Home » , , » Ο θάνατος δεν ξεχνά.

Ο θάνατος δεν ξεχνά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Τα χαμόγελα επέστρεψαν για τον άγγελο της Μεσογείου. Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους 490 μετανάστες κοντά στη Μάλτα."

Με αυτό τον τίτλο γίνεται αναφορά σε ένα κοριτσάκι 17 μηνών που διασώθηκε από το πλοίο, "το οποίο διακινητές εμβόλισαν στα διεθνή ύδατα της Μάλτας στις αρχές Σεπτεμβρίου".

Ελπίζω να είναι πάντα καλά στην υγεία του. Εκείνο που δε λέει το ρεπορτάζ είναι πως από την Ελλάδα, "τη χώρα της φιλοξενίας" μέχρι της ακτές της Ιταλίας (και κατ επέκταση σε όλα τα θαλάσσια σύνορα) η ΕΕ και οι "δυτικές" κυβερνήσεις έχουν βάψει τα ξερά τους με αίμα αθώων. Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά πνίγονται στη θάλασσα ή κομματιάζονται από νάρκες στην ξηρά, προκειμένου να βρουν όπως πιστεύουν οι άμοιροι, ένα καταφύγιο από την καταστροφή και το θάνατο που κυριαρχεί στις χώρες τους.

Μια καταστροφή που οι κυβερνώντες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι απόλυτα υπεύθυνοι. Άλλοτε με τη λεηλασία των φυσικών πόρων μιας χώρας κι άλλοτε με την μίσθωση πληρωμένων σχιζοφρενών φονιάδων, που καπηλεύονται μια θρησκεία, το ΝΑΤΟ έχει καταστρέψει τις χώρες αυτών των ανθρώπων. Τους εξανάγκασε να φύγουν από τα σπίτια τους, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, να κινδυνεύσουν να πεθάνουν, για να καταλήξουν τελικά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα ή αλλού.

Ορίστε ξενόφοβοι, οι μετανάστες μειώθηκαν, άλλαξε η άθλια ζωή σας; Όχι! τώρα πληρώνετε ενοίκιο και για τα σπίτια σας. Έχετε χρήματα τώρα; Όχι μόνο δεν αυξήθηκαν οι δουλειές, όπως υπόσχονταν οι ναζί της ΝΔ και της δολοφονικής συμμορίας των χρυσών φιδιών, αλλά ετοιμάζονται και νέες ομαδικές απολύσεις.

Υποθέτω, πως θα έχουμε την απαίτηση, όταν μεγαλώσει αυτό το παιδί και καταλάβει, να είναι ευγνώμων που το κράτος του "έσωσε τη ζωή". Μόνο που η πολιτική του Ελληνικού κράτους και κάθε άλλου καπιταλιστικού κράτους το έκανε ορφανό. Το έκανε να κινδυνεύει.

Ξεχάσαμε τα δικά μας, ξεχάσαμε πόσες φορές δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, να δουλέψουν σκληρά υφιστάμενοι εκμετάλλευση σε άλλες χώρες. Και ταπεινώσεις. Ο θάνατος όμως θυμάται καλά.

Υπάρχει ελπίδα να αποφύγουμε να βουτηχτούμε κι άλλο στο αίμα. Να σταματήσουμε τώρα τον παράλογο φόβο για το φτωχό συνάνθρωπο μας. Να σταματήσουμε την εγκληματική αδιαφορία - συνενοχή. Κάθε στήριξη σε κυβερνήσεις δολοφόνων μας κάνει συνενόχους. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν. Είναι προκλητικό να μιλάνε οι ΗΠΑ για ελευθερία μετακίνησης αγαθών και να την απαγορεύουν στους ανθρώπους!

Τέλος η περίθαλψη ενός γενναίου παιδιού, μετά από τέσσερεις μέρες! στα κύματα, που σώθηκε χάρη στον ηρωισμό άλλων προσφύγων και τη θέληση του να ζήσει, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τη δολοφονία πολλών άλλων ανθρώπων και παιδιών. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger