Home » , , » Η προσπάθεια εργατικής αυτοδιαχείρησης του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και η άποψη του ΚΚΕ

Η προσπάθεια εργατικής αυτοδιαχείρησης του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και η άποψη του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:53 μ.μ.

«Αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με όρους πλήρους αυτοδιεύθυνσης και εργατικού ελέγχου τόσο των παραγωγικών όσο των διοικητικών δομών του. Βασική και κεντρική αρχή λειτουργίας του εργοστασίου, της διεξαγωγής του αγώνα μας και κεντρικός όρος των μελλοντικών μας σχεδίων είναι η ισοτιμία στη συμμετοχή και στη λήψη των αποφάσεων, η οριζοντιότητα και η άμεση δημοκρατία».

 (Το 1ο άρθρο του ιδιωτικού συμφωνητικού των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.).

Την πάγια θέση που έχει το ΚΚΕ απέναντι  σε πειράματα εργατικής αυτοδιαχείρισης την γνωρίζουμε.

Αρκετά σχόλια όμως δημιούργησε η τοποθέτηση του στελέχους του ΠΑΜΕ Αργολίδας, Δημήτρη Νικολάου, με αφορμή την εκδήλωση –την οποία χαρακτήρισε «ορισμό του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων»- που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ έδειξαν «πως οι εργάτες μπορούν να γίνουν βιομήχανοι και μάλιστα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης».
(Αξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ενώ το βίντεο έχει ημερομηνία 10 Απρ 2013 τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Εμείς το βρήκαμε στο f/b)



Και αφού ακούσαμε την άποψη του ΚΚΕ ας παρακολουθήσουμε τι λένε οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ που εδώ και καιρό με σύνθημα «Ανοίγουμε το δρόμο για εργατική αυτοδιαχείριση παντού!. Ανοίγουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά!» έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα,



Διαβάστε επίσης:

Ο αγώνας της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής έρχεται από το μέλλον (Βίντεο)

Παίρνουν μπρος οι μηχανές της αυτοδιαχείρισης!

Η ΒΙΟΜΕ ανοίγει το δρόμο για την αυτοδιαχείριση

ΒΙΟΜΕ: Στα χέρια των εργατών το εργοστάσιο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 71 σχόλια

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

Για να καταλαβω δηλαδη ρε μαγκες μας λετε οτι μπορουν 20 εργαζομενοι μεσα στα πλαισια των καπιταλιστικων σχεσεων παραγωγης δηλ. παραγωγη , διαθεση, κινηση κεφαλαιου, εμπορευματων κ.λ.π κ.λ.π να ελεγξουν και να επεμβουν στα μονοπωλια τσακιζοντας τα. Χωρις αλλαγη ταξης στην εξουσια οι εεγαζομενοι θα εχουν δυο επιλογες.Η να βρουνε τροπο επιβιωσης με ορους που θα θεσει η αγορα των μονοπωλειων η να πεσουν ηρωικα στο τελος και με αξιοπρεπεια κλεινοντας το εργοστασιο. Τι να κανουμε καπιταλισμος ειναι και δεν ανατρεπεται με ορους διαχειρησης.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:33 μ.μ.

Tα οποια κερδη εχουντι θα κανουν εκει στη ΒΙΟΜΕ ;
Τι εμπορικη πολιτικη θα ακολουθησουν απεναντι σε ανταγωνιστικο εργοστασιο ;
Θα ριξουν το κοστος εργασιας ;
Aν το ανταγωνιστικο εργοστασιο ειναι και αυτοδιαχειριζομενο ;
Πολλες παρομοιες ερωτησεις που οφειλουν να απαντησει η διοικηση της ΒΙΟΜΕ.

21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:13 μ.μ.

Tι ακριβώς σημαίνει "πειράματα εργατικής αυτοδιαχείρισης" εντός του καπιταλισμού ρε λεβέντες;
Πως μπορούν οι εργάτες να γίνουν κύριοι του μόχθου τους εντός των καπιταλιστικών πλαισίων, και το μόνο που μένει είναι ένα "πείραμα" για να αποδειχτεί;
Τον ξεσκίσαμε τον Μαρξ, και κάθε έννοια πολιτικής οικονομίας -ακόμη και αστικής! Ούτε καν οι αστοί δεν λένε πως μπορείς λειτουργήσεις επιχείρηση χωρίς ...κεφάλαιο.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:21 μ.μ.

Προς 10.33: Βάσει των διακυρήξεων τους, θα αποφασίσουν τη συνεργασία με το "ανταγωνιστικό" εργοστάσιο. Δεν το βρίσκεις πιθανό δηλ;

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:08 π.μ.

"Προς 10.33: Βάσει των διακυρήξεων τους, θα αποφασίσουν τη συνεργασία με το "ανταγωνιστικό" εργοστάσιο. Δεν το βρίσκεις πιθανό δηλ;"

Το ανταγωνιστικο εγοστασιο το ρωτησες ?
Βλεπεις πιθανη μια τετοια συνεργασια ?
Και εαν ξενης πολυεθνικης ?
Εαν δεν συμφωνησει,το πιο πιθανο σε καπιταλιστικο περιβαλον, θα το εξαγορασατε ?
Με τι τιμες θα φευγουν τα προοιντα στην αγορα ?
Με τι συνεχιζομενη πτωση της αγοραστικης αξιας των μισθων θα μειωνεται και αναλογος την τιμη των προιοντων αρα και τους μισθους των εργαζομενων σας ?
Βλεπεις ποσα ερωτηματα δημιουργουνται συνεχεια....

Βλεπεις με ευχολογια και διακηρυξεις δεν απαντας σε ερωτηματα.....

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:09 π.μ.

"Η επιτυχία του φεστιβάλ μάλλον πείραξε και το "Βαθυ Κόκκινο" "

Συνυπογραφω....κανενα αρθρο για το 40ο φεστιβαλ ...Γιατι Κοκκινο ????????

22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:03 μ.μ.

Η Lady Gaga ειναι πιο σοβαρη απο το Κωμα για αυτο!

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:55 μ.μ.

11:24 Έλα ρε φίλε και νόμιζα πως οι ναυτικοί θεωρούν απαραίτητο τον εφοπλιστή για να κινηθεί ένα πλοίο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θεωρούν απαραίτητο τον ιδιοκτήτη για να λειτουργήσει ακόμα και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο και νόμιζα ακόμα πως τα μαστόρια της ΤΟΥΟΤΑ στην Ιαπωνία θεωρούν απαραίτητους τους μετόχους για να γίνει η δουλειά!
Μας άνοιξες τα μάτια λέμε!
Υποθέτω πως τα άλλα που έγραψες προϋποθέτουν πως το ΚΚΕ έβαλε εμπόδιο στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ αλλά μένει να το αποδείξεις κιόλας... Εκτός αν το να λες τι είναι και τι δεν είναι σοσιαλισμός και πραγματική απαλλαγή από τους αφέντες ισοδυναμεί με "εχθρική στάση". Η στάση της ΕΕ του ΓΑΠ κτλ, που είναι υπέρ της "αυτοδιαχείρισης", είναι φιλική επειδή θέλουν σοσιαλισμό και απελευθέρωση αυτών που παράγουν τον πλούτο; Η άποψη ποιων αριστεροχαρούμενων σοσιαλδημοκρατών είναι αντίθετη με του ΚΚΕ και σύμφωνη με την αντίστοιχη της ΕΕ;

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:31 μ.μ.

κκε! οτι δεν ελεγχει το σιχαινεται. ειναι εχθρικο και προβοκατορικο απεναντι στη βιομε.
η λογικη σφαξε με αγα να αγιασω. απολυθηκες; περιμενε το κκε να κανει επανασταση και θα σωθεις!! τραβατε ζορι ξεφτιλες επειδη προσπαθουν οι εργατες να κανουν κατι; φοβαστε μην αποτυχουν και πληγωθουν ψυχολογικα ανεγκεφαλοι; αφου ανεργοι ετσι κι αλλιως ειναι. τι σας κοβειρε;
ενοχλειστε φιατι δεν το ελεγχεται κατω απο την μποτα του περισσου. ουστ απο δω ρε

22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:40 μ.μ.

Κάποιοι ας προσπαθήσουν να δείξουν στοιχειώδη ευπρέπεια στα σχόλια τους. Μην μας αναγκάζουν να τα σβήνουμε.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:18 μ.μ.

Με σεβασμο προς ολους τους σχολιαστες. Αγαπητοι συν/φοι αν το βαθυ κοκκινο δεν θελει να αναρτησει κατι απο το φεστιβαλ οφειλουμε να το σεβαστουμε, οπως οφειλουμε να σεβαστουμε οτι μπορουν να θετουν τους ορους που θα σχολιζουν το ΚΚΕ μονο κριτικα η ακομα και επιθετικα εφοσον αυτοι εχουν τον πρωτο λογο. Εξαλου οποιος μου μιλαει για δημοκρατια κ πλουραλισμο αποψεων στο διαδυκτιο μονο γελια μου προκαλει. Αυτα για κανενα μικρο παιδι. Το φεστιβαλ εξαλλου οσο κ αν το αποσιωπησαν ως γεγονος αποδειχτηκε τεραστιο για να κρυφτει απο τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:07 μ.μ.

4.31 μη χανεις την ψυχραιμια σου τα χειροτερα ειναι μπροστα. οσο και να προσπαθησουνε οι εργατες με τις αυταπατες δεν γινεται τιποτα. ανατροπη του καπιταλισμου και εργατικη λα ικη εξουσια.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:26 μ.μ.

Ευπρέπεια;
Σαν ποιά ευπρέπεια δηλαδή Βαθύ Κόκκινο;
Σαν αυτή που δείχνουν οι αλήτες του ΚΚΕ κλπ. που κατηγορούν άνεργους ανθρώπους -που μάλιστα επαναλαμβάνω κάποιοι απολύθηκαν για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ λόγους και προσπαθούν σήμερα να επιβιώσουν ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ- επειδή δήθεν ενισχύουν την παραπαιδεία ή την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον...καπιταλισμό;;;

Μην τα βάλετε ποτέ άμα δεν θέλετε, αλλά εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ αλλιώς γι αυτούς τους κανάγιες που το παίζουν κι επαναστάτες. Απλά ψάξτε το λίγο μόνοι σας γιατί αυτά που σας λέω ισχύουν στο ακέραιο.
Γύπας

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:36 μ.μ.

6.26 Μπορεις να συνεχισεις να βριζεις οσο θελεις ο πανικος σου ειναι κατανοητος. Τα πραγματα ειναι απλα. οσο τα μεσα παραγωγης τα εχουνε οι καπιταλιστες η ζωη μας καθε μερα θα γινεται χειροτερη.Μονο αν κανουμε σοσιαλισμο με τα μεσα παραγωγης κοινωνικη ιδιοκτησια υπαρχει λυση ΔΙΑΛΕΞΕ

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

Που το βρήκατε αυτό το βίντεο του ΠΑΜΕ; Ο ομιλητής φοράει βαρύ ρουχισμό καλοκαιριάτικα λες και είναι καταχείμωνο! Μάλλον θα τον "πείραξε" η ζέστη! (ο νοών νοείτω)
Το θέμα της αυτοδιαχείρισης είναι ένα θέμα παμπάλαιο και πολυσυζητημένο. Στην Ελλάδα εισήχθη επί ΠΑΣΟΚ με διάφορα εργοστάσια ή επιχείρησεις που έκλειναν. Τους έδωσαν και μία κρατική επικάλυψη με τον περίφημο ΟΑΕ (οργανισμό ανασυγκρότησης επιχειρήσεων). Εργοστάσια απο την μία μέρα στην άλλη βαφτίζονταν αυτοδιαχειριζόμενα από την μπύρα calsberg έως την φαρμακοβιομηχανία ΧΡΩΠΕΙ. Φυσικά τίποτα απο αυτά δεν είχε τύχη όχι γιατί υπήρξαν κακοί διαχειριστές αλλά σοσιαλιστικές νησίδες δεν υπάρχουν στον καπιταλισμό.

Είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό και να δόσει κανείς και το υστέρημά του να στηρίξει άνεργους ανθρώπους, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με οικονομία ούτε με επιχείρηση. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται σοβαρά καποιος ότι ασκεί "βιώσιμη" οικονομική δραστηριότητα με όρους αυτοδιαχείρισης σε περιβάλλον καπιταλιστικής αγοράς. Είναι αστεία πράγματα αυτά. Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του ανταλλακτικού εμπόριου ούτε να λέμε ότι η οικονομική ενίσχυση είναι εμπορική δραστηριότητα Πχ όταν αγοράζω το μπλουζάκι της ερτ-open το κάνω για λόγους αλληλεγγύης, όταν δίνω οικονομική ενίσχυση στους απεργούς του alter, της ΜΕΒΓΑΛ, της coca cola κλπ δεν σημαίνει ότι μετέχω σε οικονομική δραστηριότητα, όταν αγοράζω αντικείμενα απο τα παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων δεν μετέχω σε εμπορική διαδικασία.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την ΒΙΟΜΕ. Βεβαίως και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και σε αυτούς τους εργαζόμενους αλλά αυτό δεν έχει σχέση με καμία αυτοδιαχείριση ή τέλος πάντων εμπορευματοπαραγωγική διαδικασία. Άλλο αλληλεγγύη και άλλο πήραν οι εργάτες στα χέρια τους το εργοστάσιο. Οι εργάτες θα πάρουν στα χέρια τους τα εργοστάσια αλλά κάτω απο άλλες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Κολοκοτρώνης.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

ακολουθεί λογοκριμένο απο το ευαίσθητο Β.Κ που αφήνει άφθονα μπινελίκια συριζαιικα και μας δουλεύει


Εμ ετσι ειναι ,εδω που τα ανοητοπουλα του συριζα χρειάζεται να γινουν συγκεκριμένοι και ειναι καπως "ειδικό" το θεμα,, τρεχάλα, ουτε καλαμπούρια ουτε "λεσχες φιλων"κτλ.Εκτος απο ενα- δυο ταλαίπωρους
Οι αλλοι πήραν δρόμο,το IQ τους δεν υποστηρίζει της ανάγκες της ανάρτησης.,
Ακου αυτοδιαχείριση με τα μονοπώλια..Ειστε συριζαιοι με περικεφαλαία τελικα

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

Γιατί ωρε Κολοκοτρώνη; ΔΕΙΞΑΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΩΣ ΚΚΕ την αλληλεγγύη σας στη ΒΙΟΜΕ; Για πες μας ΠΟΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΙΞΑΤΕ;

Καραϊσκάκης

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:22 μ.μ.

Κατ' εμέ όλη η παρούσα συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την κεντρική και καθοριστική διαφορά μεταξύ γραφειοκρατικού κομμουνισμού και ελευθεριακού κομμουνισμού. Στην πρώτη περίπτωση είναι έντονη η πεποίθηση ότι μια κεντρική εξουσία (λαική) θα πραγματώσει και θα διασφαλίσει / επιβάλλει (;) τον κομμουνισμό σε όλα τα επίπεδα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι κυρίαρχη η πεποίθηση ότι ο κομμουνισμός θα πραγματωθεί μέσω παράλληλης πορείας προς αυτόν τόσο από το σύνολο των μελών της κοινωνίας όσο και από το κάθε ένα άτομο αυτής μεμονωμένα περιορίζοντας, (στην πράξη καταργώντας) την εξουσία δια της οριζοντιότητας της.

Κάποιοι κλίνουν προς τη πρώτη περίπτωση και κάποιοι προς τη δεύτερη. Δυστυχώς οι πορείες τους είναι αποκλίνουσες.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:28 μ.μ.

ρε μιζεροι κκεδες το ζορι τραβατε απο τη βιομε; μηπως αποπλανηθουν οι εργαζομενοι;
και καλα για τη βιομε . για τον κατσελη γιατι δε σιγονταρετε να το παρουν οι εργαζομενοι. ψωμι θα φτιαχνουν!!! τι φοβαστε μεσα σας; τι φοβαται ο καθε γοντικας; το μαντρι φοβαται; μηπως χασει κανενα προβατο

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:36 μ.μ.

αυτοδιαχείριση !!! τι σας φοβιζει κκεδες; αφηστε τους εργατες να αποτυχουν! γιατι τοσο αγχος; σαν κατι να φοβουνται οι τεμπεληδες επαγγελματιες κομμουνιστες μαιλης γοντικας και σια!!

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:29 π.μ.

Η θέση του ΚΚΕ για το θέμα της ΒΙΟΜΕ είναι δημοσιευμένη συνοπτικά εδώ http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7615920&publDate=18/9/2013 και αναλυτικότατα εδώ http://www.komep.gr/2013-teyxos-5/gia-th-legomenh-aytodiaxeirish-ton-ergostasion-h-periptosh-ths-biome
Διαβάστε πρώτα τι γράφει κι αφήστε τους εξυπνακισμούς.
Η αναπαραγωγή του αυριανισμού της Κουμουνδούρου δεν ταιριάζει σε αριστερούς. Ο αριστερός διαβάζει και κρίνει.
2 μέρες τώρα πάρα πολλοί είτε έπεσαν στη παγίδα της Κουμουνδούρου και αναπαρήγαγαν τη βρωμιά της είτε το έκαναν ηθελημένα.
Διαβάστε

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:29 π.μ.

Γιατί έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην ΕΡΤ? .Ενα κανάλι που στην αρχή μετάδιδε το πρόγραμμα για λίγες μέρες,και μετά το πούλησαν για να μην έχουν υποχρέωση και αυτό ήταν όλο.Αντίθετα ο Κουτσούμπας έδειξε αλληλεγγύη στην ΝΕΡΙΤ,σαν πιστός υπηρέτης του συστήματος.


Ανδρούτσος

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:09 π.μ.

Ανώνυμε 8.29, τώρα ξύνεσε στην γλίτσα του τσοπάνη. Ξέρεις τί σημαίνει "υπηρέτης του συστήματος?" Σημαίνει π.χ. να λές το Βατικανό, αυτό το όργιο παιδεραστίας, πορνείας, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, με δεκάδες πραξικοπήματα ανά την υφήλιο, όπου σφαγή λαών και μέσα, "πάπα των φτωχών", να συγκρίνεις ότι πιο μαύρο και φασιστικό, με περγαμηνές Ζαπατίστας (αυτό κι αν είναι ανοσιούργημα). Να πίνεις νερί στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να θεωρείς την συμμετοχή μας, αδιαπραγμάτευτη. Μπας κι είσαι αλλοδαπό και δεν καταλαβαίνεις καλά τα νοήματα της ελληνικής γλώσσας? Αυτή την εντύπωση μου δίνεις!!! Μανώλης

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:08 π.μ.

Μανωλάκι.
Ωπα...νάτος και ρατσιστής ο Μανωλάκις.Λογικό είναι όταν ο γραμμματέας του κάνει ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις.Κατά μάνα κατά κύρη.
Ανοσιούργημα είναι σταλινικοί να γίνονται συνήγοροι των Ζαπατίστας.
Τελικά η πολύ ανάγνωση της ιστοσελίδας Κλασιδιάρη,φέρνει αποτελέσματα.Στον Μανωλάκι είναι παραπάνω απο ορατά.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:36 π.μ.

@12:09
"Μπας κι είσαι ΑΛΛΟΔΑΠΟ και δεν καταλαβαίνεις καλά τα νοήματα της ελληνικής γλώσσας? Αυτή την εντύπωση μου δίνεις!!!"

Μπας και είσαι ρατσιστής;;;;;;;;;

24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:02 π.μ.

Δηλαδή ειναι μικρό βήμα να πάρουν οι εργάτες στα χέρια τους τον έλεγχο των μέσων παραγωγής? Ολα με τη μια θα γίνουνε? Και έπειτα μαζι με την αυτο διαχείρηση έρχονται και αλλά πραγματα. Καλύτεροι μισθοί για όλους. Όχι μπόνους και τεράστια κέρδος για λίγους ιδιοκτήτες. Εναλλαγή στις διευθυντικες θεσεις περιοδικα και τοσα αλλα. Καλυτερες δυνατοτητες επιβιωσης στην αγορα απο αμιγως καπιταλιστικες επιχειρησεις κλπ

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:38 μ.μ.

Ανώνυμε 12.09 . Η λέξη αλλοδαπός είναι ρατσιστική? Δεν νομίζω. Απλά ένας αλλοδαπός είναι λογικό να μην μιλάει και καταλαβαίνει σωστά την ελληνική γλώσσα, πολύ περισσότερο τα νοήματά της. Εσένα το σχόλιο του 8.29, σου έδωσε την εντύπωση ότι συνειδητοποιεί την ελληνική γλώσσα? Ρωτάω για να ξέρω να του απαντάω σε πιο απλά ελληνικά! Μανώλης

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:59 μ.μ.

Καποτε πηγα να εργαστω στην Κολωνια της Γερμανιας. Δε γνωριζα καλα γερμανικα και σε πολλες συζητησεις ειπα τη φραση "ειμαι ξενος και δεν καταλαβαινω τι μου λες"
Μαλλον ημουν ρατσιστης με τον εαυτο μου....

Συριζαιοι αρχιζετε να δυσκολευεστε σε απλες επεξεργασιες του εγκεφαλου, τυφλωμενοι απο την αντι-κκε εμπαθεια σας...Προσεχτε γιατι ετσι ξεκινανε και αυτοι που καταληγουν στη χρυσαυγουλα...

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:03 μ.μ.

Αυτα τα εχει απαντησει ο Μαρξ και ο Ενγκελς στον Προυντον εδω και αιωνες....Και ο Προυντον ειχε το ελαφρυντικο οτι εκανε μια εκτιμηση χωρις πειρα απο αυτα τα πειραματα. Αυτοι που αναπαραγουν 150 χρονια μετα τα ιδια λαθεμενα και καταστροφικα για την εργατικη ταξη πειραματα δεν εχουν το ελαφρυντικο της απειριας και της αγνοιας... για αυτοδιαχειρηση μιλαει και ο ΓΑΠ και πολλοι στην ΕΕ, εγιναν οπαδοι του σοσιαλισμου μηπως?

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:53 μ.μ.

@ 1:38

Μην το γυρίζεις στη "παλαβή" Μανωλάκι μας!
Δεν είπες "Μπας κι είσαι ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ και δεν καταλαβαίνεις".
Είπες "Μπας κι είσαι ΑΛΛΟΔΑΠΟ και δεν καταλαβαίνεις".

Το κατάλαβες τώρα ή να κάνω και κ@κ@;

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:53 μ.μ.

Εντάξει ρε παιδιά, μπορεί ο Μανωλιός να ξέχασε ένα "ς".
Πάντως Μανωλάκη να ξέρεις ότι "ο αλλοδαπός" δεν είναι ρατσιστικό σχήμα.
"ΤΟ αλλοδαπό" όμως είναι.
Να μην εξηγούμε και τα αυτονόητα ε;

Αυτό λοιπόν εκλαμβάνεται ως γραμματικό λάθος και τελειώνουμε. Με το άλλο όμως, την αχρεία συμπεριφορά του κόμματός σου απέναντι σε άνεργους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάποιους ελάχιστους όρους αξιοπρέπειας που ΔΕΝ τηρούνται στον ιδιωτικό τομέα σήμερα, δεν θα ξεμπερδέψετε έτσι εύκολα.
Γύπας

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:00 μ.μ.

1.38 Μην παίζουμε με τις λέξεις.Φυσικά η λέξη η ίδια δεν υποδηλεί κάποιον φασισμό.
Φασισμό υποκρύπτει ο τρόπος που τις λές και η γραφή που τις εκφράζεις.Αν πρόσεξες ο συγκεκριμένος δεν γράφει αλλοδαπός,αλλά ''αλλοδαπό''.Και είμαι βέβαιος πως δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος,αλλά γράφηκε επι σκοπού.
Οπως οι φασίστες προσφωνούν τους ξένους σαν ''Αλβανό''και όχι Αλβανος,''Πακιστανό'' και όχι Πακιστανός κλπ.Δηλαδή δίνουν μειωτική και ρατσιστική χροιά με όποιον διαφωνούν ή οι ίδιοι αισθάνονται ''ανώτεροι''.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:11 μ.μ.

1.59
Με τον εαυτό σου μπορείς να είσαι ότι θέλεις.
Με το διαφορετικό και το ξένο έχει σημασία πως το αντιμετωπίζεις και τι θέση παίρνεις.
Μου θυμίζεις τους κρυπτορατσιστές που λένε ''εγώ δεν είμαι ρατσιστής,αυτός είναι μαύρος''εν είδει σαχλού λογοπαιχνίου.
Αν διαβάσεις το συγκεκριμένο σχόλιο,του συγκεκριμένου κνίτη και σταλινικού,θα καταλάβεις.
Που πολύ αμφιβάλλω,γιατί οι λοβοτομημένοι εγκέφαλοι στερούνται την δυνατότητα σκέψης και λογικής.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:58 μ.μ.

Ο Μανώλης εκτός απο ρατσιστής,μας προέκυψε εσχάτως και συνήγορος των...Ζαπατίστας.
Εμπλεος απο αδιάλλακτο μίσος και ιερή αγανάκτηση,κατακεραυνώνει τον οπορτουνιστή γιατί ανέφερε το ονομά τους.
Κα εσένα ποιός σε διόρισε υπερασπιστή των Ζαπατίστας ρε Μανώλη?Σε εξουσιοδότησαν οι άνθρωποι για να τους υπερασπιστείς?Τους ρώτησες αν θέλουν τους σταλινικούς για συνήγορους?Γιατί ως γνωστόν οι Ζαπατίστας,άκουγαν για σταλινισμό,και έφτυναν τον κόρφο τους.
Ρε για κοίτα που ο Μανώλης μεταμόρφωσε τους Ζαπατίστας σε...Παμίτες!.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:02 μ.μ.

Πεσατε σα γυπες πανω στους ανεργους ανθρωπους και τους παραμυθιαζατε με συτοδιαχειριστικες βλακειες ενω ξερατε οτι αυτα ειναι αδιεξοδα. Αυτα τα πειραματα εχουν απαντηθει και αποτυχει εδω και 150 χρονια! Το ξερατε και κοροιδευατε τους εργατες οτι θα γινουν επιχριρηματιες! Λες και αναλογες περιπτωσεις στην Αργεντινη δεν ειδαμε που κατεληξσν με φεσομενους εργατες... τωρα βλεπετε οτι πανε για φουντο και οι ανθρωποι της ΒΙΟΜΕ και δυστυχως θα ειναι τυχεροι αν δεν βρρθουν να χρωστανε και ρα κερατιατικα των παλιων ιδιοκτητων και ψαχνεται να τα ριξετε στο ΚΚΕ που απο την αρχη προεοδοποιησε και τα ελεγε. Ε οχι δε θα σας περασει. Αν καποιος μπορει οντως να κοιταει στα ματια τους εργατες της ΒΙΟΜΕ αυτος ειναι μονο το ΚΚΕ.
Αλλα τι τα θες το μοτιβο σε ολα τα θεματα ειναι ιδιο απο μεριας του χωρου των μικροαστων οπορτουνιστων απεναντι στο ΚΚΕ με αφορμη τετοια πειραματα και νεα "κινημαρα" οπως αυτο της κουκουλας, των αγανακτησμενων, της πατατας,της αυτοδιαχειρησης κλπ.

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:04 μ.μ.

Το μοτίβο είναι σταθερό,τα τελευταία χρόνια, σαν χορογραφία σε 7 βήματα.

1. Το εκάστοτε γεγονός

2. Τα φούμαρα, ο ενθουσιασμός, το "τσουνάμι", από Συριζοανταρσυοαναρχοεξωκοινοβουλιοκλπ.

3. Η νηφάλια κριτική του ΚΚΕ

4. Ο ορυμαγδός των κατηγοριών για "σεχταρισμό", "δογματισμό","παλαιολιθισμό" κ.α.

5. Η ξενερωτική (και τραγική, πολλές φορές), εξαέρωση της μπαρουφολογικής φούσκας, κατά την αναπόφευκτη συνάντηση με την πραγματικότητα.

6. Η υπενθύμιση (ως οφείλει) των θέσεων του, από το ΚΚΕ, υπό το πρίσμα των εξελίξεων.

7. Η αιδήμων σιωπή των πιο σοφών, η (εδώ η χορογραφία επιτρέπει στους μερακλήδες και κάποιο "τσαλιμάκι") οι κατηγορίες κατά των ΚΚΕδων, γιατί είναι "χαιρέκακοι", το μόνο που τους νοιάζει είναι να πούν ότι "αυτοί τα έλεγαν", "κουνάνε το δάχτυλο" στον λαό κλπ κλπ

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:10 μ.μ.

Προτείνω στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ μιας και κάθε προπάθεια αυτοδιαχείρησης είναι εξ αρχής αποτυχημένη να ακολουθήσουν την... επαναστατική γραμμή του κκε και να πουλήσουν το εργοστάσιο σε καμία οφσορ μπας και λυγδώσει λίγο το αντεράκι τους και να αφήσουν τις παπαριές. Τερμα πια στις αυταπάτες μόνο με φσορ θα ζήσουν οι εργάτες! Αααα ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος
24 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:20 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 5.11 τον Εγγλέζο και τονΓάλλο ή τον Ιταλό, πώς θα τους πείς? Αυτοί όλοι μιλάνε την ελληνική γλώσσα? Είναι ή όχι αλλοδαποί? Απάντηση επί του θέματος παρακαλώ, αν έχετε την καλωσύνη!!! Καλός ο "αντιρατσισμός" σας. αλλά είναι χωρίς αντίκρυσμα. Μεγάλε, που παίζεις τα δάκτυλα την ελληνική γλώσσα, εσύ ένα μεγαθήριο της εννοιολογίας, για πες μας τι σημαίνει η λέξη "αλλοδαπός"? Σιγά μην πάρω απάντηση!!!! Σιγά μην έχεις τέτοιες γνώσεις!!!! Αν είχες θα μπορούσες να, έστω ελάχιστα, να μιλήσεις πολιτικά και με επιχειρήματα. Μανώλης

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:02 π.μ.

Το μοτίβο είναι σταθερό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σαν χορογραφία σε 7 βήματα.
1. Eκ των προτέρων και αφ υψηλού κριτική του κκε σε οποιοδήποτε γεγονός
2. Λάσπη του κκε σε όσους συμμετέχουν στο γεγονός, αφού δεν μπορεί να τους ελέγξει
3. Ευχαριστήρια και μπράβο από Άδωνη και ΣΙΑ για την ... νηφάλια κρητική του κκε
4. Ορυμαγδός κατηγοριών από το κκε για "πράκτορες", "ασφαλίτες", "χαφιέδες" κ.α. που πάνε και σπάνε τα… τζάμια
5. Η ξενερωτική (και τραγική, πολλές φορές), εξαέρωση της μπαρουφολογικής φούσκας, κατά την αναπόφευκτη συνάντηση με την πραγματικότητα που περνάει πάντα από την ίδια διαδρομή Ομόνοια-Σύνταγμα και όταν αρχίζουν τα ζόρια σταματά για πικ-νικ στο μοναστηράκι
6. Η υπενθύμιση (ως οφείλουμε) της συστημικής δράσης του κκε, σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης
7. Η φασιαριόζικη δράση της έμμισθης κομματικής γραφειοκρατίας(εδώ η χορογραφία επιτρέπει στους μερακλήδες και κάποιο "τσαλιμάκι"π.χ. αποκαταστήσαμε όλους όσους τους κατηγορήσαμε για προδότες, άρα είμαστε ντούροι… κομμουνιστές που πουλάμε και σε οφσορ άμα λάχει για το καλό της επανάστασης βεβαίως-βεβαίως !!!) ή οι κατηγορίες κατά των κομμουνιστών ότι δεν είναι κομμουνιστές επειδή δεν είναι στο κκε και αφού δεν είναι με το κκε άρα είναι με το σύριζα, τον ταξικό εχθρό και την διεθνή μπουρζουαζία που σαμποτάρει το κκε.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:35 π.μ.

Απατηση με πολιτικα επιχειρηματα και στοιχεια? Γιοκ?
Οκ. Για να βλεπουμε και ποιος χωρος εχει και δικιο εντελει οχι τιποτε αλλο.
Κατα τα αλλα στα τρενα....

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:59 π.μ.

Τι φοβερο! η υποτιθεμενη αφ υψιλου κριτικη, η υποτιθεμενη λασπολογια τπυ ΚΚΕ σε οσους συμμετεχουν στα φοβερα εγχειρηματα οπως αγανακτηστας,πατατες,αραβικες ανοιξεις,κινημα μαινταν στην Ουκρανια,"ανταρτικο" στη Συρια κλπ(που τα εκθιασατε πολλακις στην αρχη) και οι πορειες του ΠΑΜΕ Ομονοια-Συνταγμα ηταν αρκετες για να σαμποταρουν .
Τη συμμαχια σας με τους ναζι υπο το εξω τα κομματα,εξω τα συνδικατα της πλατειας, το τρομερο κινημα χωρις μεσαζοντες που εκθιασε ο ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΚΑ αλλωστε, το αυυοδιαχειριστικο πειραμα της ΒΙΟΜΕ οπου τραβαει προς το προδιαγεγραμενο αποτελεσμα οπως και ολες οι ιδεες του ΓΑΠ γιατι η αυτοδιαχειρηση κανοντας τους εργατες μετοχους ΑΕ ηταν ιδεα του ΓΑΠ και προγραμμα της σοσιαλδημοκρατιας σε ολη την ΕΕ! Να συνεχισουμε? Με τους υμνους της Αυγης στο κινημα Μαινταν στην Ουκρανια? Μαλλον εκει στην αυγη τους συνεπηρε το αντισοβιετικο προφιλ και δεν ειδαν τους ναζι...θα μου πεις εδω δεν τους ειδαν στο Συνταγμα θα τους δουν στο Κιεβο? Να πουμε για τους τζιχαντιντιστες "μαχητες της ελευθεριας" που καλουσε ο αλλος ο Κωστσντινου της Ανταρσυα λιγο πολυ σε επεμβαση στη Συρια σε υποστηριξη τους και σε επεμβαση της ΕΕ εναντιον της Συριας! Να πουμε για την αραβικη ανοιξη που εντελει ηταν βαρυς χειμωνας σε Αιγιπτο και Λυβιη? Εχουν τελειωμο τα ξεφτιλικια? Ο ανεμος Ολαντ? Το μοντελο Ομπαμα που εσωσε τις ΗΠΑ των 50 εκ κατω απο το οριο της φτωχιας? Τι να πρωτοθυμηθουμε? Τα χειροκροτηματα στο ΝΑΤΟ που βομβαρδιζε τον Μιλοσεβιτς μαζι με το λαο της Σερβιας? Τα πανηγυρια για τις αριστερες κυβερνησεις Ζοσπεν και Ντ'Αλεμα? Το προτυποβτης Αργεντινης οπου ο λαος της ζει στην πεινα και η Κιρχνερ διαπραγματευεται για λογαριασμο των τραπεζιτων της? Για το ΟΧΙ της Κυπριακης βουλης που σε λιγες μερες εγινε ΝΑΙ σε ολα και ξεβρακωσε ολη την πολιτικη προταση του ΣΥΡΙΖΑ?
Εχεις δικιο ηταν φοβερες ολες οι προβλεψεις και ρα εγχειρηματα σας! Απορω πως το ΚΚΕ με τη μη συμμετοχη του σε αυτα και μονο καταφερε να τα ξεγυμνωσει ετσι...μαλλον εχει υπερφυσικες ικανοτητες αυτο το κομμα...

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:46 π.μ.

Βλέπω ότι οι παραπάνω "αντιρατσιστές" μουγκάθηκαν. Γιατί άραγε? Πάλι τους ρωτάω και δεν απαντούν!!! Μανώλης

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:31 μ.μ.

Δεν παραπλανηθηκαν απο το ΓΑΠ απο φερεφωνα του ΓΑΠ με μαρξιστικη φορεσια παραπκανηθηκαν. Δες τωρα καραγκιοζη τι γινεται στη ΒΙΟΜΕ. Ποσοι απο αυτους που ξεκησαν εχουν μεινει? Πως θα αντεξουν στον ανταγωνισμο? Ποτε ειπε ο Μαρξ ασχετε οτι οι εργατες θα γινουν επιχειρηματιες και θα καταργησουν τον καπιταλιστικο ανταγωνισμο? Εγω προσωπικα εχω απολυθει 2 φορες μεσα σε 4 χρονια και οι 2 για συνδικαλιστικους λογους οταν εσυ φοβασαι τη βροχη και δεν κατεβαινεις στην απεργια. Ποιος καθεται να τον πηδαει η εργοδοσια λοιπον αστο γιατι μετα θα πρεπει να δουμε και σε ποιον αρεσει αυτο και τοτε ο καθρεφτης σου θα δειξει την απαντηση. Αντε διαβασε το κειμενο της ΚΟΜΕΠ να δεις τι ειδους κριτικη κανει το ΚΚΕ , απο ποια σκοπια και ποια τα αδιεξοδα αυτων των πειραματων που κανετε εκ του ασφαλους στια πλατες απελπισμενων εργατων και μετα μιλα. Να δω σε λιγο καιρο ρε ξεφτιλες που οι παραπλανημενοι εργατες της ΒΙΟΜΕ θα ειναι εκτος απο ανεργοι και φεσομενοι τα χρεη της παλιας ερηοδοσιας τι θα τους πειτε? Οτι φταιει το ΚΚΕ? Θα φατε τοση κλοτσια απο τους ιδιους που σας πιστεψανε που δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε...

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:51 μ.μ.

Ακου Μανωλάκι.Θα πρέπει τώρα να σου κάνουνε και μαθήματα γραμματικής,συντακτικού και ορθοφωνίας στην ανάγκη.
Ας είναι,δεν βαριέσαι.
Οταν απεθύνεσαι σε κάποιον ξένο που χαρακτηρίζει την εθνικότητά του,θα τον προσφωνήσεις σαν Ιταλό,Αγγλο,Αμερικάνο κλπ.Δεν τον προσφωνείς σκέτο ''αλλοδαπός''.Οταν γράφεις όμως στο χαρτί ή κουβεντιάζεις με κάποιον τρίτο,δεν λές το Ιταλό,το Αγγλο,το Γερμανό,αλλά λές ο Ιταλός,ο Γερμανός κλπ.Με σίγμα τελικό Μανωλάκι .Αυτό το σιγμα έλειπε που φανέρωσε τον ρατσισμό σου Μανωλάκι.Σε πρόδωσε ρε φουκαρά.Δεν του λές,έλα δώ ρε αλλοδαπέ,πόσο μάλιστα αλλοδαπό, όπως εσύ.Ειδικά αν απευθύνεσαι σε Γερμανό που σε έχει μπουκώσει με εκατομμύρια να στήσεις καπιταλιστικές μπίζνες στο Κρυονέρι.Μέσω της τρισκατάρατης Ε.Ε βεβαίως.Θα σου δαγκώσει το καρύδι κακόμοιρο!
Ακου Μανωλάκι.Θες παιδί μου να είσαι ρατσιστής?Με γειά σου με χαρά σου.Σε δικαιολογώ γιατί σε τελευταία ανάλυση τηρείς πιστά την γραμμή του κώματος,όπως την εκφράζει και ο Γραμματέας σας.Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς.Κακό είναι,εκεί που μας χρωστάς,να θέλεις να μας πάρεις και το βόδι.Να προσπαθείς να δικαιολογηθείς με αστεία παραδείγματα,ειρωνεύομενος τους άλλους σχολιαστές.Να θέλεις να βγάλεις τρελλούς όλους τους άλλους.
Προτιμότερο να έκανες την πάπια ρε Μανωλάκι μέχρι να περάσει η μπόρα.Αλλά πάς γυρεύοντας

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:06 μ.μ.

Ρε άτιμοι Ανταρσυοσυριζαίοι οπορτουνιστές πέσατε να το φάτε το παιδί.Ορμήσατε σαν πεινασμένοι γύπες να το κατασπαράξετε.
Τι έκανε στην κατάληξη?Ενα σχόλιο ρατσιστικό έκανε.Σιγά το πράμα.Ας πρόσεχε ''το αλλοδαπό''να μην τα παθαίνει αυτά.
Αισχος.Τι κάνει ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ?Που είναι οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των αδυνάτων μελών του ιστολογίου,που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα? Τρίχες,μόνο λόγια είναι.
Απαιτούμε να συνεδριάσουν άμεσα τα όργανα,και να καταγγείλουν την επίθεση στο μέλος τους.Να κυκλοφορήσει μπροσούρα και εφημερίδα τοίχου που να υπερασπίζει το μέλος τους.Να δοθούν οι ανακοινώσεις καταγγελίας στα κανάλια του Μπόμπολα του Αλαφούζου του Βαρδινογάννη με συντονιστή τον Παπαχελά ή στην ανάγκη τον Πρετεντέρη.
Θάνατος σε Εσσέρους και Μενσεβίκους που κρύβονται απο πίσω.
Λευτεριά στον Μανώλη.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:50 μ.μ.

Οχι αλλο καρβουνο... τα μισα σχολια ειναι για το (ς) που προδιδει λεει ρατσισμο!
Ενταξει οκ εχουμε κριση και πολλοι ανεργοι πιανουν δουλεια ως επαγγελματιες τρολ. Αλλα θα πρεπει το blog κατι να κανει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βλεποντας την αποδοτικοτητα των ναζιστοτρολ αρχισε να εφαρμωζει την ιδια τακτικη ενοψει εκλογων αλλα εδω υποτιθεται δεν ειναι newsbomb ή πρωτο θεμα.
Δηλαδη πως αλλιως να το πουμε? ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ! Καποιος ειπε σε εναν "μηπως εισαι αλλοδαπο και δεν καταλαβαινεις τα νοηματα της ελληνικης γλωσσας γι'αυτο δε συνενοουμαστε" και τα τρολ τον λενε οτι το (ς) προδιδει ρατσισμο! Δηλαδη η Δουρου που εδωσε διευκολυνσεις γραφεια στη ΧΑ τι ειναι? Η μετενσαρκωση της Μπραουν?

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:02 μ.μ.

Και κάτι άλλο Μανωλάκι.Κανείς ρατσιστής δεν παραδέχεται πως είναι ρατσιστής.Αν μάλιστα είναι και κνίτης,τόσο το χειρότερο.Το γυρίζει στο καλαματιανό.
Είχα την εντύπωση πως ο ρατσισμός στο ΚΚΕ υπήρχε σε λανθάνουσα μορφή.Πως τον έκρυβε έντεχνα κάτω απο τις υπερεπαναστατικές μπαρούφες που πετάει δεξιά και αριστερά.
Κάτι όμως ο Κουτσούμπας,κάτι τώρα εσύ φαίνεται πως δεν υπάρχει λόγος να κρυβόσαστε πιά.Απροκάλυπτα πήρατε θέση.
Και ξέρεις Μανωλάκι.Απο το ρατσιστής μέχρι το φασίστας,ένα τσιγάρο δρόμος.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:25 μ.μ.

Οι κατήγοροι της αυτοδιαχείρησης,ένα πρόβλημα έχουν.Οι κινήσεις αυτές δεν μπορούν να ελεγχούν απο το κόμμα τους.Ξεφεύγουν απο τα στενά ασφυκτικά πλαίσια που έχουν οριοθετήσει για τους εργαζόμενους.Ξεπερνούν τις κομματικές νόρμες της εργατοπατερίστηκης νοοτροπίας που θεωρεί τους εργαζόμενους πρόβατα.Η απελευθέρωση και η αυτονομία των εργαζομένων πάντα τρόμαζε την ελίτ του Περισσού
Δεν τους ενδιαφέρει αν οι αυτοδιαχειριστικοί δρόμοι πετύχουν.Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν να αποτύχουν για να αποδείξουν μετά την ''πλάνη'' των εργαζομένων.
Και η ΕΡΤ αυτοδιαχειριζόμενη είναι ρε ΚΚΕδες.Δέκα πέντε μήνες δίνουν λαμπρά παραδείγματα αυτοδιαχείρησης.Μπορείτε να πείτε κάτι γιαυτό?
Ο Κουτσούμπας όμως το μόνο που βρήκε να πεί είναι πως το ΚΚΕ δεν θα μπουκοτάρει την....ΝΕΡΙΤ.
Τι να κουβεντιάσεις μετά με τους κνίτες?

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:46 μ.μ.

Μανωλάκι τώρα πρόσεξα πως ζητάς να αποκτήσεις και γνώσεις ετυμολογίας.
Τέρμα η δωρεάν μάθηση.Στο εξής το φροντιστήριο θα πληρώνεται.Το τσάμπα πέθανε και το αφεντικό τρελλάθηκε.Αλλωστε ζούμε στον καπιταλισμό,όπως έλεγε και μια ψυχή,καλή της ώρα.
Για να μην κατηγορηθώ για πλουτισμό και εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο,τα δίδακτρα θα δίδονται στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝ και ΜΑΝΩΛΗ.Ευγενική προσφορά της εννοιολογίας.
Υπεράνω όλων η αλληλεγγύη.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:05 μ.μ.

Σώπα ρε ηρωϊκέ απολυμένε, φοβάμαι την βροχή και δεν κατεβαίνω στην απεργία;
Άλλοι έχουν πιο ενδιαφέρουσες φαντασιώσεις πάντως από τις δικές σου.

Αλλά είσαι τόσο κολλημένος που κι άλλες 10 φορές ν' απολυθείς θα νομίζεις ότι φταίνε οι βροχές που δεν κινείται τίποτε κι όχι η πουλημένη ΓΣΕΕ και το "πρωτοπόρο" με μια 24ωρη διαφορά ΠΑΜΕ. Άσε τους δικούς σου να ψηφίζουν στην ΑΔΕΔΥ με τους πασκίτες, κατήγγειλε ό,τι προσπάθεια κάνει ο άλλος να επιβιώσει ως δάκτυλο του ΓΑΠ και μετά τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Άχρηστοι.
Γύπας

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:20 μ.μ.

Ανώνυμο 4.51 και 6.02
Χα, χα, χα. Παιδιά ανοίξτε κανένα βιβλίο και κανένα λεξικό για να βρείτε την έννοια της ελληνικότατης λέξης "αλλοδαπός". Ρε μεγαθήρια στο καλαματιανό το γυρίζετε εσείς. ,μεγάλοι "αντιρατσιστές", που στο "σχολείο" που πήγατε σας έμαθαν ότι αλλοδαποί είναι μόνο οι ασιατικής καταγωγής. Τους υπόλοιπους δηλαδή, τους ευρωπαίους, πώς τους λέτε? τουρίστες? Χα,χα, χα. πλάκα που έχετε!!!! Και φιλοδοξείτε με τέτοιο επίπεδο εκπαίδευσης να είσαστε και τρόλλ. μανώλης

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:28 μ.μ.

7.20
Το σχόλιο 4.51 κάνει λόγο για Ιταλούς Αμερικάνους Αγγλους και Γερμανούς.Αυτοί οι αλλοδαποί είναι ασιατικής καταγωγής μάλλον.Δεν αποκλείεται και Αφρικάνικης.
Φέρε τον έλεγχο να σου βάλω 10.
Δεν πρέπει να βλέπεις καλά ή νομίζεις πως επειδή εσύ έκοψες τον άλυσο,θα μουρλάνεις και τους υπόλοιπους.
Πάω να ανοίξω κανά βιβλίο γιατί ο Μανώλης θα με αφήσει μεταξεταστέο
Οσο και να διαβάσω όμως,τα τρόλλ του Περισσού δεν πρόκειται να τα φτάσω ποτέ.
Εχουν σχολή βρε΄παιδί μου.Την μεγάλη των Τρολλ του Περισσού σχολή.

Δεν είμαι ρατσιστής
25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:18 μ.μ.

Καλά ρε Μανωλάκι... Βλέπω ότι δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σου έχουν γράψει παραπάνω 3:53, 4:51 και άλλοι...
Μήπως έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά σου?
Μήπως είσαι ΑΛΛΟΔΑΠΟ????

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:02 π.μ.

Ελεγχονται απο την ΕΕ , το κρατος και το συριχοανταρσοαναρχικο μπλοκ.
Με τετοιουα φιλους τι να τους κανουν τους εχθρους οι εργατες της καθε ΒΙΟΜΕ.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:48 π.μ.

χαααχαχαχαχα....ξεστραβωθήκαμε, ξεστραβωθήκαμε.
Κοίτα ανώνυμε, το "διαβάζω μαρξισμό" δεν σημαίνει τίποτε αν λείπει η εγκεφαλική ουσία, οι νευροδιαβιβαστές, οι συνάψεις κλπ. του εγκεφάλου που βοηθούν στην αποθήκευση/επεξεργασία της πληροφορίας που σου δίνει ο κακόμοιρος ο Μαρξ (και ο Λένιν φυσικά, που τον έχετε σκίσει ΠΟΛΥ χειρότερα)

Θα ζητούσα με την σειρά μου έλεος από τους "θεωρητικούς" του ΚΚΕ, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτοί δεν έχουν τα δικά σου εγκεφαλικά ζητήματα, απλά προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι άνθρωποι. Όταν έχεις ξεπουληθεί ως κόμμα άντε να βάλεις μετά το Μαρξ και το Λένιν να σε...καλύψουν θεωρητικά. Δύσκολα πράγματα και με αυτή την έννοια σέβομαι τον ιδρώτα τους.
Γύπας

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:01 μ.μ.

Βιομε!!!! κκεδες σώστε τους παραπλάνημενους εργατες!!! μπειτε μπροστα με το μαιλη να τους σωσετε!! ειναι βουτηγμενοι στη αμαρτια του καπιταλιστικου κερδους!!! καντε κατι!! ΤΩΡΑ !!! πριν ειναι αργα!!! σωστε τους!!! υπαρχει δαχτυλος του οπορτουνισμου απο πισω!!!βοηθηστε τους!!! κατεβαστε τους 10 φορες ομονοια-συνταγμα να κλαψουν για την ανεργια τους!! βοηθηστε τουςςςςςςς!!!!!

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:49 μ.μ.

9.48 ΜΑΛΙΣΤΑ. Κατα την γνωμη σου οποιος δεν θελει να γινει διαχειρηστης του καπιταλισμου ειναι πουλημενος ενω οποιος θελει να κανει κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν ειναι. Να το προσεξεις αυτο γιατι βλεπω τα νευρα σου κλονισμενα και σιγουρα θα πας στον ψυχιατρο φιλικα στο λεω

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:06 μ.μ.

Εδω ειμαστε. Να δουμε πως θα καταληξη η ΒΙΟΜΕ. Να δουμε θα βρουν στο εγχειρημα σας οι εργατες της διεξοδο? Οσοι εχουν μεινει στο εγχειρημα δηλαδη γιατι οι πιο πολλοι το εχουν εγκαταληψει ηδη. Παντως σε οτι εχετε προτεινει εχετε 100% επιτυχια για τους καπιταλιστες! Ακομα ψαχνω τις φτηνες πατατες και εκεινο το φοβερο κινημα. Καλα μην πουμε για τους αγανακτησμενους...
Δε βαριεσαι φτασαμε τα 60 σχολια και ενα επιχειρημα που να αντικρουει οσα γραφει στο αρθρο της η ΚΟΜΕΠ δεν ειδα. Μαλλον και στα 200 να παμε ακομα δε θα δω οποτε δεν εχει νοημα...

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:47 μ.μ.

Μοιάζετε όλο και περισσότερο με το ΣΕΚ 4:49, για την ακρίβεια με την παλιά ΟΣΕ, μόνο που έχετε και κάτι μπρεζνιεφικά κατάλοιπα με ψυχιατρεία που δεν τα είχαν αυτοί.
Άντε με το καλό κάποτε ν' αποκτήσετε και την απήχησή της.

Ανώνυμος
26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:23 μ.μ.

Ψιτ, 5.06: Περιμένεις κάποιον να αντικρούσει κείμενο 30 σελίδων; Πάλι καλά που δεν μας έβαλες και την "Φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας" να το κριτικάρουμε.

Εν τάχει πάντως μπορώ να σου πω ότι κακοποιείτε για άλλη μια φορά τους κλασσικούς (Μαρξ-Λένιν). Αν κάποιος διαβάσει τα αποσπάσματα που βάζετε και την ερμηνεία από κάτω θα βάλει τα γέλια με τις συνδέσεις που επιχειρείτε να κάνετε. Άλλωστε κι εσείς οι ίδιοι μη μπορώντας να αποκρύψετε πλήρως την πραγματική σκέψη του Μαρξ λέτε ότι αυτά τα έλεγε για την...εποχή του κι ότι δεν μπορούν να μεταφέρονται στο σήμερα όπου (προφανώς για εσάς) δεν ισχύουν!!

Όσα λοιπόν αντίκεινται στην σημερινή αντίληψη του κόμματος δεν ισχύουν, τα υπόλοιπα ισχύουν και μάλιστα ΠΩΣ ισχύουν; Με την ερμηνεία που δίνει το ΚΚΕ!!!!!
Π.χ. μπορεί κάλλιστα να σας πει κάποιος "συντρόφια" ότι προφανώς για τον Μαρξ η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας (που εσείς δεν διεκδικείτε) είναι το σημαντικότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρεί πολύ σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες εργατών. Το ότι υπάρχει το "σημαντικότερο" δεν ακυρώνει το "σημαντικό". Ή μπορεί να δίνει ένα όριο στις πρωτοβουλίες αυτές αν οι συνολικές πολιτικές συνθήκες δεν αλλάξουν και η εργατική τάξη δεν πάρει την εξουσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εργατική τάξη ντε και καλά δεν θα πάρει την εξουσία και ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα εξαντλήσουν αναγκαστικά τα όριά τους και θα χαθούν! Αυτές τις προβλέψεις μόνο εσείς οι...."επαναστάτες" τις έχετε σίγουρες.

Όμως είπαμε: Ένα είναι το κόμμα και μία η προφητεία του...

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:18 μ.μ.

Αντε λοιπον μην κανεις κριτικη σε 30 σελιδες. Κανε σε 1 απο τα παραδειγματα του κειμενου που κακοποιουν τον Μαρξ(οπως τον φανταζεσαι κατι αναμεσα σε Ολαντ και ΓΑΠ)

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:48 μ.μ.

Ανώνυμε 8.23. Εσύ έχεις τόση σχέση με τον Μάρξ όσο και ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Δηλαδή καμμία. Γιατί αλλιώς θα ήξερες τι ακριβώς είχε γράψει και μετά την ήττα της Παρισινής Κομμμούνας, τι συμπεράσματα έβγαλε για το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Οτι το αστικό κράτος τσακίζεται μαζί με τους μηχανισμούς του και είναι βέβαιη η ήττα του προλεταριάτου αν δεν το τσακίσει αποφασιστικά. αφήστε λοιπόν να πιάνετε στο στόμα σας τον Μάρξ, μόνο και μόνο για να τον διαστρεβλώσετε. Ο καπιταλισμός ανατρέπεται και τσακίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Η ίδια η ζωή έχει με τρανταχτά επιχειρήματα αποδείξει το ανέφικτο του πειράματος της ΒΙΟΜΕ. Γιατί οι οικονομικοί νόμοι ενός συστήματος, είναι ακριβώς αυτό που λέει και η λέξη, νόμοι, και καμμία ΒΙΟΜΕ δεν μπορεί να τους προσπεράσει,μόνο να τους ανατρέψει. Ολα τα άλλα είναι κουτόχορτο με το κιλό, για να φάει ο κόσμος. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:30 μ.μ.

Ανώνυμο 4.51 Αυτό το συντακτικό είναι των "αριστερών και όχι το συντακτικό μια γλώσσας. Εσύ τον Ιταλό μπορείς να τον λές Ιταλό. Εγώ τον λέω αλλοδαπό. Γιατί αν όντως τον λες Ιταλό, αυτό είναι ο μεγαλύτερος ρατσισμός. Είναι σαν να λες ότι υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι (δηλαδή πλέμπα) λαοί.
Και τώρα για να μαθαίνεις, ίσως είσαι πολύ νέος και στο "νέο" σχολείο" δεν τα μάθατε καλά.
Αλλοδαπός; αρχαία ελληνική λέξη: ετυμολογία: "άλλο/δά/πός"
Δηλαδή: άλλη/έδη-γή-πούς(πόδι). Αυτός που το πόδι του το πατούσε(έμενε) σε άλλη γή.
Η αμάθεια, το να μην ξέρεις κάτι δεν είναι κακό. Το κακό είναι να μην το ξέρεις και να λες ότι το ξέρεις. Η λεγόμενη ημιμάθεια. Για περαιτέρω διευκρινίσεις, εδώ είμαι. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:05 μ.μ.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ.

Σύντροφοι.Εν όψει του νέου Ακαδημαικού-κομματικού έτους,και για την καλύτερη κατάρτιση των οπαδών του κώματος,ώστε να ανταπεξέλθουν στα νέα δύσκολα καθήκοντα που έβαλε η καθοδήγηση,λειτουργούμε απο 1/10/2014 και υπο την διεύθυνση του πανεπιστημιακού δάσκαλου ΜΑΝΩΛΗ,φροντιστήριο εντατικών μαθημάτων Γραμματικής και πατριδογνωσίας-γεωλογίας.
Διδάσκουν άριστοι χειριστές της ελληνικής γλώσσας,και έμπειροι γεωλόγοι της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.Οι γεωλόγοι κρίθησαν απαραίτητοι καθότι οι διδασκόμενοι πρέπει να μάθουν να πατούν στην γή,και όχι να αιθεροβατούν.(Αδιάφορο αν η γή που πατούν είναι η δική τους ή είναι γή αλλοδαπή)
Βασικό μέλημα του φροντιστηρίου είναι η διερεύνηση προέλευσης διαφόρων λέξεων.Αρχής γενομένης απο το λήμμα ρατσισμός και ρατσιστής.

Νενινικά σέ Μπαμπινιώτη.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:37 μ.μ.

@ 4.30
Επεσες μπάμ με την ηλικία μου.Είμαι πάνω στο άνθος της νεότητας μου.
Να φανταστείς ούτε περιοδεύον δεν πέρασα ακόμη.
Ποτέ δεν φανταζόμουν οτι έχεις υπερφυσικές ικανότητες που ανακαλύπτουν εκ του μακρόθεν την ηλικία του άλλου.Τι διάολο,με τηλεπάθεια λειτουργείς μωρέ?
Πάντως το τάλαντο μην το αφήσεις να πάει χαμένο.Να το δουλέψεις περαιτέρω για να φανείς χρήσιμος και στη καθοδήγηση.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:17 μ.μ.

4.49 Οι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με το ΚΚΕ τι κάνουν?Δεν διαχειρίζονται τον καπιταλιστικό Καλλικράτη?Καπιταλιστική διαχείρηση μέχρι τα μπούνια κάνουν.
Εκτός και αν νομίζεις πως ο Καλλικράτης δεν είναι καπιταλιστικός θεσμός,αλλά η πεμτουσία του σοσιαλισμού.
Πολύ προβλέψιμοι γίνατε ρε ΠΑΝ.
Και χαλίφης να είσουν,θα έγραφες κάτι σοβαρότερο.

Δεν είμαι ρατσιστής
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:37 μ.μ.

Καλά ρε Μανωλάκι... Βλέπω ότι δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σου έχουν γράψει παραπάνω 3:53, 4:51 και άλλοι...
Μήπως έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά σου?
Μήπως είσαι ΑΛΛΟΔΑΠΟ????

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Οπως ακριβώς είναι η προσφιλή σας μέθοδος, επί της ουσίας, απάντησες..... μια αρλούμπα. Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία σου, τόσο το χειρότερο για σένα, αν είσαι μεγαλύτερος (άρα θα έπρεπε να είσαι και λίγο σοβαρότερος στους σχολιασμούς σου). Ούτε με ενδιαφέρει το άνθος της ηλικίας σου. Την άποψή σου μπορώ να έχω? Γιατί πολύ "αντιρατσισμός" έπεσε τώρα τελευταία, ανώνυμε 4.30. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:42 μ.μ.

9.17 οι δημαρχοι του ΚΚΕ ειναι επικεφαλης στην περιοχη τους της εργατικης λα ικης αντιπολιτευσης. Δεν εχουμε αυταπατες δεν καλλιεργουμε αυταπατες. Δεν υπαρχουνε δημοι σοσιαλιστικες νησιδες αυτα τελειωσανε για εμας εδω και 23 χρονια

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:37 π.μ.

@ 1008
Ποιός σου είπε ότι θέλω να είμαι σοβαρός? Οπορτουνιστής είμαι,όχι σοβαρός.
Η σοβαρότης παιδί μου δεν είναι ίδιον των οπορτουνιστών.Ποτέ δεν ήταν σοβαρά αυτά τα καθάρματα.Σοβαροφανή απολειφάδια που παριστάνουν τους Αριστερούς.
Η σοβαρότης Μανώλη είναι χαρακτηριστικό μόνο των σταλινικών.Σοβαροί οικογενειάρχες που δεν επιθυμούν ομοφυλόφιλους και σύμφωνα συμβίωσης.Σοβαροί επαναστάτες που δεν σπάνε τζάμια.Σοβαροί ρατσιστές που δεν κακολογούν Ελληνες,αλλά μόνο αλλοδαπά.Σοβαροί κομμουνιστές που ξεπουλάνε σε οff shore.Σοβαροί Χριστιανοί σαν την Λιάνα μας που κάνει μακριούς σταυρούς και μετά στήνει προβοκάτσιες με το ΜΕGA.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:05 π.μ.

1.37 στις προβοκατσιες εισαστε μαστορες δεν σας βγαινει κανενας. η ΛΙΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ και καλα κανει. το προβλημα ειναι να λες οτι εισαι αθεος και για να γλειψεις ρην κουταλα να λες ο ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ. οσο για τον αντιφα σισμο και αντιρατσισμο σας αυτος ειναι για γελια την στιγμη που εισαστε τα καλυτερα στηριγματα του καπιταλισμου. ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger