Home » , » Η επίκληση της «εθνικής ασφάλειας» και του «πολέμου στην τρομοκρατία» για κάποιους μπάτσους σημαίνει μπίζνες

Η επίκληση της «εθνικής ασφάλειας» και του «πολέμου στην τρομοκρατία» για κάποιους μπάτσους σημαίνει μπίζνες

Από giorgis , Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:08 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Μόνο στον φραμπαλά μπορείς να πάρεις το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με το οποίο έγινε έρευνα από μια σειρά κρατικές υπηρεσίες - Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική- και η οποία κατέληξε ότι το τηλέφωνο του Π. Σκουρλέτη, δεν παρακολουθείτε από κρατικούς μηχανισμούς αλλά «μπορεί κάποιος άλλος, πλην ΕΛ.ΑΣ. - ΕΥΠ, να παρακολουθούσε το τηλέφωνο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Και ποιος σου λέει δημοσιολόγε του ΔΟΛ, ότι δεν υπάρχουν αυτονομημένα άτομα  σε «Αντιτρομοκρατική», και ΕΥΠ που δεν μεταχειρίζονται  τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που έχουν οι υπηρεσίες τους  –σύμφωνα με δημοσιεύματα τον πληρώσαμε 8 εκατ. ευρώ- για να υποκλέπτουν συνομιλίες τις οποίες είτε τις πουλάνε είτε τις χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν και να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη;

Ο ίδιος ο Λαμπρόπουλος έγραφε σε περασμένο κείμενο του ότι «Υπολογίζεται ότι σε καθημερινή βάση για λόγους δημόσιας ή και εθνικής ασφάλειας παρακολουθούνται συνολικά τα τηλέφωνα τουλάχιστον 1.500 ατόμων και υπολογίζεται ότι κάθε 24ωρο καταγράφονται περίπου 50.000 συνομιλίες». Μπορεί να μας διαβεβαιώσει που καταλήγει το προϊόν υποκλοπών;  

Να θυμίσουμε, επίσης, στον γραφιά του ΔΟΛ ότι έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «χώρο δράσης ενός παρακράτους: μιας μικρής ομάδας πρακτόρων, υπαλλήλων και τεχνικών της ΕΥΠ οι οποίοι συμμετείχαν -κάποιοι χωρίς να το ξέρουν- σε έναν μηχανισμό υποκλοπών, εκβιασμών, επιλεγμένης πληροφοριοδότησης πολιτικών και μπίζνας πληροφοριών. Σε μια ιδιωτική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ… Υπάρχουν πληροφορίες πως η ομάδα (σ.σ με τον κωδικό ΟΛΕΦ) έκανε "οικονομική" κατασκοπεία για επιχειρηματίες. Προσέγγιζε δηλαδή επιχειρηματίες και πούλαγε οικονομικές, επενδυτικές πληροφορίες που προέκυπταν από τις ακροάσεις τηλεφώνων των αντιπάλων τους». (Δημοσίευμα στο περιοδικό Hot Doc).

Η επίκληση της «εθνικής ασφάλειας» και του «πολέμου στην τρομοκρατία» για κάποιους μπάτσους σημαίνει μπίζνες, πιθανόν και εμπλοκή σε πολιτικά παιχνίδια. Στον δρόμο που χάραξε ο Γρυλάκης δηλαδή επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Διαβάστε επίσης

Παρακολουθούν βουλευτές και δημοσιογράφους!

Ρε καλόπαιδα της ΕΥΠ εκσυγχρονίστε επιτέλους τα μηχανήματά σας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger