Home » , » Ενα χρόνο φυλακή καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Α. Πλωμαρίτης για τα ρατσιστικό παραλήρημα του (Βίντεο)

Ενα χρόνο φυλακή καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Α. Πλωμαρίτης για τα ρατσιστικό παραλήρημα του (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 3:47 μ.μ.

Για το ποιόν και την δράση του στελέχους και υποψήφιου βουλευτή  της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Ηταν αυτός που έστησε το ρεπορτάζ στο «Πρώτο θέμα» με τις γριούλες που δήθεν προστατεύει η Χρυσή Αυγή στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό μας –με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής»-  ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς μας είχε πει:
«Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα που είναι το "Πρώτο Θέμα" κάνει ανοιχτά προπαγάνδα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Είναι μάλιστα υπεύθυνη για ένα στημένο ρεπορτάζ στο οποίο οφείλεται ο μύθος των γιαγιάδων, που η Χρυσή Αυγή, στα ΑΤΜ των τραπεζών. Όπως αποδεικνύω στο βιβλίο μου πρόκειται για ένα ρεπορτάζ εξ ολοκλήρου στημένο η γιαγιά που φωτογραφίζεται και δίνει συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα είναι η μητέρα του επικεφαλής του χρυσαυγίτη της περιοχής του Α. Παντελεήμονα».

Τον Α. Πλωμαρίτη τον γνωρίσαμε καλύτερα όταν ξέσπασε διεθνής σάλος με την προβολή της  ταινίας «Οι καθαριστές» (The Cleaners, 2012). Του Κωνσταντίνου Γεωργούση.  Ο σκηνοθέτης παρακολούθησε για έναν μήνα τη δράση μιας ομάδας της Χρυσής Αυγής που κινείται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και κατέγραψε τις θέσεις των στελεχών της κατά την περίοδο των εκλογών του 2012.
Το ρατσιστικό παραλήρημα του Πλωμαρίτη που παρακολουθήσαμε σ’ αυτή την ταινία προκάλεσε την ποινική δίωξη του και σήμερα το  Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή,   για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), και συγκεκριμένα για προτροπή σε ρατσιστική βία.

Το στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας έκανε σήμερα τον .. Κινέζο στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι όσα έλεγε στην ταινία ήταν πλάκα για να γελάσουν, κάτι που έκανε τον κινηματογραφιστή Κ. Γεωργούση να μιλήσει για γελοίους ισχυρισμούς του χρυσαυγίτη και να μας γνωστοποιήσει ότι υπάρχει αδημοσίευτο υλικό στο οποίο παρουσιάζονται χρυσαυγίτες «να λένε και να κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα», απ’ αυτά που έχουμε παρακολουθήσει στο βίντεο που έχει ήδη προβληθεί.

Να θυμηθούμε κάποια πράγματα.

Στην κάμερα του Γεωργούση, ο Α. Πλωμαρίτης λέει: «οι Ρουμάνοι, οι Βουλγαρόγυφτοι, οι Ρουμανόγυφτοι, οι Τουρκόγυφτοι, οι Ελληνόγυφτοι, όλοι θα μπούνε στα καζάνια. Τελείωσαν οι Γύφτοι. Είναι μιάσματα, είναι υπάνθρωποι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξη τους».

Σε άλλο σημείο μιλά για την Αριστερά: «Τώρα θα μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν, για τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουμε τις κρεμάλες, γιατί είναι και πολλές και θα τις στρώσω εδώ πέρα στην Πιπίνου και θα λέω "φωτιά στα κόκκινα σκυλιά" και θα σπαρταράνε αυτοί».

Ρωτούν τον Πλωμαρίτη τι θα κάνει με τους μετανάστες όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στην εξουσία:

«Τίποτα. Σαπούνια! Σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους, γιατί είναι χημικοί αυτοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα. Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τ’ αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια, κάνα λαμπατέρ θα φτιάξουμε με το δέρμα τους, τα μαλλιά θα τα παίρνει ο Γιώργος να τα πουλάει στο Μοναστηράκι, να τα κάνουν μπεγλέρια οι ξένοι».


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:21 μ.μ.

Κι η δικαιοσύνη κατ' εντολή σαμαρά έβαλε μαξιλαράκι να πέσει στα μαλακά. Πλησιάζει ο καιρός για πρόεδρο κι άρχισε το αλισβερίσι.
Την τελευταία φορά πάντως που οι ναζί προσπάθησαν να κάνουν σαπούνι τους κομμουνιστές, έφαγαν τόσες σφαίρες και βόμβες, που αφοδεύανε κάλυκες για 50 χρόνια. Το πάνε φιρί - φιρί... mitsos175.

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:28 μ.μ.

Μωρός όποιος χαίρεται έστω και λίγο με αυτό το γεγονός. 1ον γιατί ο φασίστας αυτός διώκεται για τις ιδέες του επί της ουσίας, κάτι που τον κάνει ''ήρωα'' στα μάτια κάποιων απαίδευτων και ανιστόρητων. 2ον γιατί αν διώχθηκε αυτός ο τύπος για προτροπή σε έγκλημα, τότε σκεφτείτε λίγο τι έχουμε να πάθουμε όσοι είμαστε γνωστοί στην ασφάλεια ως αναρχικοί, αριστεροί, αντικαπιταλιστές κλπ. Οι καιροί είναι ύπουλοι και επικίνδυνοι...
-Τάκης-

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:29 π.μ.

Τάκη, θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, αλλά τα ΜΜΕ δεν τα λένε όλα. Αυτός δεν διώκεται απλά για τις ιδέες του αλλά για την εφαρμογή των ιδεών του. Βιαιοπράγησε εναντίον μεταναστών σύμφωνα με πληροφορίες. Να το πω αλλιώς: είναι άλλο να λέει κάποιος "θα σε φάω" κι άλλο να το εφαρμόζει με το να δαγκώνει το χέρι σου, γιατί τον έπιασε... λιγούρα. Αυτός έκανε και τα δυο γιατί τις δολοφονικές επιθέσεις δεν τις έκαναν φαντάσματα... mitsos175

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger