην προσπάθεια να χτιστούν υγειονομικές ζώνες και να αφυδατωθεί ή όποια προσπάθεια του λαού να ανατρέψει μια κατάσταση.

Όσο γι αυτά τα περί εκνευρισμού είναι πλέον μανιέρα στο Βαθύ κόκκινο, συνεχώς φαντάζεστε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι αρχικά τα χάνουν με την...ευφράδειά σας, μετά εκνευρίζονται, δεν ξέρουν τι να πουν, πανικοβάλλονται και καταλήγουν να βγάζουν αφρούς από το στόμα πατώντας άναρχα το πληκτρολόγιο. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά όμως λέει το κόμμα σου class κι εσείς βλέπω ότι το LSD το έχετε για ασπιρίνη.
Δυστυχώς ένα 7/20 μόνο, κατά βάση για το πρώτο post που θα έπαιρνες την κατάσταση στα...χέρια σου. Μετά άστα...βράστα.

Μανώλης: Μανώλη μου φαντάζομαι καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ειδικά στο post σου 10,01 δίνεις ρεσιτάλ ασυνταξίας και ασυναρτησίας, αλλά και αμετροέπειας και θράσους απέναντι στους καθηγητές σου. Κλασσική περίπτωση κουμπούρα μαθητή που έχει ψωνιστεί με τις κατά φαντασία ικανότητές του. Δυστυχώς, λυπάμαι πραγματικά γιατί θα σε υποστούν τα παιδιά που θα βρεθούν του χρόνου στην τάξη σου, αλλά δεν περνάς με τίποτε, δεν μπορώ να προβιβάσω μαθητή του επιπέδου σου, μου είναι αδύνατον. Ήθελα να ήξερα η Αλέκα όταν έλεγε ότι έχουν πολλοί χαμηλό ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο μέσα στο ΚΚΕ φρόντισε να κάνει κάτι γι αυτό;
Γιατί δεν βλέπεστε ειλικρινά.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2014 στις 6:26 μ.μ.

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την νέα διοίκηση του σύριζα, που ζητούσε, μέσα σε μια εβδομάδα να έχει εξασφαλίσει τα δρομολόγια για όλους τους μαθητές, έστω παραβιάζοντας την ΚΥΑ και γι αυτό να αξιοποιήσει και το αποθεματικό που έχει η περιφέρεια, αν χρειαστεί. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μετά την τοποθέτηση της κ. Δούρου, η οποία πρότεινε, άκουσον-άκουσον, την "εξάντληση κάθε περιθωρίου, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση προς την κυβέρνηση να μην θέσει εμπόδια και την έναρξη διαδικασιών για να καταργηθεί η ΚΥΑ και να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης έναρξης διαλόγου για την δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου (δηλ. στην 2α παρουσία και βάλε). είπε: "Δεν φαίνεται να δίνετε λύση. Είχαμε 918 δρομολόγια πέρσι και όσα άλλα βγούν λόγω συγχωνεύσεων, θέλουμε και φέτος. Εχετε πλεόνασμα, όπως και η κυβέρνηση. Βάλτε τα λεφτά να μετακινούνται οι μαθητές." Και μετά από όλα αυτά ο σύριζα καταψήφισε. κ. καθηγητά, και εις ανώτερα.!!!! Μανώλης

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2014 στις 7:47 μ.μ.

Kε καθηγητα,αν συνεχιζω να σας μιλω ακομα και μαλιστα σε φιλικο τονο ειναι γιατι θεωρω οτι εχω να κανω με εναν ανθρωπο ειλικρινη που υποστηριζει αυτα που λεει γιατι τα πιστευει και οχι με καποιον που ανηκει στην αθλια συνομωταξια των Πασοκων που ειδαν φως στο δωμα της "ριζοσπαστικης'', μπουκαραν και περιμενουν οταν ερθει η ωρα με το καλο για να εισπραξουν το αντιτιμο.Ειναι ενα θεμα βεβαια πως με τοσο φως οι οικοδεσποτες οχι μονο δεν τους πεταξαν εξω με τις κλωτσιες αλλα τους μπασαν μεσα αερα-πατερα με καθε επισημοτητα και ενα αλλο θεμα αν ειναι οντως ριζοσπαστες οι οικοδεσποτες ή εν δυναμει Πασοκοι και οι ιδιοι. Καταλαβαινετε λοιπον ποσο με απογοητευετε οταν επικαλειστε ενα κατεξοχην πουρο επιχειρημα πασοκικης προελευσης.Τα περι αριστερου ψαλτη κε καθηγητα ειναι μια καραμελα που χει λιωσει.
Θα μου επιτρεψετε δε να πω οτι οταν βαθμολογουσατε δε λαβατε καθολου υποψιν τα περισσοτερα απ αυτα που εγραψα.Κανονικα δηλαδη θα ζητουσα επαναβαθμολογηση αλλα τωρα που βλεπω στο γραπτο μου εκει που γραφω ΚΚΕ ,συγκεντρωμενες ολες τις κοκκινες γραμμες και διορθωσεις σας , δεν εχει νοημα να το κανω.

Class War...
με πραγματικους δασκαλους τους πρωτοπορους εργατες απεργους στη περιφρουρηση απο τις 4 το πρωι,αυτους που δικαζονται για το δικιο της εργατιας και δε σκυβουν το κεφαλι.Μετεξεταστεος μεχρι να τους μοιασω καποτε κι εγω.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2014 στις 11:04 μ.μ.

το κκε φαντασιωνει σαν εργατικο κινημα τις πορειες των κομματικων μελων - παμε ομονοια-συνταγμα. φαντασιωνει την μεγαλη παρουσια κοσμου στο φεστιβαλ της κνε-κυριως λογω παρουσιας πολλων καλλιτεχνων δωρεαν σαν εργατικο κινημα. μιλα στο ονομα μιας εργατικης ταξης που δεν υπαρχει πια. δεν κατανοει οτι η εργατικη ταξη εχει γινει πια μια μαζα εκατομμυριων ανεργων. μιλα για μια εργατικη ταξη σε μια χωρα χωρις βιομηχανιες! αδυνατεί το κκε να κατανοησει το φαινομενο τσιπρα. στηριζεται σε μια αποψη οτι δρομολογήθηκε η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, στοιχείο της οποίας είναι και η αναστήλωση της σύγχρονης σοσιαλδημο κρατίας, που εκφράστηκε με την απότομη εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ χωρις να εξηγει στα μελη του με ποιο μαγικο τροπο συνεβη αυτο το 2012 σε συνδυασμο με την εκλογικη συντριβή του σε εργατικα στρωματα.

καθηγητής
4 Οκτωβρίου 2014 στις 12:14 π.μ.

Θα μπορούσαμε να βριζόμαστε επί μέρες για το αν είναι πασόκικο το επιχείρημα περί αριστερού ψάλτη ή δεξιό το επιχείρημα περί ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το κόσμο. Δυστυχώς όμως το κόμμα σου (αντίθετα με εμένα) έχει ιστορία μεγάλης αγάπης με το πασοκ, σχεδόν είχατε παντρευτεί με πολιτικό γάμο κάτω από την ομπρέλλα των δημοκρατικών δυνάμεων. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος και όπως καταλαβαίνεις tηn κατηγορία σου περί πασοκισμού δεν μπορεί να μου την απευθύνει το KKE: Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου αγαπητέ class war.

Αντίθετα εγώ έχω κάθε δικαίωμα να στηρίξω την κατηγορία περί αριστερού ψάλτη, όταν το ΚΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ χρησιμοποιεί (σχεδόν αντιγράφει) όλα τα αντισύριζα επιχειρήματα του Σαμαρά, αλλά και την συνολική λογική της συγκυβέρνησης (ας μη μιλάμε περί "δεξιάς", tres banal, καλύτερα συγκυβέρνηση του Σαμαρά με τις...δημοκρατικές δυνάμεις). Όταν το ΚΚΕ φτάνει σε σημείο να στηρίζει την αντίληψη περί "μονοδρόμου" ή ακόμη ακόμη και τις καγκουριές περί...πλεονάσματος, μη μου λες εμένα ότι είναι πασόκικο το επιχείρημα. Τα έψαξαν καλά οι μαρξιστές ή καλύτερα μαρξίζοντες οικονομολόγοι σας και η Ελλάδα παρουσιάζει πλεόνασμα; Γιατί γελάνε ακόμη και οι πέτρες της eurostat με αυτές τις βλακείες για εσωτερική κατανάλωση.

Ίσα ίσα, έλαβα πολύ συβαρά υπόψη μου την αρχική σου δήλωση ότι προσπαθείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια μου. Δεν μπορώ όμως να μην πάρω επίσης υπόψη μου ότι μετά κάνεις το χαζό και δεν μου λες γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις περί "ανακοπής του ανύπαρκτου(!!!!) ριζοσπαστισμού" από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν μου λες πως παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου με τις καταδρομικές των μυημένων του ΠΑΜΕ αλα greeen peace, δεν μου λες γιατί π.χ. οι οικοδόμοι με 70% ανεργία δεν έχουν ακουστεί ΜΙΑ φορά όταν την δεκαετία του 1970 -παρόλη την διείσδυση του "οπορτουνισμού" στο ΚΚΕ- είχαν σπάσει όλη την Αθήνα κλπ. κλπ.
Πολύ εύκολα επικαλείσαι το δίκιο της εργατιάς, όμως τους εργάτες τους έχετε κλεισμένους στα υπόγεια του Περισσού μη τυχόν και τους χτυπήσει ο ήλιος και ζαλιστούν.
7 στα 20 λοιπόν μέχρι να τους μοιάσεις πραγματικά.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2014 στις 12:25 μ.μ.

Παραδοξως συμφωνουμε και παλι κε καθηγητα.Η περιοδος ομως που περιγραφετε με αφορα μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 80.Παρεπιμτοντως εσεις που εισασταν τοτε;Στη β΄πανελλαδικη ή μηπως κανατε το αγροτικο σας στις Παρθενες Νησους;
Εκτοτε ειναι γνωστο οτι το ΚΚΕ διαχωρισε τη θεση του.Και εν πασει περιπτωσει δεν ειναι διατεθειμενο σημερα να επαναλαβει τα ιδια λαθη γιατι ακριβως μαθαινει απ τα λαθη του.Σε αντιθεση με το Συριζα που ειναι ενα κομμα πληρως ενσωματωμενο που ηρθε να καλυψει το κενο του φθαρμενου Πασοκ λειτουργωντας ως αναχωμα.Δεν υπαρχει καμια αντιφαση σε αυτα που ειπα για το κινημα.Αλλα κανετε πως δε καταλαβαινετε και διαστρεβλωνετε με αγαρμπο ειναι αληθεια τροπο αυτο που ξερουν και τα μικρα παιδια.Οτι δηλαδη τη διετια 2010-2011 αναπτυχθηκαν μια σειρα απο αγωνες μικροτερους ή μεγαλυτερους και φανηκε να υπαρχει αγωνιστικη διαθεση στο λαο μας.Διαθεση που δεν ειχε την αναλογη συνεχεια και διεκοπη ολως τυχαιως μετα την αποτομη εκλογικη ανοδο του Συριζα και την αναδειξη του σε αξιωματικη αντιπολιτευση.Ετσι καλλιεργηθηκε στο λαο η λογικη της αναθεσης,του μικροτερου κακου,η λογικη της αναμονης για λυσεις απο τα πανω.Εδω εντοπιζεται και η τεραστια ευθυνη του Συριζα που κανετε πως δε τη βλεπετε.Σας το ξαναλεω αυτη τη φορα η ρετσινια θα ναι ολη δικη σας.Της νεοαριστερας σας.Αφηστε λοιπον τις αλχημειες .Η κριτικη που ασκει το ΚΚΕ στο Συριζα ειναι διακριτη και γινεται απο εντελως διαφορετικη σκοπια απο αυτη που κανει η ΝΔ.Ο δε καυγας μεταξυ ΝΔ και Συριζα ειναι ταλε κουαλε με παλιοτερους καυγαδες ΝΔ-Πασοκ.Το πλεονασμα μπορει να ειναι μια λογιστικη καταγραφη και το ΚΚΕ λεει οτι ειναι ματωμενο απο τις θυσιες του λαου μας.Παει πολυ ο Συριζα των ισοσκελισμενων προυπολογισμων της υγιους επιχειρηματικοτητας και του ευρωμονοδρομου να ζηταει και τα ρεστα απο πανω.Και μην ανησυχειτε δεν ειναι προσωπικο σας προβλημα οτι αδυνατειτε να επιχειρηματολογησετε πανω στα 2-3 ζητηματακια που σας εβαλα.Αυτα παθαινει ο οποιοσδηποτε υπερασπιζεται τυχοδιωκτες και καιροσκοπους.

Class War

Αυτοι που θελουμε να παρουμε τη κατασταση στα χερια μας θα ειμαστε τη 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.
Εκει θα παρει στη πραξη κι η τωρινη κυβερνηση ενα ισχυρο μηνυμα αποδοκιμασιας απο το λαο αλλα και η μελλοντικη δικη σας μια πρωτη ιδεα για το τι την περιμενει οταν κληθει να διαχειριστει τον ιδιο δρομο αναπτυξης προς οφελος του κεφαλαιου.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2014 στις 3:55 μ.μ.

Αυτοι που θελουμε να παρουμε τη κατασταση στα χερια μας θα ειμαστε τη 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.

ας πουμε θεωρητικα οτι θα γινει αυτο που λες. παρακατω τι προτεινεις σαν κκε; αμεσο και χειροπιαστο. να ξαναμαζευτουμε; να κανουμε καταληψη στις εφοριες; τι; τι; μη μου πεις ξανα για εξοδο απο το νατο. στο σημερα

καθηγητής
4 Οκτωβρίου 2014 στις 6:24 μ.μ.

Δεν τα θυμάσαι καλά, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό class war: Η επιλεκτική αμνησία είναι χαρακτηριστικό του συνδικαλισμού όπως μας τον έμαθε το "επαναστατικό" ΚΚΕ.

Μέχρι τα μέσα λοιπόν της δεκαετία του '80 (και λίγο παραπάνω) ήσασταν αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ. Μετά όμως βρεθήκατε αγκαλιά ΚΑΙ με την ΝΔ στην συγκυβέρνηση, αυτό το ξεχνάς και περνάς στην τρίτη περίοδο που είναι μετά το '90 όπου η καθαρή γραφειοκρατία πετυχαίνει νίκη και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Το πως τα μάζεψε είναι πονεμένη ιστορία, δεν θα την πιάσουμε τώρα. Εγώ ήμουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά όλο αυτό το διάστημα αγαπητέ, σε αυτούς τους....αριστεριστές, τους προβοκάτορες, ξέρεις εσύ. Και την πανελλαδική μη την πιάνεις στο στόμα σου, αν είχες διαβάσει προκηρύξεις της θα είχες χλωμιάσει επαναστάτη μου με τους..."ρεφορμιστές".
Σε κάθε περίπτωση όμως να ξέρεις ότι κριτική για πασοκισμό από τυπάκια που ήταν αγκαλιά με Παπανδρέου, Κύρκο, Μητσοτάκη κλπ δεν δέχομαι. Αν θέλεις κάτι άλλο να το δούμε, αλλά να με αποκαλεί απατεώνα ο μεγαλοαπατεώνας, όχι.

χαχα, πολύ ενδιαφέρουσα η σκέψη σου: Ώστε ο κόσμος βγήκε στους δρόμους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με απατηλές υποσχέσεις τον...ξαναμάζεψε. Έχεις πείσει πολλούς με αυτή την λογική; Γιατί εγώ με όσο κόσμο έχω κουβεντιάσει μου αναφέρουν το δούλεμα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, είτε ΓΣΕΕ λέγονταν αυτές είτε και...ΠΑΜΕ. Ναι, και το ΠΑΜΕ μέσα το βάζει, γιατί το μόνο που έχει να επιδείξει το ΠΑΜΕ μετά από 4 χρόνια μνημονίου είναι 2-3 24ωρες παραπάνω από την ΓΣΕΕ και κάτι πανό στην Ακρόπολη!! Τόσο συγκλονιστικά ανέβασε το επίπεδο της ταξικής πάλης αυτό το περίφημο "συντονιστικό σωματείων" που δεν μπόρεσε να συντονίσει ούτε τον εαυτό του σε κοινές κινητοποιήσεις πέραν του 24ωρου...

Τέλος υπάρχουν λογιστικές καταγραφές αληθείς και ψευδείς. Αυτή που ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ήταν ψευδής και ΑΚΟΜΗ ψευδέστερη ήταν η...αναιμική ανάπτυξη του Κουτσούμπα. Ούτε καν σε αυτό δεν καταφέρατε να διαφοροποιηθείτε από την κυβερνητική προπαγάνδα. Τέτοια στήριξη ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς δεν πρέπει να την περίμενε, που έχεις και παράπονο με τις κατηγορίες.

Υγ: Είμαι σίγουρος ότι θα βουλιάξει η Αθήνα. Άλλά μην ανησυχείς, αν δεν βουλιάξει θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2014 στις 7:46 μ.μ.

καθηγητή, για να μη σε αποκαλέσω διαφορετικά , γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της,θα πάψεις να κάνεις τον κινέζο ή είσαι μούφα καθηγητής? Ρε, απάντησε σε ότι σε ρωτάμε και άσε τις ποσοκιές!!! Πού θέλεις να μοστράρεις και για καθηγητής!!!! Τρομάρα σου. Που σου είπαν ότι είσαι καθηγητής και εσύ το πίστεψες!! Και είχα ανησυχήσει ότι το παιδί μου έπεσε σε κάτι καθηγητές σαν και εσένα!!! Τρομάρα που πήρα!!!!Ευτυχώς ήταν κακός εφιάλτης.Μανώλης

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2014 στις 8:23 μ.μ.

την 1 ΝΟΕΜΒΡΗ κκεδες θα βαλετε αμεσο στοχο την ανατροπη της κυβερνησης απο τα κατω; χα χα!

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2014 στις 9:09 μ.μ.

Ώπα, ώπα Μανωλάκι 7:46!
Έπρεπε να είχες πάρει το χάπι από τις 7:00 και πήγε 7:46!!!!!!!!
Έχεις χτυπήσει κόκκινο από τα νεύρα.

Πάρτο χάπι σου πρώτα και μετά άμα σε παίρνει από το στραπάτσο που τρως, απάντησε πρώτα εσύ γιατί ο Καθηγητής όχι μόνο σου έχει απαντήσει, αλλά διδάσκει κιόλας....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger